sop3 07.05.09, 07:34 A dlaczego na zdjeciu sa drażetki Liphantylu-leku na cholesterol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruthal Re: GIS: Pasażerowie feralnego samolotu pod nadzo 07.05.09, 07:43 Za Wiki Cholesterol – organiczny związek chemiczny, lipid z grupy steroidów zaliczany także do alkoholi. Jego pochodne występują w błonie każdej komórki zwierzęcej... Czyli jak najbardziej nadaje się na zwalczanie "świńskiej" grypy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arspen Więcej osób ginie na drogach przez weekend 07.05.09, 09:42 Ale oczywiście straszliwa epidemia zabójczej grypy, która zabije 97% ludzkości jest bardziej medialna. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 GIS: Pasażerowie feralnego samolotu pod nadzore... 07.05.09, 07:49 Grypa jak grypa, nie leczona lub źle leczona może przynieść powikłania, jak każda choroba wirusowa. Wiec po co to sianie paniki ? Jestem pewien, że na zwykłą grypę w tym roku zmarło wielokrotnie więcej ludzi i jakos nikt nie podnosi alarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta_z_podlasia Leciałem tym samolotem 07.05.09, 08:13 Leciałem tym samolotem, ale nie zapuszkują mnie do kwarantanny, bo dzisiaj wylatuje do Azji Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach *** Tusk mial latac zwyklymi lotami *** 07.05.09, 08:40 nie lecial czasem z Wami? Moze zaliczyles buziaczka z premierem- sloneczkiem? Moze i Tusk trafi do izolatki... Odpowiedz Link Zgłoś
sim.on nośne hasełka dziennikarzyków H1N1, lot 016 07.05.09, 08:34 każdy z nich wyrwany ze snu potrafi wymienić numer lotu i typ mutacacji wirusa oraz ilość ofiar. Ale zapewn enie wiedzą jak w rzeczywistości jest (nie)groźny ten wirus jak się przenosi, jak się ma do zwykłej sezonowej grypy Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Jakoś nie wierzę Kopacz. Pozatym jaki idiota wymyś 07.05.09, 08:35 lił że ten wirus to mieszanka ptasiej/ludzkiej/świńskiej grypy ? Że niby świnia miała grypę, potem nakaszlał na nią człowiek i zaraził ją swoją, następnie przyleciało wodne ptaszysko i również zaraziło tą nieszczęsną świnię. Następnie wirusy spotkały się gdzieś wewnątrz świni na małej orgii ? Rozumiem, że wirus świnskiej grypy musiałby się spotkać z wirusem ludzko-ptasiej, co uważam za bzdurę. Może ludzki wirus spotkał się z wirusem świńsko-ptasiej ? Głowę daję że to sprawka Pani Kopacz. "Pamiętajcie szczepieni mają szansę przetrwać". Odpowiedz Link Zgłoś
jachay Re: GIS: Pasażerowie feralnego samolotu pod nadzo 07.05.09, 08:56 To sa kapsulki Tamiflu. Odpowiedz Link Zgłoś
orwell2009 Objawy Świńskiej Grypy w Polsce rozpoznane 07.05.09, 09:07 Wstępne objawy zarażenia: - niedostrzeganie rzeczywistości - pogorszenie pamięci - podatność na manipulacje - ślepe zapatrzenie w TVNiGW - prawdowstręt - stany lękowe przed IPN i CBA - trudności w podejmowaniu słusznych decyzji - brak własnego poglądu i obawa przed przeciwstawieniem się otoczeniu. Zaostrzenie choroby objawia się: - mijaniem się z prawdą, - publicznym wymachiwaniem ryjkiem lub wibratorem, - wściekłym atakowaniem osób przedstawiających inne poglądy i mówiących im o rzeczywistości. Choroba może objawiać się również: - podatnością na korupcje, - płaczliwością. Według ostatnich sondaży ok. 46% Polaków zagrożonych świńska grypą. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: Objawy Świńskiej Grypy w Polsce rozpoznane 07.05.09, 09:38 PIS ma 46% zwolennikow? Nie strasz! Odpowiedz Link Zgłoś
podwarszawianka Wyjaśnijcie mi coś.. 07.05.09, 09:16 Skąd wiadomo że ten wirus był dotąd niewykrywany?? Jeżeli miewam grypę lżejszą/cięższą to nikt mi nie robi żadnych badań w celu stwierdzenia jaki rodzaj wirusa mam (polski, świński, ptasi czy inny)- może miałam tą grypę już w lutym, bo była w Polsce po czym rozeszła się po świecie i np. dopiero w Meksyku spowodowała ofiary śmiertelne... Umiecie sensownie odpowiedzieć na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bruthal W IPN jest teczka z listą pasażerów 07.05.09, 09:27 BTW. Czy prezydent został już poinformowany????? Bo znowu będzie jak z pożarem Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny GIS: Pasażerowie feralnego samolotu pod nadzore... 07.05.09, 10:01 Podejrzewam, ze kobieta przyleciala nie z "miasta" Newark (to mala zapyziala miescina w New Jersey na drugim brzegu Hudsonu obok metropolii NY) tylko z lotniska Newark. Jest to jedno z 3 lotnisk obslugujacych aglomeracje NY, oprocz La Guardia i JFK. Poniewz jest lekko oddalone, bilety stamtad sa nieco tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Wyobraźmy sobie, że 07.05.09, 10:06 pani Minister Zdrowia zwołuje konferencję prasową po odnotowaniu KAŻDEGO przypadku grypy w Polsce. Miałaby pełne ręce roboty, bo co roku na grypę w PL choruje pewnie z kilkaset tysięcy ludzi (nie znam dokładnych statystyk). I setki, a może tysiące, umiera. I co? I nic. Ta nowa grypa to typowo medialny wytwór, dodatkowo potęgowany przez urzędników państwowych (przykład pani minister Kopacz). W redakcjach pewnie zacierają ręce z radości: w końcu coś nowego się dzieje (co napędza sprzedaż gazet i oglądalność TV). Na całym świecie zachorowało 1500 osób. Na 6.7 miliarda ludzi! Komuś chce się liczyć jaki to jest ułamek promila całej populacji? Podobnie było z ptasią grypą i sarsem: dużo bicia piany o nic. Odpowiedz Link Zgłoś
erichf GIS: Pasażerowie feralnego samolotu pod nadzore.. 07.05.09, 10:30 Booooooo! Bójcie się! Łatwiej się manipuluje zastraszonymi ludźmi. Łatwiej ograniczyć prawa zastraszonych ludzi. Łatwiej odebrać wolność zastraszonym ludziom. Autokraci wykorzystują do tego policję polityczną i bojówki. Demokraci mają media... Efekt jest ten sam - Ucieczka od Wolności. www.youtube.com/watch?v=sl3LiDF0_EQ Odpowiedz Link Zgłoś