sharn1 Ank: Gdzie przenieść obchody? Wpisywać miasta! 07.05.09, 13:49 1. Klewki. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Bruksela - bo pomaga POlsce i POlakom !!! 07.05.09, 14:02 Bruksela - bo pomaga POlsce i POlakom !!! sharn1 napisał: > 1. Klewki. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ank: Gdzie przenieść obchody? Wpisywać miasta 07.05.09, 14:03 2. Berlin Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Ank: Gdzie przenieść obchody? Wpisywać miasta 07.05.09, 16:28 sharn1 napisał: > 1. Klewki. do berlina tam faszyści i wermachtowcy obronia wodza IV rzeszy niemieckopospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
peterliberty Słaba władza 07.05.09, 13:50 Nie wolno ustępować przed groźbą użycia brutalnej siły. Kto będzie następny, kto zastraszy ten rząd? liberalnydemokrata.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Słaba władza 07.05.09, 13:50 peterliberty napisał: > Nie wolno ustępować przed groźbą użycia brutalnej siły. Kto będzie następny, > kto zastraszy ten rząd? > liberalnydemokrata.blox.pl/ Patrząc na ten rząd to stawiam że właśiciele rybek akwariowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Krakowie 07.05.09, 13:50 "Premier przenosi obchody 4 czerwca do Krakowa ze względu na >>zadymiarzy<<" Chyba sie cos komus w jego pustym lbie poprzestawialo. To aby nie tacy sami "zadymiarze" obalili tamto poprzednie ustrojstwo i to aby nie na ich czesc to cale swieto?!? (abstrahujac od tego co myslec o tym obecnym ustrojstwie) ______________________________________ Zadnych kaczorow, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias Tusk jestś politycznym tchórzem ... 07.05.09, 13:51 macho to może ci żona w sypialni mowić dla poprawy nastroju ;> Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Krakowie 07.05.09, 13:52 Pis z funduszu wyborczego zapłaci za autobusy i zadymiarze przenisą się do Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Bravo Panie Premierze.Rozsądna decyzja. 07.05.09, 13:52 NIech do Gdańska pojadą bracia Kaczyńscy i powiadomią,że to oni byli twórcami "Solidarności" a Śniadek to potwierdzi.I niech stoczniowcy w to uwierzą."Ciemny lud to kupi".Kurski im to pomoże. Jest to przykre,ale Polska nie składa się na szczęście tylko z e stoczniowców-zadymiarzy.Popatrzymy. Oto do czego zdolni są Kaczyńscy. Po owocach ich poznajemy. Kacze fekalia. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Płemieł jak zwyle schował głowę w piasek 07.05.09, 13:59 . Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Przypomina mi się Radom i słynne "warchoły" 07.05.09, 13:52 Teraz też rząd próbuje w oczach społeczeństwa zrzucić swoją winę za nieudolność na bliżej nie określonych "zadymiarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna w Krakowie będzie wiec POparcia POspólstwa 07.05.09, 14:02 dla jedynie słusznej linii partii okrzyki "wstyd nam za tych z Gdańska " obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: w Krakowie będzie wiec POparcia POspólstwa 07.05.09, 14:04 I transparenty: "Stop pisowskiej prowokacji" "Premierze prowadź" "Cały naród buduje autostrady" "3 łazy tak" Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Przypomina mi się Radom i słynne "warchoły" 07.05.09, 14:09 sharn1 napisał: > Teraz też rząd próbuje w oczach społeczeństwa zrzucić swoją winę za > nieudolność na bliżej nie określonych "zadymiarzy". Pała z historii, pisuarczyku. A fe. Nie masz bladego pojęcia, na czym polegał bunt w Radomiu, więc nie podcieraj sobie tyłka historią, której nie znasz. A twoi kumple niech się teraz dymią pod kolebusią, ile wlezie. Nikt im nie przeszkodzi. Mogą nie tylko zbeszcześcić kolebusię, ale i pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
carcharodon.carcharias A barbórka ... 07.05.09, 13:53 będzie w Gdańsku ?? hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: A barbórka ... 07.05.09, 13:54 carcharodon.carcharias napisał: > będzie w Gdańsku ?? hahahahahahahaha Właśnie tak. I bez udziału górników bo to też banda zadymiarzy (wg naszego rządu). Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Dlaczego Wawel ma być dla zdrajców narodu ??? 07.05.09, 13:53 Dlaczego Wawel ma być dla zdrajców narodu ??? Dla kogoś, kto każe bić robotników? sop3 napisał: > ...nie dość że tchórz to jeszcze cynik. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper zdrajcy bili robotników, no,no,no:))) 07.05.09, 14:13 większośc robotników w tym czasie pracowała albo piła piwo i miała w d... głupków. Zatrudnisz tych "robotników" we własnej firmie, bo ja nie. Sam byłem robotnikiem "'80" i wiem co to pała i gaz, tylko wtedy byłem świadomy że może mi to grozic gdy stane naprzeciw ZOMO a nie razem. Dzisiaj gdy wywalczylismy prawo do protestów i strajków nadal trzeba miec swiadomość że pewne rzeczy sa niezmienne, wtedy lali za to że się stało naprzeciw dzisiaj gdy ktoś niszczy mienie i szuka awantury, to zasadnicza różnica. W wypadku takiej imprezy z licznymi przedstawicielami europejskiego światka ja gdybym był odpowiedzialny za bezpieczeństwo zrobiłbym dokładnie to samo. W stanie wojennym czesto "ochranialismy" różne nasze uroczystości i ścieraliśmy się by dac czas innym na bezpieczne "zniknięcie" tgakie jest prawo buszu, jak ktos tego nie rozumie to sie moze publicznie skarżyć i smarkać. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Czegoś tu nie rozumiem... 07.05.09, 14:47 Kilka postów wyżej napisałeś, że Tusk popełnił błąd i coś tam o "końcu", tutaj bronisz jego decyzji - nie widzisz sprzeczności? Ja mam wątpliwości co do decyzji Tuska o przeniesieniu uroczystości do Krakowa, ale więcej widzę argumentów "za" niż "przeciw". Stałaby się najgorsza rzecz pod słońcem, gdyby w trakcie uroczystości doszło do przepychanki czy bijatyki policji z demonstrantami, jaki przekaz poszedłby w świat?! Z drugiej strony, można pokazać "charakter" i obstawić imprezę kordonami policji nie dopuszczając zadymiarzy na bliżej niż kilka przecznic - tylko chyba także nie o to chodzi. Tak czy inaczej - "pogratulować" kretynom zadymiarzom z "S" popsucia m.in. ich własnego święta. I "podziękować" ich politycznym manipulatorom z pissuaru, których zawiść zżera, że nie będą na pierwszym planie (jeśli w ogóle). Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Odpowiadałem na dwa różne posty 07.05.09, 15:26 Uważam że taką rocznicę nalezy świętować w Gdańsku, gdyż tam był główny ośrodek decyzyjny NSZZ "Solidarność" i to wokół niej skupialismy się w protestach. Ja tez rozumiem troskę o bezpieczeństwo ale czy nie można przenieść protestu do Krakowa, w czym problem, łatwiej przewieźć ludzi do Krakowa niż zamienić miejsce obchodów, na "Złotej Jesieni" w Nowej Hucie już ZOMO nie stacjonuje ale są gdzie indziej. Jestem tez świadomy że obecna "S" jest zawłaszczona przez PiS obiecankami ze nie dadzą prywatyzować niczego, i wiem że to społeczeństwo za to zapłaciło by, także Ty i ja. Nie wiem czy Tusk sam taką decyzje podjął, on z tych bardzo strachliwych nie jest, dlatego sugeruję by zminił kilku "totumfackich" bo wiele decyzji jest zachowawczych i nietrafnych. Chciałbym by to Tusk właśnie pokazał że my, Polacy dokonaliśmy juz jednego "cudu" i nie poddaliśmy się nigdy komunizmowi i że nie poddamy się wtórnemu, gdyż działanie tych niby "związkowców" i PiS-u ma wiele z komuna wspólnego, nie mają żadnej recepty na państwo oprócz centralnego zarządzania, ciekawe jaka propozycję maja dla reszty społeczeństwa. Dlatego drażni mnie takie zachowawcze działanie po tylu potyczkach, a zadymiarze powinni byc świadomi że dostana klapsa w dziąsło i społeczeństwo jest za. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 No tak, to wyjaśnia sprawę :) 07.05.09, 16:11 Wiem, że obchody powinny odbyć się w Gdańsku i że bardzo duża część społeczeństwa byłaby skłonna poprzeć zdecydowaną akcję przeciwko zadymiarzom z "S". Obawiam się jednak, że manipulatorzy z PiS-u tylko czekają na taką okazję, żeby obrzucić PO oskarżeniami o totalitaryzm i nieliczenie się z tzw. prostymi ludźmi, oraz innymi podobnymi bredniami. Wszak już teraz po awanturach w Wawie były wrzaski o "ZOMO", "PRL-u" czy nawet "gestapo". Chociaż na przykładzie pierwszej demonstracji w wykonaniu kolejarzy było widać, że można wszystko spokojnie załatwić, bez użycia siły. Zarzuty ze strony Pis-u o PRL-owskie metody śmieszą mnie i irytują, zbyt dobrze pamiętam co wyczyniali przez ponad 2 lata i jakie metody stosowali. Sam aż za dobrze pamiętam PRL i jego atmosferę, a właśnie rządy Braci Mniejszych zaczęły mi tamte czasy niebezpiecznie przypominać. Tak więc raz jeszcze powtarzam - dobrego wyjścia nie ma, ale Kraków jest chyba lepszym rozwiązaniem niż w Gdańsku siłowy pokaz ze strony rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jezeli już, to proponowałbym Częstochowę 07.05.09, 16:35 Wtedy zobaczymy dokładnie kto co mysli i jak się zachowuje. Kiedyś SB pokazywało mi fotki z Jasnej Góry i pytało czy znam tych ludzi ze zdjęcia, odpowiedziałem że tak (1986r)i powiedziałem ot tak sobie że niedługo będa prosić ich o autografy a moze i wykonywać rozkazy, usmieliśmy się wszyscy, w wojsku tez mieli te fotki. Wtedy sobie z nich kpiłem a los mi spłatał figla:) Dzisiaj mam do czynienia z ludźmi z którymi wtedy bywałem w jednym szeregu, na tej samej uroczystosci i próbuja mi mówic o zdradzie, o zomo, niech sobie przypomną jaka odwaga sie wykazywali gdy przechodzili obok ZOMO, czy podnieśli głowe i spojrzeli im w oczy, ja moge powiedzieć, jakies 5% to robiło. Nie wiem czy IPN ma takie mozliwosci by sprawdzic kto wtedy słuzył w ZOMO, chodzi mi o przekrój społeczny, dla porównania zołd szeregowego w woju-170 zł w ZOMO 1560 zł (dane z 1979 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 No nie wiem, czy to dobry pomysł 07.05.09, 18:48 Kościół nie ukrywa swoich sympatii politycznych, więc Jasna Góra nie może być terenem "neutralnym". A co do zdjęć, to prawdziwy chichot historii :)) Ale w życiu tak właśnie bywa, pisze scenariusze o wiele barwniejsze niż te wymyślane w filmach. No chyba, że mówimy o tzw. "nowej historii współczesnej Polski", tu aż oczy trzeba przecierać ze zdumienia, ile to nam się namnożyło "bohaterów", o których ani przed rokiem '80, ani potem jakoś nic nie było słychać. A przecież krążyła "bibuła" i nazwiska Kuronia i Michnika znał chyba każdy. Tak samo drażnią przyrównywania do ZOMO, masz rację że mało kto miał odwagę spojrzeć im prosto w oczy, ale też za takie spojrzenie można było dostać niezły łomot, zresztą byle powód był wystarczającym pretekstem do spałowania każdego, kto się nawinął. Reszty dopełniały opowieści o tym, czym to ich "faszerowano" przed akcjami i że działali jak w amoku. Ile w tym prawdy to nie wiem, zdarzyło mi się w '88 pracować w jednej z firm z chłopakiem, którego wcielono do ZOMO (zamiast do wojska, podobno). Był całkiem "normalny" i opowiadał o służbie jak o czymś normalnym, twierdził że nie jeździł na tzw. akcje. No ale tylko on wie, jak było naprawdę :) Tak czy siak, ktoś kto przyrównuje akcje policji do działania ZOMO wystawia sobie świadectwo, że nie ma pojęcia o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: zdrajcy bili robotników, no,no,no:))) 07.05.09, 18:00 A mozna wiedziec gdzie byles tym robotnikiem w 1980 roku? Wyglada na to ,ze raczej pracowales w powijakach w tym czasie chlepczac mamusinego cycusia. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Każdy sądzi po sobie, pisiorku, prawda? :))) 07.05.09, 20:35 Megalomańska 'ksywka' i bufońskie samozadowolenie to twoja wizytówka, prawda? A wystarczyło sobie zadać trudu i przejrzeć posty trapera, zamiast próbować wyzywać go od siuśmajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Tam rezydowal w czasie wojny przelozony dziadka Tu 07.05.09, 14:15 ..Tuska. business3 napisał: > Dlaczego Wawel ma być dla zdrajców narodu ??? > Dla kogoś, kto każe bić robotników? M: z Wawelu kierowal Generalna Guberia namiestnik Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna bo Hans Frank tam rezydował, kolej na Tuska 07.05.09, 14:20 business3 napisał: > Dlaczego Wawel ma być dla zdrajców narodu ??? > Dla kogoś, kto każe bić robotników? > > > sop3 napisał: > > > ...nie dość że tchórz to jeszcze cynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wojjar77 Re: bo Hans Frank tam rezydował, kolej na Tuska 07.05.09, 17:01 spoko slonko przypomnij sobie po wojnie byl juz taki jeeden ktoremu spodobał sie wawel ,i nic mu z tego nie wyszlo wiec spoko Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Dlaczego Wawel ma być dla zdrajców narodu ??? 07.05.09, 17:53 W kazdym innym przypadku dzielny "macho" premier Tusk po prostu schowalby sie do szafy i przeczekal do hmmm .... np. 6 czerwca. Tym razem ma zbyt wielu gosci i w tej jednej szafie byloby zbyt ciasno.Wybrli wiec Wawel w Krakowie - wystarczajaco daleko od Gdanska i na pagorku - z daleka bedzie widac gdyby zblizal sie ktos by wystawic na probe powszechnie znana odwage plemielka i mozna sie wczesniej ewakuowac -najlepiej pod sukienke Merkelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Krakowie 07.05.09, 13:55 "Nie ma takiej możliwości by na placu jednocześnie odbywały się uroczystości i odbywała się manifestacja największych zadymiarzy." Celnie to ujal. Ale szkoda, ze sie wycofal. To premier zbyt miekki na trudne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Kra 07.05.09, 13:58 Dobrze? Od tego by nie było zadym jest policja będąca pod rozkazami szefa MSWiA Schetyny - wicepremiera. Co do "nie ma możliwości" chodzi tylko o to, żeby Tusk nie najadł się wstydu przed zagranicznymi gośćmi bo to psuje jego PR. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Kra 07.05.09, 14:41 Wyobrażasz co by się działo? Wszystka swołocz pisdecka i opłacani przez nich bojówkarze, zwykła swołocz i hołota, bandziory podjudzani przez sczekaczkę Rydzyka zjechaliby się do Gdańska i zaatakowali uczestników obchodów. A forumowe płatne śmiecie, których tu dzisiaj jest wyjątkowy wysyp dopiero by ujadali. Nie ma wyjścia z tej sytuacji. Kaczyzm wyrządził tyle zła w Polsce, wyzwolił i dopuścił do władzy i życia publicznego najgorsze, najbardziej podłe instynkty różnych zwyrodnialców, zboczeńców, psychopatów, zwykłych szumowin i bandytów, zniszczył życie społeczne, podważył instytucje państwowe (np. sądy) że sytuacja jest po prostu straszna. Wystarczy poczytać to forum, co piszą chorzy z nienawiści wyznawcy nikczemnego drania Kaczyńskiego. funia81 napisał: > "Nie ma takiej możliwości by na placu jednocześnie odbywały się uroczystości i > odbywała się manifestacja największych zadymiarzy." > > Celnie to ujal. Ale szkoda, ze sie wycofal. To premier zbyt miekki na trudne > czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Kra 07.05.09, 14:46 akkj napisał: > Wyobrażasz co by się działo? Wszystka swołocz pisdecka i opłacani przez nich > bojówkarze, zwykła swołocz i hołota, bandziory podjudzani przez sczekaczkę > Rydzyka zjechaliby się do Gdańska i zaatakowali uczestników obchodów. A forumow > e > płatne śmiecie, których tu dzisiaj jest wyjątkowy wysyp dopiero by ujadali. Nie > ma wyjścia z tej sytuacji. Kaczyzm wyrządził tyle zła w Polsce, wyzwolił i > dopuścił do władzy i życia publicznego najgorsze, najbardziej podłe instynkty > różnych zwyrodnialców, zboczeńców, psychopatów, zwykłych szumowin i bandytów, > zniszczył życie społeczne, podważył instytucje państwowe (np. sądy) że sytuacja > jest po prostu straszna. Wystarczy poczytać to forum, co piszą chorzy z > nienawiści wyznawcy nikczemnego drania Kaczyńskiego. Przeczytaj co sam napisałeś (styl Niesioła) i zastanów się czy sam nie jesteś chory z nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Kra 07.05.09, 14:53 No pięknie nam to wszystko akkj ująłeś, przepięknie jesteś bardzo ładny i inteligentny bo tak ładnie szczekasz na PiS. A w nagrodę zgłoś się do Januszka z Biłgoraja, dostaniesz silikonową niespodziankę... Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Tusk wcale nie jest miękki. 07.05.09, 18:51 Facet ma jaja do walki i nie jest łatwo go wystraszyć, ale też potrafi myśleć dalekosiężnie i przewidywać skutki. Dobrze to wyłuszczył 'akkj' w poście powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Nie można świętować, bo komunizm żyje 07.05.09, 13:55 Czy można obchodzić rocznicę zwycięstwa nad komunizmem, skoro ucieka się przed bolszewickimi bojówkami? Komunizm nie został pokonany. On zmienił tylko nazwę. Jest I sekretarz, który gardzi inteligencją i żąda zwiększenia deficytu budżetowego, jest przewodniczący Rady Państwa (przypadkowo brat), który ucieka w chorobę dyplomatyczną, są też gamoniowaci sekretarze wojewódzcy. Najpierw trzeba doczekać aż trafią na śmietnik historii, a potem dopiero świętować. Do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy jest tez i plemiel... 07.05.09, 14:03 erjar napisał: > Czy można obchodzić rocznicę zwycięstwa nad komunizmem, skoro ucieka się przed > bolszewickimi bojówkami? > > Komunizm nie został pokonany. On zmienił tylko nazwę. Jest I sekretarz, który g > ardzi inteligencją i żąda zwiększenia deficytu budżetowego, jest przewodniczący > Rady Państwa (przypadkowo brat), który ucieka w chorobę dyplomatyczną, są też > gamoniowaci sekretarze wojewódzcy. > > Najpierw trzeba doczekać aż trafią na śmietnik historii, a potem dopiero święto > wać. Do rana. ktory, jak za komuny, twardo tlumi robotnicze manifestacje... Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 niestety faszyzm rozlal sie po kraju 07.05.09, 18:02 i z tego bedzie problem typowe bojowki faszystowskie przywlaszczyly sobie emblematy solidarnosci a wszystko finansuje znany szmalcownik Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 DONALD-nie dajcie sie sprowokować...róbcie SWOJE.. 07.05.09, 13:56 Niech...PiSuary..... LŻĄ...... SZYDZĄ.... WYŚMIEWAJĄ....... IDŹMY SWOJĄ DROGĄ ...... i tak jak przed wyborami 21 X 2007 r. tnij.org/c2q9 NIE OGLĄDAJMY SIĘ NA NIC I STAWIAJMY TYM "BYDLAKOM" CZOŁA............bo ich KONIEC jest BLISKI..... -- ...."Kiedy myślimy, że już osiągnęliśmy dno cały czas ktoś puka od spodu..." tnij.org/cyps Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna czyli mają dalej robić w gacie ? 07.05.09, 14:15 milo_1 napisał: > Niech...PiSuary..... > > LŻĄ...... > SZYDZĄ.... > WYŚMIEWAJĄ....... > > IDŹMY SWOJĄ DROGĄ ...... > > i tak jak przed wyborami 21 X 2007 r. > tnij.org/c2q9 > NIE OGLĄDAJMY SIĘ NA NIC I STAWIAJMY TYM "BYDLAKOM" CZOŁA............bo ich KON > IEC jest BLISKI..... > > > -- > > ...."Kiedy myślimy, że już osiągnęliśmy dno cały czas ktoś puka od spodu..." > tnij.org/cyps Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 to przeciez pisdent rznie w gacie po malpkach 07.05.09, 18:03 ile juz spotkan odwolal z powodu sraczki Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Związkowcom życzymy udanej zadymy w Gdańsku :) 07.05.09, 13:57 Jeśli przeniosą zadyme do Krakowa, udowodnią, że ponad interes i powage kraju stawiają swoje (w domysle: kacze) tyłki Odpowiedz Link Zgłoś
junkier W Krakowie tez sa patrioci, ktorzy pokaza Tuskowi 07.05.09, 14:00 W Krakowie tez sa patrioci, ktorzy pokaza Tuskowi, aparatczykom z PO i popierajacym ich mediom postokraglostolowym ze na taryfe ulgowa nie bedzie mogl liczyc, chyba ze caly plac obstawi wojskiem i Tajnymi Wspolpracownikami SB, ktorych obecna klika rzadowa wydaje sie skutecznie chronic. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego chceci 07.05.09, 14:03 chcecie skopmpromitować kraj na arenie miedzynarodowej? Bo Jarek tak chce? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego c 07.05.09, 14:08 dla ciebie walka o włąsne bezpieczeństwo we włąsnym kraju to kompromitacja międzynarodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego c 07.05.09, 15:12 Treść to jedno forma to drugie. Zresztą nawet treść jest pytaniem. Co to jest "walka o własne bezpieczeństwo"? Czy nalezy utrzymywać zakłady wbrew rachunkowi ekonomicznemu? fakt czasem to może się opłacać gdy dopłaty do produkcji będa niższe niż zasiłki dla bezrobotnych. Jesteś pewien że tak będzie w tym wypadku? Z drugiej strony czy tworzenie zasiłków nie jest demoralizujace? Próbowałeś kiedyś znaleźć człowieka do jakiejś "głupiej" pracy typu kopanie rowów, umycie okien w domu, sprzatnięcie śmniegu itp.? Czy uważasz za właściwy układ że z twojej pensji pobiera się sporą część by twój sąsiad siedział bezczynnie w domu, a z drugiej strony jak chcesz go zatrudnić to mówił ci że "jemu się nie opłaca"? Efekt zasiłków - śnieg lezy, sąsiad lezy przed TV, ty masz niższe zarobki "na reke". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego c 07.05.09, 15:49 Czy nalezy utrzymywać zakłady wbrew rachunkowi ekonomicznemu? o to trzeba by było zapytać Sarko bo on ostatnio dołożył publiczną kasę do francuskiej stoczni... Zapytać też mozna innych przywódców innych europejskich państw bo oni też dokładają do utrzymania swoich zakładów... Okazuje się, że tylko Polacy nie mogą dopłacić bo innych ten zakaz jakoś niedotyczy.. fakt czasem to może się opłacać gdy dopłaty do produkcji będa niższe niż zasiłki dla bezrobotnych. Jesteś pewien że tak będzie w tym wypadku? biorąc pod uwagę rządzącą obecnie koalicję i dzisiejszy stan przedsiębiorstw (Orlen, LOT czy KGHM) , które ta koalicja powierzyła "fajnym" profesjonalistom od zarządzania państwowym majątkiem to raczej nie mam złudzeń, że i stoczniom by się nie udało. Tym niemniej my w tej chwili zamykamy stocznie, które mają pełne portfele zamówień na swoje produkty a jak zważymy spadek wartości naszej waluty to mogłoby się okazać, że w Polsce można zbudować nowoczesny statek znacznie taniej niż np w Holendii, która notabene też dotuje swoje stocznie... Obchody 4 czerwca mają być obchodami symbolizującymi zwycięstwo demokracji a więc i wolności wypowiedzi... I okazuje się, że w czasie tego święta akurat ci, którzy położyli największe zasługi nie mają prawa do wyrażenia swojego sprzeciwu bo Donek musi dbać o pijar.... Innymi słowy; nie jestem przeciwnikiem prywatyzacji tych stoczni ale wolałbym by prywatyzowano je wtedy gdy będzie szansa na uzyskanie za nie dobrej ceny a nie tak jak dziś to próbują zrobić; po przez ogłoszenie ich upadłości i sprzedanie jako masy upadłościowej. Próbowałeś kiedyś znaleźć człowieka do jakiejś "głupiej" pracy typu kopanie rowów, umycie okien w domu, sprzatnięcie śmniegu itp.? próbowałem i nie mam z tym problemu; to kwestia ceny. Jeśli oczekujesz, że ktoś ci skosi trawnik za flaszkę to faktycznie; możesz mieć kłopot ze znalezieniem chętnego.. Czy uważasz za właściwy układ że z twojej pensji pobiera się sporą część by twój sąsiad siedział bezczynnie w domu, a z drugiej strony jak chcesz go zatrudnić to mówił ci że "jemu się nie opłaca"? po pierwsze; jestem przeciwko jakimkolwiek zasiłkom po drugie; jestem przeciwko utrzymywaniu jakichkolwiek pyblicznych instytucji innych niż armia, system sprawiedliwości wraz z Policją i służbami ratunkowymi. Za prawo do skorzystania z całęj reszty powinniśmy płacić ale nie z góry; w formie podatków ale dopiero wtedy gdy faktycznie z czegoś skorzystamy. Czyli chę posłać dziecko do szkoły? To muszę za tą szkołę zapłacić... Jak uważam, że edukacja jest mojemu dziecku zbędna to do szkoły nie posyłąm i za nią nie płacę... itd. Do tematu sugeruję wrócić jak Donek zamachnie się na KRUS (co zresztą obiecywał w czasie kampanii) bo na razie to jedyne na co nie wacha się zamachnąć to mordy stoczniowców.... Spróbuj się wczuć w ich rolę; tracą robotę i równocześnie widzą "Misiaka" który na ich nieszczęściu będzie trzepał kasę "szkolac" ich jak znaleźć robotę, której znaleźć się w ich mieście nie da bo jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego c 07.05.09, 17:59 swan_ganz, chyba najmądrzejszy post na tym forum, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
freeelance Re: Dlaczego więc nie pokażecie teraz? Dlaczego c 07.05.09, 18:44 Przeczytaj też 321 pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Czysty populizm, wymieszanie faktów, prawdy, 07.05.09, 20:29 półprawdy i zwykłego kłamstwa w jednym. Zbyt makaroniasty post, żeby go punktować kawałek po kawałku, ale zastanów się nad sensem porównywania "dopłat" budżetowych we Francji i w Polsce - clue tkwi w formie i obostrzeniach tej pomocy. Tam pomoc firmy będą musiały zwrócić, inaczej KE zrobi z nimi to samo co z naszymi stoczniami. U nas przez lata udawano, że Bruksela nam "odpuści" - a stało się inaczej. Czy to takie trudne do zrozumienia? Zresztą stocznie rozłożyła "prywatyzacja" made by PiS, miej do nich pretensje. Zwłaszcza stoczna gdańska została "ciekawie" sprzedana - tak, że nowy właściciel "nie zdawał sobie sprawy" ze stopnia zadłużenia zakładu. No czysta Paranoja i Schizofrenia, czyż nie? ;P N.b. - raczej nie masz bladego pojęcia o wycenie (albo demoralizujesz nierobów), flaszka (25 pln) za skoszenie przeciętnego trawnika (100 m.kw.) to aż nadto za pół godziny roboty, zresztą na nie swoim (bo właściciela) sprzęcie. W końcu to tylko łażenie za kosiarką, ludzie dostają mniej za godzinę pracy, wykonując o wiele cięższe obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: W Krakowie tez sa patrioci, ktorzy pokaza Tus 07.05.09, 14:11 junkier napisał: > W Krakowie tez sa patrioci, ktorzy pokaza Tuskowi, aparatczykom z PO > i popierajacym ich mediom postokraglostolowym ze na taryfe ulgowa > nie bedzie mogl liczyc, chyba ze caly plac obstawi wojskiem i > Tajnymi Wspolpracownikami SB, ktorych obecna klika rzadowa wydaje > sie skutecznie chronic. > Junkier! Do budy!!!!!!!!!!! Tam judzić, nie tutaj!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino No i wrocil kolega dowcipnis 07.05.09, 14:41 No i znowu wrocil nas staly trefnis Junkier. Zawsze nam dostarcza tylu radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Masz rację że w Krakowie są patrioci, którzy nie 07.05.09, 14:47 dopuszczą żeby faszystowskie popłuczyny, takie jak ty, miały zepsuc obchody odzyskania przez Polskę demokratycznego oblicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 O co oni właściwie walczą? :) Bo w tym wszystkim 07.05.09, 14:02 zginął gdzieś cel działań związków :) Wygląda to na zadymę dla zadymy inspirowaną przez PiS. Stałoby się im coś, gdyby zrobili zadymę dzień przezd lub po obchodach? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz wprawdzie nie wiesz o co walczą ale wiesz, że 08.05.09, 00:03 ich walka jest niesłuszna.... Zwykły, pospolity leming z ciebie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Życie, a nie teatr!!!!!!! 07.05.09, 13:58 Co wspólnego ma wybuch świńskiej grypy z producentami szczepionki? Co ukrywają organizacje, które obiecują zająć się naszym zdrowiem? Specjalny Raport dr Horovitza. [/b] Meksykańska Grypa Dr Leonard Horowitz PL cz.1/2 www.youtube.com/watch?v=NHIHVtmZBGY Meksykańska Grypa Dr Leonard Horowitz PL cz.2/2 www.youtube.com/watch?v=0bHE6PQhCBc Kim jest Dr Horowitz? Dr. Len Horowitz is an internationally known authority in behavioral science, public health education, and health practice management. He received his doctorate from Tufts University, was awarded a fellowship to do behavioral research at the University of Rochester, and later earned a Master of Public Health degree in behavioral science from Harvard University and a Masters degree in health education from Beacon College. www.tetrahedron.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Tusk:" boję się, że mnie wywiozą na taczkach 07.05.09, 13:58 dlatego sp..lam do Krakowa, w sumie to rocznica rewolty robotników, więc lepiej , żeby odbyła się bez robotników - bo robotnicy to śmiecie, a ja na nich sr..am. " Odpowiedz Link Zgłoś
arturpiotr Gdańszczanie podziękujcie stoczniowcom za promocję 07.05.09, 13:59 swojego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz wiem, że w to nie uwierzysz ale są ważniejsze 07.05.09, 14:09 rzeczy niż pijar... Odpowiedz Link Zgłoś
trybowski Re: wiem, że w to nie uwierzysz ale są ważniejsze 07.05.09, 15:21 Więc dlaczego go permanentnie uprawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 DONALD____ jesteś gość jakich mało......... 07.05.09, 14:00 I za słowami____ SENEKI____ przypomnijmy wszystkim PiSuarom,że..... ......."WIELKODUSZNOŚĆ POLEGA NA LEKCEWAŻENIU KRZYWD. NAJBARDZIEJ WZGARDLIWY RODZAJ ZEMSTY TO TAKI, GDY UWAŻA SIĘ KOGOŚ ZA NIEGODNEGO ZEMSTY. TEN JEST WIELKI I SZLACHETNY, KTO ZWYCZAJEM WIELKIEGO ZWIERZA OBOJĘTNIE SŁUCHA SZCZEKANIA MAŁYCH PIESKÓW......" Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: DONALD____ jesteś CYKOR jakich mało......... 07.05.09, 14:04 . Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Panie Śniadek, niech Pan już więcej nie kłamie 07.05.09, 14:00 "Podczas konferencji prasowej w Gdańsku przedstawiciele "Solidarności" nie odpowiedzieli jednak na pytanie, czy związek zorganizuje manifestację 4 czerwca przy Pomniku Poległych Stoczniowców, czy też ją odwoła." i wszystko jasne. Na polityczne zamówienie Jarka robią zadymę, a jak się zmyje TV i nie będzie kogo tłuc to pewnie po cichu towarzystwo demonstrację zwinie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rercz Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Krakowie 07.05.09, 14:03 Najbezpieczniejsi będziecie w Peru Odpowiedz Link Zgłoś
waldi_hej Hipokrytusk po co w ogole te obchody 07.05.09, 14:04 rownie dobrze moga byc w Moskwie. Skoro nie obchodzi nas los stoczni i stoczniowcow dzisiaj, to po co wspominac ich bohaterstwo z przeszlosci? To po prostu hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.k Tusk: Obchody 20-lecia upadku komunizmu w Krakowi 07.05.09, 14:06 Tusk, ty mały człowieku, a WIELKI TCHÓRZU !!! Zrób obchody w Peru, zioło zapalisz i z Polakami nie będziesz się musiał użerać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pokla Co za bzddura! Bezpieczeństwo gościom? 07.05.09, 14:06 Ktoś kiedyś powiedział"sterowana ryża kukła".Trzeba dodać jeszcze tchórzliwa Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg *** 4czerwca.org zapraszamy na manifestację *** 07.05.09, 14:06 4 czerwca, w 20 rocznicę wyborów do Sejmu III RP, w Gdańsku, OZZ Inicjatywa Pracownicza organizuje demonstrację. Zapraszamy do udziału i współorganizacji protestu. Kiedy dwadzieścia lat temu obiecywano nam nową Polskę, wierzyliśmy, że to co się wydarzy przyniesie nam wolność, równość i sprawiedliwość społeczną - wartości tak bardzo wypaczone przez pseudosocjalistyczny reżim. Tymczasem dziś już wiemy, że cała transformacja była tylko pretekstem do dzikiej prywatyzacji prowadzącej do całkowitego wywłaszczenia społeczeństwa z możliwości decydowania o własnej przyszłości. Nie ma wątpliwości co do tego, jaka jest ich demokracja. Jest to system opanowany przez skorumpowane elity prześcigające się wzajemnie w rajdzie do "neoliberalnego raju". Tak jak w czasach PRL- u, tak i teraz społeczeństwo nie jest dopuszczane do głosu, nie daje się nam szansy na wypowiadanie własnego zdania w sprawach tak istotnych, jak przynależność do NATO, strefy EURO czy tarczy antyrakietowej. Różnice między tym, co było, a tym, co jest - to jedynie drobna kosmetyka polegająca na zastąpieniu Moskwy – Waszyngtonem i Brukselą. Tak jak kiedyś, pracownik nie znaczy nic. Skutecznie wykorzystywany przez pracodawcę, nie może nawet się bronić, gdyż instytucje takie, jak PIP czy Prokuratura, nie spełniają swoich zadań, stawiając pracownika na straconej pozycji. Dwadzieścia lat temu było jasne, kto jest katem a kto opozycją, dzisiaj opozycja stała się katem, a dawni działacze związkowi podpisują decyzje o pacyfikacji pracowników, tak jak miało to miejsce np. w Ożarowie, czy białym miasteczku pielęgniarek w Warszawie. Wmawiano nam, że kapitalizm jest najbezpieczniejszym i najlepszym systemem ekonomicznym. Obecnie wymyślono nam kolejny wielki kryzys gospodarczy, który jest efektem działań spekulantów giełdowych i złodziei w garniturach. My cały czas twierdzimy, że jedyną drogą jest demokracja bez pośredników, wolna od wpływów międzynarodowych korporacji i kapitalizmu, dlatego wzywamy do przyłączenia się do naszego protestu przeciwko obłudzie, trwonieniu naszych pieniędzy na bankiety politykierów oraz dyktaturze neoliberalnych elit. strona protestu: www.4czerwca.org e-mail: czwartyczerwca@tlen.pl gdzie: Gdańsk, Pomnik Trzech Krzyży przed Stocznią Gdańską kiedy: 4 czerwca, godz. 12.00 Odpowiedz Link Zgłoś
trybowski Re: *** 4czerwca.org zapraszamy na manifestację 07.05.09, 15:23 Podsumowując Twój post: NIECH ŻYJE SOCJALIZM. Ja jednak wolałbym by żył kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst Tusk, pokaż chociaż jednego upadłego komunistę :-P 07.05.09, 14:07 Towarzysze z komitetów przenieśli się do banków i spółek, a SB-cy do kantorów i innych biznesów. Tak to był "upadek". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz upadły komunista? Proszę bardzo 07.05.09, 14:23 pl.wikipedia.org/wiki/Ireneusz_Seku%C5%82a wielu zresztą ich upadło np. ten od firanek w merolu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rercz Najbezpieczniejsi będziecie w Peru 07.05.09, 14:07 Najbezpieczniejsi będziecie w Peru. Zabierz Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś