Dodaj do ulubionych

jazz + piano

IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 04.06.06, 15:03
poszukuje kogos kto nauczylby mnie tej sztuki. Moze ktos ma namiar?
Obserwuj wątek
    • Gość: tm Re: jazz + piano IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 04.06.06, 18:50
    • Gość: ty Re: jazz + piano IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 04.06.06, 23:05
      • Gość: kj Re: jazz + piano IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 05.06.06, 10:07
        kurcze no. moze jednak.
    • Gość: Raasta Re: jazz + piano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:53
      Tu w Częstochowie to polecam Wojtka Puszka ale nie wiem czy uczy grania a tak to
      popytaj się w Ask-u może tam ci ktos pomoże. A jeszcze prościej i napewno taniej
      poszukaj w necie lekcji można pościągać kilka bez problemów np:
      jazz.site.pl/stuff.htm coś tam powinieneś znaleść
      • Gość: prefuse Re: jazz + piano IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 05.06.06, 14:56
        widzisz raasta, dzięki. myślałem właśnie żeby zrobić wywiad środowiskowy w Asku.
        Natomiast co do lekcji ze stron to próbowałem i nawet kilka sympatycznych
        dźwięków jestem w stanie wydobyć z instrumentu ale to jednak nie to. Jeszcze
        jedną drogą o której myślałem jest popytanie w filharmonii. no nic, coś wykombinuję.
    • Gość: Maniak Re: jazz + piano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:12
      Polecam Tomka Swołka
    • Gość: xyzz Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! biedaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:45
      nauczyc sie możeśz walczyka....... daj sobie spoko......nigdy nie będziesz
      grał naprawde jazzu......
      • Gość: prefuse Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! biedak IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 05.06.06, 18:36
        hehehe. forumowy hejter. wyładowujesz swoja frustracje bo sie okazalo ze ty go
        nie czujesz? Jazz jest muzyka ktora opiera sie w koncu na jakis okreslonych
        paternach ktore moga stanowic i stanowia punkt wyjascia dla improwizacji.Czyz nie?
        • Gość: Raasta Re: jazz + piano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:48
          Niesłuchaj ludzi jeżeli chcesz grać jazz to będziesz grał a wszystko zależy
          tylko od ciebie. Zapomniałem jak się ten facet nazywa ale gra w stacherczaku na
          piano i ma naprawdę spore umiejętności. Możesz jeszcze sprubować popytać się
          muzyków, którzy skończyli wydział jazz-u w Katowicach np: Kiepura - basista nie
          wiem czy pracuje jeszcze w malko możesz sprawdzić. A w ask-u popytaj właściciela
          powinien ci pomuc.
        • Gość: xyzzz Re: jazz + piano biedak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:50
      • Gość: xyzzz Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! biedak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:58
        chłopie.....jazz plega na improwizowniu właśnie......ale jeśli uważasz sztuczki
        grane do kotleta......za jazz ..... i chcesz sie tego uczyć? to
        wspołczuje... improwizuj jesli to umiesz...powodzenia......Ale ucz się muzyki
        ,jako całości..terori nigdy zamało......sam miles davis był gruntownie
        przygotowny muzycznie,po nalepszym konserwatorium,,,,, ale jazz grał od
        początku.... bo go czuł... jeśli tego niepojmujesz.....to zostaniesz
        biedakiem..... i grac do kotleta jak Tadziu u Stacherczka.........na pianie..
        on napewno nauczy cie kilka kawałków stukać (;
        • Gość: Raasta Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! biedak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 17:56
          Zgadzam się że jazz to sztuka improwizacji ale na naukę nigdy nie jest zapuźno
          jeżeli to ci sprawia radość to dasz rade i poczujesz muze. Znam paru muzyków
          jazz-owych i sami w sobie to naprawdę skromne osoby z dużym dystansem do
          własnych umiejętności poza tym żadna z nich nie wyśmieje ciebie za chęci gry.
          • Gość: prefuse Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! biedak IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 06.06.06, 20:36
            dzieki Raasta za dobra rady i za wsparcie. :)

a xyzzowi chce powiedziec, ze nigdy nie uwazalem kawalkow granych do kotleta za
            jazz.serio.tyle.

sprobuje! nie przekonam sie jesli nie sprobuje do cholery! nie ? :)

pzdr
            • Gość: xyzz Re: jazz + piano TO- trzeba czuć ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:06
              (-: improwizuj ! synkopuj! trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka