rtd5rtd Jeszcze Polska nie zginęła... 08.05.09, 12:39 Jeszcze Polska nie zginęła, Kiedy my żyjemy, Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski, Za twoim przewodem Złączym się z narodem. Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę, Będziem Polakami, Dał nam przykład Bonaparte, Jak zwyciężać mamy. Marsz, marsz, Dąbrowski... Jak Czarniecki do Poznania Po szwedzkim zaborze, Dla ojczyzny ratowania Wrócim się przez morze. Marsz, marsz, Dąbrowski... Już tam ojciec do swej Basi Mówi zapłakany - "Słuchaj jeno, pono nasi Biją w tarabany." Marsz, marsz, Dąbrowski... Odpowiedz Link Zgłoś
ajatollah_rydzyk To miało być wysłane do Kwaczyńskich ! 08.05.09, 13:33 Żle zaadresowałaś ten list z tekstem Hymnu. Trzeba było go wysłać do "wielkiego Sratega" i Jego Nadętości, bo czas najwyższy aby się nauczyli tekstu na pamięć :). Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: To miało być wysłane do Kwaczyńskich ! 08.05.09, 14:24 Potomkowie Rosjan i Żydów brzydzą się wszystkim co polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwolennik_999 Jeszcze Polska nie zginęła... 08.05.09, 17:28 ~ rtd5rtd napisało: ~ ~ Jeszcze Polska nie zginęła, ~ Kiedy my żyjemy, ~ Co nam obca przemoc wzięła, ~ Szablą odbierzemy. ~ ~ ~ Marsz, marsz, Dąbrowski, ~ ~ Z ziemi włoskiej do Polski, ~ ... Ja należę do tej większości osób, można nawet powiedzieć, że do tych "wszystkich osób", które jak widziały Maleszkę na korytarzu, to myślały tylko, jak przejść do innej windy - powiedziała Milewicz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95039052 Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 12:52 Guzikiewicz to zwykły mafiozo związkowy, który w normalnym kraju nie miałby nic do powiedzenia. Śmiecie typu Guzikiewicz powinny znknąć ze zwiazków zawodowych, jezeli te zwiazki mają coś jeszcze znzcyć. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 13:40 123rbr gorszych mafiozów i gnoi ja korowcy z mazowieckim i michnikiem nigdzie nie znajdziesz.To dzięki takim jak ty i tobie podobnym sprzedawczykom w polsce mógła dojść do władzy banda Q--rw i złodziei z PO!! Odpowiedz Link Zgłoś
panzer_troll Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:25 ## leon9910 napisało: ## ## 123rbr gorszych mafiozów i gnoi ja korowcy z mazowieckim i michnikiem nigdzie ## nie znajdziesz.To dzięki takim jak ty i tobie podobnym sprzedawczykom w polsce ## mógła dojść do władzy banda Q--rw i złodziei z PO!! Ostrzegam Kurtykę i innych, że jeśli to jest ksero i tym sposobem chcą mi poderwać autorytet, to będą odpowiadać w sądzie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95040640 Odpowiedz Link Zgłoś
ml73 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 08.05.09, 12:52 "Katolickie społeczeństwo, solidarność dupy dała, Marian kradnie w sercu terror oto nasza POLSKA cała." Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywroclaw Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 13:03 Czy taką postawą,nie kwalifikuje się pod któryś z paragrafów? Palanctwu robociarskiemu przewróciło się całkiem we łbach! Odpowiedz Link Zgłoś
panzer_troll Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:24 ## jerzywroclaw napisało: ## ## Czy taką postawą,nie kwalifikuje się pod któryś z paragrafów? ## Palanctwu robociarskiemu przewróciło się całkiem we łbach! To niepoważni ludzie, włącznie z Kaczyńskim. To ludzie, którzy nie walczyli z komuną, a z Lechem Wałęsą. Jak tylko zacząłem zwyciężać, ustawili się i walczą ze mną. Proszę ich zapytać, kto z nich bywał na obchodach rocznicowych pod pomnikiem? Ja zawsze bywałem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95035426 Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 13:04 popieram ,tylko rzeczowa i oparta na zdrowych zasadach wspolpraca ze wschodem i Rosja moze pomoc polskiej gospodarce,kapitalizm ist aut!!!!!!!!!!!!!!!!antyreakcjonista napisał: > Przegladajac statystyki gospodarcze, kapital spekulacyjny czochra czy Polska je > st w Unii czy nie wszystkie reaguja tak samo i w takim samym czasie, zwlaszcza > gieldy i wartosci walut. > Im predzej to polskie oszolomy zrozumieja tym szybciej powinni zrezygnowac z de > strukcyjnej polityki i wypracuja wspolny konsensus ze wschodem Odpowiedz Link Zgłoś
dona_ines_de_atienza Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:34 > piccolo61501 napisało: > > > > popieram ,tylko rzeczowa i oparta na zdrowych zasadach wspolpraca ze wschodem i > Rosja moze pomoc polskiej gospodarce,kapitalizm ist > aut!!!!!!!!!!!!!!!!antyreakcjonista napisał: > > > Przegladajac statystyki gospodarcze, kapital spekulacyjny czochra czy Polska je > > st w Unii czy nie wszystkie reaguja tak samo i w takim samym czasie, zwlaszcza > > gieldy i wartosci walut. > ... Udało się panom skompromitować Gdańsk i Polskę. [...] mówił Adamowicz na konferencji prasowej pod pomnikiem Neptuna forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95037230 Odpowiedz Link Zgłoś
dona_ines_de_atienza Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:35 > piccolo61501 napisało: > > > > popieram ,tylko rzeczowa i oparta na zdrowych zasadach wspolpraca ze wschodem i > Rosja moze pomoc polskiej gospodarce,kapitalizm ist > aut!!!!!!!!!!!!!!!!antyreakcjonista napisał: > > > Przegladajac statystyki gospodarcze, kapital spekulacyjny czochra czy Polska je > > st w Unii czy nie wszystkie reaguja tak samo i w takim samym czasie, zwlaszcza > > gieldy i wartosci walut. > ... Bolek to Wałęsa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95040713 Odpowiedz Link Zgłoś
stihl13 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 13:05 Miesza jak - Senor Komandante -- www.ogrodypamieci.pl/profil/jozef-klemens-pilsudski-marszalek-komendant Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_klak Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:20 : stihl13 napisało: : : Miesza jak - Senor Komandante : -- : www.ogrodypamieci.pl/profil/jozef-klemens-pilsudski-marszalek-komendant Czy ja zasłużyłem sobie na coś takiego? Ja, który obaliłem komunizm? [Lech Wałęsa, 16 listopada 2005] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95040942 Odpowiedz Link Zgłoś
panzer_troll Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:22 : stihl13 napisało: : : Miesza jak - Senor Komandante : -- : www.ogrodypamieci.pl/profil/jozef-klemens-pilsudski-marszalek-komendant Lech Wałęsa pozwie prezesa IPN, jeśli w książce zostanie posądzony o współpracę z SB forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95044597 Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 13:13 Kto to jest pan guzikiewicz, że decyduje gdzie ma jechać prezydent i premier!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia6935 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 13:18 Panie G.......!!!! Pan jest chyba śmieszny????i uzurpuje Pan sobie władzę której Pan nie ma i nie bedzie miał ............ a kimże Pan jest ??????.......żeby wskazywać kto gdzie i kiedy????? kompromituje Pan i Panu Podobni Polske - potraficie wszystko spieprzyć....... motto dla Pana i Pana Sojuszników - ze średniowiecznej literatury:CZŁOWIEK JEST GOTÓW ZOSTAC BOGIEM, A ZAMIAST TEGO CZESTO OKAZUJE SIE BAŁWANEM!!!!!!! T. Merton a ja protestuje!!!! nie chce być zalezna od bałwanów!!!!!!!!!!! bk Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczki i PiS sitwa na taczki! 08.05.09, 13:27 basia6935 napisała: > Panie G.......!!!! Pan jest chyba śmieszny????i uzurpuje Pan sobie > władzę której Pan nie ma i nie bedzie miał ............ > a kimże Pan jest ??????.......żeby wskazywać kto gdzie i kiedy????? > > kompromituje Pan i Panu Podobni Polske - potraficie wszystko > spieprzyć....... > motto dla Pana i Pana Sojuszników - ze średniowiecznej > literatury:CZŁOWIEK JEST GOTÓW ZOSTAC BOGIEM, A ZAMIAST TEGO CZESTO > OKAZUJE SIE BAŁWANEM!!!!!!! T. Merton > a ja protestuje!!!! nie chce być zalezna od bałwanów!!!!!!!!!!! > bk Odpowiedz Link Zgłoś
der.hausmeister.von.zoppot Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:20 # basia6935 napisało: # # Panie G.......!!!! Pan jest chyba śmieszny????i uzurpuje Pan sobie # władzę której Pan nie ma i nie bedzie miał ............ # a kimże Pan jest ??????.......żeby wskazywać kto gdzie i kiedy????? # # kompromituje Pan i Panu Podobni Polske - potraficie wszystko # spieprzyć....... # motto dla Pana i Pana Sojuszników - ze średniowiecznej # literatury:CZŁOWIEK JEST GOTÓW ZOSTAC BOGIEM, A ZAMIAST TEGO CZESTO # OKAZUJE SIE BAŁWANEM!!!!!!! T. Merton # ... Na wszystkich spotkaniach z Ojcem Świętym zawsze Ojciec Święty pytał o generała, czasami nawet byłem niezadowolony, no bo przecież mam tylu innych ludzi z wolnej Polski, a Ojciec Święty zawsze pyta "a co tam u generała?". Miał do niego specjalny stosunek. Ja sobie myślę, że coś tam musiało być, o czym oni - papież, generał - nie powiedzą. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95036438 Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.79 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 13:43 No to się Guzikiewiczowi grunt pod tyłkiem zapalił :))) Brawo,panie Premierze.Nie gadać z chamami.Chcieli ,żeby się krew polała, niech sobie sami teraz z żył upuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
panzer_troll Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:17 => justyna.79 napisało: => => No to się Guzikiewiczowi grunt pod tyłkiem zapalił :))) => Brawo,panie Premierze.Nie gadać z chamami.Chcieli ,żeby się krew polała, niech sobie sami teraz z żył upuszczą. [Adam Michnik] Podczas kampanii prezydenckiej 1990 żądał, bym ośmieszał Wałęsę, a Mazowieckiego chwalił. krzysztofleski.salon24.pl/6990,index.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95034961 Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 08.05.09, 13:48 No konfidencja i aparatczyki z GÓWNO-WYMIOTNEJ Postawiliście na pajaca a ten baran po prost nie potrafi nic konkretnego zrobić!!!Po prostu jest sługusem żydoesbecji z UE.I takie śmieci jak wy i wasi mocodawcy zacierają ręce że wszystko idzie po ich myśli.Tuskmłot ma pełnego pampersa ,mocny jest w gębie tylko w telewizji jak jest sam przed kamerą,ale jak ma adwersarza n.p Kaczyńskiego to robi ze strachu w gacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_d_tux Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 08.05.09, 17:30 > leon9910 napisało: > > No konfidencja i aparatczyki z GÓWNO-WYMIOTNEJ Postawiliście na pajaca a ten > baran po prost nie potrafi nic konkretnego zrobić!!!Po prostu jest sługusem > żydoesbecji z UE.I takie śmieci jak wy i wasi mocodawcy zacierają ręce że > wszystko idzie po ich myśli.Tuskmłot ma pełnego pampersa ,mocny jest w gębie > tylko w telewizji jak jest sam przed kamerą,ale jak ma adwersarza n.p > Kaczyńskiego to robi ze strachu w gacie!!! Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 08.05.09, 13:51 Doszlo do wyraznego podzialu. Tusk przerazliwie boi sie stoczniowcow oraz ma strach spojrzec prawdzie w oczy i ucieka przed nimi gdzie tylko moze. Rudy zaprzaniec proszwabski - grabarz stoczni kompromituje sie do reszty! Propozycja Guzikiewicza wyraznie nawiazuje do otwartwgo podzialu wsrod naszych, z bozej laski, politykow. Mam nadzieje, ze prezydent pojedzie do Gdanska i uratuje honor Polski. Tuskowi z reszta zaprzancow naleza sie w Krakowie porzadne wciry i baty. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tomy.c 08.05.09, 14:23 tomy.c napisał: > wet3, czyta biuletyn NKWD-SB... > dyżurna kur.a SB. Czlowieku "chonoru", dziekuje ci za komplement. Kto ci to podyktowal? - Kiszczak? Jaruzelski? Bolek? Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c wet3. wymieniłeś nazwiska swoich ojców duchowych? 08.05.09, 14:31 - Kiszczak? Jaruzelski i "Bolek" J.Kaczynski ??? newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarschall_von_tux wet3. wymieniłeś nazwiska swoich ojców duchowych? 08.05.09, 17:18 > tomy.c napisało: > > - Kiszczak? Jaruzelski i "Bolek" J.Kaczynski ??? > > newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html kiedy Gazeta pozbędzie się garbu jakim od jakiegoś czasu jest dla niej Adam Michnik, trzymany już chyba tylko z litości... kataryna.blox.pl/html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95041416 Odpowiedz Link Zgłoś
tvv.maleszka wet3. wymieniłeś nazwiska swoich ojców duchowych? 08.05.09, 17:35 : tomy.c napisało: : : - Kiszczak? Jaruzelski i "Bolek" J.Kaczynski ??? : : newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Ruch komunistyczny, stawiający sobie za cel likwidację II Rzeczypospolitej i przyłączenie Kresów do ZSRR, sterowany i finansowany przez Moskwę, był przedmiotem zainteresowania polskiej policji. W listopadzie 1930 policja aresztowała na Wołyniu Iwana Kozaka, instruktora Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, który podjął współpracę z policją zostając prowokatorem, dzięki któremu aresztowano szereg działaczy KPZU m.in. Mikołaja Pawłyka (sekretarza KPZU) czy Ozjasza Szechtera (szefa Wydziału Zawodowego KC KPZU). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95041631 Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_walesa Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 08.05.09, 17:23 # wet3 napisało: # # Doszlo do wyraznego podzialu. Tusk przerazliwie boi sie stoczniowcow # oraz ma strach spojrzec prawdzie w oczy i ucieka przed nimi gdzie # tylko moze. Rudy zaprzaniec proszwabski - grabarz stoczni # kompromituje sie do reszty! # Propozycja Guzikiewicza wyraznie nawiazuje do otwartwgo podzialu # wsrod naszych, z bozej laski, politykow. Mam nadzieje, ze prezydent # pojedzie do Gdanska i uratuje honor Polski. Tuskowi z reszta # zaprzancow naleza sie w Krakowie porzadne wciry i baty. "4 czerwca dziesięciu przywódców państw europejskich chciało podziękować Polsce za Solidarność i pokojowe zjednoczenie Europy. Nie przyjadą. Nie podziękują. Miało się odbyć wielkie, radosne święto. Nie odbędzie się. Tym samym udało się Wam skompromitować Gdańsk. Udało się Wam skompromitować Polskę" Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: nikodem_walesa - Dyzma 08.05.09, 19:40 Eurolewakow nam nie potrzeba. Dzieki Bogu, ze nie przyjada i nie beda zasmiecac naszego kraju gdyz wlasnycfh smieci, lacznie z toba, mamy w kraju ponad miare. Potrzeba nam prawdziwych przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
sq9dde Tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal warunki .. 08.05.09, 13:54 Jeszcze tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal Premierowi i Prezydentowi warunki uczestnictwa w rocznicy .... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sq9dde 08.05.09, 14:07 sq9dde napisał: > Jeszcze tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal Premierowi i Prezydentowi > warunki uczestnictwa w rocznicy .... Ty pewnie wolisz bzdety czerwonego Adamkiewicza! Guzikiewicz jako przedstawiciel zdradzonych przez czerwony rzad stoczniowcow ma pelne prawo do wyrazenia opinii stoczniowcow i sugerowania. Oczywiscie nie ma prawa do dyktowania, chociaz w zaistnialej sytuacji powinien takie prawo miec. To, co sie dzieje to juz zakrwa na kpiny. To jest stalinizm w czystym wydaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tvv.maleszka Tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal warunki .. 08.05.09, 17:13 ~ sq9dde napisało: ~ ~ Jeszcze tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal Premierowi i Prezydentowi ~ warunki uczestnictwa w rocznicy .... Laptop w wannie utopił prokurator od Blidy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95034368 Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarschall_von_tux Tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal warunki .. 08.05.09, 17:32 ~ sq9dde napisało: ~ ~ Jeszcze tego brakuje ,zeby jakis baran dyktowal Premierowi i Prezydentowi ~ warunki uczestnictwa w rocznicy .... Lech Wałęsa, który ukradł materiały świadczące o jego haniebnej szpiclowskiej przeszłości, śmie oskarżać Walentynowicz i Gwiazdów - powiedział Krzysztof Wyszkowski w TVN 24. - Dzisiaj Wałęsa prowokuje nas do tego, żebyśmy zdecydowanie i otwarcie powiedzieli, ze był agentem, nigdy się z tej agentury nie wyzwolił, pozostał do dzisiaj agentem wpływu - twierdzi Wyszkowski. Jego zdaniem SB sterowała Lechem Wałęsą przez długie lata, a domaganie się przeprosin jest elementem "charakterystycznej dla niego bezczelności" - informuje TVN 24. - Wałęsa zobowiązał się do lojalności wobec SB. Niech opublikuje najpierw te dokumenty. Był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa - brał za to pieniądze, donosił na swoich kolegów, krzywdził ludzi, zdradził stoczniowców i w końcu zdradził Polskę - stwierdził w RMF FM Wyszkowski. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95034961 Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Czy to jest wstęp do puczu kaczystowskiego ?! 08.05.09, 13:59 PISole i Rydzole desperacko próbują (poprzez inspirowanych przez siebie bojówkarzy) rozkołysać łódź, zwaną Rzeczpospolita Polska, aby w wytworzonym zamieszaniu przechwycić ster. Mam nadzieję, że i tym razem skutek będzie odwrotny! I oprócz PISopatów i Moherów, reszta obywateli właściwie ich oceni i pogoni tych siewców zamętu i demolki! A sektę Rydzolską potraktuje tak, jak kiedyś Jagiełło Krzyżaków! Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: Czy to jest wstęp do puczu kaczystowskiego ?! 08.05.09, 14:30 Jak się patrzy co wyczyniają Guzikiewicze , Kaczki i ich przydupasy to łatwiej zrozumiec dlaczego przed wojną Piłsudski przejął władzę. Bereza przydałaby się i dzisiaj . Odpowiedz Link Zgłoś
look2u Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 14:09 po pierwsze primo panie Guzikieiwcz 4 czerwca to rocznica wyborów- wyborców, czyli i moja bom głosował jako ynteligęt (nie z żolibirza), więc nie będziesz PAn mi psuł i mojego święta i je zawłaszczał, po drugie primo panie Guzikiewicz miałeś pan swoje święto pracy 1 maja, było dymić, to święto pracujących, nie moje, było sobie zrobić imprezę, nie miałbym pretensji po trzecie primo panie Guzikiewicz kto na zachodzie pamięta pierwsze wolne wybory?pamiętają zburzenie muru, wcześniej Solidarność, ale rzadko kto łączy wybory z początkiem jesieni wolności czy poczatkiem upadku wschodniego kolonializmu,była szansa przypomnieć,więc się Pan nie zdziw jak kanclerz Angela zrobi impreze jesienią, bez zadymy, choć też ma niezadowolonych z jakże pięknego nrd, imprezę z sukcesem i zdyskontuje to, no ale przecież to spisek Thuska i jego dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Guzikiewicz i jego bojówki, to nie Stoczniowcy..! 08.05.09, 14:11 To płatni pachołkowie SB-PIS... newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_klak Guzikiewicz i jego bojówki, to nie Stoczniowcy..! 08.05.09, 17:34 = tomy.c napisało: = = To płatni pachołkowie SB-PIS... = = newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2008-08/msg01844.html To w końcu Bolek kapował czy nie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95034081 Odpowiedz Link Zgłoś
tanhauser Solidarność sama zniszczyła swoją legendę... 08.05.09, 14:51 już nic nie zostało z tego społecznego ruchu, który obalił komunizm w Polsce. Zniszczono wszelkie świętości, podeptano symbole, bohaterom napluto w twarz albo przyprawiono im gebę. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Solidarność sama zniszczyła swoją legendę... 08.05.09, 15:26 tanhauser napisał: > już nic nie zostało z tego społecznego ruchu, który obalił komunizm w Polsce. Z > niszczono wszelkie świętości, podeptano symbole, bohaterom napluto w twarz albo > przyprawiono im gebę. Ruch tworzyła zdrowa część społeczeństwa , która po obaleniu komuny oddała władzę swoim"elitom". Ta "elita" okazała się motłochem , który wpuszczony na salony zapaskudził je gnojem kato-prawicowym. Im dać dwie kulki to jedną zgubią , a drugą popsują. Dzisiaj ten motłoch walcząc o koryta naraża na szwank Rzeczypospolitą. Dosyć tego "popisu" czas odkurzyć te salony. Odpowiedz Link Zgłoś
free3gawr-on Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 15:06 Hańba Tuskowi i jego mafii oraz hańba złodziejom którzy rozgrabili majątek po komunie a teraz są psełdopracodawcami czyniąc wyzysk społeczny pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuar_nr_001 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:36 ~ free3gawr-on napisało: ~ ~ Hańba Tuskowi i jego mafii oraz hańba złodziejom którzy rozgrabili majątek po ~ komunie a teraz są psełdopracodawcami czyniąc wyzysk społeczny pracowników. Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto się ze mną nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią, alfą i omegą. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz114 Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 15:18 A CO TAKI ZWIĄZKOWY KACYK MA DO GADANIA?? BĘDZIE USTAWIAŁ PREMIERA I GOŚCI??? MOŻE JESZCZE BĘDZIE IM DYKTOWAŁ CO MAJĄ MÓWIĆ??? WE ŁBIE SOLIDARUCHOM SIĘ PRZEWRÓCIŁO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kjhubner władza bije do głowy ? 08.05.09, 17:02 już nie długo nie będziesz miał tego stołka, a sam nic nie potrafisz zrobić oprócz niszczenia ! co ty sam zbudowałeś ? wielkie gó... pod pomnikiem to twoje dzieło ! Odpowiedz Link Zgłoś
mattyboy Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:13 To jest dziwne, urodzilem sie w Angli, i Thatcher zgniotla roboli w 80tych, no taki stary to nie jestem ale czasami sie widzi na telewizji programy o tym. Chyba normalny rozsadny czlowiek,rozumie ze swiet idzie bardziej w strone intelaktualna i informatyczna,a taki przemysl jak stocznie to i tak za nie dlugo beda nie warte utrzymywac,sa trzy stocznie w Polsce, Szczecin,Gdansk i Gdynie,jak by PiSiore byly w wladzy z Panem Rydzykiem, bo w zyciu nie mozna go nazwac Ojciec albo cos zwiazana z kosciolem, no to wtedy napewno by chcieli upadajace stocznie, dac wieciej pieniedzy, tylko zeby takiego Guziekiwicza zamknac,ja o nim tylko pierwszy raz chyba wczoraj uslyszalem,nigdy wczesniej nie wiedzialem kto to jest. A chyba kazdy pamieta za PiS strajki pielegniarek, no i co a teraz nieroby strakuja,bo Rydzyk kazal, a potem bedzie ze PO jest zle, bo nie chcial pomoc stoczniom. Napewno Towarzysz Prezydzent PiSu, "TW Kaczka" nie podpisal cos jakasz ustawe, na polecenie Jarusia zeby za PO bylo do dupy a za PiS bylo super Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_kaszub Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:21 -> mattyboy napisało: -> -> To jest dziwne, urodzilem sie w Angli, i Thatcher zgniotla roboli w 80tych, no -> taki stary to nie jestem ale czasami sie widzi na telewizji programy o tym. -> Chyba normalny rozsadny czlowiek,rozumie ze swiet idzie bardziej w strone -> intelaktualna i informatyczna,a taki przemysl jak stocznie to i tak za nie -> dlugo beda nie warte utrzymywac,sa trzy stocznie w Polsce, Szczecin,Gdansk i -> Gdynie,jak by PiSiore byly w wladzy z Panem Rydzykiem, bo w zyciu nie mozna go -> nazwac Ojciec albo cos zwiazana z kosciolem, no to wtedy napewno by chcieli -> upadajace stocznie, dac wieciej pieniedzy, tylko zeby takiego Guziekiwicza -> zamknac,ja o nim tylko pierwszy raz chyba wczoraj uslyszalem,nigdy wczesniej -> ... A gdzie to niby jest napisane? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95040498 Odpowiedz Link Zgłoś
mattyboy Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:26 moze nie PiSze ale to logiczne ze tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
mattyboy Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:30 i jeszcze jedna rzecz, jak bedziesz mi tak robil a nie sa pisal swoje argumenty i poglady ,no to wroc do szkoly i sie naucz Odpowiedz Link Zgłoś
mjr.maleszka Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:35 > mattyboy napisało: > > To jest dziwne, urodzilem sie w Angli, i Thatcher zgniotla roboli w 80tych, no > taki stary to nie jestem ale czasami sie widzi na telewizji programy o tym. > Chyba normalny rozsadny czlowiek,rozumie ze swiet idzie bardziej w strone > intelaktualna i informatyczna,a taki przemysl jak stocznie to i tak za nie > dlugo beda nie warte utrzymywac,sa trzy stocznie w Polsce, Szczecin,Gdansk i > Gdynie,jak by PiSiore byly w wladzy z Panem Rydzykiem, bo w zyciu nie mozna go > nazwac Ojciec albo cos zwiazana z kosciolem, no to wtedy napewno by chcieli > upadajace stocznie, dac wieciej pieniedzy, tylko zeby takiego Guziekiwicza > zamknac,ja o nim tylko pierwszy raz chyba wczoraj uslyszalem,nigdy wczesniej > ... Odpowiedz Link Zgłoś
mattyboy Re: Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem moż 08.05.09, 17:58 Chyba normalny wyksztalcony czlowiek,wie ze ten przemysl upada,a nie ci ,nie bede nikogo obrazal, ale widac na fotce, stare nieroby, ktorzy myszla ze maja prawo na wszystko, bo w Latach 80 krzycieli na komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mattyboy 08.05.09, 19:46 mattyboy napisał: > Chyba normalny wyksztalcony czlowiek,wie ze ten przemysl upada,a nie ci ,nie > bede nikogo obrazal, ale widac na fotce, stare nieroby, ktorzy myszla ze maja > prawo na wszystko, bo w Latach 80 krzycieli na komunistow Radze ci stuknac sie porzadnie w dekiel bo dobrze pod nim cie sie poprzestawialo. Skoro Gdansk i Szczecin maja zamowienia do roku 2011 to chyba nie upadaja a tylko ktos chce je na sile zlikwidowac!!! Nie wiem dlaczego ktos nie chce nam prawdy powiedziec. To jest dalszy rozbior Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
olszymow Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może ... 08.05.09, 17:25 Guzikiewicz i Gałęzewski też chcą do Sejmu albo Senatu a ten wybryk to dla nich gratka.Dziwi mnie niski poziomwiedzy i brak rozumu u tych co [palą opony. Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarschall_von_tux Re: Solidarność = pisiorowa przystawka! 08.05.09, 17:26 = ryzejglup napisało: = = elita intelektualna i takie zmyslne slowa. Durniu, lecz sie!!! Czy ja zasłużyłem sobie na coś takiego? Ja, który obaliłem komunizm? [Lech Wałęsa, 16 listopada 2005] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95041491 Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent_d_tux Re: kim jest ten palant który chce decydować 08.05.09, 17:36 = ryzejglup napisało: = = kim ty jestes, palancie? Kilkakrotnie spotykałem się z Lechem Wałęsą. Rozmawialiśmy na temat stoczni (...) Ja ze spotkań z Wałęsą sporządzałem notatki. W tym miejscu stwierdzam kategorycznie, że w wyniku informacji przekazywanych przez pana Wałęsę żadna osoba nie została pokrzywdzona. Ja w Gdańsku pracowałem pod egidą Wydziału III i przekazywałem im wszelkie informacje, które uzyskałem od Lecha Wałęsy. Nie wiem czy na podstawie tych dokumentów pan Wałęsa został zarejestrowany jako tajny współpracownik. W czasie spotkań pan Wałęsa otrzymywał ode mnie pieniądze. Były to pieniądze przeznaczone na zwrot kosztów poniesionych przez Lecha Wałęsę. Na pewno przekazałem mu pieniądze na pokrycie kosztów wyjazdu do Warszawy na spotkanie z Gierkiem. Fakt przekazania pieniędzy był dokumentowany moją notatką służbową. Nie otrzymywałem żadnych pokwitowań od Lecha Wałęsy. (...) Po okazaniu [pokwitowania przyjęcia 1 500 zł] świadek stwierdził: na tej kserokopii znajduje się adnotacja o przekazaniu tw. ps Bolek kwoty 1 500 zł. Adnotacja jest pisana przeze mnie. Znajduje się pod nią mój podpis. Nie potrafię wytłumaczyć dlaczego na tej kserokopii znajduje się pokwitowanie odbioru pieniędzy z podpisem "Bolek". W dokumentach, które sporządzałem Lechowi Wałęsie był przypisany pseudonim Bolek." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=95024236&a=95042578 Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Kompromis wg Guzikiewicza: "Pod Pomnikiem może .. 09.05.09, 13:53 To jakaś paranoja, żeby zadymiarz dyktował urzędującemu Premierowi warunki i wskazywał, gdzie Jego miejsce, tym bardziej że D. Tusk jest z "Solidarności", tej pierwszej a wiec najwazniejszej. Facetowi cos sie "porąbało" w mózgu! Odpowiedz Link Zgłoś