metenburg Hotel, pokoju, Żydami 11.05.09, 18:07 A czy w Dimonie Palestynska rodzina mogla by wynajac pokoj w hotelu ? Patetycznie smieszne ! Ale tego w naglowkach gazet nie bedzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Hotel, pokoju, Żydami 11.05.09, 22:59 Jezeli przebywa tam legalnie, to na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 18:07 Na 100% izraelska prowokacja. Cos cicho ostatnio, wiec i znowu o rzekomych aktach antysemityzmu, o polskich obozach smierci, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert osły na forum 11.05.09, 18:19 ciekawe co byście powiedzieli, gdyby za granicą ktoś wam odmówił hotelu bo 'Polacy to antysemici i półgłówki'. Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam Re: osły na forum 11.05.09, 18:50 princealbert napisała: > ciekawe co byście powiedzieli, gdyby za granicą ktoś wam odmówił hotelu bo > 'Polacy to antysemici i półgłówki'. +++++++++++++++++++++ ależ hrabino, poziom dyskusji na tym forum, zdecydowanie hrabinę przerasta. może powtórzymy lewatywę, to główka zacznie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszewicz Jesli izraelici zachowuja sie jak bydlo 11.05.09, 18:24 ...srajac do umywalek i na dywany, demolujac wyposarzenie? Niektore krakowskie hotele tez juz nie przyjmuja wycieczek z Izraela po odrazajacych doswiadczeniach i szkodach materialnych jakie poniosly. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-=-=-=-----=-=---- 11.05.09, 18:28 Spotkałem się z wieloma opiniami ludzi pracujących w hotelach.pensjonatach, że wycieczki z Izraela to BARDZO nielubiani goście. Potrafią zameldować się w 6 osób w pokoju 4 osobowym, zadąć zmiany ręczników 2 razy dziennie. No i zazwyczaj zostawiają po sobie CHLEW. Odpowiedz Link Zgłoś
revian Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 18:28 Wcale się nie dziwię, że żydom odmówiono. Spytajcie kogokolwiek, kto pracuje w hotelu, gdzie mieszkały żydowskie grupy młodzieży, które przyjeżdzają m.in. do Polski odwiedzać swoje miejsca martyrologii. Gó...arze demolują pokoje hotelowe, nie licząc się z nikim i niczym. A to wszystko przy cichym przyzwoleniu, bo przecież "biedne żydowskie dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 23:01 A ja znam opowiadania o tym jak polska mlodziez demolowala hotele n.p. na Ukrainie. I co? Odmawiac wynajmowana pokojow Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 18:34 W europie nie moze istniec, zaden wlasciciel hotelu czy restauracji, ktory by nie znal slowo "antysemityzm' i nie wiedzial ze taka forma odmowy "zydow sie nie obsluguje" to czyste szalenstwo, bo oznacza wieksze lub mniejsze klopoty. Dlatego zgadzam sie z piszacym "nor70" ze to byla prowokacja, ale kto to zrobil i z jakich pobudek? a to przyczyn mozna wymienic bez liku. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Artykuł jest dęty , żeby coś tam udowodnić 11.05.09, 18:52 Pytam , po cholerę ta żydowska rodzina mieszkająca w Austrii , zapewne ma obywatelstwo austryjackie, opowiada o swojej odrębności hotelarzowi? Jakie korzyści można przez to zyskać? Czy to prowokacja, by rodziny austryjackie pochodzenia żydowskiego dostały na te wakacje ulgę rządową w hotelach za upodlenie jakie doznają od wciąż tlącego się antysemityzmu w katolickich rodzinach. Pani od angielskiego jest przewodnikiem wycieczek ,tak się składa israelskiej młodzieży, opowiadała mi co to za młodzież. Autobusy zdewasowane, hotele zdewastowane i ten niczym nie pochamowany wrzask, którego ciężko znieść. Owa pani do niedawna była pedagogiem , ma punkt odniesienia w postaci naszej młodzieży. To są dwa różne światy! Mówiła, że ktos, kto przwiózła taką młodzież raz oraz przenocował w swoim hotelu, dosłownie zrobił to ostatni raz. Austryjacy widocznie raz się sparzyli i to im wystarczyło , zeby nie wynajmować i nie mieć kłopotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Artykuł jest dęty , żeby coś tam udowodnić 11.05.09, 23:03 A moze ich zydowskosc wynika z nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 nie rób sobie jaj 11.05.09, 23:28 Obraźliwe nazwiska , które nadawali żydom austryjacy w XIX w , w Galicji zostały już dawno zmienione. Nie powiesz , że ktoś nosi takie nazwisko jak "rothschwantz", które było powszechnie nadawane przez administracje austryjacką , ku uciesze gawiedzi w celu upodlenia żydów. Trudno rozróżnić po nazwisku kto jest kto, kiedy Goldberg noszą obie nacje. Zgodzę co do imion. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta dawno temu pewne małżeństwo zydowskie też szukało 11.05.09, 18:54 noclegu.Było to w mieście Betlejem. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 To była Święta Rodzina, niezapominaj!!! 11.05.09, 19:02 Młodzież żydowska przedwojenna, opowiadał mi ojciec, nieczym się nie różniła od polskiej. Była skromna i dobrze wychowana w polskiej szkole, tak jak pozostali obywatele. Zastanawiające co zrobił z nich holokaust. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: To była Święta Rodzina, niezapominaj!!! 11.05.09, 23:04 A co ma do tego Holocaust? Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 dużo !! 11.05.09, 23:18 to nowa religia Israela, w której wychowuje się młodzież ( wina całego świata za cierpienia ich przodków, o ich wyjątkowości, o długu przeprosin jaki im się nalezą i zwrotu majątku, nie należytym zadosć uczynieniu Polaków wobec israelczyków, ec, ect, ect ) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.05.09, 19:17 Nie wynajeli im pokoju ??! Jezu!!! Jak sie ciesze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 podejrzany artykuł 11.05.09, 19:20 O jakie wcześniejsze złe doswiadczenia chodziło? Skąd hotelarze wiedzieli,jakiego pochodzenia jest rodzina? Rzecz nie dzieje się w Arabii Saudyjskiej ani ZEA (gdzie w ogóle nie byłby mozliwy wjazd z paszportem Izraela) ale w środku Europy - bez względu na przeszłość. Pachnie mi jakąś prowokacją. Odpowiedz Link Zgłoś
sturmbannfuehrer Ze tez maja czelnosc! 11.05.09, 19:42 pokazywac sie w austriackich Alpach! Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Polacy kradną a Żydzi oszukują 11.05.09, 20:04 Niestety moje doświadczenie wykazują, że często w stereotypach jest trochę prawdy. W końcu z czegoś się one biorą... Polacy w hotelach bardzo często kradną.. np robią sobie kanapki na później przy śniadaniu zapewnianym przez hotel, oszukują w każdej możliwej sytuacji gdy oszukują instytucję a nie prywatnego człowieka. W Polakach istnieje coś takiego jak podziw dla cwaniactwa ( kojarzonego z zaradnością życiową ), okradają np zupełnie bez skrupułów swoje państwo. Pojęcie własności w naszym narodzie bardzo jest specyficznie postrzegane, być może jest to scheda po 50 latach komunizmu. Niemniej jak widać stereotyp jest niestety prawdziwy. Co do Żydów byłem jakiś czas temu w Izraelu i się bardzo rozczarowałem. Byłem służbowo, instytucja finansująca - poważna, okazja też jak najbardziej prestiżowa a mimo to w hotelu pierwszy raz zachowywano się tak jakby to był jakiś podrzędny motel, kombinowano z dostawianiem łóżek. Organizatorzy też żalili się, że stron Izraelska strasznie motała i szukała wszędzie oszczędności choć budżet mieli solidny. Osoba z mojej rodziny, która była tam przy innej okazji ( zagorzały filosemita ) też się bardzo rozczarowała. Jest widocznie coś na rzeczy. Takie więc mamy cechy... Polacy to, Żydzi tamto, Francuzi jeszcze co innego i choć to stereotypy to jednak często się one do pewnego stopnia potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu A ja to doskonale rozumiem - prywatny biznes i tyl 11.05.09, 20:26 poza tym nikt tego nie zrobił bez powodu - np. jeśli za jakiś czas ktoś odmówi mi , jako Polakowi, noclegu na Krecie nie będę specjalnie zdziwiony - widziałem co wyczyniali tam Polacy (ogólnie jak psy spuszczone ze smyczy). I tyle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dziodu 11.05.09, 21:43 dziodu napisał: > poza tym nikt tego nie zrobił bez powodu - np. jeśli za jakiś czas ktoś odmówi > mi , jako Polakowi, noclegu na Krecie nie będę specjalnie zdziwiony - widziałem > co wyczyniali tam Polacy (ogólnie jak psy spuszczone ze smyczy). I tyle na temay. Najpierw zapoznaj sie z tym co w krakowskich hotelach zrobili Zydzi, a potem dopiero pisz o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: dziodu 11.05.09, 23:07 A to dlaczego bydlece zachowania niektorych Izraelczykow ma byc inaczej traktowane od bydlecych zachowan niektorych Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dziodu 11.05.09, 23:20 elucidator napisał: > A to dlaczego bydlece zachowania niektorych Izraelczykow ma byc inaczej > traktowane od bydlecych zachowan niektorych Polakow? A ja nie toleruje wybiorczego, bydlecego zlego pisania tylko o Polakach. Rozumiem, ze Polacy swieci nie sa, ale gnojow jest pelno w kazdej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel_michnika W Polsce hotel po wycieczce z Izraela wygląda ... 11.05.09, 21:59 ... jak po bombardowaniu. I te luksusowe, i te zwykłe - w każdym liczą straty (zdemolowane pokoje, windy, itp_. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman antysemityzm w Europie Zachodniej 11.05.09, 22:56 poczytaj dzisiejsze_artykuly.netbird.pl/?app_id=1&app_type=article&article_id=10278&article_page=1&no_original_params=true&widget_id=80 ciekawe dlaczego Wyborcza o tym artykule nie wspomina Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żyda 11.05.09, 22:56 czytelnik-2009 napisał: > Przykre, że tak się stało, ale tamtejsza gazeta powinna także napisać, jakie > kłopoty mieli właściciele hotelu z poprzednimi gośćmi żydowskimi. Tego wymaga > dziennikarska rzetelność i uczciwość. > Może coś podobnego do tego, co miało nieraz miejsce w hotelach krakowskich z > okazji tzw. marszu żywych w Auschwitz. Bez tych informacji możemy tylko > spekulować nad przyczynami, bo nic nie wiemy. > Jeśli ktoś pomyśli logicznie, to wie w jaki sposób była ta rodzina zidentyfikowana. Ich nazwisko musiało już być na czarnej liście , musieli już po sobie zostawić chlew. Opisywanie takiego chlewu w gazecie , nie prowadzi do spokoju ale do eskalacji konfliktu. A tego żaden gospodarz hotelu nie chce. Nie sądzę iż ta odmowa była na tle rasowym , ale Żydzi zawsze widzą jedno , wszędzie antysemitów. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal "ojcobójca" pollacka 12.05.09, 00:11 polecam książkę martina pollacka "ojcobójca". 'tradycja' antysemityzmu w alpach austriackich to żadna nowość. ale uderza i bulwersuje fakt, że występuje ona w czasach współczesnych w tak drastycznej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 12.05.09, 06:59 " Ze względu na przykre doświadczenia nie mamy więcej zamiaru wynajmować " No i tu jest problem - przykre doświadczenia . Jak ja mam z kimś przykre doświadczenia to czy muszę go lubic i spotykac się ? Nie . I basta Odpowiedz Link Zgłoś
neo.nick widac maja z nimi zle doswiadczenia 12.05.09, 08:48 Zydzi zas morduja Palestynczykow, bo ci sa Palestynczykami. I to jest znacznie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetkowawolnoscslowa jak zachowują się ich w y c i e c z ki w Polsce 12.05.09, 20:04 Jak zdemolowlai ekspozycje na Majdanku to potem stwierdzili iz zrobili to w uniesieniu religijnym (pamietacie kto zdjał odpowiedzialnośc za czyny popełnione w uniesieniu patriotycznym ?!) Czy balowanie zaraz po żenujących spektaklach jest w porządku ?! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetkowawolnoscslowa Rekordowy wątek ! 12.05.09, 20:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54394056&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
koszerny51 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 11.06.09, 23:28 pewnie chcieli bezkarnie nasrac do szafek, zrobic dziury w dywanach itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Hotel nie wynajął im pokoju, ponieważ są Żydami 12.06.09, 01:42 Gdybym mial hotel w Krakowie, to nigdy nie wynajabym pokojow Zydom. Wystarczy syf jaki pozostawili po sobie w kilku hotelach w tym miescie. Oczywiscie natychmiast nazwanoby mnie antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś