Dodaj do ulubionych

"Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ...

14.05.09, 13:49
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • bu-shy "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 13:49
      czyżby to była forma podziękowania za "równy" podział miast przy organizacji
      Euro 2012?
      • vaclavnewyork Sowieckie lapy 14.05.09, 13:56
        siegaja gleboko nic nowego.Zamiast pisac bzdury pomyslcie przez
        chwile.Kacapami smierdzi na odlewglosc.
        • mayenne Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 14:19
          Aż boję się pytać jak głęboko Ci sięgają te "łapy"... :S Per
          rectum "brdam, brdam" na migdałkach Ci robią? :/
          Czy to nie psychoza jakaś? Może udasz się do jakiegoś miłego
          specjalisty? Na pewno Ci pomoże. Albo zamiast pisać bzdury pomyśl
          przez chwilę. A jak Ci coś śmierdzi, to spróbuj się umyć,
          prawdopodobnie też pomoże.
          • zigzaur Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 14:40
            A komu może zależeć na podsycaniu konfliktów polsko-ukraińskich?
            Rumunii? Gruzji? Litwie?
            • mayenne Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 14:44
              A skąd wiesz, Ziggi, że to w ogóle była czyjakolwiek prowokacja, a
              nie zwykły wygłup jakiegoś nacika? Bo z informacji nie wynika, żeby
              to komukolwiek było wiadome. Oprócz Ciebie?
              • zigzaur Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 14:47
                Niezbyt mnie rozumiesz.

To mógł być wygłup ichniego odpowiednika farfałka czy innego giertycha. Ale
                równie dobrze to mogła być prowokacja, podobnie jak niedawno w Warszawie.

Jest tylko jeden kraj, któremu może zależeć na podsycaniu polsko-ukraińskich
                konfliktów. Podejrzany nr 1 o wszelkie wojenne knowania.
                • mayenne Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 15:13
                  Oj, Ziggi. Ty masz manię prześladowczą po prostu. :)
                  Nie mów do mnie jakbym Cię po raz pierwszy widziała na oczy. To
                  znaczy - Twoje komentarze ;)))
                  • borrka Dwie mozliwosci. 14.05.09, 15:44
                    To sa oczywiscie spekulacje.
                    Ale nie bardzo wyobrazam sobie, izby zrobili to jacys nacjonalisci w rodzaju UNA/UNSO.
                    To sprzeczne z ich zabiegami o wejscie na polityczne salony
                    i legitymizacje.
                    Mysla raczej o osobliwym kompromisie z Polska.

Mozliwosci sa w zasadzie dwie:
                    Albo zrobili to jacys sklerotyczni dziadkowie z UPA, jako odwet za likwidacje pomnika UPA w Polsce.
                    Nie wykluczalbym tego, ale i nie przecenial znaczenia politycznego.
                    Ot, taka janosikowa akcja.

Albo jest to prowokacja FSB.

Ja trzeciej mozliwosci nie widze, bo nie jest to wybryk czysto huliganski w rodzaju "LKS Zydy".
                    • mayenne Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 15:54
                      Jasne ;)
                      Tutaj uważasz była oczywista prowokacja, a wieńce pod pomnikiem w
                      Warszawie w przeddzień jednego z najważniejszych rosyjskich świąt
                      państwowych to się zupełnie przypadkiem od znicza zajęły. Wszystko
                      przecież wiadomo, nawet jeśli nic nie wiadomo, bo żadna policja
                      jeszcze nie zdążyła się niczym zająć. ;/
                      • zigzaur Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 15:55
                        W obu przypadkach sprawca mógł być ten sam. I nie mam tu na myśli Mossadu ani CIA.
                        • mayenne Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 16:07
                          W obu przypadkach mogli to zrobić obcy z kosmosu. ;)
                          Daj spokój, Ziggi. Póki co to wszystko tylko wróżenie z fusów od
                          herbaty, a Ty się podniecasz. Zacznij pisać książki - masz wybujałą
                          wyobraźnię, wieszczę sukcesy. Jakby co, to pamiętaj - 10% tantemów
                          dla mnie, jako pomysłodawcy ;)
                          • michalng Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 16:21
                            > W obu przypadkach mogli to zrobić obcy z kosmosu. ;)

Pewnie ci sami obcy z kosmosu którzy nieustannie, na śmietniku koło mojego
                            bloku, wzywają do uprawiania seksu analnego z pewna drużyna piłkarską :)
                          • quintus_horatius Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 17:10
                            A ja mu sukcesu nie wróżę. Jeśli chodzi o teorie spiskowe to na
                            rynku wydawniczym jest już spora konkurencja: Waldemar Łysiak, Jerzy
                            Roberto Nowak, Henryk Pająk i Stanisław Michalkiewicz. Trudno będzie
                            Ziggiemu się przebić. Może niech jakiś blog zacznie pisać na
                            początek? Przynajmniej poćwiczy nad warsztatem.
                          • bachczysaraj Bredzisz. A niby na jakiej to podstawie wykluczasz 14.05.09, 17:16
                            rosyjską prowokację? Dysponujesz jakąś tajemną wiedzą, czy co? Ukraińcy nie mają
                            żadnego interesu w podsycaniu konfliktu z Polakami a Polacy z Ukraińcami. Jedyną
                            stroną, która jest tym zanteresowana jest właśnie kraina obercara Putana.
                            • mayenne Re: Bredzisz. A niby na jakiej to podstawie wyklu 14.05.09, 20:12
                              Skarbie, spuść z syfonu bo się zapowietrzysz i jeszcze z tego będzie
                              jakie nieszczęście. :)
                              Jeśli umiesz czytać to przeczytaj jeszcze raz co pisałam i spróbuj
                              pojąć. Ja piszę, że nie wiadomo kto to zrobił.
                    • quintus_horatius Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 15:56
                      Mozliwosci sa w zasadzie dwie:
                      Albo zrobili to jacys sklerotyczni dziadkowie z UPA, jako odwet za
                      likwidacje pomnika UPA w Polsce. Nie wykluczalbym tego, ale i nie
                      przecenial znaczenia politycznego. Ot, taka janosikowa akcja. Albo
                      jest to prowokacja FSB. Ja trzeciej mozliwosci nie widze, bo nie
                      jest to wybryk czysto huliganski w rodzaju "LKS Zydy".

Na czym konkretnie opierasz swoje przekonanie, że nie jest to czysto
                      huligański wybryk w rodzaju "LKS Zydy"?
                      • borrka Oczywiscie nie mozna wykluczyc huliganstwa... 14.05.09, 16:14
                        Ale jest to malo prawdopodobne.
                        Polska i Polacy nie stanowia na Ukrainie, ani centrum zainteresowania, ani uosobienia wroga.
                        Zwyklym zulikom nie przyszloby raczej do glowy wyraznie antypolskie haslo.
                        Mogliby cos neutralnego namazac.

Swiadomi nacjonalisci zrobiliby cos takiego moze jeszcze 10 lat temu, ale nie dzis.
                        Oni nie chca byc bojowka, lecz partia.

Да здравствует советская полиграфия!
                      • jarkoni Re: Dwie mozliwosci. 14.05.09, 17:29
                        "huligański wybryk w rodzaju "LKS Zydy""

Dlaczego prawdziwi Polacy z uporem maniaka powtarzają "huligański"?
                        Coś się zmieniło w polskiej ortografii?
                        • borrka Bo prawdziwi Polacy... 14.05.09, 18:18
                          Pisza przewaznie po angielsku.
                          Ale co racja, to racja.
                  • zaczarowany-pierniczek Re: Sowieckie lapy 14.05.09, 16:25
                    Wiesz co, nie mam bladego pojęcia, co pisał Ziggi wcześniej, ale znam trochę
                    ukraińskie realia, tamtejszą politykę i sposób myślenia - aż za dobrze. I
                    naprawdę nie zdziwiłabym się, gdyby rzeczywiście tak było. Bez żadnych manii
                    prześladowczych.
            • kwiecien45 Re: Sowieckie lapy i chora wyobraźnia oraz kosmici 14.05.09, 15:58
              Mam ostatnio stałe kontakty z Ukraińcami w tym z Zachodniej
              Ukrainy. Czyli z Małopolski Wschodniej albo inaczej z Galicji :)
              Może i ten nasz pomnik zamalowali dziś Rosjanie. Ale nazw ulic na
              Ukrainie na Bandery nie pozmieniali Rosjanie i pomników UPA też tam
              nie postawili...
              Dywizji Waffen SS też nie czcili przed kilkoma dniami Rosjanie.
              Defilad weteranów - rezunów z UPA Ruscy też nie organizowali.
              Więc zostaw spiskową teorię dziejów i patrz co tam się dzieje.
              A do tego młodzi ukraińscy nacjonaliści mają tak antyrosyjskie jak
              antypolskie poglądy.
              Popierając ich uważajmy abyśmy nie obudzili się kiedyś z ręką w
              nocniku, jak kiedyś amerykańsko-pakistańscy mecenasi talibów.

• takisobiestatystyk Re: Sowieckie lapy i chora wyobraźnia oraz kosmic 14.05.09, 16:18
                Mądrze piszesz i taka własnie jest prawda. I wszyscy normalni
                (celowo nie używam okreslenia "prawdziwi" - źle mi się to kojarzy)
                Polacy to rozumieją. A ci, którzy udają,że nie rozumieją ( zigazur,
                borrka itp.) to po prostu nie są Polacy - i dlatego nawet nie staraj
                sie ich przekonywac - akurat w tym przypadku oni patrzą z
                antypolskiej perspektywy.
                • bachczysaraj Chyba macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem. 14.05.09, 17:22
                  Ani Borrka, ani Zigzaur nie twierdzą, że zrobili to Rosjanie, lecz, że nie można
                  tego wykluczyć. Przecież takie akcje są w ich interesie. W końcu nie takie
                  prowokacje FSB urządzało. Natomiast jeśli wy wykluczacie taką możliwosć to
                  znaczy, że albo dysponujecie jakąś tajemną wiedzą na ten temat, albo bredzicie
                  od rzeczy.
                  • takisobiestatystyk Re: Chyba macie problemy z czytaniem ze zrozumien 14.05.09, 17:34
                    Nie broń kogoś, kto wielokrotnie na tym forum wybielał wołyńskich
                    rzeźników sugerując - co tam sugerując - stwierdzając wprost, że
                    robiło to KGB, a tak naprawde, to żaden Ukrainiec polską krwią się
                    wówczas nie splamił, bo to łagodny, miłujący pokój i kochający
                    Polaków naród. Nie broń - chyba, że i ty jestes taki sam.
                    • bachczysaraj Faktycznie masz problemy z czytaniem 14.05.09, 17:37
                      ze zrozumieniem.
                      • bachczysaraj Niestety to w dzisiejszych czasach powszechna 14.05.09, 17:38
                        przypadłość.
                        • takisobiestatystyk Re: Niestety to w dzisiejszych czasach powszechna 14.05.09, 17:46
                          Z tą uwagą muszę się zgodzić, ale ja nie jestem "dzisiejszy" i
                          myślę, że doskonale rozumiem i to, co czytam, i to, co autor danego
                          postu skrywa między wierszami. A twoja uwaga świadczy tylko o tym,
                          że chyba nie czytałes tych postów np. zigzaura dotyczących kwestii
                          wołyńskiej, które ja miałem "przyjemność" czytać.
                          • bachczysaraj Odnoszę się do powyższego artykułu 14.05.09, 18:12
                            i wypowiedzi odnośnie opisanego w nim wydarzenia. Nie wiem jaka Zigzaur ma
                            opinie na temat Wołynia i nie ma to chyba bezpośredniego związku z tematem.
                            • takisobiestatystyk Re: Odnoszę się do powyższego artykułu 14.05.09, 18:21
                              Ale ja wiem i dlatego oceniam jego dzisiejsze wypowiedzi w
                              kontekście kompleksowych poglądów tegoż pana (lub pani) odnośnie
                              Ukraińców i ich relacji z Polakami.
                            • zigzaur Moja opinia na temat rzezi na Wołyniu: 15.05.09, 08:49
                              Rzezie na Wołyniu zaczęły się AKURAT latem 1943, AKURAT po zwycięskiej dla Rosji
                              bitwie pod Kurskiem, kiedy to krasnaja armia przygotowała się do ataku na Ukrainę.

W Moskwie wiedziano, że ludność Ukrainy niekoniecznie musi się cieszyć z
                              zastąpienia hitlerowców stalinowcami. W końcu umieranie z głodu nie jest przyjemne.

W Moskwie mogli obawiać się współpracy między partyzantkami Polski i Ukrainy.

Mówimy o rzeziach na Wołyniu w 1943 ale zapominamy o jeszcze gorszych z 1939 i
                              1940, dokonywanych z pobudek "walki klasowej" z "polskimi panami".
                              • crimen Re: Moja opinia na temat rzezi na Wołyniu: 16.05.09, 23:00
                                zigzaur napisał:
                                .
                                >
                                > Mówimy o rzeziach na Wołyniu w 1943 ale zapominamy o jeszcze
                                gorszych z 1939 i
                                > 1940, dokonywanych z pobudek "walki klasowej" z "polskimi panami".
                                To były tylko pojedyncze przypadki. Nie było gorszych rzezi od tych
                                wołyńskich z 1943 roku. Naiwnoscią jest oskarżanie Moskwy o to, że
                                to ona kierowała poczynaniami OUN-UPA. Podłoże tej okcji jest
                                zresztą dosyc dobrze znane. W 1943 roku Armia Krajowa, a szczególnie
                                jej wywiad były bardzo cenionymi sojusznikami Sowietów. Dzięki
                                operacji Wachlarz zbierali informacje o dyslokacji niemieckich
                                jednostek na zapleczu frontu wschodniego. W 1943 roku było to jedyne
                                źródło wywiadu dla Rosjan. Po Kursku zaczęli rozbudowywać własny
                                wywiad i wtedy AK wypadło z gry.
                                Wołyń był samodzielną akcją rezunów, bez inspiracji Moskwy, choc z
                                miejsca przyłączył się do niej kler prawosławny, podlegający Moskwie.
                                Ukraińcy chcieli stworzyć na Wołyniu własne silne zaplecze,
                                oczyszczone z ludnosci polskiej. Po wojnie miał to być argument za
                                przynależnością tych ziem do Ukrainy. Drugim powodem było wywarcie
                                presji na Niemców, trzymających w więzieniu Banderę. Ukraińcy nie
                                mogli wystąpić wprost przeciwko Niemcom. Byli zbyt słabi, a poza tym
                                cenili sobie tego sojusznika. Z Polaków na Wołyniu uczynili kartę
                                przetargową w grze z Niemcami. Wołyń był ponadto bezbronny po
                                wielkiej wpadce konspiracji polskiej pod okupacją sowiecką. Szef
                                lwowskiej AK Emil Macieliński( pupilek Sikorskiego), przeszedł na
                                stronę sowiecką. Wydał wielu członkow konspiracji. Na Wołyniu
                                aresztowano ponad 2000 osób. Pełnej siatki na tym obszarze nie
                                odbudowano nigdy. Wołyń, w odróżnieniu od Lwowa był poza obszarem
                                Generalnej Guberni. Przylegał do Zamojszczyzny, przeznaczonej na
                                kolonizację niemiecką. Być może to właśnie plany kolonizacyjne
                                Niemców zadecydowały o zainicjowaniu "oczyszczania terenu" rękami
                                Ukrainców. Nie da się odnaleźć śladu ręki Moskwy, jako inspiratora
                                rzezi wołyńskiej. Próbowało wielu, w tym całe stada rezunów i bez
                                rezultatu. To ślepa uliczka.
          • vaclavnewyork Mayenne alez ty capisz 14.05.09, 17:59
            kacapskim smrodem na odleglosc.Fuj.Modl sie o lagodna smiec bo o
            rozum to juz zapozno.I to by bylo na tyle matole.
            • kacap_z_moskwy Re: Mayenne alez ty capisz 14.05.09, 18:29
              Widisz wszystcy wokol cebie czyms smrodza. Tylko ty - jestes zerem i niczym nie cuchniesz. Bo czym mozesz smierdziec na smietniku w stanie Nowy Jork???
              • komarowo A taki miales byc wesołkowatyj kacapek 14.05.09, 18:48
                A tu co rusz spada zasłona pseudowesołego przygłupa i ukazuje się brutalna, tępa
                morda obrzydliwego azjatyckiego mordercy, namolnie napraszającego się na polskie
                forum.

-
        • erg_samowzbudnik Re: Sowieckie lapy 23.01.10, 17:16
          vaclavnewyork napisał:

> siegaja gleboko nic nowego.Zamiast pisac bzdury pomyslcie przez
          > chwile.Kacapami smierdzi na odlewglosc.

Wszędzie widzisz kacapa rusofobie.Dla mnie to śmierdzi tylko gnojem , i tyle.
          U nas tegoż również dostatek.
      • adam81w Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 15:47
        bu-shy napisał:

> czyżby to była forma podziękowania za "równy" podział miast przy organizacji
        > Euro 2012?

A to niby nasza wina, że Ukraińcy dali ciała i nie potrafią przygotować tego do
        czego się zobowiązali (4 stadiony)? Poza tym to myśmy wybierali gdzie będzie
        euro grane czy Uefa?
    • sharn.1 To serdeczne druhy prezydenta PIS-u.... 14.05.09, 13:50
      i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg
      • 58-rokers Re: To serdeczne druhy prezydenta PIS-u.... 14.05.09, 18:29
        Jest jakaś swołocz która za ok 5 tys.$ sprzedaje ukraińcom polskie paszporty.
        Jeden z ukeaińcow którego dobrze znam twierdzi że polski paszport przyznał mu
        sam prezydent kaczyński. Więcej polskich paszportów ukraińcom to może mniej
        durnych napisów.
    • ratpoles_tamer Teraz już wiemy z kim nam przyszło robić EURO 14.05.09, 13:51
      No text
    • stern82 "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich .. 14.05.09, 13:52
      Głupi wybryk pseudo-faszystowskiej bandy ukraińskich małolatów.
      Tępić i tyle.
    • ben_nabrotzky "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 13:54
      Byłem we Lwowie. Przeszedłem gehennę przejscia pieszego w Medyce,
      tam i nazad. Mógłbym wiele napisać, naprawdę wiele. Ale nie chcę.
      Nie trzeba kopać leżących. Ukraińcy nic z tym nie chcą i nie
      potrafią zrobić. Dlatego ciągnęcie Ukrainy do jakichkolwiek
      organizacji typu : NATO, UE, partnerstwo dla pokoju mija się z
      celem. Po prostu Ukraina musi dojrzeć.
      • zendafun Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:46
        Jeśli zostawimy Ukrainę samą sobie to obudzimy się z kolejną sowiecką granicą.
      • sw.stefan Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 15:02
        ben_nabrotzky napisał:

> Byłem we Lwowie. Przeszedłem gehennę przejscia pieszego w Medyce,
        > tam i nazad. Mógłbym wiele napisać, naprawdę wiele. Ale nie chcę.
        > Nie trzeba kopać leżących. Ukraińcy nic z tym nie chcą i nie
        > potrafią zrobić. Dlatego ciągnęcie Ukrainy do jakichkolwiek
        > organizacji typu : NATO, UE, partnerstwo dla pokoju mija się z
        > celem. Po prostu Ukraina musi dojrzeć.
        TRZEBA BYŁO JECHAĆ AUTOBUSEM,SZYBKO I BEZPROBLEMOWO.BIADOLISZ JAKBYŚ NIE WIEM CO
        PRZEŻYŁ,A TO TYLKO FOLKLOR GRANICY.
        • ben_nabrotzky Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 17:54
          Stefan, ja do tego wyjazdu byłem przekonany, że Ukraińcy, których
          popieramy w ciemno słabym bo słabym autorytetem naszej RP są już o
          krok od wejścia do UE, że to tylko ubodzy bracia, rodem z kultury
          zachodniej, którzy przypadkiem dostali się pod sowiecki but. A co
          się okazało?
          Szok pierwszy:Przejście graniczne UE - Ukraina. Na mrozie czekamy
          około 3 godzin. Ukraińcy mają swoje bramki i nimi walą. Polacy stoją
          karnie w kolejce, co czwartego Ukraińcy odwalają. Chyba dla humoru,
          bo bagaży się nie sprawdza. Co rusz mamy szansę przejść za 5 dolców
          od łeba, tyle nam proponują lokalni. To działa, bo bokiem co 20
          minut przechodzi grupka turystów. Twardo stoimy i patrzymy co się
          dzieje. To szok drugi. Wziątka jest tak powszechna jak syfilis w
          czasach Kolumba. Wszyscy dają i to niemal publicznie. Ci co nie
          chcą dać - mamy etyka w składzie, więc my też nie dajemy - tłoczą
          się do przejścia. Jedna bramka. Otwiera się co 40 minut. Połyka
          około 40 osób. Tylko kontrola paszportowa, na polskim przjeściu
          trzepią do podszewki, ale kolejek nie ma. Cud normalnie cud.

Jeździłem do Rumunii. OD 2004 do 2006 wakacje spędzałem w tej
          obśmiewanej przez nas Rumunii. Zawsze czułem się tam dobrze. Podczas
          włóczęgi pod Negoiu i kiedy łapaliśmy stopa na transfogarskiej.
          Wzięli nas jacyś ludzie starą dacią, a potem do Fogaras jechaliśmy
          wypasionym merolem. Był 2005 rok i Rumunia była hen hen od UE.
    • princealbert och, to straszne! 14.05.09, 13:55
      nie macie innych tematow na news?
      • zaczarowany-pierniczek to smutne 14.05.09, 14:36
        To smutne, co się stało i smutne jest też to, że twój ("twój" specjalnie z małej
        litery, nie szanuję takich ludzi jak ty) komentarz jest nie na miejscu. Dowód na
        to, że oszołomy są nie tylko na Ukrainie.
      • adam81w Re: och, to straszne! 14.05.09, 15:56
        princealbert napisała:

> nie macie innych tematow na news?

tobie to nie przeszkadza?
    • bokassa "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 13:55
      I oto mamy pierwszy rezultat ciągłego pieprzenia przez media o
      nieprzygotowaniu Ukrainy do mistrzostw europy i wrednym,bezczelnym i
      chamskim namowom i oczekiwaniom,że Ukrainie się powinie noga i my na
      tym zyskamy.Ukraińcy to załatwili,a my ich chcemy wyru...,takie tam
      jest odczucie.Tylko Po-srańcy i Drzewiecki mogą być tak głupi aby
      przeciwko Ukraińcom szczuć .
      • ben_nabrotzky Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:05
        Ukraina dla UEFA to Kijów, Donieck, Lwów. Poza tym nie ma tam
        autostrad, hoteli, publicznych kibli i tym podobnych. GAdkę z
        policjantem zaczynasz od zaproponowania kwoty mandatu. JAk ma dobry
        humor to zapłacisz raptem 20% więcej. Jak mu żona nie dała, lub nie
        będziesz miał 10-20 dolców luzem, to skończysz na dołku, gdzie i tak
        ci ukradną całą kasę.

• mayenne Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:08
        Nie histeryzuj. Jakiś nacjonalistyczny głupek postanowił zaistnieć,
        a Ty zaraz próbujesz dorobić wielką politykę do tego.
        • ben_nabrotzky Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:14
          mayenne, tyle, że ci "nastoletni" polityczni głupkowie zarządzają
          całym cmentarzem. Nawet prezydent RP musiał dymać dookoła muru bo mu
          kacyk cmentarny nie otworzył drzwi. O mało nie doszło do zerwania
          wizyty i skandalu dyplomatycznego. Nie wierzę, że rząd UA nie ma
          wpływu na takie rzeczy.
          • mayenne Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:27
            Przeczytałam artykuł jeszcze raz i mimo naprawdę szczerych chęci nie
            znalazłam w nim informacji na temat sprawcy tego wybryku. Jest
            napisane, że "wandale" - co do tego nie ma wątpliwości, że był to
            akt wandalizmu.
            Moim zdaniem nie należy bić piany na zapas albo wyciągać od razu
            zbyt daleko idących wniosków. Niech sobie Ukraińcy znajdą sprawców
            (w co zresztą osobiście wątpię, w takich przypadkach rzadko się
            zdarza znaleźć winnych) i ich sobie ukarają, a pomnik należy
            wyczyścić. I tyle.
            • zigzaur Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:42
              Oczywiście, to Ukraińcy powinni wyczyścić pomnik i ukarać winnych. Nawet bez
              polskiej noty dyplomatycznej.
            • crimen Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 15:23
              Nie trzeba ich daleko szukać. To chłopcy z UNA UNSO, zawsze gotowi
              niszczyć wszystko co polskie. Są nietykalni, bo mają wysoko
              postawionych protektorów, a teraz jeszcze dodatkową motywację, po
              zniszczeniu w Bieszczadach samowolnie postawionego pomnika ku chwale
              zbrodniarzy UPA. Wspólne Euro nie ma z tą akcją nic wspólnego.
    • 12.12a1 "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich .. 14.05.09, 14:06
      Najwyrazniej komus znudzil sie spokój miedzy Ukraina a Polska.Sa jakies
      sily,które beda w tym kotle mieszac i wiem które to sily sa.Nie da sie zgonic
      tego dranstwa na jakichs malolatów,jesli juz to sa sterowani.Teraz niektórzy by
      oczekiwali,ze w Polsce na ukrainskich pomnikach pojawia sie podobne napisy.I tak
      w kolo Wojtek.
    • ashruc ruska prowokacja... 14.05.09, 14:10
      odpowiedz ruskich za spalenie wiencow w wawie i przy okazji nastawienie
      przeciwko sobie Polakow i Ukraincow
      • kewiz Re: ruska prowokacja... 14.05.09, 14:19
        ruska prowokacja? - zanim otworzysz japę i coś chlapniesz sprawdź w jakim kraju
        jest Lwów. Myślę raczej że to niezadowolenie z decyzji UEFA
      • mayenne Re: ruska prowokacja... 14.05.09, 14:31
        A jak Ci się kawa skończy w puszcze, to też przez "ruskich", że Ci
        wypili?
        Ależ Ci się musi trudno istnieć - gdzie się nie obrócisz tam "ruscy"
        się czają i zakładają pułapki. Biedactwo...
        • vaclavnewyork Re: ruska prowokacja... 14.05.09, 18:05
          Ty to wiesz matole
          • mayenne Re: ruska prowokacja... 14.05.09, 20:34
            No proszę, Ty też problem z ciśnieniem? Spróbuj odkręcić zaworek i
            spuścić trochę tego ciśnienia zanim Cię rozsadzi. :)
      • zaczarowany-pierniczek Re: ruska prowokacja... 14.05.09, 14:37
        Nawet by mnie to nie zdziwiło.
    • bf109 Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:16
      To że serwilizm upowców wobec Hitlera jest jednym z fundamentów
      ukraińskiej pamięci narodowej nie zmienia faktu że ten wybryk to
      albo kemlowska prowokacja albo szczeniacki wybryk. Ukraina, jak
      bardzo brunatna by nie była jest dla nas rynkiem zbytu i buforem od
      Rosji.
      Amen
      • zigzaur Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 14:45
        UPA nie była serwilistyczna wobec Hitlera. To, że była wroga stalinowskiej
        moskiewskiej Rosji, nie oznacza, że była serwilistyczna wobec hitlerowskich Niemiec.

Po prostu, niedojrzali ukraińscy politycy wydumali sobie (podobnie jak za
        Chmielnickiego czy za Mazepy), że świat dookoła będzie się wyrzynał i z tego
        powstanie Samostijnaja. A tymczasem takie wojny prowadziły albo do podziału
        Ukrainy albo do jej aneksji przez Moskwę.

Polska jest JEDYNYM z liczących się państw, który poważnie traktuje ukraińskie
        aspiracje niepodległościowe.
    • profanum_vulgus Spokojnie. 14.05.09, 14:19
      To dowodzi tylko tego, że w każdym państwie są różnego rodzaju
      oszołomy. U nas również można znaleźć indywidua niszczące np.
      groby żołnierzy radzieckich czy niemieckich. Choć oczywiście
      nie można porównywać rozstrzelanych profesorów do rozstrzeliwujących
      ich żołnierzy to jednak akt wandalizmu jest aktem wandalizmu.
      Sprawa dla policji.
    • ma-xa Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 14:21
      Kim są hitlerowcy, którzy podczas II wojny światowej rozstrzelali
      polskich profesoró? Czy to nie przypadkiem, aż strach napisać,
      Niemcy?
      • krupniok_pl Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 14:27
        ma-xa napisał:

> Kim są hitlerowcy, którzy podczas II wojny światowej rozstrzelali
        > polskich profesoró? Czy to nie przypadkiem, aż strach napisać,
        > Niemcy?

-----------------------------------------------

Hitlerowcy to zwolennicy Hitlera.
        Byli W Niemczech, w Austrii, na Słowacji, we Francji, w Chorwacji, no i na Ukrainie:

pl.wikipedia.org/wiki/14_Dywizja_Grenadier%C3%B3w_SS_(1_ukrai%C5%84ska)
        • ma-xa Niech zgadnę. Profesorów rozstrzelali Francuzi? 14.05.09, 14:32
          Niech zgadnę. Profesorów rozstrzelali Francuzi?
          • bf109 Re: Niech zgadnę. Profesorów rozstrzelali Francuz 14.05.09, 14:44
            Nie takie to niemożliwe. Po stronie Hitlera walczyło tyle samo
            Francuzów co po stronie aliantów. I nie mówię tu o viszystach tylko
            np. o org. Todta i SS Charlemagne.
            • ma-xa Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania 14.05.09, 14:50
              Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania dla rodzin
              pomordowanych. Urzywanie zwrotów hitlerowcy, stalinowcy ma na
              celurozmycie odpowiedzialności. Hitler legalnie kierował niemieckim
              państwem i to formacje tego państwa dokonywały aktów ludobójstwa.
              • quintus_horatius Re: Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania 14.05.09, 16:07
                To może przestańmy też mówić, że w czasach PRLu Polską rządzili
                komuniści i mówmy, że to byli Polacy. Nie piszmy też "bolszewicy"
                przeprowadzili rewolucję 1917r., tylko Polacy, Łotysze, Estończycy,
                Rosjanie i Gruzin. Dlaczego nie mielibyśmy przyjąć odpowiedzialności
                za zbrodnie Dzierżyńskiego czy Mienżyńskiego? Wszak to tacy sami
                Polacy jak Piłsudski i Kaczyński.
                • bachczysaraj Jaki odsetek członków NSDAP stanowili nie-Niemcy? 14.05.09, 17:26
                  A zwłaszcza kierownictwa tej partii?
              • zbychuk Re: Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania 14.05.09, 16:07
                W takim razie, to Polacy zdlawili Czechoslowacje w 1968, Polacy
                wymordowali Zydow w Kielcach, Polacy sprzedawali Zydow Niemcom, itd.
                Masz strasznie uproszczona wizje swiata.
                Dla mnie wszystkich tych czynow dokonali zli ludzie, czasem
                narodowosci polskiej, czasem innej.
                Hitler byl co prawda wybrany demokratycznie, ale od okolo 1933
                Niemcy (jako kraj) nie wiele mialy wspolnego z demokracja.
                Przeciwnicy Hitlera konczyli w obozach koncentracyjnych.
                Tak jak uwazam, ze to nie Polacy (globalnie jako narod) sa
                odpowiedzialni za mordy czasow stalinowskich, tak tez uwazam, ze to
                nie Niemcy (jako narod) mordowali w czasie II wojny swiatowej.
                Oczywiscie ci co mordowali w Polsce to byli na ogol Polacy (jako
                narodowosc jednostki) i ci co mordowali w imie nazizmu byli na ogol
                Niemcami (jako narodowosc jednostek) choc i w jednym i w drugim
                przypadku braly w tym udzial inne nacje (wsrod mordujacych w czasach
                stalinowskich byli i Rosjanie i Zydzi i Ukraincy a wsrod mordujacych
                w czasie wojny byli i Ukraincy i Wegrzy i Francuzi i Litwini i inni)
                • ma-xa PRL to 17 republika ZSRR. Hitlera Niemcy wybrali s 14.05.09, 16:16
                  PRL to 17 republika ZSRR zainstalowana na bagnetach Armi Czerwonej
                  na 1/3 terytorium RP. Hitlera Niemcy wybrali sami.
                  • quintus_horatius Re: PRL to 17 republika ZSRR. Hitlera Niemcy wybr 14.05.09, 16:26
                    Mylisz się, bo Polska przez cały okres trwania PRLu nigdy nie weszła
                    w skład ZSRR. Nieprawdą jest również to, że Kresy Wschodnie
                    stanowiły aż 2/3 terytorium IIRP. Sprawdz na mapie.
                    • bachczysaraj Niech będzie - protektorat. Warto jednak 14.05.09, 17:33
                      pamiętać, że nawet królestwo Polskie w latach 1815-1830, którym miłościwie
                      władał król Mikołaj I miało większy zakres autonomii niż tzw. Rzczypospolita
                      Polska/Polska Rzeczypospolita Ludowa w latach 1945-56. Na przykład na jego
                      terytorium nie stacjonowała armia rosyjska (za PRL tak) a armia polska była
                      dowodzona przez polskich oficerów (za wczesnego PRL większość oficerów stanowili
                      oddelegowani obywatele sowieccy).
                      • carpaccio4 Re: Niech będzie - protektorat. Warto jednak 14.05.09, 17:58
                        bachczysaraj napisał:

> pamiętać, że nawet królestwo Polskie w latach 1815-1830, którym miłościwie
                        > władał król Mikołaj I miało większy zakres autonomii niż tzw. Rzczypospolita
                        > Polska/Polska Rzeczypospolita Ludowa w latach 1945-56. Na przykład na jego
                        > terytorium nie stacjonowała armia rosyjska (za PRL tak) a armia polska była
                        > dowodzona przez polskich oficerów (za wczesnego PRL większość oficerów stanowil
                        > i
                        > oddelegowani obywatele sowieccy).
                        nie, żebym się czepiał braku cudzysłowu, ale fakt faktem, brak.
              • ilja_kolbow Re: Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania 14.05.09, 16:53
                A na poniższym zdjęciu to Niemcy czy francuscy hitlerowcy ?

img369.imageshack.us/img369/1299/abdsizedal0ht5.jpg

A tu to Niemcy czy duńscy hitlerowcy ?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Bundesarchiv_Bild_101III-Weill-096-27%2C_Deutschland%2C_Vereidigung_von_D%C3%A4nen.jpg

A ci z Holandii to Niemcy czy holdenderscy hitlerowcy ?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Bundesarchiv_Bild_101III-Reinsberg-013-17A%2C_Russland%2C_Orden_f%C3%BCr_M%C3%
                A4nner_der_Legion_%22Niederlande%22.jpg

A ta grupa wyznawców Allaha to Niemcy czy bośniaccy hitlerowcy ?

de.wikipedia.org/w/index.php?
                title=Datei:Bundesarchiv_Bild_146-1977-137-20,_Bosnische_SS-
                Freiwillige_beim_Gebet.jpg&filetimestamp=20081212220622

A 50-tysięczna Armia Własowa to Niemcy czy rosyjscy hitlerowcy ?

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Bundesarchiv_Bild_101I-297-1704-10%2C_Nordfrankreich%2C_Angeh%C3%B6rige_der_Wlassow-
                Armee.jpg

A Brygada Szturmową SS "RONA", która wraz z jej dowódcą Bronisławem
                Kaminskim "wsławiła" się w tłumieniu powstania warszawskiego, to
                Niemcy albo rosyjscy hitlerowcy ?

pl.wikipedia.org/wiki/Rze%C5%BA_Ochoty
                pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Kaminski

A ci, którzy dobrowolnie zgłosili się w Sanolu do Waffen SS-
                Galizien, to Niemcy czy ukrińscy hitlerowcy ?

title=Datei:1943_hofscheller.jpg&filetimestamp=20070911060622

.....

.....

• ilja_kolbow Re: Proponuję wystąpić do Francji o odszkodowania 14.05.09, 16:56
                  jeden adres się źle wkopiował:

title=Datei:Bundesarchiv_Bild_146-1977-137-20,_Bosnische_SS-
                  Freiwillige_beim_Gebet.jpg&filetimestamp=20081212220622

• bachczysaraj Wszystkie te formacje nie stanowiły samodzielnych 14.05.09, 17:36
                  jednostek, lecz zostały utworzone przez Niemców, pozostawały pod niemieckim
                  dowództwem i stanowiły część sił zbrojnych III Rzeszy.
                  • ilja_kolbow Re: Wszystkie te formacje nie stanowiły samodziel 14.05.09, 19:23
                    .. co nie zmienia faktu, że członkowie tychże formacji NIE BYLI
                    Niemcami
        • 12.12a1 Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 14:43
          krupniok_pl napisał:

> ma-xa napisał:
          >
          > > Kim są hitlerowcy, którzy podczas II wojny światowej rozstrzelali
          > > polskich profesoró? Czy to nie przypadkiem, aż strach napisać,
          > > Niemcy?
          >
          > -----------------------------------------------
          >
          > Hitlerowcy to zwolennicy Hitlera.
          > Byli W Niemczech, w Austrii, na Słowacji, we Francji, w Chorwacji, no i na Ukra
          > inie:
          >
          > pl.wikipedia.org/wiki/14_Dywizja_Grenadier%C3%B3w_SS_(1_ukrai%C5%84ska)
          > --------------------------------------------------------------
          • zigzaur Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 14:49
            Nie żadni "sowieci" tylko Rosjanie, skoro chcesz być konkretny.
            • 12.12a1 Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 15:06
              zigzaur napisał:

> Nie żadni "sowieci" tylko Rosjanie, skoro chcesz być konkretny.
              ------------------------------------------------------------------
              • edek47 A Radzianie zyja?... 14.05.09, 15:20
                Nie slyszalem, zeby wygineli.
              • zigzaur Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 15:42
                Zarówno Rosjanie jak i Niemcy są narodowością.

W roku 1939 na Polskę napadli (oprócz Rosjan, oczywiście), Niemcy a nie żadni
                "środkowi Europejczycy mieszkańcy Rzeszy".
          • ashruc Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 15:21

> > -----------------------------------------------
            > >
            > > Hitlerowcy to zwolennicy Hitlera.
            > > Byli W Niemczech, w Austrii, na Słowacji, we Francji, w Chorwacji, no i n
            > a Ukra
            > > inie:
            > >
            > > <a
            > > --------------------------------------------------------------
            • 1410_tenrok niemcy, niemcy, niemcy 14.05.09, 16:11
              a co co kurna z austriakami? Może pomyslisz! To austriacy są bardziej
              hitlerowscy, tak garneli sie do SS-Totenkopf. Tak sie cieszyli w 1938!
              Więc, albo piszemy Nazisici/Hitlerowcy albo - Niemcy i Austriacy!
              • preminger Re: niemcy, niemcy, niemcy 15.05.09, 20:10
                1410_tenrok napisał:

> a co co kurna z austriakami? Może pomyslisz! To austriacy są
                bardziej
                > hitlerowscy, tak garneli sie do SS-Totenkopf. Tak sie cieszyli w
                1938!
                > Więc, albo piszemy Nazisici/Hitlerowcy albo - Niemcy i Austriacy!

Oni pomników u siebie w kraju nie mają, mordercy z Huty Pieniackiej
                są bohaterami i "skarbami Ukrainy".
        • zendafun Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 14:53
          Rozumiem, że przeciwnicy hitlera oraz obywatele Niemiec nie brali udziału w
          wojnie?
      • edek47 Przestan .prosze ! 14.05.09, 15:13
        Nie mozesz tak mowic.Niemcy to nasi odwieczni przyjaciele.
        • zigzaur Re: Przestan .prosze ! 14.05.09, 15:54
          Na przestrzeni dziejów stosunki Polski z Niemcami kształtowały się bardzo
          różnie. Zresztą, Niemcy prawie nigdy nie były jednolitym państwem. Państwa
          niemieckie bywały dla Polski wrogiem ale bywały i sojusznikiem (ciekawostką
          jest, że cesarzowa Teophano, wdowa po Ottonie II udzieliła Mieszkowi I pomocy w
          odbieraniu Śląska Czechom).
          Zawsze trwała wymiana gospodarcza i kulturalna, osiedlanie się ludności
          migrującej w obu kierunkach.

Natomiast z głębi Azji zawsze szły wojny, zbrodnie, brud, zaraza, korupcja i
          chamstwo.
          • mayenne Re: Przestan .prosze ! 14.05.09, 16:04
            Trochę mnie zadziwia takie zjawisko... Że niektórym tak łatwo
            przychodzi wytłumaczenie, zapominanie nazwijmy to "niemieckich"
            zbrodni, przy jednoczesnym zapieczeniu się w nienawiści do Rosjan i
            bezkompromisowości w swoich antyrosyjskich poglądach.
            • vaclavnewyork Re: Przestan .prosze ! 14.05.09, 18:07
              Jezeli uzyjesz mozgu pod warunkiem ze posiadasz takowy sama do tego
              dojdziesz nie musisz smrodzic na forum
      • crimen Re: Wer war "hitlerowcy"? 14.05.09, 15:16
        ma-xa napisał:

> Kim są hitlerowcy, którzy podczas II wojny światowej rozstrzelali
        > polskich profesoró? Czy to nie przypadkiem, aż strach napisać,
        > Niemcy?

Listy polskich profesorów do aresztowania we Lwowie przygotowywał
        Bandera ze wspólnikami w Krakowie, na krótko przed atakiem Niemców
        na ZSRR. Ta zbrodnia obciąża również ukraińskich nazioli.
    • czystosc "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 14:26
      Nie przejmowac sie wandalami i zajac sie robieniem porzadku na swoim podworku.
      wtedy gdy ujrza jacy my jestesmy, beda chcieli byc tacy jak i my
    • loppe "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 14:28
      Bo kto mądry robi wspólne Euro z krajem z którym chce budować
      przyjazne stosunki (zamiast przez parę lat konkurować ile miast od
      was, ile od nas itd)
    • talking_head Włązenie w d*** przynosi takie skutki 14.05.09, 14:31
      Zamiast grzmieć w Brukseli, że w Ukrainie dążącej do Unii
      publicznie ib z państwowym błogosławieństwem czci się
      nazistowskich zbrodniarzy spod znaku Bandery i SS-Galizien
      my od lat włazimy w tyłek piewcy faszyzmu Juszczence i
      międzynarodowej aferzystce i złodziejce Tymoszenko.
      • zigzaur Re: Włązenie w d*** przynosi takie skutki 14.05.09, 14:48
        Mów za siebie, o tym włażeniu.
        • 58-rokers Re: Włązenie w d*** przynosi takie skutki 14.05.09, 18:39
          zigzaur napisał:

> Mów za siebie, o tym włażeniu.
          Masz racje. Nasi siedzący na górze i puszczający bąki włażą UPA-owcom w d... bez
          mydła.
    • vonknote odwieczna miłość rezunów do lachów :)) 14.05.09, 14:43
      kretyńskie władze polskie nie rozumieją, że Polaków Ukraińcy
      Zachodni równie obsesyjnie nienawidza jak wielu Polaków nienawidzi
      Rosjan. Nie ważne czy powodem jest wrodzona przenoszona w rodzinie
      nienawiśc czy to że media ogłupiają naród, tak jak to się ma z
      propagandą anty-Rosyjską w Polsce czy anty-Polską na Ukrainie.
      Skutek jest jaki widac. Jak się Ukraińcy napatrzą jak ich prezydent
      Juszczenko (pupilek GW) odznacza krwawych bandyckich rzeźników z UPA
      którzy nabijali polskie niemowlęta na kołki od płotów to coś im w
      głowach zostaje.
      • simonh Re: odwieczna miłość rezunów do lachów :)) 14.05.09, 17:09
        to nie wladze polskie sa kretynskie, ale ty prostaku.
      • 58-rokers Re: odwieczna miłość rezunów do lachów :)) 14.05.09, 18:53
        vonknote napisał:

> kretyńskie władze polskie nie rozumieją, że Polaków Ukraińcy
        > Zachodni równie obsesyjnie nienawidza jak wielu Polaków nienawidzi
        > Rosjan. Nie ważne czy powodem jest wrodzona przenoszona w rodzinie
        > nienawiśc czy to że media ogłupiają naród, tak jak to się ma z
        > propagandą anty-Rosyjską w Polsce czy anty-Polską na Ukrainie.
        > Skutek jest jaki widac. Jak się Ukraińcy napatrzą jak ich prezydent
        > Juszczenko (pupilek GW) odznacza krwawych bandyckich rzeźników z UPA
        > którzy nabijali polskie niemowlęta na kołki od płotów to coś im w
        > głowach zostaje.
        Zgadza się 2-3 lata temu we wsi Dublany pod Lwowem został odsłonięty pomnik Bandery.
    • zpkw "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 14:58
      Zbieramy efekty pracy naszych politykierów: po co było to gadanie,
      że jeśli Ukraina się nie wyrobi w przygotowaniach to MY Polska
      przejmiemy ich mecze na ME w piłce?
      No i mamy efekty wygadywania tych bzdur a przecież rozpoczął to Pan
      Lato tuż po tym jak został Prezesem PZPN.
      Oczywiście tamtejszym politykom to na rękę bo teraz swoją
      nieudolność będą tłumaczyli polskimi knowaniami i nieuczciwością w
      partnerstwie.
      A Ukraińcy są takimi samymi zbrodniarzami jak my notorycznymi
      złodziejami samochodów.
      Acha, nie pochodzę ze wschodu, nie mam ukraińskich korzeni i tak
      naprawdę chyba ich nie lubię.
      • 12.12a1 Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 15:10
        zpkw napisał:

> Zbieramy efekty pracy naszych politykierów: po co było to gadanie,
        > że jeśli Ukraina się nie wyrobi w przygotowaniach to MY Polska
        > przejmiemy ich mecze na ME w piłce?
        > No i mamy efekty wygadywania tych bzdur a przecież rozpoczął to Pan
        > Lato tuż po tym jak został Prezesem PZPN.
        > Oczywiście tamtejszym politykom to na rękę bo teraz swoją
        > nieudolność będą tłumaczyli polskimi knowaniami i nieuczciwością w
        > partnerstwie.
        > A Ukraińcy są takimi samymi zbrodniarzami jak my notorycznymi
        > złodziejami samochodów.
        > Acha, nie pochodzę ze wschodu, nie mam ukraińskich korzeni i tak
        > naprawdę chyba ich nie lubię.
        ----------------------------------------------------------------
    • minnie_mouz kibole-troglodyci wszystkich krajów łączcie się 14.05.09, 15:07
    • darino kilka tygodni temu zniszczono pomnik na Chryszczat 14.05.09, 15:09
      Na Chryszczatej. I to szybka reakcja. Czas usunąć "polskiego mistrza od
      upamiętnień" - pana P. i uzgodnić sporne sprawy zamiatane pod dywan od
      kilkunastu lat.
      • langston Pomnik na Chryszczatej posawiono bez zgody Polski 14.05.09, 16:33
        Pomnik na Chryszczatej posawiono bez zgody Polski.
        Trudno zeby kazdy stawial soebie w obcym panstwie pomniki bez zgody
        ich wladz
    • dzakarta "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 15:11
      To efekty kumplowania się prezia Kaczyńskiego z ukraińskimi
      banderowcami a także całej polityki platfusów z PO z Ryżym Donaldem
      na czele!
    • pietia16 "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 15:12
      Mam nadzieję że to tylko wybryk chuligański. Bo jeżeli nie, to władzemają
      problem z budowaniem przyjażni z tymi kacapami, mordercami dzieci i kobiet w
      ciaży /min. Wołyń , Podole 1943r/ Nie mogą powstać normalne stosunki między
      narodami, dopóki dopóty nie będzie potępienia ludobójstwa i organizacji
      bandyckich takich jak UPA-OUN. Ponoć banderowcy postawili sobie w naszych
      Bieszczadach pomnik !? czy ktoś może powiedziec w którym miejscu? Wybiorę się
      tam - o s o b i ś c i e !!!!
    • klassa "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 15:14
      Komu jeszcze w Polsce będzie zależało na wciaganiu Ukraińców do UE?.Jaki sens
      maja te wszystkie projekty z Partnerstwem Wschodnim ? Oni sami się wykluczają
      z Europy.Tam kwitmie tolerowany przez władze nacjonalizm i wszechobecna
      korupcja. Widać jest im z tym dobrze.Olewać Ukrainę.
      • zigzaur Re: "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskic 14.05.09, 15:45
        Im dalej na wschód, tym więcej korupcji, zbrodni, brudu i chamstwa.
    • wyksztalciunio "Śmierć Lachom" - profanacja pomnika lwowskich ... 14.05.09, 15:15
      Ot i mamy prawdziwe oblicze..."strategicznego"partnera.
    • wojszal Wandali szukajcie... 14.05.09, 15:17
      ...na Kremlu! Fiutinowska prowokacja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka