abhaod czas na pokazanie palcem wszystkich zbrodniarzy 24.05.09, 12:27 nieważne jakiej byli narodowości Odpowiedz Link Zgłoś
wackoplacko "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" historyc.. 24.05.09, 13:57 tiny.pl/3qg6 Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Osobiście żadnego ataku nie przeżywam 24.05.09, 14:07 Wyglądałem też przez okno, ziemia się nie trzęsie, nie słychać lamentów. Czuję się natomiast urażony. Polska to także ja; dlaczego więc ktoś w Niemczech rozgłasza publicznie, że przeżywam jakiś atak? Artykułu w "Die Welt" nie czytałem, natomiast z tego co o nim słyszałem, na pewno poruszył ważną kwestię i na pewno jest bardzo ważnym argumentem w dyskusji o rasizmie. Uważam też, że powinniśmy starać się mieć dobre stosunki z Niemcami - dla dobra zarówno Polaków jak i Niemców. Sam jestem pełen uprzedzeń wobec Niemców i mam odwagę to powiedzieć głośno; mimo to staram się zrozumieć ich punkt widzenia i nie uogólniać w bezmyślny sposób. Nie wrzucam wszystkich Niemców do jednego worka z ich byłymi czy obecnymi przywódcami. Niestety, najwyraźniej "Die Welt" wrzuca mnie do jednego worka z Lechem Kaczyńskim. I temu się sprzeciwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Najechac Niemcy 24.05.09, 14:26 podbic ten kraj potem wybrac sobie jakas grupe do eksterminacji np Turków , znalezc pomocnikó niemieckich w tym dziele stworzyc obozy koncentracyjne które potem nazwiemy niemieckimi bo na niemieckiej ziemi zostały utworzone i rozpoczac eksterminacje potem po 50 w prasie polskiej bedziemy pisac o wspołdziale narodu niemieckiego w eksterminacji Turków to oczywiscie przyklad smutne to ze coraz bardziej stara sie sie zrobic Polaków wpółwinnych eskterminacji Zydów i robia to Niemcy mistrzowie manipulacji Odpowiedz Link Zgłoś
anderl Szwabskie bydło 24.05.09, 16:45 Niemcy powinni raz na zawsze zamknąć swoje szwabskie mordy i nie wypowiadać się na takie tematy. Czy napisali, że tylko w Polsce za pomoc Żydom Niemcy potraffili zabić wszystkich zaangażowanych w to ludzi np.całą rodzinę? Byli szmalcownicy ale było też Polskie Państwo Podziemnie, które takie kanalie skazywało na śmierć... . Polscy chłopi.. a może te szwabskie kanalie napiszą ile wsi w Polsce ich szacowni dziadkowie spalili, ilu ludzi wymordowali. I jeszcze mają czelność pisać o polskiej histerii. Niemcy zakmnijcie swoje parszywe gęby!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Szwabskie bydło 24.05.09, 18:33 jaki ty jestes durny,"Spiegel" to to samo co GW Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Szwabskie bydło 24.05.09, 19:54 demokratyczna Europa to parodia: www.youtube.com/watch?v=HjivSRBVhTc Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" historyc.. 24.05.09, 19:35 Do wszystkich oszolomow, ktorzy tu napisali swe durne komentarze, PRZECZYTAJCIE SOBIE TEN ARTYKUL: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35764,6644943,Paradoks_Kubusia_Puchatka_a_tekst_w__Spieglu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz ja przeczytałem w oryginale 24.05.09, 20:35 Autor artykułu z Wrocławia nie ma racji. Ja przeczytałem ten artykuł dokładnie i to w oryginale jeszcze przed tzw histerią (nie jestem politykiem tylko Polakiem-szarakiem). Nie patrzę tez na sprawę z perspektywy "lotniska we Frankfurcie"(jak sugeruje artykuł) tylko z perspektywy Krakowa , gdzie mieszkam z rodzina i pracuję( w instytucie naukowo-badawczym). I jestem oburzony tezą wynikająca z tego artykułu : winni Holocaustu sa nie tylko Niemcy , współwinne sa inne narody w tym Polacy. To teza klamliwa, to fałszowanie historii, to po prostu draństwo. Nie chce mi sie po raz kolejny uzasadniać dlaczego ta teza w stosunku do narodu polskiego to pospolite łajdactwo. Jesli masz ochote to przeczytaj moje posty z tego watku i podaj linki autorowi wrocławskeigo artykułu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: ja przeczytałem w oryginale 24.05.09, 22:29 Autor artykułu z Wrocławia jest helmutem. Tylko na imię ma inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: ja przeczytałem w oryginale 24.05.09, 22:30 remik.bz napisał: > I jestem oburzony tezą wynikająca z tego artykułu : winni Holocaustu sa nie > tylko Niemcy , współwinne sa inne narody w tym Polacy. ---------------------------------------------------------------------- Pan nadinterpretuje intencje autora artykulu, zamieszczonego w " Spieglu ", ja odbieram ten artykul jako potwierdzenie i przypomnienie powszechnie znanych faktow. ---------------------------------------------------------------------- > To teza klamliwa, to fałszowanie historii, to po prostu draństwo. ---------------------------------------------------------------------- Tak, byloby dranstwem i falszowaniem historii, gdyby autor artykulu faktycznie postawil taka teze ( ze inne nacje sa wspolodpowiedzialne za holokaust ), niestety jest pan ( Polska ) osamotniony w stawianiu takich zarzutow autorowi bezposrednio, a posrednio dzisiejszemu spoleczenstwu niemieckiemu. Moge pana zapewnic, ze nawet Zydzi,zyjacy dzis w Niemczech, nie stawiaja takich zarzutow wobec Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: ja przeczytałem w oryginale 24.05.09, 22:36 hans-jurgen napisał: > Moge pana zapewnic, ze nawet Zydzi,zyjacy dzis w Niemczech, > nie stawiaja takich zarzutow wobec Niemcow. Żydzi, ostatnio stali się bardzo oszczędni w stawianiu jakichkolwiek zarzutów wobec Niemców... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: ja przeczytałem w oryginale 24.05.09, 23:09 fanpanajurka napisał: > Żydzi, ostatnio stali się bardzo oszczędni w stawianiu jakichkolwiek zarzutó > w wobec Niemców... ;-) ------------------------------------------------------------------------ ????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: ja przeczytałem w oryginale 25.05.09, 00:03 hans-jurgen napisał: > Moge pana zapewnic, ze nawet Zydzi,zyjacy dzis w Niemczech, > nie stawiaja takich zarzutow wobec Niemcow. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DD:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: ja przeczytałem w oryginale 25.05.09, 19:30 fanpanajurka napisał: > hans-jurgen napisał: > > Moge pana zapewnic, ze nawet Zydzi,zyjacy dzis w Niemczech, > > nie stawiaja takich zarzutow wobec Niemcow. > > > Żydzi, ostatnio stali się bardzo oszczędni w stawianiu jakichkolwiek zarzutó > w wobec Niemców... ;-) -po 60 latch obrosli znow tak w piorka ,ze nie ma im rady,ale przez kryzys jaki sami spowodowali boja sie konsekwencji jakie ich moga znow czekac:Wystarczy tylko ,ze znow znajdzie sie czlowiek pokroju Adolfa a wtedy biada nam wszyskim. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz "powszechnie znane fakty" 25.05.09, 08:54 hans-jurgen napisał: Pan nadinterpretuje intencje autora artykulu, zamieszczonego > w " Spieglu ", ja odbieram ten artykul jako potwierdzenie > i przypomnienie powszechnie znanych faktow. Czy "powszechnie znanym faktem" (dla kogo ?)jest, ze chłopi polscy pomagali nazistom niemieckim w mordowaniu Żydów? Dla mnie to pospolite kłamstwo , ciekaw jestem dla kogo to "fakt". Prawdą jest ,że NIEKTÓRZY POLACY (w tym i chłopi) pomagali i byli za to ścigani i karani w Polsce. Ale nie wolno ztosować uogólnień i niedomówień, bo to jest pospolitym draństwem. niestety jest pan ( Polska ) osamotniony w stawianiu takich zarzut > ow autorowi bezposrednio, a posrednio dzisiejszemu spoleczenstwu niemieckiemu. Społeczeństwa Zachodu nie maja bladego pojecia o tym jak wyglądała okupacja niemiecka w Polsce. Wiedzę na temat II wojny czerpią z publikacji prasowych i filmow fabularnych. A poza tym ten temat ich specjalnie (szczególnie Polska) nie interesuje. Logiczne więc ,że nie przyłączają sie do polskich zarzutów. Dlatego "osamotnitnie" Polski mnie nie dziwi. Dziwię się tylko Niemcom ,że szukają na siłe współwinnych Holocaustu w Polakach. Kilkanaście lat temu doszło do pojednania polsko-niemieckiego (Mazowiecki-Kohl). Odnosze wrażenie ,że postapiliśmy bardzo infantylnie ufając Niemcom . Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: "powszechnie znane fakty" 25.05.09, 23:08 remik.bz napisał: > Czy "powszechnie znanym faktem" (dla kogo ?)jest, ze chłopi polscy > pomagali nazistom niemieckim w mordowaniu Żydów? ---------------------------------------------------------------------- Wystarczy, ze ich denucjowali, a robili to nie tylko chlopi, ale rowniez i mieszkancy miast, zreszta nie chodzi tu tylko o Zydow, ale byly dziesiatki tysiecy przypadkow, ze kapowal Polak drugiego Polaka. ---------------------------------------------------------------------- > Dla mnie to pospolite kłamstwo , ciekaw jestem dla kogo to "fakt". > Prawdą jest ,że NIEKTÓRZY POLACY (w tym i chłopi) pomagali ---------------------------------------------------------------------- Czyli jest faktem, sam to potwierdzasz. ---------------------------------------------------------------------- i byli za > to ścigani i karani w Polsce. ---------------------------------------------------------------------- Owszem byly takie przypadki, o wiekszosci jednak nikt nie wiedzial kto wspolpracowal. ---------------------------------------------------------------------- > Ale nie wolno ztosować uogólnień i niedomówień, bo to jest > pospolitym draństwem. ---------------------------------------------------------------------- Slusznie, dodam tylko, ze ta zasada dotyczy rowniez wobec Niemcow, szczegolnie powojenne pokolenia, co jednak nie zawsze na polskich forach mozna zauwazyc. ---------------------------------------------------------------------- > Dziwię się tylko Niemcom ,że szukają na siłe współwinnych Holocaustu > w Polakach. ---------------------------------------------------------------------- No bez przesady, Polska i Polacy sa w tym artykule niejako na marginesie wspomniani. Duzo wiecej pretesji mogliby miec Francuzi i Rumunii. ---------------------------------------------------------------------- > Kilkanaście lat temu doszło do pojednania polsko-niemieckiego > (Mazowiecki-Kohl). ---------------------------------------------------------------------- Co Kaczynscy z Rydzykiem usilnie niszcza. ---------------------------------------------------------------------- Odnosze wrażenie ,że postapiliśmy bardzo > infantylnie ufając Niemcom . ---------------------------------------------------------------------- Moge Ci tylko wspolczuc, ze tak uwazasz, w moin odczuciu moge stwierdzic, ze zadne panstwo w Powojennej Europie nie zrobilo tyle dla Polski, co zrobily Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 "remik.bz": Próbowałem na witrynie "Spiegla" ... 25.05.09, 15:43 "remik.bz": Próbowałem na witrynie "Spiegla" przeczytać artykuł w oryginale, niestety - dostęp do niego jest PŁATNY!!! Przeczytać można ten artkuł (bezpłatnie) w tłumaczeniu angielskim. Co do tezy, jakoby współwinnymi Holocaustu były inne narody, w tym Polacy, niczego się takiego nie doczytałem, pisze li tylko o "Komplizen" czyli współsprawcach, nie zaś o narodach- współsprawcach. Zwłaszcza w kontekście Polaków artykuł jest nader oszczędny w szermowaniu oskarżeniami, ogranicza się do szmalcowników i 40 "sąsiadów" z Jedwabnego, mających na sumieniu ... 300 Żydów! Równocześnie podaje za Feliksem Tychem, że Polacy bezinteresownie uratowali przed zabiciem przez Niemców ca 125 000 Żydów! Czy w przeczytanym przez Ciebie oryginale niemieckim artykułu, tych informacji się jakoś nie doczytałeś? Znowu już po wojnie, Polacy zamordowali - zgroza - "bezinteresownie" ca 600 Żydów, nie wierzę, abyś nie słyszał choćby o Kielcach i Białymstoku? Spójrz prawdzie w oczy, przypomnij sobie enigmatyczne stanowisko episkopatu w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: "remik.bz": Próbowałem na witrynie "Spiegla" 25.05.09, 22:21 Przeczytaj moja argumentację z tego wątku z początku dyskusji. Odpowiadałem na pytania Evy. Wybacz ale trudno po raz n-ty powtarzać te same argumenty. Nawiasem mówiąc Ty również tak jak i Eva uległeś sugerowanej przez artykuł tezie ( Polacy wspołsprawcami Holocaustu.) Świadczy o tym chociażby fakt ,ze jako całkowicie normalne przyjmujesz stwierdzenie: " że Polacy bezinteresownie > uratowali przed zabiciem przez Niemców ca 125 000 Żydów!" Co to znaczy BEZINTERESOWNIE ???? Ano to sugestia,iz dla Polaków ta bezinteresowność to było coś kuriozalnego i nietypowego. Dzieki za dodatkowy argument o tezie zawartej w artykule. Uczciwy to byłby prosty zapis: "Polacy uratowali tych Żydów narażając swoje zycie i zycie swych rodzin, gdyz za pomoc Żydom w okupowanej Polsce groziła kara smierci dla całej rodziny". To był najwyższy heroizm a nie jakaś tam "bezinteresownośc". Bezinteresownośc to jest wtedy gdy pomogę sąsiadowi umyć samochód za "Bóg zapłać", a nie gdy narażam zycie. No i co ma wspólnego z Holocaustem okrutne , godne najwyższego potepienia morderstwo w Kielcach ? Jaki zwiazek ma odplatność za dostep do witryny czy np odpłatność za wersję "papierową" Spiegla z tezą (moim zdaniem) zawartą w artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: "remik.bz": Próbowałem na witrynie "Spiegla" 25.05.09, 22:31 remik.bz napisał: > Uczciwy to byłby prosty zapis: "Polacy uratowali tych Żydów narażając swoje > zycie i zycie swych rodzin, gdyz za pomoc Żydom w okupowanej Polsce groziła kar > a > smierci dla całej rodziny". ---------------------------------------------------------------------- Nie rozumien, dlaczego ciagle ktos sie upiera " wywazac " od dawna " otwarte drzwi ". Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz hitlerowskie pomioty szukaja wspolodpowiedzialnych 24.05.09, 21:43 za swoja glupote i zezwierzecenie Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: a jak wytłumaczycie 24.05.09, 21:57 Jedwabne, Kielce, Kraków, Lwów i wiele temu podobnych zbrodni ? cz to też Niemcy "kazali" ? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia41 Re: durniu milcz bo się wyda 24.05.09, 22:06 a zresztą to wszystko było niemiecką inspiracją lub zapłatą za ich udział w NKWD a później UB, sami sobie na to zasłużyli Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gucio60 25.05.09, 21:11 gucio60 napisał: > Jedwabne, Kielce, Kraków, Lwów i wiele temu podobnych zbrodni ? > cz to też Niemcy "kazali" ? Skonczony nieuku! Nie przypisuj zbrodni Einsatzgruppen i NKWD Polakom! Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Kiedy_Szwabskie_Bydło_Zwróci_Pols ce_1000_Mld 24.05.09, 23:03 komorow_ruski_agent napisał: > i pomysleć, że dziadowskie hitlerowskie bydło > uzbroiło się za amerykańskie i angielskie kredyty > na sumę szwabskich 100 mld rajchsmark, > których spłatę umorzono im za fryko > w 1953 roku na konferencji w Londynie !! ---------------------------------------------------------------------- A tobie balwanie zal d...sciska, widac amerykancy i angole uznali, ze Niemcy to jednak lepsza nacja niz tacy jak ty i woleli wspomoc Niemcow, wiedzac, ze ta pomoc nie zostanie zmarnowana. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: hans-jurgen 25.05.09, 21:09 hans-jurgen napisał: > komorow_ruski_agent napisał: > > > i pomysleć, że dziadowskie hitlerowskie bydło > > uzbroiło się za amerykańskie i angielskie kredyty > > na sumę szwabskich 100 mld rajchsmark, > > których spłatę umorzono im za fryko > > w 1953 roku na konferencji w Londynie !! > ------------------------------------------------------------------- --- > A tobie balwanie zal d...sciska, widac amerykancy i angole > uznali, ze Niemcy to jednak lepsza nacja niz tacy jak ty > i woleli wspomoc Niemcow, wiedzac, ze ta pomoc nie zostanie > zmarnowana. Nie innego nie pozostaje jak tylko "podziwiac" twoje umiejetnosci intelektualne. Zapominasz laskawie, ze angole z jankesami bezczelnie sprzedali nas - natchnienie narodow - jak to nas w czasie wojny nazywali, w niewole sowiecka. A o planie Marszala, ktory dawali nam, a ktory to Stalin odrzucil to tez zapomniales. Szwaby mialy szczescie iz w calosci nie dostali sie pod okupacje sowiecka. Wiec chyba tu, skonczony balwanie, nie o "lepsza nacje" chodzi. Tu jankesi z angolami pokazali swoj cynizm i sluzalczosc wobec Stalina, a wobec nas oraz innych narodow, ktore oddali w niewole sowiecka zachowali sie jak skonczone swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: hans-jurgen 25.05.09, 22:20 wet3 napisał: Zapominasz laskawie, ze angole z jankesami bezczelnie > sprzedali nas - natchnienie narodow - jak to nas w czasie wojny > nazywali, w niewole sowiecka. ---------------------------------------------------------------------- Patrzac na to jak sie zachowujecie za granica i jaki macie bajzel w kraju, to mozna za prorocze uznac decyzje przywodcow zachodnich aliantow. Do dzis jeszcze do Was nie dotarlo, ze to, ze juz 65 lat zyjemy w naszym regionie Europy w pokoju, jest zasluga wspolpracy Francji, Niemiec, Angli i USA oraz reszty panstw tworzacych NATO i wspolnote europejska ( EU ). Wasz " narodowy mesjanizm ", bedzie wasza zguba, chyba, ze nareszcie przejrzycie na oczy i zaczniecie sie zachowywac jak europejczycy, zaczniecie wspolpracowac, a nie tylko stawiac przeszkody. ---------------------------------------------------------------------- A o planie Marszala, ktory dawali nam, > a ktory to Stalin odrzucil to tez zapomniales. Szwaby mialy szczescie > iz w calosci nie dostali sie pod okupacje sowiecka. ---------------------------------------------------------------------- Nie nie zapomnialem, a nawet moge Cie zapewnic, ze narod niemiecki, nigdy nie zapomni o tej pomocy i zawsze bedzie Amerykanom wdzieczny za nia. Sam piszesz, ze Stalin odrzucil plan Marszala, wiec czego sie Niemcow czepiasz??? Gdyby alianci mieli zamiar oddac Stalinowi cale Niemcy pod sowiecka okupacje, to zatrzymali by front zachodni na Renie, a nie pchali sie nad Labe. ---------------------------------------------------------------------- Tu jankesi z > angolami pokazali swoj cynizm i sluzalczosc wobec Stalina, a wobec > nas oraz innych narodow, ktore oddali w niewole sowiecka zachowali > sie jak skonczone swinie. ---------------------------------------------------------------------- Nie wiem czy zachowali sie jak " skonczone swinie " wobec Polski, wiem jednak,ze kierowali sie przeslankami globalnymi, dla realizacji ktorych, Sowieci byli im nieodzownie potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
gerchardt_fon_ruskiszajs Re: hans-jurgen 26.05.09, 02:49 NIEWOLNICZY GERMAŃSKI NARODEK O BAUERSKO-BIZANTYJSKIEJ MENTALNOŚCI, KTÓRY PRZEZ 50 LAT LIZAŁ D... SWOIM OKUPANOM, DLA KTÓREGO BOGATSZY I SILNIEJSZY MA ZAWSZE RACJĘ, KTÓRY Z POWODU UROJONEGO POCZUCIA KRZYWDY PO LANIU W 1918 R. NIE PILNOWANY, UZBROIŁ SIĘ ZA AMERYKAŃSKIE I BRYTYJSKIE KREDYTY I W NASTĘPSTWIE TEGO WYMORDOWAŁ PRZEMYSŁOWYMI METODAMI MILIONY LUDZI, ÓW NARODEK PONOWNIE ONANIZUJE SIĘ SWOIMI WYŁGANYMI KRZYWDAMI NAIWNIE MAJĄC NADZIEJĘ, ŻE ODZYSKA TO CO STRACIŁ POPEŁNIAJĄC NAJWIĘKSZE ZBRODNIE W DZIEJACH LUDZKOŚCI ! .................................................................... Tajna umowa żydowsko-niemiecka zawarta w 1953 roku stała się inspiracją największego politycznego geszeftu wszechczasów opiewającego na gigantyczną sumę 350 miliardów dolarów ! Żydzi zobowiązali się też do promowania niemieckich towarów w usa (wypromowali tam hilerowskiego folkswagena), do wspierania umożenia gigantycznych hitlerowskich długów na konferencji w Londynie w 1953 roku oraz do wspierania przedłużenia Niemcom planu Marshala (obowiazywał w Niemczech aż do 1959 roku !) Krótko rzecz ujmując sprowadzała się owa umowa do: wy zapłacicie firmie Holokaust gigantyczne tzw. odszkodowania a my zrzucimy z was winę za wszystkie wasze zbrodnie popełnione przez was podczas IIWŚ i obarczymy nimi innych, Podczas IIWŚ zginęło ponad 50 milionów ludzi w ogromnej wiekszości ludności cywilnej pomordowanej przez bestialskich, zwierzęcych niemców, w tym tylko ok. 3,5 miliona Zydów. Wymordowanie 6,5 milionów Polaków i dążenie do zagłady Narodu Polskiego zostały całkowicie, notorycznie i planowo wymazane ze świadomości Niemców, Amerykanów i innych nacji, przy absolutnym braku reakcji rządzących Polską żydo-komunistów i żydo-post-komunistów. Nowe powojenne niemieckie pokolenia zostało wychowane w nienawiści do Polski i Polaków i totalnej niewiedzy o gigantycznych zbrodniach niemców na Polakach. Wiedzą tylko o winie swoich zbrodniczych dziadków wobec żydów - chociaż coraz częściej i to jest przerzucane na Polskę i Polaków. Ponieważ w otwartej Polsce nieruchomości rosną w cenę, coraz intensywniej kręci swój geszeft firma Holokaust przeciw Polakom ręka w rękę z hitlerlandem, swoimi łgarstwami puszczanymi na cały świat odciążając ludobójczych zbrodniarzy-niemców, przemieniając niemieckie obozy koncentracyjne na polskie a z Polaków - największej ofiary IIWS - robiąc nieustannie sprawców holokaustu na Zydach. Powstał perfidny, łgarski ping-pong żydowsko-niemiecki. Niemcy najwięksi zbrodniarze w historii ludzkości widząc słabość tuskowego, klienckiego rządu, i całkowity brak reakcji owego na ich łgarstwa coraz głośniej i perfidniej wybielają siebie, zwalając wszystkie swoje zbrodnie na Polskę i Polaków. ................................................. Łączka suma największej w historii grabieży - obrabowania Polski przez szwabskie bydlęce kartofle to ok. 1000 mld ówczesnych dolarów !!!!! Z samej tylko Warszawy po Powstaniu zbrodnicze szwabskie bydło zanim planowo zburzyło i spaliło 2 milionowe miasto, wywiozło z niego 700 pociągów zrabowanych - po 400 tys. zamordowanych i 600 tys. wypędzonych Warszawiakach - obrazów, sreber, kryształów, mebli, futer i innych kosztowności !!!!!! do tego zbrodniarze ochłeptali się amerykańską miliardową nagrodą za największe w historii ludobójstwo ! - 6,5 milionów obywateli polskich zagazowanych i spalonych ! i pomysleć, że dziadowskie hitlerowskie bydło uzbroiło się za amerykańskie i angielskie kredyty na sumę szwabskich 100 mld rajchsmark, których spłatę umorzono im za fryko w 1953 roku na konferencji w Londynie !! Odpowiedz Link Zgłoś
hans-jurgen Re: Kiedy_Szwabskie_Bydło_Zwróci_Pols ce_1000_Mld 24.05.09, 23:07 komorow_ruski_agent napisał: > Łączka suma największej w historii grabieży - > obrabowania Polski przez szwabskie bydlęce > kartofle - 1000 mld dolarów !!!!! > > Z samej tylko Warszawy po Powstaniu > zbrodnicze szwabskie bydło > zanim planowo zburzyło i > spaliło 2 milionowe miasto, > wywiozło z niego 700 pociągów > > zrabowanych - po 400 tys. zamordowanych i > 600 tys. wypędzonych Warszawiakach - > obrazów, sreber, kryształów, mebli, futer > i innych kosztowności !!!!!! ---------------------------------------------------------------------- A ty tam stales i liczyles te dobra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gerchardt_fon_ruskiszajs Re: Kiedy_Szwabskie_Bydło_Zwróci_Pols ce_1000_Mld 26.05.09, 02:52 NIEWOLNICZY GERMAŃSKI NARODEK O BAUERSKO-BIZANTYJSKIEJ MENTALNOŚCI, KTÓRY PRZEZ 50 LAT LIZAŁ D... SWOIM OKUPANOM, DLA KTÓREGO BOGATSZY I SILNIEJSZY MA ZAWSZE RACJĘ, KTÓRY Z POWODU UROJONEGO POCZUCIA KRZYWDY PO LANIU W 1918 R. NIE PILNOWANY, UZBROIŁ SIĘ ZA AMERYKAŃSKIE I BRYTYJSKIE KREDYTY I W NASTĘPSTWIE TEGO WYMORDOWAŁ PRZEMYSŁOWYMI METODAMI MILIONY LUDZI, ÓW NARODEK PONOWNIE ONANIZUJE SIĘ SWOIMI WYŁGANYMI KRZYWDAMI NAIWNIE MAJĄC NADZIEJĘ, ŻE ODZYSKA TO CO STRACIŁ POPEŁNIAJĄC NAJWIĘKSZE ZBRODNIE W DZIEJACH LUDZKOŚCI ! .................................................................... Tajna umowa żydowsko-niemiecka zawarta w 1953 roku stała się inspiracją największego politycznego geszeftu wszechczasów opiewającego na gigantyczną sumę 350 miliardów dolarów ! Żydzi zobowiązali się też do promowania niemieckich towarów w usa (wypromowali tam hilerowskiego folkswagena), do wspierania umożenia gigantycznych hitlerowskich długów na konferencji w Londynie w 1953 roku oraz do wspierania przedłużenia Niemcom planu Marshala (obowiazywał w Niemczech aż do 1959 roku !) Krótko rzecz ujmując sprowadzała się owa umowa do: wy zapłacicie firmie Holokaust gigantyczne tzw. odszkodowania a my zrzucimy z was winę za wszystkie wasze zbrodnie popełnione przez was podczas IIWŚ i obarczymy nimi innych, Podczas IIWŚ zginęło ponad 50 milionów ludzi w ogromnej wiekszości ludności cywilnej pomordowanej przez bestialskich, zwierzęcych niemców, w tym tylko ok. 3,5 miliona Zydów. Wymordowanie 6,5 milionów Polaków i dążenie do zagłady Narodu Polskiego zostały całkowicie, notorycznie i planowo wymazane ze świadomości Niemców, Amerykanów i innych nacji, przy absolutnym braku reakcji rządzących Polską żydo-komunistów i żydo-post-komunistów. Nowe powojenne niemieckie pokolenia zostało wychowane w nienawiści do Polski i Polaków i totalnej niewiedzy o gigantycznych zbrodniach niemców na Polakach. Wiedzą tylko o winie swoich zbrodniczych dziadków wobec żydów - chociaż coraz częściej i to jest przerzucane na Polskę i Polaków. Ponieważ w otwartej Polsce nieruchomości rosną w cenę, coraz intensywniej kręci swój geszeft firma Holokaust przeciw Polakom ręka w rękę z hitlerlandem, swoimi łgarstwami puszczanymi na cały świat odciążając ludobójczych zbrodniarzy-niemców, przemieniając niemieckie obozy koncentracyjne na polskie a z Polaków - największej ofiary IIWS - robiąc nieustannie sprawców holokaustu na Zydach. Powstał perfidny, łgarski ping-pong żydowsko-niemiecki. Niemcy najwięksi zbrodniarze w historii ludzkości widząc słabość tuskowego, klienckiego rządu, i całkowity brak reakcji owego na ich łgarstwa coraz głośniej i perfidniej wybielają siebie, zwalając wszystkie swoje zbrodnie na Polskę i Polaków. .................................................................... Łączka suma największej w historii grabieży - obrabowania Polski przez szwabskie bydlęce kartofle to ok. 1000 mld ówczesnych dolarów !!!!! Z samej tylko Warszawy po Powstaniu zbrodnicze szwabskie bydło zanim planowo zburzyło i spaliło 2 milionowe miasto, wywiozło z niego 700 pociągów zrabowanych - po 400 tys. zamordowanych i 600 tys. wypędzonych Warszawiakach - obrazów, sreber, kryształów, mebli, futer i innych kosztowności !!!!!! do tego zbrodniarze ochłeptali się amerykańską miliardową nagrodą za największe w historii ludobójstwo ! - 6,5 milionów obywateli polskich zagazowanych i spalonych ! i pomysleć, że dziadowskie hitlerowskie bydło uzbroiło się za amerykańskie i angielskie kredyty na sumę szwabskich 100 mld rajchsmark, których spłatę umorzono im za fryko w 1953 roku na konferencji w Londynie !! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Jednak , jednak ciągle Niemcom trzeba 25.05.09, 08:23 przypominać kto wywołał II Wojnę Światową i kto na niej co wyprawiał i ilu to Niemców entuzjastycznie popierało swojego wodza . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Jednak , jednak ciągle Niemcom trzeba 26.05.09, 01:10 angrusz1 napisał: > przypominać kto wywołał II Wojnę Światową i kto na niej co wyprawiał > i ilu to Niemców entuzjastycznie popierało swojego wodza . Chyba grubo ponad 85% popieralo Fuehrera do konca wojny. Szwaby to taki bardzo wojowniczy i uwielbiajacy dyscypline narodek. Fuehrer pasowal im "jak ulal", a do tysiacletniego Reichu szwabskiego to pewnie wszystkie szwaby wzdychaly! W Sredniowieczu mieli swoje cesarstwo w ktore pewnie w czasach ukochanego Fuehrera mocno sie zapatrzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" historyc... 25.05.09, 08:51 Napiszcie także o polskich terrorystach, wykolejających pociągi, wysadzających mosty i mordujących ludność niemiecką podczas akcji humanitarnej "1939-1945". Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" histor 25.05.09, 19:40 gluchy: ty jestes nie gluchy ale glupi i durny,nie wiesz kto wywolal wszystkie zreszta wojny swiatowe: WIELKI KAPITAl tak zreszta jak cale 60 lat potem i obecnie,bo to oni czerpia ogromne zyski,na II wojnie swiatowej zarobil Rockefeler ok.35 mld Dolarow,wspomagajac oba fronty.Niemcow w produkcji Cylkonu B a Ruskich bronia.... Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" histor 25.05.09, 21:58 jest mi bardzo przykro ,ze po moim poscie ustaja wszelkie dyskusje. WITAJ EUROPO : www.youtube.com/watch?v=HjivSRBVhTc Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" histor 26.05.09, 12:38 ...bo pieprzysz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piccolo61501 26.05.09, 01:41 piccolo61501 napisał: > gluchy: > ty jestes nie gluchy ale glupi i durny,nie wiesz kto wywolal wszystkie zreszta > wojny swiatowe: > WIELKI KAPITAl > tak zreszta jak cale 60 lat potem i obecnie,bo to oni czerpia ogromne zyski,na > II wojnie swiatowej zarobil Rockefeler ok.35 mld Dolarow,wspomagajac oba > fronty.Niemcow w produkcji Cylkonu B a Ruskich bronia.... Masz racje. Zapomniales jednak, ze do wojenki swiatowej potrzebny jest bardzo wojowniczy narodek. A szwaby pokazaly, ze oni bardzo "kochac" wojenki - wiec dwukrotnie ochoczo przyjely propozycje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Czy atak Aliny Całej nie zbiega się z Die Welt? 25.05.09, 22:53 Niemcy i Zydzi pieknie współpracują w oskarzaniu Polaków. Rozumiem atak Niemców, ale co robią Żydzi współpracując z niedawnym katem ? Na czyj koszt Alina Cały szerzy antypolonizm (parz wywiad w RzP)? Czy nie są to pieniądze polskiego podatnika? Dzisiaj u Lisiska w TVP2 dowiedziałem się, przez antypolskie wypowiedzi,na kogo nie nalezy głosować w nwjbliższych wyborach do Brukseli. Wyjątkowym typem jest glistowaty Siwiec, który więcej przynosi szkody Polsce niz dobrego. Drugi to protasiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: enedue3 26.05.09, 01:15 enedue3 napisał: > Niemcy i Zydzi pieknie współpracują w oskarzaniu Polaków. Rozumiem > atak Niemców, ale co robią Żydzi współpracując z niedawnym katem ? Ta milosc zapoczatkowana zostala w 1918r. paktem zwartym w hotelu przy Dorothenstrasse w Berlinie oraz przypieczytowana tajnym ukladem zawartym chyba w 1953 r. Cel umowy - szkodzenie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gerchardt_fon_ruskiszajs Re: enedue3 26.05.09, 02:44 wet3 napisał: > enedue3 napisał: > > > Niemcy i Zydzi pieknie współpracują w oskarzaniu Polaków. Rozumiem > > atak Niemców, ale co robią Żydzi współpracując z niedawnym katem ? > > Ta milosc zapoczatkowana zostala w 1918r. paktem zwartym w hotelu > przy Dorothenstrasse w Berlinie oraz przypieczytowana tajnym ukladem > zawartym chyba w 1953 r. Cel umowy - szkodzenie Polsce. > Tajna umowa żydowsko-niemiecka zawarta w 1953 roku stała się inspiracją największego politycznego geszeftu wszechczasów opiewającego na gigantyczną sumę 350 miliardów dolarów ! Żydzi zobowiązali się też do promowania niemieckich towarów w usa (wypromowali tam hilerowskiego folkswagena), do wspierania umożenia gigantycznych hitlerowskich długów na konferencji w Londynie w 1953 roku oraz do wspierania przedłużenia Niemcom planu Marshala (obowiazywał w Niemczech aż do 1959 roku !) Krótko rzecz ujmując sprowadzała się owa umowa do: wy zapłacicie firmie Holokaust gigantyczne tzw. odszkodowania a my zrzucimy z was winę za wszystkie wasze zbrodnie popełnione przez was podczas IIWŚ i obarczymy nimi innych, Podczas IIWŚ zginęło ponad 50 milionów ludzi w ogromnej wiekszości ludności cywilnej pomordowanej przez bestialskich, zwierzęcych niemców, w tym tylko ok. 3,5 miliona Zydów. Wymordowanie 6,5 milionów Polaków i dążenie do zagłady Narodu Polskiego zostały całkowicie, notorycznie i planowo wymazane ze świadomości Niemców, Amerykanów i innych nacji, przy absolutnym braku reakcji rządzących Polską żydo-komunistów i żydo-post-komunistów. Nowe powojenne niemieckie pokolenia zostało wychowane w nienawiści do Polski i Polaków i totalnej niewiedzy o gigantycznych zbrodniach niemców na Polakach. Wiedzą tylko o winie swoich zbrodniczych dziadków wobec żydów - chociaż coraz częściej i to jest przerzucane na Polskę i Polaków. Ponieważ w otwartej Polsce nieruchomości rosną w cenę, coraz intensywniej kręci swój geszeft firma Holokaust przeciw Polakom ręka w rękę z hitlerlandem, swoimi łgarstwami puszczanymi na cały świat odciążając ludobójczych zbrodniarzy-niemców, przemieniając niemieckie obozy koncentracyjne na polskie a z Polaków - największej ofiary IIWS - robiąc nieustannie sprawców holokaustu na Zydach. Powstał perfidny, łgarski ping-pong żydowsko-niemiecki. Niemcy najwięksi zbrodniarze w historii ludzkości widząc słabość tuskowego, klienckiego rządu, i całkowity brak reakcji owego na ich łgarstwa coraz głośniej i perfidniej wybielają siebie, zwalając wszystkie swoje zbrodnie na Polskę i Polaków. ........................................................................... NIEWOLNICZY GERMAŃSKI NARODEK O BAUERSKO-BIZANTYJSKIEJ MENTALNOŚCI, KTÓRY PRZEZ 50 LAT LIZAŁ D... SWOIM OKUPANOM, DLA KTÓREGO BOGATSZY I SILNIEJSZY MA ZAWSZE RACJĘ, KTÓRY Z POWODU UROJONEGO POCZUCIA KRZYWDY PO LANIU W 1918 R. NIE PILNOWANY, UZBROIŁ SIĘ ZA AMERYKAŃSKIE I BRYTYJSKIE KREDYTY I W NASTĘPSTWIE TEGO WYMORDOWAŁ PRZEMYSŁOWYMI METODAMI MILIONY LUDZI, ÓW NARODEK PONOWNIE ONANIZUJE SIĘ SWOIMI WYŁGANYMI KRZYWDAMI NAIWNIE MAJĄC NADZIEJĘ, ŻE ODZYSKA TO CO STRACIŁ POPEŁNIAJĄC NAJWIĘKSZE ZBRODNIE W DZIEJACH LUDZKOŚCI ! .................................................................... Łączka suma największej w historii grabieży - obrabowania Polski przez szwabskie bydlęce kartofle to ok. 1000 mld ówczesnych dolarów !!!!! Z samej tylko Warszawy po Powstaniu zbrodnicze szwabskie bydło zanim planowo zburzyło i spaliło 2 milionowe miasto, wywiozło z niego 700 pociągów zrabowanych - po 400 tys. zamordowanych i 600 tys. wypędzonych Warszawiakach - obrazów, sreber, kryształów, mebli, futer i innych kosztowności !!!!!! do tego zbrodniarze ochłeptali się amerykańską miliardową nagrodą za największe w historii ludobójstwo ! - 6,5 milionów obywateli polskich zagazowanych i spalonych ! i pomysleć, że dziadowskie hitlerowskie bydło uzbroiło się za amerykańskie i angielskie kredyty na sumę szwabskich 100 mld rajchsmark, których spłatę umorzono im za fryko w 1953 roku na konferencji w Londynie !! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Gerchart_fon... 26.05.09, 14:29 Naczytalem sie sporo ksiazek "rewizjonistow". Liczba 3,5 mln. wydaje sie byc powaznie zawyzona. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.tyrol "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" historyc.. 26.05.09, 16:44 Hm a ja mam wrazenie, ze obroncy tekstu w Spieglu albo go nie doczytali albo nie rozumieja po angielsku. “Experts such as Dieter Pohl of the German Institute for Contemporary History estimate that more than 200,000 non-Germans Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: "Die Welt" pisze o polskiej "histerii" histor 30.05.09, 01:51 ola.tyrol napisała: > Nic dodac nic ujac. W moim odczuciu zaden Niemiec nie ma prawa > zaczynac nawet dyskusji na ten temat. Jedyne co moga to bic sie w > piersi przez nastepne sto lat bo nic co placa, placili czy beda > placic nie wynagrodzi strat jakie przyniosla II wojna swiatowa. No i już zaczęli się bić w piersi. Cudze! To bydło rozumie tylko jeden argument. Argument pięści. No i wrażenie na nich robi tylko jedno magiczne słowo. STALINGRAD! Odpowiedz Link Zgłoś