maruda.r 27.05.09, 17:25 Zdecydowana większość wyborców podjęła decyzję - ktokolwiek, byle nie Kaczyńscy. Chyba nawet przedstawienie planu gospodarczego na miarę nagrody Nobla z ekonomii nie pomoże braciom Kacz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
art.usa Granice dowcipu; Niemcy wydali na NRD 1.5 Biljardow 27.05.09, 17:56 I gdyby im ktos zaproponowal centymetr ziemi, zerwali by prawdopodobnie stosunki dyplomatyczne z Polska. Drogo opłacana budowa infra struktury, doprowadziła do stanu odwrotnego nizely oczekiwano. Ziemia budowlana w byłej NRD, jest duzo tańsza nizely w Polsce. Niemcy i byli wlasciciele zakupionej ziemi w NRD, ja juz szybko z wielka strata po sprzedawali, bo nikt nie chce z ta dzicza po Stalinowska, miec cos do czynienia. Po telefonicznej rozmowie z kolega w Zaglebiu Rury; Nadrenia Polnocna i Westfalia, to juz za duży kraj. A reszta to wiesz. Karzdy z nas tu musi placic specjalny podatek na rozwój, byłych NDRowcow a oni, wszyscy tu przyjezdzaja i zabieraja nam prace. Zaden dziad nie chce siedzieć w swy czerwonym po Stalinowskim raju. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Granice dowcipu; Niemcy wydali na NRD 1.5 Bil 27.05.09, 18:06 Autor artykolu ma racje. Pomijajac koszmarna aparycje ( z blizniakami na czele ) , braki w uzebieniu, grubasowatosc, niechlujnosc wygladu, mentalnosc rodem z zaczadzialej miedzywojennej enedecji, chamstwo, calkowity brak przyzwoitosci, zachlannosc finansowa , zaklamanie , zenujaco niski poziom intelektualny , oni po prostu szkodza krajowi. Jak nahszybciej ten chlam wyeliminowac. Moim marzeniem jest , aby ci panowie Kurscy, czy Ziobra nie weszli do Parlamentu Europejskiego. Zalosc bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Granice dowcipu; Niemcy wydali na NRD 1.5 Bil 27.05.09, 18:30 sw.patryk napisał: > Autor artykolu ma racje. Pomijajac koszmarna aparycje ( z > blizniakami na czele ) , braki w uzebieniu, grubasowatosc, > niechlujnosc wygladu, mentalnosc rodem z zaczadzialej > miedzywojennej enedecji, chamstwo, calkowity brak przyzwoitosci, > zachlannosc finansowa , zaklamanie , zenujaco niski poziom > intelektualny , oni po prostu szkodza krajowi. > Jak nahszybciej ten chlam wyeliminowac. Moim marzeniem jest , aby > ci panowie Kurscy, czy Ziobra nie weszli do Parlamentu > Europejskiego. > Zalosc bierze. Brawo! Jesteś bardzo spostrzegawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Granice dowcipu; Niemcy wydali na NRD 1.5 Bil 27.05.09, 18:37 Napisz to samo do Pani Steinbach . To się uśmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Granice dowcipu; Niemcy wydali na NRD 1.5 Bil 27.05.09, 21:00 > z ta dzicza po Stalinowska Ej, hej, wyhamuj sie, wyluzuj ! Eks-Enerdowcy to tez ludzie, czesciowo bardzo fajni, w porzo i sympatyczni. Co Ty pleciesz ? Same uogolnienia i stereotypy. Na przyklad i n ie tylko Angela Merkel tez jest - "dzicz" ? Pierniczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Miecze głupoty 27.05.09, 18:03 PiS zapowiada, że wkrótce wyśle Platformie dwa nagie miecze. Na wzór króla Władysława Jagiełły, który podobny gest wykonał w roku 1410 na polach pod Grunwaldem. gdzie tys sie czlowieku histori uczyl KTO KOMU WYSLAL DWA GOLE MIECZE? Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Miecze głupoty 27.05.09, 18:09 Nie znam tresci oryginalnego wystapienia tych geniuszy z PIS,ale prawda jest ,ze " ...mieczy ci u nas dostatek " , to miala byc kwestia Jagielly,a wiec raczej ich sobie sam nie przyslal? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Miecze głupoty 27.05.09, 18:11 yanfhowah napisał: > gdzie tys sie czlowieku histori uczyl KTO KOMU WYSLAL DWA GOLE > MIECZE? **************************** Zapytaj o to PiS. W roli posła Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie występuje Beata Kempa. www.dziennik.pl/polityka/article387756/PiS_da_Tuskowi_dwa_nagie_miecze.html Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Miecze głupoty 27.05.09, 18:55 A ja myślałem że kaczor Donald z Tuskolandu! A teraz się okazuje że On to Mały Mistrz Zakonu obłudników i ignorantów herbu kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Miecze głupoty 27.05.09, 20:07 PIS to ostatnie miejsce po RYDZYKU gdzie ja bym pytal o HISTORIE,,,OPARTA NA ZYGZAKU CENTKIEWICZU I SPOLKA,hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Miecze głupoty 27.05.09, 20:18 Ty o historię pytasz w GW i ich mocodawców za wschodnią grnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo [...] 27.05.09, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera czechy głupoty 27.05.09, 18:17 może być nieudacznik ktory swą partię wyprowadzil z parlamentu,ale jak jest antyprawicowy[anty pis]to prace w GW znajdzie.Trochę też może w ramach rekompensaty że gazeta przyczynila sie do utopienia parti nieudacznika. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Re: czechy głupoty 27.05.09, 21:03 Belkot, jaki to jezyk?. Sekta torunska nic lepszego Ciebie nie nauczyla? Zastanow sie co piszesz, bo ciezko Ciebie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
piokuk Re: czechy głupoty 28.05.09, 00:30 Dla ciebie tadek1 nie ma już ratunku. Masz Whiskas zamiast mózgu. Zacznij chłopie myśleć samodzielnie a nie oglądaj się za ukraińskimi szamanami jedynej prawdy z Czerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec czy będa to miecze bliżniaków? 27.05.09, 18:33 jeżeli tak, to bedą to raczej mieczyki, a i tak dobrze że jakaś posłanka Pisu nie wyśle swojej pochwy Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Miecze głupoty 27.05.09, 18:34 Kaczynski niczym Mojzesz wyprowadzi swoich pisowskich oslow z Sejmu i zaprowadzi do ziemi obiecanej, do roli bo do tego sie nadaja. Ale i to tez nie jest takie pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Mecze głupoty 27.05.09, 19:00 A w roli złego faraona kaczor Donald jego armia to rzesza Schetynów, Palikotów, Karpini€ków, Karnowskich. Ciekawe czy morze krwi( ze złości ze nic na maluchów nie mogą znaleźć) ich zaleje? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec Re: Mecze głupoty 27.05.09, 19:07 przydało by ci się odrobina wiedzy historycznej; pod Grunwaldem - gdzie nagie miecze wystapiły po raz pierwszy nie było faraonów, dodatkowo miecze wysłali Krzyżacy dla Polaków. Czyżby Kaczyński chciał być mistrzem Krzyżackim? Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: Mecze głupoty 27.05.09, 19:18 Przeczytaj post wyżej mojego a później możesz mówić o mnie jako niuku i tępaku! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec co to jest niuk? 27.05.09, 19:19 bo jeżeli chodzi ci o nieuka i tępaka to jesteś nim dla mnie bez czytania innych postóew Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co to jest niuk? 27.05.09, 19:25 Niuk to inaczej bomba atomowa. Dla mnie pani Kempa w roli Podłego Niemca-Krzyżaka to właśnie taka bomba, inaczej niuk :) Odpowiedz Link Zgłoś
goyahkla Re: co to jest niuk? 27.05.09, 20:22 No coż Ty mi wyglądasz na takiego co wiele szkół ukończył i dużo dyplomów zdobył! Jesteś więc dyplomowanym idiotą który nic nie umie i na życiu się nie zna. Dobrze że GW jest masz skąd brać wzorce! Odpowiedz Link Zgłoś
nathan_miur Kaczyński skończ błaznować!! 27.05.09, 19:11 Jaka rewizja? Jakie zmiany? W Niemczech 6 milionów osób mówi po Polsku gdy a w Polsce coś koło 1 miliona po niemiecku! Idź straszyć swojego brata przegranymi najbliższymi wyborami prezydenckimi - to jest na 100 % realne. O % daje szansy na spełnienie temu co mówisz dziś lub co mówiłeś wczoraj! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Miecze głupoty 27.05.09, 19:18 "Rewizjonistom niemieckim i ziomkostwom mówimy nasze stanowcze NIE!". Retoryka mojego wczesnego dzieciństwa. Kłamliwa, obłudna, obrzydliwie komuchowska. Panie Kaczyński, kto kupuje jeszcze taka tandetę, niech pan Polaków nie obraża. Od 20 lat żyjemy w innym kraju, od 5 lat żyjemy w prawdziwie wolnej Europie. Gdyby nie pana lęki i fobie, może by pan ruszył swój kuper i pojechał na wycieczkę po Europie. Zobaczy pan wtedy wolnych ludzi, którzy też mają swoich Kaczorów, ale mają ich głęboko w doopie. Polacy normalnieją, bo też takie typy jak pan mają coraz głębiej w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer [...] 27.05.09, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Bulszit! 27.05.09, 19:29 chavslayer napisał: > Zakoinanie rzeczywistości w czystej postaci- wmówić wyborcom że > złodzieje z PO to dobra opcja dla kraju. NIE JEST TO DOBRA OPCJA i > wkrótce zobaczycie jak Tusk z hukiem wylatuje z urzędu To proszę uzbroić się w cierpliwość. To pana życzenie dłuuuuuuuuuuugo nie będzie zrealizowane, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: meli ciągoty...jednopartyjne? Przesiąkła PRLe 27.05.09, 22:02 A ty faszyzmem i jedynie słuszna partią, z gębą pełną frazesów. A jak się tak "poskrobie" głębiej, to się okaże, że złodziei u was dostatek, przekretasów, komuchów i byłych ubeków. Normalnych - u was nie ma, więc nie licz, że kiedykolwiek wrócicie do władzy. Niczym, synku, nie przesiąkłam - ani PRL-em, ani Kaczym łajnem. Tym śmierdza tylko niedorozwinięci emocjonalnie. Jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 uaa, mela_1 chamieje i zalewa jadem- radykalizuje 28.05.09, 23:54 swe POglądy jednym słowem, a przy okazji odkrywa swe prawdziwe (bardzo prostackie) oblicze Ja ... faszyzmem? Uj, melu, Bóg ci rozum już odbiera z tej nienawiści, zarzucasz oponentom, coś, czego nigdy nie powiedzieli, i z czym nigdy się nie utożsamiali. Pewnie zaraz przywalisz mi zgranymi argumentami w stylu GW: antysemityzmem, rasizmem, ksenofobią, oszołomstwem, apartheidem, popieraniem niewolnictwa itd. Melu, puknij się w swoją kilkudziesiecioletnią pustą główkę. Poczytaj sobie post jednego z forumowiczów, który bardzo trafnie ujął stan psychiczny osób, z którymi się identyfikujesz (nie zwracaj z łaski swojej uwagi na przecinki, bo nie o to tytaj akurat chodzi): Manipulacja - anatomia masowego prania mózgów Autor: niestaly_czytelnik 27.05.09, 16:06 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytującOdpowiedz Padłeś ofiarą pewnego mechanizmu, który od wieków jest stosowany z wielkimi sukcesami w Polsce. Polega on na wiedzy co jest w danym momencie modne, trendy - czyli pożądane, i co jest niemodne. Co jest w Polsce trendy a co jest żałosne, niemodne? Trendy jest elegancja, ładne garnitury, wysublimowana uroda, dobry gust, bogactwo i smak wyższych sfer, kultura, salony, najlepsze marki. Niemodne jest natomiast tzw. "wieśniactwo". Dresiki, zaciąganie w mowie, miejsca w postaci remizy strażackiej, brudne paznokcie, tipsy, stodoła, widok pola, krówek. A więc mamy jakiś rząd, czyli jak przez ostatnie 19lat mamy do czynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą w białych rękawiczkach, (wyjąwszy okres rządów PIS) która pasożytuje na kraju i mówiąc nieładnie, po prostu kradnie tworząc prawo które może wykorzystywać i naginać, a ukradzione pieniądze rozdaje swoim członkom. I teraz zaczyna się wojna psychologiczna - zestawia się na zasadzie skojarzeń - złodziej przewalający grube pieniądze na lewych prywatyzacjach - ubiera się go w ładny garnitur, i powtarza słowa klucze kodujące podświadomość - Europa, styl, szyk, elegancja. Czyli koduje nam się takie zestawienie, i teraz wystarczy pokazać w telewizji uśmiechniętego złodzieja w garniturze od Versace, i podświadomość reaguje zwracając nam sugestię, zalewając nas miłymi uczuciami które zostały tam wprowadzone. Potem się zestawia uczciwego człowieka, np. któregoś z braci Kaczyńskich który chce odsunąć od władzy ludzi którzy donosili na kolegów, kradli itd., i rzuca się hasła typu - nienawiść, oszołomstwo, pieniactwo, kłótnie, jątrzenie, złość, bieda, smutek, brzydota. Gdy pokazują Kaczyńskiego w telewizji, zalewają nas uczucia gniewu, zakłopotania, zażenowania. Zauważyłeś to? to się nazywa uwarunkowanie i odruch Pawłowa. Wie o tym każdy spec od reklamy. Zasada psychotechniki sprawdza się w polityce doskonale tak samo, jak kodowanie ludziom zachwytu do proszków do prania. Nie wierzysz? czy myślisz ze jakby te metody nie działały, to firmy by płaciły miliardy dolarów na reklamę? sprawdź sam, spytaj przeciętnego człowieka czemu tak bardzo nienawidzi Kaczyńskiego. Odpowie że - "zobacz co oni robią, jak podzielili ludzi, jak jątrzą" każdy z tych zarzutów jest śmieszny i wyssany z palca, no chyba ze zamykanie morderców w więzieniach można uznać za dzielenie ludzi a pogonienie klanów prawniczych i notariuszy, zniesienie składki rentowej, zniesienie podatków od spadków i wiele, wiele innych uznamy za nienawiść, Gdy zaczniesz dopytywać o szczegóły, wyborca PO wpadnie w furię, zaśmieje się, bądź będzie chciał Cię pobić czy opluć jeśli będziesz wizualnie słabszy. Powtarzanie i zasada skojarzeń, to typowe narzędzie do zmiany osobowości człowieka. Sam ich używam w pracy nad sobą, więc doskonale widzę jak ludzie są zwyczajnie robieni w konia, i są z tego dumni. Cały dramat polega na tym, że nawet gdy człowiek uświadomi sobie ze został oszukany, tkwi w tym. Zostało to dokładnie opisane przez psychologów społecznych, podam wam chętnie przykład - świadkowie Jehowy kilka razy mieli ogłaszany koniec świata. Wyprzedawali wszystko co mieli i gdy się okazywało, że koniec świata jednak nie nadszedł a oni zostali golasami, ich wiara jeszcze się zwiększała - guru mówił, że wyprosił jednak u Boga żeby nie robił końca świata i im to wystarczało by wierzyć jeszcze mocniej. Dziwisz się, że wykształceni mądrzy ludzie okazali się aż tak naiwni? tu nie o wykształcenie jednak chodzi, chodzi o to że taki człowiek przyznając się sam przed sobą jak bardzo został wykorzystany i oszukiwany, straciłby do siebie szacunek - więc brnie dalej jeszcze mocniej. Tak jak kobieta zgwałcona która wierzy, że to jej wina, ze facet nie umiał się powstrzymać i "musiał" to zrobić. Podobnie i wyborca PO, nawet jak zacznie sobie zadawać pytania, patrzeć co się dzieje wokoło niego, rzadko kiedy przyzna że został oszukany. Wtedy zaczyna działać mechanizm projekcji i za własną naiwność i upodlenie obarcza Kaczyńskich, których zaczyna naprawdę nienawidzić, za swoje upokorzenie. Wielu ludzi często mnie pyta, czemu się bawię w politykowanie skoro zajmuję się zupełnie czymś innym? to proste, poprzez to że sam kształtuję swój umysł i bardzo się interesuję manipulacjami, widzę jak ludzie zostali oszukani, więc o tym piszę. U Kaczyńskich widzę masę wad i błędów w polityce, mają też wiele rzeczy na sumieniu, jednakże nie ma w Polskiej polityce ludzi którzy byliby od nich uczciwsi i profesjonalni jako politycy. Natomiast Tusk to zupełne dno i trzeba być naprawdę mocno zmanipulowanym żeby tego nie widzieć - na mnie większość manipulacji nie działa, bo ja cały czas obserwuję sugestie które maja na mnie wpływ, więc nie mają do mnie dostępu - po prostu zamykam im drzwi przed sobą. A co do mnie, wiele razy spotkały mnie przykrości gdy stwierdzałem w dyskusji, że glosowałem na Kaczyńskich. Wiele razy się spotkałem z uwarunkowaną nienawiścią do mnie, że śmiem mieć inne zdanie niż ślepy tłum. Jak to dobrze, że umiem dać w pysk porządnie w innym wypadku byłbym nie raz dotkliwie pobity przez wyznawców jedynie słusznej trendy partii politycznej. Odruch Pawłowa - pokazujesz wyborcy PO zdjęcie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się z jadu zalewającego całe ciało w głowie. Pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się. Zaprogramowanie oczywiście też się dokonuje u wyborców PIS, ale na znacznie mniejszą skalę. Takiej agresji jak u wyborców PO nie widziałem u stronników żadnej partii politycznej. A teraz ta agresja wzrasta, ceny wszystkiego wraz z jabłkami szybują w górę, pensje stoją w miejscu, autostrady stoją, zapaść na giełdzie, inwestorzy uciekają. Zaczyna się obiecywana nam Irlandia. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_pakulec Re: Bulszit! 27.05.09, 19:29 jako pierwszy z urzędu wyleci Kaczyński - i będzie to piękna chwila ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 głupota na POkaz 27.05.09, 19:28 "Na wzór króla Władysława Jagiełły, który w podobnym geście odesłał Krzyżakom miecze w roku 1410 na polach pod Grunwaldem." Co za idiota to pisał??? Czy PO naprawdę nie ma zwolenników, którzy skończyli chociaż gimnazjum z dobrymi ocenami?? Jagiełło przyjął miecze, a nie odesłał, baranie, nie czytałeś lektur, a próbujesz zabłyszczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: głupota na POkaz 27.05.09, 19:31 burakpl4 napisał: > "Na wzór króla Władysława Jagiełły, który w podobnym geście odesłał > Krzyżakom miecze w roku 1410 na polach pod Grunwaldem." > > Co za idiota to pisał??? > Czy PO naprawdę nie ma zwolenników, którzy skończyli chociaż > gimnazjum z dobrymi ocenami?? > Jagiełło przyjął miecze, a nie odesłał, baranie, nie czytałeś > lektur, a próbujesz zabłyszczeć. Proszę się nie irytować. To pan Kaczyński chce przesłać miecze panu Tuskowi i proszę do niego (pana Kaczyńskiego) mieć pretensję o nieodrobienie lekcji z historii i stosowanie idiotycznej retoryki. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: głupota na POkaz 27.05.09, 21:03 > Proszę się nie irytować. To pan Kaczyński chce przesłać miecze panu Umiesz czytać? "PiS zapowiada, że wkrótce wyśle Platformie dwa nagie miecze. Na wzór króla Władysława Jagiełły, który w podobnym geście odesłał Krzyżakom miecze w roku 1410 na polach pod Grunwaldem." PiS WYŚLE dwa miecze, a baran z PO dodaje OD SIEBIE, że na wzór Jagiełły, który odesłał miecze Krzyżakom. Krótko mówiąc barany pracują dla GW - nie chodziło toto do gimnazjum czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: głupota na POkaz 27.05.09, 22:06 burakpl4 napisał: > > Proszę się nie irytować. To pan Kaczyński chce przesłać miecze > panu > Umiesz czytać? > > "PiS zapowiada, że wkrótce wyśle Platformie dwa nagie miecze. Na > wzór króla Władysława Jagiełły, który w podobnym geście odesłał > Krzyżakom miecze w roku 1410 na polach pod Grunwaldem." > > PiS WYŚLE dwa miecze, a baran z PO dodaje OD SIEBIE, że na wzór > Jagiełły, który odesłał miecze Krzyżakom. > Krótko mówiąc barany pracują dla GW - nie chodziło toto do gimnazjum > czy co? Grzeczniej, buraku. Jesteś gościem GW i zachowuj się przyzwoicie. A jak nie to fora ze dwora, prostaku - do waszego dziennika czy gazety "polskiej". Kaczor może sobie wysyłać co chce, nawet swoje klubowe "pochewki" na te miecze. I tak mam go gdzieś i ciebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: głupota na POkaz 27.05.09, 22:21 Akurat wychwycił faktycznie bzdurę wciśniętą do artykułu przez jakiegoś garkotłuka. Ale w Polsce wszędzie są tacy niedouczeni ćwierćinteligenci, nie ma co się wybielać tylko trzeba to naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: głupota na POkaz 27.05.09, 22:31 burakpl4 napisał: > > Proszę się nie irytować. To pan Kaczyński chce przesłać miecze > panu > Umiesz czytać? > > "PiS zapowiada, że wkrótce wyśle Platformie dwa nagie miecze. Na > wzór króla Władysława Jagiełły, który w podobnym geście odesłał > Krzyżakom miecze w roku 1410 na polach pod Grunwaldem." > > PiS WYŚLE dwa miecze, a baran z PO dodaje OD SIEBIE, że na wzór > Jagiełły, który odesłał miecze Krzyżakom. > Krótko mówiąc barany pracują dla GW - nie chodziło toto do gimnazjum > czy co? Bo ten pomysł z mieczami to jakiś mistrz PR'u wymyślił. Tuskowi wystarczy wydeklamować domniemane słowa Jagiełły i punktuje Pis aż miło. Baran to wymyślił wysłanie dwóch mieczy, ciekawe czy Kempa ma wystąpić w stroju walkirii czy klasyczny krzyżackim płaszczu? Nie zdziwił bym się gdyby Pis przekonywał że to Jagiełło wysłał miecze i pewnie w IPN są na to dokumenty, a powszechnie znana historia to PRL'owska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Kaczynski liczy na cud 27.05.09, 19:48 dlatego jego taktyka to zlepek roznych, chaotycznych w sumie posuniec. Oczywiscie, to Wy, dziennikarze interpretujecie co kazde kolejne posuniecie znaczy (Kaczynski moze do nich przykladac swojew wlasne zanczenie). Ja z kolei nie chce sie wypowiadac w imieniu narodu i slupkow. Ale moim zdaniem : w roznych probach Kaczynskiego "uwiedenia na nowo" przejawiaja sie nawet dobre (nawet jak nie docieraja do mnie) pomysly - jak wlasnie aniolki czy propozycja wykorzystania spotu Platformy sprzed 2 lat, przywolanie glosowania nt Pileckiego z najgorszymi wlasnie typu odgrzewania antyniemieckosci, obsesja na punkcie Platformy no i przede wszystkim widoczny brak spojnosci. Aniolki Jarka byl dobrym pomyslem, choc obliczonym na conajmniej kilka miesiecy lub nawet dluzej. Moja prywatna diagnoza jest taka, ze w ekipie PiSu spin-doktorzy i konsultanci moze nie sa nawet i gorsi, ale jakos tak mi sie dziwnie kojarzy: im ktos bardziej jest leniwy i nie ma ochoty zakasac rekawy, tym wiecej ma gebe pelna frazesow o Polsce, Janie Pawle II, ze nam sie krzywda dzieje etc. Wiec nawet jak czasem Jarek cos chce dobrze, to szybko ogarnia go lenistwo i ...wraca do starych nawykow aby zakrzyczec rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Kaczynski liczy na cud; Jaki ,bedzie rusl? 27.05.09, 20:43 zlappande napisał: > dlatego jego taktyka to zlepek roznych, chaotycznych w sumie posuniec. > Oczywiscie, to Wy, dziennikarze interpretujecie co kazde kolejne posuniecie > znaczy (Kaczynski moze do nich przykladac swojew wlasne zanczenie). Ja z kolei > nie chce sie wypowiadac w imieniu narodu i slupkow. > Ale moim zdaniem : w roznych probach Kaczynskiego "uwiedenia na nowo" > przejawiaja sie nawet dobre (nawet jak nie docieraja do mnie) pomysly - jak > wlasnie aniolki czy propozycja wykorzystania spotu Platformy sprzed 2 lat, > przywolanie glosowania nt Pileckiego z najgorszymi wlasnie typu odgrzewania > antyniemieckosci, obsesja na punkcie Platformy no i przede wszystkim widoczny > brak spojnosci. > > Aniolki Jarka byl dobrym pomyslem, choc obliczonym na conajmniej kilka > miesiecy lub nawet dluzej. Moja prywatna diagnoza jest taka, ze w ekipie PiSu > spin-doktorzy i konsultanci moze nie sa nawet i gorsi, ale jakos tak mi sie > dziwnie kojarzy: im ktos bardziej jest leniwy i nie ma ochoty zakasac rekawy, > tym wiecej ma gebe pelna frazesow o Polsce, Janie Pawle II, ze nam sie krzywda > dzieje etc. > > Wiec nawet jak czasem Jarek cos chce dobrze, to szybko ogarnia go lenistwo i > ...wraca do starych nawykow aby zakrzyczec rzeczywistosc. I wlasnie dlatego miejsce takiej partii jest tylko w glebokiej opozycji na wysokości Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
sodomagomora55 Miecze głupoty 27.05.09, 20:39 J a, proszę pana jestem POLKĄ i ja chcę powrotu rządów prawa. Rządów a nie markowania rządów. To co wniosła Platforma do polityki a co pozostanie w pamięci, to nowa kultura obyczajowa ( o ile to można nazwać kulturą) więc proszę nie czepiać się PIS-u. Prawdziwej kultury im nie brakuje, są ludżmi na poziomie a że Platforma to zbieranina palikotów, misiakow,nitraasow, niesiołowskih, to jej obraz.( I pomyśleć, że głosowałam na PO.) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Miecze głupoty, Wielmożnej Pani Sekretarki PISu 27.05.09, 20:52 Co cie sklonilo wystapic z Samoobrony i wstapic do PISu. Czyżby seks w Samoobronie byl juz za nudny?. sodomagomora55 napisała: > J a, proszę pana jestem POLKĄ (Kurde a tu same Rusy, Napisz Polka na brązowo, zeby kazdy znal twa masc.) i ja chcę powrotu rządów prawa. (Jakiego Prawa, tych olbrzymów lgaczy?) A co do reszty psychiatra, by nie zaszkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
zalganiugwnanicniedorowna bydło komunistyczne ma taką UBecką manierę wysyłać 27.05.09, 21:08 do psychiatry przeciwników polityczycznych ta POłgana stalinowska łże-UB-hołota widać że z braku argumentów się miota Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: bydło komunistyczne ma taką UBecką manierę wy 27.05.09, 22:50 zalganiugwnanicniedorowna napisała: /trochę trwało zanim wyłowiłem treść z tego nicka/ > do psychiatry przeciwników polityczycznych > ta POłgana stalinowska łże-UB-hołota > widać że z braku argumentów się miota Odnoszę wrażenie że te posty pisze ta sama osoba, może macie jakąś książkę z tymi epitetami? Czy wiersze rymowane są lepiej płatne? Może jednak się mylę i każdy nick to inny autor, ale taki wierny i prawy że myśli tak samo: "Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren!"? Odpowiedz Link Zgłoś
zwingli A co byś ukraińcu pisał 27.05.09, 21:51 gdyby walili w Rosję ?! Byłbyś zachwycony rezunie. www.rp.pl/artykul/28,310742.html www.rp.pl/artykul/153228,308573.html Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Czech z Ukrainy się ujawnił,kolej na Rusa i Prusa 27.05.09, 21:51 Teraz juz wiem, że Kaczyński powiedział o was prawdę - jesteście antypolscy(w każdym calu, p. Czech) Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Czech z Ukrainy się ujawnił,kolej na Rusa i P 27.05.09, 22:55 Kto to powiedział poszedł w pierot? dziewiec razy. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Miecze głupoty 27.05.09, 22:03 "Wypędzenia każdego rodzaju muszą zostać potępione na płaszczyźnie międzynarodowej, a naruszone prawa muszą zostać uznane" - podkreślili chadecy." Jasne, to przecież nic nie znaczy. To tylko dla potrzeb eurowyborów. ---------------------------- PO i ludzi z nią związanych należy odsunąć od jakiegokolwiek wpływu na polską politykę. Tak w kraju, jak i w UE. Prowadzona polityka przez PO stanowi zagrożenie tak dla demokracji w Polsce jak i dla integralności terytorialnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Panowie K,Nowak,Radio Maryja przeciw dzieciom z 27.05.09, 23:43 Polski i Niemiec.Przeciw dzieciom w EU!!!!Tak.PiS i cala kompania sa przeciw dzieciom w Polsce i w Niemczech.Sprobuje wam wytlumaczyc. Medycyna w Berlinie,dla dzieci,oplacana z potracen od pensji,dochodow czy tez prywatnie,jestgratisowa,darmowa. Leczenie,lekarstwa,szczepienia,uslugi medyczne itd.Moglbym cala liste wpisac o cenach za uslugi medyczne. Dlatego stwierdzam ze PiS,Panowie Kaczynscy,Prof.Nowak,odpowiedzialni w Radio Maryja sa przeciw wszystkim dzieciom w Polsce i w Niemczech. To sa osobiscie dla mnie barbarzyncy,sabotazysci marzacy o absolutnej wladzy,dyktaturze,przeciw wszystkim,lacznie przeciw Watykanowi.Dlaczego takie epitety? Gdzie maja w programie gatisowa medycyne dla dzieci? Dlaczego Radio Maryja jest przeciw gratisowej medycynie dla dzieci? Dlaczego PiS nie walczyl czy walczy o takie cele,dla dzieci? Odpowiedzi oczywiscie nie otrzymam ale za to mam prezenty dla wrogow dzieci w internecie. Pan Kaczynski boi sie obywateli niemieckich z Turcji,Jugoslawi, Libanonu,Maroko,Iraku,Tunezji,Izraela,Rosji,Polski;Czech,Kamerunu, Kuby,Tajlandii,Vietnamu,Chin,Japonii itd. Panstwo Deutschland,Niemcy to panstwo wielonarodowosciowe. Dodam poludniowy Tyrol,Austrie i Szwajcarie. Tam sie mowi po niemiecku czyli pan Kaczynski jest przeciw Wiedniowi,Zurüch.Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
antrejka Miecze głupoty 28.05.09, 01:45 Z Niemcami w podświadomości Polaków jest trudno... Szkoda zaprzepaścić to, co się już udało... Dla myślących: II wojna światowa, to pretensje do potencjalnych sojuszników/aliantów - Francuzi i Brytyjczycy, mieli nas 'w dupie') - byłyby bardziej racjonalne, niż do wrogów. A to, że rząd niemiecki popiera swoich obywateli, to powinna być norma; jeśli rząd polski tego nie robi w stosunku do swoich obywateli, to zarzuty skierowane powinny być do naszego Rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Czech ma mine sfrustrowanego-rewolucjonisty, 28.05.09, 13:42 ktoremu nie udal sie zamach bombowy na cara.A nie lepiej panie Czech rozliczyc sie z niepowodzen Unii Wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś