fidelxxx 28.05.09, 14:31 A w UK dyskryminuje się osoby heteroseksualne twierdząc, że homofobia to choroba psychiczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po_strach Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 14:32 Dodalbym jeszcze zagrozenie prawa do wolnosci badan naukowych. Moze ten raport da do myslenia rzadowi Tuska. lapy precz od uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:44 > Dodalbym jeszcze zagrozenie prawa do wolnosci badan naukowych. Komu byś dodał? fidelxxx-owi? Ja też:) Badania nad wyleczeniem zboczeńców powinny być prowadzone, a nie zwalczane. Udało się wyleczyć 2 homo-barany (takie zwierzęta barany, jakby ktoś nie wiedział:) przy jazgocie lewaków, którym udało się zniszczyć prawo do tych badań naukowych, więc na ludziach też są praktycznie zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
dariustch Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:28 a co jeśli ta osoba nie chcę się leczyć? poza tym nie można czegoś leczyć nie znając w pełni przyczyny;),a te zdają się być uwarunkowane prawami biochemicznymi. W chemii organicznej istnieje coś takiego jak "mechanizm reakcji". Jak chcesz hamować, stymulować, blokować coś czego nie znasz?:P wodą święconą?:P. Secundo opracowanie leków wymaga wieloletnich testów, które potwierdzą skuteczność i bezpieczeństwo stosowanych medykamentów;). TO wszystko JEŚLI da się dowieść, że homoseksualizm to patologiczny proces, na co zresztą w ogóle się nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
po_strach *** a ciekawe ile podsluchow z PISa znaleziono *** 28.05.09, 15:29 Kwasniewski mowil, ze boi sie rozmawiac bo czuje sie podsluciwany... GW w dzien wyborow na pierwszej stornie dala rysunek Kaczynskiego podsluchujacego przez dziurke od klucza... czyzby zadna organizacja nie znalazla jednak sladow podsluchow? No przeciez GW nie mogla sie mylic... wiec pewnie sa tak dobrze schowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus tyle miale so powiedzenia jako komentarz.... 28.05.09, 16:36 do ciekawej i wesolej wypowiedzi "dariustcha"? Masz zeza rozbieznego? Odpowiedz Link Zgłoś
kamkow1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:38 A czy prowadzono badania nad zmianą orientacji heteroseksualnej na homoseksualną? A co gdyby okazało się że jest to możliwe w obie strony, uznamy obydwie orientacje za choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:53 Wolność jest dobra, ale za własne pieniądze, ewentualnie od sponsora. Kto chce pisać duperelne skrypciki w nakładzie po 100 egzemplarzy i wciskane na siłę studentom do wykucia, niech sam to finansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiechu war 28.05.09, 14:34 Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiechu warte te ich raporty, szkoda papieru na zadrukowywanie tej makulatury i lasow, ktore tna zeby te brednie publikowac. Morderstwo popelnione na nienarodzonym dziecku to dla fanatykow od "praw czlowieka"... wypelnienie tego prawa czlowieka! Zdelegalizowac pochwalajacych morderstwa i zabijanie nienarodzonych! Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 14:43 Akurat Bender to kiepski przykład. Facet , który już powinien się leczyć. Zresztą jak całe radio , które zieje nienawiścią do wszystkiego co jest nie pomyśli pana Rydzka a jedyną wartością jaką wyznają to mamona. I to jest wartość dla , której pan Bender chciałby się znaleźć w parlamencie. Na szczęście dla nas i Europy nie ma na to najmniejszej szansy Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 14:51 Sluchales prof. Bendera czy po prostu powtarzasz o nim to co wypisywala Wybiorcza, ktorej przeinaczenia wielokrotnie prof. wytykal juz temu osobliwemu tytulowi prasowemu chociazby na stronie www.ryszardbender.pl? Jesli chodzi o nienawisc - to wlasnie ofiara kampanii neinawisci pada Radio Maryja. Szczucie, manipulacje, tendencyjnosc - tak wlasnie Radio i jego publicystow przedstawia chocby michnikowe czytadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 14:54 Ponawiam po raz kolejny pytanie o dorobek naukowy "prof." Bendera: Ile patentów? Ile zagranicznych publikacji i cytowań? Ilu habilitantów i doktorantów? Ile książek popularnonaukowych chociażby? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 15:08 Dziesiątki wychowanków prof. Bendera plus mnóstwo publikacji naukowych to chyba wystarczający dorobek. O czym my tu w ogóle mowimy? Niech Bartoszewski może pochwali się jakimiś szczególnymi osiągnięciami, bo z dorobkiem naukowym i publikacjami prof. Ryszarda Bendera każdy może się zapoznać: www.ryszardbender.pl/bibliografia.html Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 16:12 prof. Bendera plus mnóstwo publikacji > naukowych Ha, ha, ha. Dowcipami sypiesz jak z rękawa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ktos sie przejmuje lewakami z Amnesty? Smiech 28.05.09, 17:05 Prof. Bender wielokrotnie juz udowodnil nieuctwo np. pismakom z Wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza .. heh można się urodzić w Sudanie albo Koreii Pn. 28.05.09, 14:48 tak się pocieszam zawsze jak przeczytam opinie rodaków że przecież mogło być gorzej. W sensie kulturowym i "duchowym" Polska z zachodnią Europą nie ma nic wspólnego. Więcej może z konserwą amerykańską. W Polsce dominują tak naprawdę poglądy narodowo- socjalistyczne tylko że Polacy nie zdają sobie jeszcze z tego sprawy. Cóż, poprostu może wolniej się rozwijamy duchowo niż inne narody, to zapewne wina historii itp ale efekt jest jaki jest. I nie obraźcie się ale to właśnie ten klimacik wygnał z Polski wiele wartościowych osób - zarówno w historii jak i współcześnie. Polakiem to najfajniej się jest w paryskiej kawiarni, brytyjskim pubie czy w willi na hiszpańskim wybrzeżu. Wielu rodaków ciesząc się życiem w liberalnych społeczeństwach zachowuje swoje konserwatywne poglądy na nasz - tu lokalny użytek. Np głosują na ludzi pod których rządami nigdy nie chcieliby (i nie będą musieli) żyć. Pozdrawiam Was Panowie i Panie Rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: .. heh można się urodzić w Sudanie albo Korei 28.05.09, 15:29 pizza napisał: > tak się pocieszam zawsze jak przeczytam opinie rodaków że przecież > mogło być gorzej. W sensie kulturowym i "duchowym" Polska z > zachodnią Europą nie ma nic wspólnego. Więcej może z konserwą > amerykańską. W Polsce dominują tak naprawdę poglądy narodowo- > socjalistyczne tylko że Polacy nie zdają sobie jeszcze z tego > sprawy. Mógłbys może coś przybliżyć?? Bo z tego co wiem, to na przykład aborcja jest wymysłem narodowo-socjalistycznym. Taka zdobycz zachodnioeuropejskiej myśli liberalnej jak eutanazja również. Nie wpominam o liberlaizmie w wychowaniu młodzieży skutkującej kolosalnym wzrostem przestępczości wśród nieletnich. Cóż, poprostu może wolniej się rozwijamy duchowo niż inne > narody, to zapewne wina historii itp ale efekt jest jaki jest. I nie > obraźcie się ale to właśnie ten klimacik wygnał z Polski wiele > wartościowych osób - zarówno w historii jak i współcześnie. I szerokiej drogi. Jak ktoś uważa się za prowincjusza i musi te swoje kompleksy wyładowywać włażąc w tyłek ludziom na zachodzie i udowadniajac jaki to on jest proeuropejski, bo wypiera się własnych korzeni, to nie jest wartościowym człowiekiem. Jest po prostu zakomlpeskionym bubkiem, który wyałdowuje się na nas, bo zdaje mu się, iż jest lepszy... Polakiem > to najfajniej się jest w paryskiej kawiarni, brytyjskim pubie czy w > willi na hiszpańskim wybrzeżu. Wielu rodaków ciesząc się życiem w > liberalnych społeczeństwach zachowuje swoje konserwatywne poglądy na > nasz - tu lokalny użytek. Taak... ciesząc się zyciem, czyli robiąc z siebie szmatę, a w Polsce udając jaki to ja jestem święty. Szczególnie dotyczy to tych, którym słoma z butów wystaje i jedynym Bogiem jest kasa. Po raz kolejny kłaniają się kompleksy i potrzeba udowadaniania jaki to jestem wielki... Tam pracuje na zmywaku, a tu opowiada jakim to nie jest szefem. Tylko różnica w poziomie gospodarczym daje mu drobną przewagę. Już niedługo, spece od zmywaków na zmywakach zostaną, a ci którzy umieją i chcą pracować w Polsce zarobią lepszą kasę, bez łaszenia się komukolwiek. A to cieszenie się życiem najczęsciej polega na tym, ze szef ma pracownicę z bonusem, czyli drobnym bzykankiem ekstra... Np głosują na ludzi pod których rządami > nigdy nie chcieliby (i nie będą musieli) żyć. Pozdrawiam Was Panowie > i Panie Rodacy. A dziękujemy, dziękujemy :) Zostań tam gdzie jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 15:48 andrzejto1 napisał: > pizza napisał: > > tak się pocieszam zawsze jak przeczytam opinie rodaków że przecież > > mogło być gorzej. W sensie kulturowym i "duchowym" Polska z > > zachodnią Europą nie ma nic wspólnego. Więcej może z konserwą > > amerykańską. W Polsce dominują tak naprawdę poglądy narodowo- > > socjalistyczne tylko że Polacy nie zdają sobie jeszcze z tego > > sprawy. > Mógłbys może coś przybliżyć?? Bo z tego co wiem, to na przykład > aborcja jest wymysłem narodowo-socjalistycznym. Taka zdobycz > zachodnioeuropejskiej myśli liberalnej jak eutanazja również. Aborcja ma bardzo długa historię, a narodowi socjaliści jej zakazywali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 15:52 r.maszkowski napisał: > > Mógłbys może coś przybliżyć?? Bo z tego co wiem, to na przykład > > aborcja jest wymysłem narodowo-socjalistycznym. Taka zdobycz > > zachodnioeuropejskiej myśli liberalnej jak eutanazja również. > > Aborcja ma bardzo długa historię, a narodowi socjaliści jej zakazywali. Nie powiedziałem, że ją wymyślili. Ala ją na teren Polski, a w zasadzie GG wprowadzili. Na życzenie. Dla Polek i wszlakiego innego untermenschostwa. Dla Niemek była zakazana. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 16:03 szesz że wymyślili a potem zaprzeczasz i precyzujesz... cała twoja teza to że "tam" nie jest fajnie, a w ogóle komu sie nie podoba niech wy... . No to jest właśnie TO! Właśnie dokładnie TO! Rodaku, ale ty nigdy tego nie zrozumiesz bo musiałbyś wyjść z siebie poprostu. Może w długim i bolesnym procesie uczenia się na swoich własnych błędach - uczenia się przyczyn i skutków, nasi współplemieńcy zrozumieją jak to się robi żeby szczęśliwie współegzystować z innymi ludźmi - innymi od nas samych. Czego sobie i kochanym braciom życzę ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 16:07 Pizza, czy możesz go nie tytułować Rodakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza chyba nie.. 28.05.09, 16:13 przecież jesteśmy de facto rodakami choć jakby z innych planet :) nie ma co szerzyć agresji - Polaków trzeba uczyć łagodności, empatii, miłości bliźniego, zrozumienia, uczyć potrzeby wolności i że ma ona wartość - ten nasz biedny naród tak długo był zniewolony że zapomniał kompletnie o wolności, wolności jednostki a nie tylko wolnościu do krytykowania "komuchów" ... dlatego walczmy z pisem itp miłoscią, zrozumieniem, dobrym przykładem... zła nie można pokonać złem, a agresja jest tylko zaraźliwa i potem wszystkim głupio...;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 16:56 pizza napisał: > szesz że wymyślili a potem zaprzeczasz i precyzujesz Albo zaprzeczam, albo precyzuję. Razem się tego nie da zrobić. Mogłem oczywiście napisać dokładnie iż aborcja na życzenie została na teren ziem polskich wprowadzona przez niemieckiego okupanta. Użyłem niejakiego uproszczenia w nadziei iż istota problemu będzie prze forumowiczów zrozumiana. Myliłem się. Brak argumentów ad rem pokrywa się czepianiem o słówka. h .. cała twoja > teza to że "tam" nie jest fajnie, a w ogóle komu sie nie podoba > niech wy... . Jakie to proste... Tam nie jest fajnie.... zabawne. To czy jest czy nie jest zależy od indywidualnych upodobań. Jak się komuś podoba, to pięknie. Mnie się co niektóre rzeczy nie podobają. I jakbys uważnie wczytał się w post na który odpisywałem, to byś zrozumiał, iż to była odpowiedź komuś, kto na taką odpowiedź zasłużył. Nie bardzo widze powód dla którego ktoś, kto tego zachodu nieco liznął, uważał wszystkich innych mieszkajacych w kraju za buraków. Jest to typowe małomiasteczkowe zakompleksienie. Ale to nie ma znaczenia. Jakoś staram się nie używać inwektyw i "wycieczek" osobistych. Jednak to potrafię, i jesli ktoś generalizuje i obraża tych którzy mają inne poglądy, to zasługuje na taką a nie inną odpowiedź. Jak Kuba Bogu, tak USA Kubie... No to jest właśnie TO! Właśnie dokładnie TO! Rodaku, > ale ty nigdy tego nie zrozumiesz bo musiałbyś wyjść z siebie > poprostu. Może w długim i bolesnym procesie uczenia się na swoich > własnych błędach - uczenia się przyczyn i skutków, nasi > współplemieńcy zrozumieją jak to się robi żeby szczęśliwie > współegzystować z innymi ludźmi - innymi od nas samych. Czego sobie > i kochanym braciom życzę ponownie. Doskonale umiem współgezystować z innymi. Mam wielu znajomych i przyjaciół. Jednak nie oznacza to, iż moje poglądy będę dostosowywał do nich. Szacunek do nich polega na tym, iż dyskutujemy na argumenty. Możemy się ze sobą nie zgadzać, ale dyskusja nie spada poniżej jakiegoś poziomu. Jeśli komuś się zdaje, iż jest jedynym wyznacznikiem mądrości, to cóż.... On ma problem nie ja... Przypomnę słowa pewnego dosyć znanego człowieka: Wiem ze nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 17:58 Skąd się bierze to przekonanie, że jak za granicą, to na zmywaku? A może tylko szczęśliwi zdala od polskiej tradycyjnej [url=http://www.tvn24.pl/-1,1602459,0,1,tak-walcza-polscy- street-fighterzy,wiadomosc.html]Miłości bliźniego[/url] i [url=http://www.tvn24.pl/-1,1602496,0,1,chca-dac-mandat-za- gadanie-podczas-hejnalu,wiadomosc.html]tolerancji[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 16:46 W Polsce aborcję po raz pierwszy zalegalizował Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: aborcję wynaleźli Niemcy? 28.05.09, 18:36 Dodaj, ze kosciol katolicki zabronil aborcji dopiero w polowie XIX w. Wczesniej aborcja byla dozwolona do polowy ciazy. W XIX w. kosciol przestraszyl sie emancypacji kobiet i nagle zaczeli sie zygotami przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Szczególnie w Polsce proszę pana... 28.05.09, 17:55 Dobrze też byłoby dać rzeczy nazwę właściwą czyli mordowanie nienarodzonych dzieci. __________ Polskie społeczeństwo jest od lat bombardowane konglomeratem półprawd i bezczelnych kłamstw. Dobre zmieszane ze złem, uczciwość z nieuczciwością i cwaniactwem. Dlatego normalny i uczciwy człowiek zagoniony troskami dnia codziennego nie jest w stanie samodzielnie w tym się odnaleźć i pozbierać. [prof. R. Kozłowski] Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: .. heh można się urodzić w Sudanie albo Korei 28.05.09, 18:18 Aborcja istnieje, od kiedy kobiety nauczyly sie ja robic. Juz sobie wyobrazam tez socjalistki w starozytnym Rzymie, z rodzin arystokratycznych, usuwajace ciaze. Dziwne tylko, ze te lewaczki-arystokratki swoich niewolnikow nie uwalnialy. W Starym Testamencie za to za spowodowanie poronienia grozila zaledwie grzywna, natomiast za spowodowanie smierci CZLOWIEKA - smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 14:36 A kto zajmie się moimi prawami , prawami ojca , który nie chce by pedał zalecał się to mojego syna. Tzw inne orientacje seksualne są wynaturzeniem i nie ma powodu by takie zachowania propagować. Nie ma to żadnego związku z brakiem tolerancji. Nie słyszałem by w Polsce jakiś gej stracił pracę z tego powodu , że jest gejem. A może Amnesty zajmie się naprawdę poważnymi sprawami , chociażby głodujących dzieci i ich praw. Chyba ,że na orientacjach seksualnych można łatwiej zbić kapitał polityczny. Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:44 Sprawa jest banalnie prosta jeśli synuś jest małolat zgłoś na policję pedofila, jeśli jest dorosły to zajmij się swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:47 Nie widzę różnicy między pedofilem a pedałem. Jeżeli uznamy pedała za normalność to pedofilstwo też Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:47 Jak nie widzisz to sobie poczytaj. To synuś dorosły widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:24 A widzisz między pedofilem a pedagogiem? Ja nie i dlatego uważam że powinno być zakazane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:37 rodak.z.kurduplowa napisał: > Sprawa jest banalnie prosta jeśli synuś jest małolat zgłoś na policję > pedofila, jeśli jest dorosły to zajmij się swoim życiem. A jeśli ma pomiędzy 15-18 lat to co ma zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:53 piszesz w swoim, czy tatusia imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym.. 28.05.09, 14:41 No i odezwali się obrońcy Wszy Polskiej.... Jak zwykle zresztą dyżurni opluwacze cywilizacji są na posterunku. Prawdę mówią w AI nie zajęcie się taki kreaturami jak wy, grozi śmiercią lub kalectwem całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:44 Sam kalasz cywilizację łacińską swoimi komuszymi poglądami... Odpowiedz Link Zgłoś
popeye_marynarz Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 14:46 a co z pedofilami kiedy oni uzyskają dostęp do wolnej miłości? ćzy ciągle będą dyskryminowani, czy im się nie należy dostęp do wolnej miłości ? dlaczego milczy się że są grupy co też chcą się kochać ale politycy i bogaci nie wyrażają zgody na ich wolną miłość i z tego powodu muszą się zadawalać stosunkiem seksualnym z brudnymi obdartymi dziećmi biedaków.jeśli ma by wolność seksualna dla wszystkich to musi być dla wszystkich a to jest jawna dyskryminacja miejszści seksualnej Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 14:50 A co z bzykaniem owieczki Doly , którą też mam prawo kochać i poślubić. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Pederastów trzeba dyskryminować 28.05.09, 14:57 zwłaszcza gdy wdzierają się ze swoim zboczeniem w przestrzeń publiczną organizując parady dewiantów. Zło i patologie się dyskryminuje, tak samo jak dyskryminuje się złodzieja czy mordercę. Zło jest złem i temu się ludzie przeciwstawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Pederastów trzeba dyskryminować 28.05.09, 16:27 Uff ulżyło mi! Wiesz mam w pracy właśnie takiego narodowca - troche nim kurze wycieram i miałem wyrzuty sumienia ale skoro mówisz że zło można dyskryminować to czuje sie rozgrzeszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
dypl.instruktor.brzuchomowstwa Wypowiedź anvila a Kodeks Pracy 28.05.09, 16:53 anvill 28.05.09, 16:27 Odpowiedz Uff ulżyło mi! Wiesz mam w pracy właśnie takiego narodowca - troche nim kurze wycieram i miałem wyrzuty sumienia ale skoro mówisz że zło można dyskryminować to czuje sie rozgrzeszony :) ======================================================== Tak na pierwszy rzut oka użytkownik „anvil” przyznał się do złamania przepisów Kodeksu Pracy: Art.18. § 1. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy. „Wycieranie kurzu” narodowcem to zdaje się nic innego jak dyskryminacja ze względu na przekonania polityczne. A więc mamy już materiał do raportu AI za rok 2009 ! Poza tym, czy administrator forum nie powinien zgłosić tego faktu odpowiednim organom ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrea1234 [...] 28.05.09, 15:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym.. 28.05.09, 15:12 Oj, zeby to podle lewactwo z Amnesty zajelo sie prawdziwa dyskryminacja w Polsce, to mialoby dopiero tomy do napisania. Wystarczy aby przenicowali rzad Tuska cechujacy sie zwalczaniem wolnosci wypowiedzi, zawlczaniem opozycji za pomoca obrzucania lajnem i blotem oraz zadawaniem ciaglych ciosow ponizej pasa. probujacy na sposob komunistyczny zahamowac wolnosc nauki - czego wybitnym przykladem byla nagonka na UJ, nie wspomninajac o nagonce na Zyzaka, Gondarczyka, Cenckiewicza, RM ... Mogliby sie tez zajac swinstwami tego rzadu wyrzadzonymi o. Rydzykowi w zwiazku z wierceniami geotermicznymi. Mogliby ... ... ... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 15:13 "Co napisano o Polsce? "Lesbijki, geje, osoby biseksualne i transseksualne wciąż doświadczają dyskryminacji" - ______________________ Czemu AI jest za jawną dyskryminacją? O ile można zrozumieć, że prawa homoseksualistów do parad są uznane za post. prawa człowieka, o tyle trudno zrozumieć, czemu AI nie ujmuje się za innymi grupami? Nikt nie martwi się o losy zoofilów, kochających w związkach kazirodczych, o poligamię (tak polyginię jak i poliandrię) itd. itd. Czemu tylko jeden rodzaj nieklasycznych związków budzi zainteresowanie i chęć niesienia im pomocy ze strony AI? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Coś konserwatywna ta "antyimperialistka" eva!:) 28.05.09, 15:18 Czy chodzi o to, że Cerkiew nie chce gejów na Świętej Rusi? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Coś nie pojąłeś, bo i czy? 28.05.09, 15:27 Ja pytam co z prawami innych grup kochających inaczej? Czemu AI je wyklucza zamiast również promować? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: Coś nie pojąłeś, bo i czy? 28.05.09, 17:09 eva15 napisała: > Ja pytam co z prawami innych grup kochających inaczej? Czemu AI je wyklucza > zamiast również promować? Promować? A nie chodzi przypadkiem o zasadę dobrowolności pomiędzy osobami o równych prawach wobec prawa? Zabronić sexu oralnego, bo dla niektórych jest fuj? Odpowiedz Link Zgłoś
dariustch Re: Coś nie pojąłeś, bo i czy? 28.05.09, 23:20 Z bardzo prostej przyczyny: krowie nie musi się podobać, że jakiś farmer "dosiada" ją od tyłu;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:52 eva15 napisała: > czemu AI nie ujmuje się za innymi grupami? Nikt nie martwi się o > losy zoofilów, kochających w związkach kazirodczych, o poligamię (tak > polyginię jak i poliandrię) itd. itd. > > Czemu tylko jeden rodzaj nieklasycznych związków budzi zainteresowanie i chęć > niesienia im pomocy ze strony AI? ?????????????????????????????????????????????????????????????????? otoz dobrodziejo ten jeden, ten wlasnie, droga evo odbywa sie za obopolna zgoda obu pelnoletnich stron Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:55 tomxp napisał: > eva15 napisała: > > > Czemu tylko jeden rodzaj nieklasycznych związków budzi zainteresowanie i > chęć > > niesienia im pomocy ze strony AI? > ?????????????????????????????????????????????????????????????????? > > > otoz dobrodziejo ten jeden, ten wlasnie, droga evo odbywa sie za obopolna zgoda > obu pelnoletnich stron A jeśli pełnoetni brat i siostra będa mieli na to ochotę?? Nie wspominam o na przykład pełnoletniej córci i jej tatusiu, czy tez w drugą mańkę mamusi i synusia?? To jest Ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:59 andrzejto1 napisał: > > A jeśli pełnoetni brat i siostra będa mieli na to ochotę?? > Nie wspominam o na przykład pełnoletniej córci i jej tatusiu, czy > tez w drugą mańkę mamusi i synusia?? > To jest Ok?? > ********************************************************** wtedy nie jest ok i jeszcz 2+2=4 ok? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:05 Czemu nie jest? Bo ty tak mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:02 Bo skutkiem współżycia homoseksualistów nie bywają degeneracje genetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 15:15 a to dlatego, ze jak kazda fobia nia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Najlepiej,gdyby kazdy zajmowal sie 28.05.09, 15:17 wlasnym tylkiem,a nie tym co robia,czy z kim spią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Najlepiej,gdyby kazdy zajmowal sie 28.05.09, 15:24 KArTOfLE MUSZĄ każdemu zagladac po kołderkę-już tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Najlepiej,gdyby kazdy zajmowal sie 28.05.09, 15:43 billy.the.kid napisał: > KArTOfLE MUSZĄ każdemu zagladac po kołderkę-już tak mają. Jak domniemywam chodzi Ci o lewicowych kartofli z AI?? A to, żę pedfole będa nasepni w kolejce jest pewne. Wystarczy poczytać pamiętniki niejakiego Cohn-Benedica... Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Rozwój cywilizacyjny 28.05.09, 15:27 Polskie społeczeństwo musi nadrobić cywilizacyjne zapóźnienia. Bardzo dobrze, że pojawiają się takie bodźce, jak raport AI. Dlaczego panuje w Polsce przyzwolenie na głoszenie jawnej nienawiści wobec grup, które nikomu nie robią krzywdy? Wszędzie słychać bełkot kretynów, którzy są za głupi, by odróżnić homoseksualizm od pedofilii, proponują jakieś leczenie - dlaczego geje mają się leczyć, jeżeli są szczęśliwi? Estetyka? To dlaczego nie nakażemy golić wąsików albo budować kościołów-koszmarków? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Rozwój cywilizacyjny 28.05.09, 15:50 konskipsiinteres napisał: > Polskie społeczeństwo musi nadrobić cywilizacyjne zapóźnienia. > Bardzo dobrze, że pojawiają się takie bodźce, jak raport AI. > Dlaczego panuje w Polsce przyzwolenie na głoszenie jawnej nienawiści > wobec grup, które nikomu nie robią krzywdy? A to ciekawe rzeczy. Na przykład ci którzy nawołują do dostępu do aborcji nie robią nikomu krzywdy?? To prosze ładnie o podanie jasnego i jednoznacznego kryterium, które w sposób nie budzący wątpliwości naukowych oddziela zygotę od człowieka. Podaj mi proszę do którego momentu istota powstała z połączenia komórki jajowej kobiety i plemnika mężczyzny staje się człowiekiem i dlaczego od tego a nie innego momentu. > Wszędzie słychać bełkot kretynów, którzy są za głupi, by odróżnić > homoseksualizm od pedofilii, proponują jakieś leczenie - dlaczego > geje mają się leczyć, jeżeli są szczęśliwi? Estetyka? To dlaczego > nie nakażemy golić wąsików albo budować kościołów-koszmarków? Jeśli na przykłąd domagają się praw do rejestrowania związków, o adopcji dzieci nie wspomnę, to znaczy, że szczęsliwi nie są. Bo jakby byli to by o to się nie darli. Ale, że są absolutnie świadomi tego, że czegoś, co jest prawdziwą rodziną stwozyć nie są w stanie, to szukają wszelakiej maści erzatzów, które mają to udawać. Znana Ci jest zasada progresji?? I to by było na tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Rozwój cywilizacyjny 28.05.09, 18:25 Z zygoty moze sie np. rozwinac nowotwor, co oznacza,ze nie jest ona czlowiekiem. Z jednej zaplodnionej komorki moga powstac blizniaki - co tez oznacza, ze nie jest ona czlowiekiem (i nie ma jednej duszy - bo w katolicyzmie dusza sie nie dzieli). Czlowiek - to jest od urodzenia - czy moze w ksiegach parafialnych wpisuje sie date poczecia zamiast daty urodzenia? W podrecznikach do biologii oraz medycyny wszystko jest opisane. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Najlepiej,gdyby kazdy zajmowal sie 28.05.09, 17:11 Nikt nie zabrania homosiom sypiać ze sobą, byle nie próbowali zmieniać społeczeństwa na swoje podobieństwo. Poparcie dla aborcji warunkujemy istnieniem pisemnej zgody płodu. Jeśli jej nie ma - marsz na porodówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Najlepiej,gdyby kazdy zajmowal sie 28.05.09, 18:31 Nierealne; dzieci nie maja prawa wyrazania zgody na zabiegi; zgode te wyrazaja za nich rodzice; nawet o tym, czy dziecko ratowac, czy nie, decyduja rodzice. Wiec nie osmieszaj sie porownujac plod do pelnoletniej, swiadomej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym.. 28.05.09, 15:33 Sa przeciez wazniejsze sprawy od tych - Amnestii powinna sie zajac. Najwyzszy czas !! Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski widać jak potrzebny jest raport 28.05.09, 15:51 Jak się spojrzy na wypowiedzi powyżej, to widać jak bardzo jest nam potrzebny taki raport i jak wiele jest do zrobienia w edukacji, moralności, jakości informacji w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Polskie prawo nie dyskryminuje gejów 28.05.09, 15:58 r.maszkowski napisał: > Jak się spojrzy na wypowiedzi powyżej, to widać jak bardzo jest nam > potrzebny taki raport i jak wiele jest do zrobienia w edukacji, moralności, > jakości informacji w mediach. Problem w tym ,że polskie prawo nie dyskryminuje gejów . To o czym napisano w raporcie to kwestia raczej obyczaju i emocji ludzkich a nie prawa. Dlatego moim zdanie ten raport jest "psu na buty". Nie bardzo wiem czego się AI spodziewa. Że nagle ktoś nielubiący gejów po tym raporcie "zawstydzi się i polubi" ? Czysty infantylizm. A prawo do "nielubienia" kogoś ( ale bez łamania prawa) to też chyba prawo człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Polskie prawo nie dyskryminuje gejów 28.05.09, 16:19 remik.bz napisał: > Problem w tym ,że polskie prawo nie dyskryminuje gejów . Dyskryminuje związki jednopłciowe. Wejście w związek dla par różnopłciowych jest proste. Dla związków jednopłciowych - niemożliwe. Piszę o związku formalnym, dającym m.in. prawo do wspólnego rozliczenia podatkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Polskie prawo nie dyskryminuje gejów 29.05.09, 08:07 unhappy napisał: Piszę o związku formalnym, dającym m.in. prawo do wspólnego rozliczenia podatko > wego. Wiesz , prawo podatkowe to takie prawo , które wielu "dyskryminuje"(każdy podatnik tak to opdczuwa). Np osoby z 3 grupy podatkowej przy darowiznach czy spadkach, własciciel firmy budowlanej w odniesieniu do rolnika, włąsciciele psów w mieście (płacących podatek od psa) w porównaniu z właścicielami psów na wsi, małżonkowie chcący rozliczać się wspólnie w przypadku gdy jedno z nich jest "na ryczałcie"....i pewnie jeszcze wiele wiele innych przypadków. Chodzilo mi raczej o sprawy bardziej ogólne- prawo pracy, kodeks drogowy , sprawy karne ...no nie wiem np prawo wodne czy prawo zamówień publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Polskie prawo nie dyskryminuje gejów 29.05.09, 08:55 To, że istnieją dziedziny prawa NIE dyskryminujące nie znaczy, że prawo w całości jako takie nie dyskryminuje. Piszemy o dyskryminacji związków homoseksualnych - nie o właścicielach psów na wsi i w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Polskie prawo nie dyskryminuje gejów 30.05.09, 08:49 unhappy napisał: > To, że istnieją dziedziny prawa NIE dyskryminujące nie znaczy, że prawo w > całości jako takie nie dyskryminuje. > > Piszemy o dyskryminacji związków homoseksualnych - nie o właścicielach psów na > wsi i w mieście. Nie zgodzę się z Tobą. Piszemy o dyskryminacji gejów w aspekcie prawnym. Gdyby polskie prawo nakladało obowiązek placenia podatku od psa tylko na gejów (włascicieli psów) dlatego ,ze sa gejami- to byłaby dyskryminacja. Gdyby prawo zamówień publicznych zabraniało startowania w przetargach gejom - to tez byłaby dyskryminacja. Jesli idzie o związki- to jest inny problem. Polskie prawo nie traktuje zwiazku homoseksualnego jako "małżeństwo" , nie traktuje tak rówiez wielu innych hipotetycznych zwiazkow (np grupe dziesięciu osób róznej płci)czy "singli". Definicja małżeństwa jest jednoznaczna, nie miesci sie w tej definicji zwiazek dwóch mężczyzn czy dwóch kobiet. A ulgi podatkowe sa dla "małżeństwa". Albo więc trzeba zmienic definicje "małżeństwa" (na co musi byc zgoda wiekszosci) , albo np wystapić z inicjatywą ustawodawczą aby tymi ulgami objąc równiez inne związki nie będace "małżeństwem", czy np osoby samotne. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: widać jak potrzebny jest raport 28.05.09, 17:01 Ja bym proponował, by zwolennik aborcji nie pouczał innych w sprawach moralności. Zostań przy swoim ukochanym Radiu Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No i przypomina perorowanie Kutza... 28.05.09, 18:01 o wierności małżeńskiej... __________ Polskie społeczeństwo jest od lat bombardowane konglomeratem półprawd i bezczelnych kłamstw. Dobre zmieszane ze złem, uczciwość z nieuczciwością i cwaniactwem. Dlatego normalny i uczciwy człowiek zagoniony troskami dnia codziennego nie jest w stanie samodzielnie w tym się odnaleźć i pozbierać. [prof. R. Kozłowski] Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Potrzebny jak piąta noga psu... 28.05.09, 17:50 no chyba że do walki z "klerykalizmem, religianctwem i zacofaniem" które tak się nam rozpleniły niemożliwie, a w której to walce dzielny pan Rafał ma swój wcale pokaźny i niezaprzeczalny udział... A może AI zamiast bzdurami i głupotami łaskawie zajmie się poważnie przykładowo prześladowaniem chrześcijan na świecie. Specjalnie nie słyszałem aby to stanowiło przedmiot ich troski. Co roku oddaje życie za wiarę około 170 000 katolików, dziennie około 500!. Proszę sobie wyobrazić komunikaty z mediów gdyby dotyczyło to Żydów! Nierzadko mordowani są chrześcijanie w niezwykle brutalnie i wyrafinowany sposób jak ostatnio w Indiach. Indie, Chiny, Kambodża, Wietnam, kraje Afryki, także Europa i Polska itd. Źródeł tego stanu rzeczy poza biernością chrześcijan można upatrywać także w chrystianofobii, w bezczelności i agresji wojujących ateistów, bezbożników i pogan tworzących bezkarnie atmosferę nagonki na wierzących. Mam wrażenie że i pański udział w tym dziele da się odczytać szczególnie że pani dr A. Całej z ŻIH udało się odczytać współwinę narodu polskiego w Holocauście 3 mln. Żydów... __________ W UE podobnie jak w ZSSR ton nadają marksiści, dla których największym wrogiem jest religia szczególnie chrześcijańska a zwłaszcza katolicka. Na razie walczy z Kościołem metodami innymi niż Lenin i Stalin, ale to kwestia taktyki, a po drugie wszystko przed nami. [red. S. Michalkiewicz] Nie możemy zapominać o tym, iż antyklerykalizm i kosmopolityzm tworzą fundament braterskiej doktryny masońskiej która obowiązuje nadal, również w ostatnim dwudziestoleciu. Mówi ona że tylko wszyscy ludzie równiejsi są braćmi i tylko takim wybranym należy się władza, dobra materialne, prestiż, autorytet, uznanie, niezależnie od tego kim byli w przeszłości i do jakich łajdactw, zdrad, zbrodni się przyznali. [W. Łysiak] Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 16:02 Kogo interesuje opinia tej pedalskiej organizacji z paroma członkami na krzyż? Może zapytacie o zdanie również Związek Sadowników Wiśni w Kształcie Beczki? Podobna siła członków. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:05 Jak już to na miano "pedalskich organizacji" zasługuje głównie kler katolicki. W końcu tam jest największy odsetek homoseksualistów spośród grup zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:11 Widzisz, mój drogi, jesteś najlepszym przykładem, że ateizm jak frak leży dobrze dopiero w trzecim pokoleniu. Na razie jesteś nuworysz. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:22 No cóż uderz w stół, a wyjdzie szydło z habita. Zabolało? To braciszek pomasuje. Z pedofilią też wam po drodze, może stąd kłopoty z odróżnianiem jednego od drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:42 Zapewniam ciebie, ze mój ateizm, tak jak moich rodziców nie boli. Zaciekawiły mnie jednak twoje skojarzenia. Szydło z habitu, pedofilia, braciszek pomasuje... jakieś wspomnienia z lekcji religii na które tatuś paskiem cię gonił? Wy, chrześcijanie, to macie jednak "ciekawe" życie. A ile później można snuć opowieści. A ja tu, panie, skromniutko i cichutko. Ot, takie nudne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony Brawo admini za czujność w kasowaniu postow. 28.05.09, 16:06 Jesteście już 200% Europejczykami i myślę że AI powinno was "pochalić". / Nienawidzić zła i kochać dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony AI = moralna wyższość najniższych instynktów ? 28.05.09, 16:16 Jako Polacy powinniśmy być szczęśliwi za tą "krytykę" bo dla normalnego człowieka i społeczeństwa jest to wyraźna pochwała.. W tym sensie wciąż za mało tej "krytyki"!! / Nienawidzić zła i kochać dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 16:22 tony_zjezony napisał: > Jako Polacy powinniśmy być szczęśliwi za tą "krytykę" bo dla normalnego > człowieka i społeczeństwa jest to wyraźna pochwała.. Oczywiście. Jak widać normalność ma wiele odcieni. Na przykład twoja, no bo każdy uważa się za normalnego pod warunkiem, że ktoś dyskryminuje osoby homoseksualne. > Nienawidzić zła i kochać dobro. No to ci jeszcze trochę drogi zostało. Mniej nienawiści, więcej miłości. Ale nienawiść i agresja są dużo prostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 16:57 Potrzeba naprawdę wiele bolszewickiego tupetu by nazywać czarne białym. AI to skomlący, arogancki, internacjonalistyczny przykład tego, jak bardzo bezczelnie należy kłamać, by nikt nie zaprotestował. Przecież muszą mówić prawdę skoro są tak apodyktyczni, przemawiając z tej swojej samozwańczej wyżyny moralnej? Mieliśmy już Goebbelsa i Niemców Sudeckich, mamy AI i "gejów". Łapie się na to wielu.Czy ty też? Pytanie brzmi: co naprawdę promują? Oddzielmy te lewackie (nie)święte oburzenie od rozumu. Zostaje tylko p e r w e r s j a. Dewiacje były obecne zawsze. Ale czy to oznacza że powinnyśmy je wspierać systemem prawnym? Zamiast szermować hasłami powołującymi się na wolność, niech AI powie o co jej chodzi: by dwóch rozumnych mężczyzn, mylącyc d... z waginą (różnią je pewne drobnostki..) mogło się tytułować zwiazkiem małżeńskim, płacić niższe podatki i mieć dzieci z próbówki od zaprzyjaźniej lesbijki. Słowem: więcej, więcej "krytyki" od AI! A popieranie zboczeń, jeśli ktoś już musi, niech zarezerwuje sobie na sferę prywatną. Tam liberalne państwo nikomu nie zagląda. /Nienawidzić zła i kochać dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 17:22 Tak! O to właśnie chodzi, psie ogrodnika. Stracisz na tym? Skąd w was tyle nienawiści do ludzi, którzy mają inne poglady i inne potrzeby. A może zazdrościsz i sam byś chciał spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 18:21 Nie jestem masochistą,ciężko zazdrościć bycia chorym.. Chorych można leczyć, można współczuć, można się za nich pomodlić, ale nie należy ich utwierdzać w przekonaniu, że coś im się należy z tego tytułu od społeczeństwa. Co najistotniejsze - z punktu widzenia wychowawczego celu prawa - nie należy do tej dewiacji zachęcać. Tłumaczy to, dlaczego z powodów retorycznych konflikt między naturą a kulturą został przez lewicę rozstrzygnięty na korzyść tej pierwszej TYLKO w kwestii "gejów". A przecież przeoświecony humanitaryzm nakazuje lewicy widzieć w mordercy czy złodzieju ofiarę złych struktur społecznych i kultury.. dlaczego nie w przypadku "gejów" ? Co więc stracimy idąc po linii wytyczonej przez AI i innych faszystów? Prawdopodobnie wielu młodych ludzi, którzy mogliby być szczęśliwi, ale uwiedzeni odgórną relatywizacją pojęcia normy i dewiacji, przyszło im zostać nieszczęśliwymi zboczeńcami, przy których etykietka g a y brzmi wyjątkowo przewrotnie. Czy tak kochasz swoich bliźnich, by namawiać ich do nieszczęścia? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 18:29 widze, ze twoja fantazja pracuje, jak to u wielu gejow, ktorzy nie akceptuja swojej orientacji Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 18:53 To nie fantazja, tylko nawiązanie do faktu że seksualność ma źródło tak naturalne, jak i środowiskowe. Nawet najniższe, utylitarne tłumaczenie dlaczego nie powinnyśmy promować pederastii na poziomie społecznym jest wystarczające(jak masz ochotę promować w domu czy zaciemnionym klubiku to come vuoi, to liberalne państwo). Nawet nie wspominam o argumentach biologicznych czy duchowych. Gdybym był pederastą, walczyłbym z tym. Istnieje wielu którzy wyszli z tego, bo mieli wystarczająco silną wolę i wiarę, że jest to możliwe. Czyżbyś zakazywał takich praktyk? Czy to nie zamordyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 19:04 tony_zjezony napisał: > To nie fantazja, tylko nawiązanie do faktu że seksualność ma źródło tak > naturalne, jak i środowiskowe. Nawet najniższe, utylitarne tłumaczenie dlaczego > nie powinnyśmy promować pederastii na poziomie społecznym jest wystarczające(ja > k > masz ochotę promować w domu czy zaciemnionym klubiku to come vuoi, to liberalne > państwo). Nawet nie wspominam o argumentach biologicznych czy duchowych. To sprawdź sobie jeszcze jakie są kryteria norm seksualnych. Trudno mi odgadnąć skąd masz w sobie tyle zapiekłości, żeby białe nazywać czarnym. > Gdybym był pederastą, walczyłbym z tym. Ta wypowiedź wyraźnie pokazuje jak jesteś odległy od śladów chociażby obiektywizmu. Nie jesteś homoseksualistą. Nie możesz więc wiedzieć czy byś walczył czy nie. Ale zaraz... ty wiesz. Skąd? > Istnieje wielu którzy wyszli z tego, bo > mieli wystarczająco silną wolę i wiarę, że jest to możliwe. Nie. Nie istnieje skuteczna, trwała terapia mogąca zmienić orientację osoby homoseksualnej. Niewykluczone, że powstanie. To jednak niczego nie zmienia. > Czyżbyś zakazywał > takich praktyk? Czy to nie zamordyzm? Dorosła osoba może robić z sobą zasadniczo co chce. Może nawet próbować odwracać orientację. Na przykład z heteroseksualnej na homoseksualną. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 18:58 tony_zjezony napisał: > Potrzeba naprawdę wiele bolszewickiego tupetu by nazywać czarne białym. Jak widać tupetu ci starcza. > Pytanie brzmi: co naprawdę promują? Oddzielmy te lewackie (nie)święte oburzenie > od rozumu. Zostaje tylko p e r w e r s j a. Dewiacje były obecne zawsze. Ale cz > y > to oznacza że powinnyśmy je wspierać systemem prawnym? Homoseksualizm nie jest dewiacją. Nie jest chorobą. Jest równoprawną z medycznego punktu widzenia orientacją seksualną. Resztę twojego wywodu pomijającego ten prosty, łatwy do stwierdzenia fakt medyczny pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
tony_zjezony Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 19:12 Ostatni post. Pomijasz co napisałem, bo tak wygodniej. Mylisz się. Nie ma czegoś takiego jak 'medyczny fakt'. Są po prostu fakty, albo kłamstwa. Takim kłamstwem jest uznanie homoseksualizmu za równie dobrą (tak, dobrą, a nie po prostu obecną) formę seksualności. Przejście od opisu do normy to irracjonalizm, który można wybaczyć szalonym antropologom, ale nie ustawodawcom. Z Bogiem. I z rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: AI = moralna wyższość najniższych instynktów 28.05.09, 19:36 tony_zjezony napisał: > Ostatni post. > > Pomijasz co napisałem, bo tak wygodniej. Nie. Po prostu rozwijasz jakieś tajemnicze historie nie mające związku z rzeczywistością. > > Mylisz się. Nie ma czegoś takiego jak 'medyczny fakt'. Są po prostu fakty, albo > kłamstwa. Takim kłamstwem jest uznanie homoseksualizmu za równie dobrą (tak, > dobrą, a nie po prostu obecną) formę seksualności. Seksualność (a raczej zachowania seksualne) nie są "dobre" albo "złe" dopóki kogoś nie krzywdzą (jedna z ważnych kryteriów normy). Po prostu jest. Może być normalna, może być chora. > Przejście od opisu do normy > to irracjonalizm, który można wybaczyć szalonym antropologom, ale nie ustawodaw > com. Co w/g ciebie jest opisem a co normą? Bo twoje pojęcie o normie seksualnej (w niektórych krajach seks bez gumki nie mieści się w normie statystycznej) bardzo mnie zastanawia. Może nie pojęcie ale co rozumiesz przez słowo "norma"? > Z Bogiem. I z rozumem. Tak - to bardzo dobra uwaga. Znowu nie na temat ale dobra. Z rozumem. Boga zostawiam wierzącym dopóki nie usiłują deptać cudzej godności zdaniami z ich świętych książek. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Jedynie! 28.05.09, 16:15 Jedynie prawdziwa wiara, jedynie prawidłowa orientacja seksualna, jedynie prawidłowe poglądy polityczne i jedynie wielki przywódca! ...czy komuś to coś mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Jedynie! 28.05.09, 17:13 rodak.z.kurduplowa napisał: > Jedynie prawdziwa wiara, jedynie prawidłowa orientacja seksualna, > jedynie prawidłowe poglądy polityczne i jedynie wielki przywódca! > ...czy komuś to coś mówi? No właśnie. Dokładnie to samo można powiedzieć o poglądach wyrażanych przez Ciebie. Dlaczego fakt ignorowania orientacji seksualnej konkretnego osobnika jest takim problemem?? TO kto z kim sypia jest jego prywatną sprawą. Do momentu w którym nie domaga się czegoś ekstra. A to o czym pisze AI to jest coś ekstra. Bo sprawy związane ze zdrowiem, czy spadkiem można załatwić jednym podpisem u notariusza. Tylko trzeba to potem egzekwować. A podatki?? A dlaczego niby?? A adopcjia dzieci to juz fanaberia pierwszej klasy. Jeśli natura uniemożliwiła 2 osobnikom homoseksualnym posiadanie dzieci, to pewnie był jakiś powód. Nie zauważasz sprzeczności?? Jeśli orientacja homoseksualna jest czymś na co homosie nie mają wpływu, że się z tym rodzą to jes Ok? A jeślu ta sama natura UNIEMOŻLIWIA im posiadanie ze soba potomstwa nie jest Ok?? Proponuję abyśmy się na coś zdecydowali. Jeśli coś jest naturalne, to do końca, ale jeśli nie jest naturalne, to też z pełnymi tego kosekwencjami. Nie da się być w tej sytuacji trochę naturalnym. Tak samo jak nie da się być trochę w ciąży. Ten system działa zero-jedynkowo. Tertium non datur. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Jedynie! 28.05.09, 18:34 To co napisales oznacza, ze nie mieliby prawa do adopcji ludzie nieplodni ani dalsza rodzina dziecka - dziecko siedzialoby w domu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym.. 28.05.09, 16:16 Prawa człowieka składają się z prawa do homoseksualizmu i prawa do aborcji? Okazuje się, że ja jestem przeciwko prawom człowieka, i nawet tego nie zauważyłem. Ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:20 rock73 napisał: > Prawa człowieka składają się z prawa do homoseksualizmu i prawa do aborcji? Nie. > Okazuje się, że ja jestem przeciwko prawom człowieka, i nawet tego nie > zauważyłem. Ale jaja. Nie. Po prostu nie zrozumiałeś artykułu :) Odpowiedz Link Zgłoś
handlaz Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:27 Ja tak samo;)Problemem nie jest "dyskryminacja" tych osób w Polsce, tylko rozpanoszenie się zboczenia (nie bójmy się użyć tego słowa!) w tzw. krajach wysoko rozwiniętych. Okazuje się,że normalne, zdrowe, tradycyjne poglądy są już uważane za objaw zacofania... Wiecie co? To ja już wolę być zacofany;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:29 a któż ci broni być zacofanym? Bądź sobie tylko nie przeszkadzaj innym. Jak to mówi pan Glemp, psy szczekają karawana idzie dalej, nie zatrzymacie świata w kruchcie! Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:51 > a któż ci broni być zacofanym? Cóż, w wielu krajach już zakazuje się "homofobicznych" wypowiedzi. Oczywiście wszystko w imię demokracji i tolerancji. Nie zdziwcie się tylko, jeśli kiedyś społeczeństwo powie "no pasaran". Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:05 adeinwan napisał: > > a któż ci broni być zacofanym? > > Cóż, w wielu krajach już zakazuje się "homofobicznych" wypowiedzi. Oczywiście > wszystko w imię demokracji i tolerancji. Nie zdziwcie się tylko, jeśli kiedyś > społeczeństwo powie "no pasaran". Przypomnę tylko sprawę Carrie Perjean - miss California, która w trakcie wyborów na miss USA stwierdziła, iż cieszy się że mieszka w kraju gdzie ludzie MAJĄ prawo wyboru, ale dla niej małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny. Została oczywiście skasowana z turnieju za tą wypowiedź. Dostała setki pogróżek włącznie z tymi najcięższymi. Została zwyzywana publicznie od k... przez działaczy gejowskich. To ma być tolerancja? Ja pier...le taką gejowską tolerancję. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:08 Oczywiscie jej prawa czlowieka nie zostały złamane, bo lewacy wymyślili sobie koncepcję "pozytywnej dyskryminacji", która pozwala udupiać konserwatystów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:18 rodak.z.kurduplowa napisał: > a któż ci broni być zacofanym? Bądź sobie tylko nie przeszkadzaj innym. > Jak to mówi pan Glemp, psy szczekają karawana idzie dalej, nie > zatrzymacie świata w kruchcie! A co ma do tego kruchta?? Zapytałem na tym forum o jasne i jednoznaczne naukowe kryteria oceny od kiedy płód staje się człowiekiem i dlaczego. Nikt takowego nie podał. Uzupełnij moją niewiedzę w tej kwestii jeśli jesteś w stanie. Jeśli takiego kryterium nie ma, to znacza, że aborcja jest zabójstwem. CBDW Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:30 > uważane za objaw zacofania... Wiecie co? To ja już wolę być zacofany;) mówisz i masz, jesteś zacofany! ;) Ilu masz znajomych o innej orientacji? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:38 handlaz napisał: > Ja tak samo;)Problemem nie jest "dyskryminacja" tych osób w Polsce, tylko > rozpanoszenie się zboczenia (nie bójmy się użyć tego słowa!) w tzw. krajach > wysoko rozwiniętych. Okazuje się,że normalne, zdrowe, tradycyjne poglądy są już > uważane za objaw zacofania... Wiecie co? To ja już wolę być zacofany;) Zacofania to zacofania. Każdemu wolno być zacofanym. Gorzej, że przejaw tradycyjnego pojmowania świata staje się "dyskryminacją". Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:44 do tradycyjnych postępowań w chrześcijańskiej Europie proponuję dodać palenie stosie, hiszpańskie buty i łamanie kołem, do jedynie pospolitych zachowań getto ławkowe i wszechpolaków z bejsbolami? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 16:59 rodak.z.kurduplowa napisał: > do tradycyjnych postępowań w chrześcijańskiej Europie proponuję dodać > palenie stosie, hiszpańskie buty i łamanie kołem, do jedynie > pospolitych zachowań getto ławkowe i wszechpolaków z bejsbolami? Widzę, że niektórzy nie wiedzą, że podstawową jednostką społeczną jest rodzina. Związki homoseksualne ani tym bardziej aborcja nie są czynnikami pozwalającymi na prawidłowy rozwój społeczeństwa, gdyż przeczą idei rodziny, czyli degradują podstawowe więzi między ludźmi. Widać, niektórzy nie wiedzą czym jest rodzina, bo sami funkcjonowali w rodzinach dysfunkcyjnych. Nie przypadkowo podobne trendy przychodzą do nas z zachodu. Tam kapitalizm i pęd do pieniądza zdegradował rolę rodziny, natomiast rolę rodziców ograniczył do urodzenia potomstwa. Niech wychowuje się samo przed tv z którego przejmnie wzorce i zachowania. No a jakie można mieć wzorce moralne siedząc przed tv? Oczywiście te, któe nie przeszkadzają. Są wygodne. Nie wymagają od młodego człowieka odrobiny zaangażowania mentalnego czy duchowego. I tego nie uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:28 > czynnikami pozwalającymi na prawidłowy rozwój społeczeństwa, gdyż to jak wytłumaczysz poczęcie chrystusa? Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:30 Ależ nikt nie atakuje tradycyjnej rodziny tata, mama, dziecko. Chodzi o to, żeby para kochających się ludzi, niezależnie od płci mogła wspólnie cieszyć się zwolnieniami z podatków, prawem do informacji medycznej, czy uznaniem władz państwa, gdzie płaci podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 18:44 jak aborcja moze degradowac wiezi miedzy ludzmi? ktorymi ludzmi? zwiazek homoseksualny to WIEZ wlasnie - czy nie rozumiesz tego, co sam piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 17:47 rodak.z.kurduplowa napisał: > do tradycyjnych postępowań w chrześcijańskiej Europie proponuję dodać > palenie stosie, hiszpańskie buty i łamanie kołem, do jedynie > pospolitych zachowań getto ławkowe i wszechpolaków z bejsbolami? Gdybyś miał pojęcie o historii, to byś wiedział, że sądy kościelne były zdecydowanie łagodniejsze niż świeckie. Wedle posiadanej przeze mnie wiedzy w okresie największego terroru Świętego Oficjum w Hiszpanii na karę śmierci zostało skazanych 2000 osób w okresie 10 lat. Nie wymagam porównań z XX Wiekiem. Wystarczą "dokonania" rewolucji Fracuskiej. Wolnośc, Równość, Braterstwo, Albo Śmierć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskr 28.05.09, 18:47 a ile dokumentow inkwizycja spalila? czemu kosciol nie chce, zeby ujawniano nazwiska irlandzkich ksiezy-pedofilow? czemu nie chce placic odszkodowan w Irlandii? czyzby dlatego, ze w USA juz niejedna parafia zbankrutowala z powodu nieokielznanego popedu ksiezula? Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Kryzys praw człowieka 28.05.09, 16:19 Nie mozna sie nie zgodzic z jedynie slusznym raportem AI. Jesli najmadrzejsi z madrych twierdza, ze jest kryzys praw czlowieka, to jest. I juz. A jak komu sie nie podoba, to on faszysta, prawak, albo, co gorsza, chrzescijanin. Kryzys praw gejow, lesbijek i biseksow musial przyjsc nagle a niespodziewanie, to pewne. Wedle raportu AI, te mniejszosci najwyrazniej ciezyly sie przywilejami, wolnoscia i hopsasa, az tu nagle jak ich polskie prawo nie zacznie dyskryminowac! Co prawda, lewactwo zapomnialo udokumentowac rzeczony kryzys, zapomnialo wskazac jakie i gdzie wolnosci zboczencow zostaly przez polskie prawo raptem a gwaltem odebrane i zniweczone ze szczetem. Ale to drobiazg, od natchnionych propagandzistow nie mozna wymagac logiki ani mycia zadka. Tolerancja wedle AI polega na pianiu hymnow pochwalnych wszelkiemu islamstwu, kacapstwu i kazdej mierzwie, byle komu i byle bydłu, byle wrogiemu wobec kultury Zachodu. Zwlaszcza tej zalatujacej chrzescijanstwem, znienawidzonym celem zwierzecej agresji lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 17:19 AI nie zajmuje się tylko prawami gejów i lesbijek, ale także prawami ofiar wojen, więźniów sumienia, uchodźców itp. Raport AI nie dotyczy wyłącznie prawa, ale także praktyki. Jeżeli obywatele Polski tacy jak ty, junkier itp. używają publicznie obelżywego języka wobec mniejszosci seksualnych i nie spotykają się z ostracyzmem, czy inną zdecydowaną reakcją - to już świadczy o problemie w Polsce. Agresja wobec mniejszości seksualnych jest przejawem prób dyskryminacji, a wolnosć od dyskryminacji ze względu na orientację seksualną, rasę, religię, pochodzenie, czy poglądy należy do podstawowych praw człowieka, których broni AI. Nie macie żadnych argumentów, posługujecie się tylko wulgaryzmami, obrażacie gejów i rzucacie kretyńskie socjotechniczne sztuczki jak równanie gej-pedofil. Wasze wypowiedzi emanują przemocą, dziką nienawiścią, zacietrzewieniem, pryskają śliną i jadem. Rasizm i homofobia są w lepiej rozwiniętych cywilizacyjnie społeczeństwach domeną najnizszych klas społecznych i ludzi o najniższym wykształceniu. Autorzy postów atakujących gejów pewnie mają o sobie lepsze zdanie. I tu leży pies pogrzebany: w Polsce rynsztokowym językiem nienawiści wobec gejów posługują się swobodnie ludzie, którzy odpowiadają za kształt spraw krajowych, a nie zdegenerowany margines. Musicie wybrać, do jakiej cywilizacji należycie. Cywilizacja europejska opiera się na poszanowaniu praw człowieka do odmienności, które zostało wywiedzione z Kantowskiego imperatywu kategorycznego i z przykazania miłości bliźniego. Nie możecie bronić cywilizacji Zachodu jednocześnie atakując jej podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 17:26 konskipsiinteres napisał: > Rasizm i homofobia są w lepiej rozwiniętych cywilizacyjnie > społeczeństwach domeną najnizszych klas społecznych i ludzi o > najniższym wykształceniu. Zdaje się nie byłeś chyba nigdy w "lepiej rozwiniętych cywilizacyjnie społeczeństwach" skoro takie głupoty opowiadasz. W takich USA rasistą się rodzisz, bez względu na to w jakiej warstwie społecznej. Ba, czym w wyższej tym bardziej się izolujesz od czarnych (ups afroamerykanów) czy latynosów. To że się oczymś nie mówi (bo nie można) nie oznacza że tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 17:38 Gdzie napisałem, że społeczeństwo USA jest lepiej rozwinięte cywilizacyjnie? Myslę o Europie. Żeby było jasne: Każdy ma prawo izolować się od latynosów, gejów, emerytów, dzieci itp., jeśli nie odpowiada mu takie sąsiedztwo. Nikt nie każe Ci mieszkać w domu starców, jeśli brzydzisz się starymi ludźmi, a ich zwyczaje Cię drażnią. Nie będziesz jednak nawoływał do izolowania starych ludzi, pozbawienia ich praw publicznych, nazywał ich próchnem, zdechlakami, żywymi trupami itp. Dlaczego? Starość, jaką znamy dziś to przecież patologia, która powstała jako skutek uboczny rozwoju medycyny. Wszyscy, których brzydzą pary homoseksualne mogą się odwrócić, wyprowadzić z gejowskiej dzielnicy, nie chodzić do gejowskich klubów. Nawoływanie, by państwo dyskryminowało część swoich obywateli, bo nam się nie podoba, z kim chodzą do łóżka to gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 18:04 konskipsiinteres napisał: > AI nie zajmuje się tylko prawami gejów i lesbijek, ale także prawami > ofiar wojen, więźniów sumienia, uchodźców itp. Raport AI nie dotyczy > wyłącznie prawa, ale także praktyki. Jeżeli obywatele Polski tacy > jak ty, junkier itp. używają publicznie obelżywego języka wobec > mniejszosci seksualnych i nie spotykają się z ostracyzmem, czy inną > zdecydowaną reakcją - to już świadczy o problemie w Polsce. > > Agresja wobec mniejszości seksualnych jest przejawem prób > dyskryminacji, a wolnosć od dyskryminacji ze względu na orientację > seksualną, rasę, religię, pochodzenie, czy poglądy należy do > podstawowych praw człowieka, których broni AI. > Hmm.. Proszę o podanie mi cytatów w których pryskam jadem i używam słów wulgarnych wobec mniejszości !! > Rasizm i homofobia są w lepiej rozwiniętych cywilizacyjnie > społeczeństwach domeną najnizszych klas społecznych i ludzi o > najniższym wykształceniu. De facto to ci z "wyżyn" społecznych myślą tak samo, tyle, że wstydzą się do tego przyznać. Bo tak zostali już zaprogramowani. Tymże właśnie ostracyzmem. Bo użycie tej metody świadczy dosyć jasno, że te opowiastki nie trzymają się kupy. Te doły społeczne, to są zwykle ludze majacy zwykły ludowy zdrowy rozsądek, i nie poddają się wszelakiej maści "jentelektualistycznym" modom. Autorzy postów atakujących gejów pewnie > mają o sobie lepsze zdanie. I tu leży pies pogrzebany: w Polsce > rynsztokowym językiem nienawiści wobec gejów posługują się swobodnie > ludzie, którzy odpowiadają za kształt spraw krajowych, a nie > zdegenerowany margines. Jeśli stwierdzenie, że to co kto z kim robi pod kołdrą jest jego prywatną sprawą i nikomu nic do tego jest językiem ninawiści, to masz homofobofobię... > Musicie wybrać, do jakiej cywilizacji należycie. Cywilizacja > europejska opiera się na poszanowaniu praw człowieka do odmienności, > które zostało wywiedzione z Kantowskiego imperatywu kategorycznego i > z przykazania miłości bliźniego. Nie możecie bronić cywilizacji > Zachodu jednocześnie atakując jej podstawy. Cywilizacja europejska wywodzi się z okolic Platona, Rzymu z silnym podłożem chrześcijańskim. Kant co najwyżej pewne rzeczy nazwał. Na pewno nie jest ojcem cywlizacji europejskiej. Poszanowanie dla odmienności nie oznacza zgodę na jej dominację. Jeśli mniejszośc terroryzuje większośc, to oznacza, że nie ma poszanowania dla mojej odmienności. Szacunek ma działać w obie strony. Jeśli ktoś włazi mi w życie ze swoimi problemami i usiłuje mi swoje poglądy czy zachowania narzucać, to nie ma mowy o szacunku. Jak ktoś nie szanuje mnie, to nie można wymagac, bym ja szanował jego. Jeszcze raz powtarzam, to co kto z kim robi pod kołdrą mnie nie interesuje. I koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 18:16 Odpowiedź była kierowana do bezportek i innych, którzy uzywają języka przemocy. Skąd wiesz, co ludzie myślą? śmieszna wydaje mi się wizja, w której wszyscy "myślą tak samo, tyle, że wstydzą się do tego przyznać", śmieszna i karkołomna intelektualnie - wielka zmowa milczenia. Nie łatwiej uznać, że ludziom na Zachodzie geje nie przeszkadzają? Skąd to poczucie krzywdy? "Mamo, pedały mnie biją!" Ci ludzie domagaja się głośno praw, których nie mają. Robotnicy, piloci, geje, emeryci czy Serbowie będą krzyczeć upominając się o swoje prawa - tak wygląda kulturowa forma protestu. Każda grupa nacisku stara się być widoczna. Dajmy gejom prawa to przestaną krzykliwie się ich domagać i zaczną z nich korzystać w domowym zaciszu. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 18:50 A czy slyszales o tym, ze w Grecji homoseksualizm byl norma? I godzisz sie jednoczesnie wywodzic swoja cywilizacje od cywilizacji gejow? Tam bardziej szanowany byl seks homoseksualny niz heteroseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kryzys praw człowieka 28.05.09, 19:10 rikol napisała: > A czy slyszales o tym, ze w Grecji homoseksualizm byl norma? Nie do końca był normą. Nie wszystkie jego postacie. Ale z tego nic nie wynika. Poziom wiedzy seksuologicznej w st. Grecji nie był zbyt wysoki. > I godzisz sie > jednoczesnie wywodzic swoja cywilizacje od cywilizacji gejow? Tam bardziej > szanowany byl seks homoseksualny niz heteroseksualny. Ale to jest ucieczka od tematu. Dyskutujesz z kimś kto ma patent na rację. Absolutny. W tym temacie dyskusja z wieloma osobami zaczyna się i kończy jedynie prezentacją stanowisk. Plus wulgaryzmy (nie wiem czemu) kiedy okazuje się, że żadna ze stron nie umie przekonać drugiej. Nie umie z bardzo prostego powodu - w takiej dyskusji nikomu nie zależy na dowiedzeniu się czegoś. I nikt nie ma najmniejszej ochoty na zmianę swoich poglądów (jak można zmienić poglądy skoro się WIERZY, że są słuszne i basta). Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Utrudniony dostęp do aborcji? I super!!! 28.05.09, 16:31 Ogólnie raport AI przyjmuję z lekkim optymizmem. Pokazuje, że z Polakami nie jest jeszcze tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Utrudniony dostęp do aborcji? I super!!! 28.05.09, 16:56 Utrudniony dostęp do aborcji to koszmar. Jak można być takim faszystą, by zabraniać kobiecie dokonania jakże humanitarnego aktu skrobanki? Przecież prawo do zabijania jest prawem człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: na czym polega dyskryninacja homoseksualistów? 28.05.09, 17:15 Na tym, że nie odbyło się jakieś tam spotkanie. Wykład gejożercy Cameroona też się nie odbył więc wychodzi na remis. O ile wiem homoseksualiści mają dokładnie takie same prawa co osoby heteroseksulane. Nie mogą oddawac krwi (ale to chyba zrozumiałe) i to wszystko. Polska konstytucja definiuje małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny i to na pewno nie jest dyskryminacja tylko stwierdzenie pewnego faktu. Zgadzam się z tym, że faktyczna sytuacja kobiet na rynku pracy jest gorsza, ale dla AI ważne jest tylko to, że kobiety nie mogą się swobodnie wyskrobać. O ile mi wiadomo mężczyżni w ogóle nie mają dostepu do aborcji. Ale poważnie - Agata z Luiblina o ile wiem aborcji się poddała. Prawo do świaodmego macierzyństwa nie może unicestwiac prawa do urodzenia się. Uważam, że pod względem stosunku do mniejszości seksualnych i kwestii prenatlanych RP nie ma sobie nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: na czym polega dyskryninacja homoseksualistów 28.05.09, 18:51 a gdzie prawo kobiety do zdrowia, takze psychicznego? to ci umknelo? a to tez prawo czlowieka, jakbys nie wiedzial. nie ma czegos takiego jak prawo do urodzenia sie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: na czym polega dyskryninacja homoseksualistów 28.05.09, 19:00 rikol napisała: > a gdzie prawo kobiety do zdrowia, takze psychicznego? to ci umknelo? a to tez > prawo czlowieka, jakbys nie wiedzial. nie ma czegos takiego jak prawo do > urodzenia sie. Ale jest prawo do zycia, prawda? A żeby żyć trzeba się urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Stowarzyszenie pedofilów w Holandii... 28.05.09, 17:16 też się czuje dyskryminowane, podobnie jak nasi sodomici i domaga się obniżenia granicy wieku na bezkarne baraszkowanie z dziećmi do lat 12. __________ Nie możemy zapominać o tym, iż antyklerykalizm i kosmopolityzm tworzą fundament braterskiej doktryny masońskiej która obowiązuje nadal, również w ostatnim dwudziestoleciu. Mówi ona że tylko wszyscy ludzie równiejsi są braćmi i tylko takim wybranym należy się władza, dobra materialne, prestiż, autorytet, uznanie, niezależnie od tego kim byli w przeszłości i do jakich łajdactw, zdrad, zbrodni się przyznali. [W. Łysiak] [...] Mam takie dziwne wrażenie jak gdyby ktoś ze scenariuszem, ale takim globalnym próbował przeformować całą naszą kulturę, która swój cywilizacyjny porządek wywodzi od chrześcijaństwa. To co jest dewiacją, to co jest złe, to co jest nienormalnością żeby temu nadać walor normalności, żeby to było standardem jakimś. Normalny widz który siada na fotelu w teatrze przede wszystkim widzi wulgaryzm językowy, widzi estetykę brzydoty. Tą estetyką brzydoty fascynują się dzisiaj aktorzy, reżyserzy. Szokuje się obscenami, promuje dewiację, niszczy się wartości zakorzenione w chrześcijaństwie. Człowiek zdegradowany do roli robaka albo śmiecia z którym obchodzą się gorzej niż z rekwizytem, człowiek sponiewierany bez godności. Kiedy przychodzi się do teatru i jeśli już jest rodzina prawdziwa a nie związek jednopłciowy (co się czasem jeszcze zdarza) to koniecznie pokazany w kontekście patologii. Dlaczego nie mogę obejrzeć rodziny normalnej? Dlaczego? Czy to jest w tej chwili już niedozwolone? Czy tego poprawność polityczna już nie dopuszcza? [T. Stankiewicz-Podhorecka] Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Stowarzyszenie pedofilów w Holandii... 28.05.09, 17:26 Co ma piernik do wiatraka? Kolejny kretyn wyskakuje z tekstem, że gej=pedofil. Takie tęgie głowy rodzą się ze związku Łysiaka i Bendera. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Stowarzyszenie pedofilów w Holandii... 28.05.09, 17:35 Dokładnie, tylko ludzie chorzy na głowę wrzucają pedałów i lesbijki do jednego worka z np. zoofilami i nekrofilami. TO jest właśnie ideologiczny ciemnogród. I jeszcze się tacy tym chwalą, to jest nawet smutne. Rozumiem, że jakby się okazało że ich syn jest pedałem, to próbowaliby go leczyć farmakologicznie???? A nie, sory, jak ktoś jest wychowywany przez oboje rodziców to chyba nie może zostać pedałem bo nie ma skąd się zarazić???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Stowarzyszenie pedofilów w Holandii... 28.05.09, 18:53 No wlasnie, homoseksualisci maja rodzicow heteroseksualnych przeciez. No ale do betonu nawet kwas solny nie dotrze, jak to mowil pewien 'dobrze wychowany inaczej' biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Stowarzyszenie pedofilów w Holandii... 28.05.09, 21:21 Nie wiesz głupia cioto ze 99 procent homoseksualistów to wychowankowie domów dziecka i dzieci z patologicznych rodzin kryminalistów wysyłane na "zarobek"..a krew to niech pedryle uddają pedrylom...Zaznaczyć krew od pederasty..co za problem.. Ciekaw jestem ilu pedryli chciałoby ją dostać..Pewnie wszyscy jak znam życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Cioto, to sobie mów do lustra, brudasie. 29.05.09, 03:14 Jesteś ostro pogięty, jestem ciekaw skąd takie dane? Przecież ktoś tak głupi jak ty nie byłby w stanie tego wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
maflex Raport Amnesty: W Polsce doświadcza się dyskrym... 28.05.09, 18:15 Dlaczego A I nie widzi prawa do godnego życia ludzi ubogich? Czyż ma taki słaby wzrok ?a ludzie o innej orientacji żyją dobrze a jak chcą poczuć się lepiej to na terapię. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Amnesty schodzi na psy.... 28.05.09, 18:32 Powolana w celu obrony wioęźniów sumienia Amnesty zajmuje sie teraz homoseksualistami, ale nie ma odwagi zajać się więźniami politycznymi i religijnymi w Chinach, Wietnamie, Rosji czy Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Amnesty schodzi na psy.... 28.05.09, 21:30 Jasne...niepoprawni poltycznie to "faszyści" a muzułmanie i resztasą cacy...u nich nie ma problemu aborcji..lęgną się jak myszy.. a że starców wywożą na pustynie żeby ich zwierzęta zjadły.. To nie sprawa dla AI... Odpowiedz Link Zgłoś