nie-tak Re: Pamiętnik nieżyjącego inspektora odnaleziony. 07.06.09, 21:29 Warto przeczytać jak Jarosław Kaczyński, prezes PiS tłumaczy się z tej afery, spychając winę na SLD. www.pis.org.pl/article.php?id=2559 A tu jego brat bliźniak? www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/lech;kaczynski;o;aferach;fozz;i;pzu;sa,178,0,54194.html Ee, coś mi tu nie gra, jeden spycha winę na innych a drugi grozi i próbuje usta zamknąć wszystkim. Zła i prymitywna taktyka, taktyka umazanych po łokcie w szambie. Chronologia według Rzeczpospolitej, w tych czasach tuby Kaczyńskich i PiS www.rzeczpospolita.pl/tematy/fozz/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Bezsenne noce ? 07.06.09, 21:35 Czyzby blizniakow K. czekaly bezsenne noce i to nie z powodu przegranych dzisiaj wyborow ? Jestem z nizszej polki i stoje tam, gdzie stalo ZOMO. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 21:55 bezsenne noce? Przecież oni maja według waszych twierdzeń z przed lat najbardziej krystalicznie czyste ręce jako jedyni w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:07 nie-tak napisała: > bezsenne noce? Przecież oni maja według waszych twierdzeń z przed lat > najbardziej krystalicznie czyste ręce jako jedyni w Polsce. ------------------ Witam, Dlaczego piszesz "... wedlug waszych twierdzen...."? Czy ja kiedykolwiek twierdzilem, ze blizniacy K. maja czyste rece ? Czy ja kiedykolwiek na tym forum okreslalem sie ( chociazby w najmniejszy sposob ) jako zwolennik braci K. i ich faszystowskiej partyjki ? Zaszlo chyba jakies nieporozumienie i pomyliles mnie z kims innym, lub nie zrozumiales mej ironii na koncu postu. Pozdrawiam, Kaczory11 = jestem z nizszej polki i stoje tam, gdzie stalo ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:14 Pamiętam jak pisaliście na forum po wyborze samych Kaczyńskich i ich partii na najwyższe stanowiska w Polsce, ten populistyczny slogan zatarł się mi bardzo w głowie ponieważ oprzędzaliśmy was przed ich wyborem. W dodatku kiedy byłam w Polsce i ktoś nawiązał dyskusje do polityki to ten slogan słyszałam na każdym kroku, a jak przeciwstawiłam się jemu stałam się zaraz wrogiem dla wielu osób mimo ich wykształcenia. Dziś przyznają mi racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:29 Zgadza sie. Wielu Polakow zlapalo sie na klamstwa Kaczynskich i spolki. Tylko wsrod tych "was" nie bylo mnie, Kaczory11. Od samego poczatku bylem poczatkowo bardzo sceptycznie do nich nastawiony, a juz doslownie po kilku dniach od wyborow 2005 roku wrecz wrogo. Bylem w pazdzierniku 2005 roku w Polsce ( na stale mieszkam w Holandii ) i swym znajomym tlumaczylem, ze ze zwyciestwa braci K. nic dobrego dla Polski nie wyniknie. Reakcje mych rozmowcow w Polsce byly rozne i nie tak jednoznaczne jak Ty piszesz. Prosze wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Pozdrawiam, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:37 Widzisz zagranica znała przeszłość Kaczyńskich, nie trudno było zagranicy poszukać sobie w internecie afer Kaczyńskich ale ludzie mieszkający w Polsce nie zadali sobie tego trudu by rozszyfrować braci Kaczyńskich i tak uwierzyli w ich populizm, w który wierzą do dziś. Zobacz w Krakowie wygrał wejście do parlamentu Europy Ziobro, czy to nie mówi o stanie świadomości politycznej jak i poprawności polskiego społeczeństwa? Przecież to szok, żenada jak i nieodpowiedzialność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:48 Witam, O, teraz zgadzam sie z Toba calkowicie. Troche zabolalo mnie, gdy w odpowiedzi na moj pierwszy post pisales "was" sugerujac, ze to i ja gardlowalem za blizniakami K. i glosilem wszem i wokolo, ze ci oszusci mieli czyste rece. A tak nie bylo. Dlatego prosilem Cie, abys nie wrzucal wszystkich do jednego worka, bo ja nigdy zwolennikiem braci K, nie bylem. Na poczatku lat 90-tych nie nazywalem ich inaczej w rozmowach ze znajomymi jak "upiorni blizniacy". Czasy PC i dzialalnosc braciszkow pamietam doskonale. Pozdrawiam, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 22:56 Skąd mogłam wiedzieć ze piszesz po sąsiedzku z zachodniej strony? Czytałam dużo na temat afer braci bliźniaków i tu jestem zaszokowana ze właśnie oni maja jeszcze szerokie poparcie w Polsce, zobacz dzisiejsze wybory potwierdzają ile jeszcze naiwnych, łatwowiernych ludzi jest w Polsce, to po prostu nie mieści się w głowie. A tak nawiasem gratulacje z powodu protest wyboru w sprawach Europy. U nas jak widzisz, bez zmian, powoli mam wielkie wątpliwości co rzetelności tych wyborów. Zobacz Anglia glosowała razem z Holandia i tu do teraz nie ma wyników z Anglii. www.elections2009-results.eu/de/united_kingdom_de.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 23:19 Witam, Najpierw przepraszam, bo nie wiedzialem, ze jestes kobieta i pisalem do Ciebie jak do mezczyzny. Myslalem, ze wiedzialas, ze nie pisze z Polski. Kilka dni temu rozmawialismy na temat wynikow wyborow w Holandii i napisalem wowczas w swym poscie, ze glosowalem na holenderskich chadekow. Po drugie piszac nie uzywam polskich liter, bo ich w swoim komputerze nie mam. Troche nie dziwi mnie taki dobry wynik PiS-u, bo czesto jestem w Polsce i rozmawiam tam z wieloma ludzmi. Rowniez bardzo negatywny wplyw polskiego KK na "lud bozy" ma swoj wplyw. Trzeba niestety pogodzic sie z tym, ze w Polsce u blisko 30% ludnosci szare komorki sa w zaniku i ze ludzie ci robia to, co ksiadz proboszcz, czy inny bajarz kaze im robic. Nadzieja w mlodych. Pozdrawiam, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 23:38 Mówisz nadzieja w młodych? Zobacz na forum wypowiada się większość młodych ludzi i jakie pojecie maja oni o polityce w Europie czy świecie? Oni przyjmują wszystko co propaganda (a jest jej zatrzęsienie w Polsce, wiadomo media w obcych rekach, w jakich wiesz sam na pewno) włoży im do głowy? Brak jest im krytyczniejszego podejścia do rzeczy, zdrowy rozsadek nakazuje że trzeba z dystansem podchodzić do rzeczy jak i z krytyczną ciekawością poszukać sobie innych głosów na dany temat i wtedy wyciągnąć konsens. PS. tez nie mam polskich trzcionek ale mam na kompie Mozilla Firefox i tam jest polska poprawna pisownia, czyli słownik języka polskiego, w ten sposób przyswajam sobie wiele polskiego słownictwa, ponieważ nie kończyłam szkół w Polsce tylko za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 07.06.09, 23:52 Witam, Moje WIELKIE gratulacje. Jezeli nie chodzilas do polskich szkol, a tak swietnie poslugujesz sie jezykiem polskim, to tylko czapki z glow panowie !!!! Piszesz lepiej i poprawniej po polsku niz 90% piszacych na tym forum ( wlacznie z moja skromna osoba ). Jak sama zauwazylas, znajomosc jezyka polskiego i polskiej pisowni produkujacych sie na tym forum pisowskich aktywistow jest zenujaca, taka na poziomie 4 klasy szkoly podstawowej, lub ponizej. Ja wierze w polska, wyksztalcona mlodziez. Jest wsrod niej tez wielu zwolennikow PiS niestety, ale generalnie mlodych ludzi ta faszystowska i klerykalna partyjka irytuje. Rozmawiam z wieloma mlodymi ludzmi bedac w Polsce. Pozdrawiam i dobranoc, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 08.06.09, 00:03 Znałam mowę z słyszenia (od rodziców) i zaczęłam się powoli nią posługiwać, wiec skoro się zaczęło trzeba doprowadzić do jakiegoś stanu, brakuje mi literatury (książek) jak i języka urzędowego w języku polskim, przez to czytam i pisze na forum. Co do PiS masz racje jest to partia o zabarwieniu faszystowskim, dziwi mnie że nie widzą tego ludzie w Polsce. Dziwi mnie że LPR i inne jej odłamy, jak i PiS nie jest zdelegalizowana wręcz przybiera na sile. Dziwi mnie że media w Polsce nie są w polskich rekach, a co mówić o TV. Nie wróży to dobrej przyszłości jak i opinii w świecie polskiemu społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Bezsenne noce ? 08.06.09, 00:25 Jeszcze raz gratulacje za znajomosc jezyka polskiego. Moj syn tez tutaj w Holandii zdobywal wyksztalcenie, a jezyk polski znal z domu ( i troche poznal polska pisownie chodzac w Polsce do podstawowki ), ale gdzie mu do Ciebie mloda (jak sadze ) kobieto. Naprawde, jestem pod ogromnym wrazeniem.... Co do PiS i innych LPR-ow = dlaczego te dziwadla powstaly i maja sie tak jak sie maja, to trzeba byloby zaglebic sie nieco w polska historie, w dzialalnosc przed II Wojna Swiatowa polskiej endecji, przewalkowac role i znaczenie w Polsce Kosciola Katolickiego, spustoszenie moralne jakie spowodowal komunizm w Polsce, traume naszych rodzicow ( a Twoich dziadkow ) spowodowana hitlerowskim barbarzynstwem w Polsce w latach okupacji i jeszcze kilka innych spraw. Wszystko to sa "tematy-rzeki" i tak w ekspresowym tempie na internetowym forum nie da sie tego wyluszczyc. Jezeli chcesz nieco zrozumiec dlaczego Polacy sa tacy jacy sa, to przeczytaj napisana przez brytyjskiego historyka Normana Daviesa historie Polski "Boze igrzysko" ( po polsku, lub po angielsku ). Wg mnie, jest to najlepiej napisana historia Polski. Co do polskich ksiazek, to sprobuj skontaktowac sie z polska ambasada, z polskim przedstawicielstwem kulturalnym, moze pomoga. Serdecznie pozdrawiam, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Bezsenne noce ? 08.06.09, 00:43 Dziękuje za komplementy, one zobowiązują do dalszej pracy nad językiem. To ze polski naród był wypaczony po tak zwanej komunie (jak to Polacy nazywają), o tym wiem. Wybacz ale młode pokolenie które ma dostęp do mediów całego świata przez internet, przez podróże i nie ma tej ciekawości by poznać jakiś temat z innego punktu widzenia, przecież jest to ważne w kształtowaniu własnego poglądu jak i osobistej ciekawości. Co do wojny, hmm najpierw trzeba by było otworzyć przede wszystkim angielskie archiwa jak i w Rosji, zwołać komisje międzynarodową i rozpracować temat, a potem możemy o czymś dyskutować. Historia widziana rożnymi oczyma jest inaczej interpretowana i inaczej oceniana i tu powstają rożnego rodzaju sprzeczności. Naszym celem w Europie powinno być odtajnienie historii pod każdym kontem widzenia i rozpracowanie jej tak by była ona zgodna z rzeczywistością. Historia narzucona przez aliantów niesie wiele nieporozumień i sadze tu powinna Polska wywierać nacisk na Anglię by w końcu otworzyła swoje archiwa dla publiczności. Dlaczego Polska, ano dlatego ze najbardziej sprzeczne są interpretacje na linii Polska, Niemcy, Rosja i inne kraje Europy. Dlaczego w Polsce nie ujawnia się wiele czarnych kart z polskiej historii? Niemcy przerobili swoja historie mentalnie, rozprawili się z nią i nie przeczą swoich niechlubnych czynów w przeciwieństwie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
miro53 Pamiętnik nieżyjącego inspektora odnaleziony. R... 07.06.09, 21:47 Umarli nie mają głosu!! Zresztą PC już także nie istnieje więc w czym problem??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Pamiętnik nieżyjącego inspektora odnaleziony. R... 07.06.09, 21:54 ech szkoda słów temat znany i opisany od dawna wisi od lat na stronie www.naszawitryna.pl/ksiazki_140.html Odpowiedz Link Zgłoś
ciesiol Kochany Maichalku Falcman, wracasz 07.06.09, 22:08 Jako piekne wspomienie mlodosci, dziekuje ze wspominaja Twoja urocza prostolinijna i wdzieczna Osobe.Pewnie twoje dzieci juz dorosly a szanowna malzonka, ktora widzialem tylko kilka razy o niezwyklej pogodzie i serdecznosci/jak ja pamietam/ dala sobie rade mimo wszystko, dzielnie, jak mysle i jest osoba sukcesu na jaki sie skazaliscie majac wasze malenstwa, tak je pamietam. Serdecznie dziekuje ze znow jestes, MIchalku, twoj przyjaciel Marek i pewnie Krzysztof, zagubiony w Londynie. Czesc twojej pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś