zalganiugwnanicniedorowna 13.06.09, 09:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomy.c I gdzie te afery, korupcja, łobuzie Ziobro !???? 13.06.09, 09:42 Ziobro jest winien śmierci 160 chorych oczekujących na przeszczepy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Yebał pies wszystkich którzy na śmiecia Ziobrę gło 13.06.09, 22:22 sowali. Lekarz zamiast ratować życie musi udowadniać że nie jest wielbłądem. Ziobro to dupek, gnojek, smród i kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Ziobro przetrzebił bandziorów, a Ćwiakał...laptopy 14.06.09, 11:18 Dra G. do pierdla: za łapówki za błędy lekarskie za molestowanie i niemoralne propozycja i za to, że ... ma poparcie GW, a to jest (zwłaszcza po aferze Rywina) bardzo podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman poczytaj nim dasz głos 14.06.09, 17:15 www.skladak.jaw.pl/aktualnosci/?statystyki-transplantacje-przeszczepu-serca-w-polsca,38 Odpowiedz Link Zgłoś
noel1 Nabór dr. G.? 13.06.09, 09:54 Polską współrządzi korporacja prawniczo - lekarska. Kliniki państwowe przepoczwarzyły się w nie pisane prawem kliniki prywatne.Żeby dostać się do kliniki, trzeba przejść przez "ręce" pracujących tam doktorów. Jestem przekonany, że w przypadku doktora G.było podobne. Mając jednak za sobą korporację prawniczą, będę musiał z moich podatków zaplacić mu odszkodowanie za utrconą cześć, honor, oraz dobre imię, gdyż korporacja prawnicza odwoła się do Strasburga. Odpowiedz Link Zgłoś
rita.1 Nabór dr. G.? 13.06.09, 10:00 Jeżeli doktor G. był takim złym szefem, czemu się nie zwalniali z roboty? Czemu nie wytaczali mu procesów o mobbing? A może był tylko wymagającym zwierzchnikiem, gonił do pracy i kazał dbać o pacjentów, o czystość i porządek? To są zalety a nie wady ordynatora. Widziałam zbyt wiele oddziałów szpitalnych, których ordynatorzy mają wszystko w nosie. Zalęgają się na nich smród i brud, posocznica, gronkowiec złocisty i inne zkażenia, niewyjaśnione śmierci pacjentów i traktowanie chorych jak śmieci. Niedawno w jednym ze szpitali w Warszawie zamknięto oddział chirurgii z powodu zakażenia bakteryjnego, pacjentów wygnano do domów, odwołano operacje. Ciekawe ilu zostało zakażonych sepsą albo inną gangreną. Ja znam jeden taki przypadek. Ordynator ma obowiązek zapewnić komfort pacjentom, a nie dobre samopoczucie personelu. Szpital to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji ani klub dyskusyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Nabór dr. G.? 13.06.09, 22:09 > Ordynator ma obowiązek zapewnić komfort pacjentom, a n > ie dobre samopoczucie personelu. Ordynator ma taki sam obowiazek zapewnic komfort pacjentom, jak komfort pracy personelowi. Do egzekwowania standardow i procedur jest cala gama srodkow motywacyjnych, od spotkan z personelem, przez szkolenia po srodki dyscyplinarne w ostatecznosci. Czy naprawde zarzadzanie przez opie.dalanie to jedyna dostepna metoda? Czy dlatego, ze Ziobro z Kaminskim postanowili zrobic sobie z Dr. G kozla ofiarnego, trzeba koniecznie zaprzeczac, ze jego styl zarzadzania byl niewlasciwy? Podziwiam tego czlowieka za zapal i chec. Za dazenie do wysokich standardow opieki zdrowotnej. Ale nie widze powodu, by go rozgrzeszac z zanizania standardow zarzadzania. Szpital jest nie tylko sala koncertowa ordynatora. Pracuja tam tez inni ludzie i maja prawo czerpac ze swojej pracy satysfakcje, a nie wychodzic z niej z wrzodami na zaladku. Jesli prawda jest, ze po odejsciu Dr. G nastapila kompletna degrengolada, to jest najlepszy dowod, ze jego styl zarzadzania sie nie sprawdzil. Ci ludzie powinni miec jasno okreslone obowiazki, najlepiej na pismie. Jesli do tej pory funkcjonowali w trybie doraznie wydawanych przez Dr. G polecen, to Dr. G strzelil gola nie tylko sobie, ale i szpitalowi. Dr. G nie powinien ingerowac w kazdy poziom funkcjonowania szpitala, bo to jest strata jego czasu i energii. Dr. G powinien zadbac o stworzenie lojalnej i zaufanej kadry zarzadzajacej sredniego stopnia. Dr. G moze byc doskonalym kardiochirurgiem, ale najwyrazniej ani organizacja, ani ludzmi zarzadzac nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman gdzie są wybitni wychowankowie dr.G 14.06.09, 17:32 coś nie słychać o takich Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika zapalić sobie nie mogli 13.06.09, 10:15 przy stole operacyjnym, to niewyobrażalny mobbing Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Garlicki autorytetem moralnym 13.06.09, 20:13 Artykul sluszny. Ponad 40 zarzutow korupcyjnych to oczywiscie wymysl faszystowskich siepaczy IV RP. O Garlickim powinno sie krecic seriale telewizyjne i budowac mu pomniki, tak jak innym autorytetom moralnym: Andrzejowi Szczypiorskiemu, Wojciechowi Jaruzelskiemu, Mieczyslawowi Rakowskiemu, Jerzemu Urbanowi, Tadeuszowi Mazowieckiemu, Janowi Kulczykowi, Adamowi Michnikowi. Kazdy z nich dolozyl swoja cegielke, budujac standardy demokratyczne, kapitalistyczne i polityczne nowej Polski. Garlicki to paradygmatyczny przyklad polskich elit lekarskich nowego typu (Religa, ktory go wyrzucil z pracy to byl relikt z poprzedniej epoki). Pozdrawiam wszystkich wyksztalciuchow! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Śmieciu!Ludzie przez Ziobrę umarli!Rozumiesz gnoju 13.06.09, 22:23 ? Ilu transplantacji nie dokonano? Idź głąbie kapuściany, pogadaj z ich rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: Śmieciu!Ludzie przez Ziobrę umarli!Rozumiesz 13.06.09, 22:41 Typowy post kulturalnego czytelnika Gazety Wyborczej. Europejczyka pelna geba. Liczylem na ten glos. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Śmieciu!Ludzie przez Ziobrę umarli!Rozumiesz 14.06.09, 08:13 Aleś się chłopie rozsmarkał! Typowe skamlenie zakłamanego pisuarczyka...Europejczyk to jest twój Kartofel a jeszcze bardziej ta kanalia Ziobro bo nawet mu kazali jakiegoś języka się nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman poczytaj - nim dasz głos 14.06.09, 17:20 zajrzyj do statystyk szpitalnych, dla ułatwienia masz tu statystyki ze Śląskiego Centrum Chorób Serca - i odpowiedz przez kogo umierali ci którym nie przeszczepiano serc w latach 2001-2006 /przed aferą z Garlickim roli głównej/i dlaczego ilość zabiegów malała chociaż Ziobro wtedy nie zamykał lekarzy do ciupy 1999 - 56 2000 - 55 2001 - 46 2002 - 44 2003 - 51 2004 - 43 2005 - 39 2006 - 30 zatrzymanie dr G - 12 luty 2007 roku 2007 - 30 2008 - 39 czy zatrzymanie dr G miało jakiś wpływ na ilość przeszczepów serca w Śląskim Centrum Chorób Płuc - nie ilość zabiegów spadała od 2000 roku /z jednostkowym wzrostem w 2003 roku/, w 2008 roku obserwujemy przyrost ilości zabiegów - czy to będzie stała tendencja pokaże czas więc może czas przestać tworzyć mity, a lepiej zabrać się do pracy u podstaw - a więc do eliminowania ludzkich lęków, uprzedzeń i obaw /szczególnie co do jakości diagnostyki w momencie pobierania narządu - tu są największe obawy czy zgon nastąpił/ a znudzonym analitykom z Gazety Wyborczej proponuję zastanowienie się nad przyczynami tak znacznego spadku ilości zabiegów pomiędzy 1999 a 2006 rokiem i odpowiedź na pytanie czy to też wina Ziobry i CBA Odpowiedz Link Zgłoś
jacgier-1 Nabór dr. G.? 13.06.09, 10:27 Niestety, u nas lekarze są przyzwyczajeni do lenistwa, brudu i niewielkich wymagań ze strony przełożonych.Praktycznie nie grozi im żadna odpowiedzialność zawodowa,przecież wiadomo powszechnie że w razie wpadki koledzy pomogą.Odpowiedzialność zawodowa istnieje na papierze. Jak się trafi taki ordynator jak dr G.to wszyscy psioczą po kątach ale oddział działa, ma efekty i osiągnięcia.Jak go brakuje na sali operacyjnej stoją popielniczki z petami (!!!!).Nie życzę wszystkim go oskarżającym o tzw mobbing operacji w tym szpitalu.Powinni wcześniej rozejrzeć się za dobrym zakładem pogrzebowym.Ech, jak się popatrzy na te amerykańskie seriale medyczne,łza się w oku kręci. Ale to pewnie tylko podpucha, przecież tam też są tylko ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 Nabór dr. G.? 13.06.09, 12:36 - Zrobił się straszny bałagan, nikt nie wiedział, co do niego należy. Sala operacyjna zmieniła się nie do poznania. Nie wiem, gdzie się podział drogi sprzęt. Ale najbardziej mnie uderzyło, kiedy tam wszedłem, że obok miejsca, gdzie stał stół operacyjny, stała popielniczka z niedopałkami! - To co ja źle zrobiłem, że zostałem aresztowany? - zapytał oskarżony. ..................................................... Nic Pan złego nie zrobił. Jest Pan wybitnych chirurgiem i szefem. Miał Pan pecha że skończona kanalia, niejaki Zbigniew Z. postanowił udowodnić Polakom jakim jest świetnym ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
36czarna Nabór dr. G.? 13.06.09, 12:49 Mam dzisiaj mieszane uczucia. Jestem szczęśliwa, że powolutku się wszystko odwraca. Bezapelacyjnie to jest NAJWAZNIEJSZE i życzę p. Doktorowi wszystkiego co NAJLEPSZE!!! Z drugiej strony bardzo boli świadomość, że możemy Pana Doktora stracić :( Nie winię tu Pana Doktora, bo te dwa i pół roku były dla niego okrutne! Za ciężką i odpowiedzialną pracę otrzymał tylko baty! Na pewno w innym kraju będzie nareszcie mógł żyć normalnie:) Nam pacjentom zostaną piękne wspomnienia i łzy, bo utracimy WYBITNEGO LEKARZA I DOBREGO CZłOWIEKA... Dzisiaj pytam eurodeputowanego Ziobrę: czy o to chodziło? Czy Polacy nie zasługują na wybitnych specjalistów? Nie myślę tu o posłach (oni sobie poradzą), ale o prostych ludziach, którzy w niedzielę oddali na niego swój głos!!! WSTYD!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Nabór dr. G.? 13.06.09, 16:43 Chirurgia ( a nie PC ) ,to jest zakon. Jesli chcesz zostac dobrym chirurgiem musisz pracowac przez wiele lat niewyobrazalnie ciezko. W kazdym kraju , w kazdym systemie. W polskim systemie pracy w medycynie , do dzis opierajacym sie na systemie pruskim , szef jest istotnie prawie - Bogiem. Szczescie , jesli to fachowiec i przyzwoity czlowiek. Wyglada ,ze Garlicki spelnial oba kryteria, bo popierac rozrywkowej atmosfery w pracy nie musial. Wzbudzal swoim napedem do pracy i wynikami jednoznaczna zawisc zazdrosnego o zaszczyty sp. Religi, ktory nigdy sie zreszta z tym nie kryl. Starszy pan juz nie operowal ale z tym chirurgowi trudno bylo sie pogodzic. Stad i niechec do mlodego, przebojowego goscia. Dowody wdziecznosci w medycynie zabiegowej istnialy przez lata. Czy nazwac mozna lapowka prezent wreczony po zabiegu ? Bardzo watpie. To ciekawy proces, bo okaze sie wreszczie jaka jest wykladnia prawa. Nikt, powtarzam , ikt mi nie zabroni okazac swa wdziecznosc chirurgowi , ktory zoperuje moje dziecko, czy matke . Odpowiedz Link Zgłoś
marooszka Re: Nabór dr. G.? 13.06.09, 23:08 Święty Patryku, nie chrzań tutaj o dowodach wdzięczności. Ładnych parę lat temu nie zorobiono mi operacji laryngologicznej w jednym z warszawskich szpitali, bo pewnej pani asystentce pewnego doktora dałam przy pierszej wizycie tylko dwa pudełka czekoladek. Przy następnym, normalnie umówionym badaniu w szpitalu pominęła mnie, po prostu wyszła z gabinetu kończąc przyjęcia. Moja matka, żeby dostać receptę od kardiologa na zwykłe lekarstwa, zawsze chodzi z kopertą. Raz nie zapłaciła i dostała takie leki, że wylądowała w szpitalu. Człowiek płaci nie z wdzięczności, ale dlatego, że boi się o swoje życie. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Nabór dr. G.? 13.06.09, 23:39 marooszka, rzeczywiście jesteś ograniczona, kto doprowadził do takiego stanu ze niektórym lekarzom musi się dawać koperty? Odpowiedz jest krotka, ano tacy ludzie jak twoja mama. Macie to co sami sobie zgotowaliście a teraz nie wskazujcie palcem na każdego. Sami sobie jesteście winni. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Nabór dr. G.? 14.06.09, 16:12 Moja matka, żeby dostać > receptę od kardiologa na zwykłe lekarstwa, zawsze chodzi z kopertą. > Raz nie zapłaciła i dostała takie leki, że wylądowała w szpitalu. Tzw. przedłużenie leków może wypisać każdy internista, więc wymyśl coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
he-cer Oto państwo PiS 13.06.09, 17:41 ...w którym kulejącą służbę zdrowia reformuje się zamykając oddziały i zostawiając na stole operacyjnym zgaszonego peta. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek a najgorsze że, kluczem Ziobry był Religa 13.06.09, 19:23 to na podstawie jego opinii aresztowano Garlickiego bezsensowne postepowanie PiSowców i zniszczenie takiego fachowca było najgorszym rozwiązaniem , przecież jeśli nawet coś Garlicki przeskrobał można było a nawet należało przywołać go do porządku całkiem innymi metodami a doktor Garlicki wychował by jeszcze swoich następców jeśli teraz popatrzeć na naród nasz jak glosował na Ziobre to wydaje mi się że, dobrze sie stało że te dziadki co na Ziobre głosowały to teraz bez pomocy takiego lekarza jak Garlicki to szybciej wymrą. Głupota tępi sie sama ! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman dr.G był dla elitki 14.06.09, 17:40 a Religa nie wyrażał swojej opinii na temat jego aresztowania - on mówił i to czas jakiś po aresztowaniu o niektórych zdarzeniach mających miejsce na Oddziale którym kierował G. /w tym także o chustach chirurgicznych - jakoś nikt tego nie chce pamiętać - jakby to jakiś standard był/, dobrze jest sprawdzić nim się coś napisze a radiomaryjne babcie moherowe raczej rzadko korzystają z wysoko specjalizowanej kardiologi Odpowiedz Link Zgłoś
doobie 3 13.06.09, 20:29 "Nikt, powtarzam , ikt mi nie zabroni okazac swa wdziecznosc chirurgowi , ktory zoperuje moje dziecko, czy matke . " mnue rowniez nikt nie zabroni okazac wdzecznosci policjantowi za przykladne wykonywanie swojego zawodu, podobnei rzecz sie ma ze strazakami czy urzednikami panstwowymi, wdziecznosc zawsze wrazam w jednej z form bardzo popularnej w sluzbie zdrowia gratyfikacji trzech k, a mianowicie kasa, koniak, kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: 3 13.06.09, 23:25 I masz racje. Nikt Ci nie zakaze. Bo to jest ( bedzie ) Twoj WOLNY wybor . Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman łapówka przed leczeniem w celu uzyskania 14.06.09, 17:42 wcześniejszego dostępu nie jest wdzięcznością tylko aktem przekupstwa, myślę że w tym Państwie nikt nie zabroni właściwym organom ścigania łapowników Odpowiedz Link Zgłoś
pasazerjjj Nabór dr. G.? 13.06.09, 22:26 Apeluje o rozliczenie zbrodniarzy odpowiedzialnych za aresztowanie dr.Garlickiego!a co za tym idzie?drastyczny spadek przeszczepow...a co za tym idzie ?...smierc niewinnych osob!...Bruksela nie dla zbrodniarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
marooszka Nabór dr. G.? 13.06.09, 22:55 Posta szlag mi trafił, droga GW. Więc krótko powtórzę, że sprawa doktora G. jest spaprana, bo o ile jego osobiście nie znam, to czuję, że jednak się oczyści, a to da zielone śiatło wszystkim medycznym szumowinom do kontynuowania wymuszeń świadczeń pieniężnych w poczuciu całkowitej bezkarności. Korupcja w państwowej służbie zdrowia istnieje, wie to każdy, kto choć raz był hospitalizowany lub długotrwale leczony przez lekarza specjalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Nabór dr. G.? 14.06.09, 08:25 marooszka napisała: ....Korupcja w państwowej służbie > zdrowia istnieje, wie to każdy, kto choć raz był hospitalizowany lub > długotrwale leczony przez lekarza specjalistę. Nie kłam! Skąd możesz wiedzieć co wie każdy??? Rozmawiałeś o tym z każdym? Pytałeś o to każdego? Z całą pewnością nie! Nie rozmawiałeś na przykład ze mną, więc pisząc każdy łżesz jak zapchlona bura suka(przepraszam wszystkie bure suki)! Ogólnie rzecz biorąc: Nie są godni zaufania dyskutanci powołujący się na argument, że wszyscy(każdy) coś ...(cokolwiek). Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Nabór dr. G.? 14.06.09, 09:04 Ten Garlicki to zwykły złodziej (nie oddał darowizny na szpital dyrekcji tylko wziął do kieszeni) i to wszystko. A co ma do tego, że jest fachowcem to nie rozumiem. To byłoby tyle w tej sprawie od Pana Polaka. Żeby takie złodzieje szli za kraty zakładam partie zapraszam. Szanowni Państwo z Forum!!! Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.13 Punkt f statutu NPD. Adres do korespondencji: E- mail : optyk26@gazeta.pl Poniżej przedstawiam projekt statutu. Statut Partii Normalny Polski Dom Rozdział I. Rozdział II Cele i środki działania. Rozdział III Panie i Panowie, ich prawa i obowiązki. Rozdział IV Władze naczelne. Rozdział V Majątek NPD. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. Rozdział I § 1. Normalny Polski Dom, której skrót brzmi NPD, jest organizacją działającą na podstawie ustawy z dnia 27 czerwca 1997 r. o partiach politycznych oraz niniejszego Statutu i zwana jest dalej NPD. § 2. NPD jest partią polityczną i posiada z tego tytułu osobowość prawną. § 3. NPD działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej oraz wśród Polonii zagranicznej. § 4. Siedzibą Prezesa NPD jest Warszawa. § 5. NPD używa pieczęci oraz motta „ Bednarski na kłopoty”. § 6. Prezesem NPD jest Tomasz Bednarski zwany dalej „Prezesem”. Rozdział II Cele i środki działania § 7. Cele NPD określa Deklaracja Programowa oraz Założenia Programowe. § 8. NPD realizuje swoje cele poprzez: a). udział przedstawicieli NPD w organach państwowych i samorządowych, b). pracę ideowo-wychowawczą, c). prowadzenie działalności propagandowej, wydawniczej i prasowej, d). działalność klubową, odczytową i organizowanie wieców, e). współpracę z bliskimi ideowo organizacjami politycznymi i społecznymi, f). udział w wyborach. Rozdział III Członkowie, ich prawa i obowiązki § 9. NPD składa się z Pań i Panów zwanymi dalej członkami. § 10. Członkiem może zostać obywatel Rzeczypospolitej Polskiej, przestrzegający zasad etyki katolickiej, nie pozbawiony praw publicznych, który: a) ukończył 18 lat, b) nie należy do innej partii politycznej, c) uznaje Statut, § 11. Członków przyjmuje Prezes w ciągu 6 miesięcy od daty dostarczenia deklaracji. § 12. Odmowa przyjęcia nie wymaga uzasadnienia. § 13. Członek ma obowiązek i prawo: a) przestrzegać oraz stosować się do postanowień niniejszego Statutu i postanowień Prezesa, b) uczestniczyć w zbiórkach rzeczowych i pieniężnych na rzecz NPD, c) popierać kandydatów NPD wskazanych przez Prezesa w wyborach prezydenckich, parlamentarnych i samorządowych. d) korzystać z urządzeń NPD i uczestniczyć z ramienia NPD w wyborach do parlamentu i samorządu zgodnie z postanowieniami Prezesa, e) występować do Prezesa z wnioskami i postulatami, f) otrzymywać pomoc pieniężną co roku z nadwyżki budżetowej NPD. § 14. Prezes skreśla członka z listy członków NPD w razie: a) złożenia przez niego pisemnego oświadczenia o wystąpieniu z NPD, b) wstąpienia przez niego do innej partii politycznej, c) bez uzasadnienia. § 15. Od postanowień Prezesa przysługuje skarga do Sądu Powszechnego na zasadach ogólnych w ciągu trzech miesięcy od daty zaistnienia zdarzenia. Rozdział IV Władze naczelne § 16. Władzami naczelnymi NPD są: a) Prezes, b) kadencja Prezesa trwa do rezygnacji przez niego z funkcji i wyznaczenia przez dotychczasowego Prezesa nowego Prezesa, c) Komisja Rewizyjna składająca się z trzech członków NPD, d) Komisje Rewizyjną oraz Przewodniczącego powołuje i odwołuje Prezes. e) w razie stwierdzenia nieprawidłowości przez Komisje Rewizyjną Przewodniczący składa doniesienie do organów ścigania na zasadach ogólnych. Rozdział V Majątek NPD § 17. Majątek NPD stanowią ruchomości i nieruchomości oraz inne prawa majątkowe. Źródłami majątku są: a) darowizny, spadki i zapisy, b) dochody z majątku, c) ofiary publiczne, d) dotacje, subwencje oraz zwrot kosztów kampanii wyborczej przyznane na podstawie odrębnych przepisów, e) kredyty bankowe. § 18 Oświadczenia woli w imieniu NPD składa Prezes. § 19 Szczegółowe zasady zarządu majątkiem określa Prezes. Rozdział VI Zmiana Statutu, rozwiązanie NPD. § 20. Zmiana Statutu może nastąpić w drodze postanowienia Prezesa. § 21. Rozwiązanie NPD oraz tryb połączenia z inną partią lub innymi partiami następuje w drodze postanowienia Prezesa. Z parchem się nie dyskutuje parcha się likwiduje powiedział sadownik do sadownika. Broń dla każdego Polaka. Sędziów i Prokuratorów potraktować jak WSI. Podatek dochodowy 1% dla każdego Polaka i wszystkie wydatki odliczone od podstawy opodatkowania zlikwidowana szara strefa, zapłacony VAT. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia prędkości jazdy na drogach. Postuluje zniesienie prawnego ograniczenia spożycia środków odurzających . Tu wpłacaj pieniądze też na geotermię. Fundacja Lux Veritatis Bank Pocztowy S.A. o/Toruń 92 1320 1120 2585 4660 2000 0001 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek62.0 Re: Nabór dr. G.? 14.06.09, 09:12 optyk26 napisał: > Szanowni Państwo z Forum!!! > Nazywam się Tomasz Bednarski i zakładam Partie Polityczną o > nazwie „Normalny Polski Dom” w skrócie NPD. Potrzebuje zgłoszenia > się 1000 osób popierających do zarejestrowania partii. Należy w > zgłoszeniu podać Imię Nazwisko kod miejsce zamieszkania PESEL. > Jeżeli osoby popierające zapiszą się do NPD to w pierwszej > kolejności otrzymają pomoc pieniężną zgodnie z &.13 Punkt f ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 wśród skorumpowanych świń'Dr"Gmoże być bohaterem! 14.06.09, 09:37 Tego złodzieja nie mającego nic wspólnego z zawodem lekarza już dawno winno zamknąć się do pudła. Gwarantuję, że tam gdzie mieszkam "dr" G nigdy nie znajdzie pracę. Relatywizm moralny Polaków przeraża. Bo "dr" to mu wszystko wolno? Naród idiotów!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: wśród skorumpowanych świń'Dr"Gmoże być bohate 14.06.09, 10:40 mark6 napisał: > Tego złodzieja nie mającego nic wspólnego z zawodem lekarza już > dawno winno zamknąć się do pudła. > Gwarantuję, że tam gdzie mieszkam "dr" G nigdy nie znajdzie pracę. > Relatywizm moralny Polaków przeraża. Bo "dr" to mu wszystko wolno? > Naród idiotów!! ''''''''''''' Rzeczywiście idiotów jak mówisz w narodzie jest dużo!!! Co ci ukradł doktor Garlicki? Masz dowody na twoje zarzuty? Skoro je masz udowodnij nam tu na forum, zarzuty trzeba poprzeć faktami a tych nam nie przedstawiłeś poza oszkliwym bez poparcia zarzutem. Niektóre bezmyślne warchoły zasługują na kaftan bezpieczeństwa i izolacje od zdrowego społeczeństwa, tym są niebezpieczeństwem dla społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Ślepy jesteś?Czy dla ciebie czarne jest białe? 14.06.09, 10:54 Jakie mam dowody? Widziałeś filmy nagrane w gabinecie tego bydlaka? Niewystarczy? Co mi ukradła ta świnia? NIC!! Za to widziałem jak OKRADAŁA ludzi skazanych na łaskę tego śmiecia. Wykorzystywanie ludzi zawsze jest naganne. Okradanie zrozpaczonych tragediami najbliższych pacjentów to OCHYDA!!! i to robił tzw. lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 "marek"on liczył siano aby oddać szpitalowi.hahaha 14.06.09, 11:05 koniaki ,pióra,zegarki? Przecież to znany kolekcjoner!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ślepy jesteś?Czy dla ciebie czarne jest białe 14.06.09, 11:22 mark6 napisał: > Jakie mam dowody? Widziałeś filmy nagrane w gabinecie tego bydlaka? > Niewystarczy? > Co mi ukradła ta świnia? NIC!! > Za to widziałem jak OKRADAŁA ludzi skazanych na łaskę tego śmiecia. > Wykorzystywanie ludzi zawsze jest naganne. Okradanie zrozpaczonych > tragediami najbliższych pacjentów to OCHYDA!!! i to robił tzw. > lekarz. ************* Film nie jest żadnym dowodem, takie dowody przedstawiał już Ziobro w sprawie Leppera i co były one dowodami? Ano, filmami, nagraniami można manipulować z czego słynny w Polsce był PiS z swoim pupilem Ziobrą na czele, sadze przy tym ze Ziobro jako były minister sprawiedliwości i były prokurator generalny w jednej osobie (!!!) specjalizował się w tej dziedzinie. Jak wynika z twojego wpisu jesteś głupim, naiwnym, dającym się manipulować, aroganckim człowiekiem pozbawionym własnego rozumu, udowodniłeś to tu na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 ty intelektualny śmieciu!! 14.06.09, 11:38 Starałem się do tej pory spokojnie i kuluralnie replikować twoje posty. Po twoim ostatnim wpisie czuję się z tego zwolniony.Nie pozwolę aby takie gó... jak ty bez powodu mnie obrażało. Jesteś najprawdopodonie takim samym bydlakiem jak "dr" G.Pozbawionym jakiegokolwiek morale ZEREM. Jeżeli chodzi o meritum sprawy, to polemika z takim pokurczem umysłowym jak ty nie ma sensu. Jeżeli dla twojego ZLASOWANEGO mózgu nagranie filmowe się nie liczy to w takim razie co?? Jesteś astronomicznym, tępym bezmysłem, z którym rzeczowa polemika jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ty intelektualny śmieciu!! 14.06.09, 11:40 Powtarzam!!! Jak wynika z twojego wpisu jesteś głupim, naiwnym, dającym się manipulować, aroganckim człowiekiem pozbawionym własnego rozumu, udowodniłeś to tu na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 nie-tak, nie-tak, myślisz na wspak 14.06.09, 12:04 to typowe dla zagorzałych czytelników GW Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak, nie-tak, myślisz na wspak 14.06.09, 12:08 pierot9 napisał: > to typowe dla zagorzałych czytelników GW *********** A co widzisz w GW prawidłowego poza populizmem, propagandą i aroganckimi tytułami? Dla mnie polskie media nie są miarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re: nie-tak, nie-tak, myślisz na wspak 14.06.09, 13:02 nie-tak napisała: > A co widzisz w GW prawidłowego poza populizmem, propagandą i aroganckimi > tytułami? Dla mnie polskie media nie są miarodajne. Fakt, w GW nie widzę nic "prawidłowego poza populizmem, propagandą i aroganckimi tytułami". Fakt, dla mnie też polskie media nie są miarodajne. Jednak widzę podobieństwo między tobą a GW: zaprzeczanie faktom, wybielanie łobuzów, agresję Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: nie-tak, nie-tak, myślisz na wspak 14.06.09, 13:09 Jakie masz w Polsce miarodajne media? Żadnych!!! Do których zerkniesz ten sam ściągnięty artykuł słowo w słowo, to tylko polskie dziennikarstwo, wiec co można oczekiwać od nich? Odnosi się wrażenie ze polskie media sterowane są odgórnie i na modłe sterowników są kształtowane. Co do doktora Garlickiego, otóż fakty trzeba udowodnić a jak to widać poza warcholstwem nie ma dowodów. Zresztą jak obserwował człowiek tok oskarżeń przeciw doktorowi Garlickiemu, może z ręką na sercu stwierdzić ze jest to celowe i zamierzone polowanie na czarownice. Tja, to tylko Polska i polska rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 "manipulowana" była /genetycznie/ twoja mamusia. 14.06.09, 12:37 Eksperyment się nie udał a ty jesteś tego owocem. Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Nabor 14.06.09, 11:04 Jestes słaby, jezeli uzywasz tylko epitetow, i to jest tylko twoja broń. Widzisz - ci , ktorzy potrafią- robia [ vide dr. G.], a ci , ktorzy nie potrafią - uczą. Dr. G. - jest, był, i bedzie swietny - a ze wymaga - tak musi byc w medycynie. Ziobro - mały, prosty krzykacz.Przez niego nie odbylo sie wiele dobrych operacji , i niech o tym pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Nabór dr. G.? 14.06.09, 13:40 Dr G. to świtny chirurg.Przyszedł do szpitala, gdzie pracowało rozchulane towarzystwo.On nie musiał byc dobry dla personelu tylko dla pacjentów. I był. Karcił pielęgniarki, m.in. za to,że bez konsultacji z lekarzem wciskały pacjentom lekarstwa. Zgadzam się z opinią Pana pielęgniarza. KAŻDY DZIĘŃ POZA SZPITALEM dr G, to strata dla PACJENTÓW a korzyść dla leniwego personelu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Wieczny odpoczynek 14.06.09, 16:10 Wieczny odpoczynek tym którzy nie doczekali się przeszczepu. Kiedy wreszcie ktoś weźmie za tyłek winnych zapaści transplantologii? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wieczny odpoczynek 14.06.09, 16:24 w_u_j_e_k napisał: > Wieczny odpoczynek tym którzy nie doczekali się przeszczepu. Kiedy wreszcie> ktoś weźmie za tyłek winnych zapaści transplantologii? ************* Tych nie ukarano dotychczas raczej zawierzono mu mandat do Strasburga czy Brukseli, oj ciemnota, ciemnota w tej Polsce przestępców posyłają do Unii by uniknęli oni sadów i wyroków. To tylko może być możliwe w Polsce gdzie warcholstwo ma przewagę nad rozsądkiem. Tja. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman przeszczepy serca w SCCS 14.06.09, 17:13 1999 - 56 2000 - 55 2001 - 46 2002 - 44 2003 - 51 2004 - 43 2005 - 39 2006 - 30 zatrzymanie dr G - 12 luty 2007 roku 2007 - 30 2008 - 39 czy zatrzymanie dr G miało jakiś wpływ na ilość przeszczepów serca w Śląskim Centrum Chorób Płuc - nie ilość zabiegów spadała od 2000 roku /z jednostkowym wzrostem w 2003 roku/, w 2008 roku obserwujemy przyrost ilości zabiegów - czy to będzie stała tendencja pokaże czas więc może czas przestać tworzyć mity, a lepiej zabrać się do pracy u podstaw - a więc do eliminowania ludzkich lęków, uprzedzeń i obaw /szczególnie co do jakości diagnostyki w momencie pobierania narządu - tu są największe obawy czy zgon nastąpił/ a znudzonym analitykom z Gazety Wyborczej proponuję zastanowienie się nad przyczynami tak znacznego spadku ilości zabiegów pomiędzy 1999 a 2006 rokiem i odpowiedź na pytanie czy to też wina Ziobry i CBA Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Re: przeszczepy serca w SCCS 18.06.09, 13:12 A gdzie się podziało te statystyczne 30 osób ze szpitala MSWiA z 2007 r ?????????????????????????????????????????????. W statystykach ze szpitala MSWiA ich nie ma, z Anina też. Statystyki z przeszczepów przeprowadzonych w Krakowie, na Śląsku i w innych ośrodkach także ich nie wykazują. Tabela uwzględniająca wszystkie przeszczepy wykonane w Polsce w 2007 i 2008 r. wykazuje spadek o właśnie te kilkadziesiąt statystycznych przeszczepów wykonywanych u Dr. G. www.skladak.jaw.pl/aktualnosci/?statystyki-transplantacje-przeszczepu-serca-w-polsca,38 CO SIĘ STAŁO Z TYMI LUDŹMI ? Ozdrowieli nagle czy umarli ? ZZ, to obłudne zero będzie się w piekle smażył za to, co zrobił. A relacje pana dziennikarza GW z procesu są NIEOBIEKTYWNE. Może powinien częściej niż raz na parę tygodni zaglądać na salę sądową i nie urywać się w połowie, bo umyka mu cały kontekst sytuacyjny. Może sobie powinien poczytać protokoły z kolejnych posiedzeń, jak nie ma czasu i ochoty przyglądać się procesowi naocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman A sędzia Igor Tuleya słuchał 14.06.09, 18:39 czy to nie jest nacisk na sędziego - wiemy kto jesteś, wiemy gdzie mieszkasz, zawsze mogą się znaleźć internauci którzy zaczną nadsyłać /tak jak dla Cugier-Kotki/ różne nieprzychylne i chamskie komentarze a może nawet wyzwiska o wezwania do czynów, może publika się także jak CBA oskarży a zapaść w polskiej transplantologii Odpowiedz Link Zgłoś