maruda.r 20.06.09, 17:28 "Jest taki nowy rodzący się dział medycyny naprotechnologia." ***************************** Mimo naukowej nazwy i często nowoczesnych narzędzi diagnostycznych naprotechnologia jest zestawem guseł - i niczym więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny5 Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 17:29 Piecha przez lata dokonywal aborcji a teraz taki obronca "zycia" Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 17:31 Swirokatole sa na fali i uslugach kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
wu67er pisuarowe mózgi... 20.06.09, 17:35 w niektórych pisiorowych mózgownicach dalej trwa IV pisuarowa rzeczypospolita wyznaniowa... kler panoszy się i rządzi a służalecze pisiowe skunksy wykonują polecenia... całe życie na kolanach... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 17:42 funny5 napisała: > Piecha przez lata dokonywal aborcji a teraz taki obronca "zycia" Siem nawrócił, o! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Gdzie tkwi diabeł u Piechy? 20.06.09, 17:48 funny5 napisała: > Piecha przez lata dokonywal aborcji a teraz taki obronca "zycia" ******************************** Parcie u Piechy na kasę jest tak duże, że chyba nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w czystość intencji. Czyżby skutkiem przeforsowania tego projektu miało być przerzucenie finansowania z in vitro na naprotechnologię? Jeśli tak, to Piecha znów się nam objawi jako beneficjent kolejnego programu zdrowotnego. W uproszczeniu: zamiast iwabradyny poseł Piecha próbuje wpisać na listę naprotechnologię. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Polska nie jest państwem teokratycznym 20.06.09, 17:33 Ustanawianie zasad religijnych normami prawa państwowego oznacza koniec demokracji. Kiedy wreszcie agenci obcego mocarstwa przestaną się mieszać w sprawy niepodległej Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Odwaga publiczna 20.06.09, 17:35 Jako wyborca domagam się publikacji tekstu projektu ustawy oraz listy, który poseł/posłanka głosował za, a który przeciwko ustawie. Akurat w tym głosowaniu posłowie reprezentują bardziej własne sumienie i przekonania niż poglądy swoich partii. Na tyle odwagi publicznej to już chyba powinni znaleźć?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Odwaga publiczna 20.06.09, 18:33 Gdy ustawa będzie poddana pod głosowanie, te informacje o głosujących znajdą się na stronie sejm.gov.pl . Chyba że masz na myśli, którzy posłowie poparli w ramach klubu PiS samo złożenie projektu ustawy - tych informacji chyba w sieci nie ma i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Odwaga publiczna 20.06.09, 18:34 > Jako wyborca domagam się ... Najbardziej pretensjonalny tekst pod słońcem. A tekst ustawy i wyniki głosowań możesz znaleźć na stronie Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Odwaga publiczna 20.06.09, 18:54 Tak? To proszę o link do list z nazwiskami głosujących. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 17:39 jestem za taką ustawą, która zapewni ze strony państwa pełne finansowanie metody in-vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:10 isa.stern napisała: > jestem za taką ustawą, która zapewni ze strony państwa pełne finansowanie > metody in-vitro... --------------------------- A gdzie romantyzm ,wspolna kolacja i pocalunki ? Gdzie namietnosc ciala do ciala ? Czyzby tylko prawo mialo decydowac o uczuciach mezczyzny i kobiety ? Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:14 isa.stern napisała: > jestem za taką ustawą, która zapewni ze strony państwa pełne > finansowanie metody in-vitro... katolik_polski1 napisał: > A gdzie romantyzm ,wspolna kolacja i pocalunki ? > Gdzie namietnosc ciala do ciala ? A jedno wyklucza drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:14 ale rozumiesz, że in-vitro jest dla par, które mimo starań nie mogą mieć dzieci i jest to ich jedyna szansa, aby to zmienić...?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:26 isa.stern napisała: > ale rozumiesz, że in-vitro jest dla par, które mimo starań nie mogą mieć dzieci > i jest to ich jedyna szansa, aby to zmienić...?! > :) ---------------------------- To wytlumacz mi moja droga ,dlaczego ja musze z wybranka serca chodzic po kinach i teatrach, zeby stworzyc swojego potomka ? Nie wystarczylo by tylko powiedziec , kopsnij mi swojego gena ? Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:29 > To wytlumacz mi moja droga ,dlaczego ja musze > z wybranka serca chodzic po kinach i teatrach, > zeby stworzyc swojego potomka ? Są prostsze metody, choć niekoniecznie mile widziane przez prawo. Nie wiem tylko czy określenie "wybranka serca" tu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:32 A kto mowi ze musisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:32 > To wytlumacz mi moja droga ,dlaczego ja musze > z wybranka serca chodzic po kinach i teatrach, > zeby stworzyc swojego potomka ? jak to musisz...?! kto śmiał Cię do tego zmuszać?! naprawdę to musiało być dla Ciebie makabryczne przeżycie, nie wspominając o kosztach...?!...;) :D > Nie wystarczylo by tylko powiedziec , > kopsnij mi swojego gena ? właśnie, mogła też skorzystać z banku spermy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:40 Z przykroscia ISA musze stwierdzic ,ze dzieci traktujesz jako przedmiot . Szkoda . Tylko kariera sie liczy ,nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:49 a cóż jest w tym dziwnego że ludzie chcą mieć dziecko wszystkimi możliwymi sposobami to tylko ty spłycasz temat ... Ja rozumiem, ze in vitro może być stosowane jako wsparcie a nie zamiast naturalnego poczęcia. I tylko wtedy gdy rzeczywiście para nie może naturalnie urodzić stosowane powinno być in vitro .. ale zdaje sie że niektórzy nie chcą tego zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 18:54 Ja preferuje fizyczne zblizenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 19:05 widzę ze jednak do ciebie nie dociera to co inni piszą... in vitro to nie jest twoja czy moja preferencja.. tylko pewna konieczność ... jak nie rozumiesz to nie odpowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 19:45 Nie rozumie. NIck "katolika polskiego1" określa również jego inteligencję, a zapewne podaje też iloraz inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
hardee Re: Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 22:13 A szanować innych nie nauczono w domku? Nawet gdy inni nie są odpowiednimi partnerami do dyskusji? > Nie rozumie. NIck "katolika polskiego1" określa również jego > inteligencję, a zapewne podaje też iloraz inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
acth Re: Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 20:03 Ty ......jak śmiesz w ten sposób mówić o mojej tragedii.Myślsz ,że bym nie wolała isc z mężem do kina ,potem kolacja ,seź a za 9 miesięcy trzymać w ramionach dziecko.Co ty wiesz o moich łzach ,kiedy koleny raz test wychodzi ujemny i dostaję miesiączkę????????????Nie mogę pisać bo łzy zamazują mi klawiaturę Bydlaku!!!!!!Mam 33 lata ,mąż 37,nie robimy KARIERY tylko nie mamy pieniędzy tj 12 tysięcy złotych na zabieg.Ja nie preferuje poczęcia dziecka w próbówce ale inaczej sie nie da ROZUMIESZ ZACOFAŃCU!!!!!!!!!!!!!!!!!NAWET Czechy pomagaję swoim obywatelom w tej tragedii,moja mama nigdy nie będzie babcią ,teść dziadkiem.Więc nie zabieraj głosu jak nie wiesz jaki to ból widziec kobietę w ciąży na ulicy,brac na ręce dziecko koleżanki!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Isa ciagle zakochana ? 20.06.09, 20:25 katolik_polski1 napisał: > Ja preferuje fizyczne zblizenia :) < a konia walisz wlasna reka lub przyjaciela . Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Na "wilka" próbowałeś? 20.06.09, 21:05 włóż między drzwi i kłapnij, podobno rozum przywraca. Dla masochistów jest wersja z czekaniem na przeciąg. Odpowiedz Link Zgłoś
noiren Re: Isa ciagle zakochana ? 21.06.09, 12:47 Życzę Ci, abyś pomimo swego ulubowania do "zbliżeń fizycznych" był całkowicie bezpłodny i by nie dało się Ciebie nigdy wyleczyć. Nie dlatego, że żywię dla Ciebie odrazę, po prostu szkoda by mi było dziecka jeśli miałoby mieć takiegio rodzica :) Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 19:02 A co rzymskokatolicki kler może o tych rzeczach wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 19:15 katolik_polski1 napisał: > isa.stern napisała: > > > jestem za taką ustawą, która zapewni ze strony państwa pełne finansowanie > > > metody in-vitro... > --------------------------- > A gdzie romantyzm ,wspolna kolacja i pocalunki ? > Gdzie namietnosc ciala do ciala ? > Czyzby tylko prawo mialo decydowac o uczuciach > mezczyzny i kobiety ? A co ty matole możesz wiedzieć o tych rzeczach?? Nie mieszaj ponadto rekreacji z rozrywką - dla wiekszości to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 19:25 chrabia_mentne_ciasto napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > isa.stern napisała: > > > > > jestem za taką ustawą, która zapewni ze strony państwa pełne > finansowanie > > > > > metody in-vitro... > > --------------------------- > > A gdzie romantyzm ,wspolna kolacja i pocalunki ? > > Gdzie namietnosc ciala do ciala ? > > Czyzby tylko prawo mialo decydowac o uczuciach > > mezczyzny i kobiety ? > A co ty matole możesz wiedzieć o tych rzeczach?? Nie mieszaj ponadto > rekreacji z rozrywką - dla wiekszości to dwie różne rzeczy. Przepraszam - pisałem PROKREACJI, a wyszła REKREACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 21.06.09, 00:11 katolik_polski1 napisał: > A gdzie romantyzm ,wspolna kolacja i pocalunki ? > Gdzie namietnosc ciala do ciala ? No tak, "wspolna kolacja" wyleczy bezplodnosc... Radze czasem pomyslec przed napisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
astanek3 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 17:39 I tu sie grubo mylisz PIS-owcu. W Izraelu wplywy konserwatywnych partii sa daleko mniejsze ,niz Episkopatu w Polsce. To bedzie jeden z ostatnich geozdzi do trumny czarnej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Wycofać wojska z Afganistanu 20.06.09, 17:42 Polska walczy z fanatyzmem religijnym w Afganistanie, kiedy w kraju potrzeba zwalczać rodzimych talibanów Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Jak te pieski 20.06.09, 18:27 No nieeee... Żyjemy w wolnym kraju i w szczególności biskupi mają prawo do takich a nie innych poglądów na in vitro. Ale czy episkopat nie zauważa, że w momencie, gdy wypowiada głośno nazwę partii, którą popiera, to po prostu daje się tej partii manipulować?! Robi za stojak do partyjnego billboardu?! Jarosław rzucił ochłap, a biskupi już lecą jak pieski... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdoleagore1 Re: Jak te pieski 20.06.09, 18:34 Coś ci się pomyliło.To biskupi manipulują partiami.Rzucą hasło a banda przydupasów robi co może, żeby się przypodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Na pogrzebie in vitro milicja religijna oddała 20.06.09, 20:02 Pogrzeb in vitro. Na pogrzebie in vitro. Ksiądz ma minę chytrą. Dylemat to on czy ona? Zapłata, sprawa złożona. Ogień oczyszcza duszę. Ja wam przekazać muszę. Zamiast in vitro in viagro. Damy ci całe wiadro. Rozumek dostanie kopa. Pod sutanną epi skopa. Zarodki, zarodki w misie. Upchniemy wszystkie w PiS –ie. Epi skop jak chcą sobory. Począć jest zawsze skory. Owieczka czy baranek. Po viagrze dobry kochanek. Po co jakaś mrożonka, gdy chętny do walonka? Jak pochować zarodek? Mrożonej duszy chłodek? Kościół czuje potrzeby. Wyleczy przez pogrzeby. Dla równowagi poczęcie. Receptą na wniebowzięcie. www.youtube.com/watch?v=r3_dJQdKb0Y Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Link : 20.06.09, 20:14 Z badań CBOS wynika, że większość Polaków (62 proc.) uważa, iż Kościół w dużym stopniu oddziałuje na to, co się dzieje w kraju. Co drugi ankietowany (50 proc.) jest zdania, że wpływ ten powinien być mniejszy. Zwiększenia roli Kościoła w życiu publicznym oczekuje co dziesiąta osoba (10 proc.), natomiast znaczną grupę (36 proc.) respondentów zadowala jego obecna pozycja. Według CBOS, ogromna większość Polaków (86 proc.) jest przeciwna temu, aby Kościół wypowiadał się w kwestiach politycznych. Powszechnie akceptowana jest zasada rozdziału Kościoła od państwa - tak uważa 85 proc. badanych. Podobnie powszechnie kwestionowane jest nadawanie normom religijnym sankcji prawa państwowego - 85 proc. ankietowanych jest zdania, że ich przestrzeganie powinno być sprawą sumienia. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3958419.html Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Projekt PiS jest ewidentnie__s_p_r_z_e_c_z_n_y____ 20.06.09, 20:45 z przekonaniami i wolą polskich katolików - proszę nie opowiadać bzdur, szanowny księże biskupie Budzik. www.rp.pl/artykul/86376.html Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Projekt PiS jest ewidentnie__s_p_r_z_e_c_z_n_ 20.06.09, 20:53 (...) jednak w stanowieniu prawa powinni kierować się prawem naturalnym i prawem Bożym. Coś takiego tylko w Watykanie, Iranie i polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie po to "bozia" dała umysł ludziom 20.06.09, 21:17 by nie korzystac z owoców nauki tam gdzie prawo naturalne ma kłopoty, wszak powiedziano: czyńcie sobie ziemię poddaną, kilku niezbyt rozgarniętych życiowo księżulków i jeszcze więcej cwaniaków liczących na karierę i kasę nie moga dyktować całemu społeczeństwu swego zacofania. Dziwne że owo prawo Boże jest inaczej interpretowane tylko przez Kościół Katolicki i garstke nawiedzonych cwaniaczków.Jestem w takim razie za referendum w sprawie płacenia podatków przez kosciół i jego wiernych skoro chca decydować czy mamy pomagać takim rodzicom i oceniac moralność tego czynu, ja chce pomagać nowemu życiu i karac lekkomyslnych ojców i pijaków, pieniądze przejadane przez polityków i nierozgarniętych księżulków, to nie czasy Inkwizycji a czas rozumu i prawdziwych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Exactly ! 20.06.09, 21:26 Zawsze powtarzam : BÓG DAŁ LUDZIOM ROZUM I WOLNĄ WOLĘ I NIE CZYNIŁ Z RELIGII NARZĘDZIA OPRESJI ( ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
ordeal Re: Raczej represji;(! 20.06.09, 21:42 To czarni używają religii jako narzędzia represji w celu panowania nad ciemnym i głupim ludem, a w podtekście chodzi najbardziej o kasiorę-;( indeed4 napisał: >Zawsze powtarzam : BÓG DAŁ LUDZIOM ROZUM I WOLNĄ WOLĘ >I NIE CZYNIŁ Z RELIGII NARZĘDZIA OPRESJI ( ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 No to episkopat ma problem. 20.06.09, 21:52 Jak widać, ten "lud" nie całkiem jest tak ciemny i głupi, jak to sobie wyobrażają nasi hierarchowie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 M_e_m_e_n_t_o 20.06.09, 22:06 www.pardon.pl/artykul/6382/newsweek_narasta_sprzeciw_wobec_kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Powinni tez zakazać transsubstancjacji 20.06.09, 22:34 bo w jej rezultacie poza organizmem kobiety powstaje człowiecze ciało, które jest dawane wiernym do zjedzenia. Autorem tej nauki był w IX wieku Radbertus Paschasius, a Kościół katolicki przyjął ją w 1215. Paschasius nie stosował terminu transsubstancjacja, który zaczęto stosować dopiero dwa wieki później. Nauczał jednak, że ‘substancja chleba i wina jest prawdziwie zmieniona w chleb i ciało Chrystusa’, tak że po konsekracji kapłańskiej, ‘w eucharystii nie pozostaje nic innego jak tylko ciało i krew Chrystusa’, mimo że dla zmysłów wzroku, dotyku i smaku ‘pozostaje ona w postaci chleba i wina.’ w celu rozwiania wątpliwości wątpiących oraz zaspokojeniu pobożnych życzeń wiernych, odwoływał się do niesamowitych opowieści o widzialnym ukazywaniu się ciała i krwi Jezusa. Podawał, że często widziano, jakoby chleb na ołtarzu przyjmował kształt baranka albo małego dziecka, a w momencie, kiedy kapłan brał do ręki chleb, aby go łamać, z nieba zstępował anioł z nożem, zabijał tego baranka albo to dziecię, a ich krwią napełniał kielich! Ludzie chętnie przyjmowali tego rodzaju historie, co pomagało wzmocnić doktrynę o transsubstancjacji, podobnie jak historie o odwiedzinach dusz, które wyszły z czyśćca, pomogły utwierdzić wiarę w istnienie czyśćca.” Kto odrzucał tę naukę, ginął na stosie. Z artykułu Jak powstała teoria transsubstancjacji – Radbertus Paschasius Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A dlaczego zakazywać tylko " in vitro" ? 20.06.09, 22:54 Jako posłuszny naukom kościoła katolik, żądam umieszczenia w polskim prawie karnym zapisów penalizujących łamanie Dziesięciu Przykazań : 1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede Mną. 2. Nie będziesz brał imienia Pana Boga swego nadaremno. 3. Pamiętaj, abyś dzień świety święcił. 4. Czcij ojca swego i matke swoją. 5. Nie zabijaj. 6. Nie cudzołóż. 7. Nie kradnij. 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliżniemu swemu. 9. Nie pożądaj żony bliźniego swego. 10. Ani żadnej rzeczy, która jego jest. i siedem grzechów głównych : 1. Pycha. 2. Chciwość 3. Nieczystość 4. Zazdrość 5. Łakomstwo 6. Gniew 7. Lenistwo ... kto za ? Odpowiedz Link Zgłoś
noiren Re: A dlaczego zakazywać tylko " in vitro" ? 21.06.09, 13:41 Zapomniałeś dodać prawdziwego dziesiątego przykazania, które mówi o tym, iz kosciol nie powinine propagowac kultu swietych (a zostało ono wykreślone przez Watykan ponieważ zbijali całkeim niezłą kasę na relikwiach, medalikach itp.). Aktualne 10-te przykazanie to rozdzielone 9te (jak sie je złączy to tworzą logiczną całość). To byłby raj, a nie kraj XD Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Część księżulków tkwi w czasach przedwojennych 20.06.09, 22:52 mentalnie.Pokolenie ludzi urodzonych na początku XX w po 4 klasach powszechniaka łatwo było trzymać w ryzach ,szczególnie na przeludnionej i biednej wsi, marzeniem większości osób, głównie kobiet było miec księdza w rodzinie ze względu na status społeczny.Na polskiej wsi ta "tradycja" nadal jest kultywowana chociaz w mniejszym stopniu, wiele osób wyjeżdża do miasta, od kilku lat za granicę a biskupi i proboszczowie nadal tkwia w zaczarowanym kręgu, najsilniejsze powiązanie i oparcie maja w kółkach rózańcowych i słuchaczach RM. Najwiecej krzywdy zrobili sobie wprowadzając religie do szkół, młodzi ludzie wręcz sa nastawieni wrogo bez żadnych zewnętrznych "zachęt". Głupoty w dzisiejszych czasach nie można tłumaczyć wiarą, wiele osób wykształconych bardziej lub mniej jest katolikami ale wcale nie zgadzają sie z tym co wyrabiaja niektórzy "mundurowi", mnie sa oni niepotrzebni ze swoją pychą, nam sa potrzebni ludzie potrafiacy scalać wspólnotę a razie potrzeby pomóc innym jeśli jest inaczej nie ma autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Część księżulków tkwi w czasach przedwojennyc 20.06.09, 23:02 Fakt .... moja ciotka opowiadała mi, że jak kiedyś na wsi rodziło się dziecko obciążone jakimiś wadami, w rodzinie mówiono " Józio nie nadaje się do niczego - damy go na księdza" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Projekt PiS jest ewidentnie__s_p_r_z_e_c_z_n_ 20.06.09, 21:22 Coś takiego też : wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-polowa-Polakow-nie-utozsamia-sie-z-zadna-partia,wid,10168543,wiadomosc.html Jasno widać, że Polacy mają już po uszy mieszania sfery sacrum i profanum. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Projekt PiS jest ewidentnie__s_p_r_z_e_c_z_n_ 20.06.09, 22:11 indeed4 napisał: > z przekonaniami i wolą polskich katolików - proszę nie opowiadać > bzdur, szanowny księże biskupie Budzik. Ty się tak nie wymądrzaj, należysz do kościoła, to MUSISZ słuchać swoich pasterzy. W religii nie ma miejsca na interpretację przez laików. Księża i biskupi żyją z interpretacji i wiedzy o nauczaniu Kościoła, nie ty będziesz ich pouczał! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Jak te pieski 20.06.09, 19:12 pie...agore1 napisał: > Coś ci się pomyliło.To biskupi manipulują partiami.Rzucą hasło a banda > przydupasów robi co może, żeby się przypodobać. Biskupom tak się tylko zdaje. Strzelają sobie w nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper ile wg Kk anioł ma skrzydeł,ja widziałem z trzema 20.06.09, 20:01 ale to był anioł na jasełka i niósł jedno dla drugiego anioła. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Opinia innych stowarzyszeń? 20.06.09, 18:43 Ciekawa jaka jest opinia na temat tej ustawy innych stowarzyszeń religinych i społecznych w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Opinia innych stowarzyszeń? 20.06.09, 19:15 city-zen napisał: > Ciekawa jaka jest opinia na temat tej ustawy innych stowarzyszeń religinych i > społecznych w Polsce? Proszę bardzo, opinia kościoła ewangelicko-augsburskiego: www.rp.pl/artykul/81429,293244_Poparcie_dla_in_vitro_ze_strony_luteran.html Tu o innych wyznaniach i religiach: fakty.interia.pl/polska/news/koscioly-pozakatolickie-o-zaplodnieniu-in-vitro,1235769 Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Potrzebny święty na mszyce! 20.06.09, 20:17 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > city-zen napisał: > > > Ciekawa jaka jest opinia na temat tej ustawy innych stowarzyszeń religiny > ch i > > społecznych w Polsce? > > Proszę bardzo, opinia kościoła ewangelicko-augsburskiego: > www.rp.pl/artykul/81429,293244_Poparcie_dla_in_vitro_ze_strony_luteran.html > Tu o innych wyznaniach i religiach: > fakty.interia.pl/polska/news/koscioly-pozakatolickie-o-zaplodnieniu-in-vitro,1235769 > Alleluja i ssać, ssać! Potrzebny święty na mszyce! Pieniądze pisy, pisice. Obsiadły jak osty mszyce. Pomimo kolców chciwość. Poprawko i sprawiedliwość. Mała i zajadła stwora. Naśle ci prokuratora. Bo ma takie odczucia. Na skutek swego plucia. Ssący tabun mszyc łasy. Pragnie possać twej kasy. Adkwokat, ssędzia, klamornik. Wydrąży ciebie jak kornik. Puk, puk czarnego robala. Mszyca miodek wydala. Mszyc mszycownia robali. A niemszycowego spali. Prawa to boskie nam dane. Lecz zamknij przed nimi bramę! www.youtube.com/watch?v=tWFBLo-ySpw www.youtube.com/watch?v=2trd0Obpu_A Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Opinia innych stowarzyszeń? 20.06.09, 20:59 Z tego i wielu powodów nie ma bardziej szkodliwego chrześcijańskieo kościoła, niż rzymsko-katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed "in vitro" = dosłownie "w szkle" 20.06.09, 18:53 Niech lepiej księża i pisowcy nie poruszają niezbyt miłego dla siebie tematu "szkła", bo mogą coś usłyszeć: - małpka - arcybiskup "flaszka" - napici kierowcy melexów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Poczęcie nowego życia niemoralne dla biskupów? 20.06.09, 18:58 a czy spłodzenie kilkoro dzieci przez pijaczynę, niezapewnienie im podstawowego bezpieczeństwa materialnego, czasem i nawet minmum socjalnego jest moralne? Niech sie wypowiedza czy wódka i papierosy sa moralne gdy sie posiada potomstwo, za flaszke mozna kupic sporo do jedzenia, za paczkę fajek sporo słodyczy. Budżet państwa na tym zarabia ale nie słyszałem by Kościół praktycznie potępił taki styl życia. Ja od kilku lat nie łozę na KK gdyż uważam ich podejście za cyniczne i pełne hipokryzji i jest mi obojętne za kogo mnie uważają, wpojone mi wartosci od nich nie zalezą. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Poczęcie nowego życia niemoralne dla biskupów 20.06.09, 19:42 Ależ oczywiście, że jest moralne. Moralne jest również, jeśli pijaczyna regularnie te dzieci bije, gwałci żonę (która w konfesjonale może jeszcze usłyszeć, że jest złą żoną, bo powinna pokornie "dźwigać swój krzyż", a nie skarżyć się na pana i władcę), wydaje zarobione czy wyżebrane przez nią pieniądze na wódkę - to w oczach KK jest "tradycyjną rodziną" i jest jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Maja uniwersalne powiedzenie: "wola Boska" 20.06.09, 19:58 Każdy cwany albo przygłupi klecha tego używa, mądry i znający życie zawsze znajdzie czas na rozmowę, wypyta, czasem doradzi ma kontakt z ludźmi mogacymi pomóc szczególnie dzieciom. "Mój" proboszcz zna parafian i spotykamy sie w sprawach tych najuboższych dzieci, kupujemy to czego potrzebuja a księżulo im to daje mówiąc że dobrzy ludzie im pomagają, nigdy nie robiłem tego imiennie, w stanie wojennym i później organizowaliśmy korepetycje czy jakies tam posiłki dla dzieci przychodzacych na religię. Był tez ksiądz który potrafił słuchać staruszek, trzymając za dłoń i patrzący w oczy biorąc pieniądze na msze w intencjach a jak było nieszczęście kwitowął że to wola Boża albo Bóg tak chciał, zrobilismy cichy bojkot przez kilka niedziel rzucając na tace grosik albo wcale i zabrano go do innej parafii, żałosny człowieczek i tez walczy nadal o życie poczęte i "doradza" włądzy. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_miejski Re: Wycofać wojska z Afganistanu 20.06.09, 19:34 jankbh napisał: > Polska walczy z fanatyzmem religijnym w Afganistanie, kiedy w kraju > potrzeba zwalczać rodzimych talibanów "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej litości boskiej, ludzie w Polsce nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka"(J.Piłsudski) Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 17:41 Jestem za tym, aby Kościół wyrażał swoje zdanie. Ale narzucanie go całemu społeczeństwo za pomocą prawa uważam za nieporozumienie. Kiedy Kościół zrozumie, że czasy gdy prawo religijne było w Europie zrównane z prawem państwowym już minęły? Odpowiedz Link Zgłoś
kist22 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 17:46 Gadacie o demokracji a jezeli ktoś zgłosi projekt ustawy niezgodny z waszym myśleniem to już robicie raban - na tym polega wasza demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:05 kist22 napisał: > Gadacie o demokracji a jezeli ktoś zgłosi projekt ustawy niezgodny z waszym > myśleniem to już robicie raban - na tym polega wasza demokracja? **************************** Normy wyznacza Konstytucja, która nie wyróżnia nikogo pod względem światopoglądu. Oparcie się w projekcie na przesłankach światopoglądowych części społeczeństwa i próba uczynienia z nich normy powszechnie obowiązującej jest sprzeczne z demokracją. Dlatego nie narzucamy szariatu, ani żadnego innego systemu wartości religijnych jako powszechnie obowiązujących. Może więc Piecha namawiać katolików na rezygnację z in vitro. I to mu gwarantuje Konstytucja. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:40 Marudo, sam bym tego lepiej nie powiedział. kist22 - ja nie robię rabanu dlatego, że ktoś myśli inaczej. Ja robię raban, bo ktoś chce decydować za mnie w sprawach światopoglądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Gdzie minęły, tam minęły... 20.06.09, 17:55 intel-e-gent napisał: > Kiedy Kościół zrozumie, że czasy gdy prawo religijne było w Europie zrównane z > prawem państwowym już minęły? A musi? Chyba nie w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 20:10 Rozumie, dlatego chce żeby wróciły w Polsce, bo Europa juz stracona. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptawka Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 17:49 a co mnie obchodzi nauka koscioła do qrwy nedzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 17:58 tuptawka napisała: > a co mnie obchodzi nauka koscioła do qrwy nedzy ??? Ale większość (rządzących i to niezależnie od opcji politycznej) obchodzi; a może uważają, że im się opłaca udawać, że obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Czarnym wieprzon sie juz kompletnie 20.06.09, 17:52 w glowach poprzewracalo.Rozstrzygneli problem glosowan w parlamencie. To wspaniale. A moze ktos rostrzygnie problem braci kato-pedofilskiej. Najlepiej raz i na zawsze, przy pomocy opcji defenestracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Co wazniejsze: Watykan czy obywatele RP? 20.06.09, 17:56 Teraz politycy musza odpowiedziec sobie na pytanie o to co jest wazniejsze: Watykan czy obywatele RP... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Głupie pytanie! 20.06.09, 18:02 xs550 napisał: > Teraz politycy musza odpowiedziec sobie na pytanie o to co jest > wazniejsze: Watykan czy obywatele RP... Oczywiście, że Watykan. Czyżbyś miał jakieś wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 zgodne z nauką 20.06.09, 17:57 nie przesadzajmy z tą zgodnością,zeby się jeszcze z ewangelią zga dzało... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: zgodne z nauką 20.06.09, 18:04 maureen2 napisała: > nie przesadzajmy z tą zgodnością,zeby się jeszcze z ewangelią zga > dzało... Otóż to: przede wszystkim ma się zgadzać z ewangelią! Z nauką - i owszem, ale z NAUKĄ KOŚCIOŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Nie interesuje mnie nauka kościoła! 20.06.09, 17:57 Czarna zaraza won z Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Zaraz zaraz, w końcu większość... 20.06.09, 18:45 Polaków głosowała za Anschlussem do UE pięć lat temu... No chyba że masz na myśli kolesiów odwetowców z CDU CSU przebierających już nogami aby "odzyskać tu swoje", to wtedy kto wie, może bym się i przyłączył do tego apelu. Ale o takiego samobója to szczerze mówiąc Cię nie posądzam... No i napisz koniecznie co nowego na zmywaku, a także przy mopie słychać w Vaterlandzie... __________ CDU CSU żąda potępienia wysiedleń, możliwości osiedlania się oraz "Recht auf die Heimat" - prawo do stron ojczystych, prawo do osiedlania się. Minister Sprawa Wewnętrznych Niemiec pan Wolfgang Schaeuble powiedział na zjeździe Ziomkostwa Sudeckiego: "my mamy prawo do osiedlania się”. Jeżeli Platforma Obywatelska uzyskuje najlepszy wynik wyborczy niemal nazajutrz po deklaracji CDU CSU, domagającej się nie tylko potępienia wypędzeń, ale również – przywrócenia praw, to znaczy, że nie trzeba się specjalnie krępować przy kolejnym eskalowaniu żądań i zaostrzaniu tak zwanej polityki historycznej. Okazało się, że instrumenty psychicznego obezwładniania i narkotyzowania polskiego społeczeństwa działają sprawnie, a przewerbowana razwiedka panuje nad sytuacją. Ugrupowania przeciwne ratyfikacji traktatu lizbońskiego zostały usunięte z politycznej sceny w sposób trwały, a zatem coraz bardziej prawdopodobna może okazać się próba wprowadzenia traktatu lizbońskiego w życie już jesienią, bez względu na to, czy wszystkie państwa ratyfikują go, czy nie. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Oj strasznie w twojej oborze cuchnie 20.06.09, 19:04 średniowieczem pseudo profesorku. A oczęta bielmem ci zarosły skoro dalej nie widzisz jak Polska zyskuje na członkowstwie w UE. Na szczęście większość, która tak krytykujesz widzi to i cieszy się że na przekór zacofanemu bydłu podjęła dobrą decyzję:) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Skończyły się szarfy, zaczęły się schody. 20.06.09, 19:21 Taki przykładowo Hitler też wybrany był demokratycznie i przez większość. Stalin w swoim okręgu wyborczym dostał nawet ponad 100 % demokratycznych głosów! Zyski z naszego Anschlussu do UE są oczywiste i dla mnie. Te 2000 PLN "na twarz" Polaka jakie w ciągu 5 lat naszego członkostwa otrzymaliśmy z UE postawiło naszą gospodarkę na nogi i do pionu. Wprawdzie mocno to dotowaliśmy z naszej składki (ostatnio prawie 11 mld. PLN rocznie) ale nic to, liczy się każdy grosz. Dalsze atrakcje przed nami. Cieszmy się tym dobrobytem które każde dziecko nawet widzi, a porażającym i ciągle rosnącym długiem który trzeba będzie kiedyś (czym?) spłacić się nie przejmujmy. To w końcu problem naszych prawnuków. __________ Skończyły się szarfy, zaczęły się schody. [gen. Bolesław Wieniawa-Długoszowski] Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Cymbał. 20.06.09, 20:36 www.hotmoney.pl/artykul/2923/1/ue-polska-dostaje-unijne-miliardy.html Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tu bym się zgodził z tą opinią o Tobie samym... 20.06.09, 20:55 choć z pewnym ociąganiem. No i żeby już w nagłówku zgłaszać swoją kondycję intelektualną czy nawet być może ksywę? Możesz się jednak z tego kompleksu i prawdziwego ignoranctwa uwolnić studiując i porównują choćby artykuł w GW i Der Dzienniku o naszych beneficjach w UE. Niezależnie od tego, że ocena naszych korzyści dramatycznie się w opinii tych autorów, w końcu euroentuzjastów różniła co już pozwala na wnioskowanie o daleko idących manipulacjach, to nasze cymesy wymierne w złotówkach wynoszą za okres akcesji w UE około 2000 PLN na osobę. Myślę że to wystarczy, o ile nawet nie przekracza Twoich możliwości w percepcji tekstu. Aż tak bardzo się tym nie przejmuj i w kompleksy głębokie nie wpadaj. Takie trudności z rozumieniem tekstu a nawet jeszcze gorsze ma większość naszych obywateli. W każdym razie wydaje mi się że wyrazy mojego współczucia będą na miejscu... Pozdrawiam i bez odbioru. __________ Jest politycznym skandalem na skalę światową, że po odrzuceniu traktatu w praworządnie przeprowadzonym referendum irlandzkim, na ten temat w ogóle się jeszcze gada. Ten traktat prawnie nie istnieje i jego forsowanie przez próbę wymuszenia jakiegoś „referendum poprawkowego” urąga elementarnym zasadom demokracji i dowodzi to co ja od dawna podejrzewam, że ten niby to wielki demokratyzm w Unii, który ma się tam przejawiać w tym że […] ze stadła zboczeńców chce się stworzyć jakąś demokrację, a tutaj się kwestionuje fundament demokracji. Naród przemówił, jest prawo w Unii, ono decyduje. Jak jeden odrzuca to jest prawo veta. To dowodzi jednego, w Unii pod sztandarami demokracji idą tendencje totalitarne tam panującej międzynarodówki lewackiej […]. [prof. B. Wolniewicz] Wtedy, kiedy eurokonstytucja została odrzucona przez referendum we Francji i w Holandii został dokonany akt braku ratyfikacji w majestacie prawa i z poszanowaniem prawa. Natomiast dyskusja która została otwarta na temat powtórzenia tego referendum czyli „przejechanie jeszcze raz tego samego odcinka drogi” dla mnie jest ona niebezpieczna nie tylko dlatego że następuje jak gdyby kompletne odrzucenie istniejącego systemu prawnego ile jest to kolejne przekroczenie bariery, gdzie można się posunąć kompletnie lekceważąc naród, i to jest naród irlandzki, polski, francuski jaki by on nie był. To jest bardzo niebezpieczne, i zadaję sobie w ogóle pytanie: „w imię czego dochodzi do łamania takich powiedziałabym nie barier, ale prawdziwych zapór które tworzą podstawy nie tylko państwowości, ale unii narodów”. [Anna Milewska] Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Rzekłem - cymbał. 20.06.09, 21:09 40 000 000 x 2 000 zł = ...... euro ? Liczydła i wracać do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
bobasz Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 17:58 Rządy Kościoła Katolickiego w Polsce muszą się skończyć. Nie do pomyślenia jest sytuacją , żeby w państwie europejskim, duchowni, niczym irańska Rada Rewolucjyna, decydowały, które ustawy są zgodne z nauką kościoła, i wpływały na posłów poprzez swoje wypowiedzi. I nie mówie tutaj tylko o PiS, także PO słucha się biskupów w decyzjach politycznych(Karta Praw Podstawowych), rozumiem że w Polsce 90 % to katolicy, ale nawet Jezus mówił oddajcie Bogu, co boskie, a cesarzowi co cesarskie(czy coś takiego), szanuję niektóre zasługi kościoła, ale jego olbrzymi wpływ na politykę państwa musi się skończyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wiekszosc ma gdzies nauke kk; w zamian kk ma gdzi 20.06.09, 18:04 gdzies wiekszosc. Dokladnie tak jak z ajatollachami w Iranie: oni wiedza lepiej i moga olac zwolennikow odmiennych pogladow. Oraz narzucic im wlasne. Wlasnie robia to rekami PiS i pod obecnosc wiekszosciowej PO. W moim poscie za linkiem znajduje sie link do tekstu o naprotechnologii, a na koncu postu jego najistotniejsza czesc dot. przewidywanego rozwoju wypadkow. Jesli jestes zainteresowany to mozesz zapoznac sie z innymi wypowiedziami (duzo ich) - mysle, ze przynajmniej niektore z nich warte sa otwarcia. forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=933&w=94532067&a=94632243 Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Po mysli biskupów? 20.06.09, 18:04 No to z miejsca mamy powód, żeby wywalić tą ustawę do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
k0les Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 18:08 Czarni niech zaczna sie zajmowac tym czym powinni a nie wpie...ja sie do polityki...co taki ksiezulko moze wiedziec o zyciu w rodziniu..o dramacie jaki przezywaja ludzie nie mogacy miec dzieci..dla ktorych metoda in vitro jest jedyna szansa na dziecko... poza tym naturalnie tez wiele zarodkow ginie..przeciez z kazdego jednego zarodka nie rozwija sie dalej czlowiek... Zygac mi sie chce jak widze ten wpierd... sie kosciol w wszystkie sprawy..i tych pisdzielcow ich przydupasow... Pewnie...zrobmy tak jak w iranie..niech rzady trzyma kosciol...bedzie wesolo... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:08 Albo do Watykanu czy Irlandii, tam już są katolickie kraje, w Polsce niedoczekanie wasze!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciego Sukienkowi nie maja w Irlandii rozowej przyszlosci 20.06.09, 18:57 Irlandia jest na dobrej drodze do pozbycia sie czarnych zboczencow i do sekularyzacji spoleczenstwa. To wszystko w zwiazku ze skandalem jaki ma tu miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aldryg Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:09 Polska nie jest państwem wyznaniowym. Jesteś katolikiem? To będziesz się kierował wytycznymi kościoła, ale ja nie muszę, bo jestem ateistą. Nie pozwolę narzucać sobie "jedynie słusznego" obrazu świata. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Chęć posiadania potomstwa grzechem nie jest 20.06.09, 18:48 in vitro jest dużo bardziej moralne niz te dyskusje przygłupawych polityków którzy nigdy nie poznali gorzkiego smaku oczekiwania na potomstwo, nie kazdy ma ochotę na adopcję, znam wiele par które pozostały samotne mimo iz takie "dobre rady" otrzymywali. Czynienie dobra nie ma wymiaru wyznaniowego ani tez KK monopolu na mądrość, Jezus bynajmniej był jednym z tych którzy leczyli przez nakładanie rąk także kłopoty z płodnością tez w ten sposób sie leczy, w Polsce też. Sam Jezus zgodnie z tym co napisano chyba też był w jakimś wymiarze poczęty in vitro albo to bujda, kwestia podejścia do tematu i samej wiary człowieka. Niech KK okresli co wolno a co nie katolikowi, czy stosunek przerywany jest moralny, onanizm też? Ja uwazam że to tematy bardzo naturalne a jeżeli ktos uważa inaczej to niech tego nie robi, mnie w tym wiara w Jezusa nie przeszkadza. Zapytam jako katolik: w imie czego i kogo "wybrańcy" daja rady i zakazy skoro ma to na celu poczęcie życia? Może niech się wezmą za moralne tłumaczenie rzetelnej pracy, współistnienia i krzewienia wielu wartosci uniwersalnych wśród młodych ludzi a nie firmowanie ambitnych ale niemądrych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
aggabi Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz .. 20.06.09, 18:11 Jakim prawem wogóle się wtrącają. Nie mają pojęcia co przeżywają rodziny borykające się z bezpłodnością. Wypowiadają się w kwestiach o których nie mają zielonego pojęcia. Gratulacje dla pro-katolickiego PIS-u za kolejny dowód podlizywania się klerowi w zamian za głosy moherowych beretów. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdoleagore1 Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 18:11 >Ten projekt ustawy zaproponowanej w formie zakazu in vitro pokrywałby się ze stanowiskiem Kościoła powszechnego wyrażonego w instrukcji watykańskiej. Właśnie, jest zgodny z watykańską instrukcją stworzoną przez starych "kawalerów" i nie mający nic wspólnego z biblią oraz jej naukami. Taki wymysł popieprzonych hierarchów, którzy od wieków muszą z czymś walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz ... 20.06.09, 18:13 A może by tak posłowie PiS, posłowie podobno suwerennego i niepodległego państwa, jakim jest podobno Rzeczpospolita Polska, przestali działać według instrukcji Watykanu? Co to ma znaczyć, że władza ustawodawcza w Polsce jest sprawowana przez ludzi, którzy działają zgodnie z instrukcjami władz obcego państwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:21 ar.co napisała: > Co to ma znaczyć, że > władza ustawodawcza w Polsce jest sprawowana przez ludzi, którzy > działają zgodnie z instrukcjami władz obcego państwa?! DOKŁADNIE !!! I to - jak tego dowodzi ostatnie 20 lat - nieważne z jakiej opcji (prawica, lewica...) są rządzący. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Od słynnego Anschlussu pięć lat temu do UE... 20.06.09, 18:33 to już takim suwerennym i niepodległym nie jest niestety. Każdego roku posłusznie wciela Rzeczpospolita w życie około 400 dyrektyw unijnych generowanych przez Brukselę w obstrukcyjnej wręcz gorączce z błogosławieństwem wiernopoddańczego PE. Tak więc spokojnie chłopie... Na pocieszenie można dodać że za to wiernopoddaństwo otrzymaliśmy jak dotąd łącznie około 2000 PLN na twarz z unijnych funduszy (no OK częściowo tylko także z naszych 11 mld. PLN rocznej składki). Każdy dziecko gołym okiem nawet widzi że to nas postawiło na nogach i do pionu. __________ W UE podobnie jak w ZSSR ton nadają marksiści, dla których największym wrogiem jest religia szczególnie chrześcijańska a zwłaszcza katolicka. Na razie walczy z Kościołem metodami innymi niż Lenin i Stalin, ale to kwestia taktyki, a po drugie wszystko przed nami. [red. S. Michalkiewicz] Jednym z podobieństw UE do ZSSR jest promowanie gorszych stron natury ludzkiej. Nie ma takiej ułomności człowieka której nie starano by się podnieść do najwyższej rangi i godności wręcz, nadać jej prawomocny status "normalności". Jeśli pedagogika starożytna albo chrześcijańska starały się podnieść poprzeczkę wymagań, o tyle dominujący w UE permisywizm odwołuje się bardziej do folgowania instynktom niż do trzymania ich w ryzach. Jest to podobne do wczesnej fazy bolszewizmu i jego pogardy dla konwenansów. Unijne prawodawstwo prowadzi do rozkładu stosunków rodzinnych i nie jest to kwestią przypadku. Pora abyśmy się temu w obywatelskim proteście stanowczo sprzeciwili, albo jeśli nie my to zapłacą za naszą bierność nasze dzieci. Gazecie oczywiście zawsze było bliżej do bolszewii niż do chrześcijańskich zasad moralnych, zatem trudno się dziwić temu co wspiera całym swym koszernym "autorytetem"… [red. S. Michalkiewicz] Jest politycznym skandalem na skalę światową, że po odrzuceniu traktatu w praworządnie przeprowadzonym referendum irlandzkim, na ten temat w ogóle się jeszcze gada. Ten traktat prawnie nie istnieje i jego forsowanie przez próbę wymuszenia jakiegoś „referendum poprawkowego” urąga elementarnym zasadom demokracji i dowodzi to co ja od dawna podejrzewam, że ten niby to wielki demokratyzm w Unii, który ma się tam przejawiać w tym że […] ze stadła zboczeńców chce się stworzyć jakąś demokrację, a tutaj się kwestionuje fundament demokracji. Naród przemówił, jest prawo w Unii, ono decyduje. Jak jeden odrzuca to jest prawo veta. To dowodzi jednego, w Unii pod sztandarami demokracji idą tendencje totalitarne tam panującej międzynarodówki lewackiej […]. [prof. B. Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Od słynnego Anschlussu pięć lat temu do UE... 20.06.09, 19:50 Jakoś nie przypominam sobie głosowania, w którym naród zadecydował o przystąpieniu do państwa watykańskiego. Natomiast o przystąpieniu do UE zadecydował właśnie naród. A tak na mrginesie - rozumiem, że stworzyłeś w odległej przeszłości jeden tekst o UE i teraz wklejasz go w odpowiedzi na każdą, dowolną wypowiedź. Rozumiem, że stworzenie następnego tekstu zajmie ci kolejny miesiąc. Ale nie mógłbyś - zamiast tej sraczki słownej - dawać np. "j.w."? I tak nikt nie przeczyta, a nie będziesz musiał ciągle wstawiać tych samych bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
prze-mur Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz .. 20.06.09, 18:14 Ma sie rozumiec ze ci co nie wieza w boga i nie chca podlegac wladzy kosciola ta ustawa nie dotyczy? i moga korzystac z in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zaka 20.06.09, 18:22 prze-mur napisał: > Ma sie rozumiec ze ci co nie wieza w boga i nie chca podlegac wladzy > kosciola ta ustawa nie dotyczy? i moga korzystac z in vitro? Niestety, ustawa dotyczy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
prze-mur Posłowie PiS działają po myśli biskupów. Zakaz .. 20.06.09, 18:14 Ma sie rozumiec ze ci co nie wieza w boga i nie chca podlegac wladzy kosciola ta ustawa nie dotyczy? i moga korzystac z in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
lootek766 no i co z tego? 20.06.09, 18:16 czy w swieckim panstwie prawo ma byc uchwalane pod kk?? czy doczekamy sie w koncu, ze politycy przestana lizac d**e kk? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: no i co z tego? 20.06.09, 18:23 lootek766 napisała: > czy w swieckim panstwie prawo ma byc uchwalane pod kk?? czy doczekamy sie w > koncu, ze politycy przestana lizac d**e kk? "Za trzydzieści parę lat, jak dobrze pójdzie"... Odpowiedz Link Zgłoś