Dodaj do ulubionych

7mc odstawia się??

11.08.13, 15:41
Dziewczyny nie wiem zupełnie o co chodzi. Mój 7mc. cycocholik jakbyodstawia się z dzień. Wcześniej jadł co około 2godz zawsze chętnie z dwóch piersi. Teraz np dziś od 9 do14 sobie zrobił przerwę. Około 8.30 zjada zupke potem ciut popija pierś i idziemy naacer. Jak wracamy to około 11.30 zjadł ładnie a od paru dni nie chce. Proponowałam o później około 12.30też średnio. Dziś postanowiłam dac o tej porze więc kaszę. Zjadł chętnie i pierś teraz dopiero o 15.nie za bardzo wiem o co chodzi. Chce go jeszcze karmić a wygląda to tak że odkąd rozszerzamy dietę to piersią interesuje się tylko tak od 18 i cała noc w dzień jakby nie dac to chyba by się wcale nie upomniał co robić? Dodam że nawet po tych stałych posiłkach nie chce popic piersi. Trochę daje mu więc wody łyżka bo tak tylko umie na razie. Zaczynam się bać że na mało płynów. W dzień do tej pory zjadł dwa posiłki stale zupę i owoce. Kasza dziś była pierwszy raz. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • awidyna Re: 7mc odstawia się?? 11.08.13, 22:10
      Jeśli pozwolisz to podepnę się pod Twoje pytanie bo mam ten sam problem. Zawsze myślałam, że to mi mleka braknie a nie, że dzieć nie będzie chciał. U mnie jest tak samo, tyle, że ja karmię odciąganym. Do godziny 18.00 najlepiej, żebym z mlekiem nie podchodziła. Po 18.00 zje i na noc 180 ml zje i tyle. Rano kasze (rożne +owoce), potem deser typu banan, kawałek jabłka czy innego owoca, zupka i obiad z nami. Ale mleka nie chce za chiny, tylko wieczorem. Lodówka mlekiem płynąca i jeśli to jest wg Was normalne to zmniejszę ilość odciągnięć bo po co mam magazynować mleko?
      • klusia09 Re: 7mc odstawia się?? 15.08.13, 20:37
        Hop hop czy ktoś coś doradzi?
        Młody nadal średnio w dzień zainteresowany piersią. Posiłki stale chętnie zjada. Kaszę bardzo pokochał. W sumie to pierś jje w dzień jakieś 4razy . Czy myślicie że to ok? Czy dac mu coś do picia jeszcze. Najbardziej martwi mnie że po tych stałych posiłkach nie chce popic i dość twarde kupy robi. Ale robi w sumie co dzień rano i bardzo się przy tym nie męczy. Może nie potrzebnie się martwię ale mając na uwadze jaki był z niego cycol jeszcze nie dawno ciągle walczę z zastójami
        • vimi77 Re: 7mc odstawia się?? 16.08.13, 09:06
          Nie martw się. Skoro nie męczy się z kupą to jest dobrze. Karmienie 4 razy na dobę wystarczy. Małym dzieciom szybko się zmienia. Mój za to najchętniej tylko pierś by jadł, zupki i obiadki są be, a ja już pracuję. Wyćwiczyłam go jednak, że w dzień cyca nie ma, tylko wieczorem i w nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka