Dodaj do ulubionych

Google z lekką zadyszką. Liczy na zyski z YouTu...

17.07.09, 18:18
Klikając na reklamy podniesiemy indeks optymizmu co spowoduje
wyjście z kryzysu. To takie proste. Niech cała planeta zacznie klikać
i jest po kryzysie!
Obserwuj wątek
    • pocomoni Google z lekką zadyszką. Liczy na zyski z YouTu... 17.07.09, 19:40
      Przecież to są doskonałe wyniki. Tytuł jak zwykle nie zapowiada treści.
    • marek.lipski 31.03.2009,google i 100 Millionow dla Start Ups 17.07.09, 20:50
      Google Ventures i youtube zaskocza.Napewno.
      Mam nadzieje ze wkrotce moj projekt internetowy
      wzbudzi w google tak jak inny zainteresowanie.
      Dziekuje zarowno google,msn.

www.wirtschaftsblatt.at/home/schwerpunkt/itnews/ebusiness/368728/index.do

www.zdnet.de/news/wirtschaft_unternehmen_business_google_startet_beteiligungsgesellschaft_google_ventures_story-39001020-41002408-
      1.htm

www.google.com/ventures
    • ondskan Re: Google z lekką zadyszką. Liczy na zyski z You 18.07.09, 00:08
      Klikam regularnie. Kilkadziesiąt razy dziennie. Zalecam to innym.
      Dzięki temu świat idzie do przodu. Przynajmniej ten wirtualny.
    • cezary_futerko Microsoft sponsoruje pismaka? 18.07.09, 01:19
      Totalnie tendencynjny artykul.
    • danny_boy A lewą ma bardziej 18.07.09, 01:22
      przy zysku - o 19 proc. (
    • mo-money Dzięki Adblock 18.07.09, 01:44
      Firefox+Adblock i zero wpychających się ogłoszeń i zero clicks dla google.
      • f_crane Nie ma się czym chwalić 18.07.09, 05:55
        Jeżeli bezmyślnie wycinasz każdą formę reklamy, jak choćby tekstowe od Google to szkodzisz tylko właścicielom stron. Kiedy AB zostanie problematyczny dla G, znajdą sposób na jego obejście - wystarczy np. przerywać filmy na YT reklamami itd.
        To jest właśnie problem z Adblockiem. Niektórzy ludzie są zbyt leniwi - nei tworzą white lists, wycinają także rozsądne reklamy. Bo wszystko musi być za darmo.
        Ja (w Operze) kieruję się jak sądzę rozsądną zasadą. Staram się nic nie blokować, chyba że:
        - flashowy popup na 3/4 ekranu
        - flashowy popup z uciekającym krzyżykiem
        - reklama flash Z DŹWIĘKIEM
        - spartaczona reklama flash, która zje 100% każdego procesora

Wtedy, niestety blokuję cały serwer z reklamami. Nie ma zmiłuj. Ostatnio niestey adv.gazeta.pl/ads/* dołączyło do tego grona po reklamie z dźwiękiem. Nigdy nie zrozumiem reklamodawcó, którzy decydują się na takie - mnie to strasznie zniechęca do ich produktów.
        Niemniej nadal widać jakieś reklamy wczytywane z nie zablokowanych serwereów, w tym tekstowe google - komu one szkodzą? No, chyba że mowa o dziełach jakiegoś gimanzjalisty speca od SEO, gdzie nie ma żadnej wartościowej treści, pełno reklam, ale pojawia się na szczycie wyników - po zoptymalzowana pod wyszukiwarkę...
      • drenlo Re: Dzięki Adblock 18.07.09, 10:59
        mo-money napisał:

> Firefox+Adblock i zero wpychających się ogłoszeń i zero clicks dla google.

adblock jest dla lamerow i wcale nie dziala, no chyba ze przegladasz tylko
        gazete i onet;) o wiele lepszym rozwiazaniem jest no-script - domyslnie blokuje
        wszystkie skrypty (java, pop-up, flash, reklamy, itp), bez koniecznosci
        dodawania adresow blokowanych serwerow.

A jesli potrzebujesz obejrzec strone z reklamami mozesz zezwolic na dzialanie
        skrytpow na danej stronie - permanentnie lub jednorazowo.
      • zaskoczony360 Adblock kiedyś wykończy Mozille i Firefoxa 18.07.09, 12:53
        Firma Mozilla utrzymuje się tylko i wyłącznie dzięki kasie z Google
        (ponad 90%). Jeżeli Google odnotuje zbyt duży procent osób które
        blokują reklamy i odbierają im zyski to idę o zakład że ktoś zadzwoni
        do Mozilli i następnego dnia pojawi się w firefox błąd który uniemożliwi działanie AdBlocka :)

AdBlock z jednej strony przyciąga ludzi do Firefoxa, z drugiej jest
        poważnym problemem który może zaburzyć finansowanie rozwoju tej
        przeglądarki. No chyba że zrobią ją płatną i się uniezależni od
        swojego sponsora.
    • joachim Co mają wspólnego tytuł z treścią? 18.07.09, 13:10
      Kur***. Po raz n-ty tytuł z pierwszej strony nie ma NIC wspólnego z treścią
      artykułu. Złe wyniki? Zadyszka? Czy was redaktorów popie...ło? Wrzaskliwe
      tytuły z superekspressu, całkowicie oderwane od treści atrykułów nie tylko
      przyciągają uwagę czytelnika, ale także niemiłosiernie go wpieniają. Niech mi
      ktoś da sensowne newsy w trybie slashdot'a i już nigdy przenigdy nie zajrzę na
      gazetę.
      • eggon Re: Co mają wspólnego tytuł z treścią? 18.07.09, 15:14
        Krzykacze, krzykacze... Dla zwykłej firmy to faktycznie byłyby to świetne
        wyniki. Ale Google jest wyceniane przy wskaźniku cena/zysk na poziomie 30, co
        oznacza, że inwestorzy spodziewają się CAŁY CZAS wzrostu przychodów i zysków w
        bardzo szybkim tempie. 19% zwiększenia zysku osiągnęli dzięki cięciom kosztów,
        ale ciąć w nieskończoność się nie da, a przychody wzrosły zaledwie o 3%.
        • joachim Re: Co mają wspólnego tytuł z treścią? 19.07.09, 12:28
          Racja, poniosło mnie. Manieryczne tytuły mnie irytują, ale tu przesadziłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka