maciekzy 17.07.09, 18:18 Klikając na reklamy podniesiemy indeks optymizmu co spowoduje wyjście z kryzysu. To takie proste. Niech cała planeta zacznie klikać i jest po kryzysie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocomoni Google z lekką zadyszką. Liczy na zyski z YouTu... 17.07.09, 19:40 Przecież to są doskonałe wyniki. Tytuł jak zwykle nie zapowiada treści. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski 31.03.2009,google i 100 Millionow dla Start Ups 17.07.09, 20:50 Google Ventures i youtube zaskocza.Napewno. Mam nadzieje ze wkrotce moj projekt internetowy wzbudzi w google tak jak inny zainteresowanie. Dziekuje zarowno google,msn. www.wirtschaftsblatt.at/home/schwerpunkt/itnews/ebusiness/368728/index.do www.zdnet.de/news/wirtschaft_unternehmen_business_google_startet_beteiligungsgesellschaft_google_ventures_story-39001020-41002408- 1.htm www.google.com/ventures Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Google z lekką zadyszką. Liczy na zyski z You 18.07.09, 00:08 Klikam regularnie. Kilkadziesiąt razy dziennie. Zalecam to innym. Dzięki temu świat idzie do przodu. Przynajmniej ten wirtualny. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary_futerko Microsoft sponsoruje pismaka? 18.07.09, 01:19 Totalnie tendencynjny artykul. Odpowiedz Link Zgłoś
mo-money Dzięki Adblock 18.07.09, 01:44 Firefox+Adblock i zero wpychających się ogłoszeń i zero clicks dla google. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Nie ma się czym chwalić 18.07.09, 05:55 Jeżeli bezmyślnie wycinasz każdą formę reklamy, jak choćby tekstowe od Google to szkodzisz tylko właścicielom stron. Kiedy AB zostanie problematyczny dla G, znajdą sposób na jego obejście - wystarczy np. przerywać filmy na YT reklamami itd. To jest właśnie problem z Adblockiem. Niektórzy ludzie są zbyt leniwi - nei tworzą white lists, wycinają także rozsądne reklamy. Bo wszystko musi być za darmo. Ja (w Operze) kieruję się jak sądzę rozsądną zasadą. Staram się nic nie blokować, chyba że: - flashowy popup na 3/4 ekranu - flashowy popup z uciekającym krzyżykiem - reklama flash Z DŹWIĘKIEM - spartaczona reklama flash, która zje 100% każdego procesora Wtedy, niestety blokuję cały serwer z reklamami. Nie ma zmiłuj. Ostatnio niestey adv.gazeta.pl/ads/* dołączyło do tego grona po reklamie z dźwiękiem. Nigdy nie zrozumiem reklamodawcó, którzy decydują się na takie - mnie to strasznie zniechęca do ich produktów. Niemniej nadal widać jakieś reklamy wczytywane z nie zablokowanych serwereów, w tym tekstowe google - komu one szkodzą? No, chyba że mowa o dziełach jakiegoś gimanzjalisty speca od SEO, gdzie nie ma żadnej wartościowej treści, pełno reklam, ale pojawia się na szczycie wyników - po zoptymalzowana pod wyszukiwarkę... Odpowiedz Link Zgłoś
drenlo Re: Dzięki Adblock 18.07.09, 10:59 mo-money napisał: > Firefox+Adblock i zero wpychających się ogłoszeń i zero clicks dla google. adblock jest dla lamerow i wcale nie dziala, no chyba ze przegladasz tylko gazete i onet;) o wiele lepszym rozwiazaniem jest no-script - domyslnie blokuje wszystkie skrypty (java, pop-up, flash, reklamy, itp), bez koniecznosci dodawania adresow blokowanych serwerow. A jesli potrzebujesz obejrzec strone z reklamami mozesz zezwolic na dzialanie skrytpow na danej stronie - permanentnie lub jednorazowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zaskoczony360 Adblock kiedyś wykończy Mozille i Firefoxa 18.07.09, 12:53 Firma Mozilla utrzymuje się tylko i wyłącznie dzięki kasie z Google (ponad 90%). Jeżeli Google odnotuje zbyt duży procent osób które blokują reklamy i odbierają im zyski to idę o zakład że ktoś zadzwoni do Mozilli i następnego dnia pojawi się w firefox błąd który uniemożliwi działanie AdBlocka :) AdBlock z jednej strony przyciąga ludzi do Firefoxa, z drugiej jest poważnym problemem który może zaburzyć finansowanie rozwoju tej przeglądarki. No chyba że zrobią ją płatną i się uniezależni od swojego sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
joachim Co mają wspólnego tytuł z treścią? 18.07.09, 13:10 Kur***. Po raz n-ty tytuł z pierwszej strony nie ma NIC wspólnego z treścią artykułu. Złe wyniki? Zadyszka? Czy was redaktorów popie...ło? Wrzaskliwe tytuły z superekspressu, całkowicie oderwane od treści atrykułów nie tylko przyciągają uwagę czytelnika, ale także niemiłosiernie go wpieniają. Niech mi ktoś da sensowne newsy w trybie slashdot'a i już nigdy przenigdy nie zajrzę na gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
eggon Re: Co mają wspólnego tytuł z treścią? 18.07.09, 15:14 Krzykacze, krzykacze... Dla zwykłej firmy to faktycznie byłyby to świetne wyniki. Ale Google jest wyceniane przy wskaźniku cena/zysk na poziomie 30, co oznacza, że inwestorzy spodziewają się CAŁY CZAS wzrostu przychodów i zysków w bardzo szybkim tempie. 19% zwiększenia zysku osiągnęli dzięki cięciom kosztów, ale ciąć w nieskończoność się nie da, a przychody wzrosły zaledwie o 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
joachim Re: Co mają wspólnego tytuł z treścią? 19.07.09, 12:28 Racja, poniosło mnie. Manieryczne tytuły mnie irytują, ale tu przesadziłem. Odpowiedz Link Zgłoś