Dodaj do ulubionych

Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji...

• popeye_marynarz Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:35
      i miej wypadek w pracy to cię odeślą do kostnicy bo tam jest miejsce dla brudasów.
      A swoją drogą ten cudowny personel medyczny mógłby się sam umyć zamiast się psikać dezodorantamibo te chemiczne smrody też nie są miłe dla każdego. Jaki arogancki zarozumiały jest lekarz to się sam przekonałem, ale ja bym radził wszystkim lekarzom aby najpierw wyszorowali swe własne sumienia a potem sę wypowiadali o fizycznej czystości osób które się do nich zgłaszają.
    • pkv Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:37
      Skandal. Znieczulica, arogancja, psychopatia. Ciekawe, jakby zareagowali,
      gdyby poszkodowaną była ich żona lub córka?
    • slavik222 Jaka minister, taka chołota w szpitalach 25.07.09, 10:37
      Brak mi słów....
      • sharn.1 slavik222 , jaki PIS, taki elektorat... 25.07.09, 10:41
        brak słów..
      • ksartan hołota pisze się przez samo h zas.ny inteligencie 25.07.09, 12:30
        znalazł się obywatel świata
    • sebstre Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:37
      Jak słyszę tutaj zarzut "nie wiadomo czy została zgwałcona, trzeba
      to ustalić" to mnie krew zalewa!Znam przypadek mojej koleżanki,
      która dzięki pomocy ludzi uniknęła gwałtu.Wiecie, że ja jej nie
      poznałem (a byłem na miejscu w ok. 5 min po zdarzeniu). Zachowanie,
      wygląd itp wszystko inne! Na komisariacie nam powiedzieli,że sprawe
      będą rozpoznawać ale raczej zostanie umorzona bo pewnie i tak nie
      znajdą gwałciciela. No ludzie ręce opadają :/
      • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 10:43
        Czytałem coś na temat statystyk gwałtów. Absolutna większość gwałtów odbywa się ze strony osób ZNANYCH poszkodowanej. Napady w lesie czy ciemnej ulicy są spektakularne ale statystycznie rzadkie.
        Najczęstszym miejscem gwałtu jest mieszkanie poszkodowanej.
        • eti.gda Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 11:06
          everettdasherbreed napisał:

> Czytałem coś na temat statystyk gwałtów. Absolutna większość
          gwałtów odbywa się
          > ze strony osób ZNANYCH poszkodowanej. Napady w lesie czy ciemnej
          ulicy są spek
          > takularne ale statystycznie rzadkie.
          > Najczęstszym miejscem gwałtu jest mieszkanie poszkodowanej.

Co nie usprawiedliwia sprawców.
          • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 11:11
            Co powinno otworzyć oczu kobietom.
            Niebezpieczeństwo gwałtu jest mniej prawdopodobne ze strony anonimowego osobnika na ulicy czy w parku. Znacznie bardziej prawdopodobne jest ze strony sąsiada, kolegi z pracy, członka rodziny, przyjaciela itd.
            • wilma.flintstone Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 13:06

> Co powinno otworzyć oczu kobietom.
              > Niebezpieczeństwo gwałtu jest mniej prawdopodobne ze strony
              anonimowego osobnik
              > a na ulicy czy w parku. Znacznie bardziej prawdopodobne jest ze
              strony sąsiada,
              > kolegi z pracy, członka rodziny, przyjaciela itd.

Czyli co, mamy sie przestac spotykac z kolegami z pracy,
              przyjaciolmi lub kuzynami, bo nas moze zgwalca? Mamy nie zaprosic
              przyjaciela plci meskiej na kawe, bo z nas pewnikiem ubranie zedrze?
              Litosci...
              • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 17:45
                Ja nie wyciągam żadnych wniosków, podaję suche fakty. A ty zrobisz jak zechcesz.
                • rikol Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 18:17
                  Te statystyki raczej wskazuja na to, ze gwalcone sa kobiety, ktore ufaja
                  napastnikom - inaczej po prostu gwalciciel nie zostalby wpuszczony do domu
                  kobiety, nie upilby jej alkoholem z tabletka gwaltu. Po drugie, spora grupa
                  gwalcicieli to mezowie i partnerzy: 1/4 kobiet rozwiedzionych byla zgwalcona
                  przez swojego meza. 1/8 mezatek przyznaje sie, ze byla uderzona przez swojego
                  partnera. Mnostwo gwaltow zdarza sie na randkach. A ile sie nie przyznaje, bo im
                  wstyd? Tylko 10-20 % gwaltow jest zglaszanych policji. Gwalt jest to
                  przestepstwo powszechne, zreszta znamienne jest, ze nawet niektorzy na tym forum
                  traktuja to jak stluczke na parkingu. To o czyms swiadczy. Potem panowie sie
                  dziwia, ze zona nie chce seksu; przemoc seksualna jest tak powszechna, ze
                  kobiety kojarza seks z krzywda. Na to nie pomoga afrodyzjaki, tylko terapia i
                  szacunek partnera.
        • piotr.esz Re: everettdasherbreed 25.07.09, 14:52
          everettdasherbreed, jak czytam twoje komentarze to wydaje się, że ty bardzo
          'mundry' jesteś i to w każdym temacie
          • pijaki Re: everettdasherbreed 25.07.09, 15:32
            piotr.esz napisał:
            > everettdasherbreed, jak czytam twoje komentarze to wydaje się,
            > że ty bardzo 'mundry' jesteś i to w każdym temacie

A to niby dlaczego ?! Bo ma własne zdanie ?
    • naopak81 Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:38
      Czy kogoś jeszcze dziwi, dlaczego w Polsce tyle zgwałconych kobiet nie zgłasza
      przestępstwa policji tylko tłumi wszystko w sobie? Dlaczego poszkodowana
      uznawana jest za winna??? Chory kraj...
      • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 10:41
        Gdyby wszystkie zgwałcenia i molestowania znalazły epilog na salach sądowych, to padłaby gospodarka. Mężczyźni w wieku produkcyjnym albo składaliby zeznania albo by siedzieli.
        • rikol Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 18:21
          Mysle, ze nie wszyscy, ale wiekszosc na pewno. Dlatego blokuja odpowiednie
          prawodawstwo - w koncu w parlamencie polskim zasiadali Lepper i Lyzwinski,
          oskarzeni o gwalt. chyba nie beda krecic sznura na swoja szyje?
          • zigzaur Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 26.07.09, 00:36
            Przedmówca miał zapewne na myśli także osoby niewinnie oskarżane oraz świadków. Ci również muszą składać czasochłonne zeznania.
    • adam1712 Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:41
      Jestem w szoku!!! lecieć do prasy z powodu nie dbania o higienę. Dobrze się
      stało, że ktoś tej Pani zwrócił uwagę. Skoro czuje takie oburzenie z powodu
      "złego" potraktowania to niech występuje oficjalnie, proszę o zdjęcia tego
      czyścioszka
      • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 10:46
        Wszyscy zalecają, aby po zgwałceniu kobieta powstrzymała się od mycia czy zmieniania ubrania, dopóki nie zostanie dokładnie zbadana z pobraniem materiałów biologicznych.

Oczywiście, niekiedy zdarzają się fałszywe oskarżenia.

W każdym razie, znajomy Amerykanin opowiedział mi o panującej w tym kraju zasadzie:
        "Nie dotykaj kobiety, dopóki sama się nie rozbierze. Pod żadnym pozorem nie dotykaj jej ubrania. Kawałek strzępka nitki pod twoim paznokciem może być silnym dowodem przeciwko tobie."
        • rikol Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 18:23
          Sluszne zasady maja ci Amerykanie. Szkoda tylko, ze to jedynie slowa. No ale
          zmiana mentalnosci zaczyna sie od zalecen w tv itd.
      • zawsze.babelek Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 17:02
        Adasiu czy jak ci tam,nie wnikam w to czy gdybyś ty gwałcił jakąś dziewczynę to
        zwracałbyś uwagę na to czy zostawiasz ja czysta czy wymazana g.... Wygląda na to
        ze to nie był jakiś inteligencik,pedant,który nie przeoczył by tak ważnych
        szczegółów... o jakich piszą. Nawet jeśli dziewczyna miała problem z higiena,to
        nie jest istotne gdy ktoś tak bardzo ja skrzywdził. Czy to znaczy ze jeśli
        będziesz umazany błotem i psimi odchodami,to zwalnia mnie z obowiązku pomocy
        Tobie,gdy przykładowo potraci Ciebie pijany kierowca
      • longusik Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 19:03
        adam1712 napisał:

> Jestem w szoku!!! lecieć do prasy z powodu nie dbania o higienę.
        Dobrze się
        > stało, że ktoś tej Pani zwrócił uwagę. Skoro czuje takie oburzenie
        z powodu
        > "złego" potraktowania to niech występuje oficjalnie, proszę o
        zdjęcia tego
        > czyścioszka
        Umiesz czytać ze zrozumieniem. G dzie napisano że byla brudasem.
        Była zabrudzona bo działo się to w lesie, chyba nie na czystej
        pościeli? Potrafisz to zrozumieć?
      • tomekjeden Pokaż swoje zdjęcie 25.07.09, 22:27
        Szokujący to jest Twój na wskroś dziki i chamski(sic) post. Oto ofiaru gwałtu
        jedzie prosto do szpitala a jakis lekarz bydlak mówi jej, że ma nie umyte nogi.
        Chcesz zobaczyć zdjęcie ofiary przestępstwa, jak jakis chory człowiek. Pokaż
        swoje zdjęcie na forum, chory skur.wysynie.
        • tomekjeden Do adama1712, po korekcie 27.07.09, 19:45
          Szokujący to jest Twój na wskroś dziki i chamski(sic) post. Oto ofiaru gwałtu
          jedzie prosto do szpitala a jakiś lekarz potwór mówi jej, że ma nie umyte nogi.
          A Ty jeszcze chcesz zobaczyć zdjęcie ofiary przestępstwa. Pokaż swoje zdjęcie na
          forum, chory człowieku.
    • baran1949 Zgwałcona bez pomocy policji...nie tylkow Łodzi 25.07.09, 10:42
      Widzę tu obrażanie Łodzi, tak, jakby tylko tu się, mogły zdarzać tak niecne
      zachowania policji. Jakie znaczenie ma miejscowość? Bandyci wśród policjantów
      są wszędzie. Kiedyś wezwałam policję daleko od Łodzi, wcześniej duszona i
      maltretowana przez eksmęża. Uciekł, więc byłam sama i po wejściu policjantów
      usłyszałam od nich, że wzywam bezpodstawnie i następnym razem zostanę ukarana,
      bo mnie przecież nie zabił. Jeśli bandyta ma kasę, może zrobić co chce w
      "majestacie prawa polskiego"
      • sharn.1 Nazwisko tego lekarza-chama i glin... 25.07.09, 10:45
        wspólników...
    • hens Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:44
      No to teraz już wiemy w jakim celu został "popełniony" artykuł o pacjentach brudasach w pachnących szpitalach.
      Lekarz czyścioszek budował sobie front do obrony. Mocno musiał się nabiegać po znajomkach,
      zdjęcia, wysmażony artykulik, dyskusja na forum.
      Wiadomo, wszyscy święci poruszeni,bo pan doktor esteta ma pełne gacie.
      Powinno się czyściocha pozbawić prawa wykonywania zawodu,to pewnie by zmądrzał.
      Co na to Komisja Etyki Lekarskiej ?
      Społeczna praca w MPO lub na wysypisku śmieci, jest dla niego bardziej stosowna, niż na Izbie Przyjęć jakiegokolwiek szpitala.

A i pewnie pracy dyżurujących policjantów, powinien przyjrzeć się Wydział Spraw Wewnętrznych KWP i Prokuratura.
    • pitland.pl Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:46
      ręce opadają
    • kubissimo Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 10:49
      bardzo wspolczuje dziewczynie. Lekarz, ktory w takiej sytuacji
      skupia sie na tym, ze pacjentka ma brudne nogi i wpisuje to do karty
      powinien stracic prawo wykonywania zawodu.
      Mam tylko jedno 'ale' - zeby test na obecnosc wirusa HIV dal
      wiarygodny wynik, powinien byc zrobiony 3 miesiace po "ryzykownej
      sytuacji" (ze sie tak eufemistycznie wyraze). Tak wiec akurat w tej
      jednej kwestii bym sie nie domagal natychmiastowego badania.
      • evil_woodworm Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 11:23
        > Mam tylko jedno 'ale' - zeby test na obecnosc wirusa HIV dal
        > wiarygodny wynik, powinien byc zrobiony 3 miesiace po "ryzykownej
        > sytuacji" (ze sie tak eufemistycznie wyraze). Tak wiec akurat w tej
        > jednej kwestii bym sie nie domagal natychmiastowego badania.

Też zwróciłam na to uwagę. Chyba jedyna rzecz w zachowaniu lekarza, którą można
        zrozumieć to to, że nie zlecił badania na obecność HIV. Co nie zmienia faktu, że
        powinien uzasadnić dlaczego to robi. Nie mówiąc już o wykonaniu pozostałych
        czynności jak należy. Wpis do karty, że pacjentka była brudna, to chyba jakaś
        kpina w zaistniałej sytuacji...
        • kubissimo Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 12:14
          oczywiscie nie liczylbym na to, ze ten lekarz o tym pomyslal. Pewnie
          uznal, ze taki test to jakas fanaberia. A poza tym jak mozna robic
          taki test osobie o brudnych nogach :/
      • longusik Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 19:12
        kubissimo napisał:

>
        > Mam tylko jedno 'ale' - zeby test na obecnosc wirusa HIV dal
        > wiarygodny wynik, powinien byc zrobiony 3 miesiace po "ryzykownej
        > sytuacji" (ze sie tak eufemistycznie wyraze). Tak wiec akurat w
        tej
        > jednej kwestii bym sie nie domagal natychmiastowego badania.
        Tylko jedno ale. Test umożliwi stwierdzenie że poszkodowana nie
        była nosicielem, a została zarażona przez gwałciciela.
    • 1sz-truten Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:50
      Skad ty znasz takie detale ?
      a moze sam dawales to ogloszenie lub podobne ?
      nie znalazlem tych informacii w artykule ?

W ogóle odpowiada na ogłoszenie, gdzie nie ma mowy o opi
      > sie stanowiska pracy i merytorycznych wymaganiach, za to jest postawiona górna
      > granica wieku.
      >
      > Ubiegając się o pracę należy pokazywać życiorys a nie klitorys.
      • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 12:23
        Toć w gazetach i internecie pełno jest ogłoszeń typu:

"Zatrudnimy kelnerki na Sycylii. Wiek do 25 lat. Znajomość języka włoskiego i doświadczenie zawodowe nie są wymagane. Telefon (i tu numer komórki)"

Skoro takie ogłoszenia bywają, to znaczy, że ktoś na nie odpowiada.
        • rikol Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 18:25
          Oczywiscie, odpowiadaja zdesperowane dziewczyny, ktore wierza, ze ktos im da
          gwiazke z nieba. W kazdym razie naiwnosc nie usprawiedliwia gwaltu.
          • zigzaur Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 26.07.09, 00:14
            Sorry, a skąd te dziewczyny są zdesperowane?

W okresie szkolnym zajmowały się głównie gadu-gadu, kosmetykami i dyskoteką, to po szkole będą desperacko szukać pracy.
    • tsoprano XXI wiek, jesteśmy w UE, w NATO a standardy 25.07.09, 10:50
      postępowania w naszym kraju są na poziomie jakiegoś zapadłego afrykańskiego
      państewka, w którym toczą się wojny plemienne
    • brykawojtka Rozumiem, że od poniedzialku ten lekarz i dyrektor 25.07.09, 10:51
      JUŻ NIE PRACUJĄ, A POLICJANCI TEŻ NIE DOCIĄGNĄ DO SCHETYNÓWKI
    • stradford Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:54
      ...a który to komisariat?...
      ...a który to szpital, gdzie pani - nomen omen - Bober pracuje?...

...a "władza" coś zrobiła, czy znów chowa łeb w piach?...
      ...może tak "władze" lódzkie zgwałcić i nie udzielić pomocy?...
      • senseiek Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 11:56
        > ...a który to komisariat?...
        > ...a który to szpital, gdzie pani - nomen omen - Bober pracuje?...

Google Twoj przyjaciel:

"II Miejski Szpital im. Rydygiera w Łodzi"
        http://www.rynekzdrowia.pl/Medycyna-ratunkowa/Lodz-szpital-odprawil-zgwalcona-z-kwitkiem,9178,26.html
      • longusik Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 19:17
        stradford napisał:

> ...a który to komisariat?...
        > ...a który to szpital, gdzie pani - nomen omen - Bober pracuje?...
        >
        Czytałeś tekst? Jest tam wyraźnie podana nazwa szpitala!
    • qwe123098 Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:58
      dno i policjanci (lenie smierdzacy) i lekarze
    • burningbright Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 10:59
      Ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, ale szlag mnie normalnie trafił. Przejadę się do łodzi z robię pani dyrektor z dupy jesień średniowiecza!
    • k_libudzic Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 11:00
      Nie bardzo wiem jaki sens miałoby kierowanie dziewczyny na badanie HIV. I tak by nic nie pokazało bo przeciwciała pojawiają sie dopiero po 3 miesiącach.
      Inna sprawa, że zaraz po kontakcie można podać leki antywirusowe, które choć mają skutki uboczne, mają prawie 100 % skuteczność w zapobieganiu zarażeniu
    • dzakarta Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 11:01
      Narodzie, chcieliście rządów solidaruchów z PIS-uaru i z PO - no to
      macie! Rozkradli 90% Polski, rozkradną i resztę!
      • everettdasherbreed Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 12:24
        SLD i PSL nic nie ukradli???
      • pobialym Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 14:23
        nie pi....ol pani dzakarta
      • ciastozkrememipolewa Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 19:29
        udowodnij.
    • eti.gda Re: ___To właśnie jest Polska pod rządami PO :(( 25.07.09, 11:01
      adela_30 napisała:

> Brawo Policja! Brawo lekarze! Teraz nie mam wątpliwości, że
      wykonujecie swoje
      > zawody z powołania :>

Tusk musi odejść!
    • swam mentalność łódzka... 25.07.09, 11:01
      tyle w temacie
    • manasonta ___Taka właśnie była Polska pod rządami PIS-u 25.07.09, 11:02
      Gwałty,podsłuchy,pomówienia,kłamstwa i kurestwo PIS-u..
      • piemont12 Ta kobieta została też zgwałcona przez "lekarza" i 25.07.09, 11:27
        Policje !!!!.. I te gwałty są firmowane przez PAŃSTWO, bo gwałciciele
        są urzędnikami naszego kraju...Zamiast pomocy,opieki,bezpieczenstwa
        zaznała najgorszej formy gwałtu {jeżeli można różnicować gwałt} !
        Gwałciciele pod ochroną innych gwałcicieli, tych na etatach !!!
    • fleshless obyście, ćwoki, mieli szczęście spotkać życzliwszy 25.07.09, 11:04
      ch od siebie ludzi gdy dotknie któregoś z Was tragedia...
    • f_crane całe miasto UĆ 25.07.09, 11:09
      pavulon było jej podać.

Szczerze, to pewnie większość jestprawdą, smutną prawdą (nawet taki House umiał być miękki dla ofiary gwałtu ;-)), ale później ta pani pewnie zadecydowała wszystko opisać w mediach, nie odwiedzajac choćby policji ponownie. W sumie nie można jej winić, zdecydowała, ze tak może zaszkodzić ludziom, którzy zrobili jej krzywdę.

Słowa dyrektora są poniżej krytyki. Salowych, czy tam innych basenowych już nie ma, żeby pomóc komuś w takim stanie się umyć? Przecież odczucia estetyczne pana doktora to chyba ostatnie o czym myślała ta dziewczyna w takiej sytuacji...
    • ap785 Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 11:11
      Żyjemy w strasznym zacofanym kraju. Ciekawe czy ci panowie dalej byliby tacy
      zadowoleni ze swojej pracy, gdyby taka historia spotkała ich żonę albo córkę.
      Pewnie sądzą, że w takim wypadku powinna cicho siedzieć, bo to przecież wstyd.
      Pan ginekolog delikatniutki nie mógł oczywiście pozwolić żeby dziewczyna umyła
      się w szpitalu? Nie mają tam żadnej łazienki? A policjanci z tym swoim
      lekceważącym podejściem powinni zostać ukarani. Uznali sobie, że pomoc
      psychologiczna jej niepotrzebna.. Pewnie jeszcze uznali, że to normalne, że
      można sobie dziewczynę wywieźć i zgwałcić, nie powinna się panikować :P
      Siedzieć w domu i garnki myć, nic by jej się wtedy nie stało :S
      • mgr2000 Re: Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony polic 25.07.09, 16:17
        Nie wierze, ze mozna naprawde kochac zone albo corke odmawiajac
        pomocy zgwalconej dziewczynie.
        Te bydlaki to zwykle dziecioroby (jezeli maja dzieci)
        Prawie caly personel medyczny i wiekszosc policjantow nadaje sie do
        kamieniolomow, o urzednikach ZUSu nie wspomne
    • medikament Zgwałcona 19-latka bez pomocy ze strony policji... 25.07.09, 11:14
      Po co mieli dziewczynie pomagać, przecież gwałt to tylko taka drobna forma
      niegroźnej agresji!...Chwała Wam, Dzielni Policjanci i Lekarze!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka