muminos1975 Przetarg po łódzku 28.07.09, 07:47 łódź zawsze będzie mi kojarzyła sie z pawulonem i ziemią obiecaną. Odpowiedz Link Zgłoś
makakson Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 07:57 Popatrz ile musieli zabulić za promocję w "Ziemi obiecanej" - tam cały film jest o Łodzi, nie tylko wybrane sceny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w pociagu r 28.07.09, 09:16 relacji Berlin.... makakson napisał: > Popatrz ile musieli zabulić za promocję w "Ziemi obiecanej" - tam cały film jes > t > o Łodzi, nie tylko wybrane sceny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w poci 28.07.09, 09:49 > o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w pociagu > relacji Berlin... Ooo przepraszam uwodzila go w teatrze, ktory kiedys stal w glebi za moim podworkiem patrzac w kierunku dzisiejszej ul.Legionow, potem zrobili sobie dobrze w dorozce na jednej z lodzkich ulic, a w pociagu to Lucy byla juz ciezarna i uwodzic nie musiala, sam chcial z nia jechac do Berlina. ;> Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w poci 28.07.09, 10:27 A jakby nie pojechał to fabryka stałaby do dziś, a tak to ją spalili i ni ma :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w poci 28.07.09, 10:36 Nie ma tego zlego, przynajmniej Anka sie od niego uwolnila. A on i tak wyszedl na swoje i mial fabryke, jakiej Lodz nie widziala. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: o przepraszam, Kalina uwodzila Daniela w poci 28.07.09, 10:54 No, ale po tym uwolnieniu, o ile pamietam, prowadziła jakąś ochronke czy coś, ale ja bym tego nie nazwała samorealizacją i fajnym zyciem :))) W ogóle ja to widze inaczej niz Reymont, ochajtalabym ja z Maksem i dalej w brazny produkcja bielizny erotycznej, w która wbijałby się wszystki zblazowane Żydówki a'la Jędrusik w Europie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiaczek_z_importu Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 08:17 Może po prostu dlatego, że jesteś umysłowo ograniczony? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ty nie masz nic, ja nie mam nic.... 28.07.09, 09:15 Zapyziale miasto, gdzie mu do Stolicy, krakowa czy Wroclawia? Chociaz znalem paru sympatycznych facetow z Lodzi i kilka niezlych lasek. Ale to bylo dawno, za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: ty nie masz nic, ja nie mam nic.... 28.07.09, 09:21 koham.mihnika.copyright napisał: > Zapyziale miasto, gdzie mu do Stolicy, krakowa czy Wroclawia? > Chociaz znalem paru sympatycznych facetow z Lodzi i kilka niezlych lasek. Ale t > o > bylo dawno, za komuny. no popatrz, a za komuny to było zupełnie inne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Przetarg po łódzku 28.07.09, 07:47 Generalnie nie czepiam sie tego, jak przetarg wyglądał, bo nie jestem dzrzwiami w urzędzie miasta i nie słyszałam, ale moim zdaniem akurat promowanie się przez ten film nie ma sensu. To juz nawet nie chodzi o to, ze z Łodzi wyjechało chyba najwiecej młodych ludzi jeszcze przed akcesja i jakoś nie słyszałam, aby wielu deklarowało, ze wracają po 8 latach- 10 latach...Nie chodzi twez nawet o to, ze Kropiwnicki powiedział, zeby nie wracać, bo on pracy nie ma . Głownie chodzi o to, z e nie widzę zadnej mozliwosci, aby pokazaywać takie pleneru jak Kensington i Piotrkowska, Soho i Kosciuszki na wysokosci "burdelowej", a nawet Ealig i przedmiescia... Co tu kurde , zestawiać? Jedyna zaletą jest wrzesień - wtedy Łódz rzeczywiscie wygląda pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Przetarg po łódzku 29.07.09, 03:54 zdanka1 napisała: > Generalnie nie czepiam sie tego, jak przetarg wyglądał, bo nie > jestem dzrzwiami w urzędzie miasta i nie słyszałam, ale moim zdaniem > akurat promowanie się przez ten film nie ma sensu. To juz nawet nie > chodzi o to, ze z Łodzi wyjechało chyba najwiecej młodych ludzi > jeszcze przed akcesja i jakoś nie słyszałam, aby wielu deklarowało, > ze wracają po 8 latach- 10 latach...Nie chodzi twez nawet o to, ze > Kropiwnicki powiedział, zeby nie wracać, bo on pracy nie ma . > Głownie chodzi o to, z e nie widzę zadnej mozliwosci, aby pokazaywać > takie pleneru jak Kensington i Piotrkowska, Soho i Kosciuszki na > wysokosci "burdelowej", a nawet Ealig i przedmiescia... Co tu > kurde , zestawiać? Jedyna zaletą jest wrzesień - wtedy Łódz > rzeczywiscie wygląda pieknie. Jestem z warszawy a teraz mieszkam w Kanadzie.W polowie lat 90tych bywalem czesto w Lodzi bo mialem dziewczyne w Pabianicach i tam jezdzilisny w weekendy.I powiem Ci szczerze ze Piotrkowska ma swoj niezaprzeczalny urok. Irish Pub i ,,Zlota Kaczka'' pod numerem 77 na zawsze pozostanie w mojej pamieci.Wyglada na to ze po prostu nie umiesz tego docenic bo masz to na codzien. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przetarg po łódzku 29.07.09, 09:34 No to widze, że rzeczywiscie bywałeś w Łodzi w latach 90-tych, a to było ponad 10 lat temu i Piotrkowska była inną ulicą. Tą z paradą techno i najlepszymi pubami w Polsce. "Złotej Kaczki" nie ma na Piotrkowskiej 77 juz od dawna,wyniosła sie na Rąbieńską, bo czynsze tak windowali, ze z Piotrkowskiej wyniosła sie polowa sklepów i druga połowa pubów - albo do Galerii, albo do Manufaktury. To jedyna znana mi ulica w centrum duzego miasta gdzie od 5 lat(!) straszą lokale do najmu z brudnymi szybami - niepojete kiedyś i w ogóle trudne do zrozumienia, bo o lokale w centrum w miastach zabijają się przecież wszedzie. Tętniace zyciem ulica staął sie kompletnie martwa i dopiero od killu lat podejmowane są akcje reanimacji Piotrkowskiej - z różnym skutkiem. China Town jest chyba nieusuwalne. Powidziałabym już raczej, ze pasaże i przejscia wokół Piotrkowskiej maja swój niezaprzeczalny urok, ale sama ulica az lepi sie od tluszczu i brudu z jedzenia na wynos. A raczej łatwiej posprzatać jedną ulicę niż całe Soho, które przy gigantycznym pzrewale turystów JEST JEDNAK CZYSTE. Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Przetarg po łódzku 29.07.09, 09:47 Aha, poza tym jest jedna rzecz, która na Piotrkowskiej naprawdę mnie denerwuje. Riksze. To byl pomysł na zrobienie w miescie taniego srodka lokomocji do "zwiedzania", coś na wzór góralskich fur czy krakowskich dorozek. Problem w tym, ze te riksze robią potwornie przygnębiające wrazenie - są brudne, jeżdzą nimi kolesie, który ledwie wiązą koniec z końcem i to widać ( nikomu nie ublizając!), a odkąd stoja ogródki nic nie widac i mozna sie centralnie wpakowc pod koła pustej, rozpedzonej rikszy, co nie jest przyjemne. Na wszelki wypadek, gdyby ktos chcial nazwać mnie malkontentem - tak, uwazam, ze Łódz ma piękne miejsca, a na dodatek to jedno z miast majacych nieprawdopodobna ilosc zieleni Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Przetarg po łódzku 28.07.09, 08:06 Przetarg ustawiony? Może redaktorzyna poczyta sobie ustawę pzp i powie jakie jej artykuły zostały naruszone i gdzie nie przestrzegano obowiązujących procedur? Chlastać ozorem każdy głupek potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_melex Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 08:48 I niech jeszcze doda w którym artykule Ustawy - prawo zamówień publicznych jest mowa o ogłaszaniu przetargów w FILMIE, STOP KLATCE itp. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-32 Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 09:18 Wszystkie przetargi w Łodzi wyglądają na ustawione!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Chlastać ozorem każdy głupek potrafi :) 28.07.09, 10:12 karol_7 napisał: > Przetarg ustawiony? > Może redaktorzyna poczyta sobie ustawę pzp i powie jakie jej > artykuły zostały naruszone i gdzie nie przestrzegano obowiązujących > procedur? Przetarg ustawiony tym różni się od przetargu sfałszowanego, że nie narusza obowiązujących procedur. To jak z tym ozorem, Karolu? Odpowiedz Link Zgłoś
karol.yfer Promocja to nie tylko TV :) 28.07.09, 08:08 Połowa polskich klubów piłkarskich ma zawarte umowy z miastami na promocję (logo na koszulkach, banery itd.), przy czym wszyscy wiedzą jakie kluby mają wygrać :) W ten sposób omija się zakaz wspierania przez samorządy sportu zawodowego. Takie życie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabina Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 08:09 Zainteresowanie było duże, mimo że wpłynęła tylko jedna oferta. Dlatego zapewne powtórzymy tę formę promocji w przyszłym roku. nie ma co ciekawy sposob na ocene skutecznosci promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: Przetarg po łódzku 28.07.09, 12:36 hhaha dokładnie! gdyby wpłyneło o jedna ofertę mniej (0) to by zainteresowanie było jakie? Spore? Srednie? słabe? co za idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
seboc czy Łódź to miasto... 28.07.09, 08:15 ...gdzie proponowano zbudować lotnisko tylko do lądowania? może zmienił się włodarzom kierunek myślenia - teraz będzie tylko do startu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuss111 w jakich serialach jeszcze można promować Łódź ? 28.07.09, 08:25 CSI Miami Lost - teleportacyjne wyjście z wyspy zamiast na marokańskiej pustyni mogłoby być na Piotrkowskiej Ojciec Mateusz 2 - Na zesłaniu. Dr. House na egzotycznej misji. Crime Story. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Dlaczego Lodzia rzadzi czlowiek nieinteligentny? 28.07.09, 08:36 Dlaczego miasto i jego milion mieszkancow toleruja u steru w Ratuszu kompletnego nieudacznika,czlowieka,ktoremu nic nigdy w zyciu nie wyszlo,nic nigdy sie nie udalo.Dlaczego ten zalosny bolszewik- faszysta z nutka nacjonalisty moze wyzywac urzednika panstwowego za brak/chwilowy i uzasadniony/czapki?Dlaczego mianuje na szefow miejskich spolek wylacznie zalosnych,niewyksztalconych oszolomow z klubu Trzech Kroli?Dlaczego jezdzi po swiecie wiecej,niz Minister Spraw Zagranicznych/Dlaczego dalej rzadzi miastem,mimo,ze nic dla niego nie zrobil,ludzi z emigarcji nie sciagnal i nie sciagnie,naznaczyl Lodz stygmatem nie do zmazania/stolica biedy i Pavulonu,najbrzydsze miasto w Europie,brzydsze nawet niz Brzydgoszcz/?Dlaczego Lodzianie nie wywieziecie oszoloma na taczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Dlaczego Lodzia rzadzi czlowiek nieinteligent 28.07.09, 09:24 >najbrzydsze miasto w Europie,brzydsze nawet niz > Brzydgoszcz/ Przepraszam, ale to juz sa jakies bzdury. Kiedy ty tu ostatnio byłes? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Art. 4. 28.07.09, 08:54 Ustawy nie stosuje się do: g) nabycie, przygotowanie, produkcja lub koprodukcja materiałów programowych przeznaczonych do emisji przez nadawców radiowych lub telewizyjnych, serial TV jest do emisji w TV więc nie mogło być żadnego przetargu bo w takiej sytuacji nie stosuje się ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-32 Przetarg po łódzku 28.07.09, 09:17 muminos1975, do pawulonu dodaj jeszcze kropaszenkę, a wtedy będzie komplet łódzkich afer i aferzystów. Kropek to trzecia afera Łodzi. Malwersant podróżujący po świecie za pieniądze łodzian, nierób i leser który nie bywa na najważniejszych sesjach, za to zawsze jest w kościele. Jego inwestycje w naszym mieście to kolejnych kilkanaście nowych kościołów. jeśli nie kojarzych co to za kropek, to ten niewydarzony od trzech króli. A kościołów Łódź ma 65. I stale buduje się nowe. Nie ma ścieżek rowerowych, na deptaku pt.ul Piotrkowska nie ma ławek, ale są paskudztwa architektoniczne na które też ktoś wygrał przetarg. Koszmarne rzeźby, np. na Rondzie Solidarności straszy jakaś zardzewiała kupa złomu, które ma być podobno drzewkiem. Życz nam, łodzianom, żeby znalazł się prokurator na tego pana co zwie się (p)rezydentem miasta, bierze kasę jak prezydent, ale działa jak sabotażysta. Wszystko co robi jest przeciwko miastu. A jeszcze ostatnio zabronił szczekania psom, również w dzień. No to już masz pełny obraz tego niewydarzonego człowieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Przetarg po łódzku 28.07.09, 09:25 To przecież u nas całkiem normalne, że nie ogłasza się przetargu bez wiedzy kto wygra. Jaki sens miała by taka niepewność? W Łodzi w podobnym stylu ostatnio ogłoszono konkurs na koncepcję stadionu.... wszyscy mogą spróbować... wszyscy, no nie: tylko ci którzy w ciągu ostatnich trzech lat uzyskali pozwolenie na budowę takiego obiektu z widownią na min. 5000 miejsc. Oj rozwija nam się kraj, rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
podpisanym powstanie warszawskie 1944 tez było ustawione i... 28.07.09, 09:31 do dziś nikt za nie nie beknął ( poza 200 tysiacami jej mieszkańców) Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Przetarg po łódzku 28.07.09, 09:33 O zwycięzcy przetargu przesądziło kryterium: MIAŁ CZAPKĘ!! VIAT!! Odpowiedz Link Zgłoś
rx-2 Przetarg po łódzku 28.07.09, 09:42 A mi nie chodzi o przetarg tylko o ten propagandowy wątek powrotu. Pewnie będzie tak, że bohater przyjedzie do Łodzi, powitają go chlebem i solą, a następnego dnia dostanie pracę za parę tysięcy i będzie namawiał wszystkich do powrotu z Wysp do Łodzi. Haha. To namawianie do powrotu i cały ten szum w tv przysparza mi wymiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa104 Po co płacić za coś, co można mieć za darmo? 28.07.09, 11:25 Połowa członków polskich ekip telewizyjnych, z obu stron kamery, wykształciła się w Łodzi. Przekonać ich do tego, żeby kręcili w Łodzi jest przedsięwzięciem lobbystycznym o zerowym poziomie trudności. Wystarczy mieć oczy i uszy otwarte, współpracować z instytucjami kulturalnymi, tworzyć dobrą atmosferę dla tego typu przedsięwzięć. Zresztą z całego świata ściągają do Łodzi adepci sztuki filmowej, nie tylko zwabieni fachowością łódzkich ludzi kina (wszystkich ogniw produkcji), ale też urzeczeni tym miastem, jego klimatem. Łódź, proszę państwa, broni się sama. Ludzie, którzy powtarzają jak pawiany "pavulon", "dzieci z beczki", muszą bardzo lubić się pławić w swojej ignorancji. Karygodny proceder w łódzkim pogotowiu uprawiało kilka osób (5 pracowników skazano za zabójstwo, kiludziesięciu ma zarzut udostępniania informacji o zgonach firmom pogrzebowym). Trąbienie ciągle o morderczym łódzkim pogotowiu jest pomówieniem wszystkich ludzi, którzy pracują w pogotowiu i niosą pomoc mieszkańcom całego regionu. Poza tym, po wyjściu na jaw tej afery, ustalono, że "spożycie" pavulonu istniało w CAŁEJ POlsce, że w karetkach CAŁEGO kraju stosowano lek, którego w karetce być nie powinno. Człowieku, zanim następnym razem szczekniesz: "Łódź = Pavulon", dziękuj łódzkim dziennikarzom, że wyśledzili i ujawnili cały proceder. Za ich sprawą Pavulonu już NIE MA w polskich karetkach. Dzieci w beczkach to też Czerniejów pod Lublinem. Więcej refleksji, stereotyp to nie wiedza, nie opinia. Nie wypada po prostu by inteligentny człowiek bazował wyłącznie na nich. Wręcz powinien poczuć chęć jego sprawdzenia. Zapraszamy do Łodzi! Ulice w kratkę jak w Nowym Jorku, logiczny system komunikacji miejskiej, absolutnie unikatowa, fantastyczna architektura, zero ściemy. Prawdziwe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu pavulon zrobil lodzi bardzo dobra reklame 28.07.09, 11:59 wiecej o tej pipiduwie wiedziec nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś