ozlem 31.07.09, 13:42 Cwaniakom z NFZ wydaje się chyba ze to takie proste, podeśle się reportera i będzoe tu milionik, tam milionik... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Re: Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawski 31.07.09, 14:06 ozlem napisała: > Cwaniakom z NFZ wydaje się chyba ze to takie proste, podeśle się reportera i bę > dzoe tu milionik, tam milionik... ******************************* Przecież szpitalom owe miliony nie są potrzebne, skoro je wyrzucają. Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawski 31.07.09, 14:10 możesz wskazać miejsce gdzie je wyrzucają? chętnie się wybiorę bo w domu się nie przelewa... jak na razie to NFZ jest dłużnikiem ukaranych szpitali bo powinien zapłacić za "nadwykonania" i kombinuje jakby tu się od tego wymigać...nakładając kary.... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawski 31.07.09, 15:01 ozlem napisała: > możesz wskazać miejsce gdzie je wyrzucają? chętnie się wybiorę bo w domu się ni > e przelewa... ********************************* Odmowa leczenia pacjenta to rezygnacja z pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawski 31.07.09, 15:03 jeśli pacjent ma pecha być "nadwykonaniem" to odesłanie go ratuje szpital przed bankructwem Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawski 31.07.09, 15:08 można cofnąć, ale ktoś powinien oberwać, w zasadzie nie wiem dlaczego karać właśnie szpital, a nie konkretne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
jacmlo Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawskich... 31.07.09, 15:14 NFZ powinien przyznać nagrody lekarzom i szpitalom , w których oni pracują.Przecież nie dali sie nabrać oszustowi !!!To dobrze świadczy o jakości diagnostyki.Oszustom i naciągaczom - mówimy :"nie" ! Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Cofnąć kary 31.07.09, 18:38 jacmlo napisał: > NFZ powinien przyznać nagrody lekarzom i szpitalom , w których oni > pracują.Przecież nie dali sie nabrać oszustowi !!!To dobrze świadczy > o jakości diagnostyki.Oszustom i naciągaczom - mówimy :"nie" ! Też pewnie jestem oszustem, któremu dano odpór. W dwa tygodnie po operacji dostałem skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne. Powiedziano mi w przychodni, że do końca roku nie ma wolnych miejsc i w 2010 mogę się zgłosić - nie na zabiegi, lecz by miejsce w kolejce zająć ! Mam przyjaciela lekarza, który w przeciwieństwie do tego samorządu co jakiś czas pisze projekty, by medycyna służyła pacjentom, nie zaś służbie zdrowia. Jak to określa: PZPR miała to w d..., Solidarność też, w ciągu ostatnich 20 lat niewiele zmian... Nie akceptuję branżowych samorządów, zainteresowanych niemal wyłącznie obroną swoich, niezależnie od stwierdzonej winy czy popełnionych błędów. Tu dość ewidentna sytuacja - osoba zgłasza się do kolejnych szpitali, prosząc o badania, czy nie jest chora, bo ma uzasadnione podejrzenia. Wszędzie jest spławiana. I tak lepiej, niż w "Przygodach dobrego wojaka Szwejka", gdzie lekarz na każdą chorobe, w tym gruźlicę, schizofrenię, brak kończyn miał to samo lekarstwo - lewatywę ! Polecam ją samorzadowi lekarskiemu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hotham Czy dobrze kumam ???? 31.07.09, 15:16 Jesli szpital ma zaplacic kare pieniezna, to znaczy ,ze o tyle zmniejszy swiadczcenia zdrowotne dla pacjentow????!!!! Jesli tak, to zostana ukarani przyszli pacjenci. Nawet za komuny ludzie nie mieli tak ograniczonego dostepu do leczenia. Teraz jak cos nie idzzie, bo wzsedzie sami fachowcy i wszechobecny burdel, to trzeba ukarac. Kogo?? Pacjenta. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Czy dobrze kumam ???? 31.07.09, 17:16 > Nawet za komuny ludzie nie mieli tak ograniczonego dostepu ale wciąż ten sam ograniczony umysł :D Odpowiedz Link Zgłoś
hotham Re: Czy dobrze kumam ???? 31.07.09, 17:26 cillian1 napisał: > > Nawet za komuny ludzie nie mieli tak ograniczonego dostepu > > ale wciąż ten sam ograniczony umysł :D jestes nielotem umyslowym, bo akurat mnie to lata i wisi kalafiorem. jestem w Australii i tu socjal przewyzsza socjal w Europie. I powiem ci tluku ze tego nie dozyjesz tam gdzie jestes. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: Czy dobrze kumam ???? 31.07.09, 18:25 socjalem nie ma sie co chwalic, kraje z wysokim szybko ida na dno good luck anyway Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawskich... 31.07.09, 18:34 Samorząd lekarski: Cofnąć kary dla warszawskich szpitali i nałożyć bezpośrednio na pracowników, którzy zawinili. Odpowiedz Link Zgłoś