tereska77 05.08.09, 17:44 Życie na podsłuchu - znakomity film, POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lernakow Agenta Stasi pilnie zatrudnię 05.08.09, 18:23 W państwie, o którym mówiło się, że jedna połowa obywateli szpieguje drugą połowę, jest i przyzwyczajenie i fachowa kadra do prowadzenia takiej inwigilacji. Z drugiej strony jest wielkie doświadczenie w ukrywaniu tego, co ma pozostać ukryte. Taka zabawa w podchody, tylko za duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_inka1 Agenta Stasi pilnie zatrudnię 05.08.09, 19:31 Jednak Niemcom zostało coś w spadku po III rzeszy. Nie wiem jak by się zapierali - i tak i tak ciąży nad nimi przeszłośc. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Agenta Stasi pilnie zatrudnię 05.08.09, 22:24 niestety nad naszymi rodakami ciąży spadek ub, sb i pzpr i nie wiem jak by się wypierali - nie da się tego wyplenić kawa_inka1 napisała: > Jednak Niemcom zostało coś w spadku po III rzeszy. Nie wiem jak by się > zapierali - i tak i tak ciąży nad nimi przeszłośc. Odpowiedz Link Zgłoś
cwdj Agent Stasi w Stoczni Gdańskiej 05.08.09, 20:02 W Stoczni Gdańskiej od dawna plotkują, ze jeden z prezesów (obydwaj nie są Polakami) jest byłym agenten NRD-owskiej STASI. Podobno właściciele stoczni, spółka ukraińska Donbas od dawna o tym wie ale udają, że nic złego się nie dzieje. Uważam, że odpowiednie służby powinny to już dawno sprawdzić i podać do publicznej wiadomości. Skandalem byłoby, gdyby to okazało się prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
euro-pa korporacje=hitlerowcy=STASI 05.08.09, 20:52 dzis korporacje to faszystowkie mafie, ktore terroryzuja caly swiat i morduja miliony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A u nas jeden taki podobny... 05.08.09, 21:26 nawet za mędrca robi w NATO. Nie mamy się czego wstydzić... Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Agenta Stasi pilnie zatrudnię 05.08.09, 22:38 Jakby nie bylo byli i moze jeszcze sa fachowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
humbug.pl Agenta Stasi pilnie zatrudnię 06.08.09, 00:13 jak widać niektórzy umieją się ustawić w każdym ustroju. Ciekawe czy tacy ludzie mają wyrzuty sumienia? humbug.pl Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Agenta Stasi pilnie zatrudnię 06.08.09, 01:05 > jak widać niektórzy umieją się ustawić w każdym ustroju. Ciekawe > czy tacy ludzie mają wyrzuty sumienia W każdym ustroju jest zapotrzebowanie na fachowców i profesjonalistów , a takim bez wątpienia w swoim fachu są byli agenci Stasi. Wyrzuty sumienia w tym zawodzie powodują że z tego zawodu wypadasz. Czasy się zmieniają, systemy polityczne i gospodarcze się zmieniają a metody działania pozostają takei same. Odpowiedz Link Zgłoś
gojek75 Re: Agenta Stasi pilnie zatrudnię 06.08.09, 09:05 fachowiec to fachowiec ja juz mam dosc wywlekania syfu po komunistyczbego...w Niemczech przynajmenij wszystkie lub prawie wszystkie brudy byly wyciagniete na zewnatrz zaraz po upadku NRD - w Polsce powstal IPN i wciaz ktos kogos straszy jakas teczka ... juz czas wsadzic fruba kreche i zaczac myslec o tym co dalej , a nie wywlekac na wierzch kwestie UB, SB, STASI, ruskich co nie pomogli powstancom, dziadka premiera co to w wermachcie sluzyl - nikomu to nie rpzynosi zysku a tylko jakis glupi niesmak pozostawia... urodzilem sie w 75 wiec nie za bardzo moge byc komunista, ubekiem ani innym cyklista... Odpowiedz Link Zgłoś