buk-humor-dziczyzna 10.08.09, 13:13 nie lubię Dody, ale ma u nie wielki plus - koniec okupacji watykańskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mielis Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:14 Mój ksiądz na mszy też pije wino. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx2xxx Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:18 A u mnie pije i jeszcze zagryza :) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 13:30 No autorzy Biblii to raczej normalni nie byli. Bo co innego można powiedzieć o człowieku, który pisze, że jeśli ktoś obsiewa w tym samym czasie pole dwoma różnymi rodzajami zbóż, to zasługuje na śmierć? Albo, że jeżeli syn złorzeczy ojcu, to ojciec powinien go ukamienować? Albo, że świnie to zwierzęta nieczyste i jedzenie ich to grzech? I takich idiotyzmów tam jest mnóstwo. Pytam, czy człowiek ktoś normalny mógł naprawdę uważać, że za takie "przewinienia" należą się tak okrutne kary? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 13:42 To były dawne czasy, wtedy kary były inne, ale mediów nie było więc znajdowali się chętni:) "Są na to dowody i ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła." To zaś ciężko uznać za obrazę religijną, ale za chamsko głęboki brak wiary. Choć tak naraziła się wielu ludziom i oberwie, a rodzice zabronią dzieciom słuchać jej muzyki, w efekcie dużo straci. Zapewne chodzi tu o bliski koncert Madonny, Doda zawsze zżynała pomysły ale niezbyt mądrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 14:20 "chamsko gleboki brak wiary" czyli wedlug ciebie skoro uznala biblie za wytwor fantazji poalkoholowej i ziolowej znaczy ze nie wierzy ? czyli wierzacy ma wierzyc w biblie ? czy raczej w boga ? bo ja wierze (powiedzmy ze w cos) ale biblie mam w nosie bo to dla mnie idelny przyklad na to jak sekta katolicka proboje robic ludziom wode z mozgu i ich omamiac na swoje potrzeby. mozesz przez to uznac ze nie jestem katolikiem, bo nie jestem, wypieram sie tego w obecnej formie jak najbardziej. problem katolikow "polskich" polega wlasnie na tym ze maja problem ze zrozumieniem czym jest wiara. dla was wiara to co ksiad zpowie na kazaniu. a nie to co macie w sercach. prawdziwa wiara juz dawno w polsce umarla.. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 20:40 Jako ateista rzeknę: oby więcej wierzących jak Ty. Nie przyjmujesz wszystkiego bezmyślnie jak większość wierzących, a sam starasz się budować swój światopogląd. I to Ci się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 obraźliwe dla ateistów 11.08.09, 02:00 Nie chcę pojedynkować się na zdolność do obrażania się, ale chyba jednak warto zwrócić uwagę, że zwrot "chamsko głęboki brak wiary" (pomimo że Doda rzeczywiście odezwała się niekulturalnie) jest zwrotem obraźliwym dla ateistów. Bo sugeruje, że "brak wiary" (tak chrześcijanie nazywają sobie postawę ateisty) jest lub może być czymś powiązanym z chamstwem. Jeśli komuś moja uwaga wydaje się naciągana, to tylko świadczy jak dalece jest pod wpływem dyskryminujacej ateistów kultury chrześcijańskiej. Prosty eksperyment: Czy zwrot "chamsko głęboka religijność" wydałby się wam równie akceptowalny? (A przecież ostatnie lata w Polsce dowodnie pokazują, że gorliwość religijna idzie u całkiem sporej liczby osób w parze z agresją a nawet chamstwem.) Pomimo tego taki zwrot odebralibyśmy jako ewidentnie obraźliwy. Zwrot "chamsko głęboki brak wiary" (o Dodzie) to obelga w białych rękawiczkach układnego fundamentalisty ewangelikalnego o nicku "zuch_rysuje" pod adresem ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wcale Doda Biblii nie obraziła. 11.08.09, 08:48 Wupowiedziała własna opinię na temat Biblii której zapewne nie zna i nigdy sie nie zastanawiała nad sensem napisanych tam słów, Biblia to spisane dzieje ludzkości od kilku tysięcy lat, wiele opisów obyczajów, rad, zabobonów i kierunków wiary a także erotyki i nieobyczajności, takie połaczenie codziennej gazety z kolorową. Gdyby Doda chciała poczytac chociazby psalmy pewnie by ją natchnęło do napisania jakiegos fajnego tekstu, bo jak wspomniałem niektóre to typowe ówczesne erotyki lub poezji miłosnej (tak, tak) chociazby Księgi pieciu megilot. No i prosze nie mylić czytania Biblii z zachowaniem członków Koscioła czy też oceniania wierzący czy nie, Biblia jest wspaniałą lekturą dla wszystkich ludzi, a jeszcze jak ktoś czyta i rozmawia sam ze sobą na ten temat to jakby z Bogiem rozmawiał gdyz Bóg stworzył człowieka na obraz i podobieństwo swoje. No i nie wiemy czy Doda mówiła o Bibli jako całosci czy tylko o Nowym Testamencie, gdyż Biblia powstawała w wyniku przekazów ustnych najczesciej, zbyt wielu pisac nie umiało w tamtych czasach, a czy to mógł spisac jeden człowiek? Nie wydaje mi się, to praca zbiorowa. I dlatego twierdze że Doda Biblii nie obraziła i nawet jej nie czytała, wypowiedziała opinię skrajną jako osoba której nie interesuje ta sfera i o co ten krzyk? Fajna kobitka, nieźle śpiewa ale lepiej jakby się na takie tematy nie wypowiadała, kilka razy ogladałem wywiady z nią jeszcze z Radkiem i w tych tematach wypowiadała sie dość słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
resistance.is.futile Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 16:14 "chamsko głęboki brak wiary"? Według Ciebie jak bardzo niewierzącym trzeba być, żeby osiągnąć "chamsko głęboki" poziom? ;-) Albo ktoś wierzy, albo nie. "Trochę" nie wierzyć, to jak być trochę w ciąży, nie uważasz? Absurdem - i chamstwem jednocześnie - jest sugerowanie, że brak wiary równa się chamstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 17:33 [b]Brak wiary nie jest chamstwem..ale chamstwem jest p.Nowaka czytanie brukowców i interesowanie sie wywiadami cycatych panienek. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 15:40 mielis napisał: > Mój ksiądz na mszy też pije wino. Przecież w Starym Testamencie jest napisane, kto wynalazł wino i odczuł na sobie skutki jego nadmiernego używania! O tym mówi stara piosenka studencka: "Raz Noe, Noe, Noe, Noe świętym był, przechadzał się przed Panem, a że mu, że mu, że mu było źle, popijał wino dzbanem. I za to go miłował Pan, i strzegł w każdej przygodzie, a gdy potopu -topu -topu nadszedł czas nie dał mu zginąć w wodzie. Raz Noe, Noe, Noe, Noe urżnął się, i poszedł spać do arki, a że mu, że mu, że mu było źle, położył się na barki. I przyszedł Cham, i wyśmiał go, że Noe jest urżnięty, i za to go to go to go przeklął Pan i Cham do dziś przeklęty. Z historii tej, głeboki sens wynika dla narodu: Że kto z pijaka -jaka -jaka śmieje się, ten jest chamskiego rodu!" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:05 eti.gda napisał: >O tym mówi stara > piosenka studencka: > > "Raz Noe, Noe, Noe, Noe(...) Nie wiem, czy to piosenka studencka, ale moja Mamusia śpiewała mi kiedy byłam dzieckiem (a było to strasznie dawno, bo ja się urodziłam w 1946r.), trochę inną wersję: Nasz praszczur Noe wielkim był i chodził wciąż za Panem. Jak ognia tak się wody, wody bał, a wino pijał dzbanem. (więcej, niestety, nie pamiętam) Przez długi czas uważałam Noego za szczura. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Powedz swemu prywatnemu spowiednikowi... 10.08.09, 16:47 ZEBY PRZESTAL PIC,bo tobie sie to udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:58 mielis napisał: > Mój ksiądz na mszy też pije wino. NORMALNE PO trzezwemu by nie gadal glupot Odpowiedz Link Zgłoś
zuch_rysuje Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:16 no na litość boską!!!! panie nowak - to że doda jest debilką wszyscy wiedzą, ale niech pan sie nie zniża do tego poziomu. pozatym jej wypowiedz jest jak pierd po kebabie, ale to pan ośmisza chrześcijan i żydów. sam jestem głęboko wierzący i powiem że 1000000 razy więcej złego narobił pan niż doda. wkurzają mnie tacy nadgorliwcy, pewnie na stołówce też kablował że kolega z biednej rodziny wziął drugie mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
s0ber Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:17 zuch_rysuje napisał: > pewnie na stołówce też kablował że kolega z biednej rodziny wzią > ł drugie mleko... Piękny tekst! Widać, że można wierzyć, a jednocześnie zachować zdrowy rozsądek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 To mit dziejszego katolicyzmu;-) 10.08.09, 13:58 > Widać, że można wierzyć, a jednocześnie zachować zdrowy rozsądek. > ;) To najgorliwiej pielęgnowany mit:-) Odpowiedz Link Zgłoś
colonius Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 14:18 s0ber napisał: > zuch_rysuje napisał: > > > pewnie na stołówce też kablował że kolega z biednej rodziny wzią > > ł drugie mleko... > > Piękny tekst! Widać, że można wierzyć, a jednocześnie zachować zdrowy rozsądek. > ;) Zgadzam się z Tobą. Czasem są jeszcze przebłyski rozsądku w szarym ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 15:05 Zgoda, zgrabny tekst (bo też zuch_rysuje może sobie pozwolić na nieidentyfikowanie się z maniakalnymi katolikami, jak Nowak - sam jest bowiem fundamentalista ewangelikalnym - i tym sposobem zdobywa punkty dla swojej religii). Ale takie teksty to klasyczne gierki propagandy chrześcijańskiej (tej co to według niej "chrześcijaństwo tak, wypaczenia nie";-) W rzeczywistości fundamentaliści ewangelikalni (tam, gdzie mają widoki na władzę, jak w USA) robią rzeczy jeszcze tysiąc razy bardziej upierdliwe od Nowaka i Rydzyka. Ale o tym od kolegi zucha nie usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 15:20 zuch_rysuje napisał: > no na litość boską!!!! panie nowak - to że doda jest debilką wszyscy wiedzą, al > e niech pan sie nie zniża do tego poziomu. pozatym jej wypowiedz jest jak pierd > po kebabie, ale to pan ośmisza chrześcijan i żydów. sam jestem głęboko wierząc > y i powiem że 1000000 razy więcej złego narobił pan niż doda. wkurzają mnie tac > y nadgorliwcy, pewnie na stołówce też kablował że kolega z biednej rodziny wzią > ł drugie mleko... Świynto prowda Odpowiedz Link Zgłoś
s0ber Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:16 A ja nazywam Dostojewskiego pijakiem! Słyszycie!? Dostojewski to pijak! Czekam na wytoczenie procesu o obrazę "Braci Karamazow". :P Ja wiem, że NFZ nie ma kasy, bo wszystko ma ZUS, a oni potrzebują nowych biurowców z basenami i kortami tenisowymi. :P Ale może jednak ktoś zajmie się Nowakiem, takie schorzenia można leczyć, naprawdę. Mamy XXI wiek. :P Odpowiedz Link Zgłoś
znowumizablokowalikonto Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 15:05 Nawet w XXI wieku takie schorzenia najlepiej leczyć przez odizolowanie od społeczeństwa, bo to jest niestety zaraźliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:16 Durne lex, sed lex. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Ale bedzie jazda jak zaczna udowadniac... 10.08.09, 17:27 ... ze goscie, ktorych idol nawet zwykla wode swoja cudowna moca zamienial w wino byli trzezwi opisujac jego dokonania. To bedzie PIEKNE! Odpowiedz Link Zgłoś
de.fect Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:17 Znalazła sie druga madonna. To czemuż poprawiała matkę naturę w swym ucycowieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
chybawierzacy Cos mi sie zdaje, ze ona sama jest obraza Biblii, 10.08.09, 15:35 Nadzieja dla niej moze byc to ze glupota ma szanse na wybaczenie. W duzo gorszym polozeniu sa ci co obrazaja ale twierdza,ze nie chca obrazac???? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Spalić na stosie? 10.08.09, 16:11 Sadystyczne fantazje zaświatowe (pod pretekstem "przebaczenia":) - oto istota chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:17 de.fect napisał: > Znalazła sie druga madonna. To czemuż poprawiała matkę naturę w swym > ucycowieniu. A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
kin-iu no to nieźle , jak jej założą sprawę to ... 10.08.09, 13:18 no to nieźle , jak jej założą sprawę to wzrośnie sprzedaż płyt Odpowiedz Link Zgłoś
baba_zy_wsi Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:18 No to niech tenże Nowok łudowodni, że było inaczy. Przecieże apostoły piły wino, a co uni tam palili, to sam Pan Bóg ino wi. Ksiundz mi pedzioł, że świnte roślinki palili i w tenże sposób łonczność ze Panem Bogiem nawiunzywali. Ło. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:22 Tyle, że akurat żaden z apostołów biblii nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_zy_wsi Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:31 No to mnie musiał Ksiundz Proboszcz nakłamać. Bo un nam kazał na mszy, że Ewangelija w Nowym Testamenci to przez apostołów pisana...nie dostanie Ksiundz żytniej już wiency. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:05 E, może jego też ktoś zrobił w konia. Ja bym tak pochopnie mu tej żytniej nie zabierał. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 15:23 grundol1 napisał: > Tyle, że akurat żaden z apostołów biblii nie pisał. Jak to nie? Jan, Mateusz, Juda, Piotr i prawdopodobnie Jakub byli jednocześnie i apostołami i autorami tekstów Nowego Testamentu, należącego do Biblii Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:04 W czasie gdy powstawały ewangelie już ich nie było na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor104 Aposto~łowie byli niepiśmienni 10.08.09, 18:50 i umarli dużo wcześniej niż napisano biblię, w której jest dużo nieścisłości np. Jezus raz jest z Betlejem innym razem z Nazaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
ar2rj84 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 19:13 svetomir napisał: > > grundol1 napisał: > > > Tyle, że akurat żaden z apostołów biblii nie pisał. > Jak to nie? > Jan, Mateusz, Juda, Piotr i prawdopodobnie Jakub byli jednocześnie i > apostołami i autorami tekstów Nowego Testamentu, należącego do Biblii > Nie wiem, kto Ci powiedział, że oni są autorami tekstów Nowego Testamentu, ale ja, pod tym biblijnym maziajem, nie zauważyłem żadnych podpisów autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:39 Badacze coraz smielej pisza, ze biblijne wizje to byly narkotyczne wizje. Roznych roslin uzywano w tamtych czasach, zeby sobie poprawic humor, kiedy zywot byl tak ciezki i pozbawiony radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 14:24 cala kolebka ludzkosci wywodzaca sie z afryki, w tym i polscy ksieza (oprocz rydzyka bo on jest ze swietej piany morskiej), jechal ana zilach, szamanskich obrzedach. wiec najpierw moze nazwijmy naszych praojcow narkomanami a potem wszyscy sie sadzmy o to ze wszystkimi. i bedzie iV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 16:11 Dokładnie. Trzeba pamiętać w jakich czasach powstawała Biblia, wtedy nie było czegoś takiego jak "nie wierzący". Każdy był wyznawcą jakiegoś kultu, a na tamte czasy judaizm, a potem chrzścijaństwo było dosyć postępowe. Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:18 I tu jest problem, zamiast Bogu oddajecie cześć jakimś przedmiotom, figurkom i obrazkom. Nikt nie wie kim byli autorzy Biblii, także.... Nie lubię Dody za jej wulgarność ale tym razem to Ryszard Nowak przesadził. Jestem katolikiem i ni czuję się obrażony wypowiedzią Dody. Jeśli Nowak ma z tym problem, no cóż to jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mfs0 Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:19 Jak kiczmetalowego behemotha się nie dało dosięgnąć, to przynajmniej dodę trzeba zahaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kid_cassidy behemot wie i dodzie podpowie jak... 10.08.09, 13:36 ha, behemot aktualnie wystepuje w roli mężczyzny dody, więc szybko omówi z nią sposób, jak wygrac z kato-oszołomionym i podeśle wygrywajacego te sprawy prawnika. i bedzie druga wtopa. szołbiznes- narwaniec 2:0. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:20 zamiast latac do prokuratury , wystarczylo powiedziec ze , w Biblii jest napisane o smokach , a slowo dinozaur bylo uzyte po raz pierwszy w roku 1843 . No coz ale jak sie nie czyta tego czego sie broni ,to wychodzi tak jak teraz wyszlo . Prokuratura nie powinna byc urzedem do promowania jakies kobieciny . Odpowiedz Link Zgłoś
zuch_rysuje Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:25 dokładnie tak jak mówisz. jak słucham takich nowaków to normalnie żal dupe ściska... jest tak że: doda mnie rozśmieszyła nowak mnie ośmieszył Odpowiedz Link Zgłoś
elve Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:22 FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Przecież szatan, w którego wierzy jej chłopak, 10.08.09, 13:26 został opisany w tej samej księdze, przez tych samych upalonych i pijanych facetów... To jak to jest - w pół księgi wierzą, a w drugie pół nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Przecież szatan, w którego wierzy jej chłopak 10.08.09, 14:49 Blah, to że ktoś gra death/black metal (nie wiem co gra Behemoth) to nie oznacza że jest satanistą. Niby są wykonawcy którzy tak mówią, ale ludzie którzy nie traktują ich śmiertelnie powa wiedzą, ale żeby im uwierzyć trzeba by ich traktować śmiertelnie poważnie. A jesteś w stanie poważnie traktować mhhhrrooocznych kolesi w makijażu podskakujących na scenie? A większość "satanistów" o jakich wiem to kretyni, którzy myślą że satanizm polega na chlaniu jaboli nocą i przewracaniu nagrobków Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Przecież szatan, w którego wierzy jej chłopak 10.08.09, 16:24 tw.zenek napisał: > został opisany w tej samej księdze, przez tych samych upalonych i pijanych > facetów... > > To jak to jest - w pół księgi wierzą, a w drugie pół nie? Może Doda i jej chłopak to nie jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
moouha Re: Przecież szatan, w którego wierzy jej chłopak 10.08.09, 17:18 >Przecież szatan, w którego wierzy jej chłopak został opisany w tej samej księdze, przez tych samych upalonych i pijanych > facetów... > > To jak to jest - w pół księgi wierzą, a w drugie pół nie? First of all... Darski wcale nie musi byc satanista, nawet jak sie umaluje i poubiera w swoje sceniczne stroje. Po drugie nawet jesli ktos jest satanista nie znaczy od razu, ze wierzy w szatana. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana bo zniewazyla jesli powiedziala to naprawde 10.08.09, 13:26 i slusze ,ze zawiadamia prokurature. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: bo zniewazyla jesli powiedziala to naprawde 10.08.09, 16:02 swinia_spigelmana napisał: > i slusze ,ze zawiadamia prokurature. Musiał zawiadomić prokuraturę, bo nie ma już Inkwizycji Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna no i jeszcze krowy mleka przez Dodę nie dają!!!!!! 10.08.09, 13:27 no i jeszcze krowy mleka przez Dodę nie dają!!!!!!- spalić Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Niech posiedzi w kiciu 10.08.09, 13:28 nauczy się nie obrazać katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Niech posiedzi w kiciu 10.08.09, 16:05 polak_kr napisała: > nauczy się nie obrazać katolików. Nie wolno obrażać katolików! A prawosławnych, protestantów i Żydów wolno? A buddystów, konfucjanistów, hinduistów też? Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:29 Rydzyk za Murzyna tez odpowie przed prokuratura? A dziewczyna racje miala, choc jej nie lubie. Powiedziala glosno to, co ja mysle juz od dawna na ten temat. Na porzadku dziennym wowczas bylo spozywanie ziol halucynogennych i wina. Biblia jest wiec halucynacyjnym wytworem pijanych Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
zuch_rysuje Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:32 rumcyk_cyk napisał: > Na porzadku dziennym wowczas bylo spozywanie ziol halucynogennych no to się kurka wodna ekspert od izraela znalazł,,,,,chłopcze są wakacje weź jedz nad jezioro czy gdzieś bo niedługo wracasz do gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:37 zuch_rysuje napisał: > > no to się kurka wodna ekspert od izraela znalazł,,,,,chłopcze są wakacje weź je > dz nad jezioro czy gdzieś bo niedługo wracasz do gimnazjum. ------------------- a ty cos qrwa ekspert od wyzywania wszystkich na forum? Popros swoja babciem by takich durnot za ciebie nie pisala, bo slepa juz i odpooooooooczyyyyyyyyywaaaaaaaac juz powinna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuch_rysuje Re: Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem p 10.08.09, 13:42 no ale o izraelu z przed 2000 lat i wcześniej nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk do zuch_rysuje 10.08.09, 13:52 Jesli sie pisze o takim prymitywie jak Rabczewska i Nowak do takich idiotow jak zuch_rysuje, to nie potrzeba uzywac bardziej elokwentnych wyrazen i trzaskac wiedza. Poczytaj sobie wszystkie komentarze na ten temat, a byc moze z pomoca babci twojej uda ci sie dojsc do takich samych wnioskow, jak moje. Temat trzeba potraktowac zartobliwie. Zaloze sie sie, ze ani ty, ani ona przez ostatni rok nie trzymaliscie Biblii w rekach. Nie wiecie nawet, gdzie ja macie, zakladajac, ze w ogole jestescie w jej posiadaniu. Wiedze na temat mam, bo sam ksiedzem byc moze bylem, ale po stwierdzeniu durnot w religii, zrezygnowalem. (?????) Odpowiedz Link Zgłoś
zuch_rysuje Re: do zuch_rysuje 10.08.09, 14:09 hehheh luzik brachu,,,biblię ostatni raz w ręku trzymałem wczoraj, oprócz tego że trzymałem to jeszcze czytałem, bo czytam regularnie. w którejś mojej wypowiedzi (bodaj pierwszej) wyraziłem swoje głębokie zażenowanie postawą nowaka. dody niekomentuje nawet bo ona jest jednym wielkim żartem. ale nowak to trochę inna bajka. doda nie reprezentuje nic. a nowak wypowiada się w imieniu katolików (do których ja się nie zaliczam żeby niebyło) i to on ich kompromituje. piszesz że być może byłeś księdzem. więc byłeś czy nie byłeś? czy nie pamiętasz? ale muszę ci w jednym przyznać rację - religia jest pełna durnot i z religii można, a nawet trzeba zrezygnować. wiara jest istotna, chrześcijaństwo jest piękne, ale religia to niszczy. ps. moja babcie nie żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Re: do zuch_rysuje 10.08.09, 17:56 Moze bylem ksiedzem, moze nie. Ja to wiem. Takich informacji na forum ujawniac nie musze. A twoje babcie niech spoczywaja w pokoju. Swiec Panie nad ich duszami. Pozdrawiam. ps. Doda jest faktycznie beznadziejna, mdli od niej na odleglosc. Moze nie potrafi w inteligentny sposob ujac swoich wypowiedzi, ale nawet z takiego prostactwa czasami mozna wydobyc sens i tym razem (wyjatkowo!) przyznac jej racje. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: do zuch_rysuje 10.08.09, 18:33 Doda uzywa jezyka polskiego wlasnie bardzo sprawnie, jest elokwentna, blyskotliwa, przedsiebiorcza i bogata. Jest mloda, ma kase, popularnosc i tego jej zazdrosci 2/3 Polakow. A to, ze Cie mdli na odleglosc, to byc moze wina p.Boga, co ja zrobil na wzor i podobienstwo swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcyk_cyk Re: do zuch_rysuje 10.08.09, 18:03 Ach, zapomnialem. Nowak moze wypowiadac sie tylko i wylacznie w imieniu swoim wlasnym i swoich wlasnych odczuc. Musialby uzbierac troche podpisow od innych zbulwersowanych osob. Cale rzesze owieczek odeszly z kosciola katolickiego. A ja nie dosc, ze przejrzalem na oczy, to jeszcze wlasnych dzieci nie ochrzcilem. Juz nawet nie praktykuje i nie mam zamiaru. Moja corka majac lat 9 nie potrafi sie przezegnac prawidlowo i jestem z tego dumny. Koniec hipokryzji koscielnej!!! W dzisiejszym swiecie etyka ma wiecej prawd i madrosci. Podejrzewam, ze prokurator rzeknie, ze mala szkodliwosc spoleczna. Przekonac ani Doda, ani Nowak nikogo nie moga do swoich zapatrywan. Kazdy ma je juz wyrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
himo666 Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:30 Nie wiem na co chory jest pan nowak ale mam nadzieje że to się leczy bo może wyniknąć sytuacja że jak ktoś powie że nie wierzy w boga to go pan nowak do prokuratury podpieprzy za obraze jego uczuc Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 trzeba zalozyc Komitet Obrony Dody 10.08.09, 13:30 przed nawiedzonymi prykami Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Co za kretyn! 10.08.09, 13:32 Od kiedy powiedziec "nie wierze w Biblie" znaczy zniewazyc ja??? Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Co za kretyn! 10.08.09, 15:11 Przeczytaj sobie jeszcze raz, może zrozumiesz o co chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Co za kretyn! 11.08.09, 08:30 Jestem ciekaw, jak Mr Nowak będzie się procesował w obronie narratora tekstu o nieustalonym autorstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Co za kretyn! 11.08.09, 08:37 Wystarczylo uwazac w podstawowce. Dzis nie musialbys stawiac tak trywialnych pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: Co za kretyn! 12.08.09, 10:45 Osz fuck, to bedzie proces stulecia! Tylko jak Mojzesz, Ezechiel i Sw. Mateusz odbiora odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 13:36 Jak mozna obrazic czy zniewazyc KSIAZKE? Czy ten pan nie jest czasem balwochwalca? Nie wolno czcic przedmiotow przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Prawda,Oczywistość oczywiście. 10.08.09, 13:41 Oczywistość oczywiście. Polskę Niemiec z Ruskim i Watykan. Podzielą za pomocą szykan. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Czarownicę przyrównał do żony. Wolak przeprosił nie obrażony. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Jak dzielić, ustalił okrągły stół. Wolak i kościół pół na pół. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. A ci Polacy chorzy na głowę. Dlatego wezmą „większą połowę”. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Nieruchomości to się uprości. Kościół bierze wszystko w całości. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Wolacy na urzędach liczni. Won stąd „żydzi” polskojęzyczni. Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Orężem prawo i sprawiedliwość. Zamykać „żydów” daje możliwość! Oczywistość oczywiście. Wolak służy redemptoryście. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Waszym zdaniem? 10.08.09, 14:16 "- Naszym zdaniem z wypowiedzi tej wynika, że w opinii Rabczewskiej autorami Biblii byli alkoholicy i narkomani." ****************************** Niczego takiego Rabczewska nie powiedziała. Stwierdzenie "napruty winem i palący jakieś zioła" nie oznacza uzależnienia, a jedynie przejściowy stan oszołomienia, po którym następuje kac, wytrzeźwienie i zawstydzenie. Alkoholik i narkoman to określenia trwale uzależnionych. Nie da się też wykluczyć, że Rabczewska posługując się prostackim językiem świadomie prowokuje - mając jednak w rękawie kilka asów. O ile część Biblii można traktować w kategoriach biografii, to np. Apokalipsę śmiało można potraktować jako efekt spożycia zioła. Wszak bardzo podobne wizje po zażyciu środków psychoaktywnych osiągają kapłani w religiach zwanych pogańskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Odp. 10.08.09, 14:50 Myślę że mijamy się tutaj z istotą problemu. Czy wolny człowiek w wolnym kraju ma prawo mówić co myśli? Jeżeli Doda myśli że tacy ludzie napisali Biblię to czy ma prawo o tym mówić czy nie? Bo ja bardzo chciałbym wiedzieć. Mnie to oburza jako chrześcijanina, bo nie uważam, żeby tacy ludzie napisali Biblię. Ale nie chcę karać kogoś za to, że myśli inaczej niż ja. A niech sobie myśli. Co za problem. Mi to krzywdy nie robi , że tak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Odp. 10.08.09, 15:20 mistrzkungfu napisał: > Myślę że mijamy się tutaj z istotą problemu. > Czy wolny człowiek w wolnym kraju ma prawo mówić co myśli? ***************************** Mówienie, co nam się podoba, jest ograniczone odczuciami różnych odbiorców, z których reakcjami trzeba się liczyć. Jeżeli przewiduje się reakcje, to należy mieć dobre argumenty na poparcie swoich tez albo... przeprosić. Jeżeli ktoś wypowiada kontrowersyjne kwestie, to musi umieć je obronić. Rabczewska nie musi udowadniać, że Biblia to humbug, ale powinna przedstawić racjonalne przesłanki, które skłoniły ją do takiego osądu. Dla mnie to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Mnie oburza nadętość i zkłamanie sekty katolickiej 10.08.09, 15:37 Gdy katolicki oszust-szaman wmawia na antenie telewizji publicznej 4-5 letnim dzieciom swieckiego państwa (a nie żadnego katotalibanatu), że jeśli nie będą przestrzegać katolickiej doktryny to nigdy nie będą szczęśliwe to jest to szczyt podłości, cynizmu, oszustwa i bałwochwalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tralalala! 10.08.09, 15:50 megasceptyk napisał: > Gdy katolicki oszust-szaman > wmawia na antenie telewizji publicznej > 4-5 letnim dzieciom swieckiego państwa > (a nie żadnego katotalibanatu), Jakiego "świeckiego" państwa? (no, chyba że tylko z nazwy, co nie ma żadnego znaczenia...) Właśnie że "katotalibanatu" jak najbardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Tralalala! 10.08.09, 16:06 DODA!!! Nie daj sie. Fuck'em all in the ass. Jak bym zyl w Polsce to bym tym wszystkim superkatolskim motherfuckerom flaki powyprowal za szerzenie takiej je...banej ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Tralalala! 10.08.09, 16:11 Polska to to jednak kraj ciemnoty i to takiej jeb...anej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Nie wiem, czy byli napruci i palili 10.08.09, 16:23 ale biblia to po prostu zbior opowiadan napisanych przez kogos tam rownie dobrze mozna wierzyc w Harry Pottera albo w Matrixa... chociaz zaraz, sporo wierzy w Matrixa... Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie byli napruci. Palili. 10.08.09, 16:32 ...i zapodawali grzyby. Rola środków psychedelicznych, obecnych w religii biblijnej, tak samo jak w innych religiach, to bardzo ciekawy temat badań. Tu o religii starotestamentowej: Izraelski naukowiec: "Mojżesz i jego lud byli pod wpływem środków psychedelicznych" https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4992077.html Także początki religii nowotestamentowej obfitują w wiele umykających nam, a bardzo ciekawych szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 jeszcze raz link 10.08.09, 16:33 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4992077.html Odpowiedz Link Zgłoś
system77 Re: Mnie oburza nadętość i zkłamanie sekty katoli 10.08.09, 16:25 Zamiana krwi w wino... drenaż umysłów dzieci co niedzielę, ksiądz pije winko a wierni na kolanach bełkoczą jacy to są winni grzechu. Ja się pytam co na to rzecznik praw obywatelskich? Podobno mamy jakąś ustawę do wychowania w trzeźwości, a kościół katolicki zwyczajnie łamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Mnie oburza nadętość i zkłamanie sekty katoli 10.08.09, 18:26 Przypominam Ci, ze mowisz o czlowieku, ktory ma sady, prokurature, polowe rzadu, episkopatu, fiskusa, na swojej smyczy, wiec uwazaj. Ja sie go osobiscie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
moouha Re: Odp. 10.08.09, 17:28 > Mówienie, co nam się podoba, jest ograniczone odczuciami różnych odbiorców, z > których reakcjami trzeba się liczyć. Jeżeli przewiduje się reakcje, to należy > mieć dobre argumenty na poparcie swoich tez albo... przeprosić. A coz to za teoria? Jesli nie lamie prawa (nie podzegam do przestepstwa itepe), to moge mowic wszystko. Jesli to kogos urazi, wcale nie znaczy, ze musze byc przygotowany, zeby go przepraszac. Skad takie pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prawda, a nie znieważanie 10.08.09, 15:43 rikol napisała: > Jak mozna obrazic czy zniewazyc KSIAZKE? Wg naszego kretyńskiego prawa - można: "Kto znieważa przedmiot kultu..." A ta, akurat książka JEST przedmiotem kultu. Nie szkodzi - że dla jakichś porypanych nawiedzonych; oni są tu górą... Odpowiedz Link Zgłoś
trv Nie można słownie znieważyć przedmiotu kultu. 10.08.09, 16:01 Ter religioznawca to jakiś kolejny nawiedzony, pewnie niejaki R. z Torunia. Nie można słownie znieważyć przedmiotu kultu. Znieważenie przedmiotu kultu takie jakie jest zawarte w kodeksie karnym może nastąpić tylko poprzez fizyczną czynność np zdewastowanie. I to też nie zawsze, bo poszkodowane (czytaj urażone) osoby muszą być co najmniej dwie. Np Negral podarł biblię i sprawa została umorzona (bo był tylko jeden urażony, zresztą ten sam nawiedzony). Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Niewazne, jakie jest prawo. 10.08.09, 16:06 Wazne, kto je interpretuje... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Doda Królowa Polski, Doda przedmiotem kultu 10.08.09, 17:08 kto znieważa Dodę powinien poddać się karze ukamieniowania, święta Doda zdrowia doda a nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Doda Królowa Polski, Doda przedmiotem kultu 10.08.09, 18:37 Tak! Tak! Tak! DODA-krolowa Polski, prawdziwa Polka, blondynka i dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:37 Niejaki Ryszard Nowak, wie ze powiedziala, niewie tylko gdzie. Niedlugo bedzie chcial egzorcyzmy odprawiac, i domagac sie inkwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Biblię napisali Żydzi! Czy mozna im wierzyć? 10.08.09, 13:37 Starożytni Żydzi napisali Biblię i zrobili to na pewno żeby ośmieszyć, oszukać, okraść i ogłupić Prawdziwych Polaków. Bo wiedzieli już 2000 lat temu, że tylko Polacy są narodem wybranym. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof264 Nowak: Doda znieważyła Biblię. Zawiadomiłem pro... 10.08.09, 13:38 Coś chyba ten pan Nowak słabo w boską moc i sprawiedliwość wierzy, że do prokuratury uciekać się musi. A tak poza wszystkim to jak można znieważyć książkę? Jak się książka czyje znieważona, to niech sama swych praw dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Biblia.... 11.08.09, 08:14 jest zbiorem praw i poleceń dla społeczeństwa żyjącego tysiące lat temu i dostosowana do tego celu . To była rewelacyjna na tamte czasy . Jej polecenia i prawa nie były przyjmowane bez oporu . Dlatego te wszystkie grożby i kary. Społeczeństwo prymitywne przed tysięcy lat nie było zbudowane na taki "skok w przyszłość" . Rolnictwo ,higiena osobista i społeczna, prawa socjalne dla wszystkich warstw społeczeństwa, niewolników a nawet dla zwierząt. Wszystko tam jest. A gdy się pomyśli np. o niemieszaniu upraw rolniczych , jest to bardzo uzasadnione bo każda uprawa ma swój czas rozwoju i zbioru. Prawa koszerności były podstawą zdrowia osobistego i społecznego Żydów i są przestrzegane do dnia dzisiejszego w pewnych grupach tego narodu. Ktoś napisał o świninie. Mięso tłuste, delikatne i szybko psujące się, szczegulnie w gorącym klimacie bez lodówek. Te polecenia miały być i były przewodnikiem tego społeczeństwa - narodu żydowskiego ze swoją religją judaizmem. Duża część tych praw została przekazana innym religiom . Chrześcijaństwu przez Jezusa i Apostołow do NT. Dla tych którzy wierzą. WIĘC NIE WSYSTKO BZDURY! Odpowiedz Link Zgłoś
peer4 to byl zart .... 10.08.09, 13:38 Panie Nowak, to byl taki sam zart jak "nieumyty murzyn" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś