kroliklesny 13.08.09, 13:36 Bracia Wegrzy znizyli sie do poziomu rasistow z Kosowa. Albanczycy wyganiaja nie tylko Serbow, ale wlasnie Romow. Smutne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rumun1970 Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 13:52 Jak "bracia"? z kim? Co do tresci, zgadzam sie, artykol jest przerazajacy! Jak mogl sie stac aby Jobbik wprowadzil az trzech poslow do PE?? kroliklesny napisał: > Bracia Wegrzy znizyli sie do poziomu rasistow z Kosowa. Albanczycy > wyganiaja nie tylko Serbow, ale wlasnie Romow. Smutne! Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 16:16 rumun1970 napisał: > Jak "bracia"? z kim? "Magyar - Lengyel ket jo barat" - "Polak - Wegier dwa bratanki". OK? Odpowiedz Link Zgłoś
cseresznye77 Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 17:40 Moze skoncz wrezscie to opluwanie Wegrow? A najlepiej doucz sie wiencej o histori Polakow i Wegrow.Albo pisz na wegierskie forum,jesli masz problem. "Węgry i Polska to dwa wiekuiste dęby, każdy z nich wystrzelił pniem osobnym i odrębnym, ale ich korzenie, szeroko rozłożone pod powierzchnią ziemi, i splątały się, i zrastały niewidocznie. Stąd byt i czerstwość jednego jest drugiemu warunkiem życia i zdrowia." Stanisław Worcell Linki dla ciebie: tiny.pl/hhnjr www.warzeniepiwa.w8w.pl/pliki/festyny%202009/biskupin.jpg dokladnie obejrzyj te stara wegierska grafike... tiny.pl/hhnjc Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 18:41 To zdjecie jest "super": pokazuje jakie stosunki macie ze wszystkimi sasiadami...chyba dlatego sa dosyc dobre stosunki polsko-wegerskie, bo nie ma wspolnej granicy?:) a wracajac do artykulu rozumiem ze cie nie przeraza odrodzenie faszyzmu na wegrzech, w postaci jobbika, gwardii itd? znow bedziecie skonczyc jak w 1918r., albo w 1945r. apropo: od mohacza kiedy wygraliscie cos? nawet wczoraj byl mecz: wegry 0 - Rumunia 1!! cseresznye77 napisał: > Moze skoncz wrezsucie to opluwanie Wegrow? A najlepiej doucz sie > wiencej o histori Polakow i Wegrow.Albo pisz na wegierskie > forum,jesli masz > problem. > "Węgry i Polska to dwa wiekuiste dęby, każdy z nich wystrzelił pniem > osobnym i odrębnym, ale ich korzenie, szeroko rozłożone pod > powierzchnią ziemi, i splątały się, i zrastały niewidocznie. Stąd > byt i czerstwość jednego jest drugiemu warunkiem życia i zdrowia." > Stanisław Worcell > Linki dla ciebie: > tiny.pl/hhnjr > www.warzeniepiwa.w8w.pl/pliki/festyny%202009/biskupin.jpg > dokladnie obejrzyj te stara wegierska grafike... > tiny.pl/hhnjc Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 18:41 To zdjecie jest "super": pokazuje jakie stosunki macie ze wszystkimi sasiadami...chyba dlatego sa dosyc dobre stosunki polsko-wegerskie, bo nie ma wspolnej granicy?:) a wracajac do artykulu rozumiem ze cie nie przeraza odrodzenie faszyzmu na wegrzech, w postaci jobbika, gwardii itd? znow bedziecie skonczyc jak w 1918r., albo w 1945r. apropo: od mohacza kiedy wygraliscie cos? nawet wczoraj byl mecz: wegry 0 - Rumunia 1!! cseresznye77 napisał: > Moze skoncz wrezsucie to opluwanie Wegrow? A najlepiej doucz sie > wiencej o histori Polakow i Wegrow.Albo pisz na wegierskie > forum,jesli masz > problem. > "Węgry i Polska to dwa wiekuiste dęby, każdy z nich wystrzelił pniem > osobnym i odrębnym, ale ich korzenie, szeroko rozłożone pod > powierzchnią ziemi, i splątały się, i zrastały niewidocznie. Stąd > byt i czerstwość jednego jest drugiemu warunkiem życia i zdrowia." > Stanisław Worcell > Linki dla ciebie: > tiny.pl/hhnjr > www.warzeniepiwa.w8w.pl/pliki/festyny%202009/biskupin.jpg > dokladnie obejrzyj te stara wegierska grafike... > tiny.pl/hhnjc Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Fala ataków na Romów 13.08.09, 14:41 Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Bracia Węgrzy! Macie nasze pełne poparcie. Jako jedyni przeciwstawiacie się tej zarazie. Brawo i ogromny szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: O czyim poparciu piszesz? 13.08.09, 15:17 nastepny tolerancyjny debil sie znalazl - pomieszkalbys obok nich to by ci przeszlo niechec Wegrow do cyganow nie wziela sie znikad! parenascie miesiecy temu madziar jechal z dziecmi przez wioche cyganow, potracil dziecko, ktore wbieglo na jezdnie. Dzieciakowi nic sie nie stalo! ale ta cyganska dzicz go zlinczowala na oczach jego dzieci. wiec skoncz pierd* kretynie o tolerancji dla cyganow, sami sobie na to zapracowali - jakos sie nie slyszy, zeby w tej czesci europy ludzie mieli zle zdanie np. imigrantach z azji, zastanow sie matole dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Re: O czyim poparciu piszesz? 13.08.09, 16:44 >nastepny tolerancyjny debil sie znalazl - pomieszkalbys obok nich to by ci przeszlo szkoda że Hitlerowi się nie udało, byłbyś niewolnikiem na plantacji gdzieś pod Kaukazem i nie wypisywałbyś takich bzdetów. Twoja biedna matka musi się nieźle wstydzić, że wychowała takiego półmózga. Odpowiedz Link Zgłoś
williamadama Re: O czyim poparciu piszesz? 13.08.09, 18:30 > O czyim poparciu piszesz? Piszę o poparciu polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Takie zycie 13.08.09, 18:40 Nie popieram takich akcji, jednak Cyganie w naszych krajach to cos jak muzulmanie na zachodzie. Tylko my mozemy sie cieszyc, ze zbiorowisk cyganskich nie ma tak duzo, natomiast zbieraniny muzulmanskiej choloty sa w kazdym miescie i miasteczku w Europie. A problem nawet wiekszy, napady gwalty pobicia, rabunki, narkotyki. Jedno drugiego warte. Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Fala ataków na Romów 13.08.09, 15:17 To smutne ale nie można jedną miarą oceniać wszystkich Węgrów. Nie wszyscy Węgrzy są rasistami a nie wszyscy Cyganie są złodziejami. Podobnież nie wszyscy Polacy są antysemitami. I też nie wszyscy czytelnicy Gazety Wyborczej klikają w ten kretyński link, który ostatnio pojawia się pod każdym niemal artykułem związanym z tematyką śmierci, a który ma zachęcić czytelników słowami "Sprawdź, kiedy umrzesz". Nie wiem, czy autorowi zupełnie mózg wypierdziało, czy biegunka głowowa się mu dopiero zaczyna, w każdym razie do cygańskiego wróżbiarstwa mu daleko, blisko natomiast do Tworek. Odpowiedz Link Zgłoś
wzwod_poranny Fala ataków na Romów 13.08.09, 15:31 Nie mowi sie "Romow", tylko "Rzymian"... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Fala ataków na Romów 13.08.09, 16:37 Rozumiem, jak Cygan utlucze Wegra to zadna tam Amnesty czy inne barachlo sie nie odezwie, natomiast jak jest w druga strone to zaraz kazda lewacka nedza otwiera jape i bredzi cos o rasizmie, nazizmie (ktory jest ideologia lewacka tak na marginesie). Odpowiedz Link Zgłoś
az555 W Belgii facet szedł ulicą z odtwarzaczem MP3 13.08.09, 16:55 W pewnym momencie poślizgnął się i nadział na nóz przechodzącego polskiego Roma,który chciał obrać sobie jabłko.Zamkli Roma tylko dlatego ,że facet potknął sie i nadział na scyzoryk 12 razy,a Rom wziął odtwarzacz gdyż wiadomo było że po 13-tym potknięciu się nie będzie mu on już potrzebny.A gdzie tolerancja???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana eee klamstwo eni szedl ulica ! 15.08.09, 23:44 szedl po dworcu midi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Po pierwsze sprawdziłbym Polonię na Węgrzech 13.08.09, 16:59 Myślę, że tam należy dokładnie szukać. Jedwabne było tylko jedną z tysięcy stodół.... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Po pierwsze sprawdziłbym Polonię na Węgrzech 13.08.09, 17:16 Jak tam pogoda w Tel Awivie, prowokatorze izraelski? W ilu stodolach potraktowaliscie Palestyncow brzydko? Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Fala ataków na Romów 13.08.09, 17:09 Jestem polakiem, bo tak się przydarzyło,o co mam pretensję do losu. Jeżeli ktoą mówi pogardliwie: polaczki, to wcale się im nie dziwię i nie protestuję. Ta wredna nacja zasługuje sobie na poniżenie. Jej przedstawiciele nie potrafią szanować samych siebie. Prezydent nie szanuje premiera, premier nie szanuje prezydenta prokurator Engel ma w dupie prawo, a ja mamm w dupie to całe tałatajstwo. Jestem polakiem z przymusu... Duma z tego zadna, być członkiem zawszonych kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Fala ataków na Romów 13.08.09, 17:15 Na pewno jestes czlonkiem zawszonego kundla, co do tego nie ma watpliwosci, a ze ci nie pasuje to trudno sie dziwic, wszak ten kundel uzywa czlonka do roznych brzydkich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Fala ataków na Romów? 13.08.09, 18:01 ale dlaczego??? przecież to ludzie pracowici, uczciwi, uczynni, dbający o swoje otoczenie, kochający zwierzęta, wykształceni, kulturalni. Więc dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Fala ataków na Romów? 13.08.09, 18:35 W Kosowie Romowie zostali zmuszeni przez Serbow do roznych prac gdy oni wysiedlali i rabowali Albanczykow.Sami tez nie mogli sie widocznie pochamowac przed szabrem .Gdy Albanczycy przyszli spowrotem to wykorzastali to do zrobienia z nimi "tabula rasa", choc Romowie nigdy nie byli do nich agresywni. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Fala ataków na Romów 13.08.09, 18:24 Cóz,cyganie sami sobie są winni. Nie zamierzają się integrować z Polakami ( Oni też są przecież Polakami).Ciągle manifestuja swoją odrębność. Jak mówią w swoim języku to krzyczą aby wszyscy słyszeli. Ich zapał do pracy i nauki jest powszechnie znany... Cyganofobia? Jak tak dalej pójdzie to będzie tak jak z homoseksualistami-nie będzie nawet mozna spojrzeć na Nich bo będzie to prześladowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano Polak, Węgier dwa bratanki.. 13.08.09, 18:57 Obaj to najzwyklejsze kanalie moralne... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Najwyżej moralnie stoją Niemcy, potem 13.08.09, 19:36 Amerykanie. Reszta to szlam. Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Polak, Węgier dwa bratanki.. 15.08.09, 23:38 oservattoreromano, MAM PYTANIE: kiedy mozna liczyc na tych wegrow, bo, przeciez, od mohacza(1521r.) przegraja caly czas, kazda bitwe....nie mowiac o wojnach! W I i w II wojnie swiatowej tez byli po tamtej stronie i...co? Odpowiedz Link Zgłoś
mulok Fala ataków na Romów 13.08.09, 19:40 nie popieram mordowania nikogo z zimną krwią ale za cyganami nie przepadam, w podstawówce do której chodziłem było może 3 czy 4 romów, z których żaden szkoły nie ukończył, co więcej znani byli ogólnie jako element przestępczy, z którym nawet krajowi bandyci bali się zadzierać, tak więc uważam, że są narodem niereformowalnym i nie chciałbym mieć ich za sąsiadów dlatego w pełni rozumiem społeczną niechęć do romów Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Fala ataków na Romów 14.08.09, 00:02 Rzeczywiście to jest wystarczający powód aby kogoś nienawidzić bo się nie uczy, bo głośno mówi w swoim języku bo krzywo mu z oczu patrzy, bo mi inny kolor skóry. Ech że ja z takimi szumowinami mieszkam w jednym kraju.....wróci do was ta zła energia prędzej czy później.... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana rozlokwoac Romow w redkakcji Agory 15.08.09, 23:41 a Michnik, ma duze meiszkanie i groszem nie smeirdzi, to tez ich wezmie na hawire. Na wlasnej peirsi wykarm i daprzyklad mlodziezy jak dac pszytczna w nos rasistom. Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: rozlokwoac Romow w redkakcji Agory 15.08.09, 23:46 nic nie rozumiem, co za jezyk, skad jestes ty swinio? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana to sie skup 16.08.09, 11:55 i wraz z Roammi (absolutnie wszystkimi) pojedz i zyw w redakcji Agory + posiadlosciahc Michnika. Oni sa zawsze za Romami wiec z pewnoscia ich przyjma i podziela sie kawalkiem mac..yy tego macowca Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Fala ataków na Romów 16.08.09, 09:02 Tak w ogole, powinno sie wyeliminowac biala rase.-Wszystkich gnebia...-murzynow,arabow,zoltych,romow,zwlaszcza w Europie.-Gdzie sie podziala europejska kultura goscinnosci,tolerancji,milosci blizniego ?- Przeciez media,od lat,tlumacza nam -idiotom,ze bialy to swinia , a cala reszta jest,po prostu -CACY.-Wystarczy wlaczyc telewizor...-Tacy Cyganie (ups!-Romowie)zjezdzaja sie,co rusz,na jakies religijne pielgrzymki,ot -pomodlic sie,pospiewac,na gitarze pograc.-Z czego zyja ?-Ze swiezego powietrza i poczucia wolnosci.- Czynszu nie placa,to moga sobie pozwolic na kupno Merca...-proste. Taki przecietny arab...-miod nie czlowiek !-Ciec sie modli 5 razy dziennie,kasiore wyda,zeby do Mekki sie przeleciec i musi,na dodatek,dbac o europejski przyrost naturalny,bo te biale swinie wola wola siedziec przed komputerem,miast dzieci robic.-Co rusz - dziennikarze i politycy tlumacza nam,ze ich religia jest miloscia pokojem i tolerancja,a my - biale swinie,nie chcemy niczego zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Wśród ludzi nie ma ras, rijselman 21.08.09, 16:02 Badania genetyczne nie potwierdziły zróżnicowania ludzi na rasy - dowiedz się, matołku niedouczony, że pochodzisz od Afrykańczyków. Masz takie same geny, tylko mniej pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Wśród ludzi nie ma ras, rijselman 21.08.09, 19:12 Ja bardzo przepraszam za "niedouczone matolectwo".-Moja nie wiedziec ,co to genetyka,moja tylko widziec,ze moja byc biala a Afrykanczyk byc czarna...tfoja miec racja -rasy nie istnieja,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Wśród ludzi nie ma ras, rijselman 21.08.09, 22:33 To samo odnosi sie do psow...-wszystkie posiadaja kod genetyczny lupus lupus. Odpowiedz Link Zgłoś
garo23 Re: Wśród ludzi nie ma ras, rijselman 22.08.09, 09:03 czytalem twoje posty, jestes rasista niesamowity! wstyd i hanba! rijselman12.0 napisał: > To samo odnosi sie do psow...-wszystkie posiadaja kod genetyczny > lupus lupus. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Wśród ludzi nie ma ras, rijselman 22.08.09, 10:11 Oczywiscie,garo...-Za mych mlodych lat rasizm byl dyscyplina naukowa.-Teraz,dla politycznej przyzwoitosci,przyjmuje sie rozne nazwy,n.p."antropologia".-Uznanie,ze wszystkie rasy homo sapiens posiadaja identyczny kod genetyczny jest zwykla bzdura i klamstwem.- Jezeli uwazasz,ze stwierdzenie roznic rasowych (kolor skory,uklad miesniowy,budowa koscca,facies i.t.d.)jest przejawem rasizmu...bardzo prosze...-wyzywaj mnie od "niesamowitego rasisty". Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo nie wszyscy Polacy to kundle 22.08.09, 10:19 Autor: oservattoreromano 13.08.09, 17:09 Jestem polakiem, bo tak się przydarzyło,o co mam pretensję do losu. Jeżeli ktoą mówi pogardliwie: polaczki, to wcale się im nie dziwię i nie protestuję. Ta wredna nacja zasługuje sobie na poniżenie. Jej przedstawiciele nie potrafią szanować samych siebie. Prezydent nie szanuje premiera, premier nie szanuje prezydenta prokurator Engel ma w dupie prawo, a ja mamm w dupie to całe tałatajstwo. Jestem polakiem z przymusu... Duma z tego zadna, być członkiem zawszonych kundli. < powinno brzmieć: Jestem polakiem z przymusu... Duma z tego żadna, być jednym z zazdrosnych, zawistnych, wrednych, niereformowalnych, zakłamanych, zadufanych tylko w sobie i ludowych wierzeniach ,nielubianych przez inne narody, zbawców świata. Za granicą, jeżeli chcesz coś osiągnąć , to od rodaków trzeba trzymać się daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: nie wszyscy Polacy to kundle 22.08.09, 10:30 Widzisz zgr-edo...-moglbym napisac to samo o mej "francuskosci",ale tego nie zrobie.- Ja Polske kocham (taki ze mnie faszonazinacjoszowiskrajnyultras).-Po prostu -nie zwracam uwagi na panow politykow prokuratorow. Z jednym masz,na pewno, racje...-za granica trzymac sie, daleko ,od rodakow...-"Polak Polaka w lyzce zupy..." Odpowiedz Link Zgłoś