p3nisista 23.08.09, 13:02 Żałosne, po prostu żałosne. Najpierw się zgodzili a potem narzekają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilk-miejski Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:22 Jakieś poradnie psychologiczne powinny tam przy plażach stanąć. Ludzie powariowali. "Przyjeżdżam na plaże, patrze, a tu pełno piachu! Nosz kur* ja pier*!" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 17:11 wilk-miejski napisał: > Jakieś poradnie psychologiczne powinny tam przy plażach stanąć. Ludzie powariow > ali. "Przyjeżdżam na plaże, patrze, a tu pełno piachu! Nosz kur* ja pier*!" ************************** Świetny pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Segregacja 28.08.09, 08:49 Jak tu sie nie wkurzać, kiedy w 5* hotelu pokoje z widokiem na morze są dla Niemców i Holendrów, a dla Polaków z widokiem na bramę wjazdową, urządzenia techniczne i łąkę? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 09:45 wyssane z palca 'dzielo' jakiegos gazetowego Piszczyka?? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 12:19 zgadzam sie, zwlaszcza, ze wszystko te niby cytowane wypowiedzi maja podobna konstrukcje... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 12:44 Tragedia. Komu wmówią, że te teksty są prawdziwe? Szczególnie warto zwrócić uwagę na "wypowiedzi" obcokrajowców, które bardzo ładnie opisują stereotypy dotyczące każdej nacji. Czesi zauważyli, że śmiejemy się z ich języka, Niemcy, że gwałcimy ich przestrzeń osobistą, Japończykom przykro, że wytykamy ich aparaty i kamery, a pani z Ghany ("prześmieszne":/) że tutaj tak gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Szczera prawda 28.08.09, 14:41 Polskie plaże - syf śmieci niedopałki plastikowe torebki i kradzieże na każdym kroku, potłuczone szkło i zataczające się bandy dresów i nastolatków. Da sie poza sezonem pojechać to wszystko. Gosp agroturyst - wylęg much i smród że nie da się wytrzymać. Miasta zła komunikacja. Ok byłem, widziałem. No co mam mówić że nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:27 Gazeto! Skąd wzięłaś tych frustratów? Odpowiedz Link Zgłoś
rudyrycho Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 16:42 gilbert.grape napisał: > Gazeto! Skąd wzięłaś tych frustratów? Spoko, z głowy czyli z niczego :) To taki stary chwyt dzienikarski na sezon ogórkowy. Zmyśla się różne bzdury żeby wywołać zainteresowanie i "ferment". Przecież jednak nieszkodliwie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tereska77 jechac do ŁEBY albo SOPOTU wypocząc haha 28.08.09, 10:35 niech jada do jakiejs malej miejscowosci pod namiot to wypoczną. Odpowiedz Link Zgłoś
gary223 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:29 Pismak z GW sporo się natrudził wymyślając te bzdury. Chwała mu! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Dokladnie, mam podobne wrazenie. 23.08.09, 13:45 Moglby przynajmniej wzorem z kolegow z faktu jakis klasyk o piraniach wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowafoka Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 09:02 Skoro Gazeta jest dla was taka niewiarygodna to po co ją czytacie? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 12:46 warto czytać wiele rzeczy, przynajmniej po to, by nauczyć się patrzeć troszkę bardziej krytycznie na to, co szanowni redaktorzy tworzą, a raczej, jak w tym przypadku, wysysają z palca. Mnie bardziej dziwi to, dlaczego tak wiele osób patrzy na Gazetę tak bezkrytycznie i będzie bronić ją za wszelką cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
syrius23 Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 12:17 Albo o krwiożerczych chomikach. Tak było ok. 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
magpie1985 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 14:42 zgadzam sie! gazeto wstyd, te bzdury co niby zagraniczni turysci powiedzieli, kupa stereotypow, mam nadzieje ze to zamierzone i naprawde nie wierzycie ze ktokolwiek uzna ze autor poswiecil wiecej niz 10 minut na napisanie tego steku bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Przykład 24.08.09, 08:33 magpie1985 napisała: > zgadzam sie! gazeto wstyd, te bzdury co niby zagraniczni turysci > powiedzieli, kupa stereotypow Po pierwsze, Holendrzy nie palą trawy. Nie znajdziesz człowieka w wieku lat 27 palącego skręty, chyba że jest na zasiłku (wtedy nie przyjechałby na wakacje). Po drugie, "* Juan, lat 35, i Manuela, lat 34, z Barcelony:- Najbardziej denerwuje nas, że pracownicy informacji turystycznej nie mówią po hiszpańsku. My nie znamy polskiego ani angielskiego, więc dogadać się trudno." Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Przykład 24.08.09, 10:02 > nie znamy polskiego ani angielskiego, więc dogadać się trudno." Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Przykład 24.08.09, 17:51 onioni napisał: > - pewno palą, ale trzeba być imbecylem, by sądzić, że w PL to w pełni > legalne. Takie info chyba się sprawdza przed wyjazdem, bo w > niektórych krajach można spędzić 10 lat za kratami. Pala jak najbardziej, ale nikt sie z tym nie obnosi - mowie tu oczywiscie o normalnych osobnikach, nie marginesie spolecznym. Mojemu sasiadowi potrzebne byly 2 lata znajomosci i hektolitry wypitego ze mna w ogrodku piwa, by kiedys konspiracyjnie wyciagnac jointa, gdy zony i dzieci poszly juz spac. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasta57 Re: Przykład 26.08.09, 01:21 to nauczcie się polskiego i problem z głowy,chyba że za trudny powodxenia Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Co przeszkadza cudzoziemcom? NIC :) 28.08.09, 09:30 Moj maz Dunczyk jak przyjezdza na wakacje do Polski to cieszy sie jak dziecko:)Uwielbia jezdzic komunikacja miejska /samochod zostawia pod blokiem/ bo wtedy moze poczytac sobie napisy na siedzeniach:)W Danii takich nie ma bo autobusy tapicerke maja i za cholery nic nie mozna nabazgrac.Pierwsze slowa po polsku uczyl sie wlasnie z warszawskich autobusow:)Ponadto wszedzie jest brud,duzo ludzi - tego tez nie ma w Skandynawii bo tu kierowca o autobus musi dbac:)Ponadto bardzo Dunczykowi sie podobaja ceny papierosow,TESCO otwarte 24 godziny na dobe no i nie wolno zapomniec o pieknych,katolickich kosciolach!!!Te sciany kapiace zlotem,ten wystroj wnetrz,te wypasione limuzyny proboszczy - maz lata od kosciola do kosciola i nie moze sie nadziwic jaki piekny swiat.I kocha polska policje za jej zdolnosci w braniu lapowek:)Nie jest tak zle z tymi cudzoziemcami - trzeba tylko znalezc tych prawdziwych urlopowiczow,a nie wysysac ich z palca.A i jeszcze jedno - dunskiego raczej nie wiele osob zna w Polsce wiec maz nauczyl sie polskiego.Nie perfekcyjnie ale daje sobie rade.Na zdrowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 10:41 kocha polska policje za jej zdolnosci w braniu lapowek:) jak kiedyś podjąłem próbę "dogadania się" z belgijską drogówką to niewiele brakowało bym w pierdlu skończył.... Dali mi spokój dopiero po interwencji samego Bigbossa firmy w której pracuję i wpłaceniu kaucji, którą mojej firmie musiałem zwrócić.... Oni tam w tej Belgii to jakichś czubków normalnie przyjmują do roboty w policji... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:01 To nie jest powod do domy moj drogi. Na przyszlosc naucz sie, ze na zachodzie proby dogadania sie nie maja raczej szans. W Niemczech na bank siedzialbys juz w pierdlu i nawet interwencja bigbossa by ci nie pomogla. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:25 1. wcale nie jest dumny z tej historii... 2. niemiecka policja to też (tak jak w Belgii) Zakład Pracy Chronionej? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:41 Nie powiedzialabym zeby to byl zaklad pracy chronionej. Policjanci sa zazwyczaj w bardzo dobrej formie, latm patroluja ulice na rowerach ! co sie w Polsce raczej nie zdarzy i ogolnie sa bardzo mili i kulturalni a do tego kazdy policjant mowi w minimum trzech jezykach. Dodatkowo ostatnio dla policjantow, ktorzy mieszkaja w wielokulturowych rejonach zrobili kursy arabskiego i tureckiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 15:28 bardzo mili i kulturalni a do tego kazdy policjant mowi minimum trzech jezykach. i co z tego, że znają po kilka języków jak w żadnym z nich nie można się z nimi dogadać.... Z tymi Belgami próbowałem i po angielsku (znam dobrze..) i po francusku. (trochę liznąłem) i co ? I nic nie qumają .... Przy czym rozumiałbym ich determinację gdybym faktycznie popełnił jakieś poważne wykroczenie ale ja tylko jechałem nieco za szybko po autostradzie. Rozumiesz - noc, pusta, oświetlona droga, sucho to czy można się dziwić, że nieco mocniej pocisnąłem? Nieco ponad dwie paki na budziku i od razu wielka afera, wielkiego przestępcę sobie buraki znaleźli... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 29.08.09, 00:50 No popatrz! Nieco ponad dwie paki, rozumiem, ze ponad 200km/h, to jest bardzo duzo i kazdy normalny kierowca zadzwoni na policje, zeby powiedziec, ze jakis wariat jezdzi po drodze. W Belgii ograniczenie szybkosci na autostradzie jest do 120 co warto sprawdzic przed wyjazdem a przekroczenie o 30 km/h dozwolonej predkosci konczy sie sadzie. Jesli jechales ponad 200 to mozna smialo zalozyc, ze jechales o 90 za duzo. Nie dziw sie wiec, ze byli zdetermminowani zeby cie ukarac. Nawet gdybys mowil po flamandzku to nic by ci to nie pomoglo bo jestes polskim swirem ktory jak tylko wyjedzie na prosta droge to natychmiast przyciska gaz do dechy nie zwazajac na bezpieczenstwo. Dodajmy, ze w prawie calej zachodnie europie istieje cos takiego jak zaufanie do innych uczestnikow ruchu drogowego. Sprawia to, ze male dzieci moga bez zadnego problemu dojezdzac do szkoly rowerem a normalny czlowiek nie boi sie przejsc przez ulice na przejsciu bo kazdy sie zatrzyma. Jesli nie, to jest to zazwyczaj polski burak. Kiedys mi sie zdarzylo, ze mnie taki pan omal nie przejechal. Z satysfakcja zadzwonilam na policje chociaz probowal sie ze mna "dogadac". Polskie buractwo drogowe trzeba uczyc kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: to faktycznie może sie podobać... 02.09.09, 10:56 Twój przedmowca jak widać za bardzo się tą opinia o polskim buractwie nie przejął, a szkoda.I masz rację. Ja jedynie za granicą czuję sie bezpiecznie jako pieszy lub rowerzysta.U nas możesz stać do usranej śmierci przy przejściu dla pieszych, nikt sie nie zatrzyma, albo ryzykując życiem, wtargnąć na jezdnię i zmusić bandę zmotoryzowanych do zatrzymania się.Podobnie jest z jazdą rowerem.Jazda ulicą naraża człowieka na co najmniej kalectwo-mojej koleżance samochód wjechał na stopę-kilka miesięcy rehabilitacji, itp., zas jazda chodnikiem-na mandat.Oto cała prawda o kierowcach Polakach Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 12:25 Dunska policja tez jest przewrazliwiona na tym punkcie...Ja nie wiem co oni w tej uczciwej pracy widza?:)A mogliby miec tak fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 15:32 Ja nie wiem co oni w tej uczciwej pracy widza?:)A mogliby miec tak fajnie... prawda? A mogliby mieć nie tylko fajnie ale również mogliby się nieco odkuć, tak? W końcu kokosów to oni wielkich nie zarabiają i jakby zaczeli "się dogadywać" to mieliby jak znalazł na drobne wydatki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: to faktycznie może sie podobać... 01.09.09, 13:37 uczciwa praca=uczciwa placa Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 14:33 black_halo napisała: > To nie jest powod do domy moj drogi. Na przyszlosc naucz sie, ze na > zachodzie proby dogadania sie nie maja raczej szans. W Niemczech na > bank siedzialbys juz w pierdlu i nawet interwencja bigbossa by ci nie > pomogla. Ty chyba nigdy nie byłeś w Niemczech. A przynajmniej nigdy nie miałeś do czynienia z policjantami. Owszem zdarzają się nawiedzone jednostki, częściej kobiety, ale poza tym sa tacy jak nasi. Bez żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
syrius23 Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 12:28 swan_ganz napisał: > jak kiedyś podjąłem próbę "dogadania się" z belgijską drogówką to > niewiele brakowało bym w pierdlu skończył.... > Oni tam w tej Belgii to jakichś czubków normalnie przyjmują do > roboty w policji... He he, dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Uch, Karolina z Gorzowa, cóż za wyprysk intelektu. 23.08.09, 13:37 Idzie, wdeptuje, patrzy, a to jej własne (bo nie wykropkowane). I jeszcze ten zjazd emerytów... Odpowiedz Link Zgłoś
billyb Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:44 Jako Polonus wiele lat temu oduczyłem się przyjeżdżać do popularnych w Polsce korortów. Masakra. Brudno, tłoczno, drogo jak diabli. Jeżeli przyjeżdżam, to w raczej odludne miejsca. Ostatnio przypadkiem znalazłem się na drodze koło Czorsztyna w długi weekend. Harakiri, koniec świata. Widać, że Polacy są ofiarami przyzwyczajeń. Jak mają trzy dni, to jadą samochodem w Pieniny, nad morze albo do Zakopanego. Kompletna pomyłka! Jak ja mam wolne trzy dni, to lecę do Rzymu, Barcelony, Pragi, Lizbony samolotem. Kosztuje podobnie, różnica niebotyczna. Polska turystyczna uwłacza zdrowemu rozsądkowi, wszystkim zmysłom i poczuciu estetyki. Gastronomia urąga wszelkim normom, o smaku nie wspominam. Gdyby zastanowić się, dlaczego tak jest, odpowiedź jest w gruncie rzeczy prosta - Polska nadaje się tylko jako cel dla turystyki elitarnej- sezonowej i drogiej. Bezmyślne małpowanie schematów turystyki masowej niszczy nasze kieszonkowe Tatry, zdewastuje nasze jeziora do reszty, zrujnuje lasy, jak patrzę na Hel w sezonie, to serce mi się kraje. Masowy turysta powinien lecieć tam, gdzie dostanie hurtowo i taylorystycznie to, czego potrzebuje, czyli wodę i słońce. Wszystko to jest w wystarczającej obfitości w Hiszpanii, Turcji, Egipcie, itd. Tam są silosy w tysiącami tanich łóżek, gwarantowana pogoda przez wiele miesięcy, lazurowe morze, tanie drinki, znośne jedzenie. Więcej prosty turysta nie oczekuje. Najbardziej współczuję cudzoziemcom. Biedne sieroty w postkomunistycznym piekle... Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 10:55 Hej panie Polonus - co to znaczy "taylorystycznie"? Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 14:11 Frederic W. Taylor - spec od zarządzania produkcją masową. Podziękujmy mu za taśmę produkcyjną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 12:49 A to nie Henry Ford aby zasługuje na wdzięczność w tym obszarze? Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 15:20 wow! samolotem! do rzymu! pragi! lizbony! a tam pustki na ulicach ludzi nie ma - wymarłe miasta bo wszyscy owczym pedem popedzili do czorsztyna i nad polskie morze, żeby nam je złośliwie zadeptać :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:45 najlepszy był komentarz tego człowieka z Afryki - za gorąco tu! A owa pani z Francji, pewnie nidgy na francuskiej wsi nie była - ja zaś mieszkam . wprawdzie modernie. nowocześnie. bogato i machanicznie, krowy czyste ż kur i świń nie ma, bo specjalizacja, ale te krowy też posiadają system trawienno wydlaniczy a jego efekty panowie rolnicy wylewaj parę razu do roku na okolicznych polach. zatruwając atmosferę gorzej niż samochody i elektrownie na węgiel brunatny - smród wcale nie gorszy niż w brudnym polskim obejściu a za to na znacznie większym obszarze. pośród dróg publicznych i uczęszczanych ż do chłopa można nie wchodzić, a tu tego smrodu nie da rady uniknąć, nawet u mniew domu śmierdzi, Odpowiedz Link Zgłoś
puk_puk Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 10:34 Czym ty sie emocjonujesz niby-wypowiedziami Franuzki czy Afrykanczyka?! Przeciez to jest wyssane z palca w szczycie sezonu ogorkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
chudywilk Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 03:14 Dzięki za przypomnienie o Tytusie: www.tytusdezoo.republika.pl/pictandsound/komiksy/tytus/16_wyd1_tytus_pojazd1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Nie samym ogórkiem człek żyje 26.08.09, 23:08 Chichot chichotem - ale zabawnie jest wyławiać z wakacyjnych artykulików Gazety to, gdzie która dziennikarka czy żurnalista szuka weny w czas urlopu. Kawał ostatni jest boski. Z pozostałych ścinków rzeczywistości powstaje taki kalejdoskop, że zdumiał mnie taki oto domysł - ileż czasu trwała eskapada wakacyjna pani Redaktor Ireny? Bo żeby w jeden, np., tydzień wchłonąć tyle ludzkiej "piany", tyle złych wspomnień - to chyba niemożliwe! Może to pokłosie kilku lat? Nawet jeśli te obserwacje nie są zmyślone - to trochę mi żal tej "Gazety Na Lato", tej sprzed kilku lat... Jej wycinki-ścinki [i osobne wkładki z perełkami humoru] mam gdzieś odłożone. Poszukajmy ich w te Gazetowe czasy oszczędzania [na poziomie publikacji] Gdzież one? O, chyba są! Czas więc ...[klik!] Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Nie samym ogórkiem człek żyje 27.08.09, 11:19 "Pokój u BACY?" Nie uwierzę. Chiba u Gazy, panie? Anglikowi się pomerdało czy pani ałtorce? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Nie samym ogórkiem człek żyje 27.08.09, 11:20 gazdy, panie, miało być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz off topic... Nick to masz taki bo jakis 28.08.09, 10:50 zakład przegrałeś i go właśnie realizujesz czy tez poczułeś jakąś wspólnotę ze zwierzem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Tu masz racje .. 28.08.09, 11:05 Podobnie jest w Niemczech. Co roku jezdze na dwa festiwale, oba na Polnocy za Hamburgiem i conajmniej przez pol drogi smierdzi jak nie wiem. Udusiac sie mozna, trzeba natychmiast zamykac szyby, wylaczac nawiew i klime i gotowac sie w autku jak w szklarni. Dla odmiany moib dziadkowie cale zycie miekszali na wsi, byla obora i stajnia, chlew i kurnik i smierdzialo tylko i wylacznie dookola nich, 50 metrow dalej nie bylo czuc nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Tu masz racje .. 28.08.09, 15:04 Niestety takie sa koszty przemyslowej hodowli zwierzat. Gdyby hodowla byla tradycyjna, mniej intensywna, to tak jak piszesz, smrod ograniczalby sie do obory i 'wysypiska gnoju' a kilkadziesiat metrow dalej juz jest ok - czyli nie przeszkadzaloby to np. sasiadom, kolo fermy mozna by bylo normalnie budowac. Hodowla przemyslowa zatruwa wode w okolicy i zasmradza powietrze w promieniu kilometrow. Nie wydaje mi sie, zeby to byl postep. W dodatku zwierzeta faszerowane sa hormonami i antybiotykami, co powoduje uodparnianie sie bakterii na kolejne antybiotyki; stad coraz wiecej zakazen coraz bardziej zjadliwymi bakteriami. Odpowiedz Link Zgłoś
tuwpisznazwe Fajne historyjki ktoś powymyslał 23.08.09, 13:54 Ta z Holendrem najlepsza. A ogólnie, takie opowiastki wymyślane z nudów na plaży. Mógł redaktor coś bardziej się wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_2008 Re: Fajne historyjki ktoś powymyslał 23.08.09, 14:34 Kolejny artykul pokazujacy, ze redaktorzy DF mineli sie z powolaniem. Powinni starac sie o prace w Fakcie. Bo ze dziennikarz jakis pisze takie bzdury - to jedno. Ale ze ktos decyduje zeby to wydrukowac - to zupelnie cos innego. ZENADA. Moze GW wpadnie kiedys na pomysl, zeby zmienic redaktorow DF? Wtedy byc moze to badziewie przestanie przypominac badziewiasty Fakt. Czy jest w DF jeszcze jakis dziennikarz przez duze D? To prosze go o jakikolwiek tekst, bo od kilku lat czytam wypociny na poziomie gimnazjalnego wypracowania. Dobrze, ze teksty z DF mozna czytac w internecie, bo gdyby trzeba bylo jeszcze za to placic, to juz zakrawaloby o oszustwo. Kiedys - wiele lat temu - czlowiek byl szczesliwy, kiedy mogl kupic DF w wersji papierowej. Bylo tam DOBRE dziennikarstwo. Mozna tam bylo duzo PRZECZYTAC Czy przez ostatnie lata (dajmy na to - trzy) w ogole ukazal sie jakis tekst wiecej niz przecietny? Nic. Tylko takie jak ten o plazach, nieszczesnnych Polakach, ktorzy - o Boze - zobaczyli ze na plazy sa inni ludzie i cudzoziemcach, ktorzy - o Boze - zobaczyli, ze w Polsce nie ma misiow polarnych. Nie wiem, czy to mialo byc smieszne, ale wyszlo zenujaco. DUZY FORMAT ZANADY! Ale dlaczego duzy Format nie zmienil nazwy - powiedzmy z przyzwoitosci? Na "Duzy Format Duposciastych Tekstow" na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Fajne historyjki ktoś powymyslał 24.08.09, 07:58 Raczej na Duży Fakt Skrót ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Obywatel Piszczyk 24.08.09, 08:58 bada nastroje społeczne wśród plażowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 14:18 Ludzie, poczucia humoru nie macie, czy jak? Chichraliśmy się nad tym artykułem niemalże do czkawki! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Nie. W kazdym razie na tym poziomie. 23.08.09, 14:59 Jakos nie bawia mnie wymyslone historyjki w DF - gdybym chcial poczytac wyssane z palca pierdoly, kupilbym "Fuckt". Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Nie. W kazdym razie na tym poziomie. 24.08.09, 13:00 Wyluzuj, mamy jeszcze wakacje. Artykuł był śmieszny, nawet jeśli zmyślony. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 19:12 czytalem w pracy i w pociagu i smialem sie ze hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 19:19 Tez sie usmialem. No i szkoda, ze Henryk z Ciechanowa i Silvia z Norwegii najwyrazniej wypoczywali w innych miejscowosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
emeralda Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 28.08.09, 11:30 O, tak, prawda. Szkoda, że Henryk i Silvia nigdy się nie spotkali, bo to pokrewne dusze najwyraźniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 24.08.09, 09:54 Jak to: poczucie humoru? Przecież tu "Polskę-Matkę-Naszą-I- Najwspanialszy-Kraj-Na-Świecie" obrażają, tu trzeba larum grać, w dzwony (narodowej histerii) uderzać, szablą brzęczeć, kęsim-kęsim grozić, a nie mieć poczucie humoru! Którego zresztą żaden "Prawdziwy Polak" nie będzie miał, bo to po prostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene nareszcie...:) 28.08.09, 08:38 nareszcie, nareszcie, Sylwester w Budapeszcie:) czytałem wpisy od góry i trafiłem wreszcie na ten, na który czekałem. Przecież ten artykuł jest po to, żeby się trochę pośmiać! a wpisy powyżej to, niestety, dalszy jego ciąg. Niestety - dla wpisujących, którzy nie czują, że są takimi samymi frustratami, jak ci opisani. Zmyśleni, czy prawdziwi, ale frustraci, którzy dzielą włos na czworo i za nic nie potrafią się rozluźnić, bo muszą dowalić dziennikarzowi! Ludzie na plaży jest pełno piachu! Czy to nie frustrujące?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 28.08.09, 09:34 madissa napisała: > Ludzie, poczucia humoru nie macie, czy jak? Chichraliśmy się nad tym artykułem > niemalże do czkawki! No właśnie! Przecież to zabawna żonglerka różnymi stereotypami i wątkami zaczerpniętymi z obiegowych dowcipów (ten gość, który się dziwi, że na stare lata podryw mu już nie działa...). Jak ktoś mógł wziąć to wszystko na poważnie? Poczucia humoru nie macie? Albo nie rozumiecie, że coś może być śmieszne nawet wtedy, kiedy nie ma tych wszystkich uśmiechniętych emotek? Albo śmiechu z offu? Odpowiedz Link Zgłoś
zwieraczmentalny Ta plaża nas obraża 23.08.09, 14:21 O rany. Ciekaw jestem, ile wywiadów musiał redaktor przeprowadzić, żeby zebrać takie stado frustratów. Mam świadomość, że w naszym narodzie działa "marudzę więc jestem", ale te wypowiedzi to prawdziwe perełki. Wygląda, jakby Ci ludzi żyli kompletnie oderwani od codziennej rzeczywistości. Ogólnie rzecz biorąc artykuł dostarczył mi kupę radości z ludzkiej głupoty - dziekuję :D Odpowiedz Link Zgłoś
gramic Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 14:32 jw. WO prezentuje naprawdę solidne, rzetelne dziennikarstwo. Moje gratulacje dla autora. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasnaj Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 14:52 Dlaczego zmyślony? Słyszałem w swoim życiu dużo większe głupoty/narzekania. I nie tylko od Polaków turystów. Na Zachodzie jest pod tym względem jeszcze gorzej. I śmieszniej :) Zaskakuje mnie jedynie fakt ogólnego oburzenia artykułem na forum... Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Bo wyobraz sobie... 23.08.09, 15:07 ...ze wiekszosc ludzi oczekuje od GW troche wyzszego poziomu sztuki dziennikarskiej, niz np. od "Fucktu". Byc moze nieco na wyrost... Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Bo wyobraz sobie... 23.08.09, 22:06 pamejudd napisał: > ...ze wiekszosc ludzi oczekuje od GW troche wyzszego poziomu sztuki dziennikars > kiej, niz np. od "Fucktu". Byc moze nieco na wyrost... > > A kto każe czytać wszystko czytać od dechy do dechy. Na wakacje fajny artykuł. Ci co twierdzą że zmyślone, z Księżyca spadli? Nie znają życia czy co? > Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Bo wyobraz sobie... 24.08.09, 08:03 Oczywiście, że zmyślone. "Autor", bo nie autor, zebrał historyjki krążące od lat po sieci. Zero wysiłku. Może po za wymyślaniem imion i pochodzenia turystów. Tak teraz robią w DF (Dużym Fakcie) artykuły. Szczególnie w wakacje, gdy redaktorzy piszący przeciętne artykuły jadą na urlopy i zostają stażyści i obiboki. Odpowiedz Link Zgłoś
raf-ber Re: Bo wyobraz sobie... 24.08.09, 11:25 Jestem zawiedziony, liczyłem na opinie Eskimosów, Yeti oraz że w końcu dowiem się co sądzi o wypoczynku w Polsce kierowca przecietnego UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 28.08.09, 11:10 Bo forum jest pełne internetowych napinaczy, którzy oczywiście wiedzą, co jest zmyślone, a co nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 15:25 Jak to przeczytałem to od razu pomyślłem że to artykuł satyryczny;) Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Mam to samo odzucie... 28.08.09, 09:11 IMO na 99% wszystko zmyslone i napisane przez jedna osobe. To jest jakas masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:04 Z reguły jestem osobą tolerancyjną, ale to co się na plaży w Dźwirzynie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Pewnego pięknego dnia chciałam się wybrać z dzieckiem do Kołobrzegu plażą. Idąc co zobaczyłam? Tuż przed Grzybowem kilku podstarzałych staruszków zupełnie gołych (widok opłakany). Jak się potem okazało ponoć jest to plaża dla naturystów. Tylko, wypadało by wcześniej poinformować plażowiczów o tym miejscu, aby dzieci nie musiały takich horrorów oglądać. Niestety zrobiłyśmy w tył zwrot i z naszej wycieczki wyszły wielkie nici, a szkoda bo plaża jest piękna, a takie miejsca powinny być w jakiś sposób oddzielone od normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Co gorsze? Nagi starszy czlowiek, czy durna mama? 23.08.09, 15:08 Jak sadzisz, co robi wieksze dziury w dzieciecym mozdzku? Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: Co gorsze? Nagi starszy czlowiek, czy durna m 23.08.09, 15:17 Ta durna mama dba o to aby dziecko nie wyrosło na takiego durnego starszego czy młodszego człowieka (wiek tu nie ma znaczenia) w przyszłości. Niestety takie widoki robią nie wielkie ale ogromne dziury w tym dziecięcym móżdżku Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrze z.. 23.08.09, 15:32 ...przerazenia, ze z nim sie to samo dzieje, co z tamtymi "nienormalnymi". W sumie to sam nie mialem zbyt wielu takich "widokow" za mlodu, ale to , do czego pije to twoje okreslenia w stosunku do tamtych ludzi. Mysle, ze przekazujac swoje spojrzenie na swiat mozesz nie wychowac dzieciakow zbyt dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 23.08.09, 15:39 A myślisz, że obnażanie się publiczne czy w wieku młodym czy starszym to jest to dobre wychowanie? Za moich czasów takich ludzi w miejscach publicznych goniła policja. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 16:46 pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu i czasie, byle nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie oglądania takich widoków Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: To idź na inną plażę i przestań pieprzyć 23.08.09, 22:23 Stara, goła baba ze zwisającym sadłem podchodziłaby Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
k-x Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 18:55 arcia102 napisała: > pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu i czasie, byle > nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie oglądania takich widoków ja nie życzę sobie oglądać takich kretynów. czemu nie noszą tabliczek ostrzegawczych. w odróżnieniu od naturystow takiego debila spotykam co krok w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 19:27 k-x napisał: > arcia102 napisała: > > > pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu > i czasie, byle > > nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie > oglądania takich widoków > > ja nie życzę sobie oglądać takich kretynów. czemu nie noszą > tabliczek ostrzegawczych. w odróżnieniu od naturystow takiego debila > spotykam co krok w mieście. niestety na takim poziomie nie da się dyskutować, nie przywykłam do takich wulgaryzmów Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 22:21 prorok_abraham napisał: > j.w. Golizna goliźnie nie równa. Bo szkielet jako wieszak do obwisłej skóry to chyba nie widok do publicznego oglądania przez wszystkich jak leci? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 24.08.09, 09:56 "Za twoich czasów" to ich chyba goniła jeszcze Ochrana... Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 23.08.09, 22:17 pamejudd napisał: > ...przerazenia, ze z nim sie to samo dzieje, co z tamtymi "nienormalnymi". > > W sumie to sam nie mialem zbyt wielu takich "widokow" za mlodu, ale to , do cze > go pije to twoje okreslenia w stosunku do tamtych ludzi. Mysle, ze przekazujac > swoje spojrzenie na swiat mozesz nie wychowac dzieciakow zbyt dobrze. > > +++++++ Myślisz że pokazywanie zwiotczałej, wiszącej skóry na szkielecie to dobre wychowanie estetyczne? A gdzie piękno ludzkiego ciała? Chyba jako historyczy eksponat z obozu (wiadomo jakiego). Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 24.08.09, 13:05 A cóż to, jakieś getto chcesz stworzyć? Komisję zatwierdzającą na nagą plażę? Nic Ci do tego jak kto wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowafoka Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 28.08.09, 09:55 Chyba nie zrozumieliscie o co chodzilo autorce. Sama czesto bywam w grzybowie, bo mam tam rodzine. Miedzy grzybowem a dzwirzynem jest nieoznaczona plaza dla naturystow. Po prostu powinna byc oznaczona i tyle. Tabliczka na poczatku i na koncu, zeby kazdy byl ostrzezony o tym co moze zobaczyc. Jak ktos nie chce patrzec to sobie obejdzie nia przez las. Przez to ze jest nieoznaczona rozciagnela sie do jakis nienormalnych rozmiarów. No ale z drugiej strony to fajnie, bo moge tam kompac psa. Golasa to zupelnie nie przeszkadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
gradenkowa Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:11 A naturyści to "nienormalni" ludzie. Może najpierw kilka słów merytorycznego wyjaśnienia, co ową "normę" definiuje, bo wyjaśnienie z serii "Bo tak" można sobie od razu wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 22:30 gradenkowa napisała: > A naturyści to "nienormalni" ludzie. Może najpierw kilka słów > merytorycznego wyjaśnienia, co ową "normę" definiuje, bo wyjaśnienie > z serii "Bo tak" można sobie od razu wsadzić. +++++++++ Chyba rozumiesz że z przyczyn estetycznych i poszanowania własnej osoby nie każdy może być publicznym naturystą. Odpowiedz Link Zgłoś
the_vicious_one Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:14 Naturyści, dopóki są na swojej plaży, niech robią, co chcą. Akurat dziecku się krzywda stanie, jak zobaczy gołego faceta :P Gorzej, jeśli naturyści "paradują". Ostatnio spędzaliśmy czas niedaleko plaży dla nudystów. Panowie chodzili sobie parami po parkingu, po alejkach... w pewnym oddaleniu od plaży. Wywijali sobie swoimi fiutkami i rozglądali się, czy kobiety patrzą. O dziwo, pań ekshibicjonistek nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:33 Co to znaczy, że naturyści są na swojej plaży. Rozumiem,że jest np plaża prywatna, strzeżona itp. Dlaczego nie ma napisu plaża dla naturystów i wszystko było by jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 19:31 Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po tak straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego człowieka! Straszne! Przerażające! Hańba i żenada! Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie strzeżone. Dla takich paniuś. Odpowiedz Link Zgłoś
karcia102 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 19:51 sabrilla napisał: > Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po tak > straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego człowieka! > Straszne! Przerażające! Hańba i żenada! > Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie strzeżone. Dla > takich paniuś. masz rację chyba muszę się leczyć bo zwariowałam podstarzałe playboy'e na plaży to jest rzecz normalna, tak zachowują się wzorowi dziadkowie i to jest właśnie przykład dla wnuków. w naszym kraju jest rzeczą ogólnie przyjętą, że takie osoby jak ty reprezentują poglądy całego społeczeństwa i golasy są tolerowani. Hańba i żenada to określenie jednak dla takich jak ty obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
giuditta Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 01:32 smutno mi, ze sa takie mlode matki w Polsce (bo nas pewno nie tylko Ty tak na to patrzysz), ktore naprawe pielegnuja te ograniczenia. Sama na plaze nudystow nie czuje potrzeby isc, ale goly pan - mlodszy czy starszy - jeszcze nikomu nic zlego nie zrobil. Wypieranie faktu, ze ludzie wygladaja tak a nie inaczej niczemu dobremu nie sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowafoka Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 10:00 Bylam na tej plazy, doskonale Cie rozumiem i popieram. Po prostu powinno byc oznaczone. nie kazdy lubi ogladac dyndajace wacki. Tez zauwazylas ze jak jakas kobieta tam idzie to wszystkie wacki wyskakuja zza parawanow sie zaprezentowac? to dopiero zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
longusik Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 22:35 sabrilla napisał: > Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po tak > straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego człowieka! > Straszne! Przerażające! Hańba i żenada! > Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie strzeżone. Dla > takich paniuś. ++++++++++++ Masz pomyślunek? To rusz nim. Bo skóra na szkielecie to nie okaz na plażę publiczną, nawet dla naturystów. Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 15:08 Niestety, pomyslunku to Tobie brakuje. Naturyzm, to filozofia; niewielka, ale jednak. Naturysci, nawet ci najstarsi, pokazuja swe ciala, gdyz dla nich nagosc nie jest zwiazana z seksem (przynajmniej z zalozenia). Zreszta piekno ciala, to rzecz gustu: Tobie moze nie podobac, komus innemu nie. Znam takich, ktorzy gustuja tylko w bardzo kraglych ksztaltach, a inni wola szkieleciki. Istnieje tez i tacy, ktorzy gustuja wylacznie w osobach o podeszlym wieku. W Polsce malo kto to rozumie, a agresja i nietolerancja sa powszechne. Wedlug czyich kryteriow mialoby sie wpuszczac wylacznie "pieknosci" na plaze "? Pewnie Twoich, prawda? Tylko to by Cie zadowolilo. Pewnie chodzisz tam po to, aby popodrywac, lub sie przeonanizowac w krzakach. Zatem wiedz, ze tacy jak Ty sa na plazach dla naturystow NIEPOZADANI. Jesli chcesz zobaczyc "ladne" panienki, to ich sobie poszukaj, idz do jakiegos klubu, lub popatrz w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:46 przesadzasz. No i powtarzasz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasta57 Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 01:15 to jest straszne należałoby zaskarżyć wszystkich plażowiczów do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
siemiela Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 12:02 karcia102 napisała: > Z reguły jestem osobą tolerancyjną, ale to co się na plaży w Dźwirzynie wyprawi > a przechodzi ludzkie pojęcie. Pewnego pięknego dnia chciałam się wybrać z dziec > kiem do Kołobrzegu plażą. Idąc co zobaczyłam? Tuż przed Grzybowem kilku podstar > załych staruszków zupełnie gołych (widok opłakany). Jak się potem okazało ponoć > jest to plaża dla naturystów. Tylko, wypadało by wcześniej poinformować plażow > iczów o tym miejscu, aby dzieci nie musiały takich horrorów oglądać. Niestety z > robiłyśmy w tył zwrot i z naszej wycieczki wyszły wielkie nici, a szkoda bo pla > ża jest piękna, a takie miejsca powinny być w jakiś sposób oddzielone od normal > nych ludzi. nie masz racji, tam stoja tablice,ktore informuja, ze plaza jest dla naturystow, a dokladniej,to dwie tablice, jedna od strony Dzwirzyna, a druga od strony Kolobrzegu....a plaza na prawde piekna Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:43 zamiast wytłumaczyć to uciekła... teraz to dopiero będzie sensacja i wypieki na twarzy jak same kiedyś zawędrują na taką plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
sakyrk Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:14 pit_sam_pras napisał: > zamiast wytłumaczyć to uciekła... teraz to dopiero będzie sensacja i wypieki na > twarzy jak same kiedyś zawędrują na taką plażę. i właśnie dlatego zgadzam się z opinią że taka matka to kretynka uczy swoje dzieci wstydu ciała i robi im straszną krzywdę pewnie rączki tez im każe trzymać na kołdrze bo za onanizm pójdą do piekła Odpowiedz Link Zgłoś
geehee to po co jeżdzić do obleganych kurotów? 23.08.09, 15:13 jedzie taki do Łeby albo Władysławowa i narzeka na tłum - tłum tu jest co roku i w następnym też będzie, czego się spodziewacie, że specjalnie dla was połowę turystów przegonią czy co? zatłoczone plaże, gołe cycki i stringi - skoro jest lato, upał to chyba nic dziwnego, że ludzie ciągną na plażę i się rozbierają? idźcie do puszczy, nie będzie tłumu i golasów! cudzoziemcy - szkoda nawet słów ... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:23 To jakiś zapis ze spotkania Anonimowych Urlopowiczów? Dno i metr mułu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pitland.pl [...] 23.08.09, 15:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fish-999 Re: kuracja anty-narzekaniowa 23.08.09, 16:39 wiekszosci z Twoich znajomych pewnie cieżko jest stwierdzic ze wakacje na ktorę czekali cały rok byly do du.y albo w duzej czesci nie wyszly jak sie tego spodziewali. Ale glownie nieudane wakacje to juz wina samych urlopowiczow, na pewnie wypadki trzeba plany awaryjne robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Ta plaża nas obraża 23.08.09, 16:43 bardzo smieszny tekst! to ze dosc celny przekonalem sie czytajac wypowiedzi internautow komentujacych go. nic tylko (polskie) narzekanie! ludzie przeciez to nie artykul powazny, tylko na sezon ogorkowy. wasza krytyka to jak strzelanie z karabinu maszynowego do muchy... Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene uff, są jeszcze normalni:) 28.08.09, 08:58 właśnie to najbardziej mnie zastanawia, jak ludzi podatni są na manipulacje - tak, jak pisałem poniżej - gdy ktoś napisze na onecie że wygrał 8 mln i jest nieszczęśliwy, to cała masa chętnych całkiem serio doradza mu jak żyć. Zamiast się pośmiać, albo puścić to bokiem zaczyna się roztrząsanie co jest zmyślone, a co nie, - jak i w tym przypadku - a jaki ten dziennikarz musiał być pijany, a ile mu zapłacono, a udowadnia się, że to niemożliwe, bo pewnie nie zna hiszpańskiego - ło rety, jakby było to tego warte! Ale jak dadzą tym superkrytycznym z forum jakąś umowę do podpisania, np. z deweloperem, że mają mu płacić miesiącami, a on może coś zbuduje, albo i nie - to czuję, że to podpiszą, choć myślą, że są taaaacy dociekliwi i uważni. Przez te wpisy sami udowadniamy, że stereotypy rządzą! Odpowiedz Link Zgłoś
6grudnia Odstąpię wycieczkę do Turcji dobra cena 23.08.09, 16:44 www.allegro.pl/item721740109_sprzedam_wycieczke_do_turcji_wylot_ 25_08_wrocl.html Odpowiedz Link Zgłoś
money.pl hahahah,chcieliscie ,to macie !!!! Byle dalej od 23.08.09, 18:03 Polski !! Gdy jestem na kanarach,na plazy cisza.Nic nie ryczy,zadnej muzyki ani radia,nie mapoilek,psow i wrzaskow,nikt niczego nie oferuje.Opalam sie i slucham szumu morza.I mysle o biednych frajerach nad baltykiem,w dodatku za wieksze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
13lale Ta plaża nas obraża 23.08.09, 18:54 Jest lato, są plaże, jak kto chce leżeć jak sardynki w puszce to jego wybór. Niczego innego przecież spodziewać się nie powinien, więc i powodów do narzekania nie może mieć. A ja, chociaż blisko morza i plaż mieszkam, żeby nie robić za "sardynkę", nad morze posłuchać jego szumu jeżdżę jesienią, a latem - w las, gdzie woda czysta i trawa zielona. Na szczęście niewielu ludzi to kręci, dzięki temu zawsze mogę mieć to co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.ania1 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 20:44 A ja też nie znoszę na plaży "towarzystwa". Bachory sypiące piaskiem, wrzeszczące, grające w piłkę nad głową. A dorośli rozmawiający tak, że wszyscy w promieniu 50 metrów muszą ich słyszeć. A szczyt wszystkiego to jak człowiek musi oddychać dymem papierosowym zamiast jodu... bo jakiś bałwan sobie "jara" co 5 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.ania1 ps. 23.08.09, 20:52 ... i dlatego od dawna wiem, że wakacje w Polskim "kurorcie" to porażka... w dodatku droga... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas3 Polacy jeszcze musza sie ucywilizowac zeby... 23.08.09, 22:01 Polacy jeszcze musza sie ucywilizowac zeby obcokrajowcy na nas nie biadolili. Odpowiedz Link Zgłoś
miastomowi Ta plaża nas obraża 24.08.09, 01:03 Jestem zażenowana tym tekstem, ponieważ brzmi jak marnie napisany( w 3 godziny) przez skacowanego pseudo dziennikarza. Pewnie usłyszał " napisz coś, o wakacjach tylko tak żeby wszystkie możliwe stereotypy były zawarte. I wsadź to w usta każdej grupy społecznej, żeby niby ttaki socjologiczny tekst wyszedł. I tak mamy głupie laski, co im solarium zamknęli Mamy starszego pana podrywacza, babcie, która stringów nie lubi. Anglika, któremu kradną ręcznik ( bo każdy w Polsce to złodziej)... I czytając czekałam tylko na Holendra z blantem na ławce. I proszę, o to mam !!!! Bo przecież KAŻDY HOLDENDER PALI MARIHUANĘ. Poprostu ręce opadają na dziennikarstwo takich lotów. Traktowanie czytelnika jak debila... Odpowiedz Link Zgłoś
only1robson Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 09:10 Ja odpuściłem dopiero przy tej parze z Czech na którą dziwnie ludzie patrzą jak rozmawiają ze sobą :) Zgadzam się z tobą że artykuł napisany pewnie w przerwie na papierosa, żenada do kwadratu. Powinno się to chyba znaleźć w dziale rozrywka....albo z archiwum X Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski to są cytaty a nie artykuł :) 24.08.09, 09:50 co tu pisać ... wysiłek redaktora polegał na wybraniu odpowiednich ... Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Przecież to jakieś bzdury gazety ..... 24.08.09, 09:41 Połowa to chyba wymysły. Nie wierze, że ktoś domagał się kąpania kur czy krów .... Nie wierze, że mieszkanka Sevilli narzekała na podrobione okulary, bowiem nigdzie nie ma więcej stoisk w Europie z podrabianaymi okularami czy perfumami niż właśnie w Hiszpanii czy Włoszech. Tam nie tylko stoiska, ale i czarni je roznoszą. Albo ktoś narzeka na pociągi, tak jak by nie wiedział, że w PL TGV nie jeździ. Przecież oni wiedzą, czego się spodziewać. Przeważnie właśnie spodziewają się brudu, zacofania i syfu. Pewno wielu jest wręcz zdziwionych, że jednak jest nieco lepiej. Także to jakieś tanie stereotypy. Nie powiem, może jacyś debile mogą tak narzekać ... no własnie, ale to muszą być debile. pzdr zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene a wiesz co? niby masz rację, ale... 28.08.09, 08:49 przypominasz mi osoby, które żarliwie dyskutują na onecie. To jest swoisty fenomen socjologiczny - puszcza mianowicie ktoś ewidentną blagę, typu - miałem cztery żony i pięć kochanek, ale chciałbym raz jeszcze wygrać 8 mln i się zabawić - i zawsze, ale to zawsze znajdzie się stadko dyskutantów, którzy będą delikwenta do czegoś przekonywać. Ludzie! Czemu tak często nie macie za grosz dystansu do siebie i do otoczenia?! Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski czy nie można kąpać tych kur, krów i świń? 24.08.09, 09:47 to mnie po prostu urzekło :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Ta plaża nas obraża 24.08.09, 10:09 Kurde, obrońcy jakości polskich kurortów, polecam 'forum turystyka', tam jest takich kwiatków więcej, nie trzeba niczego wymyślać, polscy turyści tacy są, niezależnie czy to Łeba, czy Hurghada. Odpowiedz Link Zgłoś