Dodaj do ulubionych

Ta plaża nas obraża

23.08.09, 13:02
Żałosne, po prostu żałosne.
Najpierw się zgodzili a potem narzekają
Obserwuj wątek
    • wilk-miejski Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:22
      Jakieś poradnie psychologiczne powinny tam przy plażach stanąć. Ludzie powariowali. "Przyjeżdżam na plaże, patrze, a tu pełno piachu! Nosz kur* ja pier*!"
      • maruda.r Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 17:11
        wilk-miejski napisał:

> Jakieś poradnie psychologiczne powinny tam przy plażach stanąć. Ludzie powariow
        > ali. "Przyjeżdżam na plaże, patrze, a tu pełno piachu! Nosz kur* ja pier*!"

Świetny pomysł!
        • ajmax Re: Segregacja 28.08.09, 08:49
          Jak tu sie nie wkurzać, kiedy w 5* hotelu pokoje z widokiem na morze
          są dla Niemców i Holendrów, a dla Polaków z widokiem na bramę
          wjazdową, urządzenia techniczne i łąkę?
          • heartpumper Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 09:45
            wyssane z palca 'dzielo' jakiegos gazetowego Piszczyka??
            • kinga67 Re: Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 12:19
              zgadzam sie, zwlaszcza, ze wszystko te niby cytowane wypowiedzi maja
              podobna konstrukcje...
              • zielonakoniczynka Re: Ludzie, czy wy nie widzicie ze ten 'text' to 28.08.09, 12:44
                Tragedia. Komu wmówią, że te teksty są prawdziwe? Szczególnie warto zwrócić
                uwagę na "wypowiedzi" obcokrajowców, które bardzo ładnie opisują stereotypy
                dotyczące każdej nacji. Czesi zauważyli, że śmiejemy się z ich języka, Niemcy,
                że gwałcimy ich przestrzeń osobistą, Japończykom przykro, że wytykamy ich
                aparaty i kamery, a pani z Ghany ("prześmieszne":/) że tutaj tak gorąco.
              • gelbigel Szczera prawda 28.08.09, 14:41
                Polskie plaże - syf śmieci niedopałki plastikowe torebki i kradzieże na każdym
                kroku, potłuczone szkło i zataczające się bandy dresów i nastolatków. Da sie
                poza sezonem pojechać to wszystko.

Gosp agroturyst - wylęg much i smród że nie da się wytrzymać.

Miasta zła komunikacja.

Ok byłem, widziałem. No co mam mówić że nie?
        • koham.mihnika.copyright zeby byl piasek na plazy? 28.08.09, 11:28

• gilbert.grape Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:27
      Gazeto! Skąd wzięłaś tych frustratów?
      • rudyrycho Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 16:42
        gilbert.grape napisał:
        > Gazeto! Skąd wzięłaś tych frustratów?

Spoko, z głowy czyli z niczego :)
        To taki stary chwyt dzienikarski na sezon ogórkowy. Zmyśla się różne
        bzdury żeby wywołać zainteresowanie i "ferment". Przecież jednak
        nieszkodliwie. :)
      • tereska77 jechac do ŁEBY albo SOPOTU wypocząc haha 28.08.09, 10:35
        niech jada do jakiejs malej miejscowosci pod namiot to wypoczną.
    • gary223 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:29
      Pismak z GW sporo się natrudził wymyślając te bzdury.
      Chwała mu!
      • pamejudd Dokladnie, mam podobne wrazenie. 23.08.09, 13:45
        Moglby przynajmniej wzorem z kolegow z faktu jakis klasyk o piraniach wymyslic.
        • fioletowafoka Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 09:02
          Skoro Gazeta jest dla was taka niewiarygodna to po co ją czytacie?
          • zielonakoniczynka Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 12:46
            warto czytać wiele rzeczy, przynajmniej po to, by nauczyć się patrzeć troszkę
            bardziej krytycznie na to, co szanowni redaktorzy tworzą, a raczej, jak w tym
            przypadku, wysysają z palca. Mnie bardziej dziwi to, dlaczego tak wiele osób
            patrzy na Gazetę tak bezkrytycznie i będzie bronić ją za wszelką cenę?
        • syrius23 Re: Dokladnie, mam podobne wrazenie. 28.08.09, 12:17
          Albo o krwiożerczych chomikach. Tak było ok. 2 lata temu
      • magpie1985 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 14:42
        zgadzam sie! gazeto wstyd, te bzdury co niby zagraniczni turysci
        powiedzieli, kupa stereotypow, mam nadzieje ze to zamierzone i
        naprawde nie wierzycie ze ktokolwiek uzna ze autor poswiecil wiecej
        niz 10 minut na napisanie tego steku bzdur.
        • lmblmb Przykład 24.08.09, 08:33
          magpie1985 napisała:

> zgadzam sie! gazeto wstyd, te bzdury co niby zagraniczni turysci
          > powiedzieli, kupa stereotypow

Po pierwsze, Holendrzy nie palą trawy. Nie znajdziesz człowieka w wieku lat 27
          palącego skręty, chyba że jest na zasiłku (wtedy nie przyjechałby na wakacje).

Po drugie, "* Juan, lat 35, i Manuela, lat 34, z Barcelony:- Najbardziej
          denerwuje nas, że pracownicy informacji turystycznej nie mówią po hiszpańsku. My
          nie znamy polskiego ani angielskiego, więc dogadać się trudno."
          • onioni Re: Przykład 24.08.09, 10:02
            > nie znamy polskiego ani angielskiego, więc dogadać się trudno."
            • 0x0001 Re: Przykład 24.08.09, 17:51
              onioni napisał:

> - pewno palą, ale trzeba być imbecylem, by sądzić, że w PL to w pełni
              > legalne. Takie info chyba się sprawdza przed wyjazdem, bo w
              > niektórych krajach można spędzić 10 lat za kratami.

Pala jak najbardziej, ale nikt sie z tym nie obnosi - mowie tu oczywiscie o normalnych osobnikach, nie marginesie spolecznym.

Mojemu sasiadowi potrzebne byly 2 lata znajomosci i hektolitry wypitego ze mna w ogrodku piwa, by kiedys konspiracyjnie wyciagnac jointa, gdy zony i dzieci poszly juz spac. ;)
            • iwonasta57 Re: Przykład 26.08.09, 01:21
              to nauczcie się polskiego i problem z głowy,chyba że za trudny powodxenia
              • ludwigvanbeethoven Co przeszkadza cudzoziemcom? NIC :) 28.08.09, 09:30
                Moj maz Dunczyk jak przyjezdza na wakacje do Polski to cieszy sie
                jak dziecko:)Uwielbia jezdzic komunikacja miejska /samochod zostawia
                pod blokiem/ bo wtedy moze poczytac sobie napisy na siedzeniach:)W
                Danii takich nie ma bo autobusy tapicerke maja i za cholery nic nie
                mozna nabazgrac.Pierwsze slowa po polsku uczyl sie wlasnie z
                warszawskich autobusow:)Ponadto wszedzie jest brud,duzo ludzi - tego
                tez nie ma w Skandynawii bo tu kierowca o autobus musi dbac:)Ponadto
                bardzo Dunczykowi sie podobaja ceny papierosow,TESCO otwarte 24
                godziny na dobe no i nie wolno zapomniec o pieknych,katolickich
                kosciolach!!!Te sciany kapiace zlotem,ten wystroj wnetrz,te
                wypasione limuzyny proboszczy - maz lata od kosciola do kosciola i
                nie moze sie nadziwic jaki piekny swiat.I kocha polska policje za
                jej zdolnosci w braniu lapowek:)Nie jest tak zle z tymi
                cudzoziemcami - trzeba tylko znalezc tych prawdziwych urlopowiczow,a
                nie wysysac ich z palca.A i jeszcze jedno - dunskiego raczej nie
                wiele osob zna w Polsce wiec maz nauczyl sie polskiego.Nie
                perfekcyjnie ale daje sobie rade.Na zdrowie!!!
                • swan_ganz to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 10:41
                  kocha polska policje za jej zdolnosci w braniu lapowek:)

jak kiedyś podjąłem próbę "dogadania się" z belgijską drogówką to
                  niewiele brakowało bym w pierdlu skończył.... Dali mi spokój dopiero
                  po interwencji samego Bigbossa firmy w której pracuję i wpłaceniu
                  kaucji, którą mojej firmie musiałem zwrócić....
                  Oni tam w tej Belgii to jakichś czubków normalnie przyjmują do
                  roboty w policji...
                  • black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:01
                    To nie jest powod do domy moj drogi. Na przyszlosc naucz sie, ze na
                    zachodzie proby dogadania sie nie maja raczej szans. W Niemczech na
                    bank siedzialbys juz w pierdlu i nawet interwencja bigbossa by ci nie
                    pomogla.
                    • swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:25
                      1. wcale nie jest dumny z tej historii...
                      2. niemiecka policja to też (tak jak w Belgii) Zakład Pracy
                      Chronionej?
                      • black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 11:41
                        Nie powiedzialabym zeby to byl zaklad pracy chronionej. Policjanci sa
                        zazwyczaj w bardzo dobrej formie, latm patroluja ulice na rowerach ! co
                        sie w Polsce raczej nie zdarzy i ogolnie sa bardzo mili i kulturalni a
                        do tego kazdy policjant mowi w minimum trzech jezykach. Dodatkowo
                        ostatnio dla policjantow, ktorzy mieszkaja w wielokulturowych rejonach
                        zrobili kursy arabskiego i tureckiego ;)
                        • swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 15:28
                          bardzo mili i kulturalni a do tego kazdy policjant mowi minimum
                          trzech jezykach.

i co z tego, że znają po kilka języków jak w żadnym z nich nie można
                          się z nimi dogadać.... Z tymi Belgami próbowałem i po angielsku
                          (znam dobrze..) i po francusku. (trochę liznąłem) i co ? I nic nie
                          qumają .... Przy czym rozumiałbym ich determinację gdybym faktycznie
                          popełnił jakieś poważne wykroczenie ale ja tylko jechałem nieco za
                          szybko po autostradzie.
                          Rozumiesz - noc, pusta, oświetlona droga, sucho to czy można się
                          dziwić, że nieco mocniej pocisnąłem? Nieco ponad dwie paki na
                          budziku i od razu wielka afera, wielkiego przestępcę sobie buraki
                          znaleźli...
                          • black_halo Re: to faktycznie może sie podobać... 29.08.09, 00:50
                            No popatrz! Nieco ponad dwie paki, rozumiem, ze ponad 200km/h, to
                            jest bardzo duzo i kazdy normalny kierowca zadzwoni na policje, zeby
                            powiedziec, ze jakis wariat jezdzi po drodze. W Belgii ograniczenie
                            szybkosci na autostradzie jest do 120 co warto sprawdzic przed
                            wyjazdem a przekroczenie o 30 km/h dozwolonej predkosci konczy sie
                            sadzie. Jesli jechales ponad 200 to mozna smialo zalozyc, ze jechales
                            o 90 za duzo. Nie dziw sie wiec, ze byli zdetermminowani zeby cie
                            ukarac. Nawet gdybys mowil po flamandzku to nic by ci to nie pomoglo
                            bo jestes polskim swirem ktory jak tylko wyjedzie na prosta droge to
                            natychmiast przyciska gaz do dechy nie zwazajac na bezpieczenstwo.
                            Dodajmy, ze w prawie calej zachodnie europie istieje cos takiego jak
                            zaufanie do innych uczestnikow ruchu drogowego. Sprawia to, ze male
                            dzieci moga bez zadnego problemu dojezdzac do szkoly rowerem a
                            normalny czlowiek nie boi sie przejsc przez ulice na przejsciu bo
                            kazdy sie zatrzyma. Jesli nie, to jest to zazwyczaj polski burak.
                            Kiedys mi sie zdarzylo, ze mnie taki pan omal nie przejechal. Z
                            satysfakcja zadzwonilam na policje chociaz probowal sie ze mna
                            "dogadac". Polskie buractwo drogowe trzeba uczyc kultury.
                            • 43agawa Re: to faktycznie może sie podobać... 02.09.09, 10:56
                              Twój przedmowca jak widać za bardzo się tą opinia o polskim
                              buractwie nie przejął, a szkoda.I masz rację. Ja jedynie za granicą
                              czuję sie bezpiecznie jako pieszy lub rowerzysta.U nas możesz stać
                              do usranej śmierci przy przejściu dla pieszych, nikt sie nie
                              zatrzyma, albo ryzykując życiem, wtargnąć na jezdnię i zmusić bandę
                              zmotoryzowanych do zatrzymania się.Podobnie jest z jazdą
                              rowerem.Jazda ulicą naraża człowieka na co najmniej kalectwo-mojej
                              koleżance samochód wjechał na stopę-kilka miesięcy rehabilitacji,
                              itp., zas jazda chodnikiem-na mandat.Oto cała prawda o kierowcach
                              Polakach
                      • ludwigvanbeethoven Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 12:25
                        Dunska policja tez jest przewrazliwiona na tym punkcie...Ja nie wiem
                        co oni w tej uczciwej pracy widza?:)A mogliby miec tak fajnie...
                        • swan_ganz Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 15:32
                          Ja nie wiem co oni w tej uczciwej pracy widza?:)A mogliby miec
                          tak fajnie...

prawda? A mogliby mieć nie tylko fajnie ale również mogliby się
                          nieco odkuć, tak? W końcu kokosów to oni wielkich nie zarabiają i
                          jakby zaczeli "się dogadywać" to mieliby jak znalazł na drobne
                          wydatki :-)
                        • tehuana Re: to faktycznie może sie podobać... 01.09.09, 13:37
                          uczciwa praca=uczciwa placa
                    • lucusia3 Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 14:33
                      black_halo napisała:

> To nie jest powod do domy moj drogi. Na przyszlosc naucz sie, ze na
                      > zachodzie proby dogadania sie nie maja raczej szans. W Niemczech na
                      > bank siedzialbys juz w pierdlu i nawet interwencja bigbossa by ci nie
                      > pomogla.
                      Ty chyba nigdy nie byłeś w Niemczech. A przynajmniej nigdy nie miałeś do czynienia z policjantami. Owszem zdarzają się nawiedzone jednostki, częściej kobiety, ale poza tym sa tacy jak nasi. Bez żartów.
                  • syrius23 Re: to faktycznie może sie podobać... 28.08.09, 12:28
                    swan_ganz napisał:

> jak kiedyś podjąłem próbę "dogadania się" z belgijską drogówką to
                    > niewiele brakowało bym w pierdlu skończył....
                    > Oni tam w tej Belgii to jakichś czubków normalnie przyjmują do
                    > roboty w policji...

He he, dobre!
    • pamejudd Uch, Karolina z Gorzowa, cóż za wyprysk intelektu. 23.08.09, 13:37
      Idzie, wdeptuje, patrzy, a to jej własne (bo nie wykropkowane).

I jeszcze ten zjazd emerytów...
    • billyb Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:44
      Jako Polonus wiele lat temu oduczyłem się przyjeżdżać do popularnych w Polsce
      korortów. Masakra. Brudno, tłoczno, drogo jak diabli. Jeżeli przyjeżdżam, to w
      raczej odludne miejsca. Ostatnio przypadkiem znalazłem się na drodze koło
      Czorsztyna w długi weekend. Harakiri, koniec świata. Widać, że Polacy są
      ofiarami przyzwyczajeń. Jak mają trzy dni, to jadą samochodem w Pieniny, nad
      morze albo do Zakopanego. Kompletna pomyłka! Jak ja mam wolne trzy dni, to
      lecę do Rzymu, Barcelony, Pragi, Lizbony samolotem. Kosztuje podobnie, różnica
      niebotyczna. Polska turystyczna uwłacza zdrowemu rozsądkowi, wszystkim zmysłom
      i poczuciu estetyki.
      Gastronomia urąga wszelkim normom, o smaku nie wspominam.
      Gdyby zastanowić się, dlaczego tak jest, odpowiedź jest w gruncie rzeczy
      prosta - Polska nadaje się tylko jako cel dla turystyki elitarnej- sezonowej i
      drogiej. Bezmyślne małpowanie schematów turystyki masowej niszczy nasze
      kieszonkowe Tatry, zdewastuje nasze jeziora do reszty, zrujnuje lasy, jak
      patrzę na Hel w sezonie, to serce mi się kraje.
      Masowy turysta powinien lecieć tam, gdzie dostanie hurtowo i taylorystycznie
      to, czego potrzebuje, czyli wodę i słońce. Wszystko to jest w wystarczającej
      obfitości w Hiszpanii, Turcji, Egipcie, itd. Tam są silosy w tysiącami tanich
      łóżek, gwarantowana pogoda przez wiele miesięcy, lazurowe morze, tanie drinki,
      znośne jedzenie. Więcej prosty turysta nie oczekuje.

Najbardziej współczuję cudzoziemcom. Biedne sieroty w postkomunistycznym piekle...
      • powiedz_to_koniowi Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 10:55
        Hej panie Polonus - co to znaczy "taylorystycznie"?
        • sir_fred Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 14:11
          Frederic W. Taylor - spec od zarządzania produkcją masową. Podziękujmy mu za
          taśmę produkcyjną ;)
          • sokolasty Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 12:49
            A to nie Henry Ford aby zasługuje na wdzięczność w tym obszarze?
      • anvill Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 15:20
        wow! samolotem! do rzymu! pragi! lizbony! a tam pustki na ulicach
        ludzi nie ma - wymarłe miasta bo wszyscy owczym pedem popedzili do
        czorsztyna i nad polskie morze, żeby nam je złośliwie
        zadeptać :)))))))))))))
    • sherman-doberman Ta plaża nas obraża 23.08.09, 13:45
      najlepszy był komentarz tego człowieka z Afryki - za gorąco tu!
      A owa pani z Francji, pewnie nidgy na francuskiej wsi nie była - ja
      zaś mieszkam . wprawdzie modernie. nowocześnie. bogato i
      machanicznie, krowy czyste ż kur i świń nie ma, bo specjalizacja,
      ale te krowy też posiadają system trawienno wydlaniczy a jego efekty
      panowie rolnicy wylewaj parę razu do roku na okolicznych polach.
      zatruwając atmosferę gorzej niż samochody i elektrownie na węgiel
      brunatny - smród wcale nie gorszy niż w brudnym polskim obejściu a
      za to na znacznie większym obszarze. pośród dróg publicznych i
      uczęszczanych ż do chłopa można nie wchodzić, a tu tego smrodu nie
      da rady uniknąć, nawet u mniew domu śmierdzi,
      • puk_puk Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 10:34
        Czym ty sie emocjonujesz niby-wypowiedziami Franuzki czy
        Afrykanczyka?! Przeciez to jest wyssane z palca w szczycie sezonu
        ogorkowego.
        • chudywilk Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 03:14
          Dzięki za przypomnienie o Tytusie:
          www.tytusdezoo.republika.pl/pictandsound/komiksy/tytus/16_wyd1_tytus_pojazd1.jpg
        • dar61 Nie samym ogórkiem człek żyje 26.08.09, 23:08
          Chichot chichotem - ale zabawnie jest wyławiać z wakacyjnych
          artykulików Gazety to, gdzie która dziennikarka czy żurnalista szuka
          weny w czas urlopu.

Kawał ostatni jest boski.

Z pozostałych ścinków rzeczywistości powstaje taki kalejdoskop, że
          zdumiał mnie taki oto domysł - ileż czasu trwała eskapada wakacyjna
          pani Redaktor Ireny? Bo żeby w jeden, np., tydzień wchłonąć tyle
          ludzkiej "piany", tyle złych wspomnień - to chyba niemożliwe!
          Może to pokłosie kilku lat?
          Nawet jeśli te obserwacje nie są zmyślone - to trochę mi żal tej
          "Gazety
          Na
          Lato",
          tej sprzed kilku lat...

Jej wycinki-ścinki [i osobne wkładki z perełkami humoru] mam gdzieś
          odłożone.

Poszukajmy ich w te Gazetowe czasy oszczędzania [na poziomie
          publikacji]
          Gdzież one?
          O, chyba są!
          Czas więc ...[klik!]
          • donkej Re: Nie samym ogórkiem człek żyje 27.08.09, 11:19
            "Pokój u BACY?" Nie uwierzę. Chiba u Gazy, panie?
            Anglikowi się pomerdało czy pani ałtorce?
            • donkej Re: Nie samym ogórkiem człek żyje 27.08.09, 11:20

gazdy, panie, miało być ;-)
              • swan_ganz off topic... Nick to masz taki bo jakis 28.08.09, 10:50
                zakład przegrałeś i go właśnie realizujesz czy tez poczułeś jakąś
                wspólnotę ze zwierzem? :-)
      • black_halo Tu masz racje .. 28.08.09, 11:05
        Podobnie jest w Niemczech. Co roku jezdze na dwa festiwale, oba na
        Polnocy za Hamburgiem i conajmniej przez pol drogi smierdzi jak nie
        wiem. Udusiac sie mozna, trzeba natychmiast zamykac szyby, wylaczac
        nawiew i klime i gotowac sie w autku jak w szklarni. Dla odmiany moib
        dziadkowie cale zycie miekszali na wsi, byla obora i stajnia, chlew i
        kurnik i smierdzialo tylko i wylacznie dookola nich, 50 metrow dalej
        nie bylo czuc nic a nic.
        • rikol Re: Tu masz racje .. 28.08.09, 15:04
          Niestety takie sa koszty przemyslowej hodowli zwierzat. Gdyby hodowla byla
          tradycyjna, mniej intensywna, to tak jak piszesz, smrod ograniczalby sie do
          obory i 'wysypiska gnoju' a kilkadziesiat metrow dalej juz jest ok - czyli nie
          przeszkadzaloby to np. sasiadom, kolo fermy mozna by bylo normalnie budowac.
          Hodowla przemyslowa zatruwa wode w okolicy i zasmradza powietrze w promieniu
          kilometrow. Nie wydaje mi sie, zeby to byl postep. W dodatku zwierzeta
          faszerowane sa hormonami i antybiotykami, co powoduje uodparnianie sie bakterii
          na kolejne antybiotyki; stad coraz wiecej zakazen coraz bardziej zjadliwymi
          bakteriami.
    • tuwpisznazwe Fajne historyjki ktoś powymyslał 23.08.09, 13:54
      Ta z Holendrem najlepsza. A ogólnie, takie opowiastki wymyślane z nudów na
      plaży. Mógł redaktor coś bardziej się wysilić.
      • alfa_2008 Re: Fajne historyjki ktoś powymyslał 23.08.09, 14:34
        Kolejny artykul pokazujacy, ze redaktorzy DF mineli sie z powolaniem. Powinni starac sie o prace w Fakcie. Bo ze dziennikarz jakis pisze takie bzdury - to jedno. Ale ze ktos decyduje zeby to wydrukowac - to zupelnie cos innego. ZENADA. Moze GW wpadnie kiedys na pomysl, zeby zmienic redaktorow DF? Wtedy byc moze to badziewie przestanie przypominac badziewiasty Fakt.

Czy jest w DF jeszcze jakis dziennikarz przez duze D? To prosze go o jakikolwiek tekst, bo od kilku lat czytam wypociny na poziomie gimnazjalnego wypracowania. Dobrze, ze teksty z DF mozna czytac w internecie, bo gdyby trzeba bylo jeszcze za to placic, to juz zakrawaloby o oszustwo. Kiedys - wiele lat temu - czlowiek byl szczesliwy, kiedy mogl kupic DF w wersji papierowej. Bylo tam DOBRE dziennikarstwo. Mozna tam bylo duzo PRZECZYTAC

Czy przez ostatnie lata (dajmy na to - trzy) w ogole ukazal sie jakis tekst wiecej niz przecietny? Nic. Tylko takie jak ten o plazach, nieszczesnnych Polakach, ktorzy - o Boze - zobaczyli ze na plazy sa inni ludzie i cudzoziemcach, ktorzy - o Boze - zobaczyli, ze w Polsce nie ma misiow polarnych. Nie wiem, czy to mialo byc smieszne, ale wyszlo zenujaco.

DUZY FORMAT ZANADY! Ale dlaczego duzy Format nie zmienil nazwy - powiedzmy z przyzwoitosci? Na "Duzy Format Duposciastych Tekstow" na przyklad.
        • orlet Re: Fajne historyjki ktoś powymyslał 24.08.09, 07:58
          Raczej na Duży Fakt
          Skrót ten sam.
      • zdzisiek66 Obywatel Piszczyk 24.08.09, 08:58
        bada nastroje społeczne wśród plażowiczów :)
    • madissa Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 14:18
      Ludzie, poczucia humoru nie macie, czy jak? Chichraliśmy się nad tym artykułem
      niemalże do czkawki!
      • pamejudd Nie. W kazdym razie na tym poziomie. 23.08.09, 14:59
        Jakos nie bawia mnie wymyslone historyjki w DF - gdybym chcial poczytac wyssane z palca pierdoly, kupilbym "Fuckt".
        • acid.jazz Re: Nie. W kazdym razie na tym poziomie. 24.08.09, 13:00
          Wyluzuj, mamy jeszcze wakacje. Artykuł był śmieszny, nawet jeśli zmyślony.
      • marcowsky Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 19:12
        czytalem w pracy i w pociagu i smialem sie ze hej!
      • hyakinthos Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 23.08.09, 19:19
        Tez sie usmialem.

No i szkoda, ze Henryk z Ciechanowa i Silvia z Norwegii najwyrazniej wypoczywali
        w innych miejscowosciach.
        • emeralda Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 28.08.09, 11:30
          O, tak, prawda. Szkoda, że Henryk i Silvia nigdy się nie spotkali, bo to
          pokrewne dusze najwyraźniej ;)
      • ar.co Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 24.08.09, 09:54
        Jak to: poczucie humoru? Przecież tu "Polskę-Matkę-Naszą-I-
        Najwspanialszy-Kraj-Na-Świecie" obrażają, tu trzeba larum grać, w
        dzwony (narodowej histerii) uderzać, szablą brzęczeć, kęsim-kęsim
        grozić, a nie mieć poczucie humoru! Którego zresztą żaden "Prawdziwy
        Polak" nie będzie miał, bo to po prostu wstyd.
      • gabiene nareszcie...:) 28.08.09, 08:38
        nareszcie, nareszcie, Sylwester w Budapeszcie:)

czytałem wpisy od góry i trafiłem wreszcie na ten, na który czekałem. Przecież
        ten artykuł jest po to, żeby się trochę pośmiać! a wpisy powyżej to, niestety,
        dalszy jego ciąg. Niestety - dla wpisujących, którzy nie czują, że są takimi
        samymi frustratami, jak ci opisani. Zmyśleni, czy prawdziwi, ale frustraci,
        którzy dzielą włos na czworo i za nic nie potrafią się rozluźnić, bo muszą
        dowalić dziennikarzowi! Ludzie na plaży jest pełno piachu! Czy to nie
        frustrujące?!:)
      • valana Re: Ludzie, poczucia humoru nie macie? 28.08.09, 09:34
        madissa napisała:

> Ludzie, poczucia humoru nie macie, czy jak? Chichraliśmy się nad tym artykułem
        > niemalże do czkawki!

No właśnie! Przecież to zabawna żonglerka różnymi stereotypami i wątkami
        zaczerpniętymi z obiegowych dowcipów (ten gość, który się dziwi, że na stare
        lata podryw mu już nie działa...). Jak ktoś mógł wziąć to wszystko na poważnie?
        Poczucia humoru nie macie? Albo nie rozumiecie, że coś może być śmieszne nawet
        wtedy, kiedy nie ma tych wszystkich uśmiechniętych emotek? Albo śmiechu z offu?
    • zwieraczmentalny Ta plaża nas obraża 23.08.09, 14:21
      O rany. Ciekaw jestem, ile wywiadów musiał redaktor przeprowadzić, żeby zebrać
      takie stado frustratów. Mam świadomość, że w naszym narodzie działa "marudzę
      więc jestem", ale te wypowiedzi to prawdziwe perełki. Wygląda, jakby Ci ludzi
      żyli kompletnie oderwani od codziennej rzeczywistości.

Ogólnie rzecz biorąc artykuł dostarczył mi kupę radości z ludzkiej głupoty -
      dziekuję :D
      • tlenek_wegla Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 14:34
        Odpowiedz prosta - zero!
    • gramic Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 14:32
      jw.

WO prezentuje naprawdę solidne, rzetelne dziennikarstwo. Moje
      gratulacje dla autora.
      • lukasnaj Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 14:52
        Dlaczego zmyślony? Słyszałem w swoim życiu dużo większe głupoty/narzekania. I
        nie tylko od Polaków turystów. Na Zachodzie jest pod tym względem jeszcze
        gorzej. I śmieszniej :)

Zaskakuje mnie jedynie fakt ogólnego oburzenia artykułem na forum... Dlaczego?
        • pamejudd Bo wyobraz sobie... 23.08.09, 15:07
          ...ze wiekszosc ludzi oczekuje od GW troche wyzszego poziomu sztuki dziennikarskiej, niz np. od "Fucktu". Byc moze nieco na wyrost...
          • longusik Re: Bo wyobraz sobie... 23.08.09, 22:06
            pamejudd napisał:

> ...ze wiekszosc ludzi oczekuje od GW troche wyzszego poziomu
            sztuki dziennikars
            > kiej, niz np. od "Fucktu". Byc moze nieco na wyrost...
            >
            >
            A kto każe czytać wszystko czytać od dechy do dechy. Na wakacje
            fajny artykuł. Ci co twierdzą że zmyślone, z Księżyca spadli? Nie
            znają życia czy co?
            >
            • orlet Re: Bo wyobraz sobie... 24.08.09, 08:03
              Oczywiście, że zmyślone.
              "Autor", bo nie autor, zebrał historyjki krążące od lat po sieci. Zero wysiłku. Może po za wymyślaniem imion i pochodzenia turystów.

Tak teraz robią w DF (Dużym Fakcie) artykuły. Szczególnie w wakacje, gdy redaktorzy piszący przeciętne artykuły jadą na urlopy i zostają stażyści i obiboki.
              • raf-ber Re: Bo wyobraz sobie... 24.08.09, 11:25
                Jestem zawiedziony, liczyłem na opinie Eskimosów, Yeti oraz że w końcu dowiem
                się co sądzi o wypoczynku w Polsce kierowca przecietnego UFO.
        • y.y Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 28.08.09, 11:10
          Bo forum jest pełne internetowych napinaczy, którzy oczywiście wiedzą,
          co jest zmyślone, a co nie:)
      • marcowsky Re: Historyjki z kosmosu, artykuł zmyślony. 23.08.09, 15:25
        Jak to przeczytałem to od razu pomyślłem że to artykuł satyryczny;)
      • bezzebnypirat Mam to samo odzucie... 28.08.09, 09:11
        IMO na 99% wszystko zmyslone i napisane przez jedna osobe. To jest jakas masakra...
    • karcia102 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:04
      Z reguły jestem osobą tolerancyjną, ale to co się na plaży w Dźwirzynie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Pewnego pięknego dnia chciałam się wybrać z dzieckiem do Kołobrzegu plażą. Idąc co zobaczyłam? Tuż przed Grzybowem kilku podstarzałych staruszków zupełnie gołych (widok opłakany). Jak się potem okazało ponoć jest to plaża dla naturystów. Tylko, wypadało by wcześniej poinformować plażowiczów o tym miejscu, aby dzieci nie musiały takich horrorów oglądać. Niestety zrobiłyśmy w tył zwrot i z naszej wycieczki wyszły wielkie nici, a szkoda bo plaża jest piękna, a takie miejsca powinny być w jakiś sposób oddzielone od normalnych ludzi.
      • pamejudd Co gorsze? Nagi starszy czlowiek, czy durna mama? 23.08.09, 15:08
        Jak sadzisz, co robi wieksze dziury w dzieciecym mozdzku?
        • karcia102 Re: Co gorsze? Nagi starszy czlowiek, czy durna m 23.08.09, 15:17
          Ta durna mama dba o to aby dziecko nie wyrosło na takiego durnego starszego czy
          młodszego człowieka (wiek tu nie ma znaczenia) w przyszłości. Niestety takie
          widoki robią nie wielkie ale ogromne dziury w tym dziecięcym móżdżku
          • pamejudd No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrze z.. 23.08.09, 15:32
            ...przerazenia, ze z nim sie to samo dzieje, co z tamtymi "nienormalnymi".

W sumie to sam nie mialem zbyt wielu takich "widokow" za mlodu, ale to , do czego pije to twoje okreslenia w stosunku do tamtych ludzi. Mysle, ze przekazujac swoje spojrzenie na swiat mozesz nie wychowac dzieciakow zbyt dobrze.
            • karcia102 Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 23.08.09, 15:39
              A myślisz, że obnażanie się publiczne czy w wieku młodym czy starszym to jest to
              dobre wychowanie?
              Za moich czasów takich ludzi w miejscach publicznych goniła policja.
              • prorok_abraham A co złego w goliźnie? 23.08.09, 16:33
                j.w.
                • karcia102 Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 16:46
                  pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu i czasie, byle
                  nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie oglądania takich widoków
                  • gramic To idź na inną plażę i przestań pieprzyć 23.08.09, 17:31
                    • longusik Re: To idź na inną plażę i przestań pieprzyć 23.08.09, 22:23
                      Stara, goła baba ze zwisającym sadłem podchodziłaby Ci?
                  • k-x Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 18:55
                    arcia102 napisała:

> pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu
                    i czasie, byle
                    > nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie
                    oglądania takich widoków

ja nie życzę sobie oglądać takich kretynów. czemu nie noszą
                    tabliczek ostrzegawczych. w odróżnieniu od naturystow takiego debila
                    spotykam co krok w mieście.
                    • karcia102 Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 19:27
                      k-x napisał:

> arcia102 napisała:
                      >
                      > > pewnie nic tyko niech ona będzie pokazywana w odpowiednim miejscu
                      > i czasie, byle
                      > > nie w miejscach publicznych gdzie nie wszyscy życzą sobie

> oglądania takich widoków
                      >
                      > ja nie życzę sobie oglądać takich kretynów. czemu nie noszą
                      > tabliczek ostrzegawczych. w odróżnieniu od naturystow takiego debila
                      > spotykam co krok w mieście.

niestety na takim poziomie nie da się dyskutować, nie przywykłam do takich
                      wulgaryzmów
                • longusik Re: A co złego w goliźnie? 23.08.09, 22:21
                  prorok_abraham napisał:

> j.w.
                  Golizna goliźnie nie równa. Bo szkielet jako wieszak do obwisłej
                  skóry to chyba nie widok do publicznego oglądania przez wszystkich
                  jak leci?
              • ar.co Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 24.08.09, 09:56
                "Za twoich czasów" to ich chyba goniła jeszcze Ochrana...
            • longusik Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 23.08.09, 22:17
              pamejudd napisał:

> ...przerazenia, ze z nim sie to samo dzieje, co z
              tamtymi "nienormalnymi".
              >
              > W sumie to sam nie mialem zbyt wielu takich "widokow" za mlodu,
              ale to , do cze
              > go pije to twoje okreslenia w stosunku do tamtych ludzi. Mysle, ze
              przekazujac
              > swoje spojrzenie na swiat mozesz nie wychowac dzieciakow zbyt
              dobrze.
              >
              >
              +++++++ Myślisz że pokazywanie zwiotczałej, wiszącej skóry na
              szkielecie to dobre wychowanie estetyczne? A gdzie piękno ludzkiego
              ciała? Chyba jako historyczy eksponat z obozu (wiadomo jakiego).
              • acid.jazz Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 24.08.09, 13:05
                A cóż to, jakieś getto chcesz stworzyć? Komisję zatwierdzającą na nagą plażę?
                Nic Ci do tego jak kto wygląda.
                • fioletowafoka Re: No tak, pozniej dziecko sie zestarzeje i umrz 28.08.09, 09:55
                  Chyba nie zrozumieliscie o co chodzilo autorce. Sama czesto bywam w grzybowie,
                  bo mam tam rodzine. Miedzy grzybowem a dzwirzynem jest nieoznaczona plaza dla
                  naturystow. Po prostu powinna byc oznaczona i tyle. Tabliczka na poczatku i na
                  koncu, zeby kazdy byl ostrzezony o tym co moze zobaczyc. Jak ktos nie chce
                  patrzec to sobie obejdzie nia przez las.
                  Przez to ze jest nieoznaczona rozciagnela sie do jakis nienormalnych rozmiarów.
                  No ale z drugiej strony to fajnie, bo moge tam kompac psa. Golasa to zupelnie
                  nie przeszkadza :)
      • gradenkowa Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:11
        A naturyści to "nienormalni" ludzie. Może najpierw kilka słów
        merytorycznego wyjaśnienia, co ową "normę" definiuje, bo wyjaśnienie
        z serii "Bo tak" można sobie od razu wsadzić.
        • longusik Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 22:30
          gradenkowa napisała:

> A naturyści to "nienormalni" ludzie. Może najpierw kilka słów
          > merytorycznego wyjaśnienia, co ową "normę" definiuje, bo
          wyjaśnienie
          > z serii "Bo tak" można sobie od razu wsadzić.
          +++++++++ Chyba rozumiesz że z przyczyn estetycznych i poszanowania
          własnej osoby nie każdy może być publicznym naturystą.
      • the_vicious_one Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:14
        Naturyści, dopóki są na swojej plaży, niech robią, co chcą. Akurat dziecku się
        krzywda stanie, jak zobaczy gołego faceta :P
        Gorzej, jeśli naturyści "paradują". Ostatnio spędzaliśmy czas niedaleko plaży
        dla nudystów. Panowie chodzili sobie parami po parkingu, po alejkach... w pewnym
        oddaleniu od plaży. Wywijali sobie swoimi fiutkami i rozglądali się, czy kobiety
        patrzą. O dziwo, pań ekshibicjonistek nie było.
        • karcia102 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:33
          Co to znaczy, że naturyści są na swojej plaży. Rozumiem,że jest np plaża
          prywatna, strzeżona itp. Dlaczego nie ma napisu plaża dla naturystów i wszystko
          było by jasne.
          • sabrilla Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 19:31
            Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po tak
            straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego człowieka!
            Straszne! Przerażające! Hańba i żenada!
            Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie strzeżone. Dla
            takich paniuś.
            • karcia102 Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 19:51
              sabrilla napisał:

> Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po tak
              > straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego człowieka!
              > Straszne! Przerażające! Hańba i żenada!
              > Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie strzeżone. Dla
              > takich paniuś.

masz rację chyba muszę się leczyć bo zwariowałam podstarzałe playboy'e na plaży
              to jest rzecz normalna, tak zachowują się wzorowi dziadkowie i to jest właśnie
              przykład dla wnuków. w naszym kraju jest rzeczą ogólnie przyjętą, że takie osoby
              jak ty reprezentują poglądy całego społeczeństwa i golasy są tolerowani. Hańba i
              żenada to określenie jednak dla takich jak ty obywateli.
              • giuditta Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 01:32
                smutno mi, ze sa takie mlode matki w Polsce (bo nas pewno nie tylko Ty tak na to
                patrzysz), ktore naprawe pielegnuja te ograniczenia. Sama na plaze nudystow nie
                czuje potrzeby isc, ale goly pan - mlodszy czy starszy - jeszcze nikomu nic
                zlego nie zrobil. Wypieranie faktu, ze ludzie wygladaja tak a nie inaczej
                niczemu dobremu nie sluzy.
              • fioletowafoka Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 10:00
                Bylam na tej plazy, doskonale Cie rozumiem i popieram. Po prostu powinno byc
                oznaczone. nie kazdy lubi ogladac dyndajace wacki. Tez zauwazylas ze jak jakas
                kobieta tam idzie to wszystkie wacki wyskakuja zza parawanow sie zaprezentowac?
                to dopiero zenada...
            • longusik Re: Ta plaża nas obraża 23.08.09, 22:35
              sabrilla napisał:

> Chyba nie pozostaje Ci nic innego tylko udać do psychterapeuty po
              tak
              > straszliwej traumie. Bez uprzedzenia zobaczyłaś starszego nagiego
              człowieka!
              > Straszne! Przerażające! Hańba i żenada!
              > Taaa, faktycznie powinny być w Polsce osobne plaże, dokładnie
              strzeżone. Dla
              > takich paniuś.
              ++++++++++++ Masz pomyślunek? To rusz nim. Bo skóra na szkielecie to
              nie okaz na plażę publiczną, nawet dla naturystów.
              • szampans Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 15:08
                Niestety, pomyslunku to Tobie brakuje. Naturyzm, to filozofia;
                niewielka, ale jednak. Naturysci, nawet ci najstarsi, pokazuja swe
                ciala, gdyz dla nich nagosc nie jest zwiazana z seksem (przynajmniej
                z zalozenia). Zreszta piekno ciala, to rzecz gustu: Tobie moze nie
                podobac, komus innemu nie. Znam takich, ktorzy gustuja tylko w
                bardzo kraglych ksztaltach, a inni wola szkieleciki. Istnieje tez i
                tacy, ktorzy gustuja wylacznie w osobach o podeszlym wieku.
                W Polsce malo kto to rozumie, a agresja i nietolerancja sa
                powszechne.
                Wedlug czyich kryteriow mialoby sie wpuszczac wylacznie "pieknosci"
                na plaze "? Pewnie Twoich, prawda? Tylko to by Cie zadowolilo.
                Pewnie chodzisz tam po to, aby popodrywac, lub sie przeonanizowac w
                krzakach. Zatem wiedz, ze tacy jak Ty sa na plazach dla naturystow
                NIEPOZADANI. Jesli chcesz zobaczyc "ladne" panienki, to ich sobie
                poszukaj, idz do jakiegos klubu, lub popatrz w internecie.
              • pit_sam_pras Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:46
                przesadzasz. No i powtarzasz sie.
          • iwonasta57 Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 01:15
            to jest straszne należałoby zaskarżyć wszystkich plażowiczów do sądu
      • siemiela Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 12:02
        karcia102 napisała:

> Z reguły jestem osobą tolerancyjną, ale to co się na plaży w
        Dźwirzynie wyprawi
        > a przechodzi ludzkie pojęcie. Pewnego pięknego dnia chciałam się
        wybrać z dziec
        > kiem do Kołobrzegu plażą. Idąc co zobaczyłam? Tuż przed Grzybowem
        kilku podstar
        > załych staruszków zupełnie gołych (widok opłakany). Jak się potem
        okazało ponoć
        > jest to plaża dla naturystów. Tylko, wypadało by wcześniej
        poinformować plażow
        > iczów o tym miejscu, aby dzieci nie musiały takich horrorów
        oglądać. Niestety z
        > robiłyśmy w tył zwrot i z naszej wycieczki wyszły wielkie nici, a
        szkoda bo pla
        > ża jest piękna, a takie miejsca powinny być w jakiś sposób
        oddzielone od normal
        > nych ludzi.

nie masz racji, tam stoja tablice,ktore informuja, ze plaza jest dla
        naturystow, a dokladniej,to dwie tablice, jedna od strony Dzwirzyna,
        a druga od strony Kolobrzegu....a plaza na prawde piekna
      • pit_sam_pras Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 08:43
        zamiast wytłumaczyć to uciekła... teraz to dopiero będzie sensacja i wypieki na
        twarzy jak same kiedyś zawędrują na taką plażę.
        • sakyrk Re: Ta plaża nas obraża 28.08.09, 09:14
          pit_sam_pras napisał:

> zamiast wytłumaczyć to uciekła... teraz to dopiero będzie sensacja i wypieki na
          > twarzy jak same kiedyś zawędrują na taką plażę.

i właśnie dlatego zgadzam się z opinią że taka matka to kretynka
          uczy swoje dzieci wstydu ciała i robi im straszną krzywdę
          pewnie rączki tez im każe trzymać na kołdrze bo za onanizm pójdą do piekła
    • geehee to po co jeżdzić do obleganych kurotów? 23.08.09, 15:13
      jedzie taki do Łeby albo Władysławowa i narzeka na tłum - tłum tu jest co roku
      i w następnym też będzie, czego się spodziewacie, że specjalnie dla was połowę
      turystów przegonią czy co? zatłoczone plaże, gołe cycki i stringi - skoro
      jest lato, upał to chyba nic dziwnego, że ludzie ciągną na plażę i się
      rozbierają? idźcie do puszczy, nie będzie tłumu i golasów! cudzoziemcy -
      szkoda nawet słów ...
    • chateau Ta plaża nas obraża 23.08.09, 15:23
      To jakiś zapis ze spotkania Anonimowych Urlopowiczów? Dno i metr mułu :-(
    • pitland.pl [...] 23.08.09, 15:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • fish-999 Re: kuracja anty-narzekaniowa 23.08.09, 16:39
        wiekszosci z Twoich znajomych pewnie cieżko jest stwierdzic ze wakacje na ktorę
        czekali cały rok byly do du.y albo w duzej czesci nie wyszly jak sie tego
        spodziewali.

Ale glownie nieudane wakacje to juz wina samych urlopowiczow, na pewnie wypadki
        trzeba plany awaryjne robic :)
    • athandavan Ta plaża nas obraża 23.08.09, 16:43
      bardzo smieszny tekst!
      to ze dosc celny przekonalem sie czytajac wypowiedzi internautow komentujacych
      go. nic tylko (polskie) narzekanie! ludzie przeciez to nie artykul powazny,
      tylko na sezon ogorkowy. wasza krytyka to jak strzelanie z karabinu
      maszynowego do muchy...
      • gabiene uff, są jeszcze normalni:) 28.08.09, 08:58
        właśnie to najbardziej mnie zastanawia, jak ludzi podatni są na manipulacje -
        tak, jak pisałem poniżej - gdy ktoś napisze na onecie że wygrał 8 mln i jest
        nieszczęśliwy, to cała masa chętnych całkiem serio doradza mu jak żyć. Zamiast
        się pośmiać, albo puścić to bokiem zaczyna się roztrząsanie co jest zmyślone, a
        co nie, - jak i w tym przypadku - a jaki ten dziennikarz musiał być pijany, a
        ile mu zapłacono, a udowadnia się, że to niemożliwe, bo pewnie nie zna
        hiszpańskiego - ło rety, jakby było to tego warte!

Ale jak dadzą tym superkrytycznym z forum jakąś umowę do podpisania, np. z
        deweloperem, że mają mu płacić miesiącami, a on może coś zbuduje, albo i nie -
        to czuję, że to podpiszą, choć myślą, że są taaaacy dociekliwi i uważni.

Przez te wpisy sami udowadniamy, że stereotypy rządzą!
    • 6grudnia Odstąpię wycieczkę do Turcji dobra cena 23.08.09, 16:44
      www.allegro.pl/item721740109_sprzedam_wycieczke_do_turcji_wylot_
      25_08_wrocl.html
    • money.pl hahahah,chcieliscie ,to macie !!!! Byle dalej od 23.08.09, 18:03
      Polski !! Gdy jestem na kanarach,na plazy cisza.Nic nie ryczy,zadnej
      muzyki ani radia,nie mapoilek,psow i wrzaskow,nikt niczego nie
      oferuje.Opalam sie i slucham szumu morza.I mysle o biednych
      frajerach nad baltykiem,w dodatku za wieksze pieniadze.
    • 13lale Ta plaża nas obraża 23.08.09, 18:54
      Jest lato, są plaże, jak kto chce leżeć jak sardynki w puszce to jego wybór.
      Niczego innego przecież spodziewać się nie powinien, więc i powodów do
      narzekania nie może mieć. A ja, chociaż blisko morza i plaż mieszkam, żeby nie
      robić za "sardynkę", nad morze posłuchać jego szumu jeżdżę jesienią, a latem -
      w las, gdzie woda czysta i trawa zielona. Na szczęście niewielu ludzi to
      kręci, dzięki temu zawsze mogę mieć to co lubię.
    • ania.ania1 Ta plaża nas obraża 23.08.09, 20:44
      A ja też nie znoszę na plaży "towarzystwa". Bachory sypiące
      piaskiem, wrzeszczące, grające w piłkę nad głową. A dorośli
      rozmawiający tak, że wszyscy w promieniu 50 metrów muszą ich
      słyszeć. A szczyt wszystkiego to jak człowiek musi oddychać dymem
      papierosowym zamiast jodu... bo jakiś bałwan sobie "jara" co 5 minut!
      • ania.ania1 ps. 23.08.09, 20:52
        ... i dlatego od dawna wiem, że wakacje w Polskim "kurorcie" to
        porażka... w dodatku droga... :)
      • iwonasta57 Re: Ta plaża nas obraża 26.08.09, 01:10
        należy jechać do hospicjum
    • mecenas3 Polacy jeszcze musza sie ucywilizowac zeby... 23.08.09, 22:01
      Polacy jeszcze musza sie ucywilizowac zeby obcokrajowcy na nas nie
      biadolili.

• miastomowi Ta plaża nas obraża 24.08.09, 01:03
      Jestem zażenowana tym tekstem, ponieważ brzmi jak marnie napisany( w 3
      godziny) przez skacowanego pseudo dziennikarza.
      Pewnie usłyszał " napisz coś, o wakacjach tylko tak żeby wszystkie możliwe
      stereotypy były zawarte. I wsadź to w usta każdej grupy społecznej, żeby niby
      ttaki socjologiczny tekst wyszedł.
      I tak mamy głupie laski, co im solarium zamknęli
      Mamy starszego pana podrywacza, babcie, która stringów nie lubi. Anglika,
      któremu kradną ręcznik ( bo każdy w Polsce to złodziej)...
      I czytając czekałam tylko na Holendra z blantem na ławce. I proszę, o to mam
      !!!! Bo przecież KAŻDY HOLDENDER PALI MARIHUANĘ.

Poprostu ręce opadają na dziennikarstwo takich lotów. Traktowanie czytelnika
      jak debila...
      • only1robson Re: Ta plaża nas obraża 24.08.09, 09:10
        Ja odpuściłem dopiero przy tej parze z Czech na którą dziwnie ludzie patrzą jak rozmawiają ze sobą :) Zgadzam się z tobą że artykuł napisany pewnie w przerwie na papierosa, żenada do kwadratu. Powinno się to chyba znaleźć w dziale rozrywka....albo z archiwum X
        • mikewodzowski to są cytaty a nie artykuł :) 24.08.09, 09:50
          co tu pisać ...
          wysiłek redaktora polegał na wybraniu odpowiednich ...
      • ahoy2 Re: Ta plaża nas obraża 25.08.09, 09:52
        Oj, brak poczucie humoru, brak!
    • onioni Przecież to jakieś bzdury gazety ..... 24.08.09, 09:41
      Połowa to chyba wymysły.
      Nie wierze, że ktoś domagał się kąpania kur czy krów ....

Nie wierze, że mieszkanka Sevilli narzekała na podrobione okulary,
      bowiem nigdzie nie ma więcej stoisk w Europie z podrabianaymi
      okularami czy perfumami niż właśnie w Hiszpanii czy Włoszech. Tam nie
      tylko stoiska, ale i czarni je roznoszą.

Albo ktoś narzeka na pociągi, tak jak by nie wiedział, że w PL TGV
      nie jeździ. Przecież oni wiedzą, czego się spodziewać. Przeważnie
      właśnie spodziewają się brudu, zacofania i syfu. Pewno wielu jest
      wręcz zdziwionych, że jednak jest nieco lepiej.

Także to jakieś tanie stereotypy. Nie powiem, może jacyś debile mogą
      tak narzekać ... no własnie, ale to muszą być debile.

pzdr
      zobacz.glt.pl
      • gabiene a wiesz co? niby masz rację, ale... 28.08.09, 08:49
        przypominasz mi osoby, które żarliwie dyskutują na onecie. To jest swoisty
        fenomen socjologiczny - puszcza mianowicie ktoś ewidentną blagę, typu - miałem
        cztery żony i pięć kochanek, ale chciałbym raz jeszcze wygrać 8 mln i się
        zabawić - i zawsze, ale to zawsze znajdzie się stadko dyskutantów, którzy będą
        delikwenta do czegoś przekonywać.

Ludzie! Czemu tak często nie macie za grosz dystansu do siebie i do otoczenia?!

• mikewodzowski czy nie można kąpać tych kur, krów i świń? 24.08.09, 09:47
      to mnie po prostu urzekło :)
    • wojtek33 Ta plaża nas obraża 24.08.09, 10:09
      Kurde, obrońcy jakości polskich kurortów, polecam 'forum turystyka',
      tam jest takich kwiatków więcej, nie trzeba niczego wymyślać, polscy
      turyści tacy są, niezależnie czy to Łeba, czy Hurghada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka