columbia99 23.08.09, 15:53 to w wawie czy przy barbakanie (kraków) diennikarzyno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek230 Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:54 Prezydencka rzeczniczka praw zwierzat zaciera raczki. Bo Warszawa to nie pisowskie Podhale. Mozna bedzie pouzywac sobie na wywodzacych sie z PO urzednikach i politykach. I tylko konia szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:59 > Prezydencka rzeczniczka praw zwierzat zaciera raczki. Bo Warszawa to no jeśli podepnie się pod to, to naprawdę wyjdzie na idiotkę. Bo PO nie stało przy koniu! A przepisy są dla wszystkich, i tych w zakopcu i tych w Warszawie :D No niech tylko coś bąknie na temat PO. :))))) Czekam na to, ale będzie jazda z drugiej kotki-idiotki :D Odpowiedz Link Zgłoś
cipera [...] 23.08.09, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t0 Dziwię się wam, że nie braliście w obronę górali 24.08.09, 18:00 a warszawskiego dorożkarza bierzecie pod obronę.. cały czas tylko potraficie sadzić teksty, że górale biorą 20 osób a warszawiak 4, kretyni jesteście i tyle, miarę jedną przykładajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:55 !nie ma dziwnych zbiegów okoliczności, musi być sekcja tego konia! Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 20:21 Trzeba postawić prokuraturę i służby bezpieczeństwa w stan najwyższej gotowości! Oczekujemy też wypowiedzi pana premiera i pana prezydenta! W końcu to jest wydarzenie bulwersujące, a nie takie codzienne głupstwo jak śmierć pacjenta w karetce odsyłanej od szpitala do szpitala albo śmierć chorego przed bramą szpitala, w którym nie ma nikogo kto by poczuwał się do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 24.08.09, 00:54 Niewykluczone, że konieczne okaże się powołanie komisji śledczej... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:56 > to w wawie czy przy barbakanie (kraków) diennikarzyno? a tobie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
janadam.michalek Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:57 ogarnij sie komentarzyno pl.wikipedia.org/wiki/Barbakan Odpowiedz Link Zgłoś
ebeb1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 15:58 Polecam - google, warszawa, barbakan Odpowiedz Link Zgłoś
tomy01 Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:00 Szkoda konia, ale ile dzisiaj padło ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:01 Barbakan jest i w Krakowie i w Warszawie. To nazwa fragmentu murow obronnych. Wpisz na jakiejkolwiek wyszukiwarce zanim zaczniesz obrazac, bo inaczej wychodzisz na dyletanta. Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 W Dąbrowie Górniczej 23.08.09, 16:05 Padł silnik taxi nie było policji ani parawanów. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: W Dąbrowie Górniczej 23.08.09, 22:59 ale to sa konie echaniczne, a jak do tej pory nie ma oddzialow policji specjalizujacych sie w mechanice. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: W Dąbrowie Górniczej 23.08.09, 23:55 alojzybombel666 napisał: > ale to sa konie echaniczne, a jak do tej pory nie ma oddzialow policji > specjalizujacych sie w mechanice. No tak. Kiedyś były. Zmechanizowane Oddziały Milicji Obywatelskiej! Może trzeba wrócić do tej świeckiej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
luciss Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:06 Aleś się popisał :D Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:12 a mnie wkurza coś innego. Jedne zwierzęta cierpią, a inne zwierzęta "chodzą" do fryzjera, psychologa, jedzą takie żarcie, że dzieciaki z trzeciego świata chyba by zeszły z zazdrości. I jak tu nie zwariować?! ;) I jak tu mieć uczucie sprawiedliwości i normalności Odpowiedz Link Zgłoś
xhc prawy i sprawiedliwy... 23.08.09, 16:44 kochanie, sprawiedliwości na świecie nie ma i nie będzie-nie miej do mnie pretensji, że dbam o moje zwierzęta jak najlepiej potrafię i na ile mnie stać-pomagam też bezdomnym sierściuchom ale bez pośrednictwa pseudoPOMAGACZY nawiedzonych homowegan w dredach , przez których tyle jest nieszczęścia w schroniskach tak naprawdę...i dzieciom w afryce pomagam jak mogę...taka jestem...a ty dlaczego kupujesz sobie signal, skoro sąsiada nie stac na pastę za 1,65, hmmm??no własnie...CAŁA DYSKUSJA BEZ SENSU!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: prawy i sprawiedliwy... 23.08.09, 16:55 ani prawy, ani sprawiedliwy. Nie wadząc nikomu egzystuję ;) > kochanie, sprawiedliwości na świecie nie ma i nie będzie aż tak naiwny nie jestem ;) > pretensji, że dbam o moje zwierzęta jak najlepiej potrafię nie mam, tylko śmieszy mnie ten fałszywy homo sapiens. > a ty dlaczego kupujesz sobie signal, bo mnie na to stać, ale nie udaję, że mnie obchodzi los innych, kiedy właśnie mnie nie obchodzi. No może pod jednym warunkiem, jak ktoś napierdziela/znęca się nad słabszym. Wtedy mnie krew zalewa ;) > CAŁA DYSKUSJA BEZ SENSU!! ma sens, ale my się nie dogadamy, bo ty kochasz bardziej swoje zwierzęta, niż człowieka ;) Tak cię odebrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
norab1 Sprawiedliwosc jest jedyna na tym swiecie !!! 23.08.09, 21:45 Kazdy musi odejsc z tego swiata! Nie wazne kiedy,ale wazne z jakim bagazem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:07 columbia99 jesteś żałosna/y pl.wikipedia.org/wiki/Barbakan_w_Warszawie Wieś nie powinna wypowiadać się o Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes W Warszawie prawdziwych warszawiaków malutko 23.08.09, 16:27 Ponad 90% mieszkańców stolicy to przyjezdni, lub ich potomkowie. Po wojnie mało się tam wiochy nazjeżdżało furmankami? Siano jeszcze dzisiaj co poniektórym wychodzi z butów (boso już nie chodzą). Potem to widać na ulicach. Wszędzie na chodnikach wiocha handluje, wiocha parkuje swoje fur(manki)y gdzie popadnie... wszędzie chamstwo, ruja i poróbstwo... wszędzie psie odchody, płoty, bramki... pety, papiery, foliowe woreczki. Słowem tragedia. Nieliczni sprawiedliwi i czyści, którzy to widzą mogą tylko ręce załamywać. Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: W Warszawie prawdziwych warszawiaków malutko 23.08.09, 17:42 to wyjedź. Wszystkim nam będzie lżej Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: W Warszawie prawdziwych warszawiaków malutko 23.08.09, 23:35 > to wyjedź. Wszystkim nam będzie lżej ty wyjedź, albo dostostuj się do poziomu tego miasta - a jak nie chcesz to droga wolna.. Odpowiedz Link Zgłoś
omahyra Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:11 dajcie spokoj! powinni zabronic dorozek i wszelkich takich "atrakcji" skurczybyki;/ ich samych zaprzegnac i puscic po starym rynku to bylaby dopiero atrakcja! biedny kon.... prawo jest zbyt lagodne jesli chodzi o zwierzeta. gdyby ktos strzelil w prezydenta pieska dostalby dozywocie;/ a wykorzystywanie zwierzat do takich "zachcianek" bezmozgich ludzi traktowane jest grzywna lub zawieszeniem. co za poj***** kraj;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jkal [...] 23.08.09, 16:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:22 > gdyby ktos strzelil w prezydenta pieska dostalby dozywocie; gdyby spudłował, to na pewno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 23:36 > dajcie spokoj! powinni zabronic dorozek i wszelkich takich "atrakcji" dokładnie, po co męczą te zwierzęta, kto im dał takie prawo?? ja chętnie im bym je odebrał, szkoda że nie mogę! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 24.08.09, 00:00 4g63 napisał: > ja chętnie im bym je odebrał, szkoda że nie mogę! :/ O, ja też. A z odebranych koni zrobiłbym kabanosy. W końcu to łatwiej, niż je utrzymywać na pastwisku, a też nie męczyłyby się ciągnąć wóz, czy nosząc człowieka na grzbiecie. Wolność dla koni! I prawa wyborcze. Bierne (przede wszystkim). Odpowiedz Link Zgłoś
konno27 Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:22 Zwracam sie do wszystkich, ktorzy przeczytali te wiadomosc - nie jezdzijcie bryczkami! Przypadek opisany w artyluke nie jest pierszym, kiedy zwierze pada z wycienczenia na skutek "prowadzenia interesu", tylko i wylacznie dla rozrywki czlowieka. Takie przypadki mialy miejsce w Krakowie, Zakopanem i teraz w Warszawie. Studiuje w Krakowie i na codzien widze jak ten "interes" wyglada - te same konie pracuja po kilkanascie godzin dziennie, stoja w pelnym sloncu, wsrod ogromnego halasu (kto nie wierzy niech wybierze sie w wakacje na krakowski rynek), do tej pory nie zdarzylo mi sie zobaczyc by je pojono woda, karmione tez sa rzadko. Wieczorem, ale tez niestety juz nawet we wczesnych godzinach nocnych zwierzeta sie slaniaja na nogach, to naprawde widac. A to wszystko po to, by zapewnic czlowiekowi rozrywke. Nie robcie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:25 Ale dlaczego nie? Zwierze zbędne zostanie zabite! Tego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 17:48 weź idż stąd. Tobie naprawdę się nudzi. Apel popieram Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 18:33 tak jest! Ale dlaczego ma cię posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:22 trochę pokory i rozumu, w Warszawie też jest Barbakan, skarbie.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 W artykule chodzi o konia,nie o barbakan, 23.08.09, 16:37 ludzie nie odwracajcie uwagi,albo wam slonce na dekiel bije i macie rozdwojenie jazni. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: W artykule chodzi o konia,nie o barbakan, 23.08.09, 17:10 A nie wziąłeś pod uwagę, że Barbakan to imię konia?! :D Odpowiedz Link Zgłoś
olan1949 Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:45 A ilu ludzi umiera w ciągu doby na ulicy.Choćby na zawał serca. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_magla Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:52 W Warszawie tez jest barbakan - wiochmenie Odpowiedz Link Zgłoś
baba_z_magla Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:56 Najgorsze sa te grube świnie, które pakuja się do dorożek w Wawie albo na wielbłądy w Egipcie. Tłuste ludzkie bydło samo chodzić już nie może, żrą, chleją i potem do dorożki. Swinie nie jeździjcie dorożkami, żryjcie mniej i na spacer na własnych tłustych nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 16:55 Waffka :/. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy-korniszon Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 22:32 zwróć uwagę na traktowanie zwierząt na wsi, a potem pisz o "Waffce" wieśniaku... Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 17:02 Kolejny dziwny znak za rządów obecnych... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Kaziu a ty koniom wody dal?a dal,a kto widzial? 23.08.09, 17:04 a ten drugi kon. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Wy każdą głupotę przepiszecie bezmyślnie? 23.08.09, 17:05 "Według niego dorożkarze zabierają o wiele więcej pasażerów, niż mieści się w wozach." W jaki sposób do dorożki mieści się wiecej osób, niż się w niej mieści? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wy każdą głupotę przepiszecie bezmyślnie? 23.08.09, 17:13 na takiej samej zasadzie, jak badanie zawartości cukru w cukrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy-korniszon Re: Wy każdą głupotę przepiszecie bezmyślnie? 23.08.09, 22:33 sprawdź co jest w cukrze to się zdziwisz... niestety nie sam cukier, choć kiedyś tak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiezy-korniszon Re: warszawiacy i górale 23.08.09, 22:34 wieśniaki i wieśniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
pissonu Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 17:14 A co policja ma tu robić? To nie jest sprawa dla policji tylko dla prokuratury! Policja ęce precz od obywateli, zajmijcie sie tym co do was należy! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 17:30 może obywatele to już konie, jeden już był, a zwał się Giertych :D Odpowiedz Link Zgłoś
t0 Warszawka znęca się nad koniami! Nie górale! 23.08.09, 17:21 Widać po tym przypadku, że to Warszawiacy znęcają się nad koniami, by dalej ciągły powozy aż zdechną z wyczerpania! A po góralach się jeździ, dla których konie to członek rodziny! Tutaj niech wezmą się za was ochroniarze zwierząt! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Warszawka znęca się nad koniami! Nie górale! 23.08.09, 17:38 a tutaj koń, to członek stołecznej rodziny, i wciąż góralu jesteś w plecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Warszawka znęca się nad koniami! Nie górale! 23.08.09, 17:40 Zmień dealera,dyletancie,jest mała różnica miedzy wozem z 20 turystami,a dorożką. Odpowiedz Link Zgłoś
dasta Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 17:42 barbakan to rodzaj budowli a nie miejsce polecam wikipedię Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dorożkarski koń padł na Starówce w Warszawie 23.08.09, 18:31 każda budowla zajmuje jakieś miejsce ;) Nie widzę problemu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polmarta Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie ludzka? 23.08.09, 17:51 jestem bezposrednim swiadkiem zdarzen i jestem zdruzgotana reakcja mediow i reakcja niektorych przechodniow (ktora moze wynikac z negatywnego wplywu wlasnie mediow, przekazu sensacjonalistycznego, doszukiwania sie sensacji samej w sobie na pierwszym miejscu -zamiast analizy problemu, zrozumienia tla, zastanowienia sie nad przyszloscia, pochylenia sie nad ludzmi, pomysleniu o konsekwencjach dla zainteresowanego, dla otoczenia i dla spoleczenstwa). Szlam w niedziele z warszawskiego Nowego Miasta na Stare Miasto. Porozmawialam z zalamanym dorozkarzem/woznica (ktorego kon -przyjaciel i zywiciel nagle zmarl), starajac sie mu okazac wspolczucie; choc pocieszyc go bylo mi trudno.. Kon w okolicy Barbakanu -nagle sie zachwial, poslizgnal i padl.. moze zawal, moze udar, nie wiem, to byla nagla smierc, jak i nagle umieraja ludzie -wczesniej kon normalnie pewnie kroczyl ciagnac dorozke.. ludzie z gory zakladaja jakas teze, szukaja sensacji, zakladaja, ze ktos robil cos zlego koniowi.. nie, ludzie i zwierzeta umieraja tez nagle (miesiac temu upadla nagle moja babcia, wczesniej bardzo aktywna i zmarla na udar...) (dorozkarz odczepil szybko konia i nakryl go kocami z dorozki) nikt nie zapyta o biednego dorozkarza -mozna powiedziec czlonka rodziny tego biednego konia.. jeden z 6 stalych dorozkarzy warszawskich (zawod na wymarciu, nowi nie garna sie do tego zajecia) -bardzo skromny i niesmialy -pan 60-kilku letni.. bardzo plakal.. stracil niespodziewanie przyjaciela, z ktorym jezdzil od wielu lat po warszawskiej Starowce, 10-letniego konia; stracil tez zrodlo swojego i tak marnego dochodu, stracil tego -ktory pozwalal mu pracowac.. nie bylo go stac na ubezpieczenie.. wiec nie dostanie odszkodowanie.. plakal tez, bo nowy kon kosztuje ok. 6tysiecy zlotyc, a to dla niego wielkie pieniadze.. ale on przeciez z czego musi zyc, a woli godnie pracowac, niz nic nie robic jak niektorzy i pobierac pomoc z budzetu panstwa.. czesto robie zdjecia warszawskim dorozkarzom.. wcale nie maja latwego kawalka chleba.. godzinami stoja na Placu Zamkowym czekajac na jakiegos klienta.. czasem moga sie nie doczekac zadnego.. klienci sa raczej w miesiacach cieplych, w weekendy -owszem-klientow jest dosyc wielu. nie przeciazaja dorozek -jak znow szukajac sensacji i zlej woli (zanim zakladac dobro) ktos sugerowal -siadaja max. 4osoby, czasem jakas grupka znajomych jest z dziecmi i wtedy blagaja, by jeszcze dwojke malych dzieci wziac w jednym kursie. i tyle. kto obserwowal dorozkarzy-woznicow na warszawskiej Starowce -wie, ze konie maja tam wode i jedzenie i jak wiekszosc dorozkarzy sie czule obchodzi ze swoimi przyjeciolmi -konmi. dzis pod Barbakan szybko podjechala ekipa TVN24 i w nieludzki sposob pokazywali sprawe. nie pytali sie dorozkarza -jak sie czuje, jak przezywa smierc przyjaciela /strate, z czego teraz bedzie zyl -tylko starszego skromnego pana ze lzami w oczach probowali wypytywac "ale jak to sie dokladnie stalo!? czy dawal pan wode koniowi dzisiaj?" (...) (odpowiadal inny dorozkarz, ktory byl w lepszej kondycji psychicznej) smutne jest, ze we wspolczesnym swiecie -to media (czyli jakis przypadkowy dziennikarz z wytycznymi przelozonych w korporacji) kreuja podejscie Polakow do tematu.. ludziom brak refleksyjnosci i wlasnego myslenia.. tu poszukuje sie obroncow praw zwierzat.. a nikt nie poszuka psychologa, by objal pomoca psychologiczna placzacego dorozkarza w fatalnej kondycji psychicznej.. czasami ni stad ni zowad organizuje sie jakies akcje zbiorki na przypadkowe osoby (oczywiscie zwykle na osoby naprawde potrzebujace, mam nadzieje) -dlaczego tym razem nie zorganizuje sie zbiorki 6tysiecy zlotych na nowego konia.. dorozkarz to ginacy zawod.. dorozki sa czesci krajobrazu Warszawy, Krakowa, Szczawnicy czy innych polskich miast.. turysci zagraniczni to kochaja... a niektorzy to niestety zabijaja.. nie jestem w zaden sposob zwiazana osobiscie z tym dorozkarzem. po prostu chodze po Warszawie i robie zdjecia, obserwuje.. i mam ludzkie uczucia, empatie, oczywiscie bardzo szkoda mi tez konia.. apeluje do jakiej firmy -o zakup nowego konia dla tego pana -w zamian za reklame na dorozce. to taki pomysl na teraz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie lu 23.08.09, 17:56 Bardzo dziekuje za ten post Odpowiedz Link Zgłoś
nie-podchodz Re: Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie lu 23.08.09, 17:57 czego oczekujesz? liczy sie sensacja. news na stronie glownej, koniecznie opatrzony napisem 'ZDJĘCIA'. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie lu 23.08.09, 18:41 > stracil tez zrodlo swojego i tak marnego dochodu, stracil tego -ktory pozwalal brawo ;) możesz mu powiedzieć, że ostatnio zamknięto sadystę (prawie zamknięto) i są konie do "adopcji". I piszę serio. Można konia dostać za darmo. Może nie będą to konie reprezentatywne, ale na pewno będą wdzięczne za dobre traktowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oriolus7 Brawo Polmarta !! 23.08.09, 18:45 W 100% zgadzam się z tym co powiedziałaś. Cała ta akcja dziennikarzy przypomina polowanie na czarownice, której ofiarą padł biedny, stary człowiek. Jest to próba zdobycia uwagi oparta na czyjejś krzywdzie. Absolutną bzdurą i nonsensem jest porównywanie starych warszawskich bryczek, które z powodzeniem funkcjonują od lat do przeładowanych wozów cwaniaczków z Krupówek, którzy w d.. mają wszystko poza kasą ! Proszę zauważyć i porównać ( szczególnie ci którzy " ostro jadą " po woźnicy ) zachowanie tego ostatniego : nie starał się zwiać i dyskretnie ukryć dowody ( domniemanej ) zbrodni jak to zrobili górale, był wyraźnie poruszony i przerażony tą sytuacją. Moim zdaniem przedwcześnie jest stawiać opinie o przyczynie śmierci konia - dopiero sekcja wykonana przez specjalistę wyjaśni wiele rzeczy. Akurat dziś przesadnego upału nie było, zdarzały się DUŻO GORSZE dni i konie w Warszawie nie padały. Jest wiele przyczyn śmierci : ukryta wada anatomiczna, zatrucie, stres, zaburzenia metaboliczne. Weźmy pod uwagę że to zwierzę, ono nie powie że coś mu dolega. Niektórym problemów początkowo nie da się zauważyć ! W dzisiejszych głupich czasach zadziwiająco realna jest też prowokacja tych, którzy JUŻ MAJĄ zniszczoną reputację... Gorąco popieram pomysł przeprowadzenia ewentualnej zbiórki pieniędzy na kolejnego konia dla woźnicy, którego zapewne nie stać na tak drogi wydatek. Apeluję tym samym do Prawdziwych Warszawiaków o solidarność z biednym, starym i pokrzywdzonym człowiekiem który być może został bez środków do życia !! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie lu 23.08.09, 18:54 polmarta: szacun Odpowiedz Link Zgłoś
desperate_m Re: Polacy -czy zatraciliscie zupelnie empatie lu 23.08.09, 19:08 cieszę się, że ktoś zamiast rzucać kamieniami dostrzega drugą stronę medalu. A wszystkim "rzucającym" życzę kariery we wróżbiarstwie lub diagnozowaniu i to na odległość, skoro już teraz wiecie, że koń padł z przemęczenia. Może rzeczywiście tak było, ale skoro będący na miejscu weterynarz tego nie potwierdził to może poczekajcie na wyniki sekcji z tym kamieniowaniem dorożkarza. Nie na miejscu jest stawianie ludzi w jednym szeregu na zasadzie "wszyscy dorożkarze to ...". A może to był jeden z nielicznych, którzy dbają o swoje zwierzę, bo jak wspomniała polmarta, jest to ich jedyne źródło dochodu??? To jakby zabić kurę znoszącą złote jajka. Trochę wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Dobra wypowiedź 23.08.09, 22:05 Choć trochę zbaczasz w drugą stronę, bo też epatujesz emocjami. Ale genaralnie się zgadzam. Miałem się tu dopisać apelując o refleksję nad tym wydarzeniem, a nie ślepe podążanie za niekoniecznie rzetelnymi tezami dziennikarzy, ale wszystko już napisałaś. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Won od TVN pissgłówku. 23.08.09, 22:13 A dorożkaża do więzienia za maltretowanie biednego zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Won od TVN pissgłówku. 23.08.09, 22:28 at84 napisał: > A dorożkaża do więzienia za maltretowanie biednego zwierzęcia. Podaj przykład maltretowania tego biednego zwierzęcia może, co? Odpowiedz Link Zgłoś
majmu Polmarta - ciesze sie ze ktos to tez zauwazył 24.08.09, 02:44 A pan ze Straży dla Zwierząt, nie dość ze chyba trochę mało wie o koniach (np ze nie musza byc stare zeby kolkowac - choc w tym wypadku to raczej malo prawdopodobne) to jeszcze pracuje zawodowo w duzej firmie mediowej na A. - wiec jakby zawodowo podkreca sensacje w imię Straży dla Zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś