Dodaj do ulubionych

Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia...

01.09.09, 14:48
Ludzie to są bestie, które później cierpią na różne choróbstwa typu ptasia
grypa, świńska grypa i AIDS i inne. I dobrze, cierpieć będą, za cierpienie
zadawane zwierzętom. Pięknie, że są tacy odważnie ludzie, którzy pomimo swojej
wrażliwości o wiele wyższej niż przeciętnych morderców-mięsożerców, mają tyle
odwagi żeby takie akty bestialstwa nagrywać.
Obserwuj wątek
    • najaremo Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 14:51
      małe biedne kurczaczki, a żeby tym pracownikom łapki pourywało
    • xegar Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 14:51
      To już zostało dawno przedstawione na filmie (o ile dobrze pamiętam) "Pieski Świat". Nie ma się czym emocjonować.

Xe.
      • ssee Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 14:58
        xegar napisał:
        > Nie ma się czym emocjonować.

Tylko życzyć smacznego.
        • rikol Holocaust zwierzat 01.09.09, 16:38
          Tak sie konczy poblazanie dla okrucienstwa wobec zwierzat. Zadziwiajace, ze
          zwierzeta przebywajace w domu sa chronione przez prawo, a zwierzeta przeznaczone
          do jedzenia sa traktowane gorzej niz przedmioty. Kurczak tez czuje, tak samo jak
          rozpieszczony w domu chomik czy pies.
          • zigzaur Jaki znowu Holocaust??? 01.09.09, 16:46
            Holocaust na Żydach w latach 1942-45 został przeprowadzony w celu radykalnego
            ZMNIEJSZENIA liczby żydowskiej ludności.

Masowy ubój drobiu nie ma na celu wytępienia gatunku kury domowej, jest
            wykonywany w zależności od ZAPOTRZEBOWANIA rynku. Populacja kury domowej odnawia
            się.
            • rikol Re: Jaki znowu Holocaust??? 01.09.09, 16:51
              Metody dzisiejszej 'nowoczesnej' hodowli sa iscie nazistowskie. Czujace i
              myslace zwierzeta traktuje sie jak Zydow w czasie II wojny, ni mniej, ni wiecej.
              • zigzaur Re: Jaki znowu Holocaust??? 01.09.09, 17:01
                Ejże.
                Przecież nie ma mowy o rozstrzeliwaniu, truciu gazem i paleniu zwłok w krematoriach.

Ale jeśli chcesz porównań, to i ja mam pewne skojarzenia:

W rozdrabniarkach zabija się "nadmiar" kurczaków płci męskiej, bo żeńskie
                pozostawia się do noszenia jaj. Do zapłodnienia wybiera się jednego koguta na
                wiele. Reszta ginie.

Otóż istnieje na naszym globie taka jedna społeczność kulturowa i religijna,
                która z jednej strony dopuszcza wielożeństwo a z drugiej strony nakazuje
                zapłacić teściom za żonę. Bogatych stać na wiele żon, biednych nie stać. I co
                może zrobić biedny? Co się z nim robi? Ano, wysyła się go jako żywą bombę do
                samobójczego zamachu, obiecując w dodatku dziewice w niebie.

Ty porównujesz do Holocaustu. Ja porównuję do innego totalitarnego
                barbarzyństwa. Również antyżydowskiego, zresztą.
                • kasterekastere Tarcza antyrakietowa: 2 rakiety wybuchną w Słupsku 01.09.09, 17:22
                  i Stalowej Woli, inne
                  na Ukrainie. Strefa śmierci 1 rakiety 500 km. Tak chce Steinbach i
                  Jaruzelski. Opisał Tymiński. Jaruzelski zasłużył na kulę w łeb. Na co czekacie?
                  Najwięcej zboczeńców wyprodukował Breżniew i Gierek - dachy azbestowe z
                  eternitu, wodociągi, azbest w gumie, wykładzinach, tapczanach, odzież i tynki
                  akrylowe itd. Wielki popęd, impotencja, kazirodztwo. HiV od azbestu lub od
                  brodawek i pieprzów. Jaruzelski zabił Wyszyńskiego, z Glempem
                  gwałcił go, uczył się na księdza? Trzeci papież jest Żydem. Jan Paweł I i
                  oszust z USA okradli kościół na 2 mld. dol. Nie ochrzczony Wojtyła był agentem
                  Hitlera. Korki świerkowe w uszach chronią przed śpiączką,
                  zapaścią, śmiercią. Graby wokół łóżka na głowę - las. Sosna i brzoza leczą
                  gangrenę. Zabili Gomułkę i Chruszczowa, rządzą wisielcy.
            • ly1 Re: Jaki znowu Holocaust??? 02.09.09, 11:05
              W ludziach typu Miś ,Zigzaur ,to ja widzę osobiste
              zagrożenie.Całkowity brak empatii,cynizm,wyrachowanie-ludzie,bądzcie
              czujni
              • misiu-1 Re: Jaki znowu Holocaust??? 02.09.09, 13:32
                Wręcz przeciwnie - bać należy się tych, którzy miłość do zwierząt łączą z
                nienawiścią do własnego gatunku.
                • ly1 Re: Jaki znowu Holocaust??? 02.09.09, 15:00
                  A za co was kochać ,misie?Za popieranie bestialstwa i hipokryzję ,że
                  szanujecie ludzi?Mam 100 procent pewności ,że wystarczyłoby zmienić
                  warunki prawne,aby szydło wyszło z worka.Nikt się nie liczy z
                  uczuciami ludzi współczujących.Życie nam brzydnie patrzac na świat
                  urządzony w tak potworny sposób
                  • misiu-1 Re: Jaki znowu Holocaust??? 02.09.09, 15:08
                    ly1 napisała:

> A za co was kochać ,misie?Za popieranie bestialstwa i hipokryzję ,że
                    > szanujecie ludzi?

A czy ja chcę, żeby zoofile mnie kochali? Wskazuję tylko, że należy się ich
                    obawiać bo kochając zwierzęta, nienawidzą ludzi. Bestialstwa, wbrew twoim
                    kłamstwom, nie popieram, a hipokryzji szukaj u siebie, bo u mnie nie znajdziesz.

> Mam 100 procent pewności ,że wystarczyłoby zmienić
                    > warunki prawne,aby szydło wyszło z worka. Nikt się nie liczy z
                    > uczuciami ludzi współczujących. Życie nam brzydnie patrzac na świat
                    > urządzony w tak potworny sposób

Stwórzcie sobie swój własny i urządźcie, jak chcecie. Niech wilk nie poluje na
                    owce, tylko żre trawę, jak krowa.
    • ludwigvanbeethoven [...] 01.09.09, 14:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • arctgx Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:02
        - ciekawe ilu za tobą pójdzie dobrowolnie do rozdrabniacza.
        • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:09
          Ja nie musze bo jestem z tych ktorzy walcza o prawa zwierzat....Ale
          moze szanowny pan dal by sie namowic?Wlasnie na tym polega
          problem,ze kurczaki tez dobrowolnie do rozdrabniacza nie chcialy isc
          ale rasa panujaca podjela decyzje za nie.Bo jakis skarlowacialy
          psychopatek przed 2000 lat zawiazal sekte ktora dala mozliwosc
          panoszenia sie jednemu gatunkowi na Ziemi....Za to powinno sie go
          postawic przed sadem w Norymberdze i dac naaaaajwyzszy wymiar kary
          oraz zakaz egzystownia w/w sekty.
          • tak-sobie Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:13
            ludwigvanbeethoven napisała:

Bo jakis skarlowacialy
            > psychopatek przed 2000 lat zawiazal sekte ktora dala mozliwosc
            > panoszenia sie jednemu gatunkowi na Ziemi....Za to powinno sie go
            > postawic przed sadem w Norymberdze i dac naaaaajwyzszy wymiar kary
            > oraz zakaz egzystownia w/w sekty.

nie rozumiem co ma piernik do wiatraka... to przed tym okresem
            ludzie (rowniez ci z narodu wybranego) miesa nie jadali i to nie
            czasem im bog dal prawo do wladania ziemia? ;) jesli masz na mysli
            rowniez tych to ok, a jesli nie tos hipokryta i rasista...
            powinienes z tymi 5 miliardami do rozdrabniacza humanitarnie (albo
            jak wolisz do gazu) trafic (ironia)... ;)
            • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:18
              Chodzilo mi o to,ze w jakims Pismie dano mozliwosc gatunkowi
              ludzkiemu aby wladal /czyt.niszczyl,znecal sie,zasmiecal/ nad
              wszystkimi innymi.To jest zrodlo wszelakiego zla.Mimo wszystko te
              2000 lat temu ludziska nie byly tak "oswiecone"aby znecac sie w tak
              wyrafinowany sposob nad zwierzetami jak dzis.......
              • norbertrabarbar Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:21
                chyba twój mózg zaczyna szwankować... może brakuje mu mięsnych posiłków?
              • baraqs [...] 01.09.09, 15:37
                • ludwigvanbeethoven [...] 01.09.09, 16:01
                  • norbertrabarbar Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 16:06
                    Ale on w następnym życiu nie będzie kurczakiem. W ogóle nie będzie miał
                    następnego życia i nic za to, że je mięso mu się nie stanie. Zwierzęta to mają
                    do siebie, że się zjadają - to się nazywa piramida żywieniowa - a my ludzie
                    jesteśmy dziś na jej szczycie dlatego, że przechytrzyliśmy wszystkie inne
                    zwierzęta i dziś to my zjadamy je a nie one nas... no chyba, że chciałbyś żeby
                    było inaczej... ale to już będą tylko twoje, nic nie znaczące fantazje.
                    • zigzaur Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 16:49
                      Gwoli ścisłości ludzi zjadają robaki, ryby (morskie zwłaszcza), niedźwiedzie,
                      sępy itd. A i ludzie czasami także.
          • arctgx nie wyglądasz na obrońcę zwierzaków 01.09.09, 15:17
            To KOLEJNY
            > RAZ dowodzi jakim pie.r.dolo.nym podgatunkiem jest czlowiek i natura
            > wreszcie powinna zaczac eliminowac te badziewie chodzace po Ziemi.Na
            > poczatek nalezy wrzucic 5 miliardow ludzi do rozdrabniaczy...tak dla
            > jaj bo za duzo tego sie szwenda.
            Jak widzisz sam(a), uogólniasz to na cały gatunek ludzki, zatem i siebie w
            poczet mięsa na rozdrabniacz zaliczasz.

> Ja nie musze bo jestem z tych ktorzy walcza o prawa zwierzat...
            Sekta Nadludzi Walczących o Prawa Zwierząt.

Tego rodzaju wypowiedzi szkodzą tylko rzeczowej dyskusji. No chyba że działasz
            celowo, by wizerunek obrońcy praw zwierząt skojarzyć z głupkiem wykładającym o
            równych i równiejszych.
            • ludwigvanbeethoven Re: nie wyglądasz na obrońcę zwierzaków 01.09.09, 15:22
              arctgx napisał:
              na cały gatunek ludzki, zatem i siebie w
              > poczet mięsa na rozdrabniacz zaliczasz.
              Moze nie na caly gatunek ludzki,ale szlag mnie trafia jak czytam o
              tych "ynteligentnych i wybitnych" jednostkach ktore wpadaja na
              pomysly o ktorych mowa w artykule.Najbardziej przerazajace jest
              to,ze takie szumowiny /zeby nie okreslic bardziej dosadnie na forum/
              nie poniosa zadnej kary z powodu niskiej szkodliwosci spolecznej
              swojego postepowania.
              • arctgx intelekt, wrażliwość, etyka 01.09.09, 15:32
                Nie wiem jak to się ma do tematu, ale rozwój intelektu nie musi iść w parze z
                rozwojem wrażliwości na czyjąś męczarnię, a ta z kolei z moralnym wyborem. Można
                zdawać sobie sprawę z męczarni, a jednak na pierwszym miejscu stawiać dochód ze
                sprzedaży.

Klient dużo wybaczy. Jeden nie kupi, to inni skuszą się na niską cenę. Jednym
                słowem, potrzeba więcej takich akcji filmowania.

Szlag Cię trafia, ale mimo to przed napisaniem czegoś możesz ruszyć głową i nie
                walić bezsensownych uogólnień.
                • ludwigvanbeethoven Re: intelekt, wrażliwość, etyka 01.09.09, 15:48
                  arctgx napisał:

> Klient dużo wybaczy. Jeden nie kupi, to inni skuszą się na niską
                  cenę. Jednym
                  > słowem, potrzeba więcej takich akcji filmowania.
                  I wlasnie tym sposobem doszlismy do wspolnej konkluzji,ze tylko w
                  taki sposob mozna i powinno sie poruszac opinie publiczna.Akurat
                  przypomnial mi sie jeszcze jeden przyklad z zycia klienta:w Danii
                  maja szeroko pojete tzw ekologiczne traktowanie jedzenia.We wlasnym
                  kraju Dunczycy walcza /i maja/ zakaz pryskania plantacji owocow
                  wszelakimi pestycydami i tym podobnymi bo to szkodzi,bo moze wplywac
                  na rozwoj raka itp.Ale kiedy taki jeden cymbal z drugim idzie do
                  sklepu po jabluszka to ironicznie kupuje te "wypasione i
                  wypolerowane jak jaj byka" z Holandii i Hiszpanii bo sa 3 krotnie
                  wieksze od dunskich.Podwojna moralnosc klientow jest przerazajaca -
                  tam niech sobie pryskaja ale na dunskiej ziemi nie.To samo odnosi
                  sie do produkcji jajek - wszyscy wiedza,ze kury siedza w obozach
                  koncentracyjnych i nikt nie chce byc na miejscu takiej kury ale
                  kupuje ich jaja bo tansze.Come on - to nie jest zaden argument bo
                  akurat Dunczykow stac na zakup jajek ekologicznych.Jakby panowie
                  politycy w Brukseli zamiast pierdziec w stolki za pieniadze
                  podatnikow oficjalnie stworzyli zakaz egzystowania ferm czy to
                  kurzych czy transportu zwierzat na odleglosciach miedzy panstwami to
                  i klient zostal by zmuszony do kupowania tego co bylo by w
                  sklepach.Niestety,zyjemy w czasach gdzie nastawienie na zysk
                  przeroslo zwyczajne odczuwanie empatii ze zwierzetami.I to mnie boli.
                  • zigzaur "kllient byłby do kupowania tego, co w sklepie" 01.09.09, 16:51
                    I tutaj się zdemaskowałeś, komuchu!

Czasy rynku producenta, gospodarki planowej, kartek, kolejek i reglamentacji na
                    szczęście mamy za sobą.
          • baraqs Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:30

> Ja nie musze bo jestem z tych ktorzy walcza o prawa zwierzat....Ale
            > moze szanowny pan dal by sie namowic?Wlasnie na tym polega
            > problem,ze kurczaki tez dobrowolnie do rozdrabniacza nie chcialy isc
            > ale rasa panujaca podjela decyzje za nie.Bo jakis skarlowacialy
            > psychopatek przed 2000 lat zawiazal sekte ktora dala mozliwosc
            > panoszenia sie jednemu gatunkowi na Ziemi....Za to powinno sie go
            > postawic przed sadem w Norymberdze i dac naaaaajwyzszy wymiar kary
            > oraz zakaz egzystownia w/w sekty.

Czy ja wyzywam twoją matkę od dziwek?!
            Odczep się od naszego Boga, a zajmij swoją rodziną, nikt u ciebie nie żarł nigdy
            mięsa?
            A jak twoje dzieci będą jadły, to co zabijesz je?!
            A najwyższy wymiar kary to tobie trzeba dać, za głupotę
            • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:36
              A ja Twoja? Czlowieku jesli Ty w XXI wieku dajesz sie naciagac na
              bajki o Bozi,Jezusku i Marysi dziewicy to moze powinienes zamowic
              sobie kilka wizyt u psychiatry.U nas mieso sie jadlo w ograniczonych
              ilosciach,a moje dzieci byly i sa uczone od malenkosci respektowania
              i poszanowania zwierzat.No ale w wiekszosci polskich rodzin raczej
              nie przyklada sie wagi do uczuc psa,kota,konia czy innych
              przedstawicieli swiata zwierzecego co widac po ogolnej znieczulicy
              spoleczenstwa.
              • baraqs Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 15:48

> A ja Twoja? Czlowieku jesli Ty w XXI wieku dajesz sie naciagac na
                > bajki o Bozi,Jezusku i Marysi dziewicy to moze powinienes zamowic
                > sobie kilka wizyt u psychiatry.U nas mieso sie jadlo w ograniczonych
                > ilosciach,a moje dzieci byly i sa uczone od malenkosci respektowania
                > i poszanowania zwierzat.No ale w wiekszosci polskich rodzin raczej
                > nie przyklada sie wagi do uczuc psa,kota,konia czy innych
                > przedstawicieli swiata zwierzecego co widac po ogolnej znieczulicy
                > spoleczenstwa.

Ty nakazujesz nam przejście na weganizm, jako poważna sprawa, ale sam wyśmiewasz
                naszego Boga, i poddajesz wątpliwość jego istnienie.
                Więc i ja mogę powiedzieć tak, że dla Ciebie nie liczy się człowiek a tylko
                zwierzę, więc zostań przy swoich zwierzętach, i im pomagaj, ja zostanę przy
                ludziach, i im będę starał się pomóc.
                Zobaczymy kto więcej dobrego uczyni, ja czy ty.
                Bóg mówi podziel się z biednym posiłkiem, a twoje zwierzątka też coś na ten
                temat mówią?
                W Biblii jest mnóstwo nakazów, do miłowania bliźniego, i szanowania każdego
                życia, więc też i życia zwierząt, ale ty ustanawiasz swoje własne prawo,
                nakazujesz ludziom nie jedzenie mięsa, a jakim prawem, jeżeli Jezus mógł
                nauczać, a ty go wyśmiewasz, więc my też możemy wyśmiewać Ciebie, i nie musimy
                słuchać twoich bredni.
                Jedzmy mięso ludzi, to smaczne soczyste schabowe, a bigosik, żeberka, ach.....
                te mięsiwo, już się nie mogę doczekać, kiedy zjem kolejnego kurczaka, mam
                nadzieję że humanitarnie utłuczonego.
              • exxon71 Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 16:32

> Czlowieku jesli Ty w XXI wieku dajesz sie naciagac na
                > bajki o Bozi,Jezusku i Marysi dziewicy to moze powinienes zamowic
                > sobie kilka wizyt u psychiatry.

Powiedział ten, który kilka postów wyżej życzył komuś żeby "w następnym życiu
                był kurczakiem". Rozumiem, że odradzanie się jako kurczak to bardziej
                "postępowa" filozofia niż chrześcijańskie niebo i piekło?
              • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 20:22
                heh trochę śmieszne jest to co piszesz!! Skoro tak w zaparte bronisz swoich
                przekonań to ok, ale nie masz prawa obrażać niczyich przekonań religijnych.
                Wiesz póki co to dla mnie kwestie co do powstania życie, sensu życia i ogólnych
                zasad moralnych w 100% znajdują się w Pismie Świętym i wcale nie jestem starą
                dewotką ani świętojebliwą fanatyczką!! Również z ciebie można się śmiać z twoich
                przekonań bo jeśli wierzysz w tezy naukowców to dla mnie jesteś śmieszna bo jak
                można wierzyć komuś w coś czego sami nie są pewni, mają mnóstwo wątpliwości co
                do swoich tez, no to sory! Bo jeśli się mylę to według ciebie skąd się tu
                wzięłas, skąd masz rozum, przewagę nad zwierzętami, wolną wolę????
                • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:00
                  martischa napisała:

dla mnie kwestie co do powstania życie, sensu życia i ogólnych
                  > zasad moralnych w 100% znajdują się w Pismie Świętym >
                  A
                  slyszala o czyms takim jak EWOLUCJA czy to tylko slowo z kosmosu?W
                  bajki to sie wierzy jak sie ma 5 lat,a dowiedzione zostalo,ze Pismo
                  Sw jest jedna z najlepiej spreparowanych
                  historyjek. skąd się tu
                  > wzięłas, skąd masz rozum, przewagę nad zwierzętami, wolną wolę????
                  Skad sie wzielam - bardzo proste.Moi przodkowie (i twoi tez)
                  ewoluowali na przestrzeni milionow lat.Rozum - z tego,ze przodkowie
                  poprzez bledy uczyli sie takich czy innych zachowan.Przewage nad
                  zwierzetami - nie mam (i ty tez)bo jestem jednym z gatunkow
                  zamieszkujacych te planete.Ten gatunek nazywa sie "ssaki".Jestesmy
                  tylko szczesliwym badziewiem,ze ewolucja dala akurat naszej galezi
                  sie rozwinac.Rownie dobrze mogly to byc inne maply,slonie czy dzikie
                  koty ktore weszly by w panowanie na Ziemi.Oj chyba w szkole na
                  lekcjach biologii szanowna spala...:)
                  • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:11
                    hahah a to dziwne :) bo ja mam dowody na to, że Biblia nie jest fikcją za to
                    teoria ewolucji jest największą niewiadomą!!! No ale jak jesteś zwolennikiem tej
                    teorii to wytłumacz jakie życie mogło by powstać z materii nieożywionej???
                    Dlaczego zwierzęta i rośliny rozmnażają się tylko w obrębie swojego gatunku??
                    Jeżeli małpoludy były tylko ogniwem pośrednim między małpą a człowiekiem to
                    żaden z nich nie przetrwał? I jaką nadzieję na przyszłość daje ci ewolucja??? A
                    co do Biblii to chociażby fakt że jeszcze w średniowieczu ludzie uważali że
                    ziemia nie jest okrągła natomiast w Biblii pisze, że "Jest ktoś, kto zamieszkuje
                    nad okręgiem ziemi..." Izajasza rozdział 40 werset 20. Bo wg ciebie biblia kiedy
                    została spreparowana?????
                    • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:28
                      martischa napisała:

jakie życie mogło by powstać z materii nieożywionej???
                      > Dlaczego zwierzęta i rośliny rozmnażają się tylko w obrębie
                      swojego gatunku??
                      Jakiej nieozywionej?twoj umysl chyba nie jest w stanie ogarnac o
                      jakim czasie ewolucji mowimy...Za to szanowny Bog pstryknal palcami
                      i siiiiuup powstaly roslinki,dinozaurki,kotki,rekinki.....Typowe
                      myslenie zwolennika Pisma dla Ociemnialych.:)Dlaczego sie rozmnazaja
                      w obrebie swojego gatunku - po to aby nie powstawaly
                      takie "cudactwa" jak mysz o kociej glowie z rybim ogonkiem:)Tylko u
                      rasy ludzkiej jest ten fenomen,ze bzykaja sie na krzyz gatunkami.I
                      wychodza z tego takie wynalazki jak pol czarny bialy o skosnookich
                      oczach:)Biblia zostala juz skrzywiona od momentu kiedy postawiono
                      pierwsza litere w niej.O ile jeszcze mozna polemizowac na temat
                      Starego Testamentu,to ten Nowy jest kompletnym wytworem wyobrazni.
                      • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:33
                        no widzisz nie potrafisz mi rzeczowo odpowiedzieć, ja nie pytam jakie ty masz
                        zdanie na temat biblii tylko naukowe dowody na jej fikcyjne pochodzenie. Coś na
                        czym możesz oprzeć swoje teorie oczywiście logicznie bo jak do tej pory słabo ci
                        to idzie. Prosiłam o naukowe wyjaśnienia co do ewolucji no jak dotąd brak. Jakim
                        cudem my tylko jesteśmy takim fenomenem, jak do tego ma się ewolucją???
                      • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:55
                        aha i jeszcze jeden naukowy dowód przeciwko twojej jedynej żelaznej zasady -
                        ewolucji. Przed opublikowaniem specjalnego wydania dzieła Darwina "O powstawaniu
                        gfatunków" przygotowanego na setną rocznicę ukazania się pierwodruku, poproszono
                        W.R. Thompsona, ówczesnego dyrektora Commonwealth Institute of Biological
                        Control w Ottawie o napisanie przesmowy. Czytamy tam m.in. "Jak wiadomo, zdania
                        w sprawie nie tylko przyczyn ewolucji, lecz także jej rzeczywistego przebiegu są
                        wśród biologów różne. Wynika to z faktu, iż nie ma wystarczających dowodów,
                        które by pozwalały na wyciągnięcie jednoznacznych wniosków. Rozumie się zatem
                        samo przez się, że ogół spoza kręgu specjaliastów powinien się dowiedzieć o
                        istnieniu różnicy poglądów na ewolucję" a inny astronom Robert Jastrow
                        powiedział: Ewolucję oka ludzkiego trudno uznać, za dzieło przypadku ale
                        jeszcze trudniej uznać ewolucję ludzkiej inteligencji za rezultat przypadkowych
                        zmian w komórkach mózgowych naszych przodków"

Wiesz czasami lekcje biologii z liceum nie wystarczą :) Trzeba o wiele więcej,
                        zapewniam o wiele więcej. Dlatego ja też nie bez dogłębnyhc analiz, przemyśleń,
                        wglądów w dowody naukowe nie zaczęłam sobie ot tak wierzyć w Biblię :) a nie
                        pochodzę z domu, w którym czytałam biblię bo mama kazała, do wszystkiego sama
                        doszłam, może z pomocą pewnych osób.
                  • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:14
                    oj widać, że szanowny sam spał na lekcjach biologii lub nieumiejętnie pojmował,
                    tudzież nie podąża za naukami naukowców lub co poniektórzy chrześcijanie,
                    przytacza swoje pogloądy wyrywkowo zapominając o najważniejszych faktach
                    • ludwigvanbeethoven Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:30
                      Z biologii mialem 5 wiec chyba raczej nie spalem.
                      • martischa Re: Daj więc przykład jako pierwszy 01.09.09, 21:37

> Z biologii mialem 5 wiec chyba raczej nie spalem.

Rozumiem, że w podstawówce i liceum??? albo naciągane heh, Bo widzisz ja
                        aktualnie mam świeżą wiedzę bo nadal się uczę a biologii w szczególności :)
                        Wiesz większość biologów mając znakomitą wiedzę na tem temat sceptycznie
                        podchodzą do teorii Darwina :)
      • baraqs Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:07
        ....Noramlnie to co robil Adolf podczas
        > II wojny swiat. to pestka - on przynajmniej humanitarnie traktowal
        > swoje ofiary.

Humanitarnie?!
        A znasz doktora Mengele?
        Poczytaj w necie, ile ludzie cierpieli, a teraz myślisz, że we wszystkich
        szpitalach ludzi na równi się traktuje?
        Są miejsca, gdzie nie podają środków przeciwbólowych, na świecie jest wiele
        krzywd, wiele bólu,

>Na poczatek nalezy wrzucic 5 miliardow ludzi do rozdrabniaczy...tak dla
        > jaj bo za duzo tego sie szwenda

Od Ciebie zaczynając!!
        A może nie poczekaj, po co mamy gdzieś ciebie wrzucać, idź skocz z budynku 11
        piętrowego, przecież gardzisz gatunkiem ludzkim, więc pokaż, że nie chcesz już
        być człowiekiem.
        • ludwigvanbeethoven [...] 01.09.09, 15:14
          • norbertrabarbar Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:25
            Wszystko co opisałeś pasuje także do ludzi - jeżeli chodzi o bestialstwo naszego
            gatunku to zwierzęta wcale nie są traktowane jakoś wyjątkowo... Masz tylko
            szczęście, że mieszkasz w miarę cywilizowanym miejscu gdzie możesz być
            wegetarianinem, czy obrońcą praw zwierząt (może damy im prawa wyborcze?), a nie
            musisz się martwić o swoje życie.
            • ludwigvanbeethoven Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:30
              Ale przyznasz,ze te religijne wypociny zrobily swoje.I nie tylko
              odnosnie traktowania zwierzat bo jakby sie tak lepiej prztjrzec to w
              wielu miejscach na swiecie np kobiety tez sa traktowane jako
              podgatunek.Kazdy ma widocznie jakas role do spelnienia tu na Ziemi i
              ci ktorym sie poszczescilo mieszkac w tych w miare cywilizowanych
              miejscach powinni miec obowiazek dzieki edukacji i mozliwosci
              dojscia do rozmaitych publikacji walczenia z takimi zachowaniami jak
              te w USA.
              • stawrogin19 Akurat chrześcijaństwo wyniosło kobietę ponad inne 01.09.09, 15:39
                istoty. Modły zanoszone są w katolicyzmie do Maryi, Bernard z Clairvaux radzi, że to najskuteczniejszy sposób wyproszenia łask u Boga. Kobieta ponadto jest ostatnim dziełem Bożym, koroną stworzenia, powstałą po mężczyznie. Stwórca poprawia swoje dzieło tak długo, aż nie osiągnie ideału. Wówczas kończy proces twórczy, zaś końcowa postać dzieła jest optymalną i właściwą. W tym sensie najbardziej na podobieństwo Boże stworzona została Ewa, Kobieta.

Ci, którym się poszczęściło, powinni sami zagospodarować ten czas. Żadnego obowiązku edukacji, faszysto, żadnego indoktrynowania dzieci rojeniami grupki terrorystów (ruchy wyzwolenia zwierząt zamieszane są w liczne zamachy terrorystyczne, wysadzenia, skrytobójstwa). Jeśli czegoś powinno się uczyć, to o zagrożeniach jakie płyną ze strony lewicowego, naturalistycznego fundamentalizmu.
                • baraqs Re: Akurat chrześcijaństwo wyniosło kobietę ponad 01.09.09, 15:55
                  stawrogin19 napisał:

> istoty. Modły zanoszone są w katolicyzmie do Maryi, Bernard z Clairvaux radzi,
                  > że to najskuteczniejszy sposób wyproszenia łask u Boga. Kobieta ponadto jest os
                  > tatnim dziełem Bożym, koroną stworzenia, powstałą po mężczyznie. Stwórca popraw
                  > ia swoje dzieło tak długo, aż nie osiągnie ideału. Wówczas kończy proces twórcz
                  > y, zaś końcowa postać dzieła jest optymalną i właściwą. W tym sensie najbardzie
                  > j na podobieństwo Boże stworzona została Ewa, Kobieta.
                  >
                  > Ci, którym się poszczęściło, powinni sami zagospodarować ten czas. Żadnego obow
                  > iązku edukacji, faszysto, żadnego indoktrynowania dzieci rojeniami grupki terro
                  > rystów (ruchy wyzwolenia zwierząt zamieszane są w liczne zamachy terrorystyczne
                  > , wysadzenia, skrytobójstwa). Jeśli czegoś powinno się uczyć, to o zagrożeniach
                  > jakie płyną ze strony lewicowego, naturalistycznego fundamentalizmu.

Idealnie powiedziane, nic dodać, nic ująć.
                • martischa Re: Akurat chrześcijaństwo wyniosło kobietę ponad 01.09.09, 20:35
                  stawrogin19 napisał:

Kobieta ponadto jest os
                  > tatnim dziełem Bożym, koroną stworzenia, powstałą po mężczyznie. Stwórca popraw
                  > ia swoje dzieło tak długo, aż nie osiągnie ideału. Wówczas kończy proces twórcz
                  > y, zaś końcowa postać dzieła jest optymalną i właściwą. W tym sensie najbardzie
                  > j na podobieństwo Boże stworzona została Ewa, Kobieta.

heh a tu się nie zgodzę do końca z Tobą, owszem kobiety są obdarzone w Biblii
                  szczególnymi względami bo są "naczyniami słabszymi", należy im się nalezyty
                  szacunek ale najbardziej na podobieństwo Boga został stworzony Jezus, a i modły
                  zanoszone do kobiet to już nie jest Boży wymysł tylko ludzki, Bóg zabrania mieć
                  za boga kogo innego niż siebie a za jedynego pośrednika uważa Jezusa i w żadnym
                  fragmencie Biblii nie ma wzmianki o modleniu się do kobiet i uświęcaniu ich a
                  mam wiele przekładów Pisma Świętego
            • baraqs Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:49
              norbertrabarbar napisał:

> Wszystko co opisałeś pasuje także do ludzi - jeżeli chodzi o bestialstwo naszeg
              > o
              > gatunku to zwierzęta wcale nie są traktowane jakoś wyjątkowo... Masz tylko
              > szczęście, że mieszkasz w miarę cywilizowanym miejscu gdzie możesz być
              > wegetarianinem, czy obrońcą praw zwierząt (może damy im prawa wyborcze?), a nie
              > musisz się martwić o swoje życie.

POPIERAM twoje słowa
          • exxon71 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:28
            Jesli Twoim celem jest ukazanie obroncow praw zwierzat jako
            oszolomow, to swietnie Ci to idzie.

Powiem szczerze, po przeczytaniu ww. artykulu uznalem ze takich
            czynow moga sie dopuszczac tylko debile i psychopaci. Ale po Twoich
            postach widze ze po drugiej stronie barierki tez debili i
            psychopatow nie brakuje.
          • exxon71 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:30
            A, jeszcze tak z ciekawosci - jakie "kary" proponujesz
            dla "zbrodniczych gatunkow" kotow, ktore czesto bawia sie swoimi
            wpolzywymi ofiarami? Bo przeciez to tez bestialstwo nie byle jakie.
            • ludwigvanbeethoven Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:05
              Zadnych bo to nie jest zbrodnicza dzialalnosc - kot nie zabija dla
              jaj tylko w celu zmniejszenia populacji gryzoni.Moj przyniosl w
              ciagu ostatniej doby 2 szczury i 2 myszy...Dobra kicia:)
              • norbertrabarbar Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:07
                Pracownicy fermy zabijają w celu zmniejszenia populacji niepotrzebnych kogutów.
                Dobrzy pracownicy.
              • eti.gda Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:37

> Zadnych bo to nie jest zbrodnicza dzialalnosc - kot nie zabija dla
                > jaj tylko w celu zmniejszenia populacji gryzoni.Moj przyniosl w
                > ciagu ostatniej doby 2 szczury i 2 myszy...Dobra kicia:)

Rzeczywiście, dobra kicia. Nie każdy kot jest tak odważny, aby
                atakować szczury.
              • exxon71 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:37
                > Zadnych bo to nie jest zbrodnicza dzialalnosc - kot nie zabija dla
                > jaj tylko w celu zmniejszenia populacji gryzoni.

Rozumiem że wiesz to, bo z nim rozmawiałeś? I jakby populacja gryzoni na świecie
                podupadła (np. w wyniku zmian klimatu) to kot by się o tym dowiedział i
                zrezygnował z połowów, bo "już nie trzeba"?

Człowieku, jeśli myślisz że swoimi postami kogoś przekonujesz do swoich racji to
                obawiam się że się mylisz. Mi przed przeczytaniem Twoich tekstów było bliżej do
                stanowiska obrońców praw zwierząt, niż do ich przeciwników. Teraz dopiero widzę,
                że popadnięcie w skrajność po waszej stronie jest dużo bardziej niebezpieczne,
                niż po tej drugiej. Dzięki za otworzenie oczu.

A tak przy okazji, nigdy jeszcze tak dobrze nie bawiłem się, czytając czyjeś
                posty na forum jak Twoje. Dzięki!
                • ludwigvanbeethoven Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 17:55
                  exxon71 napisał:

> Rozumiem że wiesz to, bo z nim rozmawiałeś? to kot by się o tym
                  dowiedział i
                  > zrezygnował z połowów, bo "już nie trzeba"?
                  Mam specjalna umowe
                  z moim kotem,ze jesli sytuacja sie zmieni i poglowie gryzoni
                  gwaltownie zacznie spadac to przestanie polowac.> A tak przy okazji,
                  nigdy jeszcze tak dobrze nie bawiłem się, czytając czyjeś
                  > posty na forum jak Twoje. Dzięki!
      • tak-sobie Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:07
        to jest okropne... :|

ale z drugiej strony kazdy musi sie nazrec (ironia) i nie mozna
        wszystkich zmusic do wegetarianizmu. populacja ludzka sie rozrasta
        kazdy musi miec bachorka bo to takie naturalne... take wiec wybor
        jest jeden, te biedne kurczczki albo chec ludzi do rozmnazania sie
        na potege i problem wykarmienia tych wszystkich geb... ;) nie
        unikniemy masowosci produkcji pozywienia pochodzenia zwierzecego...
        a kazda masowosc pociaga za soba cierpienie zwierzat.

no ale tak jak ktos powiedzial, te samce moze by mogly byc hodowane
        na mieso...
        • baraqs [...] 01.09.09, 15:12
          • tak-sobie [...] 01.09.09, 15:18
            • martino Gdyby kury były mądrzejsze od ludzi... 01.09.09, 16:03
              ... to też by ich wrzucały do rozdrabniarki, żeby wyżywić swoje młode. W świecie zwierząt okrucieństwo jest rzeczą absolutnie normalną. Przykładanie miary ludzkiej do tego jest idiotyczne. W ogóle mówienie o prawach zwierząt to jakiś nonsens. Zwierzęta nie mają praw bo nie mają obowiązków. Nie ma "praw zwierząt". Są miłośnicy zwierząt, działacze na rzecz ich humanitarnego traktowania i oni robią słuszną rzecz, ale nie w imię "praw zwierząt". To jakie te prawa są? Inne niż prawa człowieka? No raczej tak, skoro zwierzę ma najwyżej prawo zdychać możliwie najmniej boleśnie. A skoro tak, to jest tylko głupia hipokryzja, skoro jedyne prawo, żeby im dać jest prawem do zdychania. A jak chcecie mieć równe ze zwierzętami prawa, to marsz nago do lasu, jak ludzie pierwotni. Tam na równych prawach z nimi żyjcie, rywalizujcie. Przeżyją tylko ci, co najszybciej i najskuteczniej będą zabijać i obdzierać ze skóry.
              • tak-sobie Re: Gdyby kury były mądrzejsze od ludzi... 01.09.09, 16:16
                nie chce miec rownych praw ze zwierzetami ani nie uwazam ze nalezy
                przejsc na wegetarianizm. mieso jest czlowiekowi potrzebne do zycia.

bede jednak sie upierac przy tym, ze mozna by to zrobic w jakis inny
                sposob niz na tasmie zapie...jacej do rozdrabniarki zywcem te
                kurczaki wysylac. skoro jest taka potrzeba na mieso dlaczego sie je
                marnuje a nie poczeka az podrosna i sprzeda glodujacym? no tak
                kasa... to jak to jest ci ludzie ktorzy kase maja maja wieksze prawo
                sie nazrec niz ci ktorzy maja mniej i wimie tego nam ktorzy mamy
                kase wolno mieso marnotrawic?

PS oszolomstwo w obie strony jest szkodliwe. jesz mieso - fajnie,
                nie jesz miesa tez ok, kazdy robi co chce, ale jakies zasady co do
                produkcji musza obowiazywac.

a moze by tak zaczac chodzic na polowania? ;) skoro to to samo co
                przyklad opisany w artykule.
                • rikol Re: Gdyby kury były mądrzejsze od ludzi... 01.09.09, 16:54
                  Mieso nie jest potrzebne czlowiekowi do zycia. Jest mnostwo ludzi, ktorzy nie
                  jedza miesa i sa zdrowi, np. Stanislaw Tym.
                  • zigzaur Re: Gdyby kury były mądrzejsze od ludzi... 01.09.09, 17:03
                    Stanisław Tym nie je mięsa może TERAZ, gdy ma około 70 lat.
                    Za młodu (patrz filmy z jego udziałem w latach siedemdziesiątych) na pewno
                    wcinał niezłe ilości kiełbach, golonek, kotletów itd.

Namów do wegetarianizmu:
                    - sportowców
                    - ludzi mieszkających w górach i na dalekiej północy
                    - ludzi ciężko pracujących fizycznie
                    - żołnierzy i policjantów
                    • lewmalina Re: Gdyby kury były mądrzejsze od ludzi... 01.09.09, 19:17
                      Sportowców wegetarian jest całkiem sporo, wystarczy poszperać w necie. A pozostałe kategorie trącą mocnym stereotypem. Policjanci i żołnierze są idiotami czy o co chodzi?
                      Mój mąż jest od 11 lat weganinem, jakby ktoś nie spotkał takiego zjawiska (w Polsce prawie jak UFO!) to informuję że wyżej wymieniony człowiek waży 100 kilo i jest bardzo solidnie zbudowany.

A tak w ogóle to "uwielbiam" takie dyskusje na temat wegetarianizmu..
                      Niech się każdy zastanowi co w życiu jest dla niego ważne. Uważam że nie jedzenie mięsa jest dobre, ale jak ktoś je to nie zamierzam tego oceniać ani na barykady się rwać.
                      Uważam też że warto mieć świadomość na temat tego jak PRODUKOWANE jest mięso, bo to według mnie nie można tego zjawiska nazwać hodowlą.

• arctgx co robił Hitler 01.09.09, 15:24
            > Jadłem, jem, i będę jadł mięso, nie odpowiadam też za to co się dzieje w
            rzeźniach, i ubojniach, to tak jak gdyby wszyscy byli winni temu co robił Hitler.

Bez wsparcia klientów taka produkcja dawno padłaby (poza państwowymi zakładami w
            krajach socjalistycznych ;)).

Nie trzeba od razu nie jeść mięsa, można bojkotować produkty z masowych ferm.
            • zigzaur Bojkotować wyroby z masowych ferm??? 01.09.09, 16:47
              Hehehe!

To masowe fermy zainstalują urządzenia do zabijania pracujące WYDAJNIEJ i uderzą
              w konkurentów ceną.
            • tereska77 Czlowiek to beznadziejene stworzenie 01.09.09, 17:39
              przywłaszczyło sobie prawo do decydowania i manipulowania innymi gatunkami na
              świecie. mam nadzieje ze natura wkrótce sama go wyeliminuje, jego własną bronią,
              tym co stworzył - świńską, ptasią grypa, BSE.
          • zigzaur To jest okropne? 01.09.09, 15:52
            Ból kurczaka w rozdrabniarce jest dokładnie taki sam jak podczas pożerania przez
            drapieżnika (węża, krokodyla, psa, lisa, drapieżnego ptaka).
            Tylko że w tym drugim przypadku zgodny z "prawami natury".

Taka już jest natura. Zwierzęta zjadają i są zjadane.
            • arctgx Nie protestuj, gdy ktoś próbuje cię zamordować, 01.09.09, 16:07
              okraść czy zgwałcić. To przy założeniu, że nie dostrzegasz różnicy między ludźmi
              a zwierzętami. Jeśli dostrzegasz, to wiesz że kurczaka można zabić w sposób
              bardziej humanitarny, choć może bardziej kosztowny. Nie pakuj zatem różnych
              sytuacji do jednego wora. Przy twoim zatarciu różnic można powiedzieć, że kto
              silniejszy ten ma władzę, a w rezultacie również to, że Hitler ze Stalinem
              działali zgodnie z naturą.

> Taka już jest natura. Zwierzęta zjadają i są zjadane.

• tak-sobie Re: Nie protestuj, gdy ktoś próbuje cię zamordowa 01.09.09, 16:23
                arctgx napisał:

> Przy twoim zatarciu różnic można powiedzieć, że kto
                > silniejszy ten ma władzę, a w rezultacie również to, że Hitler ze
                Stalinem
                > działali zgodnie z naturą.
                >
                > > Taka już jest natura. Zwierzęta zjadają i są zjadane.

i ze jako dobrzy ludzie chcieli jedynie zmniejszyc populacje ludzka
                (ironia) jak to ktos wyzej wspomnial ze dobrzy pracownicy chcieli
                zmniejszyc populacje kurczakow, a kicia kogos innego populacje
                szczurow. ;) jeden pies. tak to juz jest ze silniejszy zwycieza,
                gorzej jak to sie okaze ze tym slabszym jestes ty albo twoje
                dziecko ;) wtedy punkt widzenia sie drastycznie zmienia.
              • zigzaur Re: Nie protestuj, gdy ktoś próbuje cię zamordowa 01.09.09, 16:43
                Nie rozumiesz mnie.
                Ja przyrównałem ZJAWISKA FIZYCZNE I CHEMICZNE zachodzące podczas śmierci
                kurczaka w ostrzach rozdrabniarki i szczękach drapieżnika.
                Różnica jest doprawdy niewielka.

Idź do zoo i zobacz, jak się karmi drapieżniki.
                Dla drapieżnika największą przyjemnością jest zabicie zdobyczy. Podawanie
                drapieżnikom zwierząt martwych to wyrządzanie pięknym futrzaczkom (drapieżniki
                bardzo często to futrzaki) krzywdy.

A co do humanitarnego i niehumanitarnego zabijania, to akurat widziałem linię do
                przemysłowego zabijania, skubania i patroszenia kurczaków. W akcji. Różnica
                między tą linią a rozdrabniarką jest niewielka.
                Mniej więcej, wygląda to tak:
                Kurczak jest chwytany za nogi i odwracany tak, aby łeb zwisał w dół. Potem
                wirujący nóż krążkowy oddziela łeb. Potem kurczak (a raczej jego "większość")
                jedzie na transporterze, aby się wykrwawił. Potem narzędzia o kształcie pazurów
                zdzierają pierze. Potem następuje rozcięcie korpusu i wypatroszenie. Potem
                myjnia. Potem cięcie na fragmenty (najczęściej już ręczne).
                • rikol Re: Nie protestuj, gdy ktoś próbuje cię zamordowa 01.09.09, 17:00
                  Skad wiesz, jak cierpi zwierze? Badales to? Nie? To na jakiej podstawie siejesz
                  klamliwa propagande?

Jest ogromna roznica miedzy odcieciem glowy i POZNIEJSZYM obdarciem zwlok z
                  pierza a odcinaniem kolejnych czesci ciala, po plasterku wlasciwie. Kiedy na pal
                  wbijano ludzi, ci ludzie mogli zyc jeszcze przez kilka dni - chyba nie uwazasz,
                  ze to lepsze niz sciecie glowy? Zreszta i dzisiejsze tortury stosowane przez
                  sluzby specjalne zakladaja maksimum cierpienia, przy niewielkich nakladach, no i
                  oczywiscie nie mozna sladow pozostawic - chyba ci specjalisci wiedza co robia?
                • arctgx Proces technologiczny obróbki kurczaka 01.09.09, 20:12
                  To że porównałeś mechanikę działania rozdrabniarki i szczęki drapieżnika nie
                  wyklucza się z tym, że dałeś ludziom zielone (moralne) światło wytłumaczeniem,
                  że "taka już jest natura, zwierzęta zjadają i są zjadane".

> Kurczak jest chwytany za nogi i odwracany tak, aby łeb zwisał w dół. Potem
                  wirujący nóż krążkowy oddziela łeb.
                  Można by więc prawnie żądać, by do takiej obróbki dodać element odurzania
                  kurczaków, by zabijanie następowało dla nich bezboleśnie. Do krokodyla nie
                  przemówię, ale od ludzi można żądać większego humanitaryzmu w zabijaniu.
            • rikol Re: To jest okropne? 01.09.09, 16:56
              A co ma wspolnego z natura przemyslowa hodowla zwierzat? Nie powoluj sie na
              nature, jesli mowisz o czyms tak sztucznym.
    • allajah Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 15:19
      całe szczęście że planeta bierze sie juz za tego raku imieniem ludzkosc. gdyby
      sciany rzezni były ze szkła, nikt nie jadłby miesa...
      • baraqs Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:28
        allajah napisał:

> całe szczęście że planeta bierze sie juz za tego raku imieniem ludzkosc. gdyby
        > sciany rzezni były ze szkła, nikt nie jadłby miesa...

Począwszy od takich jak wy, co to nawołują do wegetarianizmu, mamusia dawała
        zryć, głodu nigdy się nie odczuło, to i w mózgu się poprzewracało.
        Teraz obwiniacie wszystkich ludzi na ziemi, o to, że w rzeźniach dzieje się źle,
        i prosicie wręcz o śmierć wszystkich ludzi.
        Żal mi was, mam nadzieję, że skończycie jako pasza dla robaków.
      • eti.gda Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:26

allajah napisał:

> całe szczęście że planeta bierze sie juz za tego raku imieniem
        ludzkosc. gdyby
        > sciany rzezni były ze szkła, nikt nie jadłby miesa...

"Ludzie nie powinni oglądać, jak się robi politykę i kiełbasę" (Otto
        von Bismarck)
    • norbertrabarbar A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 15:20
      Żaden wegetarianin nie przekona mnie, że odżywia się zdrowiej dlatego, że nie je
      mięsa. Człowiek musi jeść mięso - zwłaszcza na naszej szerokości geograficznej
      gdzie przez połowę roku jest po prostu zimno. Zwierzęta jedzą mięso, a człowiek
      przecież nie jest od nich gorszy - nie też sobie zajada...

W tej rozdrabniarce to chyba faktycznie kurczaczki się nie nacierpią... nie
      zdążą..., a mówienie o "humanitarnym" zabijaniu - no nie bądźcie śmieszni... to
      jak mówienie o zimnym wrzątku.
      • allajah Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 15:23
        Słoń tez je mieso? Nikt Cie nie przekonuje, jestes tempy i takowym pozostaniesz,
        a za przykładanie reki do krzywdy zwierzat przyjcie Ci kiedys slono zaplacic,
        hipokroto

Nie pozdrawiam
        • norbertrabarbar Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 15:30
          Słoń jest zwierzęciem roślinożernym, ale taki tygrys... Człowiek ma za to
          szczęście i świetnie sobie radzi z trawieniem i roślin i zwierząt. Najważniejsza
          jest oczywiście różnorodność pokarmu. A "za przykładanie reki do krzywdy
          zwierzat" nie przyjdzie mi zapłacić... nigdy...

PS. Wyzywanie ludzi od "tempych" niezbyt dobrze o tobie świadczy i jest oznaką
          słabej psychiki i niewiary we własne argumenty.
          • zigzaur Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 15:55
            Jest także oznaką braku znajomości ortografii czyli zwykłego buractwa.
        • exxon71 Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 15:35
          > Słoń tez je mieso?

ROTFL Umarlem ze smiechu. Rozumiem ze skoro Slon nie je miesa to
          czlowiek tez nie powinien? Moze powinienes przeprowadzac w Afryce
          takie wyklady dla lwow i tygrysow, albo pod woda dla rekinow - mysle
          ze znalazlbys wiekszy posluch ;)
      • rikol Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 17:02
        mnostwo ludzi nie je miesa i zyja kilkadziesiat lat bez miesa w zdrowiu, wiec da sie
        • plorg Re: A ja dalej będę jadł kurczaki! mniam! 01.09.09, 18:27
          rikol napisała:

> mnostwo ludzi nie je miesa i zyja kilkadziesiat lat bez miesa w
          > zdrowiu, wiec da sie
          ---------------
          Dobre! Masz zamiar pożyć tylko kilkadziesiąt lat w zdrowiu, a
          później chorować i zejść? Cóż, niech każdy wybier sam.
          Pozwól żeby inni mogli dożyć conajmniej osiemdziesiątki.
    • placebo_99 Ale żryć tanio to się chce? 01.09.09, 15:22
      I kupuje się jaja z Biedronki od kur z kurzego obozu
      koncentrcyjnego... Kupując jaja z chowu klatkowego jest się takim
      samym ścierwem jak opisani hodowcy.
      • allajah Re: Ale żryć tanio to się chce? 01.09.09, 15:23
        Klasa 0, moj drogi, ZERO
      • baraqs Re: Ale żryć tanio to się chce? 01.09.09, 15:53
        placebo_99 napisał:

> I kupuje się jaja z Biedronki od kur z kurzego obozu
        > koncentrcyjnego... Kupując jaja z chowu klatkowego jest się takim
        > samym ścierwem jak opisani hodowcy.

Co więc mistrzu mamy jeść, aby już nie wzbudzać twojej pogardy?
        Nie narzucaj nam swojego myślenia, chcesz być wegetarianinem, bądź nim, chcesz
        być pedałem, bądź nim, chcesz uciąć sobie ptaka, tnij go.
        Nie znaczy to, że my musimy tak samo postąpić. mamy swój własny mózg, i każdy z
        nas wie jak postępować.
        • codein Re: Ale żryć tanio to się chce? 01.09.09, 16:21
          Śmiem wątpić w to, że ludzie mają mózg. Jak można nazwać ponad 80%
          populacji człowieczej, która czyni ten kraj bogobojnym? Wierzysz w
          boga = nie masz mózgu.
          Podobnie chrześcijańskie duszyczki srają na kwiatki św. Franciszka.
          Gdyby mieli mózg, już dawno znaleźlibyś odpowiedni, miłosierny
          sposób na traktowanie zwierząt hodowlanych. Chrześcijanie i inni
          bogobojni nie tylko nie mają mózgów, ale i nie mają sumienia. Nie
          dość, że sami nie będą przykładać ręki do obrony praw zwierząt, to
          jeszcze ośmielają się pochukiwać na tych, którzy COŚ robią.
          Śmieszne. Bezmózgie. Bezduszne.
    • the_rapist Konkluzja mogla byc tylko jedna. 01.09.09, 15:31
      Oczywiscie po nagraniu szokujacego filmu i ujawnieniu niecnych praktyk w
      zakladach produkcji kurczakow dzielni aktywisci doszli do jedynie slusznego
      wniosku - kazdy powinien zostac weganinem. Owszem barbarzynskie praktyki
      trzeba pietnowac i za to chwala tym ludziom.

Jednakze wpieprzanie sie wszedzie z wegeideologia nie jest mile widziane, a
      wiekszosc ludzi dalej bedzie jesc mieso. Ciekawe jakby zareagowali szanowni
      aktywisci gdybym probowal nachalnie namawiac ich na schabowego?
      • norbertrabarbar A może wegetrianizm dla eskimosów??? 01.09.09, 15:38
      • altkin dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 16:13
        to będzie i podaż, a chęćobniżania kosztów będzie prowadzić do
        takich sytuacji jak z filmu. A jak wygląda produkcja "smaczniutkich"
        kiełbasek, to sam widzisz. Wegetarianizm jest tak naprawdę czymś
        naturalnym i zdrowym, a chęć pożeranie mięcha wynika z wzorców
        kulturowych. No ale jeśli ktoś lubi jeść mielone pisklaki, to nic
        tylko pozazdrościć wyrafinowanego podniebienia.
        • romanko71 Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 16:47
          > No ale jeśli ktoś lubi jeść mielone pisklaki, to nic
          > tylko pozazdrościć wyrafinowanego podniebienia.

Looool, naprawdę zrozumiałeś z tego artykułu, że ktoś te mielone kurczaki zjada?
          Gratuluje czytania ze zrozumieniem :)
          • zigzaur Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 16:54
            Produkuje się z nich różne Chappi czy Pedigree pal.
            • rikol Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 17:04
              oraz kotlety do fast-foodow
              • romanko71 Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 17:10
                taaaa, z kurczaków mielonych z pierzem...
                • zigzaur Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 17:19
                  Robi się ser
                  dla ZSRR
          • altkin nie z artykułu 01.09.09, 17:07
            tylko widzisz - jestem ekonomistą i nie chce mi się wierzyć, że te
            pisklaki nie zostały wykorzystane jako surowiec do wytworzenia
            czegoś do jedzenia. A skoro wpierniczamy nie tylko wołowinę, ale i
            młodziutką cielęcinkę, nie tylko baraninę, ale i młodziutką
            jagnięcinę, to może i pisklaki są "lepszą" odmianą drobiu? Jestem
            skłonny się założyć, że te mielone pisklaki zostały przeznaczone do
            produkcji drobiowych mielonek, galaretek i innych "frykasów".
            • romanko71 Re: nie z artykułu 01.09.09, 17:33
              Ale co z pierzem? W końcu mielone są żywe kurczaki, więc pióra też wchodzą w
              skład "mielonki".

Też jestem ekonomistą i masz sporo racji, jeśli chodzi o podejście. Tylko ciężko
              mi uwierzyć, żeby mielonki z mięsa zmielonego z piórami trafiały do sklepów z
              jedzeniem dla ludzi. Byłbym gotów uwierzyć w karmę dla zwierząt.
        • plorg Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 19:18
          altkin napisał:

> Wegetarianizm jest tak naprawdę czymś naturalnym i zdrowym,
          ---------------
          Pełno dziś kwiatków ideologicznych na forum. Nie wiem czy się śmiać,
          czy płakać. Wegetarianizm nie jest ani zdrowy, ani naturalny.
          • ly1 Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 11:08
            wegetarianizm nie jest naturalny?Znajdz sobie wyszukiwarce chćby
            taki tytuł:Cude terapii Gersona -częsc 8 ,a tam znajdziesz
            porównawczy opis anatommi i fizjologii,jasny jak dla dzieci z
            podstawówki.Jestescie narkomanami mięsa i to jest najważniejszy
            argument
            • plorg Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 11:17
              ly1 napisała:

> wegetarianizm nie jest naturalny?Znajdz sobie wyszukiwarce chćby
              > taki tytuł:Cude terapii Gersona -częsc 8 ,a tam znajdziesz
              > porównawczy opis anatommi i fizjologii,jasny jak dla dzieci z
              > podstawówki.Jestescie narkomanami mięsa i to jest najważniejszy
              > argument
              -------------------
              Bredzisz jak dziecko NB z podstawówki.
              • ly1 Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 14:51
                Potwierdza się moje przekonanie,że szkoda klawiatury na
                przekonywanie narkomanów wszelkiej maści,kontrargument zawsze będzie
                choćby najbardziej bzdurny
                • misiu-1 Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 15:10
                  ly1 napisała:

> Potwierdza się moje przekonanie,że szkoda klawiatury na
                  > przekonywanie narkomanów wszelkiej maści

Jakich narkomanów? Sama czasem nie nadużyłaś jakichś środków? Piszesz, jakbyś
                  była z lekka odurzona.
                • plorg Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 20:08
                  ly1 napisała:

> Potwierdza się moje przekonanie,że szkoda klawiatury na
                  > przekonywanie narkomanów wszelkiej maści,kontrargument zawsze
                  > będzie choćby najbardziej bzdurny
                  ---------------
                  Kontrargument, to odpowiedź na argument. Żeby oczekiwać
                  kontrargumentu, przytocz najpierw jakiś argument, bo stwierdzenie,
                  że ktoś jest narkomanem mięsa to nie argument. Tak samo
                  argumentem nie jest stwierdzenie znajdź sobie na wyszukiwarce.
            • misiu-1 Re: dopóki jest popyt na mięcho 02.09.09, 13:45
              ly1 napisała:

> wegetarianizm nie jest naturalny?

Jest naturalny. Dla krowy albo owcy. Dla człowieka nie.
              www.vrg.org/nutshell/omni.htm
              > Znajdz sobie wyszukiwarce chćby
              > taki tytuł:Cude terapii Gersona -częsc 8 ,a tam znajdziesz
              > porównawczy opis anatommi i fizjologii,jasny jak dla dzieci z
              > podstawówki

Rzeczywiście. Opis jest w sam raz dla dzieci z podstawówki, a i to tylko tych
              mniej kumatych i z klas początkowych, które jeszcze biologii nie liznęły, lub
              nie przyswoiły. Prymitywna manipulacja, wsparta w niektórych miejscach
              bezczelnymi kłamstwami.
        • zz26 Re: dopóki jest popyt na mięcho 01.09.09, 19:18
          Wegetarianizm jest tak naprawdę czymś
          > naturalnym i zdrowym, a chęć pożeranie mięcha wynika z wzorców
          > kulturowych.

w życiu nie słyszałem większej głupoty porównaj szczękę człowieka z szczęką
          konia albo krowy
          prehistoryczni ludzie polowali na mamuty pewnie tez jedli mięso ze wzorców
          kulturowych?
      • autokrata.fetyszysta ...Wprowadzić parytet! 01.09.09, 21:39
        .
    • komnen3 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:46
      Straszne
    • devilek89 Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 15:52
      niestety, taka jest prawda, zwierzęta bestialsko się zabija żebyśmy mogli zjeść kotleta na obiad albo szynkę na śniadanie. Tak już jest w prawach natury, że człowiek musi(powinien) żywić się mięsem.
      • zigzaur Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 15:53
        Inne zwierzęta też muszą jeść.
        Los kurczaka w rozdrabniarce jest dość podobny do losu ptaka w szczękach
        drapieżnika np. lisa.
    • ekoi Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 15:57
      W każdej większej farmie tak to się odbywa. Odpowiedzialność ponoszą głownie
      konsumenci. Decydując się na jedzenie mięsa trzeba mieć świadomość krzywdy
      zwierząt.
    • pierdoleagore1 Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 16:00
      "Nagranie pokazuje "niewłaściwe" zachowanie robotników - przyznało Hy-Line w
      specjalnym komunikacie

Ku... jakie niewłaściwe zachowanie pracowników.To jest polecenie z góry.
    • antronak Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 16:01
      Aż trudno w to uwierzyć...
    • sonix24 Zatkało mnie. 01.09.09, 16:09
      Kim my ludzie tak naprawdę jesteśmy? Rakiem tej planety?
      • altkin największym szkodnikiem na niej 01.09.09, 16:16
        ale sami siebie nazywamy istotami rozumnymi i mającymi wyższe
        uczucia, humanitaryzm i tego typu pierdoły.
    • 0.tech Ludzie myślcie! 01.09.09, 16:09
      Przecież to szybka śmierć! To ja już będę wolał wskoczyć do rozdrabniarki niż
      latami/miesiącami umierać na raka...
      • kalowiec a z kundlami nie mogliby tak robić? 01.09.09, 16:16
        problem gówna na ulicach, zaszczanych wind by się rozwiązał no i
        tych przechowalni zwanych schroniskami
        • tak-sobie Re: a z kundlami nie mogliby tak robić? 01.09.09, 16:29
          popieram, i kilentela na to mieso tez by sie znalazla nawet na tym
          forum ;)
          • kalowiec Re: a z kundlami nie mogliby tak robić? 01.09.09, 16:32
            i na szmalczyk, pyyyyyyyyyyyyyycha :P
          • ludwigvanbeethoven A z wlascicielami nie mogliby tak robić? 01.09.09, 16:36
            Zmniejszyla by sie drastycznie ilosc zwierzat niepotrzebnie
            kupowanych dla gnoi bo te chca,zeby mamunia i tatuncio kupili pieska
            czy kotka...Potem jak piesek jest za duzy albo nie mozna nad nim
            zapanowac to siup otwiera sie drzwi i kopa...Albo wywozi do lasu i
            przywiazuje do drzewa...Albo co jeszcze drastyczniejszego.To nie
            wina psow tylko NIEODPOWOWIEDZIALNYCH wlascicieli.
        • arctgx Na Księżycu czysto od kundli 01.09.09, 16:42
          więc czemu cię tam nie ma jeszcze tylko paskudzisz po forum?

Jeśli nie stać cię na wyprawę na Księżyc, zamknij się w którymś z bunkrów Pana
          Czystej Rasy, by mieć spokój od tego brudnego świata.
        • ly1 Re: a z kundlami nie mogliby tak robić? 02.09.09, 09:58
          A jak rozwiąć problem z takimi psycholami jak ty?Bo chroni ciebie
          nazwa człowiek
      • altkin tylko Ty miałbyś wybór 01.09.09, 17:11
        czy chcesz tam wskoczyć, a poza tym te pisklaki chyba nie były chore
        na raka? Ot takie subtelne różnice...
        • 0.tech Re: tylko Ty miałbyś wybór 01.09.09, 17:36
          Pisze tylko, że to dobra śmierć. Trochę rozumienia tekstu proszę.
    • antykwariusz69 Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 16:20
      ja i moja żona nie jemy dużo mięsa, raz na dwa tygodnie się nam zdarza zjeść
      kabanosa albo parówkę, raz na miesiąc zjemy mięsny posiłek. jajka kupujemy z
      chowu ściółkowego albo od rolnika bezpośrednio, w taki sposób walczymy ze złym
      traktowaniem zwierząt hodowlanych, poprzez zwykły wybór konsumencki, polecam
      każdemu rozsądne zakupy. pomyślcie że dzięki takiemu zachowaniu uratujecie w
      ciągu swojego życia tysiące istnień.

porównywanie śmierci kurczaczka z "rąk" lisa z masowym przemiałem jest
      przesadą, lis zabije kilka kurczaczków na tydzień i będzie z tego pożytek dla
      ekosystemu. kurczaczki z artykułu są specjalnie hodowane, tylko żeby umrzeć
      kilka dni po narodzinach, bez celu i sensu.

sam fakt zabijanie nie jest niczym nagannym, ale maltretowanie zwierząt to już
      inna bajka. rolnik posiadający kilka krów, hoduje je dba o nie, nadaje imiona
      i stawia na jakość życia swych podopiecznych. w wielkich farmach i
      gospodarstwach stan zdrowia psychicznego i fizycznego żywego inwentarza
      zaczyna się liczyć tylko i wyłącznie gdy będzie miał wpływ na wyniki finansowe
      - a to jest złe i jest grzechem, chyba w każdej religii.
      • tak-sobie Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 16:33
        nie wspominajac juz ze takie masowe mieso szprycowane chemia,
        antybiotykami i hormonami, byle tylko szybko roslo i szybko zezarte
        bylo jest po prostu niezdrowe

no ale ciemny lud to kupi, i zezre... chyba zaloze ferme drobiu ;)
      • misiu-1 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 18:23
        antykwariusz69 napisał:

> kurczaczki z artykułu są specjalnie hodowane, tylko żeby umrzeć
        > kilka dni po narodzinach, bez celu i sensu.

To istotnie marnotrawstwo jaj i energii. Gdyby udało się opracować metodę
        szybkiej i taniej identyfikacji płci jeszcze na etapie jajka, dużo by się
        oszczędziło. Jeśli jednak nie da się tak wcześnie, to choćby na dzień przed
        wykluciem. Wtedy z pomocą tych samych rozdrabniarek można by wykonywać
        "aborcję", do której lewicowym "obrońcom zwierzątek" już by się nie wypadało
        czepiać.
      • lewmalina Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 19:22
        jako wegetarnianka bardzo Państwa popieram i życzyłabym każdemu takiego rozsądku.
        Świadomych konsumentów jest za mało!
        Nie dotyczy to tylko tematu mięsa.
    • westdream Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 16:42
      Nie lubie podwojnej moralnosci. Duza czesc tych pseudo aktywistow, zaopratuje
      sie w jajka, drob w supermarketach. Jest taniej, ladnie opakowane itd.

Przeciez nikt nie zabrania kupowania z ferm ekologicznych, sporo drozej niz
      normalnie? Kupowac nikt nie zabroni.

Gdyby popyt na "produkty drobiowe" ekologiczne bylby wiekszy niz na masowke,
      to przeciez rynek sam sie przestawi na taki rodzaj produkcji. Ciekawe tylko
      dlaczego tak sie nie dzieje.
      Ale wolnosc wyboru jest. Trzeba miec naprawde mala swiadomosc, zeby nie zdawac
      sobie sprawy ze sposobow produkcji takiego rodzaju "produktow".

Pytanie na koniec.
      Czy ekolodzy sa w stanie przyjac do "siebie" te miliony niepotrzebnych
      kurczakow?; skoro ich los tak bardzo ich przejmuje.

• rikol Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 17:11
        A skad wiesz, co ci aktywisci kupuja? Na jakiej podstawie ich oskarzasz?
        Chodziles za nimi z kamera? Oni przynajmniej maja dowody na to, co mowia. A
        jakie ty masz dowody? Szkalujesz ludzi po prostu.

Ja sobie jakos nie moge przypomniec, gdzie w sklepie w Polsce mozna kupic
        kurczaka, ktory zyl na podworku. Nie ma dostepu do dobrego jedzenia w Polsce.

Te koguciki moglyby byc hodowane na mieso, na wsi to trwa kilka miesiecy, moze
        pol roku, kurczak biega po podworku. W obozach koncentracyjnych dla kurczakow
        hodowla trwa okolo miesiaca, kurczak siedzi przez miesiac we wlasnym gownie, a
        zwiazki chemiczne z gowna przechodza przez skore i psuja smak miesa. Smacznego!
        • misiu-1 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 18:10
          rikol napisała:

> Te koguciki moglyby byc hodowane na mieso, na wsi to trwa kilka
          > miesiecy, moze pol roku, kurczak biega po podworku. W obozach
          > koncentracyjnych dla kurczakow hodowla trwa okolo miesiaca

Zacznij jeść kurczaki. Jak zapotrzebowanie wzrośnie, to może będą hodowane.

> kurczak siedzi przez miesiac we wlasnym gownie, a
          > zwiazki chemiczne z gowna przechodza przez skore i psuja smak
          > miesa. Smacznego!

Marchew, ziemniaki, cebula czy sałata siedzą w gó...e kilka miesięcy. Związki
          chemiczne z gówna przechodzą przez skórę i psują im smak. Smacznego!
    • mama459 co za roznica 01.09.09, 17:03
      czy dostanie w glowe siekiera czy tez zmiela go w maszynie?
      Kotlety schabowe tez trzeba przeciez najpierw zabic.
      A ci wszyscy pokreceni milosnicy zwiezat powinni najpierw zajac sie
      pomoca biednych ludzi na swiecie a nie plakac nad kurczakami
      • rikol Re: co za roznica 01.09.09, 17:12
        A ty komu pomagasz? Jak smiesz rozkazywac innym, co maja robic? To nie sa twoi
        niewolnicy; to wolni ludzie, cale szczescie, ze komus sie chce zadbac o
        bezbronne zwierzeta.
        • kylax O zwierzeta nalezy dbac. 01.09.09, 18:36
          Ale wpieprzanie sie wszedzie z wegetarianska ideologia, nie bedzie akceptowane.
          • arctgx Wegetariańska ideologia 01.09.09, 20:18
            nie interesuje mnie zbytnio, za to film pokazuje, że trzeba narzucić bardziej
            humanitarne technologie zabijania (patrz post wcześniej) i kontrolować
            "przetwórnie kurczaków".
      • tak-sobie Re: co za roznica 01.09.09, 17:13
        mozna by im pomoc hodujac koguty na mieso, ktorym mozna by nakarmic
        biednych. dlaczego tego sie nie robi? odpowiedz sobie na to pytanie
        sama. albo dlaczego producent chleba nie moze przekazac go legalnie
        na cel karmienia ubogich.

nie jestem milosnikime zwieRZat, ale skoro tak bardzo zalezy ci na
        ludziach to dlaczego nic nie robisz zeby im pomoc? moze niektorzy
        ludzie nie zycza sobie zeby im pomagac? np menele i zule albo ci
        ktorzy bezrozumnie sie mnoza nie martwiac sie z czego wykarmia
        kolejne dziecko ;) ten swiat jest okrutny, nie pomozesz wszystkim. a
        bieda ludzka nie moze byc usprawiedliwieniem dla barbarzynstwa na
        zwierzetach. to jest proste, ale jak widac ciezkie do pojecia dla
        prostych ludzi.
        • mama459 Re: co za roznica 01.09.09, 17:47
          trzeba najpierw wylozyc dodatkowe pieniazki zeby ten kogut urosl.

Nie pamietam, polowa ludzi na swiecie jest wiecznie niedozywiana?
          40%?
          A oni to placza nad jakimis kurczakami
          • tak-sobie Re: co za roznica 01.09.09, 20:48
            no to wyloz te pieniazki wyhoduj miesko i ich nakarm a nie biadol
            tu. ten artykul jest na temat kurczakow a nie dzieci w afryce.
            tudziez innych ktorych los nie oszczedzil. zabijajac te koguty
            marnotrawi sie potencjalne jedzenie. kurczaki to tylko jeden
            przyklad marnotrawienia. i stad miedzy innymi takie problemy jak
            niedozywienie itd jest zla gospodarka zasobami w tym kogutami ;)

tak jak juz napisalam w ktoryms poscie powyzej: wszystkim nie
            pomozesz. a np kwestia niedozywienia i ogolnej niewydolnosci krajow
            afryki nie lezy w biedzie ale w wojnach podsycanych przez wiadomo
            jakie sily i w braku edukacji. do naprawy swiata trzeba dobrej woli
            wielu stron a nie glupkowatego tlumaczenia swojego barbarzynstwa tym
            ze ktos tam gloduje. przez taki sposob myslenia jaki prezentujesz -
            niezbyt skomplikowany, jest tyle syfu na swiecie ;)
      • ludwigvanbeethoven Re: co za roznica 01.09.09, 18:03
        mama459 napisała:

pokreceni milosnicy zwiezat powinni najpierw zajac sie
        > pomoca biednych ludzi na swiecie a nie plakac nad kurczakami

]
        A jacy to sa biedni ludzie na swiecie?Gdzie ich mozna
        znalezc?Bo na mojej mapie nic nie pokazuje....Moze pomoge ale musze
        wiedziec gdzie uderzyc z ta pomoca...
        • mama459 Re: co za roznica 01.09.09, 18:36
          wybierz sie do Afryki, Azji, Ameryki Poludniowej, albo po prostu
          rozejrzyj sie po Polsce
          • ludwigvanbeethoven Re: co za roznica 01.09.09, 21:13
            Jesli chodzi szczegolnie o Afryke to mozna podziekowac tylko i
            wylacznie za obecna sytuacje KK i jego wielebnemu sludze
            DzejPi2.Kiedy stracili posluch w swiecie zachodnim rzucili sie jak
            sepy na biedote kontynentu afrykanskiego bo jak wiadomo takie
            niedouczone owieczki sa najlatwiejsze w sterowaniu.70%
            zamieszkujacych Afryke nie umie czytac i pisac w XXI wieku!!!!!!!!!!!
            Takim mozna wszystko wmowic,a co zrobic zeby miec zawsze staly
            doplyw owieczek? Ano powiedziec,ze to nie po chrzescijansku uzywac
            prewencji i høj te czarne hieny z Watykanu obchodzi,ze 80% dzieci
            nie ma rodzicow bo umarli na rozmaite Hify,Aidsy,cholery czy
            malarie.Najwazniejsze jest aby sie plenili - ale zeby zapewnic tym
            dzieciom i ludziom na kontynencie afrykanskim godziwe
            dziecinstwo,zycie czy wyksztalcenie to o tym cicho sza!Pan Bog daje
            dzieci ale juz na dzieci nie.Dokladnie taka sama sytuacja ma sie do
            Azji i Ameryki Pld - wszedzie tam gdzie jest bieda kosciol ma w tym
            swoj udzial.Dlaczego taki Benio16 czy ojciec Tadeusz nie zrezygnuje
            ze swoich maybachow,przywilejow czy diet i nie przekaze choc czesci
            swojego dobytku wlasnie na tamtych ludzi?Dlaczego tylko zwykly,szary
            czlowiek musi sie umartwiac i dawac na tace...Gdzie to jest napisane?
            Natomiast jest napisane w Pismie Sw,ze nastepcy Jezusa beda zyli w
            cnocie i biedzie.Jakos tego w zycie nie wprowadzili.Zapamietaj - nie
            ma ludzi biednych,sa tylko nieudolni.A pracy jest dostatek - nalezy
            sie rozejrzec zamiast jeczec w telewizjach i wyciagac lape do
            systemu.
          • everettdasherbreed Re: co za roznica 02.09.09, 10:23
            W pewnych państwach Afryki, Azji i Ameryki Południowej faktycznie panuje głód,
            bo rządzące tam lewicowe kacyki:
            - kupują od Rosji i Chin broń
            - bawią się w socjalistyczne eksperymenty (Mugabe)
            - obdzielają wszystkim swoje rodziny
            - kradną i wywożą pieniądze za granice

Obserwacja Zgromadzenia Ogólnego ONZ: im biedniejsze państwo, tym bogatsza oprawa.
      • agat21 Re: co za roznica 07.09.09, 09:38
        może mam się zająć pomocą takim popaprańcom bez serca jak ty?
        wolę kurczaki - są bardziej ludzkie
    • rafal.kosno www.slawni-wegetarianie.free.pl -wegetarianizm-wsz 01.09.09, 17:48
      HTTP://www.slawni-wegetarianie.free.pl -wegetarianizm-wszystko o diecie bezmięsnej -
      zdrowszej, ekologicznej, polecanej przez lekarzy, dietetyków - wegetarianie
      od Jezusa do Einsteina, naukowcy, artyści, twórcy, gwiazdy muzyki, filmu

EWOLUCJA= WEGETARIANIE ŻYJĄ DŁUŻEJ I ZDROWIEJ =MIĘSOŻERCY I
      DRAPIEŻNIKI WYMIERAJĄ JAK DINOZAURY BO MIĘSO POWODEM 99% CHORÓB ZAPRZESTAĆ HODOWLI ZWIERZĄT =KIEDYŚ BRAK KANALIZACJI = SZCZURY= DZUMA DZIŚ BEZ MIĘSA I 99% chorób pochodzą od zwierząt, mięsa, mleka: od grypy przez AIDS, BSE, Ptasią, Świńską Grypę, salmonellę, 90% zatruć, raka, zawały, wylewy, cukrzyce. Hodowla zwierząt zatruwa wody bardziej niż przemysł.
      • tak-sobie Re: www.slawni-wegetarianie.free.pl -wegetarianiz 01.09.09, 20:53
        co za belkot... zwlaszcza to z ewolucja i dinozaurami. z tego co
        wiem to najpierw ginely roslinozerne z powodu braku pokarmu.

dajmy na to taka krowe ktora jest wegetarianka, wiedzie bardzo
        zdrowy nieskomplikowany intelektualnie i dlugi zywot. no poprostu
        zacznijmy zrec trawe a pozyjemy dlugo, zdrowo.
    • rafal.kosno Cytaty slawnych wegetarian 01.09.09, 17:51
      Z WEGETARIANIZMEM WŚRÓD MIĘSOŻERCÓW JEST JAK Z KANIBALIZMEM= JAK PRZEKONAĆ KANIBALA ZE JEDZĄC LUDZI ROBI ŹLE =WYCHOWAŁ SIE W RODZINIE KANIBALI, W WIOSCE, SPOLECZEŃSTWIE KANIBALI GDZIE TO JEST "NORMALNE")? TAK JAK CIĘŻKO BYŁO PRZEKONAĆ LUDZI, ŻE NIEWOLNICTWO JEST CZYMŚ ZŁYM ALBO ŻE KOBIETY ZASŁUGUJĄ NA NAUKĘ CZYTANIA ALBO PRAWO GŁOSU W WYBORACH.

ROZWÓJ MIAST, CYWILIZACJI, KULTURY, HANDLU ZACZĄŁ SIĘ Z ROZPOCZĘCIEM UPRAW ROŚLIN, ROLNICTWA,OSIADŁYM TRYBEM ŻYCIA= MIĘSO: WOJNY, OKRUCIEŃSTWA ,LENISTWO, UPADEK CYWILIZACJI, CHOROBY: RAK, ZAWAŁY, WYLEWY, CUKRZYCE, BSE ITD. MIĘSO ZACZĘTO JEŚĆ CODZIENNIE OD 1950r I STĄD GWAŁTOWNY WZROST CHORÓB!

ludzie którzy jedzą mięso zachowują się jak dzikie bestie każdy chce kogoś pożreć okłamac oszukac i wykorzystać a życie w ciągłej walce prowadzi do zagłady taki jest los wszystkich drapieżników od czasu dinozaurów do wilków

gdy człowiek przestaje jeść mięso i być padlinożerca czy drapieżcą, relacje agresji zamienione zostają na związki symbiotyczne - harmonijnego współistnienia organizmów w środowisku korzystnego dla wszystkich stron i stabilności środowiska (relacje drapieżnik - ofiara są podatne na zachwiania równowagi grożące katastrofą ekologiczną i wyginięciem gatunków). Człowiek z jaskiniowca odzianego w skóry przemienia się w twórcę - opiekuna świata

dlatego przestaje mysleć o wykorzystywaniu oszukiwaniu okłamywaniu innych ludzi chce im pomóc

CYTATY SLAWNYCH WEGETARIAN: LEONARDO da VINCI - WEGETARIANIN "Od wczesnych lat życia wyrzekłem się jadania mięsa i przyjdzie czas, gdy ludzie tacy jak ja, będą patrzeć na mordercę zwierząt tak samo jak teraz patrzą na mordercę ludzi." -

Isaac Bashevis Singer - filozof praw zwierząt, etyk i wegetarianin "Człowiek modli się o łaskę, sam niechętnie jednak obdarza nią innych. Dlaczego więc oczekuje jej od Boga? To niesprawiedliwe liczyć na coś, czego samemu nie chcesz dać. To nielogiczne."

Albert Einstein - WEGETARIANIN "Nic nie przyniesie większej korzyści ludzkiemu zdrowiu oraz nie zwiększy szans na przetrwanie życia na Ziemi w tak dużym stopniu jak ewolucja w kierunku diety wegetariańskiej. Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury"

Albert Einstein - WEGETARIANIN: „Świat jest miejscem niebezpiecznym nie tylko z powodu tych, którzy czynią zło, ale również tych, którzy na to patrzą i nic nie robią”.

Brak przemocy prowadzi do najwyższej etyki, która jest celem całej ewolucji. Dopóki nie przestaniemy krzywdzić innych żywych stworzeń, ciągle będziemy dzikusami." Thomas A. Edison (1847-1937) wegetarianin

"To właśnie ludzkie współczucie wobec wszystkich istot czyni z nas prawdziwych ludzi" - Dr Albert Schweitzer – WEGETARIANIN

"Prawda przechodzi przez 3 etapy. Najpierw jest wyśmiewana. Następnie gwałtownie atakowana. W końcu akceptowana, gdy jest już oczywista." Arthur Schopenhauer (1788-1860)

"Ciało, które obciążone zostaje potrawami mięsnymi, nękane jest chorobami, umiarkowany tryb życia czyni je zdrowsze i silniejsze i ucina korzenie zła. Opary potraw mięsnych zaciemniają światło ducha. Obojętnie jakiego rodzaju potrawami mięsnymi napełniony zostaje żołądek, powoduje to nieczyste ruchy, dusza zostaje zagłuszona pod ciężarem pożywienia, traci panowanie i zdolność myślenia. Tak długo jak się żyje umiarkowanie, mnoży się szczęście domu, zwierzęta będą znajdować się w bezpieczeństwie, nie będzie przelewana krew, zwierzęta nie będą zabijane. Kuchenne noże będą bezużyteczne, stół będzie pokryty owocami, które daje natura i można się tym zadowolić. (...) Jeśli kochasz mięso i tuczysz swoje ciało, Duch twój staje się ociężały, tłuszcz, który osadza się z mięsa, osłabia siły ducha. Czy nie gardzisz tymi szkodliwymi potrawami mięsnymi? Trudno jest kochać cnoty, jeśli cieszy się potrawami mięsnymi i ucztami". Bazyli Wielki, ojciec Kościoła, arcybiskup Cezarei

"Właśnie skończyłeś jeść obiad i choćby rzeźnia była nie wiem jak starannie ukryta we wdzięcznej oddali, jest w tym twój współudział". Ralph Waldo Emerson wegetarianin

"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół" - George Bernard Shaw - WEGETARIANIN

Macie zwyczaj nazywania dzikimi bestiami węże, leopardy i lwy; lecz sami jesteście splamieni krwią i w niczym nie ustępujecie ich okrucieństwu. One zabijają jedynie dla zdobywania swojego normalnego pożywienia, lecz wy zabijacie by wykwintniej zastawić stół." PLUTARCH (46?-120?), grecki biograf i historyk. wegetarianin

"Człowiek, który zabije jedno zwierzę jest przestępcą. Człowiek, który zabija miliony zwierząt jest dobrym biznesmenem"

Naszym podstawowym obowiązkiem w stosunku do naszych młodszych braci jest niekrzywdzenie ich, jednak poprzestanie na tym to nie wszystko. Mamy ważniejszą misję - służyć im pomocą, kiedykolwiek będą jej potrzebować." Św. Franciszek z Asyżu (1181-1226) wegetarianin

„Do Mięsożerców - Dla nich ryby skrzelami pracują w szafliku, mając na ustach ciszę i krwawiące rany. Dla nich kuchnia rozbrzmiewa od wrzasku i krzyku gardzieli podrzynanych i szyj ukręcanych. Oni to piją grozę z krwią zabitej kaczki i warzą głowy dzieci: zadziw ionych cieląt. Wypruwają wnętrzności, krzycząc: flaczki, flaczki, i jedzą je w niedzielę, z rodziną się dzieląc. Lubią wody na smaku bezradnych piszczeli, wszechzwierzęce girlandy cynicznej kiełbasy, krwawe raki z piekielnej wyjęte kąpieli baraniego ciała brązowe atłasy. Rozsmarowują trupy na nie winnym chlebie, obwąchują zając a, czy aby dość skruszał, z martwym ozorem w zębach czują się jak w niebie i do cudzego mózgu śmieje im się dusza. Pożerają, dymiący, jak nowe cmentarze, te stroskane przystawki, te gorzkie potrawy. Karki im nabrzmiewają, obwisają twarze, na których śmieszek hieny zawita trupawy. Po pięknookiej sarnie nie noszą żałoby, ale żrą ją na stypie, w dzień pogrzebu radcy, i zezują miło śnie do gęsiej wątroby, bujni brzuchem jedynie, a łysiną gładcy, a twardzi tylko sercem - i w całej stolicy głośni - ale mlaskaniem, smętni biesiadnicy. - Maria Pawlikowska – Jasnorzewska”

Jezus zniósł wszelkie ofiary ze zwierząt w żydowskich świątyniach = Podczas ostatniej wieczerzy zrezygnował z żydowskiej tradycji ofiar ze zwierząt - zamiast zarżnięcia baranka mięso zastąpił chlebem , a krew - winem, co nakazał też czynić uczniom na swoją pamiątkę!!!
      • martischa Re: Cytaty slawnych wegetarian 02.09.09, 00:41
        a co ma ofiara przebłagalna ze zwierząt do ich jedzenia??? W Biblii nie ma
        nigdzie całkowitego zakazu jedzenia mięsa :) A Jezus posłużył się chlebem bo
        miało to symbolizować jego wolne od grzechu, doskonałe, czyste ciało. W dodatku
        był to chleb bez zakwasu, to czy dzisiaj też nie powinniśmy używać zakwasu????
        Co do wegetarianizmu to sam w sobie nie jest zły ale narzucanie takiej woli
        innym to przekroczenie pewnej granicy :)
    • misiu-1 Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 17:51
      Żenująca jest ta lewacka propaganda dla idiotów. Rozdrabniarka jest normalnym
      i stosowanym powszechnie sposobem uśmiercania męskich piskląt, spełniającym
      standardy humanitarnego uboju. Dopuszcza ją także polskie prawo:

Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie kwalifikacji osób
      uprawnionych do zawodowego uboju oraz warunków i metod uboju i uśmiercania
      zwierząt (Dz. U. z 2004 r. Nr 205 poz. 2102)
      [...]
      § 14. 1. Jednodniowe pisklęta ptaków z gatunków: kura, kaczka, gęś, indyk,
      bażant, przepiórka, perlica, kaczka piżmowa, struś uśmierca się w wylęgarniach
      przez zastosowanie:
      1) urządzeń mechanicznych powodujących natychmiastową śmierć lub
      2) dwutlenku węgla.
      2. Zarodki gatunków ptaków wymienionych w ust. 1 uśmierca się w sposób
      określony w ust. 1 pkt 1.
      3. Urządzenie, o którym mowa w ust. 1 pkt 1:
      1) jest wyposażone w szybko obracające się ostrza lub wypustki z polistyrenu;
      2) ma wydajność wystarczającą do natychmiastowego uśmiercenia wszystkich
      umieszczonych w nim ptaków.
      [...]

• ly1 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 02.09.09, 10:25
        Legalne usankcjonowanie przemocy i bestialstwa -tacy misie mają
        niezłe samopoczucie że są oka.Gorzej z samopoczuciem wegetarian i w
        miarę wrażliwych ludzi,którzy muszą żyć z takimi misiami i z takim
        PRAWEM na jednej planecie
        • misiu-1 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 02.09.09, 13:10
          ly1 napisała:

> Legalne usankcjonowanie przemocy i bestialstwa

Legalne usankcjonowanie zwykłej procedury ubojowej, nie mającej nic wspólnego z
          bestialstwem. Co do przemocy, to można odpowiedzieć, że policja, wojsko czy
          straż miejska to też usankcjonowana prawnie przemoc. Co z tego? Gdzie jest
          napisane, że przemoc jest zawsze zła?

> tacy misie mają niezłe samopoczucie że są oka.Gorzej z samopoczuciem
          > wegetarian i w miarę wrażliwych ludzi,którzy muszą żyć z takimi misiami i
          > z takim PRAWEM na jednej planecie

Jaki to problem? Ci, którzy nie potrafią się pogodzić z życiem w takiej postaci,
          jakie istnieje na planecie Ziemia, a więc utrzymywaniem się jednego organizmu
          przy życiu kosztem życia innego organizmu, niech sobie znajdą inną planetę i tam
          zamieszkają.
    • p4nther Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabnia... 01.09.09, 18:13
      Pierdzielenie kotka za pomocą młotka. Taaa, rozczulać się nad biednymi
      kurczaczkami, nie jeść mięsa. ALE CZY KTOŚ DO CHOLERY POMYŚLAŁ NAD TYM? To
      popyt daje im życie. Gdyby nie wpie...ć mięsa, kury, świnie, itp. w y g i n
      i e! Czy to naprawdę nie dociera? Człowiek MUSI jeść mięso i żadne gó...ane
      kotlety sojowe nie mogą tego zmienić...
      Świat schodzi na psy, a gazeta, onet, wp, interia i tego typu serwisy chyba
      najbardziej...
      • ludwigvanbeethoven Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 18:18
        p4nther napisał:

Człowiek MUSI jeść mięso i żadne gó...ane
        > kotlety sojowe nie mogą tego zmienić...
        A gdzie to jest naukowo dowiedzione,ze czlowiek musi zrec mieso?Bo
        juz sama budowa uzebienia wskazuje,ze nie musi....
        • senseiek Argument chybiony.. 01.09.09, 19:06
          > A gdzie to jest naukowo dowiedzione,ze czlowiek musi zrec mieso?Bo
          > juz sama budowa uzebienia wskazuje,ze nie musi....

Argument chybiony - porownaj uzebienie ludzkie do typowych roslinozercow jak np. kon, krowa, slon, antylopa. I co wazniejsze - sposob trawienia pokarmu roslinnego.
          Porownaj ludzkie odruchy zywieniowe z najblizszymi nam malpami. Im sa bardziej spokrewnione z ludzmi, tym wiecej w ich diecie miesa. Gdyz daje ono duzo wiecej energi do zycia, nizszym kosztem - roslinozerne ssaki poswiecaja wiekszosc swojego zycia nieustannie jedzac, a np. lew wiekszosc czasu sie wyleguje. Smiem twierdzic, ze gdyby ludzie nie jedli miesa w najwazniejszych momentach swojego rozwoju w historii, to by nigdy nie utworzyli kultury i spoleczenstwa jakie znamy teraz. Zanim czlowiek nauczyl sie uprawy roli, byl lowca, polujacym w lasach na zwierzyne. A w miedzyczasie nie wylegiwal sie jak lew, tylko rozwijal swoje zdolnosci lowieckie, kulture, technike i narzedzia (o dziwo, sluzace glownie do polowania i patroszenia zwierzat, i robienia doslownie wszystkiego z ich cial, aby nic sie nie zmarnowalo).
          • martischa Jak większość jego argumentów :) 02.09.09, 00:52
            A jeszcze we wcześniejszym poście tak się chwalił piątką z biologii. Tym swoim
            argumentem utwierdził mnie w przekonaniu, że wierzy w coś o czym nie ma
            zielonego pojęcia, wie, że gdzieś coś piszczy ale nie wie gdzie :) Haha a ja
            jestem jak najbardziej za tym, że mięso jest potrzebne w diecie, brak mięsa
            powoduję m.in. niedobory żelaza. est niezbędne do prawidłowego wytwarzania
            hemoglobiny (czerwonego barwnika krwi) i dostarczania tlenu wszystkim komórkom
            organizmu. Pierwszym objawem zbyt niskiego spożycia żelaza jest osłabienie i
            zmęczenie. W grupie ryzyka utraty zapasów żelaza i wystąpienia objawów niedoboru
            są kobiety i dziewczęta, jedzące małe ilości mięsa, drobiu i ryb a szczególnie
            całkowite wegetarianki. Niedobory żelaza u osób starszych często są
            spowodowane zmniejszoną, z racji wieku, zdolnością wchłaniania z przewodu
            pokarmowego. Niewystarczająca podaż żelaza może prowadzić do obniżenia progu
            bólu, zaburzeń funkcjonowania mechanizmów kontrolujących temperaturę ciała,
            spadku sprawności układu immunologicznego, czyniąc nas podatnymi na infekcje.

Choć przyznam, że film makabryczny :(:(:(
          • martischa a i jeszcze jedno... 02.09.09, 00:57
            Wiadomo, że brak żelaza powoduje obniżenie sprawności umysłowej, pogorszenie
            pamięci i zdolności uczenia się. Hmmm teraz to już wiem ludwigvanbeethoven tak
            mało pamięta z lekcji :)
    • grogreg W Polsce film o tym nagrano 20 lat temu. 01.09.09, 18:48
      I nie było to z ukrycia, ale w pełni profesjonalny dokument.
      Tytuł był "Młyn" lub "Młot" teraz nie pomnę.
      • perforator Re: W Polsce film o tym nagrano 20 lat temu. 01.09.09, 20:57
        grogreg napisał:

> I nie było to z ukrycia, ale w pełni profesjonalny dokument.
        > Tytuł był "Młyn" lub "Młot" teraz nie pomnę.

"Młot". Pamiętam, oglądałem jako dziecko. Zrobił na mnie wrażenie...
    • scorpio93 Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 01.09.09, 19:12
      Bardzo humanitarne natomiast jest jedzenie swej zdobyczy przez czesc kotowatych
      ZYWCEM, jak i przez wiele innych gatunkow. Wypady grupy samcow szypansow na inne
      grupy, polowanie, zabijanie niewinnych czlonkow innego stada i pozniejsze ich
      zjadanie...
      Pojecia nie macie o naturze bando idealistow, czlowiek jest takim samym
      zwierzeciem jak inne, nie lepszym, nie gorszym.
      I podajcie mi lepszy sposob na ubicie kurczaka niz to co zostalo pokazane na filmie.
      A banda nawiedzonych freakow musi zawsze sie znalezc w jakis czasach, kiedys
      byli to chrzescijanie co sie rzucali lwa, obecnie sa fanatyczny wegetarianie,
      ktorzy chca uzdrowic caly swiat.
      Psy szczekaja - karawana jedzie dalej.
      • everettdasherbreed Re: Pracownicy wrzucali żywe kurczaki do rozdrabn 02.09.09, 10:07
        Niech któryś z "obrońców zwierząt" pojedzie na wieś i zobaczy, jak wygląda ubój
        np. świni czy cielaka "sposobem gospodarczym". Tu też można nakręcić filmik.
    • freiman Wrzucali kurczaki do rozdrabniacza. Szokujące w... 01.09.09, 19:44
      a jaka jest różnica (dla kurczaka) między natychmiastową śmiercią w
      rozdrabniaczu , a natychmiastową śmiercią w maszynce odcinającej głowę w
      przetwórni drobiu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka