jarmiar 05.09.09, 22:28 szybcy jesteście, ja juz to wiedziałem kilka godzin temu ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orglee Re: Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 05.09.09, 22:34 Najbardziej mi się podoba to straszenie wyborczej... allegro... allegro... może od razu pentagon. Wszystkim czytającym zalecam sprawdzenie na czym polega metoda brute force i jakie jest prawdopodobieństwo złamania szyfru md5 lub sha1 nią... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpek_abc Re: Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 05.09.09, 22:47 Prawdopodobieństwo złamania zhaszowanego hasła wynosi 1 - uda się zawsze, o ile dysponuje się rozsądną mocą obliczeniową. W przypadku dużej bazy haseł proponowałbym zwykłe łamanie słownikowe zamiast metod brute force - padnie pewnie od kilkunastu do kilkudziesięciu procent haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
jupix Re: Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 00:02 Z tabelami rainbow da się to zrobić bardzo szybko bez konieczności wielokrotnego wyliczania sum md5 czy sha... Odpowiedz Link Zgłoś
ionizer To Vichanowcy! 05.09.09, 22:50 Cały ten bajzel spowodowały vichanowce z ksenułą na czele. Cały ten ich "chan" powinien dawno do prokuratury pójść, wcześniej tak zrobili z naszą-klasą... była akcja z CBA wtedy jak dobrze pamiętam. Ich administrator to pedofil a cały serwer jest niby w Chinach. Vichan jest tu: www.vichan.net -Ionizer Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: To Vichanowcy! 06.09.09, 01:04 Jak zwykle w przypadkach, kiedy zarówno wyborcza jak i, za przeproszeniem, tzw. "organy" nie mogą nic zrobić to będą konsekwentnie przemilczali temat i udawali, że nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
apf Pełen profesjonalizm 06.09.09, 00:27 "Bardzo" profesjonalny komunikat o przyczynach włamania, odsłaniający typową nonszalancję wdrożeniowców. Atakujący powinni poczekać aż do ukończenia prac, wtedy zmieniono by hasło administratora/roota na bardziej skomplikowane, no i te zabezpieczenia też by włączono! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Włamywacze już dziękują wyborczej 06.09.09, 01:08 Dzęki tej informacji już wiedzą, że mają szybko usunąć dowody z dysków. Brawo za uwalenie dochodzenia, policjanci pracujący przy sprawie pewnie mieliby dla was kilka "ciepłych" słów... Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok Re: Włamywacze już dziękują wyborczej 06.09.09, 10:06 hahah. dochodzenie policji w sprawie bogu ducha winnego internauty ? pier** wykopki ;] a tą bazę ma wiele osób [: dochodzenie ? chyba w sprawie debilizmu administratora :D anon wali wykopka, a ten płacze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daniel_cieslak Re: Włamywacze już dziękują wyborczej 07.09.09, 07:17 kolega mądry, że proszę siadać. o tym poinformował wykop (zajrzyj do ich bloga), wyborcza podaje za nimi Odpowiedz Link Zgłoś
74n105c Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 01:20 Do dyrektora banku zgłasza się sprzątaczka: - Panie dyrektorze, proszę mi dać klucze od sejfu. - Pani chyba oszalała! - Wcale nie. Ale już nie mam ochoty męczyć się pól godziny wytrychami, aby otworzyć to cholerne pudło, w którym robię porządki w ciągu pięciu minut. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 01:27 No dobra. I co dalej? Okradziono jakieś konto bankowe, konto na jakimś serwisie? Odpowiedz Link Zgłoś
webkoala Re: wykop ... wykop 06.09.09, 04:13 A mi sie obilo o uszy chociaz nie uzywam. Ogolnie to mnie smiesza wypowiedzi super pseudoinformatykow tutaj.. Po co uzywac wg. was hasla jesli tak latwo mozna je zlamac?:| Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: wykop ... wykop 06.09.09, 09:31 hasła są po to samo po co zamek w drzwiach. Dzięki niemu uchronisz się przed wizytami wścibskich sąsiadów co to podlgądanie jak masz w dom albo co robisz w nocy przez okno z bloku naprzeciwko nie wystarcza. Dla włamywacza może być utrudnieniem i czasem okazać się że forsowanie zabezpieczeń w drzwiach to gra nie warta świeczki. Ale dla zdeterminowanego włamywacza, dla którego coś co posiadasz jest niezwykle cenne, to sforsowanie zabezpieczeń to kwestia wspomnianej determinacji, cierpliwości i doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: wykop ... wykop 06.09.09, 10:40 wszystko fajnie i ok, ale czy potrafisz napisać to po polsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 06:40 Jest jeszcze kilka ciekawych faktow o ktorych nie ma ani slowa: - do konta roota nie bylo zadnego hasla, - haslo admina wykopu to "qwerty" i ma mail na serwisie erofotka.pl - jakiemus Bogu ducha winnemu wykopowiczowi ktos (prawdopodobnie jakis gimnazjalista) nakupil za pobraniem na allegro wiele ROZNYCH rzeczy (starter w sieci Rydzyka, kulki analne itp.) bugmenot pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 10:48 georgeb napisał: > Jest jeszcze kilka ciekawych faktow o ktorych nie ma ani slowa: > > - do konta roota nie bylo zadnego hasla, > - haslo admina wykopu to "qwerty" i ma mail na serwisie erofotka.pl > - jakiemus Bogu ducha winnemu wykopowiczowi ktos (prawdopodobnie > jakis gimnazjalista) nakupil za pobraniem na allegro wiele > ROZNYCH rzeczy (starter w sieci Rydzyka, kulki analne itp.) > > bugmenot pozdrawia! rotflllllllll....to mi przypomina sprawe z rozjechaniem jednego forum satanistycznego -admin miał paselko devil666 ...ubaw na maxa:) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 13:52 georgeb napisał: > Jest jeszcze kilka ciekawych faktow o ktorych nie ma ani slowa: > > - do konta roota nie bylo zadnego hasla, > - haslo admina wykopu to "qwerty" i ma mail na serwisie erofotka.pl ************************* Więc i włamywacz nie ma się czym chwalić, bo cóż to powód do dumy: otworzyć drzwi zamknięte na skobel? Odpowiedz Link Zgłoś
loader wykop poinformował po trzech tygodniach 06.09.09, 07:45 mieli czas, widocznie hasła im już nie są potrzebne... a swoją drogą, rejestracja na wykopie, pudelku i innych podejrzanych sajtach to kłopoty na własną prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Z Wykop.pl skradziono hasła użytkowników 06.09.09, 21:18 dyplomatyczna wypowiedź. jeżeli hasła są bezpieczne to nie ma sensu ich zgodnie z prośbą administratorów zmieniac, jeżeli taka prośba się pojawiła, to istnieje szansa że nie są bezpieczne lub administratoży coś ukrywają, np. nie zdają sobie sprawy z wielkości problemu Odpowiedz Link Zgłoś