Dodaj do ulubionych

Klienci Orange wściekli na program partnerski

07.09.09, 21:25
Orange jest coraz lepszy... O ile nie zawodzi mnie pamięć w ubiegłym
roku wydali sporą kasę na kampanię wizerunkową - ukrytym celem było
chyba przygotowanie na siermiężną obsługę i coraz gorszy standard
usług. Ta sieć zaczyna mocno dryfować w kierunku mitycznych
standardów obsługi wypracowanych przez własną matkę, czyli
Księżniczkę Tepsę.
Kilka tygodni temu zadzwonił do mnie pan z biura obsługi z
propozycją przedłużenia umowy. Mam w tej sieci kilka nr telefonów od
paru lat... Wyraziłem zainteresowanie przedłużeniem umowy z
opcją nowego telefonu. Pan przedstawił ofertę. Szybko wziąłem do
ręki kompa i poszukałem troszeczkę. Słowo do słowa i okazało się, że
to co proponuje mi pan jako stałemu klientowi jest finansowo mniej
korzystne niż oferta dla nowego klienta. Pan upierał się, że
otrzymam więcej usług, wsród nich takie hity jak "darmowa
lokalizacja". Omal nie zemdlałem.
Jako że od niedawna działa ustawa, która pozwala przenieść w miarę
szybko nr do innego operatora, postanowiłem spróbować. Na starcie
otrzymałem lepszą ofertę u konkurenta bez wielkich nalegań.
Jedyny minus całej operacji to 24 godziny nieczynnego nr, co nie
ukrywał było wkurzające, zwłaszcza dla ludzi, którzy do mnie
próbowali dzwonić (nieco bół łagodził tymczasowy nr jaki otrzymałem
od operatora).
Podsumowując - Orange gratulujemy samopoczucia i pomysłów. Moje
kolejne nr w tej sieciu ropoczęły już wędrówkę w nowe objęcia. Coś
czuję, że po sukcesie programu Profit, nie tylko moje numery wyruszą
w podróż.
Obserwuj wątek
    • tu-166 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 07.09.09, 21:47
      Oczywiście Orange nie potrafi podliczyć niewykorzystanych przez abonentów
      punktów profit, przeliczyć je na złotówki i przekazać te pieniądze na cele
      charytatywne, jak by to zrobiła każda szanująca się firma na zachodzie, bo po
      co. Najlepiej po cichu zlikwidować program profit, wiernych klientów wystawić do
      wiatru a zaoszczędzoną kasę wydać na premie dla szefostwa i reklamy.
      • krycha_z_gazowni Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 10:59

Aż chciałoby się napisać "IDEA wróć!"...
        tymczasem coraz więcej ludzi ucieka do Play.
        • kolorek55 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 11:38
          No wiesz, akurat jak widziałem dane dotyczące przenoszenia numerów w 2008 r. to
          najwięcej numerów przeniesiono właśnie do pomarańczy. Chociaż może teraz to się
          zmieniło...
          • everettdasherbreed Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 12:06
            No właśnie, w 2008. Ale potem?
            • jimmyjazz po co ostrzec klientów kilka m-cy wczesniej 08.09.09, 14:05
              Tak jakby nie planowali wczesniej zmian. Przecież to celowe dymanie
              klientów.

A może uczciwiej było by zamienić stare punkty na nowe (bo przecież
              wchodzi nowy program)?
              Nie bo przecież chodzi o zwykłą kradzież - punkty znikają, nagród
              ani upustów nie trzeba dawać a fakturki już przecież dawno zapłacone.
          • business3 Dobry kawał :-) 08.09.09, 21:07
            Dobry kawał :-)

kolorek55 napisał:

> No wiesz, akurat jak widziałem dane dotyczące przenoszenia numerów w 2008 r. to
            > najwięcej numerów przeniesiono właśnie do pomarańczy. Chociaż może teraz to się
            > zmieniło...
        • trowski Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 16:02
          Z przyjemnością skorzystałbym z usług Play ale niestety na obszarach słabo
          zurbanizowanych nie zawsze jest zasięg. A niestety mój tułaczy tryb życia to pół
          na pół miasto/wieś uniemożliwia korzystanie z ich usług.
          • filip6198 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 17:05
            Play korzysta z sieci Polkomtela, więc zasięg ma taki jak PlusGSM. Jakoś wątpię,
            żeby ta sieć miała słaby zasięg
            • acid.jazz Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 20:15
              Owszem, Plus ma najgorszą sieć z trzech operatorów.
              • twojalewareka Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 23:49
                PLUS ma kolego najlepszy sprzet wsrod naszych operatorow, nie sa to same uzywane
                graty przywiezione z firm matek z zachodu...
                • bibibibi1 Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 23:58
                  to prawda. Sam montowałem :)))))
                  nic więcej nie powiem bo mnie zaraz obsmarujecie, że pracownik Playa etc....

> PLUS ma kolego najlepszy sprzet wsrod naszych operatorow, nie sa to same uzywane
                  > graty przywiezione z firm matek z zachodu...
          • k_r_m Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 18:16
            ja już odliczam moment gdy pójdę do salony Play przenieść numer,

nie wiem ale ty chyba nie miałeś jeszcze z Playem do czynienia, żona przeniosła
            tam numer i nie ma problemu z zasięgiem, może gdyby była ustawiona tylko sieć
            3G, ale jeśli tylko GSM to wykorzystuje sieć Plusa i nie ma problemów z zasięgiem
          • business3 To włącz automatyczny wybór sieci (Play lub Plus) 08.09.09, 21:09
            To włącz automatyczny wybór sieci (Play lub Plus)

trowski napisał:

> Z przyjemnością skorzystałbym z usług Play ale niestety na obszarach słabo
            > zurbanizowanych nie zawsze jest zasięg. A niestety mój tułaczy tryb życia to pó
            > ł
            > na pół miasto/wieś uniemożliwia korzystanie z ich usług.
    • eddy_the_head Orange nie szanuje klienta 07.09.09, 21:52
      Mialem obonament 100zl i po zakonczonym okresie umowy Orandż zaproponował
      stałemu klientowi gorsze warunki niż w Play na starcie. Wstyd. O kiepskim
      zasięgu już nie wspomnę. A gdy chcialem rozwiazac umowę to musiałem się szarpać
      bo jaśnie państwo nie odczytują faksów. :) Nie polecam 2/10
      • haial Re: Orange nie szanuje klienta 07.09.09, 22:12
        Ludzie, pracowałem w Orangu jako telemarketer i musiałem dokładnie takie żałosne
        kity jak autor wątku przytoczył wkręcać. Po tych 4 miesiącach współpracy dałem
        sobie spokój z tymi dziadami i mówię wam tak - kupy się palcem nie tyka. Tak
        samo żadnego abonamentu czy innego badziewia jakie oferuje ta firma. Klientom
        ktorzy byli u nas 10 lat oferowałem dokładnie takie same warunki jak nowym
        klientom biznesowym i jeszcze kazali mi nie mówić o wszystkich ukrytych
        kosztach. Babce ktora po 8 lat wzorowej wspolpracy spoznila sie z zaplata
        abonamentu kazali mi wylaczyc numer az nie zaplaci, bez zadnego wczesniejszego
        telefonicznego zwrocenia uwagi czy przypomnienia się, wogóle stałych klientów
        traktuje się jak bydło. Kazali mi tydzien w tydzien do tych samych ludzi
        wydzwaniac i oferowac nowy numer co ostatecznie doprowadzalo naszych klientow do
        szału. Wielki korporacyjny moloch o dziadowskich standardach. ODRADZAM
      • business3 Polecam Play-zasięg Plusa + Play, taniej, OK !!! 08.09.09, 11:08
        Polecam Play-zasięg Plusa + Play, taniej, OK !!!
        10 lat byłem w ERA, przeniosłem numer do Play (1 dzień w sierpniu - parę godzin
        "w powietrzu" pomiędzy operatorami) i teraz jestem baaardzo zadowolony z usług,
        zasięgu, 3G, internetu, itd.
        Pozdrawiam nie bojących się przejść :-)

eddy_the_head napisał:

> Mialem obonament 100zl i po zakonczonym okresie umowy Orandż zaproponował
        > stałemu klientowi gorsze warunki niż w Play na starcie. Wstyd. O kiepskim
        > zasięgu już nie wspomnę. A gdy chcialem rozwiazac umowę to musiałem się szarpać
        > bo jaśnie państwo nie odczytują faksów. :) Nie polecam 2/10
        • e.robson34 Re: Polecam Play-zasięg Plusa + Play, taniej, OK 08.09.09, 11:14
          Akurat jeżeli chodzi o net, to słyszałem, że można mieć problem jak się wyjedzie
          poza miasto. W orange akurat ten kłopot odpada, jak teraz wprowadzili mobilny
          net, w którym zasięg opiera się na dwóch technologiach (3g + cdma)
          • business3 Akurat połączenie z Katowic 3G, i z pipidówek też 08.09.09, 12:20
            Akurat połączenie z Katowic 3G, i z pipidówek też :-)
            • business3 Z pipidówek też-ale nie 3G, Edge, Gprs :-) 08.09.09, 12:22
              Z pipidówek też-ale nie 3G, Edge, Gprs :-)

business3 napisał:

> Akurat połączenie z Katowic 3G, i z pipidówek też :-)
    • volver6000 Klienci Orange wściekli na program partnerski P... 07.09.09, 23:26
      generalnie to, ze poczatkowo operator pragnie dawac takie same warunki starym
      uzytkownikom, jak i nowym jest powszechna praktyka. W kazdej sieci komorkowej
      z poczatku jest oferta standardowa dla przedluzajacych umowe, takie zycie,
      jest to biznes, ktory ma zarabiac.
      Natomiast jesli sie odpowiednio potargujesz, porozmawiasz z konsultantem przez
      telefon, sprawdzisz konkurencje, to orange jest w stanie zaproponowac calkiem
      ciekawe warunki. Dla przedluzajacych dodatkowe minuty w sieci + wybrany
      prezent. takie rzeczy mozna spokojnie zalatwic poprzez dzial utrzymania klienta

pozdrawiam i polecam negocjowanie z konsultantami :)
      • ziarnoo No to niestety nieprawda 08.09.09, 11:36
        targowanie sie przypomina rozmowe ze sciana, dzwonil do mnie taki pracownik przed wygasnieciem umowy, dupe trul, zbywalem go ale w koncu postanowilem z nim negocjowac, no i tak wynegocjowalem ze postanowilem przedluzyc umowe o rok i bez nowego aparatu, po jakims czasie przyszedl kurier z umowa, czytam umowe a tam wpisany termin dwuletni... rece opadaja, tyle koles tylek mi zawracal przez telefon (wiekszosc czasu zajelo mu zreszta sekowanie oferty play) i wreszcie przez kuriera chcial mi wcisnac inna umowe. podziekowalem i zmienilem tel abonamentowy na kartofon. w marcu konczy mi sie umowa na drugi nr i wtedy dwa przeniose do play - ich ulubionej konkurencji.amen
        • jasieeek86 Re: No to niestety nieprawda 08.09.09, 15:30
          Nie wiem jak to jest z negocjacjami w salonie, czy można coś wytargować czy nie,
          słyszałem za to, że przy zamawianiu przez orange.pl, można coś zyskać (tańszą
          słuchawkę, więcej minut itp.).

• k_r_m Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 18:24
        > Natomiast jesli sie odpowiednio potargujesz, porozmawiasz z konsultantem przez
        > telefon, sprawdzisz konkurencje, to orange jest w stanie zaproponowac calkiem
        > ciekawe warunki. Dla przedluzajacych dodatkowe minuty w sieci + wybrany
        > prezent. takie rzeczy mozna spokojnie zalatwic poprzez dzial utrzymania klienta
        >

no właśnie, te nieszczęsne minuty w sieci, tylko po co mi one skoro nie mogę ich
        wykorzystać, rodzina prawie cała w playu, nie dość, że darmowych minut do nich
        nie dostanę to jeszcze drożej kosztują do nich rozmowy, nie dziękuję, wnerwiają
        mnie tylko natrętni konsultanci z orange, których muszę spławiać, a wydzwania
        ich dwóch na zmianę :)
        • keston Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 19:07
          krt żeby nie było, w każdej sieci masz przecież drożej do play.. cytując pewną
          reklamę, do play absurdalnie drożej. Generalnie sieć wybiera się chyba z tego
          względu że mamy w niej jakiś znajomych, po to w ofertach większa liczba po sieci
          i mniejsza paczka do reszty, tak robi orange, ale i tak robi plus i era.. to
          normalne.
    • positum Najlepszy z moich pomysłów to było przeniesienie 08.09.09, 00:46
      z Orange do Playa - zrobiłem to na samym początku działalności Playa i zarobiłem na tym już wiele tysięcy złotych. Ale nie to jest najważniejsze - teraz czuję się klientem, a nie lalką do dymania! Nie muszę wczytywać się w drobny druk, liczyć na koniec miesiąca ile faktycznie kosztowała mnie 1 minuta rozmowy i wyczekiwać godzinami na obsłużenie w tych ich pożal się Boże BOKach. Jestem wdzięczny Playowi za taniutki roaming, internet, 29 gr za minutę bez żadnych kantów oraz za premie przy doładowaniach i zebrane minuty od dzwoniących do mnie. Dziwię się, że jeszcze mają jakichkolwiek klientów - jedyne wytłumaczenie tych nieszczęśników to fakt, że wszyscy oni (ci których znam) skusili się na telefony wiążąc sobie ręce wieloletnimi umowami. Brzydzę się tą firmą, która ma taki bałagan, że jeszcze ciągle wydzwania do mnie namawiając na te ich żałosne ofercinki. Banda frajerów, która własnych klientów traktuje jak imbecyli.
      • incommunicado1 Re: Najlepszy z moich pomysłów to było przeniesie 08.09.09, 12:01
        A skąd znają Twój nowy numer z Play?????
        • macaja Re: Najlepszy z moich pomysłów to było przeniesie 08.09.09, 12:12
          Czytaj Waćpan uwaznie: przeniósł numer do play z orange. Wniosek?
        • tymon99 Re: Najlepszy z moich pomysłów to było przeniesie 08.09.09, 13:38
          "mamusia? a skąd wiedziałaś, że jestem w bibliotece?" :D
        • positum Re: Najlepszy z moich pomysłów to było przeniesie 08.09.09, 22:04
          Mają go ciągle w swojej bazie - myślę, że jest tam adnotacja, że klient zmienił operatora, ale call centery dostają zlecenia w dużych plikach już być może bez wszystkich słupków "ubocznych". Ostatnio już nie dzwonią po tym jak dosyć dosadnie wyraziłem swoją opinie o ich ofertach - prawdopodobnie ktoś tam zrobił odpowiednia adnotację przy moim numerze.

Ale tak naprawdę w tej dyskusji o Orange najbardziej śmieszą mnie wypowiedzi nieboraków próbujących bronić swojej obecności w tym dziadostwie zarzucając krytykom pracę w charakterze marketingowców innych sieci. To taka racjonalizacja swojej porażki, tyle, że głupia. Nic orangowcy nie poradzicie, że za paciorki i perkal płacicie złotem. Pozostaje wam zacisnąć zęby i dawać się dymać dopóki umowa wam się nie skończy - ale PRZESTRZEGAM musicie wypowiedzieć ją na MIESIĄC przed upływem jej ważności. Moja żona tak miała, że załapała się na kolejny miesiąc tej wątpliwej przyjemności, bo spóźniła się o dzień.

O nie, Orange nie odpuści - oni żyją z tanich sztuczek, bo to jest prawdziwa misja tej chorej firmy. Pamiętam jak kiedyś mojej córce rąbnęli telefon, który jej kupiłem w jakiejś porypanej taryfie MIX i najpierw kazali mi zgłosić sprawę na policji, potem przyjść z papierem do BOKu i wszystko miało być cacy - w końcu ten telefon był ubezpieczony i na podstawie tego kwitu ubezpieczalnia pokrywała im stratę. Oczywiście rok jeszcze płaciłem rachunki za nieistniejący telefon i dodatkowo straciłem ze dwa dni na załatwianiu tych kwitów i super-obsługę w BOku.

Zaprawdę powiadam wam - zmiana operatora na Playa to najlepsza rzecz jaką możecie zrobić, to jest jak wyjazd na Zachód za komuny. Płacić za smsy? Być bombardowanym nieustannym spamem? Tu tego nie ma.

Co do zasięgu to nie mam najmniejszego problemu - jeśli loguję się do Plusa, bo to P4 to lekka lipa jest jeśli o zasięg chodzi.

Nie wiem jak teraz jest w innych sieciach, ale tu oglądam sobie w necie bilingi etc. Miałem tak dosyć Orange i 300 złotowych abonamentów, że przeniosłem firmowy abonamentowy numer na kartę bezabonamentową - doładowuję za 100 zł rzadziej niż raz w miesiącu, a ja prowadzę firmę i sporo rozmawiam.

Ciekawe natomiast kiedy Play się zeszmaci. Zmienił się tam prezes i pewnie zaczną równać do średniej krajowej. Oby nie.
    • xdt Klienci Orange wściekli na program partnerski P... 08.09.09, 01:01
      Ale się tu reklamujecie o hoho.
    • adamo011 Klienci Orange wściekli na program partnerski P... 08.09.09, 06:31
      MIALEM 4 TELEFONY W ORANGE ,wczesniej w IDEI przez 8 lat ,po
      przeniesieniu sie do INNEGO operatora moje rachunki zrobily sie
      nieistotne finansowo,polecam zmiane operatora,zaoszczedzisz kupe KASY.
      Z moich wyliczen wynika ze rocznie to jest okolo 1500 zl a nie prowadze
      firmy tylko oplacam telefony w najblizszej rodzinie.Na koniec
      podsumowanie ORANGE=DZIADOSTWO !!! pozdrawiam firme ORANGE i zycze jak
      najmniej klientow.
    • vgrin Klienci Orange wściekli na program partnerski P... 08.09.09, 08:36
      Ja pozostale punkty wymienilem na "pakiety zlotowek" dla siebie i dziewczyny i
      po problemie. Nie ma co sie spinac z takiego powodu.
    • gall.anonim.pn Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 10:42
      "Najzabawniejsze" jest to że w siostrzanym programie O! www.program-o.pl nie da się zamówić w ogóle żadnej nagrody poza usługami TP SA które są całkowicie nieopłacalne (przelicznik złotówek na punkty kompletnie z kosmosu). Przy wyborze jakiejkolwiek nagrody materialnej podczas akceptacji zamówienia wyskakuje "błąd systemowy". I tak od trzech dni, na jakiejkolwiek przeglądarce. Widocznie tak ma być.

Przyznam,że jak LOT wchodził do kolejnych programów lojalnościowych to niewykorzystane punkty automatycznie przechodziły, a nawet otrzymywałem punkty powitalne w nowym systemie. A tu? Bęc i kilka tysięcy punktów w piach.
      • mariuszr_77 Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 10:56
        gall.anonim.pn napisał:

> Przyznam,że jak LOT wchodził do kolejnych programów lojalnościowych to niewykor
        > zystane punkty automatycznie przechodziły, a nawet otrzymywałem punkty powitaln
        > e w nowym systemie. A tu? Bęc i kilka tysięcy punktów w piach.
        >

Wystaw na allegro doładowania. Mi udało się wyciągnąć 180 zł za 5650 pkt.
      • kalmar1967 Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 13:19
        Program Profit to złodzieje i oszuści !!!
        Jeśli masz telefon w orange abonament, to w ogóle nie możesz wydać punktów nawet na usługi w Orange - jak powiedziała konsultantka, po prostu ktoś zapomniał że jest aktualnie taki plan taryfowy - choć jest on dla wszystkich!
        Mam ponad 5600 punktów - mogę sobie kupić sprzęt AGD - ale najtańszy kosztuje ponad 20000, - mogę sobie kupić akcesoria - oczywiście, że nie ma nic dla żadnego z moich 6 telefonów, mogę sobie kupić usługi i pakiety - ale akurat dla mojego planu taryfowego nie ma bo nie (opisałem wyżej). Jedynym wyjściem jest podarowanie ich komuś innemu, kto ma telefon na kartę. Lub kupienie sobie zestawu startowego i doładowanie tegoż, ale po jaką cholerę, skoro już mam telefony abonamentowe i nie jest mi kolejny numer potrzebny...

A wspomniany program o! w tp też zakończył działalność...
        • gosiaczek72 Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 22:53
          Jestem w podobnej sytuacji. Uzbierałam prawie 5000 pkt i nie mogę
          prawie nic z nimi zrobić. Niedawno przedłużyłam umowę z Orange.
          Pytałam o punkty profit i powiedziano mi że zasady się nie
          zmieniają. Namówiono mnie na "najkorzystniejszą" ofertę (ale chyba
          nie dla mnie, tylko dla nich)ORANGE ABONAMENT. A teraz okazało się
          że w tym cudownym abonamencie nie ma możliwości wymiany punktów
          profit na rozmowy.
          SKANDAL! Jedyne rozwiązanie to podarować punkty komuś ... ale chyba
          nie po to zbieramy punkty...
          Żałosne!
          W przyszłym roku na pewno nie przedłużę z nimi umowy. Tak się nie
          traktuje stałych klientów!

A może by tak zbojkotować Orange?
          Dzień bez wykonywania rozmów z tel. w sieci Orange? Co Wy na to?

• jestembond Re: Klienci Orange wściekli na program partnerski 08.09.09, 11:01
      qaczka1 napisał:

> Podsumowując - Orange gratulujemy samopoczucia i pomysłów. Moje
      > kolejne nr w tej sieciu ropoczęły już wędrówkę w nowe objęcia. Coś
      > czuję, że po sukcesie programu Profit, nie tylko moje numery

Dla mnie Orange był spalony jeszcze za czasów Idei. Jak tylko pojawiła się TPSA
      - bum, koniec. Po prostu TPSA nie jest wiarygodnym partnerem. I choćby złote
      góry mi obiecywali - sorry Winetou. TPSA długo sobie u mnie pracowała na taką
      opinię.
    • dialog Nie jest tak źle.. 08.09.09, 11:02
      Zaskoczony koniecznością wykorzystania punktów profit do 15 września,
      postanowiłem ponegocjować z Orange. Wkrótce mam przedłużyć umowę, a punkty z
      profit zawsze przeznaczałem na zakup nowego telefonu. Obawiając się, że utracę
      taką możliwość, chciałem poprosić o wcześniejszą ofertę przedłużenia umowy.
      Usłyszałem, że osoby, które planują przedłużenie umowy, mogą korzystać z
      punktów do końca roku- tylko, jeśli będzie to związane z samą umową.
      • pernach Re: Nie jest tak źle.. 08.09.09, 14:29
        Dialog, na spokojnie zastanów się czy opłaca Ci się w to brnąć głębiej,
        przeanalizuj oferty innych operatorów.
        • business3 Nie jest źle - jest beznadziejnie. W Orange! 08.09.09, 22:33
          Nie jest źle - jest beznadziejnie. W Orange!

pernach napisał:

> Dialog, na spokojnie zastanów się czy opłaca Ci się w to brnąć głębiej,
          > przeanalizuj oferty innych operatorów.
    • beamas1053 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 11:03
      Wynoszę z się z orangu.
      • everettdasherbreed Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 12:07
        Era i Plus to też syf, pociesz się.
    • gandalf38 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 11:10
      Nie wiem, czy to taki wielki problem, zastąpili jeden program partnerski
      innym. Przecież takie rzeczy się zdarzają, nic na tym świecie nie trwa
      wiecznie. Miesiąc na wykorzystanie punktów to chyba nie jest tak mało czasu.
    • heretique Czas na program nielojalnościowy 08.09.09, 11:13
      Ja też sobie nazbierałem trochę punkcików w Proficie i mógłbym liczyć na
      całkiem solidny rabat przy zakupie nowego telefonu (ponad 100 złotych!).

Zamykając program lojanościowy Profit, Orange nieświadomie chyba proponuje
      klientom program nielojalnościowy "przechodzę do Ery/Plusa/Playa".
    • mulok Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 11:20
      ja tylko czekam aż mi się umowa skończy i uciekam do innej sieci, bo oszukali
      mnie już 2 razy, a z tymi punktami to będzie już 3 raz :(
      • bibibibi1 Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 09.09.09, 00:00
        To i tak długo dawałeś się dymać....
        Przykre.
    • adresik Oto jak mnie zrobili w wała 08.09.09, 11:26
      Chciałem wymienić pozostałe punkty na minuty w Orange. Wysłałem sms-a o
      właściwej treści pod wskazany numer. Po chwili dostałem sms-a zwrotnego o treści
      "zamówienie dla numeru XXX zostało przyjęte do realizacji. Masz 10 minut na
      odwołanie zakupu. W tym celu wyślij ANULUJ na numer itd". Minęło 10 minut i
      otrzymałem sms-a o następującej treści: "Błędna komenda. Zamówienie nie może być
      zrealizowane. Informacje o komendach i saldzie konta znajdziesz na stronie
      www.orange.pl". Oczywiście nie będę dodawał, że komenda była właściwa (zgodna z
      tym co pisze na stronie) i ilość punktów również była wystarczająca. Skoro
      najpierw otrzymałem sms-a z informacją, że zamówienie zostało przyjęte do
      realizacji to chyba logiczne, że komenda była prawidłowa bo przecież nie
      przyjmowaliby do realizacji zamówienia z błędną komendą. I najlepsze na koniec -
      koszt takiego sms-a to 1,22 (z VAT). Wysłałem dwa takie sms-y (bo pomyślałem, że
      może to przypadek, że jakiś błąd). Niestety - dwukrotnie otrzymałem info że
      zamówienie zostało przyjęte i dwukrotnie dostałem info że błędna komenda.
      Zapłaciłem 2,44 zł... Oczywiście 2,44 zł to kwota śmieszna ale jak można brać
      kasę za coś, co jest złe.
      • odyssey_2008 kto może otrzymać doładowanie 08.09.09, 13:28
        kto może otrzymać doładowanie

Użytkownicy telefonu na kartę w Orange, w ofertach: Orange POP, Nowy POP, Idea
        POP, Nowe Orange Go, Orange Go, Nowy Twój Mix, Twój Mix, Idea MIX, Nowy Mix dla
        Firm, Firma Mix.

www.orange.pl/portal/map/map/profit_services_category?TARGET=PROFIT_CHARGE
        • business3 Właśnie "doładowałeś" konto zarządu tego nierządu! 08.09.09, 22:35
          Właśnie "doładowałeś" konto zarządu tego nierządu!

odyssey_2008 napisał:

> kto może otrzymać doładowanie
          >
          > Użytkownicy telefonu na kartę w Orange, w ofertach: Orange POP, Nowy POP, Idea
          > POP, Nowe Orange Go, Orange Go, Nowy Twój Mix, Twój Mix, Idea MIX, Nowy Mix dla
          > Firm, Firma Mix.
          >
          > www.orange.pl/portal/map/map/profit_services_category?TARGET=PROFIT_CHARGE
        • darekow07 Re: kto może otrzymać doładowanie 10.09.09, 12:47
          Hej, a nie wiesz, czy jak doladuje za pomoca punktow profit orange go, to czy zalapapie sie na te promocyjne godziny do wygadania?
      • zdzisiek_2 Re: Oto jak mnie zrobili w wała 08.09.09, 14:52
        adresik napisał:

> I najlepsze na koniec
        > -
        > koszt takiego sms-a to 1,22 (z VAT).

To w Orange kasują za SMS systemowe ? To jakaś paranoja !
      • luster Re: Oto jak mnie zrobili w wała 08.09.09, 22:50
        Mnie też tak zrobili.
        I co się okazało? Że doładowanie jest na "Nowy Mix dla
        Firm", ale już nie "Nowa Firma Mix". 4 SMSy z próbami, 5 prób połączenia się z
        infolinią (która sama rozłaczała) - 10,98pln które jeszcze na tym kancie
        dodatkowo zarobili.

Jak na program lojalnościowy naprawdę nieźle potrafią człowieka wkurzyć.

Na szczęście mój telefon doładowuje tylko dla zachowania numeru. A na drugim w
        rodzinie to już ostatnia umowa z nimi i marsz do Ery lub Plusa.
    • westdream Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 11:41
      Informacja o wymianie punktow byla juz na poczatku sierpnia na stronie orange.
      Ponad miesiac na wymiane.
      Stary-lojalny klient w kazdej sieci jest traktowa po macoszemu, kazda siec tak
      dziala. Czesc osob przedluza umowy bez przeanalizowania warunkow umowy, czysty
      zysk dla operatora.
      Irytujace jest to, ze trzeba walczyc o lepsze warunki (jestem w tej sieci,
      wczesniej Idea juz ponad 8lat), ale zadna siec nie ma prostegu programu
      lojalnosciowego.
      Zostalem w orange bo kazdej sieci trzeba walczyc. Wole tam gdzie wiem jak;)
      • business3 Jesteś Judym i Siłaczka w jednym... 08.09.09, 22:36
        Jesteś Judym i Siłaczka w jednym...

westdream napisał:

> Informacja o wymianie punktow byla juz na poczatku sierpnia na stronie orange.
        > Ponad miesiac na wymiane.
        > Stary-lojalny klient w kazdej sieci jest traktowa po macoszemu, kazda siec tak
        > dziala. Czesc osob przedluza umowy bez przeanalizowania warunkow umowy, czysty
        > zysk dla operatora.
        > Irytujace jest to, ze trzeba walczyc o lepsze warunki (jestem w tej sieci,
        > wczesniej Idea juz ponad 8lat), ale zadna siec nie ma prostegu programu
        > lojalnosciowego.
        > Zostalem w orange bo kazdej sieci trzeba walczyc. Wole tam gdzie wiem jak;)
    • malepiffko ktos jeszcze wierzy w "partnerskie" programy? 08.09.09, 11:43
      ludzie to naprawde sa dziwni. zbieraja 3 000 000 punktow zeby dostac
      toster.
      poza tym problem sztuczny. program zamykaja, zgodnie z regulaminem
      masz miesiac na wydanie punktow i o co tyle krzyku?
      • hubibubi Re: ktos jeszcze wierzy w "partnerskie" programy? 08.09.09, 12:10
        Dokładnie, zapowiedzieli, że program się kończy, dali miesiąc na wykorzystanie
        punktów, więc też za bardzo nie rozumiem o co chodzi???
        • stasiakp Re: ktos jeszcze wierzy w "partnerskie" programy? 08.09.09, 12:55
          nie wazne jest czy sensem bylo gromadzenie punktow przez lata. chodzi o to, ze
          orange przygotowujac sie do zamkniecia programu powinien sie przygotowac. a u
          nich w kazdej kategorii "nagrod" gadzetow bylo piec na krzyz. no sorry, zamykac
          moga ale niech kazdemu zapewnia ten gadzet, ktory sie wybralo. a tak, 99%
          procent osob moze sobie wymienic swoje punkty na jakies smieszne doladowania.
          • pernach Re: ktos jeszcze wierzy w "partnerskie" programy? 08.09.09, 14:37
            Jeśli ktoś zbierał na coś konkretnego to miesiąc to stanowczo za mało, zresztą
            pisałem już, że np. BP partnerclub, który też będzie należał do nowego programu
            lojalnościowego razem z orange, zapowiada że punkty ze starego programu przenosi
            do nowego!!! I co można uczciwie? Można, ale nie w orange!!!
        • business3 Chodzi o kasę :-) 08.09.09, 22:37
          Chodzi o kasę :-)

hubibubi napisał:

> Dokładnie, zapowiedzieli, że program się kończy, dali miesiąc na wykorzystanie
          > punktów, więc też za bardzo nie rozumiem o co chodzi???
    • paest Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 11:59
      ja dostałem sms z informacją o końcu 26 sierpnia a nie 6 sierpnia.
    • macaja Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 12:05
      UOKIK. - "Rozczarowanie klientów bierze się stąd, że po prostu nie czytamy
      umów, które podpisujemy, a w nich aż roi się od haczyków - dodaje"

Dobrze- stara śpiewka o nie czytaniu umów.
      Ale gdzie tu jest miejsce na odrobinę przyzwoitości ze strony operatora?
      Zaoszczędzili sobie trochę kasy, ale wdzięczności klientów sobie nie zaskarbią.
      Ja żegnam sie z orange w listopadzie. Bez żalu.
      • sappone Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 12:31
        A ja, zanim zdecyduję, poczekam na nowy program lojalnościowy w Orange, chodzą
        słuchy, że będzie ciekawy...
      • samogracz Re: Klienci Orange rozczarowani programem partner 08.09.09, 12:50
        Nie wiem, dla mnie tam miesiąc to nie tak mało czasu na wykorzystanie punktów.
        Poza tym jeżeli ktoś przedłuża umowę, to punkty może wykorzystać do końca roku.
        Pisał o tym rzecznik Orange na swoim
        blogu:blog.tp.pl/wojciechjabczynski/entry/nie_by%C5%82o_sezonu_og%C3%B3rkowego_i
        (komentarz nr 301)
    • nijakiemianoinnepozajmowano Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 12:26
      A ja jestem rozczarowany inną rzeczą, 4 reklamowe sms dziennie od jakiś tam firm wszystkie pasują do wzorca 7ddd i operator musi je blokować jeden po jednym, a ja muszę dzwonić.
      Nie wierzę, że ten ich system bazy danych nie daje większych możliwości.

To jest po prostu męczenie klienta.

Reklamy profitu też były irytujące i najczęściej nie warte kilku złotówkowych doładowań.

• incipit Jaki operator takie działanie - .ówniane 08.09.09, 12:53
      Jaki operator takie działanie - .ówniane. Całe szczęście, że nie mam z
      nimi nic od paru lat do czynienia.
    • agentkch1 Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 12:58
      witam niezgadzam sie w waszymi opiniami. ponieważ punkty profit można
      zbierac przez 3 lata a później przepadaj te najstarsze, a poztym punkty
      można tez wymienić na pocztę kwiatowa moze warto je tak spozytkowac
      a zmiany w programie nie zawsze ida w lepsza stron poczekamy do 16
      wrzesne kiedu beda znane mowe szczegóły programu

ps. Polacy zawsze znajda powód do narzekania a takei rezcyz to tylko w
      erze

pozdrawiam
    • salq Klienci Orange rozczarowani programem partnersk... 08.09.09, 13:31
      Wow, nigdy nie widziałem tylu pracowników Playa w jednym miejscu
      • business3 Dlaczego pracowników? Zadowolonych klientów-tak. 08.09.09, 22:41
        Dlaczego pracowników? Zadowolonych klientów-tak.

P.S. Niech ci żal dupy nie ściska - zawsze możesz przenieść numer.

salq napisał:

> Wow, nigdy nie widziałem tylu pracowników Playa w jednym miejscu
    • luxuryfan Orange jest do D. 08.09.09, 14:02
      Niestety jestem klientem IDEA/Orange od 2001 roku, czyli od 8 lat!
      Dopoki była IDEA nie mialem zastrzezen do dzialania BOKu, do
      PROFITu, do abonamentow - wszystko bylo ok. Od kiedy jednak pojawil
      sie ORANGE wszystko zaczelo sie zmieniac na gorsze - abonamenty,
      uslugi, kontakt z BOK (trzeba sie sporo nameczyc zeby polaczyc sie z
      konsultantem) itd. Osobiscie mam juz powyzej uszu, traktowania mnie
      jako dojnej krowy - place abonament Orange Premium w wys. 240 zł/m-c
      na jednym tylko numerze. CZesto uzywam tel. i najwiekszy rachunek
      jako zaplacilem wynosil 780 zl. w moim abonamencie punkty profit
      zbieraja mi sie podwojnie, wiec za 4 m-ce kiedy konczy mi sie umowa
      chcialem wymienic ok. 15000 pkt. na nowy drogi tel. z oferty i nagle
      przychodzi wiadomosc, ze zamiast PROFIT bedzie PAYBACK! OK - mowie,
      nie ma problemu! A tu okazuje sie ze punkty nie przechodza! No
      paranoja! To po co ja zbieralem te cholerne punkty! Musialem je
      wymienic na jakies walizki, bo na nic innego sie juz nie zalapalem.
      zostalo mi ok. 400 pkt., mojemu ojcu ok. 500, parterowi ok. 1000.
      zadne z nas nie moze skorzystac z doladowania. Dlaczego wiec nie
      mozemy polaczyc punktow? Bo nie i koniec! dlaczego nie ma nawet
      symbolicznych gadzetow - smycz, kubek, podkladka pod mysz czy inna
      pie... dla tych ktorym zostaly resztki punktow? dlaczego nie mozna
      przekazac ich na jakas org. charytatywna. kazdy moglby sam wybrac...
      Rzygam juz tym calym orangem. ciagle poza tym dzwonia z jakimis
      pie...mi a to karty kredytowe, a to ubezpieczenia, a to cos
      tam.... a ja wszystko juz mam bez ich pie.... pomocy
      Szczerze powiedziawszy czekam na koniec umowy i marze zeby od nich
      sp....
      jeszcze nie wiem tylko gdzie... innym polecam to samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka