Dodaj do ulubionych

Choroba kohlera I

25.11.10, 11:53
Witam moja obecnie 6 latka ma stwierdzona osteoporoze oraz MIZS ma również chore nerki(za duży poziom wapnia w moczu i awitaminoze)leczona w międzylesiu oraz w instytucie reumatologi bardzo boli ja często stopa w nocy i zrobiłam jej przeswietlenie:
Opis badania:lewa kośc łódkowata mniejsza od prawej,o nierównych zarysach,nieco wyższej gęstości,co sugeruje chorobę kohler I. moje pytanie czytałam ze sama choroba nie jest jakaś straszna ale jak powiążemy ja z reszta chorób mojej córki to czy nadal nie będzie grożna
dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • barbara.skrzynska Re: Choroba kohlera I 30.11.10, 08:32
      Witam! Muszę skonsultować się z naszym ortopedą
      • iwonkafi Dziekuje bede czekac 02.12.10, 20:08

• barbara.skrzynska Re: Choroba kohlera I 07.12.10, 13:05
      Witam! Nasz konsultant ortopeda dziecięcy podkreśla, że bardzo trudno jest udzielać porad nie badając dziecka, nie znając wyników badań. Przekazuje więc bardzo skrótowe informacje "Kohler I to jałowa martwica k.łódkowatej, przyczyna nie znana, z chorobą
      zasadniczą dziecka nie ma nic wspólnego, chyba że jest leczone sterydami. Leczenie: wkładki podpierające sklepienie podłużne, przy bólach fizykoterapia." Nie wiem, czy te informacje będą przydatne, ale nie było by uczciwym stawianie diagnozy czy wskazywanie leczenia bez badania. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka