Dodaj do ulubionych

Rolki dla 3 latki

22.04.11, 23:16
Moja córka marzy o rolkach, chcemy jej kupić rolko-wrotki, takie z jednym kółkiem z przodu dwoma z tyłu. Dziś słyszałam od sąsiadki, że nie powinno się kupować dzieciom w takim wieku rolek ponieważ nogi się kszatłtują, a obiążenie ztytułu ich noszenia może powodować skrzywienie kolan. Co sądzicie, proszę o pomoc z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ippon Re: Rolki dla 3 latki 02.05.11, 13:57
      moja córka miała niecałe 3 latka, jak zaczęła stawiać swoje pierwsze kroki na rolkach (normalnych). Szybko złapała równowagę, teraz ma 4 latka i już całkiem nieźle sobie radzi. Jednak szybko się nudzi,więc nie wydaje mi się, żeby twoja córeczka miała mieć jakieś problemy związane z jazdą na rolkach, czy wrotkach (dla dzieci jest to zabawa i 15 min. jeżdżenia od czasu do czasu raczej jej nie zaszkodzi. Ale przede wszystkim kup dobry kask dla małej, bo taki upadek może być bardzo niebezpieczny.
      • lutka27 Re: Rolki dla 3 latki 02.05.11, 23:36
        Kask już mamy od roweru, ale myślę dokładnie jak Ty, że to zabawa na 15 minut nie na cały dzień. Mimo wszystko na początku będzie to jazda tylko za rękę-bo 3 latka to jeszcze trochę mało.
        • scarlet_s Re: Rolki dla 3 latki 22.09.11, 20:50
          Moje dzieci jeżdżą od 3 r.ż i mają niestety koślawe nogi, ale raczej nie od rolek :)
          Zgadzam się, że raz na jakiś czas to nic się nie stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka