ato8 31.07.07, 23:46 Moja córka ma 14mies. Od pewnego czasu ma na dużym paluszku suchą, pękającą skórkę. Podejrzewam, ze to grzybica. Czy muszę iść do lekarza, pewnie prywatnie, czy mogę sama sobie z tym poradzić?Paznokieć wygląda ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara.skrzynska Re: grzybica stóp? 01.08.07, 10:03 Witaj Ato8! Z Twojego opisu sądząc nie wygląda to na grzybicę. Początki grzybicy najłatwiej zaobserwować pomiędzy paluszkami. Może to być np niedobór witamin. Dobrze byłoby sprawdzić u dermatologa, nie potrzeba do tego skierowania i nie musisz iść prywatnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynaw1801 Re: grzybica stóp? 30.04.08, 14:13 Mój 5 letni synek również ma popękane paluszki u stóp, nie wiem co mam dalej z tym robić, byłam u lekarzy, smaruję maściami i nic nie pomaga, bardzo proszę o rozwinięcie tematu!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: grzybica stóp? 05.05.08, 10:32 Witaj ato8! Grzybica objawia się najczęściej na skórze pomiędzy palcami oraz na paznokciach. Przyczy pękania skóry na paluszkach mogą być bardzo różne np. brak niektórych witamin np. A lub E, może też wynikać z zaburzeń w wydzielaniu potu - skóra nadmiernie sucha, wymaga wtedy nawilżania, niestety na podstawie opisu nie można stawiać diagnozy. Czy pytałaś o to pediatrę? Najlepiej jednak skontaktować się z dermatologiem, do którego nie potrzeba skierowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś