Dodaj do ulubionych

Rowerek Biegowy - pomocy

IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 19:38
Chcę kupić mojemu 2,5 letniemu domownikowi rowerek biegowy, ale jest taki wybór, że nie wiem co jest dobre a co nie? Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie. Ktoś zna jakąś firmę godną polecenie produkującą takie rowerki??
Będę baaaardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
p
Obserwuj wątek
    • wariamiktoria Re: Rowerek Biegowy - pomocy 27.05.11, 09:01
      Mam dwa miejsca godne polecenia babymouse.pl/pl/rowerki-biegowe i www.aktywnysmyk.pl/
    • ekspert_aktywnerodzicielstwo Re: Rowerek Biegowy - pomocy 28.05.11, 20:54
      Witam,

Nie bardzo mogę reklamować jakąś firmę, ale mogę powiedzieć, że takie rowerki ostatnio cieszą się dużym zainteresowaniem, a specjaliści bardzo dobrze się o nich wypowiadają. Także warto prześledzić temat. Już ma Pani informację na forum gdzie szukać. Może inni rodzice też się przyłączą do wątku, coś podpowiedzą i podzielą się swoimi doświadczeniami.

Ja dodatkowo polecam zerknięcie na hulajnogi trójkołowe. Też bardzo fajne pojazdy dające dużo frajdy smile Są lekkie, łatwo je ze sobą wszędzie zabrać i pomagają np. w szybszym dostaniu się do przedszkola.

Pozdrawiam serdecznie,
      Marta Cholewińska-Dacka
      • zmorapotwora Re: Rowerek Biegowy - pomocy 28.05.11, 22:11
        a ja polecam poczytac sobie tutaj.:www.aktywnysmyk.pl/content/52-dobor-wielkosci-rowerka-biegowego i inne artykuły aktywnego smyka
        własnie kilka dni temu bylismy z naszym niespełna 2letnim smykiem w sklepie z zamiarem kupienia takiego rowerku i...nie kupilismy. Młody byl kompletnie nie zainteresowany. Za to jak zobaczyl rower 3kolowy oszalal z radosci. Dlatego z własnego doswiadczenia proponuje najpierw sprawdzic czy dziecko w ogole interesuje taki rowerek-to droga inwestycja w koncu
    • el_elefante Re: Rowerek Biegowy - pomocy 08.06.11, 12:58
      Wybierz coś najtańszego, co wygląda w miarę solidnie, ewentualnie z hamulcem ale na tylne koło i z możliwością dużych regulacji siodełka i kierownicy. I jeszcze jedno ważne - im lżejszy, tym lepszy - dla ciebie smile
      Równie dobrym rozwiązaniem jest kupienie używki na allegro, np sprawdzony kettler za niewielkie pieniądze.
    • blue25 Re: Rowerek Biegowy - pomocy 08.06.11, 14:11
      Mój synek i ja bardzo jesteśmy zadowoleni z drewnianego laufrada (Easy Rider) własnie z powodu jego małej wagi. Syn go dostał, gdy miał 1,5 roku i przez pewien czas oswajał się z nim i prowadził za rączki i kręcił kołami. Kilka miesięcy później zaczłą nim śmigać po podwórku.
      Moim zdaniem warto, by taki raowerek miał blokadę na kierownicy, wtedy dziecko szybciej opanuje rowerek. Potem blokade można zdjąć.
      Ja korzystała z porad na Aktywnym Smyku, ale rowerek kupiłma przez internet.
    • Gość: LIKEaBIKE Re: Rowerek Biegowy - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:00
      Jeżeli chodzi o wybór odpowiedniego rowerka, to decydującym parametrem jest wewnętrzna długość nóżki dziecka. Rowerek powinien być tak dobrany, żeby maluch siedząc na siodełku mógł swobodnie oprzeć stopy na podłożu i delikatnie ugiąć nóżki. Zmierz długość nóżki dziecka i odnieś tą wartość do zakresu wysokości siodełka podawanego przez producenta.
      Kupując rowerek biegowy pamiętaj, że jest to zwykle inwestycja na 2-3 lata dlatego warto pomyśleć o produkcie, który wytrzyma tak długi okres intensywnego użytkowania. Nie licz na to, że najtańsze produkty będą w stanie spełnić te oczekiwania, chyba że zakładasz, że rowerek będzie używany przez max. kilka miesięcy.
      Istotnym parametrem jest waga. Lekki rowerek to komfort dla dziecka i dla rodzica ( często trzeba go będzie nosić wracając z długiego spacerusmile.
      Zwróć uwagę na to aby rower posiadał blokadę skrętu kierownicy zabezpieczającą przed gwałtownym skręceniem przedniego koła, które może spowodować upadek. Dodatkowe certryfikaty bezpieczeństwa będą gwarancją , że rower został wykonany z materiałów całkowicie bezpiecznych dla malucha.
      Pamiętaj, aby od pierwszych chwil przyzwyczajać dziecko do jazdy w kasku. Bezpieczeństwo dziecka jest absolutnym priorytetem.
      Jako dystrybutor rowerków LIKEaBIKE (ale przede wszystkim jako rodzice) polecamy jeden z oferowanych przez nas modeli. Porównanie rowerków LIKEaBIKE znajdziesz tutaj: www.likeabike.com.pl/i36,porownanie-rowerkow.html
    • Gość: Małgosia Re: Rowerek Biegowy - pomocy IP: 195.164.97.* 15.06.11, 11:31
      Witaj ja proponowałabym rowerek Kettlera. Wygląda na to ,że mały jest dość wysoki więc kółka 12,5 cala to akurat. Mój syn śmiga bardzo szczęśliwy. Małgosia.
      • vveygerr Re: Rowerek Biegowy - pomocy 28.06.11, 18:01
        Polecam to co znam do tego myślę w dobrych cenach:
        Wersja oszczędna: kettler speedy 12,5 cala w kolorze niebieskim dla chłopaka

wersja bogatsza, z błotnikami, kettler air sprint racing - wersja dla chłopaka.

Powyższe rowerki mają też wersję różowe znajdziesz je tutaj: rowerki biegowe

Pozdrawiam
        • domi_33 Re: Rowerek Biegowy - pomocy 04.07.11, 22:00
          ja nie mam bo nasz też od razu wsiadł na trójkołowca a poza tym jest tak szybkim smykiem, że nie dogoniłabym go na tym biegowym, ale na moim rówieśniczym forum po burzliwych dyskusjach większość wybrała jednak puky. o taki, więc pewnie jest najfajnieszy. smile
          www.aktywnysmyk.pl/39-rowerki-biegowe-puky
          • vveygerr Re: Rowerek Biegowy - pomocy 11.07.11, 11:07
            Puky dobra niemiecka firma w sumie tak samo jak Kettler różnica jest tylko taka iż rowerki biegowe kettler produkuje w Chinach natomiast Puky w Niemczech smile

Zastanawiam się tylko dlaczego dyskutując o rowerkach mówimy ciągle o 3 firmach niemieckich: Kettler, Hudora, Puky oraz rzadziej o jednej firmie holenderskiej Giant ?

Do teraz nie ma polskiego producenta ? ? ?
      • Gość: Tadeusz Re: Rowerek Biegowy - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 21:47
        Witam serdecznie szczęsliwych posiadaczy rowerków biegowych oraz ich pociechy.

Polecam rowerek biegowy kettlera model Air SPRINT mamy taki od kwietnia.
        Rowerek wykonany jest bardzo starannie z iście niemiecką precyzją. Hamulec dziecko nauczyło się obsługiwać po około 10 dniach teraz potrafi pędzić z górki na pazurki i zahamować z piskiem opon czego bardzo się boi mamusia >wink. Rowerek u nas w sklepie kosztuje 359 zł ale zakupu dokonaliśmy przez internet w sklepie ToysLand.pl za 289,00 zł więc różnica jest ogromna. Oczywiście dochodzi koszt wysyłki ale wyniósł on 13,50 zł za kuriera.

Pozdrawiam
        Tadeusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka