Dodaj do ulubionych

Syn stawia stopy do środka

09.03.08, 18:58
Witam proszę o radę mój syn ma 20 miesięcy i bardzo stawia stopy do
środka.Stawia je tak że aż się przewraca.Chodzimy z nim do ortopedy
mówi że to normalne ale ja się martwię powinna być poprawa a tu
nic.Czy ktoś zna dobego ortopedę z Katowic i okolic Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • mik-lo Re: Syn stawia stopy do środka 15.03.08, 00:00
      Moja córka też stawiała stopy do środka, może nie aż tak bardzo, ale dało się to
      zauważyć i do tego ma koślawe kolana i stopy płasko koślawe, pani doktor
      powiedziała, że takie stawianie stóp do środka raczej nie skorygują żadne
      wkładki i obuwie ortopedyczne, które córka nosiła, jedyne co to mam zwracać jej
      uwagę w trakcie chodzenia, siedzenia na układanie stóp lekko na zewnątrz.
      Wyglądało to tak, że miałam obsesję na tym punkcie i ciągle ją upominałam,
      zresztą mąż podobnie, ciągle konsekwentnie powtarzaliśmy jej: stópki na boczki,
      teraz już tylko w skrócie: Kasia nogi i wie o co chodzi. To naprawdę zadziałało,
      sama się teraz pilnuje i praktycznie nie daje stóp do środka, czasem jeszcze
      lewa stopa jej "nie słucha". Z tym że jak zaczęłam to upominanie to córka miała
      4 lata więc rozumiała o co chodzi, a teraz ma już 6. Bądź po prostu czujna i jak
      synowi to nie będzie przechodzić, a będzie już rozumiał o co chodzi to pozostaje
      ciągłe pilnowanie, które powinno zaprocentować.
      • urszula300 Re: Syn stawia stopy do środka 18.03.08, 16:55
        witam moja corka ma 25 miesiecy i tez stawia stopki do srodka bylam z nia na
        gimnastyce korekcyjnej instruktarz wcale ja te cwiczenia nie zainteresowaly no
        ale kazano cwiczyc codziennie przez 15 minut za 6 miesiecy do kontroli lekarz
        powiedzial ze do 3 roku wszystko powinno wyjasnic pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka