syla27 03.10.08, 12:05 Chciałabym zakładać te buciki córce profilaktycznie, jednakże one wewnątrz są całkiem płaskie, czy nalezy dokupić do nich wkladkę profilaktyczną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniulka_25 Re: buty Tombut 03.10.08, 22:15 Moja córka biega po domu w trzewikach/kapciach profilaktycznych Tombut. Mają usztywnioną piętkę i odpowiednią podeszwę, wewnątrz są płaskie. Uważam że są super, całe ze skórki. Julka w nich "biega", widać że są wygodne. Ostatnio jak byłam na wizycie u pediatry zostałam pochwalona za to że córka nosi odpowiednie obuwie a nie sztuczne śmierdzące plastiki z ccc lub innego marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
syla27 Re: buty Tombut - proszę o specjalistyczną radę 06.10.08, 08:34 no wlaśnie, one sa plaskie, nie powinny być wyprofilowane? Odpowiedz Link Zgłoś
maniulka_25 Re: buty Tombut - proszę o specjalistyczną radę 06.10.08, 16:20 Podeszwa na zewnątrz jest wyprofilowana ! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: buty Tombut - proszę o specjalistyczną radę 07.10.08, 09:52 Witaj syla2! Jeśli dziecko rozwija się normalnie i ortopeda nie stwierdza wad stóp to wkładki profilowane nie są potrzebne. One "rozleniwiają" mięśnie, one pracują i nie wzmacniają się. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: buty Tombut 07.10.08, 09:56 Coś jeszcze - zdrowemu dziecku wystarczą buciki z podyższoną cholewką, usztywnioną piętką, dobrze trzymającą stopę. Jeśli w podeszwie jest zmodyfikowany obcas Thomasa, to on dodatkowo stabilizuje nózki w czasie chodzenia. Mam nadzieję, że moje rady są wystarczajace. Pozdrawiam raz jewszcze Odpowiedz Link Zgłoś
syla27 Re: buty Tombut 07.10.08, 11:53 Dziękuję bardzo za odpowiedzi, wszystkie moje watpliwości zostały wyjaśnione Odpowiedz Link Zgłoś