evit.a 15.08.09, 19:05 moja corka ma poglebiajace sie plaskostopie ,mam problem z zakupieniem jej obuwia --ma wysokie podbicie i szerokie stopy , a buty przeznaczone sa dla nozek raczej szczuplych .Jakie obuwie powinnam jej kupic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara.skrzynska Re: plaskostopie 17.08.09, 08:22 Witaj evit.a! Ile lat ma Twoja córeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a Re: plaskostopie 29.08.09, 16:06 Moja corka konczy w listopadzie 5 lat ,rozmiar buta ma 28- 29 ,wczoraj przymierzalam jej tenisowki tragedia wszystkie sa na szczuple stopki a idzie do grupy przedszkolnej do 5 latkow w szkole,moze ja przesadzam ze ma zbyt szerokie stopy ,ale trudno dostac dla niej obuwie ,chyba ze zle szukam .Dziekuje za odp.a przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: plaskostopie 31.08.09, 11:53 Witaj! kolejne pytanie, czy córeczka nosi wkładki, czy ortopeda nie zalecił jakiś specjalnych butów? Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a Re: plaskostopie 06.09.09, 15:40 Niestety zalecil noszenie ortopedycznych butow z wkladka <zalecil masaze na rechabilitacji >,A jak wiadomo takie obuwie drogie ,lecz zaczyna chodzic dziwnie i nie pozostaje mi nic innego jak jej kupic ,chociaz u mnie krucho z pieniedzmi,to dziewczynka szkoda by chodzila jak kaczuszka . Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: plaskostopie 07.09.09, 08:03 Witam! Przepraszam ale ciągle jeszcze mam pytania. Czy mają być zrobione wkładki czy to mają być buty już z odpowiednim profilowaniem? Moje pytania zmierzają do tego, żeby wybrać jakieś buty nie za drogie - a są na polskim rynku takie. Napisz, gdzie meiszkasz, bo może skantaktuję Cię z jakimś producentem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a Re: plaskostopie 25.09.09, 17:28 Mieszkamy w szczecinie do przychodni dostac sie to koszmar do 3 mesiecy rejestracja, a ja chce zapisac dzieci na sklodowska do specjalistycznej przychodni w szczecinie.Patrzylam juz na ceny buty po domu 100zl sa juz z wkladka.a buty do chodzenia na co dzien nawet do 200 zl -ceny straszne i tylko na jeden sezon ,bo na zime znowu trzeba inne kupic.I dziekuje za zainteresowanie --Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.skrzynska Re: plaskostopie 28.09.09, 08:25 Witam! Nie napisałaś, jakie mają być wkładki. nie wiem czy w tych butach po domu są naprawdę wkładki czy tylko delikatne podparcie łuku podłużnego? Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a Re: plaskostopie 28.09.09, 10:48 Witam --do doktora, ktorego chcialam bardzo sie zarejestrowac do konca roku juz nie ma szans, ale udalo mi sie do innej pani dr ,wiec o wszystko wypytam i odezwe sie po wizycie ,ktora mamy na czwartek 1 szego pazdziernika .Pozdrowienia ze Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a Re: plaskostopie 05.10.09, 09:17 Witam jestesmy po wizycie u ortopedy i dr stwierdzila ,ze moja corka nie musi miec butow ortopedycznych, wystarcza cwiczenia- tj.siedzenie po turecku,ukladanie nog w druga strone przy chodzeniu ,to bedzie raczej trudne w wykonaniu mojego dziecka ,ale starm stosowac sie do tych zalecen ,chociaz mam obawy czy faktycznie te cwiczenia jej cos pomoga i te buty bedzie trzeba kupic jednak w niedlugim czasie .Pozdrowienia . Odpowiedz Link Zgłoś