Dodaj do ulubionych

Czolem ....Podworkowicze!

22.05.16, 08:27
nastal kolejny piekny, wiosenny dzien.
Zycie toczy sie dalej.
Zycze Wszystkim milej, spokojnej niedzieli!
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Czolem ....Podworkowicze! 22.05.16, 09:36
      Czołem! smile

Optymistycznie:

http://i67.tinypic.com/25u2vxd.jpg
      http://i68.tinypic.com/ka2009.jpg
      • k.karen Re: Czolem ....Podworkowicze! 22.05.16, 10:07
        Czołem! Dzień dobry, Wszystkim smile

Marzy mi się choć jeden dzień bez polityki...

Wspaniałej, słonecznej, radosnej i kolorowej niedzieli smile smile
        • 1zorro-bis Re: Czolem ....Podworkowicze! 22.05.16, 11:21
          Karen....mnie tez! Ale co gazete otworzysz albo TV wlaczysz to albo zamachy, katastrofy i polityka....
          Takie czasy.....smirk
          • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 23.05.16, 13:40
            Politykierstwo to uzależnienie, podobne do alkoholizmu. :0
            • 1agfa Re: Czolem ....Podworkowicze! 23.05.16, 13:56
              Czuku - chce się czy nie, polityka wrednie włazi do każdego, drzwiami i oknami. Nie trzeba nawet włącząć TVPis (czego nie robię). Jest obecna w zaciętych twarzach ludzkich, w idiotycznych teoriach spiskowych kolportowanych w środkach komunikacji, w sąsiedzkich mimowolnych sporach i w podziałach w rodzinach - podziałach zda się już nie do zasypania!!
              Tak jest, to chore...
              Od początku widzę jednego winnego. Byłoby lepiej, gdyby posadził drzewo, zbudował dom itp...

czuk1 napisał:

> Politykierstwo to uzależnienie, podobne do alkoholizmu. :0
              • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 23.05.16, 15:08

Zgadza się agfo. Pozdrawiam Cię serdecznie smile
                • 1agfa Re: Czolem ....Podworkowicze! 24.05.16, 14:32
                  Ja także Czuku pozdrawiam i dziękuję smile; rzadko bo rzadko, ale miło jest się spotkać na forum; tym sposobem czas politycznie nieznośny wydaje się znośniejszym. Jak zwykle pogrążony jestem "z uszami" w absorbującym realu.

czuk1 napisał:
                  >
                  > Zgadza się agfo. Pozdrawiam Cię serdecznie smile
                  • k.karen Re: Czolem ....Podworkowicze! 24.05.16, 21:19
                    Dobry wieczór, Wszystkim smile

Agfo, jak dawno nie czytałam Twoich opisów przyrody! Jak miło, że przypomniałeś o swoim ogrodzie smile

Bardzo żałuję, że nie ma Cię na Facebook, mógłbyś obejrzeć moje kwiaty, na pewno by Ci się spodobały. Codziennie od ponad roku publikuję tam po jednej fotografii. Tu źle się wkleja, trzeba przez jakiś hosting zdjęć.

Pozdrawiam Cię serdecznie smile smile smile
                    • 1zorro-bis Re: Czolem ....Podworkowicze! 24.05.16, 22:46
                      Agfo! Warto! Karen chyba dniami i nocami po ogrodach lazikuje, zeby kwiaty fotografowac!big_grin
                      • hardy1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 24.05.16, 23:18
                        ... żeby tylko Karen łazikowała... jeszcze te kwiaty podgląda smile

Hej, dawno nie widziany Czuku, i i Agfo z rzadka gościu, niestety jak i ja.
                        • 1zorro-bis Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 07:10
                          ano podglada i fotografuje! Dobrze ze tylko kwiaty.....big_grin
                          • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 09:26
                            1zorro-bis zaniepokoiłem się moim - "cha, cha..." czytając Twoje - "Ha, ha,..." wink
                            Uspokoiłem się ...czytając w sieci:

Która forma jest bardziej poprawna
                            (chodzi o śmiech): cha cha czy ha ha?
                            Obie są jednakowo poprawne – możemy się śmiać na dwa sposoby. smile
                            • hardy1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 26.05.16, 09:13
                              ... w zależności od charakteru intonacji przy śmiechu... bardziej twardo czy miękko tongue_out
                        • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 09:21
                          Pozdrowionka dla całego Podwórka. smile
                          Mało wchodzę na Podwórko ... walczę z webbrygadą FR.

A w ogóle ..... w co emeryt może bawić się na artystycznym podwórku ?
                          Obrazy, wystawy, wernisaże, sprawy.... smile
                          • 1agfa Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 13:39
                            Cześć Wszystkim smile Czuku, jesteś optymistą; udanych poczynań (chociaż uważam tę walkę za beznadziejną: "...gadał dziad do obrazu..." wink) Ale masz rację, próbować trzeba, zawsze. Argumenty są mocne i jasne, konkretne. Może nareszcie komuś łuski opadną z oczu.

czuk1 napisał:

> Pozdrowionka dla całego Podwórka. smile
                            > Mało wchodzę na Podwórko ... walczę z webbrygadą FR.

Forum artystyczne? Taka chwila nadeszła. Uniwersalne jest, jak to Podwórko; wiadomo że każdy znajdzie kącik dla siebie.
                            Teraz na mnie czekają (trzęsienie ziemi, a potem napięcie będzie narastać) Goście.
                            suspicious
                            Goście z daleka.
                            Wszystkim pozdrowienia smile

> A w ogóle ..... w co emeryt może bawić się na artystycznym podwórku ?
                            > Obrazy, wystawy, wernisaże, sprawy.... smile
                            • 1zorro-bis Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 14:13
                              Czuku....Twoje "cha, cha, cha" moze sie mylic z "cza, cza, cza"....big_grinbig_grinbig_grin
                              • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 14:36
                                Już piszę teraz "ha, ha..."
                                Nie tańczę "Czaczy" .... smile,smile,smile
                                • czuk1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 25.05.16, 14:39
                                  Musimy doprowadzić do odblokowania TK, który - żeby było jasne - sam się zablokował - mówi "Gazecie Polskiej" prezes PiS Jarosław Kaczyński.
                                  ....na to moje ha ha ha i wink
                                  • hardy1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 26.05.16, 09:17
                                    Metoda nadprezesa - zablokować TK - oświadczyć, że TK "sam się zablokował" - oświadczyć, że pomoże w odblokowaniu poprzez wymianę -... a na końcu widzę dla niego już nie TS, tylko zwykły KK... jest paragraf o "sprawstwie przywódczym"...
      • 1agfa Re: Czolem ....Podworkowicze! 23.05.16, 13:46
        Oby, Sorellino smile

sorel.lina napisała:

> Czołem! smile
        >
        > Optymistycznie:

(...)
    • 1agfa Re: Czolem ....Podworkowicze! 23.05.16, 14:26
      Na działce smutno. Wczesną jesienią z rozmaitych powodów nieco zaniedbana, ale i wiosną (np. ustawiczne trudności w znalezieniu kogoś od zgrabienia liści - dębowe zbijają się w twardą blachę, warstwę grubą i nieprzepuszczalną dla słońca, a dębów dostatek; nie ma bezrobocia? tongue_out). Najdzielniejsze bohaterskie krokusy i przebiśniegi z trudem, ale przebijały się przez tę warstwę, potem tulipany i szafirki rozkwitły bogato, choć z opóźnieniem. Nareszcie jest z grubsza wygrabione, skoszone co było potrzeba. Ogólnie jest susza na mazowieckich piaskach, trochę krzewów uschło, zwłaszcza "padło" na derenie sibirica o pięknych szkarłatnych (zwłaszcza zimą) łodygach, kilka tujek, kilka jałowców... Co dziwne, derenie jadalne już wczesną wiosną pyszniące się masą żółtych kwiatków, rosną w najlepsze z już zawiązującymi się owockami...może będzie dereniówka "na pociechę"? tongue_out
      Wybujały wspaniałe kiście bzów rozmaitych kolorów, odmian i nazw, a gałęzie głogów aż uginają się, obwisają ukwieconymi łukami.
      Kolejna jabłoń uschła mi całkowicie, pamiątkowa jabłoń, którą dotknęła ręka czasu...Jeszcze poprzedniej wiosny kwitła najefektowniej, owocowała najobficiej, wprost rwała oczy wyjątkowym - jak się okazało ostatnim - pokazem urody. Był to jej jabłoniowy ostatni śpiew...

Koty! Koty wszystkie zdrowe, piękne i zadbane, wesoło witające (Pani Sąsiadka) smile
      Jak w życiu - trochę dobra trochę zła - najważniejsze, aby zła było jak najmniej, aby gryzący pieprz złośliwie w oczy się nie sypał...

1zorro-bis napisał:

> nastal kolejny piekny, wiosenny dzien.
      > Zycie toczy sie dalej.
      > Zycze Wszystkim milej, spokojnej niedzieli!

Dobrego, spokojnego w miarę, jasnego poniedziałku, miłe Podwórko smile
      • hardy1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 26.05.16, 09:23
        Dzień dobry czwartkowo Wszystkim smile Chmurzasto, a więc burzowo... znaczy będzie później gorąco i słonecznie smile
        Najważniejsze - w poniedziałek sprawdziłem wodę w jeziorze i... wyszedłem po pół godzinie. Woda już cudownie ciepła, idealna do dłuższego pływania big_grin Oczywiście powtórzyłem to na dłuższym dystansie we wtorek... za kilkanaście dni będę już pluskał się jak zwykle, po godzinie - dwie big_grin Dla mnie lato rozpoczyna się od pierwszego wejścia do wody, a nie co tam nabazgrali w kalendarzu smile Ogłaszam wszem i wobec, że sezon letni rozpoczęty! Od dnia 23 maja w roku 2016 lato! big_grin

PS. Agfo - widzę, że wcześniej u Ciebie lato zagościło na działce smile
    • k.karen Re: Czolem ....Podworkowicze! 31.05.16, 09:29
      Dzień dobry, moi mili, drodzy i kochani smile
      Wiosna rządzi! Szaleństwo kwiatów i zapachów. W moim ogrodzie piwonie, a na miejskich skwerach akcje i bzy smile Żyć, nie umierać! Cudowna pora roku, kiedy Pani Wiosna czeka już na Pana Lato smile

Radosnego dnia smile
      • hardy1 Re: Czolem ....Podworkowicze! 31.05.16, 22:39
        ... a ja -Dobry wieczór - mówię. Po znojnym dniu, łapię chwile oddechu. Ale dużo dzisiaj zrobiłem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka