Dodaj do ulubionych

zajęcia dla maluszków???

29.03.10, 10:26
Witajcie, czy w Legionowie lub okolicach jest jakiś Klub Malucha lub zajęcia
dla dzieci ok 2 lat, np. rytmika, zajęcia plastyczne, ale w godzinach, w
których pracująca matka może zabrać tam dziecko? Tzn. po 16.30 lub w soboty???
A może jakieś przedszkole ma zajęcia sobotnie, na które można przyjść "z
zewnątrz"??? Szukałam w necie, ale nic nie ma.
Obserwuj wątek
    • e-legionowo Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 10:56
      W "necie" nie ma a czy szukałaś na forum ?

Wyniki
      szukania po słowie klubik

Jak widać posty o dokładnie takiej tematyce pojawiają się regularnie na
      przestrzeni ostatnich 3 lat i brak na nie odpowiedzi, więc trochę bez sensu je
      powielać. Ale w poście z 2007 już można znaleźć informację o MOKUSiu a czy
      aktualna to wystarczy zadzwonić i się spytać :)

Żadne publiczne przedszkola nie mają zajęć w soboty.

pozdrawiam
      • tp2009 Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 11:59
        > Jak widać posty o dokładnie takiej tematyce pojawiają się regularnie na
        > przestrzeni ostatnich 3 lat i brak na nie odpowiedzi, więc trochę bez sensu je
        > powielać. Ale w poście z 2007 już można znaleźć informację o MOKUSiu a czy
        > aktualna to wystarczy zadzwonić i się spytać :)

Właśnie dlatego, że nie ma odpowiedzi należy posty powielać, bo takie miejsca powstają jak grzyby po deszczu tylko chyba nie w Legionowie... A MOK sprawdziłam i dlatego pytam o zajęcia popołudniowe i sobotnie bo w MOKu takich nie ma. Więc nie zakładaj z góry że jestem idiotką, która nie potrafi numeru wykręcić (zajęcia dla dzieci są też w innych okolicznych ośrodkach kultury, ale w niezwykle wygodnych dla pracujących mam godzinach np. 14.00) - sprawdziłam :)

> Żadne publiczne przedszkola nie mają zajęć w soboty. - wyobraź sobie, że wiem, ale są też prywatne przedszkola :)
        • w.iwo Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 12:11
          zajęcia
          w miniprzedszkolu
          • madziulec Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 12:18
            Nadal posucha.
            Nie ma w Legionowie zajec z tego co widac dla dzieci w godzinach popoludniowych.

Wszyscy wychoidza z zalozenia, ze nalezy sie zwolnic z pracy, dziekco z
            przedszkola, ew., zrezygnowac z tegoz i chodzic na zajecia.
            Zajec w soboty nie ma w ogole.

I potem sie dziwia, ze ludzie jezdza do Warszawy ...
            • bronka777 Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 14:12
              przy ul Warszawskiej w pawilonach nieopodal stacji Shell, przez
              ściane z knajpą /sorry nazwy nie pamietam/ zajecia prowadzi
              dziewczuna która niegdyś pracowała w MOK-u przy Targowej. To miła,
              pomysłowa osoba, dopiero startują, nie ma pojęcia czy coś się tam
              dzieje w soboty, wiem, że lokal na pewno można wynajmować na
              imprezki urodzinowe
        • e-legionowo Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 14:39

> Właśnie dlatego, że nie ma odpowiedzi należy posty powielać, bo takie miejsca p
          > owstają jak grzyby po deszczu tylko chyba nie w Legionowie...

zgodnie z Netykietą
          obowiązującą na tym forum:

- Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.

Żeby temu zaradzić to wystarczy dopisać się do już istniejącego wątku. Efekt ten
          sam a mniej pustych tematów bez odpowiedzi :)

A co do zakładania klubików, mini-przedszkoli, itd itp to bardziej opłacalne
          jest pozyskanie stałych klientów-rodziców oddających codziennie dziecko do
          którego jeszcze dopłaca gmina, niż organizować zajęcia np. sobotnie lub
          popołudniowe dla kilkorga dzieci gdy nie ma żadnej pewności, że przyjdą.
          Pewnie mimo najszczerszych chęci to osoby prowadzące takie placówki muszą
          patrzeć na swoja działalność w realiach komercyjnych, niż czysto wychowawczych :(
          • madziulec Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 16:35
            Patrzac po roznego rodzaju placowkach to wbrew pozorom dzialaja one rowniez na
            zasadzie abonamentow i rowniez wylacznie po poludniu.
            I nie prosza o kase od gminy.
            Maja klientow.
          • bbkk Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 17:05
            ale przedszkole a zajęcia popołudniowe to zupełnie cos innego ...
            • e-legionowo Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 18:31
              ... ale ja jestem tego świadom i dlatego podtrzymuję to co napisałem wcześniej,
              jeśli już ktoś bierze się za komercyjne uruchomienie placówki edukacyjnej to
              woli zrobić mini-przedszkole, które przynosi regularne dochody niż klubik na
              godziny ze zmienną klientelą bez regularnych dochodów. Natomiast zrobienie zajęć
              dodatkowych po godzinach w mini-przedszkolu bo potrzeba zatrudnienia dodatkowej
              osoby do dzieci.
              A do Madziulca taaa... a łyżka na to niemożliwe.
              • madziulec Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 19:35
                Prawde mowiac powiedzialabym Ci "tyle wiesz co koci ogon".

Po prostu nie wiesz nic na temat placowek oferujacych zajecia dodatkowe dla
                dzieci, a sa takowe.
                To, ze ludzie wola isc na latwizne to fakt, sa jednak tacy, ktorzy nei ida na
                latwizne, ale... za to maja zapelniona nisze ;)
                I o to chodzi w rynku.
                • best_paris Re: zajęcia dla maluszków??? 29.03.10, 21:10
                  24-25 kwietnia odbędzie się otwarcie Centrum Edukacji Jajo w nowym
                  budynku przy Rynku Miejskim, nad Centrum Chińskim. Będą tam się
                  odbywały zajęcia dla dzieci od 1,5 roku. Codziennie od 9-13 będą
                  zajęcia dla dzieci 2-4latka, dwa razy w tygodniu zajęcia
                  popołudniowe dla dzieci od 1,5 z rodzicami i wiele innych. Jeśli
                  ktoś jest zainteresowany proszę pisać mariolatyska@wp.pl
                • e-legionowo Re: zajęcia dla maluszków??? 30.03.10, 09:38
                  Madziulec to proste, skoro wiesz tyle o takich placówkach to czemu nie
                  udzieliłaś odpowiedzi autorce tego wątku, jesteś tak świetnie poinformowana a
                  wręcz przeinformowana, że jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy.
                  I masz rację nie wiem nic nt. takich placówek oferujących zajęcia dodatkowe,
                  także nie wiem nic nt. finansowania i rentowności takich miejsc, dodatkowo
                  ludzie prowadzący takie miejsca żywią się powietrzem i swoim optymizmem
                  życiowym, sorry ale przestań mi tu ..., proste przełożenie jak jest mało dzieci
                  lub nieregularnie chodzą to rodzice więcej płacą bo za coś trzeba wynająć
                  pomieszczenia i za coś trzeba zapłacić personelowi.
                  Twierdzisz że są takie placówki które jeśli spełniają określone warunki to nie
                  starają się o dofinansowanie z UM - podaj mi kontakt do nich bo wybacz ale nie
                  wierzę, każdy ma określoną opłacalność inwestycji i stara się ją osiągnąć w
                  miarę możliwości jak najszybciej od chwili uruchomienia działalności. A dopiero
                  gdy placówka uzyska stabilność finansową wtedy się myśli nad innymi formami
                  zajęć niż te z podstawowego zakresu. Brzmi to bardzo brutalnie w odniesieniu do
                  edukacji ale tak jest i możesz teoretyzować jeszcze długo z niezmiennym
                  wynikiem, to tylko teoria nie znasz zaplecza działalności takiej placówki.
    • aniela.legionowo Tańce 30.03.10, 11:53
      Mój synek chodzi do klubu ZDRO-FIT na tańce dla dzieci w wieku 3-6 lat (pn. i śr. 16.00-17.00) zajęcia dla starszych dzieci są w pn. i śr od 17.00 do 18.00.
      Zajęcia prowadzone są przez przesympatyczną dziewczynę mającą doświadczenie w pracy z dziećmi.
      Moje dziecko gdyby była taka możliwość chodziłoby tam codziennie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka