Dodaj do ulubionych

Pociąg słoneczny

15.08.10, 19:59
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie jest obłożenie w pociągu
„Słonecznym” na stacji w Legionowie, w kierunku na Gdańsk? Chodzi mi o środek
tygodnia, a nie weekend.
Znajdzie się jakieś miejsce na naszej stacji, czy lepiej jechać na Zachodni?
Obserwuj wątek
    • metron1 Re: Pociąg słoneczny 15.08.10, 22:02
      martyna.j napisała:

> Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie jest obłożenie w pociągu
      > „Słonecznym” na stacji w Legionowie, w kierunku na Gdańsk? Chodzi m
      > i o środek
      > tygodnia, a nie weekend.
      > Znajdzie się jakieś miejsce na naszej stacji, czy lepiej jechać na Zachodni?

Widziałem ten pociąg na Pradze, moim zdaniem w środku tygodnia był całkowicie
      niezabieralny, ludzie na Pradze mieli problem z samym wejściem do pociągu,
      podroż w takich warunkach to koszmar
      • kwitkows Re: Pociąg słoneczny 15.08.10, 22:24
        Jeśli w środku tygodnia nie ma miejsca to co się dzieje w weekend? Ma ktoś jeszcze informacje, planuję wyjazd we wtorek.
        • martyna.j Re: Pociąg słoneczny 16.08.10, 00:22
          Ja też planuję jechać we wtorek i łudzę się, że w drugiej połowie sierpnia nie
          będzie tak dużo ludzi :)
        • martyna.j Re: Pociąg słoneczny 16.08.10, 08:52
          Poszłam dziś rano na rekonesans: na dworcu oczekiwało około 20-30 osób na
          "Słoneczny".
          Wejść się dało bez problemu, za to z miejscami siedzącymi było dość ciężko -
          ludzie stali w przejściach, ale może nie chciało im się biegać z bagażami po
          pociągu i szukać tych niewielu wolnych miejsc.
          Mimo, że jutro może być luźniej, to chyba jednak pojadę na dw. zachodni.
          • ilegionowo Re: Pociąg słoneczny 17.08.10, 09:34
            Ja codziennie mijam ten pociąg na Choszczówce i tłoków nie widać dziś widziałem
            kilka wolnych miejsc i nikt nie stał. Na Choszczówce nikt nie wsiada.
            • legionowo_na_wesolo Re: Pociąg słoneczny 18.08.10, 16:24
              ja widziałem go dziś na stacji w Legionowie było sporo ludzi ale bez problemu
              można było znaleźć miejsca siedzące
    • kwitkows Re: Pociąg słoneczny 18.08.10, 17:09
      Więc odpowiadam: jeśli chodzi o wtorek to co prawda było ciasno ale wszyscy znaleźli miejsca siedzące. Co najwyżej jeśli się jedzie w kilka osób to trzeba się liczyć z tym, że nie będzie miejsc obok siebie. Ale dużo osób wysiada w Nasielsku i Działdowie, nawet bardzo dużo. Więc nie ma co panikować... Z drugiej strony w poniedziałek dojazd do Helu samochodem był maksymalnie zakorkowany a we wtorek już nie, możliwe że podobnie jest z pociągiem. Więc trzeba bardzo trafnie wybrać dzień wyjazdu.

PS. Pada deszcz ;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka