Dodaj do ulubionych

Inwestyacje drogowe

09.09.10, 18:10
Obserwując to co się dzieje w Legionowie tylko w tym roku Kościuszki, Sobieskiego, Matejki, Kolejowa i kilka innych ulic. Patrząc na to co dzieje się z drogą krajową 61 na odcinku przebiegającym przez powiat Legionowski. Drogi wojewódzkie które np. w gminie Wieliszew chyba wszystkie są wyremontowane (poza 632 między rondami a Dębem), w gminie Serock wyremontowana w całości nr. 622. Poprawę widać na droga powiatowych i tu chyba najbardziej w oczy rzuca się droga z Zegrza do Dębego. Ostatnio wyremontowano dawną krajowa przebiegającą przez Jabłonnę. Wiem że niektórzy tłumaczą to zbliżającymi się wyborami samorządowymi, ja jednak widzę że sytuacja na drogach poprawia się od wielu lat. Strach pomyśleć co będzie za 5 lat:)
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Droga 632 w Wieliszewie w tragicznym stanie 09.09.10, 19:03
      Aby nie popadać w zachwyt to poddam pod uwagę stan nawierzchni drogi 632 od zapory w Dębem przez Komornicę do ronda na skrzyżowaniu z drogą 631 - moim zdaniem woła o pomstę do nieba.
      Obecni i przyszli radni powiatowi mogą się jeszcze czym wykazać...
      • hubert_sikorski Re: Droga 632 w Wieliszewie w tragicznym stanie 09.09.10, 19:22
        Zgadzam się, ten odcinek wymaga pilnego remontu na który raczej będziemy musieli poczekać. To droga wojewódzka a media donoszą że budżet samorządu województwa Mazowieckiego jest w bardzo złym stanie.
      • pawelkownacki Re: Droga 632 w Wieliszewie w tragicznym stanie 09.09.10, 22:23
        Obecni i przyszli radni powiatowi?... droga wojewodzka i tylko radni powiatowi maja sie wykazać? Mamy jeszcze swoich radnych w sejmiku..., wiem, ze powiat za tej kadencji jest lekiem prawie na każde zło ale oddajmy województwu co wojewódzkie - ostatecznie wspierajmy i lobbujmy. Vide przyklad remontow pozostalych drog wojewodzkich w Wieliszewie
        • psychomaszyna Re: Droga 632 w Wieliszewie w tragicznym stanie 10.09.10, 00:19
          Przecież poddałem Ci pod rozwagę gotowy punkt programu wyborczego w następnych wyborach do samorządu, które są tuż tuż, jeśli będziesz kandydował.
    • jaceeek Re: Inwestyacje drogowe 09.09.10, 19:34
      Poprawę widać, co do tego nie ma wątpliwości. Gdybyśmy mieli nazywać każdą inwestycję "kiełbasą wyborczą", to w mieście nic nie można by było zrobić, żeby włodarze nie zostali posądzeni o PR-owskie zagrywki.
    • bioleg Re: Inwestyacje drogowe 09.09.10, 22:05
      zostaną nam tylko obiecane autostrady

a tak na poważnie to może wtedy przyjdzie czas na TOG (wschodnia obwodnica Warszawy)
      i most w Jabłonnie przez Wisłe

pomarzyć dobra rzecz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka