keechaczu 28.10.10, 11:17 Mamy już wszystkie karty na stole... Jak oceniacie kandydatury? Ciekawe czy obecny prezydent da radę w jednej turze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 13:14 a podasz jakiegos linka do stron poszczegolnych kandydatow. Albo miejsca gdzie mozna sie dowiedziec, kto w ogole kandyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 13:24 Doroszkiewicz Konrad Tomasz lat 39 Mateuszczyk Anna Janina lat 57 Mikulski Roman lat 40 Płaciszewski Kazimierz Benedykt lat 59 Smogorzewski Roman lat 38 Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 18:21 tu jest link do Państwowej Komisji Wyborczej z danymi o punktach wyborczych, kandydatach na radnych i kandydatach na prezydenta Legionowa: wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/140801.html Roman Smogorzewski? do spraw miasta mam dystans bo nie było mnie w Polsce prawie dziesięć lat. jestem więc obiektywny i przyznaję, że w mieście zrobiono bardzo dużo. niektórych fragmentów niemal nie poznałem. jeśli obecny prezydent nie podpadł w czymś mieszkańcom i nie naraził się "lokalnym grupom opiniotwórczym" to jego szanse na reelekcję są duże. wyborcy są jednak nieprzewidywalni. czasem mogą skreślić z listy kandydata kierując się niskimi pobudkami. 38-letni człowiek z realnymi szansami na trzecią kadencję bycia prezydentem? to może niektórych zaboleć w świetle własnych dokonań :) Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 21:19 A jakie trzeba było spełniać warunki, żeby startować na prezydenta? Może następnym razem się wylansuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 żeby startować?.. 28.10.10, 22:43 wystarczy zgoda i bierne prawo wyborcze. no i drobiazg, przekonać parę osób żeby zawiązały komitet wyborczy i zebrały 1500 podpisów (tyle dla Legionowa). a potem to już z górki :) peesik: widzę na liście numer cztery co najmniej dwóch forumowiczów. jak im się uda będę nieubłagany :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkownacki Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:03 4 lata temu byla to lista 5... ale chyba Powiatowi na dobre wyszly rządu ówczesnej listy nr 5 a obecnie nazywanej nr 4. :) A czym kierowana będzie Twoja nieubłagalność? Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:23 a którzy kandydaci pisują na forum niech się ładnie przedstawią zaprezentują swój program wyborczy przekonają lud chyba, że nie mają odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:48 pawelkownacki zapytał: A czym kierowana będzie Twoja nieubłagalność? ----------------------- Panie... swoich nie będziem oszczędzać. będziem ich chłostać niewygodnymi pytaniami i uprzykrzać im życie z nieskrywanym zadowoleniem. bo normalnie to nam wszystko wisi i mało obchodzą nas te całe wybory. ale swoim nie darujem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkownacki Re: żeby startować?.. 29.10.10, 00:32 O Panie, to ja chyba nie będę się przyznawał... :) A myślałem, że swoim to zrobimy taaaaaką kampanię, w końcu nie ważne że mają inne poglądy ale są swoi :P Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Przydałaby się debata kandydatów 30.10.10, 16:52 Przydałaby się debata kandydatów - a ja z wielkim zainteresowaniem posłuchałbym sobie debaty kandydatów na wójta Wieliszewa Pawła Kownackiego i Edwina Zezonia, zwłaszcza, że kontrkandydat Pał jest wyrazistą osobowością i ma spore osiągnięcia w działalności społecznej. Ciekawe jak Paweł skomentowałby kolejne felietony radnego Zezonia w "To i owo", bo było w nich bardzo dużo prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkownacki Re: Przydałaby się debata kandydatów 30.10.10, 19:19 Czy prawdą był m.in. wniosek o zaniechanie oświadczeń majątkowych? ... Odpowiedz Link Zgłoś