Dodaj do ulubionych

miejsce 1 a ich pięcioro

28.10.10, 11:17
Mamy już wszystkie karty na stole...
Jak oceniacie kandydatury?
Ciekawe czy obecny prezydent da radę w jednej turze?
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 13:14
      a podasz jakiegos linka do stron poszczegolnych kandydatow. Albo miejsca gdzie mozna sie dowiedziec, kto w ogole kandyduje?
      • keechaczu Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 13:24
        Doroszkiewicz Konrad Tomasz lat 39
        Mateuszczyk Anna Janina lat 57
        Mikulski Roman lat 40
        Płaciszewski Kazimierz Benedykt lat 59
        Smogorzewski Roman lat 38
        • guayazyl1 Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 18:21
          tu jest link do Państwowej Komisji Wyborczej z danymi o punktach wyborczych, kandydatach na radnych i kandydatach na prezydenta Legionowa:
          wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/140801.html
          Roman Smogorzewski?
          do spraw miasta mam dystans bo nie było mnie w Polsce prawie dziesięć lat. jestem więc obiektywny i przyznaję, że w mieście zrobiono bardzo dużo. niektórych fragmentów niemal nie poznałem. jeśli obecny prezydent nie podpadł w czymś mieszkańcom i nie naraził się "lokalnym grupom opiniotwórczym" to jego szanse na reelekcję są duże. wyborcy są jednak nieprzewidywalni. czasem mogą skreślić z listy kandydata kierując się niskimi pobudkami. 38-letni człowiek z realnymi szansami na trzecią kadencję bycia prezydentem? to może niektórych zaboleć w świetle własnych dokonań :)
          • kka69 Re: miejsce 1 a ich pięcioro 28.10.10, 21:19
            A jakie trzeba było spełniać warunki, żeby startować na prezydenta?
            Może następnym razem się wylansuję ;)
            • guayazyl1 żeby startować?.. 28.10.10, 22:43
              wystarczy zgoda i bierne prawo wyborcze. no i drobiazg, przekonać parę osób żeby zawiązały komitet wyborczy i zebrały 1500 podpisów (tyle dla Legionowa).
              a potem to już z górki :)
              peesik: widzę na liście numer cztery co najmniej dwóch forumowiczów.
              jak im się uda będę nieubłagany :)
              • pawelkownacki Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:03
                4 lata temu byla to lista 5... ale chyba Powiatowi na dobre wyszly rządu ówczesnej listy nr 5 a obecnie nazywanej nr 4. :)
                A czym kierowana będzie Twoja nieubłagalność?
                • pleg Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:23
                  a którzy kandydaci pisują na forum
                  niech się ładnie przedstawią
                  zaprezentują swój program wyborczy
                  przekonają lud

chyba, że nie mają odwagi...
                • guayazyl1 Re: żeby startować?.. 28.10.10, 23:48
                  pawelkownacki zapytał:
                  A czym kierowana będzie Twoja nieubłagalność?
                  -----------------------
                  Panie...
                  swoich nie będziem oszczędzać.
                  będziem ich chłostać niewygodnymi pytaniami i uprzykrzać im życie z nieskrywanym zadowoleniem. bo normalnie to nam wszystko wisi i mało obchodzą nas te całe wybory. ale swoim nie darujem :)
                  • pawelkownacki Re: żeby startować?.. 29.10.10, 00:32
                    O Panie, to ja chyba nie będę się przyznawał... :)
                    A myślałem, że swoim to zrobimy taaaaaką kampanię, w końcu nie ważne że mają inne poglądy ale są swoi :P
                    • psychomaszyna Przydałaby się debata kandydatów 30.10.10, 16:52
                      Przydałaby się debata kandydatów - a ja z wielkim zainteresowaniem posłuchałbym sobie debaty kandydatów na wójta Wieliszewa Pawła Kownackiego i Edwina Zezonia, zwłaszcza, że kontrkandydat Pał jest wyrazistą osobowością i ma spore osiągnięcia w działalności społecznej.
                      Ciekawe jak Paweł skomentowałby kolejne felietony radnego Zezonia w "To i owo", bo było w nich bardzo dużo prawdy...
                      • pawelkownacki Re: Przydałaby się debata kandydatów 30.10.10, 19:19
                        Czy prawdą był m.in. wniosek o zaniechanie oświadczeń majątkowych? ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka