IP: *.icm.edu.pl 12.05.07, 05:52
Darku, jesteś taki zacięty w graniu teczkami. Grdyka ci lata jak słyszysz
o "kontaktach operacyjnych", Więc ci chłopcze powiem. Nie pamiętasz tych
czasów kiedy społeczeństwo nasze dzieliło się na takich którzy należeli do
partii (jedynej słusznej) i na takich którzy do niej nie należeli.
Wg twojej chorej wyobraźnie 5 milionów polaków którzy należeli do partii
bolszewickiej, dostawało paszporty na wyjazd BEZ JAKIEGOKOLWIEK SZANTAŻOWANIA
za strony SB. W archiwach SB nie ostała się jakakolwiek notatka o tych 5-ciu
milionach bolszewickich pociotkach.
Skoro nie ma o nich ani słowa w aktach - wg twojej chorej wyobraźnie -
wszyscy oni byli kryształowo czyści. Te 5 milionów bolszewickich pociotków.
Być może wśród nich był i Twój tatuś, a który nie musiał przy ubieganiu się o
paszport pisać cokolwiek. Wiec nie bądź pewny patriotyzmu swojego tatusia.

Była też pozostała grupa 5-ciu milionów polaków, którzy brzydzili się partią
bolszewicką i nigdy do niej nie należeli.
A poznać świat, uczyć się za granicą też chcieli. I tu właśnie SB miało bicz
na każdego, dosłownie każdego uczciwego i niepokornego. Bo idąc po paszport
musiałeś podpisać lojalkę, zobowiązanie.

Ironią losu jest to że ganisz tych porządnych obywateli a bronisz pociotków
partyjnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: zona.pijaka Re: Do Darka IP: *.icm.edu.pl 12.05.07, 06:23
      A najlepiej Darku ja podpytasz swojego tatusia (tak po pijaku) czy w ogóle w
      młodości podróżował po świecie. Jesli Ci w pijackie malignie powie że tak, i
      powie że dostał paszport bez pisania jakiegokolwiek zobowiązania - bądć pewien.

Jesteś pociotkiem bolszewickiej szmaty.

No chyba że się nie ubiegał. Wtedy jesteś pociotkiem pańszczyźnianiego chłopa.
      Wybieraj.
      • Gość: zona.pijaka Re: Do Darka IP: *.icm.edu.pl 12.05.07, 06:25
        No chyba że podpisał zobowiązanie. Wtedy jesteś pociotkiem zdrajcy narodu.
        Więcej wyjść nie ma.
        • albert_c Re: Do Darka 12.05.07, 17:00
          :)

Darek sie wczoraj poplakal i chyba szybko tu nie wroci.
          • beatrix13 Re: Do Darka 12.05.07, 18:01
            nie licz ,że Darus to zrozumie ,
            może za 10 ,20 lat jak otrze się o życie i świat cokolwiek przetrze oczka
          • dariusz.matecki Re: Do Darka 12.05.07, 18:36
            ::))) szlochać będę jeszcze długi czas, nad głupotą admina tego forum:)
    • gradus2004 Re: Do Darka 12.05.07, 18:00
      Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> Darku, jesteś taki zacięty w graniu teczkami. Grdyka ci lata jak słyszysz
      > o "kontaktach operacyjnych", Więc ci chłopcze powiem. Nie pamiętasz tych
      > czasów kiedy społeczeństwo nasze dzieliło się na takich którzy należeli do
      > partii (jedynej słusznej) i na takich którzy do niej nie należeli.
      > Wg twojej chorej wyobraźnie 5 milionów polaków którzy należeli do partii
      > bolszewickiej, dostawało paszporty na wyjazd BEZ JAKIEGOKOLWIEK SZANTAŻOWANIA
      > za strony SB. W archiwach SB nie ostała się jakakolwiek notatka o tych 5-ciu
      > milionach bolszewickich pociotkach.

to skad sie wzial np. agent CAREX - Cimoszewicz?? :)
      • Gość: 25-latek Re: Do Darka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:30
        A ja już mam tego wszystkiego powyżej uszu. Wg waszej teorii to i Szwedów za
        przenajświętszą Częstochowę rozliczyc trzeba .... a poważnie - czy kazdy
        wyjezdzający musiał podpisywać jakieś zobowiązania? no to niech najpierw nawet
        bez lustrowania, powyrzucają z pracy wszystkich marynarzy powyzej 40. roku
        życia, wszystkich lekarzy, naukowców i tych wszystkich co nie daj Boże
        stypendia jakieś zagraniczne mieli. Najlepiej to wybudować nowe krematoria,
        oczyścić naszą ojczyznę od czerwonej bolszewickiej zarazy i będzie milośc,
        pokój i szczęśliwość wszelka. A najwyższym wzorem niech będą ci z radia Maryja.
        Tu uwaga: ja nie bronię swojej rodziny, jestem z domu dziecka i nawet takich
        rodzicow na ktorych plujecie chcialbym mieć. To moj pierwszy i ostatni wpis na
        forum bo dostęp do internetu mam dzięki uprzejmości sąsiadów.
    • dariusz.matecki Re: Do Darka 12.05.07, 18:36
      Przykładowo sprawa Wielgusa ukazuje, że się mylisz - archiwa SB w dużej mierze
      się zachowały. Nie będę jednak już na ten temat dyskutować, ponieważ mam
      nadzieję, że w czasie najbliższych tygodni archiwa zostaną całkowicie otwarte -
      najlepiej gdyby ich kopie można było przeglądać na stronie internetowej IPNu.
      Jeśli chodzi o mego ojca - to mógł nawet działać być w Gestapo, NKWD, czy być
      czerwonym khmerem - nie mam na to wpływu :_) - jednak za granicę, dokładnie do
      Australii wyjechał jak już komunizm upadł, a wcześniej pracę stracił za
      działalność w "Solidarności", więc nie obawiam się o jego przeszłość:))
      • Gość: Piter banda nieudaczników zazdrości temu młodziakowi Dar IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:42
        banda nieudaczników zazdrości temu młodziakowi Darkowi, oni mając tyle lat co on
        nie czytali gazet, nie interesowali się życiem publicznym, nie dorastają mu do
        pięt. I to ich tak gryzie. W jego wieku bawili się lalkami i na chleb mówili
        jeszcze "beb".
        • Gość: w Re: banda nieudaczników zazdrości temu młodziakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:44
          niech zyje S......
      • Gość: EA Re: Do Darka IP: *.bazapartner.pl 12.05.07, 22:23
        Darek, tak trzymaj...
        Historia dowodzi że największe zło jakie przydarzyło się Polsce to komuniści, a
        birąc pod uwagę uwłaszczenie się nomenklatury PZPR kosztem całego narodu to
        także postkomuniści... tylko ślepy tego nie widzi... a że dużo mamy naszych
        obywateli "umoczonych" w komunizm to ich reakcje wcale mnie nie dziwią... ot,
        skowyt polskich "folksdojczów" komunizmu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka