Dodaj do ulubionych

Baner Radnego Żuchowskiego znika...

08.11.10, 22:39
Niedzielny poranek powitał nas Banerem wyborczym zamocowanym na elewacji budynku przy ulicy Piłsudskiego 25 B na którym można było rozpoznać twarz radnego Żuchowskiego. Baner ładny, wykonany profesjonalnie wadą jego jedyną było to że zawisł bez zezwolenia Wspólnoty która jest właścicielem elewacji. Wyobraźcie sobie ze Radny Żuchowski przykleja na drzwi od waszego domu plakat wyborczy, albo zakleja przednią szybę w waszym samochodzie. Na monity odpowiada że nie wie czy powinien zdjąć żeby mu udowodnić że Wspólnota ma prawo zabronić mu wieszać tego plakatu. Przedstawiciele Zarządu chcieli spotkać się z Radnych Żuchowskim by przedstawić mu "dowody" ale żaden termin nie był dla niego odpowiedni. Zdesperowani Właściciele zakleili zatem plakat wyborczy Naszego najuczciwszego z radnych dopiero to dało efekt pozytywny plakat wyparował z elewacji. Brawo Radny Żuchowski pamiętajcie to numer 3 na liście Porozumienia Samorządowego w okręgu 3.
Obserwuj wątek
    • kka69 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 09.11.10, 09:19
      Szkoda że wspólnota nie zdjęła tego plakatu i nie sprzedała gdzieś na rynku, może właściciel by odkupił?
      Na moim budynku taki baner by długo nie powisiał.
      Dzięki takim manewrom z plakatem wyborczym , widać na co stać kandydata, cel uświęca środki.
      • bimm Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 09.11.10, 17:31
        podobno banerami zajęło się to i Owo?
        • guayazyl1 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 09.11.10, 20:33
          bardziej winiłbym sztab wyborczy, mniej samego kandydata.
          • zaq1975 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 09.11.10, 21:49
            Każdy może mieć swoje zdanie, ale to sam kandydat wybrał to miejsce i był sprawcą zawieszenie tego baneru. A potem słyszałem dostał op. od pana Pełnomocnika Wyborczego
    • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 15:46
      I wszystko jasne teraz na bloku wisi baner kandydata Roberta Szymańskiego i nikt go nie zakleja. Czyli, że "zdesperowana wspólnota" to pan Robert. Panie Robercie nie ładnie oj nie ładnie, zwłaszcza, że zrywanie lub zaklejanie plakatów wyborczych konkurencji to sprawa dla prokuratora. Myślałam, że jest pan mądrzejszy.
      Ja na pana nie zagłosuję cwaniaków nam nie trzeba.
      • w.iwo Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 17:40
        zostaje jeszcze możliwość taka, że pan Robert dostał pozwolenie na powieszenie banneru od wspólnoty...
        • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 17:52
          w.iwo napisała:

> zostaje jeszcze możliwość taka, że pan Robert dostał pozwolenie na powieszenie
          > banneru od wspólnoty...
          Oczywiście przecież on jest przewodniczącym tej wspólnoty sam decyduje co zerwać a co powiesić . Dlatego to takie ochydne
          • w.iwo Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 18:04
            czekam na informacje i komentarze z naszych lokalnych gazet (i TIO i Powiatowa zajmowała się tą sprawą), pewnie się pojawią w następnym tygodniu... zawsze warto spytać dwie strony konfliktu- w tej kampanii pojawiło się wiele nieczystych zagrań i pewnie czeka nas rozlew krwi w ostatnim tygodniu... każdy z nas pochodzi z dystansem do polityki i jak sądzę wszystko skończy się 21.11 ;)))
            potem trzeba siąść za wspólnym słowem i pracować - warto o tym pamiętać
            • joannaboj Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 19:40
              Gwoli wyjaśnienia: baner Pana Roberta Szymańskiego nie wisi na bloku, tylko na moim prywatnym tarasie, przyczepiony do mojej prywatnej pergoli. Oczywiście za moją zgodą :)
              • 3goust Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 20:22
                joannaboj napisała:

> Gwoli wyjaśnienia: baner Pana Roberta Szymańskiego nie wisi na bloku, tylko na
                > moim prywatnym tarasie, przyczepiony do mojej prywatnej pergoli. Oczywiście za
                > moją zgodą :)

czyli na twoim prywatnym tarasie ten baner co robi? Odpoczywa? gra w karty czy może skacze?
                • joannaboj Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 21:00
                  Oczywiście z braku argumentów można się czepiać słówek. Na tym obszarze, który wchodzi w zarys mojego tarasu, mogę robić to co uznam za stosowne, dopóki nie naruszam prawa. Wszystko odbyło się za moją zgodą. Równie dobrze można się przyczepić do banerów dotyczących sprzedaży mieszkań czy reklamujących inne usługi. Dziwne, nikt na to nie zwraca uwagi. Natomiast prawdą jest, że kandydat na radnego, którego nazwisko pojawia się w tytule postu, nie wystąpił do Wspólnoty o zgodę na wykorzystanie powierzchni należącej do wszystkich właścicieli lokali wchodzących w skład naszego osiedla. A to już jest naruszenie prawa własności.
        • emirza Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 01:38
          Na pewno dostał, bo podobno nieźle działa. Od przypadkowych ludzi się dowiaduje że sporo załatwia i zawalczył o klika spraw. A Roberta znam tylko z Sex Bomby...
          • greta78 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 13.11.10, 22:06
            A ja Pana Roberta "znam" nie tylko z Sex Bomby. Mało kto wie że co roku nagrywał płyty z kolędami z dzieciakami z Kozlówki. Poswiecil im duzo czasu i cierpliwości. Dzieciaki miały zajęcie i dużą satysfakcję ze cos zrobily i mają namacalne dowody tego w postaci wydanej płyty (w tym tez pomagał).
    • zaq1975 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 20:56
      nie tylko Robert przyozdobił blok przy Dietricha banerem. Na trzecim piętrze wisi także baner Marzeny Litwinek. Barwy tak jakby nie Porozumienia Samorządowego - czyżby się odcinała od kolegów popierających najuczciwszego z radnych Żuchowskiego :-) ?
      • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 22:52
        Myślę, że wspólnota ma to w nosie kto się reklamuje na prywatnych balkonach
        Ktoś tu się nią zasłania, i nie czysto gra
        Baner radnego Żuchowskiego nie wisiał na bloku tylko na prywatnym lokalu, a plakaty na prywatnej szybie.
        Zaklejenie ich to granda. Sprawa powinna trafić do prokuratury a sprawca do celi nie do rady

• cyberwolf ew.a76 waż słowa albo idz na prokuraturę 11.11.10, 23:33
          A proszę Cię bardzo nawet osobiście możesz złożyć doniesienie.
          Zgodnie z umową zawartą w aktach notarialnych lokal użytkowy ma prawo jedynie do wieszania reklamy, której celem jest promowanie prowadzonej w lokalu działalności - tutaj trudno podciągnąć promowanie kandydata jako działalność gospodarczą prowadzoną w lokalu. Zapis ten dotyczy zarówno elewacji, szyldów jak i szyb. Wspólnota może wyrazić zgodę na odpłatne zawieszenie banera, jeśli ktoś o nią wystąpi.
          Jeśli nie znasz zapisów w aktach to nie zabieraj głosu, każdy z członków wspólnoty zna zapisy i doskonale zdaje sobie sprawę z łamania prawa przez tego Pana. Reklama kosztuje, a ten Pan chciał aby jego banerek powisiał za darmo.
          Co do prywatności lokalu, poczytaj ustawę o własności lokali, z której się dowiesz że ściany zewnętrzne nie są częścią lokalu.
          Ponadto zgodnie z dokumentacja szyldy są własnością wspólnoty, która ma obowiązek je naprawiać w przypadku uszkodzenia a właściciele lokali są jedynie ich użytkownikami na jasno określonych prawach.
          Jeśli się zgłosisz do wspólnoty i zechcesz powiesić baner wyborczy, po ustaleniu opłaty otrzymasz taka zgodę. Reklama jest płatna nawet w blokach SML-W, tylko tam jakoś każdy płaci i nikt nie kombinuje.
          • ups-to-ja Re: ew.a76 waż słowa albo idz na prokuraturę 12.11.10, 00:06
            Jestem ciekawa czy Pan Szymański ma pisemną zgodę wspólnoty i czy wystawiono mu rachunek. Czyżby prawo obowiązywało tylko tych spoza "etyki i prawa"?
            • zaq1975 Re: ew.a76 waż słowa albo idz na prokuraturę 12.11.10, 00:29
              a ja jestem ciekaw czy te nici to przypadkiem nie z pod tego samego adresu IP? i z tym pytaniem zwracam sie do naszej kochanej administracji odnośnie przekroczenia w regulaminie
        • zaq1975 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 11.11.10, 23:42
          Myślę w takim razie że zgłosić to do prokuratury powinieneś/naś. Proponuje jeszcze przed wyborami w trybie wyborczym prokuratura rozpatrzy. Będzie zabawa :-). a dodam że wspólnota pieniądze bierze za to że sie ktoś na jej elewacji reklamuje podobnie zresztą jak SMLW wiec może zależy jej by reklamodawca zapytał się o to czy może baner zawiesić czy plakat, podpisał umowę i zapłacił. zrozumiem że nie podzielisz mojej opinii że wspólnota może zarabiać by właściciele nie musieli płacić większego czynszu.
          • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 00:46
            Ha ha ha szyby to elewacja ? Wyborne naprawdę pyszne i wspólnota decyduje co mogę wieszać w oknie ? a na balkonie już nie ?. Ciekawy blok.
            Wspólnota to olewa myślę, że nikt jej o zdanie nie pytał
            Niszczenie plakatów wyborczych jest karane panie Szymański
            A zasłanianie się wspólnotą jest żałosne i nikczemne, odszkodowanie też zapłaci wspólnota ?
            • cyberwolf Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 08:21
              Ach coś Ci się pomyliło nie jestem kandydatem na radnego panem Szymańskim - żeby było jasne - ale wcale bym się nie zdziwił gdyby nick ew.a76 był Panem Żuchowskim (jakoś dziwnie zabrał głos na forum tylko w tej jednej sprawie 5-6 razy, no chyba że aż tak dotknęło obywatela łamanie praw radnego Żuchowskiego). Niech się Pan nie ukrywa za nickiem i napisze co mu leży na wątrobie.
              Jednak jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem lub czytasz tylko wygodne elementy dla Ciebie to Ci wyjaśnię. SZYBY nie są elewacją (nigdzie w moim poście nie jest to napisane), są prywatną własnością właściciela ale to właściciele lokali sami sobie zapisali ograniczanie dotyczące reklamowania w aktach notarialnych - podpisując akt z SML-W (developerem budynku). Skoro zapis jest - należy go respektować albo zmienić zapisy w aktach - żaden z właścicieli lokali o to nie wystąpił. Czy im się dzieje krzywda - być może według Ciebie tak - ale musisz pamiętać, że lokal użytkowy za 54 m2 PŁACI czynszu aż 180 zł - wskaż mi tańsze miejsce na ulicy Piłsudskiego.
              Oczywiście należy się czepiać czyje szyby itp. aby rozmydlić sam fakt naruszenia praw wspólnoty. Ponadto pragnę przypomnieć, słowa Pana Smogorzewskiego z konwentu jego komitetu - JA ZAPŁACIŁEM za wynajem wiec nie naruszam prawa - i oto toczy się sprawa. Nie mieszaj innych spraw ze sprawami czysto finansowymi, komitet nie podpisał umowy, nie zapłacił - brak prawa do reklamy, tak mówi ordynacja wyborcza.
              Ponadto jakbyś nie wiedział: We wspólnocie każdy członek zarządu jest sobie równy (brak różnicowania siły głosu). Nasz Zarząd liczy 5 osób. O zdjęciu banera zdecydował komitet wyborczy ps i nie miał żadnych wątpliwości (tym bardziej, że to komitet powinien mieć podpisaną umowę o powieszenie reklamy).
              A jeszcze bym zapomniał o rzeczy oczywistej, w sprawach dotyczących nielegalnej reklamy Zarząd decydował w 4 osobowym składzie, aby uniknąć posądzeń o stronniczość.
              Jeszcze raz przypominam, że jeśli do wspólnoty zgłosi się komitet wyborczy i zechce wieszać odpłatnie reklamę - miejsce po słynnym banerze jest ciągle puste. Zapraszamy.
              • telefon55 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 10:41
                Miało być tak pięknie, a jest jak zwykle. Gęba i artykuły w jednym z tygodników pełne wzniosłych i szachetnych słów, a walka z wyborczą konkurencją rodem z PRL, bez śladu szlachetności.
                Mityczna wspólnota, która zabroniła wieszania banerów konkurencji ma swojego szefa. Baner szefa wisi, a konkurenta wisieć nie może. I to by było na tyle...
                • cyberwolf Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 11:02
                  I kto tu stosuje hasła rodem z PRLu.
                  Pewnie, że może wisieć tylko nie za darmo! Powiedz to mieszkańcom naszego miasta czemu muszą płacić podatki, a jak nie zapłacą to są karani?
                  Obecne banery nie wiszą za darmo tylko za opłatą i po podpisaniu umowy. W PRLu mogły wisieć jedyne i słuszne banery, teraz może wisieć każdy, tylko jak zapłaci. Wolna wola!
                  Telefon55 czy pytałeś wspólnoty i Ci odmówiła? Mówisz tak kategorycznie jakbyś to zrobił a wiem że nie bo do wspólnoty wpłynęły 2 zapytania i oba zostały rozpatrzone pozytywnie.
              • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 15:50
                I wyszło szydło z worka znaleźli się winni
                żadna tam wspólnota która rankiem przetarła oczka z oburzenia widząc plakat wyborczy na prywatnym oknie sąsiada, jak nam próbuje się wciskać
                tylko 4 kolesi
                Zakładam, że w akcie sklepikarze mają zapisane prawo do wieszania reklam , mają prawo!!!
                Nie znaczy to że pozbawiają się swoich pozostałych praw do władania nieruchomością. Szyby są ich mogą wieszać co chcą.
                Macie przerąbane niszczenie plakatów wyborczych do prokuratury
                Pan Żuchowski ma 100% wygrane cwaniactwo trzeba tępić
                • zaq1975 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 16:29
                  a ja zakładam Kolego że wreszcie zgłosisz się do tej prokuratury. Proszę, proszę...:-) nie sądzę by najuczciwszy Radny Żuchowski miał tyle odwagi ale Ty...
                • cyberwolf Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 18:16
                  Zabierasz głos w dyskusji i mówisz zapewne mają zapisane w akcie - przecież Ci napisałem co mają w akcie zapisane. Dlaczego uważasz, że mają coś co powinno być zapisane według ciebie a nie to co mają rzeczywiście.
                  Tak, cwaniactwo trzeba tępić, dokładnie to zrobiliśmy ale ty uważasz że to źle, czyli co jednym wolno a innym to już nie? Każdy może walczyć o swoje prawa dostępnymi metodami, tylko nie my. Piszę ponownie: chcesz możesz zapłacić za baner Pana Ż. i baner wróci na swoje miejsce - tylko tym razem zgodnie z prawem. Namiary znajdziesz w miejscu gdzie wisiał baner.
                  Może powinieneś zmienić nick z "ew.a76" na "Kali", a mentalność kalego każdy zna: Kali brać jest dobrze, Kalemu zabrać jest źle.
                  Póki nie znasz zapisów z aktów to nie podnoś głosu, nie rób osądów i ponownie przeczytaj sobie posty z tego wątku, może doczytasz jakie maja zapisy.
                  Męczy mnie, to samo co wielu mieszkańców tego miasta, że gdy chcę aby było zgodnie z prawem, aby otrzymać coś co ci mi się należy to muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem.
                  Jeszcze kilka lat temu było normalnie ale ostatnio robi się coraz gorzej, nie wspomnę o prawie do przedszkola, żłobka czy innych dóbr miejskich.
                  • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 20:00
                    Nic dodać nic ująć jest takie przysłowie każdy mówi o sobie.

Powinniście sobie wpisać w akt "Co jest dobre dla Przewodniczącego, to jest dobre dla wspólnoty"
                    Jak to jest p.Szymański wisi na balkonie szpecąc blok i wspólnoty to nie oburza
                    Pan Zuchowski wisiał sobie w prywatnym oknie i ludzie spać po nocy nie mogli

Bzdury, bzdury, bzdury.

Prawnie zaklejając plakaty popełniliście przestępstwo.

Moralnie zwalanie tego na dobro wspólnoty to nikczemne i żenujące

Wasza argumentacja przypomina czasy Gomółki,
                    • cyberwolf Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 20:59
                      Ale czy ktoś coś zwala na wspólnotę, ponadto o ile znam uwl to zawsze za podjęte decyzje odpowiada Zarząd?
                      My tylko chcemy aby prawo było równe dla wszystkich, ja rozumiem że jako wyznawca Pana Ż. lub on sam czujesz się oburzony, że ktoś śmiał zaprotestować. No cóż, trzeba się przyzwyczaić że od czasu do czasu tak bywa. Powtarzam kolejny raz, chociaż już nie wierzę że to do Pana to dotrze - zapłać jak inni i powieś sobie ten baner, będzie i ładnie i legalnie.

Czy czujesz się sędzią, bo ciągle wydajesz wyroki, jeśli tak to marnym bo nawet nie zapoznałeś się z aktami sprawy?

Ja nie pamiętam czasów Gomułki, znam je jedynie z przekazów historycznych ale jeśli ty je pamiętasz to już teraz rozumiem twój tok rozumowania i twoja krzywdę! Wtedy też najbardziej Ci u władzy bali się muzyki rockowej.
                      • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 12.11.10, 23:27
                        Koleś zapłacić to można właścicielowi lokalu bo to jego szyby kapewu ?
                        łapy precz od prywatnej własności

Na p. Szymańskiego nie głosuję, bo zrywa plakaty konkurencji i ściemnia, że to wspólnota

Na p.Żuchowskiego też nie głosuję bo w ogóle nie głosuję

• guayazyl1 incydent z banerem... 13.11.10, 09:26
                          ...to jednak tylko incydent, a podjazdowa walka plakatowa to element każdej kampanii wyborczej w każdym mieście. dla mnie to rzecz drugoplanowa niepotrzebnie w tym wątku rozdmuchana.
                          bardziej interesuje mnie to, co kandydaci maja do powiedzenia niż to, na jakiej wysokości można podziwiać ich wygładzone w fotoszopie twarze.
                          jak sie czyta ich hasła, pod którymi się podpisują, jak się czyta ich wyborcze ulotki, to można odnieść wrażenie, że mówią jednym głosem. mają ten sam program poprawy jakości naszego życia. kogo więc wybrać jak wszyscy chcą szpitala, dworca kolejowego, aquaparku, szybkich pociągów, monitoringu miejskiego i wykorzystania dostępnych funduszy UE?
                          dziwi mnie bardzo, że nie ujawnili się dotąd kandydaci na prezydenta bo chciałbym poznać ich wizje rozwoju miasta. w takiej sytuacji reelekcja Pana Smogorzewskiego jest bardzo prawdopodobna.
                          widzi mi się wspólna debata kandydatów na przykład w atrium Ratusza.
                          nieudawana, z możliwością zadawania pytań od publiczności, z pytaniami od kontrkandydatów, z podaniem źródeł finansowania projektów.
                          czy to da gwarancję wyborcom? żadnej ale będziemy bliżej właściwego wyboru.
                          • ew.a76 Re: incydent z banerem... 13.11.10, 13:04
                            Mądre słowa

Jedna uwaga sprawa nie dotyczy kampanii, tylko; łamania prawa i wykorzystywania swojego stanowiska we wspólnocie, czyli najgorszych cech polityka.
                            I ktoś taki ma być radnym ?
                            • cyberwolf Re: incydent z banerem... 13.11.10, 13:20
                              Czy zawsze gdy jest przestrzegane prawo i jest ono niewygodne dla Ciebie - to krzyczysz, że jest łamane? A co gdy jest łamane z korzyścią dla Ciebie?
                              Piszę ponownie sprawdź zanim osądzisz. Łatwo jest komuś coś zarzucać ale trudniej udowodnić - zacznij od tego drugiego.
                              Nikt nie wykorzystał żadnego stanowiska, pisałem wielokrotnie taka jest umowa i takie ograniczenia.
                              Ja wiem, że ty nie rozumiesz co to oznacza etyka i że można robić coś zgodnie z prawem - jednakowo dla wszystkich. Próbujesz przypiąć łatkę aby wszyscy byli mierzeni jedną miarą. Myślę, że czytający ten post potrafią odróżnić prawdziwe argumenty od rzucanych insynuacji.
                              • ew.a76 Re: incydent z banerem... 13.11.10, 14:30
                                Jest dokładnie dwrotnie
                                Okna są prywatne w każdej wspólnocie
                                zdecydowały o zerwaniu plakatów zarząd z p. Szymańskim jako przewodniczącym nie wspólnota
                                ot cała prawda
                                • cyberwolf Re: incydent z banerem... 13.11.10, 14:42
                                  Jeszcze raz może, kiedyś dotrze w Zarządzie wspólnoty jedna osoba podejmuje decyzję tylko wtedy gdy zarząd jest jednoosobowy. Gdy osób jest więcej zawsze każda decyzja jest podejmowana jednomyślnie a w razie braku jednomyślności przeprowadza się głosowanie. Nasz Zarząd składa się z 5 osób i nie ma narzucania decyzji przez którekolwiek z członków, którzy są sobie równi.
                                  Okno jest w lokalu użytkowym prywatne jak najbardziej ale właściciele podpisując umowy jasno określili zakres wykorzystania ich pod reklamę - czyli tylko reklamowanie zakresu własnej działalności.
                                  Wspólnota nie zrywała plakatów zdjął je albo sam radny albo komisja wyborcza po uwzględnieniu wniosku złożonego do niej w tej sprawie.
                                  • ew.a76 Re: incydent z banerem... 13.11.10, 16:45
                                    Bzdury
                                    Plakaty zakleiliście nie zerwaliście to jest to samo.
                                    A jak decydowaliści o zaklejeniu to wasz szef akurat był u lekarza, a potem spontanicznie wywalił szyldzik i wszystko w imię dobra wspólnoty, odrażające.
                                    Nie pasowało trzeba było wezwać policję,a tak to prokurator

Grzecznie ponownie tłumaczę to, że ktoś ma prawo się reklamować na szybach i elewacji, nie znaczy że rezygnuje z pozostałych praw. Święte prawo własności pozwala mi naklejać na szyby co chcę. Chyba że macie w akcie zapis typu. Zobowiązuję się do nie naklejania niczego poza reklamą, bez zgody wspólnoty jednocześnie rezygnuję ze swoich praw i upoważniam ją do usuwania wszelkich informacji pojawiających się na moich szybach bez wcześniejszego zawiadomienia.
                                    Jeżeli masz coś takiego w akcie te pełen szacun, a jak nie to przestań zaciemniać sprawę.

.
                                    • zaq1975 Re: incydent z banerem... 13.11.10, 19:36
                                      Ja też uważam że nie trzeba było zaklejać tych plakatów. Trzeba było zerwać a wcześniej poprosić Straż Miejską by ukarała wandala który nakleił te papiery na szybę albo jego mocodawce , ale nikt mnie nie posłuchał. Wszyscy chcieli być cholernie zgodni z prawem. i co z tego mamy? Jakiegoś oszołoma który nie robi nic innego tylko szkaluje Wspólnotę i Zarząd. Pluje jadem i nie rozumie argumentów. Dodam jeszcze że to jaki kto ma stosunek do prawa świadczy o nim wiec jakim człowiekiem jest Radny Żuchowski? Niech każdy odpowie sobie sam, po przeczytaniu tego wątku i jego wyborczej ulotki.
                                      • gadulalegionowa Re: incydent z banerem... 13.11.10, 22:28
                                        Chciałam tylko zauważyć, że nasze miasto od dzisiaj nie ma radnych :)
                                        Ani pan Żuchowski ani nikt inny radnym już nie jest :)
                                      • ew.a76 Re: incydent z banerem... 14.11.10, 01:26
                                        Za namową zaq1975 Proszę przeczytać jeszcze raz, zwłaszcza pierwszy wpis to zapewne pan. Sz. powołuje się tam na zdesperowaną wspólnotę itp. słodki pościk skrzywdzonej biedotki,
                                        a tak na prawdę, prywatnie zaatakował konkurenta w necie
                                        I tu się cwaniak przejechał.
                                        Jedno koleżko jest pewne w ostatnim wpisie znów kłamiesz
                                        nikt nie obrażał wspólnoty,bo to nie wspólnota zrywała plakaty i nie wspólnota zaatakowała na tym forum
                                        nie powołuj się na prawo bo je złamałeś.
                                        Jak to jest że partie które wpisują sobie w nazwę jakieś wartości postępuja dokładnie odwrotnie.
                                        I to na tyle.
    • ruaska Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 14.11.10, 19:11
      ci nasi radni!!!
      pamiętam dwie sytuacje podczas pewnego spotkania, które odbywało się pod ratuszem. kiedy był odtwarzany hymn narodowy, wszyscy z powagą stali, tylko nie pan Ż. pan Ż dumnie kroczył przed siebie i wzrokiem ogarniał zgromadzony tłum. natomiast pani L na te spotkanie przyszła z dwoma pieskami, które widocznie wcześniej nie załatwiły swoich potrzeb, bo zrobiły to przy wszystkich.
      oj to były niezapomniane chwile.
      • ew.a76 Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 23.11.10, 23:25
        Ot i cała prawda
        www.legio24.pl/?p=8520
        • niepoleciorzelwgowna Re: Baner Radnego Żuchowskiego znika... 24.11.10, 11:18
          Jest jeszcze jeden link:
          www.rszymanski.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka