Dodaj do ulubionych

Naprawa auta powypadkowa

21.12.10, 22:13
Witam
Czy moglibyscie polecić mi jakiś warsztat blacharsko-lakierniczy w Legionowie albo okolicach, gdzie mogę naprawić auto po kolizji.
Dziekuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 3goust Re: Naprawa auta powypadkowa 21.12.10, 22:25
      naprawiasz z AC bądź OC? a może za własne?
      W Legionowie to chyba sami szpachlownicy są, i nie ma warsztatu co wymienia elementy. a właśnie jaki samochód ile ma lat? bo te nowsze to najlepiej w firmowym blacharzu to szybciutko wmontują bo mają dostęp do części nadwozia.
      • damarel Re: Naprawa auta powypadkowa 22.12.10, 20:29
        Naprawiam z OC, kolizja nie z mojej winy. Auto ma do wymiany zderzak, błotnik i nadkole. Naprawdę nie ma w Legionowie żadnego warsztatu, który wymieni te części? Auto już trochę starsze.
        pozdrawiam
        • kka69 Re: Naprawa auta powypadkowa 22.12.10, 21:21
          Jeżeli płaci sprawca z OC, to rób tylko w ASO.
          Ja miałem właśnie taką szkodę, zrobiłem w ASO, założyli mi fabrycznie lakierowany zderzak ( był wcześniej zamówiony w fabryce do tej naprawy) .
          Po naprawie auto wygląda jakby nie miało żadnego wypadku.
          Jakość usługi bez porównania do jakiegoś garażu , gdzie lakierują ręcznie .
          Przemyśl to.
          • 3goust Re: Naprawa auta powypadkowa 22.12.10, 22:05
            Wiesz zależy jaki wiek ma auto kolegi, jeśli jest to takie które nadal produkują to części na wymianę nowe się znajdą czy to na magazynie czy na fabryce. Problemy pojawiają się gdy auto jest już nie produkowane, części pozyskać trzeba z rozbitych innych aut gdzie element ocalał, bez względu czy ASO czy firma inna, byle nie szpachlarze choć nie wiem czemu jeszcze wiele osób chce naprawiać swoje auto metodą szpachli...

Ale jak robisz z OC, zgadzam się z kka69 rób to w firmowym serwisie [ASO]
            • akjawah Re: Naprawa auta powypadkowa 22.12.10, 22:22
              czasem jednak się szpachluje.
              Wymieniać to możesz sobie zdrzaki, błotniki co na parę śrub są mocowane. Ale np. tylny błotnik to już wycinanie, spawanie nadwozia. Jak uszkodzenia niewielkie, lepiej jak spec wyprostuje element i dotrze szpachlą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka