Dodaj do ulubionych

rozbudowa DK61

29.03.11, 10:51
hej, czy ktoś zna termin oddania do użytku pierwszej nitki rozbudowywanej DK61 przez Legionowo? Kiedy rozpoczynała się rozbudowa, była mowa o tym, że pierwszym pasem nowej drogi pojedziemy w grudniu 2010r. Tymczasem mamy prawie kwiecień 2011 i nic. Czy ktoś zna jakiś termin?
Obserwuj wątek
    • hurapesymista Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 14:16
      Ale masz na myśli ten mikroodcinek, co teraz robią, czy całą trasę ?
      • serock2 Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 14:31
        generalnie myślę o obecnie budowanej jezdni przebudowywanego odcinka DK61 przejazd przez Legionowo etap III, czyli od obwodnicy Jabłonny do wiaduktu nad torami kolejowymi. :)
        • benieck Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 14:57
          Do końca roku: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,9297491,Legionowo_zada_szerszej_drogi___wylotowki_na_Mazury.html
          • brat_dyrektor Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 17:14
            Nie wiem gdzie dopatrzyliście się informacji, że droga ma być skończona do końca roku. W przytoczonym artykule mowa jest o bieżącym roku. Dodatkowo wg materiałów przetargowych GDDKiA czyli inwestora - przebudowa ma zakończyć się do 31 lipca 2011. Nie pamiętam niestety zapisów, które umożliwiałyby wydłużenie prac ze względu na warunki zimowe jakie były w tym roku.

Patrząc na tempo prac, jakie od kilku dni panuje na budowie (a obserwuję ich codziennie) mam wrażenie, że termin jest prawdziwy (czy realny to nie wiem) oraz prawdopodobne są informacje podawane w innych serwisach o potencjalnej karze dla Strabag w wysokości 50 tys za każdy dzień opóźnienia.
            • w.iwo Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 17:43
              rzecznik GDDKiA potwierdził że wcześniej planowany termin zakończenia robót przewidziany na 30.07.2011r. nie ulega zmianie, mimo że na plac budowy weszły inne ekipy (kanalizacja)

• godgod Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 18:10
                Termin zakończenia inwestycji po wyborach byłby niedopuszczalny.
              • 3goust Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 18:13
                czemu zakładasz nowy wątek, mimo tematu poniżej o tej samej tematyce. To by było raz, dwa natomiast to jest budowany odcinek przejścia przez Legionowo nr I nie numer III który jest od wiaduktu do ...prawie drogi na Nasielsk.
                • w.iwo Re: rozbudowa DK61 29.03.11, 19:30
                  (fakt, ale tematy które są bardziej rozwinięte czasem zostają)

warto zajrzeć na stronę siskom, tam jest dokładne wyjaśnienie kolejnych odcinków trasy
                  • serock2 Re: rozbudowa DK61 30.03.11, 09:44
                    rzeczywiście pomyłka z mojej strony. Rozbudowywana część DK61 to I odcinek na terenie Legionowa. Jeśli zaś chodzi o termin oddania pierwszej jezdni w stronę Warszawy, to o terminie końca do końca ubiegłego roku była mowa w tym artykule www.legio24.pl/?p=5179 ale najwidoczniej było to pobożne życzenie redaktora.
                    • benieck Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 09:17
                      "Po poszerzeniu trasy do wiaduktu kolejowego w Legionowie GDDKiA nie ma w planach dalszej rozbudowy tej wylotówki. W kontrakcie terytorialnym dla Mazowsza z funduszy UE do 2022 r. znalazły się obwodnice Pułtuska i Ostrołęki, ale bez konkretnych terminów realizacji" - link.
                      I tyle w temacie proszę Państwa :)
                      • ralphie Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 09:25
                        Ten odcinek DK61 wg informacji za SISCOM ma stanowić część Małej Obwodnicy Warszawy i jest zaznaczony na czerwono, jako odcinek istniejący. A plany są jakie są. ;)
                        • prawdziwy_jankiel Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 14:08
                          No, czyli te całe odwiedziny ministra na wiadukcie i klepanie się po plecach okazało się zwykłym chwytem marketingowym do zbliżających się wtedy wyborów. A lud ciemny jak zawsze dał się omamić. sweet :)
                          • kka69 Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 19:11
                            Oj tam, są ważniejsze krajowe drogowe priorytety nad priorytetami lokalnymi.
                            Ja to już czułem w kościach , jak był robiony latem remont nawierzchni DK61 za 5 mln zł, ale się nie odzywałem, żeby nie było , ze wykrakałem.
                            Ale , jest szansa, że znowu włodarze przed wyborami wystąpią na wiadukcie, ze znowu coś nam załatwią.
                            a "gupi" naród to kupi.
                            • metron1 Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 22:02
                              Ciekawe jaki następny kotlet wyborczy wyleci z planów. Szpital, basen, pociągi do Zegrza
                              Co obstawiacie???
                              • zdebeq Re: rozbudowa DK61 17.12.14, 23:29
                                tor łyżwiarski
                                • tabaher-2 Re: rozbudowa DK61 18.12.14, 09:23
                                  centrum komunikacyjne
                              • ralphie Re: rozbudowa DK61 18.12.14, 08:05
                                metron1 napisał:

> Co obstawiacie???

Kolejna pajda kiełbachy wyborczej zzieleniała? GP - ukryte info w artykule.

Mieszkańcom przekazano także, że opinia marszałka dotycząca połączenia kolejowego do Zegrza jest negatywna, nie przewiduje się takiego połączenia w planach na najbliższy rok.
                                • prawdziwy_jankiel Re: rozbudowa DK61 18.12.14, 09:29
                                  Ja myślę że będzie tak:

1)Szpital - negatywna decyzja NFZ, no nie dało rady.
                                  2)Tor łyżwiarski - to nigdy nie był poważny temat, tak tylko dumaliśmy :)
                                  3)Basen - zdejmie się baner na piaskowej i umrze śmiercią naturalną.
                                  4)Kolej do Zegrza - Walczyliśmy no ale nie da się.

Były jeszcze jakieś większe obietnice? :)
                                  • polokokt Re: rozbudowa DK61 18.12.14, 17:00
                                    Pan Branski obiecywał tunel na Kwiatowej, ale ze sie jako jedyny z tej całej lokalnej kliki nie dostał, to pewnie zabrał obietnicę ze sobą.
                                    • prawdziwy_jankiel Re: rozbudowa DK61 18.12.14, 19:59
                                      No tak, Brański obiecał tunel ale Brańskiego nie ma to nie ma tunelu, tak jakby ten tunel to on sam miał budować. A tak wogóle to zastanawiam się jak on chciał budować tunel pod ukończoną nitką kolejową.
                                      • e.voytaszek Re: rozbudowa DK61 23.12.14, 17:02
                                        To jest celowe działanie uzurpatorskie, których celem było utrzymanie władzy. O ile jest to do udowodnienia... Bo może chęci były i możliwości realne, a nie sztuczne... Zobaczymy jak będzie ze skrótem z L-wa do Nasielska, według mnie bezdyskusyjnie uzasadnionego:
                                        m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,17168015,Pociagi_zwalniaja_przez_Pendolino__Wybuduja_dla_nich.html
                                • psychomaszyna Re: rozbudowa DK61 25.12.14, 08:10
                                  Dla marszałka Struzika ważniejsze jest połączenie na lotnisko w Modlinie w tunelu, aby można było je przedłużyć kiedyś do Płocka.
                                  Mamy chyba jakiś lokalny PSL w powiecie, więc niech się stara w urzędzie marszałkowskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka