Dodaj do ulubionych

odliczanie do Euro

15.04.11, 21:25
Pod nosem Ratusza zaczęło się nasze odliczanie do
Euro
Obserwuj wątek
    • godgod Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 21:31
      Takie Euro, to samo dobro. Na przykład metro, które od kilku tygodni budują od Tesco w stronę ratusza. To nie może być nic innego, widziałem gigantyczne betonowe kręgi wzdłuż Sowińskiego.
      • w.iwo Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 21:36
        to część budowy ścieżki zdrowia dla mieszkańców w ramach programu sportowo-zdrowotnego ;)
      • em-k-a Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 23:44
        godgod napisał:

> Takie Euro, to samo dobro. Na przykład metro, które od kilku tygodni budują od
        > Tesco w stronę ratusza. To nie może być nic innego, widziałem gigantyczne beton
        > owe kręgi wzdłuż Sowińskiego.

wow,nareszcie skończą się problemy komunikacyjne Legionowa... :-)
    • pleg Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 21:41
      Tak swoją drogą to jaką drużynę fajnie byłoby gościć na EURO?

Ja bym chętnie obejrzał holendrów
      • godgod Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 21:49
        Właśnie pod ich kątem miasto tworzy sieć ścieżek rowerowych. Może wreszcie ktoś po nich zacznie jeździć.

pleg napisał:

> Tak swoją drogą to jaką drużynę fajnie byłoby gościć na EURO?
        >
        > Ja bym chętnie obejrzał holendrów
        • kka69 Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 22:36
          Drużyna będzie ulokowana w Jachrance, ale dopiero po losowaniach meczy będzie wiadomo jaka.
          • aganiok32 Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 23:12
            kka69 napisał:

> Drużyna będzie ulokowana w Jachrance, ale dopiero po losowaniach meczy będzie w
            > iadomo jaka.

Mam nadzieję, że będą ich tam przewozić transportem lotniczym, bo przejazd DK61 przez Piaski może dostarczyć im niezapomnianych wrażeń ;)
            Zapomniałam - do Jachranki mogą też dopływać promem :D
            • madziulec Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 23:30
              aganiok32 napisała:

> Mam nadzieję, że będą ich tam przewozić transportem lotniczym, bo przejazd DK61
              > przez Piaski może dostarczyć im niezapomnianych wrażeń ;)
              > Zapomniałam - do Jachranki mogą też dopływać promem :D

Mówisz o tym, co to do Serocka będzie latem pływać?? Toż to pare godzin transport zajmie, ale wiesz.. droga na Ostrołękę i okoliczności przyrody.....
        • e.voytaszek Re: odliczanie do Euro 15.04.11, 22:40
          Przede wszystkim miastu potrzebne są miejsca pracy. Od 4 lat nie ma żadnych ofert poza handlem...Bezrobocie jest horrendalnie wysokie, kilka tysięcy miejsc pracy należy zorganizować jeszcze w tym roku, aby miasto nie musiało dokładać za chwilę do zasiłków i opieki społecznej. Jak nie powstaną miejsca pracy to miastu grozi upadek i degrengolada społeczna. Ściągnąć przeciez możn inwestorów, kusząc ich niższymi opłatami niż Warszawa, nieprawdaż?
          • godgod Re: odliczanie do Euro 16.04.11, 12:56
            Ale opłatami za co ? Przecież tutaj nic nie powstanie, bo nie ma gdzie.Legionowo jest tak zagęszczone, że cudem byłoby zbudowanie jakiegoś zakładu, bez protestów okolicznych mieszkańców. Przykład z przed kilku lat - gościu, co chciał koło Aviotexu giąć jakieś blachy (tam, gdzie ma niby powstać hipermarket). Pogonili go i zainwestował zdaje się w NDM.

e.voytaszek napisał:

Ściągnąć przeciez możn inwestorów, kus
            > ząc ich niższymi opłatami niż Warszawa, nieprawdaż?
            • guayazyl1 Re: odliczanie do Euro 16.04.11, 19:42
              Ten elektroniczny zegar to taki czasoumilacz.
              Ma odwrócić uwagę od spraw istotniejszych.
              Bo chyba mało kto wierzy, że w Legionowie powstanie baza treningowa na miarę największej imprezy sportowej w Europie. Polska reprezentacja już wybrała kompleks w Grodzisku Wielkopolskim. Kolejnych siedem drużyn może wybrać z dwudziestu innych ośrodków. A że sporo z nich to perełki więc szanse mamy takie jak Adamek w walce z Kliczkami.
              Za to w zmodernizowanym Centrum Szkolenia Policji ma powstać centrum operacyjne mistrzostw.
              • harp Re: odliczanie do Euro 17.04.11, 10:17
                łatwiej jest stwarzać pozory, niż wziąć się do rozwiązywania prawdziwych problemów.
                Od dawna wiemy, że Legionowo to prowincjonalna dziura, a rządzący miastem w dalszym ciągu nie próbują wykorzystać faktu bliskości Warszawy (transport, transport) do rozwoju miasta.
                • pomagam-w-legionowie Re: odliczanie do Euro 17.04.11, 11:53
                  harp napisał:

> Od dawna wiemy, że Legionowo to prowincjonalna dziura, a rządzący miastem w dal
                  > szym ciągu nie próbują wykorzystać faktu bliskości Warszawy (...) do rozwoju miasta.

Władze miejskie ze Słoneczkiem na czele uważają, że L-wo to samodzielny w pełni wystarczalny organizm miejski. Wszem i wobec głoszą, że miasto nie jest już sypialnią Wa-wy...
                  Nie oczekuje zatem, że UM będzie w stanie wykorzystać korzyści z położenia aglomeracyjnego i ze swej funkcji aglomeracyjnej....
                  • harp Re: odliczanie do Euro 17.04.11, 17:54
                    na obecnego prezydenta i jego totumfackich nie ma już co liczyć w tej sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka