adam-1961 09.05.11, 15:51 Legionowo zostało uplasowane na 14. miejscu rankingu Prezydentów Miast, wyprzedzając tym samym Gdańsk, Kraków oraz Szczecin. - www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-2834 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
telemann Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 09.05.11, 16:07 podobno wyprzedza też Nowy Jork i chyba o "jedno oczko" Budapeszt. A tak na serio to przedstawiciele Szybkich Kolei Miejskich z Trójmiasta mają przyjechać na warsztaty do legionowskiego ratusza, aby nauczyć się jak powinna funkcjonować kolei miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
plunio7 Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 09.05.11, 16:52 Nie powiem, że w Legionowie jest źle, ale jakoś szału za bardzo nie ma. Mimo to, aż 14 miejsce w kraju? Trochę zaskakujące. Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 03.03.12, 18:18 Niech przyjadą koleją ;-) Ile to teraz się jedzie z Gdańska ? 7 godzin ? 10...? telemann napisał: > A tak na serio to przedstawiciele Szybkich Kolei Miejskich z Trójmiasta mają pr > zyjechać na warsztaty do legionowskiego ratusza, aby nauczyć się jak powinna fu > nkcjonować kolei miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
pleg Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 09.05.11, 19:02 A ja gratuluję prezydentowi sukcesu w rankingu. Cieszę się, że mieszkam w Legionowie Odpowiedz Link Zgłoś
brunno34 Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 09.05.11, 20:48 Tylko te połączenia kolejowe, ponoć skm mają od 1 czerwca jeździć co 10-15 minut, jak pisał "madziulec" i czas przejazdu ma się nieco skrócić (znalazłem info że do 22 minut). To jednak nie zadowala. Dopiero jak pociągi będa co 5-7 minut i czas przejazdu "zejdzie" wyraźnie poniżej 20 minut - będę miał za co dziękować. Oby szybko...może z grudniowym rozkładem? Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 10.05.11, 07:02 nie mam zaufania do tego typu rankingów. Na ich ostateczny kształt często mają wpływ nierzetelne dane. Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 04.03.12, 07:17 pleg napisał: > A ja gratuluję prezydentowi sukcesu w rankingu. > Cieszę się, że mieszkam w Legionowie ja też, ja też! :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2900000 Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 03.03.12, 16:06 Legionowo jest cudowne.:)) Moje dzieciństwo i lata nastoletnie to najwspanialszy okres.Os.Sobieskiego i ulica Husarska 16.Masa wspomnień.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Za co to? 03.03.12, 21:27 www.newsweek.pl/newsweek_spoleczenstwo/14--legionowo--w-cieniu-stolicy,76490,1,1.html Nie wiem ja to oceniacie. Ja nei umiem. Nie uczestnicze w szkole rodzenia, nei mam 4-latka, dziecko nie podlegalo szczepieniom na pneumokoki (co wiecej na zadn z programow zdrowotnych sie nei zalapalam..). W Arenie bylam na Mikolajkach, porazka, bo bylo to zle zorganizowane. Ale bywam tez tam na wystawach kotow - jest ok. Reszta.. nic jakiegos super... Odpowiedz Link Zgłoś
e.voytaszek Re: Za co to? 09.03.12, 22:02 a co do dojazdów, to w szczycie, 731 jeździ co pół godziny a 723 co 10 minut. Może 731 w godz szczytu też powinno być co 10 minut, lub obydwie linie co kwadrans...Rzuce temat Pani Hani Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Za co to? 09.03.12, 22:21 Oferta dofinansowania 50% kursu w szkole rodzenia, pojawiła się już po tym, jak kurs skończyliśmy. Ale z bezpłatnego szczepienia na pneumokoki skorzystaliśmy, jak również z trzech wizyt u rehabilitantki, na które nie musieliśmy długo czekać - za co jesteśmy bardzo wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Za co to? 09.03.12, 22:32 Zazdroszcze Ci, ze masz male dziecko. Brzmi to paradoksalnie, ale dla malych dzieci cos Legionowo oferuje. Dla starszych nic - badan kontrolnych juz nie ma, badan profilaktycznych brak.. Ot, szkola i pozbylismy sie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Za co to? 10.03.12, 08:47 Mam nadzieję, że program profilaktyki w Legionowie, będzie rozwijał się w kierunku odpowiedzi na zapotrzebowanie dzieci w różnym wieku. Bo jest coś dla dzieci najmniejszych, później dziuuura i była swego czasu chyba częściowa refundacja szczepionek dla 13-letnich dziewczynek w ramach profilaktyki nowotworów. Aczkolwiek to, co już jest, to moim zdaniem, krok w dobrą stronę. Szczególnie ważne, dla rodziców wcześniaczków (tutaj piszę z własnego doświadczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
hugonita Re: Za co to? 10.03.12, 10:01 ale dla malych dz > ieci cos Legionowo oferuje. > Dla starszych nic - badan kontrolnych juz nie ma, badan profilaktycznych brak.. chciało mi się sprawdzić i jednak oferuje: W porównaniu z innymi krajami w Polsce choroby u dzieci wciąż wykrywane są zbyt późno i należy to zmienić, dlatego Gmina Legionowo w ramach programu *W zdrowym ciele zdrowy duch* proponuje dzieciom w wieku od 9 miesiąca życia do 6 lat bezpłatne profilaktyczne badania USG jamy brzusznej, tarczycy, węzłów chłonnych, a u chłopców dodatkowo moszny oraz konsultacje z lekarzem specjalistą. źródło Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Za co to? 10.03.12, 10:19 Mam 7-letniego chłopca, syna. Czy z równa dokładnościa sprawdzisz czy od paru lat Legionowo cos oferuje dla niego (dziecko urodziło sie w 2004 roku - zwroc uwage na to, bo co chce sie zalapac, to sie okazuje, ze dziekco jest za "stare"....). Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Za co to? 10.03.12, 10:25 Dzięki za informację. Ciekawe w jaki sposób będzie to realizowane (chodzi mi o dostępność badań). Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Za co to? 10.03.12, 10:30 Zachęcona dobrym przykładem, poszukałam, kto co będzie realizował tutaj Brak na razie informacji od kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka.wi Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 11.03.12, 20:53 Powiem tylko ze swojego podworka-moje dzieci chodziły do dobrej szkoły podstawowej w Warszawie,od dwóch lat jedno chodzi do "jedynki" - porażka! Czuję się ,jakbym w relacjach z tzw.gronem przeniosła się do lat osiemdziesiątych. Siatka godzin to tzw. minimum ,czyli tylko to ,co Men daje. Minimum angielskiego,zero drugiego języka. Są wśród nauczycieli chlubne wyjątki ,ale to kropla w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
integence Re: Dobrze mieszkać w Legionowie 25.03.12, 21:25 Mi cudownie się tu mieszka, moim znajomym również, nie wyobrażam sobie żyć gdzie indziej:) Odpowiedz Link Zgłoś