Dodaj do ulubionych

naprawa lodówki

16.07.11, 18:25
Co sądzicie, bo wściekłam się ale może nie mam racji?
Po burzy lodówka nam przestała dawać oznaki życia, a że latem trudno żyć bez lodówki szybko wezwaliśmy pana naprawiacza znalezionego w internecie. Ważne żeby był z okolicy- Legionowa.
Pan przyjechał, zaglądanie zajęło mu 10 minut może, stwierdził iż lodówki nie da się naprawić, lepiej kupić nową. Za dojazd (8 km)i diagnozę policzył 120 zł !!!
Kiedy stwierdziłam że to chyba duża przesada, zagroził wezwaniem straży miejskiej!
Tak więc gdyby ktoś chciał korzystać z usług firmy JUR-TEX z Reymonta, osobiście odradzam stanowczo.
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: naprawa lodówki 16.07.11, 20:25
      >Co sądzicie, bo wściekłam się ale może nie mam racji?

a czy tę lodówkę da się naprawić? czy jakiś inny fachowiec ją naprawił?
      I czy wściekam się bo się lodówka zepsuła, czy, że się jej nie da naprawić, czy że pan wziął pieniądze?
      czy zapytałam ile będzie kosztować przyjazd szybko wzywając naprawiacza? bo jeśli nie, to według zasady zgody domniemanej, taką świadomość mieć powinnam wzywając fachowca.

p.s. muszę podnieść ceny swoich usług.

>Kiedy stwierdziłam że to chyba duża przesada, zagroził wezwaniem straży miejskiej!

rzeczywiście bez sensu, bo powinna się tym zająć policja:D
      I czy jeżeli za bułki w sklepie będę chciał zapłacić połowę, bo 40 groszy to przesada, to czy sklep powinien wzywać policję?

>Za dojazd (8 km)i diagnozę policzył 120 zł !!!
      fachowiec nie jest taksówką i nie świadczy usługi pt. dowóz, tylko wizytę u klienta, która jest w pewien sposób usługą luksusową. Taniej byłoby pewnie zawieźć lodówkę do fachowca.

w każdym bądź razie współczuję sytuacji, życzę samonaprawienia się lodówki.
      pozdrawiam
      Zdebek
      • 3goust Re: naprawa lodówki 16.07.11, 21:28
        Parę lat temu był program w t[ele]w[izji] N[iemieciej], Usterka. Często się zdarzało przy naprawach pralek czy też lodówek, Że przyjechał fachman [Pewnie nawet nie znał się na markach lodówek i pralek, a co dopiero umieć je naprawić] Który pogrzebał chwilkę postukał i mówił że taniej kupić nowe, że się nie da naprawić. Za wizytę kasowali średnio 60 zł. ale program był parę lat temu, ta... paliwo po 3,4 złotych i wiele podstawowych produktów tańszych. Wiec kalkulując wzrost cen wszystkiego to wzrost z 60 złotych za sam dojazd do 120, jest prawdopodobny i uczciwy. Jedynie co było nie tak, to sam sposób zarobku firmy. Firmy często tz: dojazdowe traktują jak główny zarobek i nawet nie nastawiają się na naprawę tylko po to by zgarnąć kasiorę za dojazd.

A o szczegóły cen należy pytać nim przyjedzie.
        • w.iwo Re: naprawa lodówki 16.07.11, 21:46
          a jaka była diagnoza ? spytam z ciekawości? zostawił fakturę?
          w starostwie jest rzecznik praw klienta, można się tam zwrócić i poradzić...

100 zł za oczyszczenie z kurzu jakiejś niewielkiej części, dwa marne dowcipy i narzekanie na rząd usłyszałam jakiś czas temu za telewizor... niech nas Bóg i rozsądek broni przed takimi fachowcami...
          nie przyszło mi zapytać ile bierze za dojazd, zresztą czy Wy pytacie? pytałam ile może kosztować taka usługa na co odpowiedzieli że zależy :))))
    • zuzka323 Re: naprawa lodówki 25.07.11, 13:45
      wszystkie legionowskie firmy tyle biorą - niby dojazd darmo a cześć 2 razy droższa + 100% za robociznę. Nam padł programator - naprawę wycenili na 120. Kupiliśmy cześć za 30 pln w necie - wymiana zajął się zwierz domowy:) aha, żeby sprawdzić czy będzie działać wystarczyło zetknąć 3 kabelki - a o tym dowiedzieliśmy się telefonicznie ze sklepu w którym kupiliśmy cześć (oczywiście nie w Legionowie). Lodówka działa jak nowiutka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka