Dodaj do ulubionych

dobry mechanik

14.04.12, 14:16
może ktoś kogoś polecić w Legionowie albo okolicach?
Obserwuj wątek
    • mellaverde Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:20
      w skubiance jest absolutnie najlepszy i najuczciwszy Pan Krzysztof.
      jak nie za daleko to pisz, podam telefon.
      wszyscy z okolicy, moi znajomi, serwisują auta u Niego.
      • mara.senna Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:36
        to jest chyba gdzieś pod serockiem tak? to trochę daleko, jednak :) myślałam o jakimś legionowie albo bliższych okolicach..
        • mellaverde Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:41
          jak dla mnie to zaraz za zegrzem.
          • patrycja-wiktoria Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:46
            wiesz jak masz zostawić samochód np na cały dzień to ja nie wiem jak się dostaniesz z tego zegrza do pracy w warszawie :) ja z tego serwisu w markach wsiadam z autobus którego przystanek jest tuż pod serwisem, 40 minutt i jestem w centrum.
            • mellaverde Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:49
              ja się umawiam na sobotę zawsze,a więc problem pracy odpada.
              a syn Pana Krzysztofa zawsze odwozi mnie do domu, po czym, po południu jak juz moje autko jest naprawione przyjeżdża po mnie:))
              • ralph123 Re: dobry mechanik 14.04.12, 16:01
                No bo pewnie jesteś atrakcyjną kobitką, ja jako mało atrakcyjny facet pewnie bym nie mógł na to liczyć. Jakby co wyślę żone ;)
                • mellaverde Re: dobry mechanik 14.04.12, 16:05
                  :)))))
      • ralph123 Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:40
        A ja ze względu na 9 letnie auto, kolekcjonuje namiary na dobrych mechaników. Więc bardzo byłbym wdzięczny za jakąś wizytóweczke.
        • mellaverde Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:52
          22 768 11 36 Krzysztof Kazimierczak
    • kka69 Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:31
      A ten mechanik to do czego ma być?
      do telewizora, kopiarki, pralki, zmywarki , roweru ?

Ja znam dobrego mechanika od "mechaniki płynów" .
      Najlepszy jest w piątek wieczorem, albo w sobotę .
      W niedzielę nie działa, żeby na poniedziałek do roboty dojechać.
    • patrycja-wiktoria Re: dobry mechanik 14.04.12, 15:43
      Ja jeżdżę do Marek do warsztatu samochodowego pana Roberta Sobczaka. Znajdź sobie sobczak auto-serwis albo wejdź na stronę www.sobczak.net Z Legionowa to 10 minut jazdy a samochód serwisuje tam od kilku lat od kiedy zamieszkałam w Legionowie. Robią chyba wszystko oprócz blacharki (i tu uważaj, bo na legionowej jest kilka tych warsztatów i zazwyczaj są blacharskie, a sobczak auto-serwis tego nie robi, więc szukaj białych reklam tego serwisu, bo polecony, o reszcie nic nie wiem). W ubiegłym roku skusiłam się na serwis klimatyzacji w moim mondeo z odgrzybianiem, też fajnie mi to zrobili i klimatyzacja przestała śmierdzieć ;) a w poprzednich serwisach mówili mi że tak musi być i już :) więc polecam kompleksowo :)
    • misiek1974 Re: dobry mechanik 14.04.12, 16:42
      Ja polecam mechanika w Wieliszewie niedaleko szpitala. Ulica chyba Kolejowa sie nazywa. Serwisuje tam samochody od 20 lat. Jak jest cos do naprawy to najpierw informuja ile to będzie kosztować a dopiero robia. W innych zakładach najpierw robia a potem informuja ile rachunek wynosi.
    • widget82 Re: dobry mechanik 16.04.12, 08:15
      Zależy od marki. Ja mam Forda i serwis na generała Roi Piotr Mikulski, jeszcze się nie zawiodłem. Nie wiem jak inne marki robią, ale do Fordów polecam, kontakt znalazłem na forum klubu Forda i tam też mieli pozytywne opinie.
    • polokokt Re: dobry mechanik 16.04.12, 09:50
      znowu do elektroniki, komputera i jakiś takich bardziej skomplikowanych spraw ja polecam Wójcika, obecnie ma siedzibę na Szarych Szeregów przy starostwie. Nie jest tani, ale daje radę sobie właśnie z dosyć skomplikowanymi rzeczami. A jak sobie nie poradzi to nie brał kasy za "robote".
      Do wymiany oleju czy klocków hamulcowych jest trochę za drogi.
      Pozdrawiam
      • grandpress Re: dobry mechanik 16.04.12, 15:25
        Jak się ma trochę warty samochód a nie ma już gwarancji to ja też go polecę. Gość dba o te samochody, które do niego regularnie się wstawia. Robi większość rzeczy i nie ściemnia.

Słyszałem też, że uratował kilka samochodów po fachowcach z innych warsztatów.

Fakt - jest dość drogi ale suma summarum wychodzi na to samo w porównaniu z gościem, do którego trzeba notorycznie wracać na "poprawki".
        • mara.senna Re: dobry mechanik 16.04.12, 23:33
          to brzmi trochę jak reklama :)
          • grandpress Re: dobry mechanik 17.04.12, 00:29
            hehe, taki wątek :) A ty kogo polecasz ?
            • grandpress Re: dobry mechanik 17.04.12, 00:30
              * kogoś już polecasz ?
    • lukasz.mik Re: dobry mechanik 16.04.12, 23:42
      Ja polecam Auto-Serwis Sobczak w Markach. Byłem tam kilka sezonów temu na klimie bo mi nie chłodziła, potem trafiłem na zbieżność kół i tak zacząłem przyjeżdżać, bo mam kilkuletni samochód który coraz częściej zawodzi. Ceny jak dla mnie w porządku, naprawy są rzetelne,. Poleciłem rodzinie i znajomym i nikt się nie naciął, ostatnio kolega przed kupnem samochodu pojechał z tym nowym do nich na przegląd i też fajnie, bo wiedział co kupuje od środka, także polecam jjak potrzebujesz.
      • madziulec Re: dobry mechanik 17.04.12, 00:21
        E no ;) Bez sensu. Co to za serwisowanie jak Cie coraz częściej samochód zawodzi.
        I po to jezdzisz taki szmat drogi???
        • lukasz.mik Re: dobry mechanik 17.04.12, 12:10
          na razie nie stać mnie na nowy samochód niestety..
          • madziulec Re: dobry mechanik 17.04.12, 12:36
            Powiem Ci szczerze, ze mnie tez nie. Mam stary samochod, ale jakos wlasnie dzieki mechanikowi nie musze jezdzic czesciej niz raz na rok.
            Wymiana jest standardowa, olej, filtry, ostatnio cos tam bylo z jakas pompa (nie pytajcie, baba to sie nie zna ;))).

Czeka mnie jeszcze wymiana czesci tlumika, ale skoro to juz naprawde wiekowe autko to nei ma co, tlumik leci.
            To wszystko ;)

Nie bede reklamowac. Dobry mechanik reklamuje sie sam ;) Ostatnio chcialam sie umowic, czekac musialam tydzien. To przemawia za jego jakoscia ;)
    • marbart001 Re: dobry mechanik 17.04.12, 19:09
      Ja też lepszego mechanika niż p.Krzysztof ze Skubianki nie znam.Być może dlatego że od 15 lat do żadnego innego nie jeżdże;)
      • madziulec Re: dobry mechanik 17.04.12, 20:39
        Widzisz, ja mam zaprzyjaźnionego w okolicach Okecia ale do łba by mi nie przyszło, by go polecać.
        Bo prócz tego, że jest ktos dobry to jakos trzeba dojechac, a potem dostać sie do pracy bez pojazdu, a nastepnie z pracy po pojazd i z pojazdem do domu.
        I to zaczyna byc karkołomne.

Do Skubianki to nawet nie wiem czy mozna czyms dojechać. Nazwa jakaś... nie wiem.
        • mieszkanieczbloku Re: dobry mechanik 18.04.12, 09:34
          madziulec napisała:

> Do Skubianki to nawet nie wiem czy mozna czyms dojechać. Nazwa jakaś... nie wie
          > m.

Do Skubianki bezpośrednio z Legionowa jeździ "Z-Bus"
          hahahaaha wystarczy poszukać w wyszukiwarce....!!!
          • madziulec Re: dobry mechanik 18.04.12, 09:37
            No i dodatkowe koszty ;)) Bo tak to albo na miejscu albo na karcie miejskiej....
            Jak dla mnie bez sensu
      • ro_bb Re: dobry mechanik 18.04.12, 07:33
        marbart001 napisał(a):

> Ja też lepszego mechanika niż p.Krzysztof ze Skubianki nie znam.

Czy założył już kalendarz, tzn. ile razy trzeba pojechać żeby raz przyjął?
    • aganiok32 Re: dobry mechanik 18.04.12, 13:04
      Pan Tomasz Oktaba z Wieliszewa. Można wygooglać namiary.
    • marbart001 Re: dobry mechanik 19.04.12, 18:37
      Nie mam pojęcia czy założył kalendarz czy też nie i nie bardzo mnie to obchodzi.Jakiś tydzień przed świętami wielkanocnymi bez problemu naprawił mój bolid z dnia na dzień.Ale można zaprowadzić do serwisu użyczą samochód firmowy,poczęstują kawą tyle że ktoś musi za to zapłacić i może dla tego warto wiedzieć gdzie jest położona Skubianka.
      • ro_bb Re: dobry mechanik 20.04.12, 08:46
        Wiem gdzie jest Skubianka i gdzie nie przyjmuje ten pan. Jeżeli pojechałem kilka razy pod rząd w uzgodnionym terminie, żeby zostawić samochód, załatwiłem sobie podwody, żeby mnie ktoś odebrał o 7 rano i po przyjeździe na miejsce słyszę kolejny raz "nie dzisiaj, bo zarobiony jestem" to wymiękłem. Gdyby to spotkało tylko mnie, to mógłbym różnie pomyśleć, ale wielu moich znajomych również zrezygnowało po kolejnych nieudanych podejściach.
      • lenardch Re: dobry mechanik 20.04.12, 11:31
        z rozbawieniem w oczach czytam wasze komentarze :) aż się dołączę :)

według mnie nie warto jeździć do takich typowych serwisów, kiedyś za jakis przeglad w moim bmw i wymiane oleju, cos tam jeszcze bylo ale sorki nie pamietam, w kazdym razie wyliczyli mi to wszytko na 8 stów, nie mogłem normalne uwerzyć jak powiedzieli ile to kosztuje. już nigdy więcej, teraz jeżdżę do małych kilkuosobowych serwisów, żadnych autoryzowanych z marką samochodów, chrzanię to, nie będę wydawał kasy za ich ładne podłogi
        • misiek1974 Re: dobry mechanik 20.04.12, 13:02
          Ja pamiętam jak w autoryzowanym serwisie Peugeota za naprawę półośki a dokładnie gumowej osłonki na wejściu chcieli 250zł. Pojechałem do małego zakładu i za naprawę zapłaciłem 100 zł. Różnica jest i to ogromna. Drugi raz pojechałem go serwisu bo miałem problem z obrotami. Coś niby naprawili kasę wzieli a i tak nic się nie zmnieniło. Pojechałem do tego samego prywatnego warszatatu. Tam dokładnie znali przyczynę skaczących obrotów i bez problemu naprawili.
          • lenardch Re: dobry mechanik 20.04.12, 14:27
            mnie najbardziej wkurza, że w tych serwisach to oni tylko chcą Ci wymienic na nowe, w sumie zawsze jak się do nich pojedzie to według mnie sprawa jest przegrana i nie ma co naprawiać, a wiadomo że jak nowe to i oryginalne a jak oryginalne to drogie. ja też się kręcę po małych warsztatach i nic się nie zapowiada na zmiany! ale w sumie nie mam takiego jednego stałego, np na klime jadę do innego niż na wymiany fitrów i olejów, gdzie indziej jeszcze na wymiane opon
    • madziulec Re: dobry mechanik 06.08.12, 17:28
      Naciągacze jak cholera. Za wymiane byle żaróweczki biorą paredziesiąt złotych.
    • madziulec Re: dobry mechanik 06.08.12, 20:38
      Wiesz... nie jesteś stąd ;) więc może jednak inaczej się nazywał ten serwis????
      Może Zdisiek Słoneczko Servis???
      • adamlegionowo Re: dobry mechanik 12.08.12, 06:09
        Ja mam dość garażowych mechaników, jak coś to jadę na Jagiellońską 88, do P. Kasprolewicza.

• metron1 Mechanik...z innej beczki 21.08.12, 23:47
      W sobotę zrobiłem mały rajd po mniejszych warsztatach samochodowych w Legionowie, prawie wszyscy mechanicy muszą opływać w dostatki bo wszystkie zakłady w sobotę są nieczynne, w tygodniu wiele tych firm jest czynna jak za komuny 8-16 lub do 17 jedynie te większe warsztaty są czynne do 19. Aby odstawić samochód lub go potem odebrać trzeba zwalniać się z pracy
      Kiedy mieszkałem w innym miescie pod Warszawą spory warsztat miałem czynny 7-21 w sobotę do 16
      Czy naprawdę w Legionowie jest tak dobrze że nie trzeba się już starać o klienta ???
      • kwitkows Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 09:48
        > W sobotę zrobiłem mały rajd po mniejszych warsztatach samochodowych
        Mały, czyli pewnie z pracującym tam właścicielem i może 2 pracowników.

> Kiedy mieszkałem w innym miescie pod Warszawą spory warsztat miałem czynny 7-21
        Spory, czyli miał więcej pracowników.

Chyba nikt nie jest w stanie pracować codziennie kilkanaście godzin, trzeba do tego więcej ludzi.
        • polokokt Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 11:01
          dokładnie tak, Wójcik czy Modzelewski jak zatrudniają tabun ludzi, pewnie na dwie zmiany to i godziny otwarcia są inne. Jeden człowiek lub ewentualnie z jednym pomocnikiem długo takiego maratonu 7-21 i weekendy by nie wytrzymał.
          • metron1 Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 11:39
            No dobra, niech będzie że są to małe warsztaty, zatrudniają mało ludzi i dlatego nie pracują w soboty
            Ale to absolutnie nie tłumaczy tego że w ciągu tygodnia pracują 8-16, jak mają odstawić samochód ci którzy pracują i w domu są najwcześniej 17-18.
            Zauważyłem że tam gdzie ludzie wracają po pracy do domu punkty usługowe są czynne w zupełnie innych godzinach 11-19, 12-20
            A w Legionowie gaziarz czynny do 16 mechanik samochodowy do 16
            • polokokt Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 11:51
              no to znalazłeś lukę w rynku, moze mozna zbic kokosy na uslugach miedzy 16 a 20? :)

a na powaznie, widac tylko kilka osob jest zainsteresowana uslugami w takkich godzinach, skoro nie ma zbyt wielu zakladow otwartych do 20 czy 21. i tyczy sie to wielu branz a nie tylko motoryzacyjnej.
              • metron1 Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 20:51
                A potem są narzekania że z każdą pierdołą ludzie jadą do Warszawy, że zlikwidowano kolejny sklep, że w centrum naszego miasta to same banki itd.
                • mileg Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 22:38
                  może spróbuj tam;
                  jozwik.tanihost.com
                  ja kiedyś korzystałem z usług tej firmy, ale od roku zrezygnowałem na rzecz tańszego warsztatu;
                  • metron1 Re: Mechanik...z innej beczki 22.08.12, 23:46
                    Dziękuję za namiary ale samochód odstawiłem już do innego warsztatu, teraz czekam na efekty tej naprawy
      • kopczyniak Re: Mechanik...z innej beczki 20.03.13, 21:33
        W Polmozbycie w Michałowie Reginowie czynne jest pn-pt 7-22 soboty 8-16 , nie ma "długich" weekendów - nie pracują tylko jak jest czerwona kartka w kalendarzu. www.polmozbyt-legionowo.pl
    • pyby Re: dobry mechanik 29.08.12, 19:45
      gorąco polecam Pana Grzegorza z kolejowej
      (tutaj dane adresowe: dobrymechanik.net/mechanicy/legionowo/affek-grzegorz-zaklad-mechaniki-pojazdowej.html )

serwisuje od niego auto od 4 lat, zawsze korzystnie cenowo i fachowość pierwsza klasa. Z początku poprawiał mi błędy po innych "fachurach" :) a potem zostałem u niego na dłużej.
      • kopczyniak Re: dobry mechanik 20.03.13, 03:43
        Ja z kolei mogę polecić swoich kolegów z Polmozbytu. To chyba najbardziej zanan firma w okolicach legionowa w branży motoryzacyjnej. www.polmozbyt-legionowo.pl , oferują w zasadzie pełen zakres usług, na dłuższe naprawy auto zastępcze, przy każdej wymianie oleju darmowe kasowanie inspekcji - a nie jak w większości za dodatkową opłatą. Ponadto przy zakupie oleju wymiana jest gratis :)
      • pablov002 Re: dobry mechanik 20.03.13, 07:37
        pyby napisał:

> gorąco polecam Pana Grzegorza z kolejowej
        > (tutaj dane adresowe: rel="nofollow">dobrymechanik.net/mechanicy/legionowo/affek-grzegorz-zaklad-mechaniki-pojazdowej.html )

Potwierdzam, korzystałem z tego warsztatu i również mogę polecić Pana Grzegorza z Kolejowej
        • truskaweczka18 Re: dobry mechanik 10.09.14, 10:16
          Odświeżam temat, polecicie kogoś od klimatyzacji w Legionowie i okolicach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka