Dodaj do ulubionych

a jednak URZĘDASY!!!!

25.01.13, 16:07
próbowałam, naprawdę się starałam, przykro mi.... nie da się. Nie da się inaczej nazwać tych Państwa, którzy pracują w referacie d/s ochrony środowiska inaczej niźli URZĘDASY.
Pan, chociaż na to aby byc "panem" to trzeba sobie zasłużyć, ale niech już zostanie.... otóż Pan, nazwijmy go tak jak sam o sobie powiedział "ja tu tylko pracuję" nie potrafił odpowiedzieć na pytanie ile w tym roku (mamy styczeń przypominam) psów zostało juz wysłanych do Chrcynna. Podobno ma petenta.... no OK, przypomniałam Panu, że ja też jestem petentką.. ale niech mu będzie tamten był pierwszy; grzecznie proponuję, że zadzwonię za chwilę jak skończy obsługiwać tamtą osobę..... ale nieeeee.... bo o 16 to już trzeba siedzieć w samochodzie przecież, boże broń aby popracowac minutę dłużej.
zrozumiałabym gdybym poprosiła Pana "ja tu tylko pracuję" o przyggotowanie sprawozdania z czegoś tam, ale przecież mi chodziło wyłącznie o podanie liczby psiaków z ostatnich 25 dni - no chyba nie ma ich więcej niż 5 ????? jak się okazuje do TAK TAJNYCH I POUFNYCH danych dostęp ma tylko Pani kierownik, której nie ma.....

aaaaa... no i jeszcze ulubione zdanie (takie z zestawu "odpowiedź na wszystko") "Pani napisze pismo"...... qr....de pismo zakierające sześć słów będzie szło pocztą tydzień, odpowiedź składająca się z jednego słowa, kolejne 7, do tego dodać dwa tygodnie, tyle ile urząd ma na odpowiedź.. i minie kolejny miesiąc...UROCZE, TAKIE POLSKIE....

czeska kinematografia mogłaby sie od Was, URZĘDASY serockie, uczyć jak się robi komedie!
Obserwuj wątek
    • dosinianka Re: a jednak URZĘDASY!!!! 25.01.13, 20:15
      Rozumiem emocje, które towarzyszą sprawie, ale to nie wina serockich urzędasów, tylko KPA. Wszyscy pracujemy i działamy w określonych ramach prawnych. Chyba bardziej irytuje tzw. brak dobrej woli...
      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 25.01.13, 21:10
        KPA nie ma tu nic do rzeczy... problem w tym, że Pan "ja tu tylko pracuję" nie był stanie poświęcić dwóch minut na otworzenie stosownego pliku w komputerze i odliczenie do ...3? 4? może do 5? te dwie "bezcenne" minuty byłyby już po 16.... o to sie rozchodzi..

w poniedziałek, jak powiedział, dostanę tą info na telefon, więc nie KPA, a tzw. człowieczeństwo.
      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 25.01.13, 21:12
        i tak, tak jak napisałaś, brak dobrej woli irytuje bardzo. Taki ktoś nie miałby szans na znalezienie, a tym bardziej utrzymanie, pracy w prywatnym przedsiębiorstwie. najmniejszych.
        • dosinianka Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 00:48
          10/10
    • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 09:20
      szlak mnie trafia ze przez takich ludzi jak MELA czesc pieniedzy z moich podatkowch idzie na tych pchlarzy, ze jesli urodzi mi sie dziecko to dostane mniej pieniedzy z becikowego niz schronisko na psa. powinno byc tak... jesli pies nie ma obrozy z adresem albo czipa to 3 dni zastrzyk i po psie. ciekawe co bedzie w miejskim parku jak snieg stopnieje.... bedzie psie gowno jedno na drugim.
      • aganiok32 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 09:24
        budowlaniec98 napisał(a):

> ze jesli urodzi mi sie dziecko to dostane mniej pi
        > eniedzy z becikowego niz schronisko na psa.

tacy ludzie jak Ty nie powinni mieć dzieci....
        • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 09:26
          znaczy brac przyklad z ciebie?
          • bialy-wodzu Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:06
            Budowlaniec, jak bedziesz osoba bezdomna to tez maja cie ,,zlapac" 3 dni i do piachu??
            A moze jak pojedziesz do szpitala z katarkem a kuracja bedzie trwala tydzien to tez po 3 dniach do piachu bo nie bedzie sie oplacalo leczyc...
            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:15
              a inaczej jest???? bo panstwowa kasa rozpływa sie na psy i koty....
              • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:20
                szlak???? no żesz chyba górski?

SZLAG Mr. Budowlaniec!

mniej litość dla oczu ludzi, którzy szanują nie tylko swój język ojczysty, ale również prawo do życia wszystkich istot żyjących. Twoje prawo do wypowiadania własnej opinii również szanuję, a przy okazji przypominam Ci, że moje działania NIGDY nie dotyczyły zwiekszenia kwot, które wydaje urząd na zwierzaki. NIGDY. wręcz przeciwnie wskazywałam urzędasom tańsze, a jednocześnie lepsze miejsca, gdzie bezdomniaki można umieszczać.

zatem, jeżeli już "zaszczycasz" nas swoją obecnością, kaleczysz mój wzrok swoimi ortografami, to bądź uprzejmy wcześniej zapoznać się z tematem zanim wtargniesz tutaj i wywalisz z siebie stek bzdur.
                • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:27
                  ale to moze ja bylem własnie tym petentem w urzedzie i chciałem tam cos załatwic.... ale nie.... cały urzad powinien zajmowac sie tylko psami
                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:30
                    wróć do mojego pierwszego wpisu, przeczytaj raz jeszcze, jak za mało, to jeszcze raz.. a jak już zrozumiesz treść, to daj znać.
                    • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:40
                      ty swoje a ja swoje..... ZERO PANSTWOWYCH PIENIEDZY NA PSY!!!!!
                • ancio_85 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 05.02.13, 14:48
                  Czytam po kolei i doszłam do tej wypowiedzi... czytam i nie wierzę :

> szlak???? no żesz chyba górski?
                  >
                  > SZLAG Mr. Budowlaniec!
                  >
                  > mniej litość dla oczu ludzi, którzy szanują nie tylko swój język ojczysty,
                  czego jest mniej ??

Jak można komuś zwracać uwagę i mówić o języku ojczystym, jeśli samemu popełnia się tak rażące błędy . Słowo MNIEJ u Ciebie powtarza się jeszcze w dalszych wypowiedziach , czyli to nie przypadek. Nie czepiaj się przy takim wątku pisowni, jeśli ktoś ma inne zdanie od Twojego.
                  A tu proszę co dla Ciebie znalazłam smile :
                  pl.bab.la/koniugacja/polski/miec tak na wszelki wypadek smile
          • aganiok32 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:41
            różnica polega na tym, że ja dziecko mam, ale poglądy zdecydowanie bardziej cywilizowane od twoich.
            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:49
              ale dlaczego jest tak, ze z podatkow idzie wiecej kasy na psy niz na dzieci? gdzie tu logika?
              • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 11:54
                gubisz jedno podstawowe słowo BEZDOMNE!!!!

dzieci mają rodziców do cholery jasnej, jeżeli ktoś się decyduje na dziecko to chyba zdaje sobie sprawę z tego, że musi je utrzymać??? nie sztuką jest narobić dzieci a później lecieć do MOPS'u o zapomogę!

a o bezdomne psy nie ma się kto zatroszczyć... przecież nie mówimy tu o psach, które mają właścicieli. dzieci, które nie mają rodziców i przebywają w sierocińcach też są utrzymywane za państwowe pieniądze.
                • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 12:04
                  widze ze bardziej ci zal pieskow
                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 12:11
                    hmmm... widzisz, to jest tak, że po tym świecie chodzą różni ludzie.
                    niektórzy walczą o los sierot, inni o nieuzywanie min przeciwpiechotnych, jeszcze inni o lepszy byt bezdomnych zwierząt. ja należę do tej ostatniej grupy. do której grupy Ty należysz?
                    z tego co napisałeś wynika niestety, że do żadnej. natomiast juz zawczasu wyciągasz rękę po państwową kasę na dziecko, którego:
                    1. jeszcze nie masz
                    2. będzie Twoje, więc będzie miał się kto o nie troszczyć, prawda?

widzisz Ty myślisz wyłącznie o swojej własnej kieszeni, ja o tym aby nie maltretowano zwierząt w tzw. schroniskach, które z definicją tego słowa nie mają nic wspólnego.
                    • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 12:24
                      jak to zauwazyłas na samym poczatku, naleze do prostych ludzi. na to forum trafiłem przez przypadek. probuje zrozumiec dlaczego na dzieci w sierocincu panstwo placi 700 PLN a na psy 3000PLN? mozesz mi to wytłumaczyc?
                      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 12:32
                        skąd pochodzą Twoje dane odnośnie kwot?

acha.... i nie, nie potrafię Ci wytłumaczyć skąd ewentualne - bo zakładam, że za chwilę mi podasz WIARYGODNE źródła swoich rewelacji - różnice w kwotach. a wiesz dlaczego?
                        otóż dlatego, że nie ja stanowię w tym kraju prawo! nie znam też odpowiedzi na pytanie dlaczego prezydium sejmu przyznało sobie premie w wysokości łącznej 250 000 zł podczas gdy mówią o kryzysie i zaciskaniu pasa.... nie wiem. i uprzedzając Twoje pytanie, tak, uważam, że kwoty na utrzymanie dziecka w sierocińcu winne być wyższe niż na utrzymanie psa.

pamiętaj też o jednym, że państwo na dzieci w sierocińcu płaci co miesiąc, a na psa RAZ!
                        • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 12:43
                          no niech bedzie ze na psa sie płaci raz. ale dlaczego az tyle? i do tego dochodza inne koszty ktorych nie da sie policzyc. praca własnie tu wzietych pod lupe urzednikow, moze jakis firm zewnetrznych na zlapanie psa, weterynarza, potem jeszcze kontrola opiekunow schronisk. a czy takie schronisko to w inny sposob czasem nie bierze jeszcze pieniedzy z naszych kieszeni?
                          • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 13:02
                            nie, takie "schronisko" już w żadnen inny sposób nie bierze pieniędzy z naszych kieszeni.
                            kwota, którą gmina przeznacza na a jednego psa obejmuje zarówno odłowienie, dowiezienie, opiekę, leczenie itd. ok 2000 zł na całe życie.

nie odpowiedziałeś mi na pytanie skąd czerpiecz wiedzę odnośnie kwot, które podałeś.
                            mam założyć, że je sobie wymyśliłeś?
                            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 14:18
                              1906 PLN bierze schronisko jak taksowka za trzasniecie drzwiami.... i to nie jest tylko to.... ale dodatkowo długa lista....
                              • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 14:38
                                konkrety poproszę.. rozwiń tą długą listę.
                                takie herezje bez pokrycia to może wypisywać każdy.

aaaa... a o którym schronisku piszesz? bo jestem PEWNA, że orientujesz się, że ta kwota zależy od umowy jaką dana gmina zawarła z danych schroniskiem?
                                no i na pewno wiesz, że są schroniska, które są w rękach prywatnych, są też schroniska gminna. a to, że każde z nich rozlicza się na podstawie innych przepisów, to już na pewno wuedzieć musisz, w przeciwnym wypadku przecież nie wypowiadałbyś się w tak autorytarny sposób, prawda?
                                • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:01
                                  ,,SYTY GŁODNEGO NIE ZROZUMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,
                                  Trzeba wymienić ,,CAŁE TOWARZYSTWO WZAJEMNEGO WSPOMAGANIA !!! ,,
                                  Jak to możliwe że połowa etatów w gminie przypada na powiat Pułtuski!!!????
                                  Przetargi począwszy od komunikacji po budowy,kończąc na papierze do du....y , realizacja powiat Pułtusk!!!!
                                  Z jednej strony akcja podatki do gminy Serock czyli , melduj się z drugiej strony , firmy z gminy WOOOON !
                                  W nawiasie sekretarz , pierwszy ,,MĘDRZEC ,, , skund jak nie z Pułtuska!!!!!
                                • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:05
                                  ja mowie o naszej gminie. wszystko jest w internecie. jak sama napisałas wczesniej to zajmujesz urzednikowi godzine wydzwaniajac codziennie, dalej trzeba zrobic dla ciebie zestawienie ile psow co gdzie i jak, ktos to musi kontrolowac. a jeszce zaraz moze bedziesz dzwioni szczebel wyzej i wyzej. przetarg tez zajmuje czas, nadzor i kontrola schronisk tez czas, psa trzeba złapac czyli wysłac po niego ludzi samochod i narzedzia, ciekawe czy taki pies jest badany? moze trzeba go jeszcze zawiesc do weterynarza, potem od weterynarza do schroniska i tu pojawia sie kwota "jedynie" 1900 PLN potem jeszcze urzednik powinien codziennie sprawdzic czy pieskom jest dobrze czy nie protokoł te sprawy, paliwo do sam..
                                  • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:10
                                    Budowlamiec!!!
                                    widać nakremowałeś dostatecznie usta , celem całowania........ jego lichwoskiej mości !!!
                                    Wyprzedzając fakty , gotowym jestem dać Ci , parol i pole po prywatności!!!
                                    • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:16
                                      panie zlote usta nie jestesmy sasiadami
                                      • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:31
                                        I co z tego !!??
                                        Bij się w piersi !!!puki możesz!!!
                                        MEA CULPA !!!! coś ci to mówi!!??
                                        • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:40
                                          zaraz cie mela obsmaruje za ortografie....
                                          • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:48
                                            Być może
                                            ja nie piszę , tylko emocje
                                            więc.................
                                          • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:54
                                            Mela obsmarowuje tych, którzy KŁAMIĄ! wyssałeś sobie z palca (oszczędź mi szczegółów i nie pisz z którego) kwotę 700 zł .... i podpierasz się wiedzą, której nie posiadasz!
                                            w temacie bezdomności psów orientujesz się tak jak w temacie fizyki kwantowej (a kompletnie się na tym nie znam).
                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 15:51
                                    tą swoją wypowiedzią udowodniłeś, że niestety nie pottrafisz czytać ze zrozumieniem.
                                    pokaż mi gdzie ja napisałam, że codziennie dzwonię do urzędu (?), wczorajszy telefn był PIERWSZYM w tym roku. ponadto, gdzie napisałam, że wydzwaniałam przez godzinę?

a teraz odnośnie tych Twoich rzekomych 700 zł na sierotę miesięcznie:

Aż 25 tys. dzieci przebywa w Polsce w ośrodkach opiekuńczo- wychowawczych. Miesięczny koszt utrzymania jednego dziecka w takiej placówce to 2,5 - 6,5 tys. zł. Dzieci trafiają tam, by było im lepiej. (wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Dramatyczna-relacja-z-domu-dziecka-jestes-jak-zwierze,wid,13433008,wiadomosc.html?ticaid=1ff40)

• budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 16:04
                                      ja nie rozumiem wiekszej połowy z tego co ty piszesz
                                      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 16:51
                                        to akurat mnie nie zaskakuje; tak sądziłam od początku.
                                        z wrodzonej grzeczności oraz szacunku dla interlokutora nadal Ci odpisuję.
                                      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 16:52
                                        a tak przy okazji, połowa to połowa, nie ma mniejszej bądź większej połowy. to nielogiczne.
                                        miłego wieczoru.
                                    • mag461 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 30.01.13, 12:16
                                      Mela no ale Budowlańcowi chodziło o becikowe wink
    • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:12
      gdyby te 3 tyś były prawdą... ech szkoda słów
      • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:23
        czy 2999 robi roznice?
        • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:27
          komentarze na forum są dla Ciebie objęte premią w urzędzie !!!??
          jeżeli tak , to za dwa lata się to zmieni!!!!!!!!!!
        • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:48
          jesteś nielogiczny, sam pisałeś, że 1907 zł...
          zatem 3000 -1907 nijak nie daję 1 zł różnicy..

nie tylko polski, ale i matematyka kuleje...
      • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:24
        Obecna sytuacja panująca w NASZYM !!!!!!!!!! nie waszym przez małe ,,w,, kraju , przypomina sytuację z siedemnastego wieku , wszystkiego niby dostatek , niby wolność, niby równość od Bałtyku do morza Czarnego i szlag wzioł , bo prywata, sitwy , lichwy ważniejsze !!!!!
        Teraz brak drugiego morza a Kniaziów zastąpili popaprańcy .............................
        • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:31
          podejrzewam ze mimo wszystko masz z ta grupa cos wspolnego, na pewno nie oddałbym glosu na ciebie
          • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:39
            Ja się PANA Jezusa nie wyrzekłem !!!!!!!!
            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:44
              to jakie stanowisko ci sie marzy za dwa lata? mowisz ze jak ty bedziesz u władzy to bedzie wszystko inaczej?
          • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:43
            ja Ci powiem że zrobię WSZYSTKO żeby ,,Ci,, co oddadzą glosy nie bedą musieli się martwić o to - kogo, za co!!!!!!!
            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:54
              mowisz jak mandela przed wyborami (jak wygram to kazda murzynka dostanie pralke i lodowke), kto ci w to uwierzy???? najbardziej to poprawi sie tobie.....
              • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 17:57
                nie no.... pewnie lepiej zrobić tak jak Ty.... wyssać z palca parę bredni, po czym martwić się o to czy jak już będzie miał dziecko to Państwo w wystarczająco wysokiej, Twoim zdaniem, kwocie będzie Ci to dziecko sponsorować.
                • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 18:05
                  kobieto juz niedlugo zadnej zapomogi na dzieci nie bedzie..... slyszałas wczoraj w tv ze emerytury do staniesz tylko 30% tego co teraz zarabiasz, czyli coraz mniej obiecuja....
                  ale nie płaćmy kupe kasy na pieski..... to jest najwazniejsze
                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 18:09
                    a gdzie ja pisałam, że należy zwiekszyć tą kwotę??? czy Ty nie czytasz czy naprawdę nie rozumiesz słowa pisanego??
                  • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 20:00
                    popierasz ,,wodza,, Asamit-bo On popierał więc.....
                    ZZEROWAĆ......................................WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 20:24
                    KOBIETO - znaczy przez duże ,,K,, buraku, przepraszam ale nie mogę!!!!!!!!!!!!!! daj pole mosze!!!
                    • bhojczyzna Re: a jednak URZĘDASY!!!! 26.01.13, 20:42
                      przykro mi że forum gazeta to jedyna opcja do dyskusji!!!!!!!!!!!
                      w ciagu dwóch ostatnich godzin zespamowano mi kompa ze 3 razy, zawieszeń pięć, blokada do avter!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:29
                        kogo to obchodzi ze masz stary komputer? rozumiem panie kononowicz ze jak pan wygra to internetu tez nie bedzie?
                        • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:31
                          akurat Tobie powinno się odebraż dożywotnio możliwość korzystania z netu.
                          nadal nie odniosłeś się do PRWADZIWYCH kwot na dzieci z sierocińców, które byłam uprzejma Ci podać. Trochę honoru i godności, jak już skłamałeś, to mnie jaja przyznać się do tego.
                          • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:33
                            na psy ci znalazłem..... a rozmowa nie jest o dzieciach
                            • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:36
                              na psy wspominałeś o kwocie 3000 zł, jak się później okazało kwota ta wynosi 1907 zł..
                              a dzieci? sam poruszyłeś ten temat, napisałeś o kwocie 700 zł, więc Ci udowodniłam w jak wielkiej i czarnej poopie Twoja wiedza na ten temat się znajduje.
                              • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:46
                                poczytaj sobie na bip ze to jest za przyjecie psa te 1900. gmina musi psa zlapac zawiwesc itd... a to to niby nic nie kosztuje? no nie wiem jak to bardziej prosto napisac.......
                                • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:57
                                  czy Ty nie rozumiesz, że ja warunki przetargu z Serocka, kwoty, które zaproponowali oferenci znałam jeszcze przed ogłoszeniem wyników? a zdajesz sobie sprawę z tego, że dzięki mnie Serock w listopadzie zamiast 2000 zł za psa zapłacił 500 zł? Nie..... tego nie wiesz. Twoja wiedza to suma tego co przeczytasz i usłyszysz.. następnie łącząc jedno i drugie tworzysz trzecią, swoją własną, wersję.
                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:10
                                    w listopadzie mowisz????? a poza listopadem?ile tych psow było?
                                    kazdy wie ze jak jak w umowie stoi jakas kwota to tak musi byc. i teraz jak jak gmina zawiezie psa do schroniska to w jednym reku pies a w drugim kanapka w postaci 1900 PLN. te 1900 to tylko jeden z kilku składnikow całej kwoty......
                                    • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:15
                                      i znowu głupoty piszesz.... ręce opadają.
                                      ja wyciągnęłam stamtąd jednego psa, inne wolontariuszki, też po jednym czy dwa, trzy, zalezy kto ile czasu działa w tym obszarze. ja o chrcynnie dowiedziałam się w litopadzie właśnie.

A Ty? zdarzyło Ci się kiedykolwiek, BEZINTERESOWNIE, komus pomóć? czy zawsze, nawet planując dziecko jak wczoraj napisałeś, kalkulujesz czy Ci się to opłaca czy nie?
                                      • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:17
                                        abstarhując od tematu... to zdajesz sobie sprawę z tego, że kwestię obowiązku gminy opieki nad bezdomnymi zwięrzętami reguluje ustawa??? masz pojęcie,, że to to nie jest wymysł ani mój ani gminy? zgodnie z obowiązującą ustawą gmina MA OBOWIĄZEK podpisać umowę ze schoniskiem.
                                        • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:27
                                          Droga Pani nie jestem biegły w sprawie umowy ze schroniskiem tak jak Pani. ale czy mozesz wytłumaczyc normalnemu człowiekowi ze swojej gminy, po co umowie ze schroniskiem sa jeszcze te 2 kwoty z umowy? w sumie 700 PLN? z tego co mysle to do schroniska, tez idzie ta kwota?
                                          a drugi temat to ta ustawa to powstała przez takich ludzi jak ty!!!!!!!!!!!!!!!!! ja jestem zdania zeby ograniczyc te koszty. za 5 % napewno znajdzie sie ktos kto zrobi z pieskim porzadek. ale to sie na pewno Pani zaraz oburzy.
                                          • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:35
                                            co znaczy zrobić z pieskiem porządek?

jeżeli to co myślę, to powiedz mi, wytłumacz takiej osobie jak ja, jakim prawem wydaje Ci sie, że jesteś lepszy, że masz prawo decydować o życiu bądź śmierci innych? przecież to idiotyczne. ziemia tak samo należy do ludzi, jak i do zwierząt. taki odważny jesteś? a spróbuj powalczyć z psem (bez użycia broni ani innych wynalazków człowieka) o kawałek ziemi... stań bez niczego w rękau, tak jak pies, zmierz się, jak równy z równym.... i co? kto wygra?

wiesz czym się różnimy? ano tym, że ja oczekując od kogoś szacunku, wiem, że muszę, co więcej, chce, okazać ten szacunek innym, i to nie tylko ludziom, szanuje również prawo do życia wszystkich innych stworzeń. a jeżeli mowa o psach to warto dodać, że to nikt inny jak człowiek udomowił, oswoił psa, co tym samym czyni nas ODPOWIEDZIALNYMI za ich los.
                                            jeżeli tego nie rozumiesz, to nie mamy o czym rozmawiać. jeżeli tego nie rozumiesz, znaczy, że nie emocjonalnie nie dorastasz do opuszków psich łap, które wiedzą, w przeciwieństwie do Ciebie, co znaczy wierność, lojalność i przyjaźń.
                                            • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 11:47
                                              ale dlaczego wszyscy podatnicy maja płacic za twoje przekonania? dlaczego człowiek ktory zarabia marne grosze pracujac np na budowie ma dokładac tyle kasy do psow? zrob sie prezesem fundacji zbieraj sobie kase na takie rzeczy. nie wyciagaj pieniedzy od panstwa!
                                              • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:01
                                                a dlaczego wszyscy podatnicy mają płacić na dzieci w sierocińcach? albo na becikowe? zrobiłeś dzieciaka? to płać sam! tak to powinno wyglądać zgodnie z Twoją logiką. masakra, myślisz w mega ograniczony sposób.
                                                • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:14
                                                  dla ciebie psy sa wazniejsze niz dzieci?????? jak mozna psa stawiac na rowni z dzieckiem!!!! a nawet pies dla ciebie jest wazniejszy. kogo ta ziemia nosi...
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:16
                                                    znowu nic nie zrozumiałeś. pokazałam Ci tylko, że tak jak Ty nie zgadzasz sie aby Twoje podatki przeznaczane były na bezdomne psy, tak ja nie zgadzam się aby z moich podatków płacone było becikowe.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:20
                                                    ale nikt nie wyskakuje z pazurami po panstwowa kase na dzieci. taka jest polityka panstwa zeby dzieci rodziło sie troche wiecej. co jest w interesie nas wszystkich. musi ktos pracowac na nasza emeryture. tak jak teraz my pracyjemy na czyjas....
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:30
                                                    tyle tylko, ż becikowe w najmniejszy sposób nie przyczyniło sie do wzrostu narodzin dziecismile co więcej, w czasie gdy ono obowiązywało, liczba na nawet spadła...smile)))
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 13:05
                                                    no i co z tego?
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 13:24
                                                    no nie wiem, a jak Ci się wydaje? jeżeli NIC Z TEGO, po w jakim celu używałeś tego argumentu?

• budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 13:36
                                                    no chyba nie zaczniemy nagle oszczedzac na dzieciach
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 15:35
                                                    każdy ma swoje priorytety. ja nie narzucam Ci swoich, zatem Ty nądź łaskaw odp... się od moich. na tym kończę z Tobą rozmowę, powinnam była to zrobic już 40 postów temu.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:19
                                                    "kogo ta ziemia nosi"???

hehee..... pewnie nie słyszałeś wcześniej, więc zdradzę Ci co mówił JPII
                                                    "szanujcie i kochajcie naszych braci mniejszych" - i nie, nie miał na myśli małych chłopcówsmile)))))

faktycznie, DRAMAT, kogo ta ziemia nosi..... - to ironia, tak tylko wyjaśniam, żebyć się chociaż odrobinę orientował w temacie.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 12:31
                                                    no napewno nie chodziło o to ze pies to swieta krowa jak w indiach
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 19:55
                                                    mela,mela,mela zarzucasz wszystkim kłamstwa a sama kłamiesz, kłamiesz, kłamiesz
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 22:35
                                                    cóż za ojcowski ton... Kogoś poniosło leciuchnosmile

a wracając do tematu.. jakiś konkret? czy, jak zwykle, same pomówienia?
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 07:12
                                                    Mela piszesz dumnie że wyrwałaś jednego psa z Chrcynna a na czym to polegało bo ja w ubiegłym roku adoptowałam z Chrcynna dwa psiaki i obyło się bez żadnego wyrywania.
                                                    Zero problemów podczas adopcji. Nikt nie żądał kasy za adopcje nawet dowieziono je gratis do mojego domu bo miałam mało miejsca w aucie. Moja koleżanka też ma psa z Chrcynna bez żadnego wyrywania. To naczym polegało to twoje wyrywanie
                                                    mela, mela, mela kłamiesz, kłamiesz, kłamiesz. Co do dzieci to uważam że psa nie można stawiać ponad dzieci bo to poprostu chore jest tak jak ty.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 09:19
                                                    rozumiem, że jak brakuje Ci argumentów na poparcie tezy jakobym kłamała, to zaczynasz obrażać?
                                                    po 1. każdy ma swoje priorytety i nie Tobie oceniać to czy są one lepsze czy inne od Twoich. fakt, że Ktoś ma inne zdanie na dany temat nie oznacza, że jest ono gorsze od Twojego. oceniając poglądy , negatywnie, kogoś innego, wystawiasz ocenę wyłącznie swojej zaściankowości, wąskotorowemu myśleniu oraz kompleksowi małomiasteczkowej mentalności.

po 2. jeżelli nie było Cie podczas tego jak WYRYWAŁAM psa z Chrcynna, zatem nie możesz wiedzieć jak to się odbywało, prawda? a więc na jakiej podstawie zarzucasz mi kłamstwo???
                                                    czyżby na podstawie wyłącznie własnych wyobrażeń ??? cóż gratuluję szczelnych klapek na oczach, tudzież mgły, która szczelnie spowiła, zdaje się, że już nieodwracalnie Twój sposób rozumowania.
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 10:25
                                                    Masz rację przy WYRYWANIU psa mnie nie było to może opiszesz jak to się odbyło. Na czym polega takie wyrywanie, czy są z tym jakieś problemy bo jeżeli są to warto to opisać żeby inni też wiedzieli. Jeśli jak piszesz że nie kłamiesz to chętnie się dowiem jak to było naprawdę. Ja tylko napisałam że nie miałam żadnych problemów z adopcją. Nie przepadam za schroniskami
                                                    z wiadomych powodów. Co do WYRYWANIA jeśli jestem w błędzie to opisz jak było w Twoim przypadku. Jeśli jest problem w Chrcynnie to może trzeba tym się zająć.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 11:03
                                                    "jeżeli są problemy w Chrcynnie" ? żartujesz sobie czy kpisz?

no chyba, że Twoim zdanie problemu nie stanowi brak leczenia psów, trzymanie psów chorych razem ze zdrowymi, brak karmy, której stosowanie nakazał wojewódzki lekarz powiatowy (psy są "karmione" odpadami o zerowej wartości odżywaczej), brak szczepień, brak możliwość wglądu do kart adopcyjnych przez UPRAWNIONE DO TEGO JEDNOSTKI, 50% smiertelność, a jednocześnie ilość adopcji, która - statystycznie - zakłada, że każdego dnia adoptowany jest stamtąd pies (jednocześnie zerowa promocja, strona na fb działa od trzech miesięcy), nie wpuszczanie wolontariuszy (darmowej siły roboczej)... mogę tak wymieniać w nieskończoność, a co najważniejsze na poparcie KAŻDEGO słowa mam stosowne dokumenty.
                                                    czy wobec każdego właściciela toczą się sprawy sądowe w związku z prowadzoną działalnością? czy uczciwa OPP ma powód nieskładania rocznych sprawozdań, do których przedstawiania jest zobowiązana? czy na terenie wszystkich schronisk znajdowane są postrzelone psy?

jak można mieć wątpliwości? co i komu chcesz udowodnić? chcesz wmówić, że Chrcynno jest świetnym schronem, a ja się tylko na nich uwzięłam? zwracam Ci uwagę, że tych zawziętych jak ja jest ponad 1000 osób, petycję podpisało ponad 2000 osób. z drugiej strony jeżeli jest tak dobrze jak próbujesz tutaj wmówić, to dlaczego aż 50% psów przyjętych tam zdycha??

zastanów się nad swoimi słowami i nad ich konsekwencjami dla niczego niewinnych istot.
                                                    pomyśl, o ile jesteś mieszkanką gminy, bo to również z Twoich podatków opłacane jest to miejsce zagłady.

a wracając na chwilę do Twojej poprzedniej wypowiedzi - czy ja gdziekowliek napisałam, że psy są dla mnie ważniejsze niż dzieci?? NIE!
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 17:14
                                                    Ja zapytałam wprost jak to było z tym wyrywaniem psa zamiast tego piszesz cały elaborat
                                                    tylko nie to co oznacza wyrywanie w twojm przypadku psa. Mydlisz oczy i wymigujesz się od odpowiedzi. Zapytam jeszcze raz na czym polegało twoje wyrywanie psa z Chrcynna. Odpowiesz czy znowu będziesz się migać bo jesli tak to nie jesteś dla mnie wiarygodna.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 17:34
                                                    niewiarygodna/ny to jesteś Ty. po diabła podszywasz sie pod kobietę?
                                                    sądzisz, że to tak trudno sprawdzić kim jesteś?

i komu mam opisywać .. takiemu żałosnemy człowieczkowi jak Ty?
                                                    przeczytałeś co ja napisałam? pomyślałeś chociaż przez chwilę? czy chociaż przez pół sekundy wyszedłeś ze swoim myśleniem dalej niż poza czubek własnego nosa?

dlaczego wyrwałam? BO W PRZECIWNYM WYPADKU MIAŁ SZANSĘ 50/50 NA PRZEŻYCIE.
                                                    takie są statystyki w Chrcynnie. Twoim zdaniem powinnam poczekać i sprawdzić czy akurat ten psiak przeżyje? dlaczego wyrwałam? bo pies na widok właściciela i pracownika schował się do najczarniejszej dziury w boksie i musieli go wyciągać siłą, podduszając go jednocześnie linką... taaaaaa..... zapewne Twoim zdaniem to się nie nazywa wyrywanie, a " piesek z uśmiechem na ustach, w radosnych podskokach, popędził ku swej lepszej, różowej przyszłości, po drodze oczywiście rozsyłając całusy właścicielowi schronu i rozdając autografy pracownikom"...

migam się? a mam przed kim? masz zerową wiedzę o tym co robię, jak robię i dlaczego. co więcej nie jesteś dla mnie partenerem do rozmowy, chociażby z powodu nieokazywania szacunku dla interlokutora.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 19:06
                                                    klepie ta mela jak zacieta plyta. w kazdej opowiedzi sznur obelg. zachowanie jak nizin spolecznych.....
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 19:24
                                                    Uważaj bo mela napisze że się w niej zakochałeś tak jak napisała do mnie (na innym forum ) a może myśli że Ty i ja to ten sam facet chociaż jestem kobietą. Uwaga super Mela kąsa na oślep.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 19:26
                                                    przez nia zdechło mi zwierzatko, znaczy mysz od komputera
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 19:43
                                                    uf, zaniedbałeś zwierzątko mela Ci tego niedaruje
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 19:49
                                                    a kim jest osoba po drugiej stronie? bo padaja oczywiste podejrzenia ze urzednikiem.......
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 20:19
                                                    z urzędem nie mam nic wspólnego w ubiegłym roku adoptowałam psiaki z Chrcynna moja koleżanka też wcześniej wzięła z tego schroniska psiaka i nie było żadnych problemów dlatego niezgodzę się z tym co pisze super mela obrażając wszystkich do okoła.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:11
                                                    ile razy byłeś w schronisku w Chrcynnem?
                                                    zapoznałeś się z dokumentami, które wystawione były przez powiatowego lekarza weterynarii?
                                                    widziałeś zdjęcia psów, które odebrane były stamtąd siłą i przewiezione do Legionowa, gdzie weterynarz oświadczył, że nigdy w swojej pracy nie widział tak zaniedbanych psów?
                                                    czytałeś o postrzelonych psach znalezionych w boksach w Chrcynnie? na wszystko są dokumenty podpisane przez stosowne instytucje.

serock1, ciekawe, że rzucasz się na mnie za każdym razem gdy negatywnie opisuję pracę pewnego pana z urzędu...przypadek? jakoś jak pisałam o chrcynnie bez wsppominania o urzędzie i tym człowieku, który tam pracuje, nie miałeś nic do powiedzenia.

nie wystarczy pojechać tam raz, wziąć psa i wmawiac wszystkim, że się wszystko wie o tym miejscu. to tak jak bys pojechał na 7 dniową wycieczkę objazdową po Europie po czym, po powrocie, podawał się za znawcę kultury i mentalności narodów Europy.

• budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:27
                                                    to zaloz schronisko i daj wszystkim spokoj. gdzie pieski beda mialy lepiej niz u ciebie?
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:29
                                                    rozmowa z Tobą nie ma sensu. wczoraj wyraźnie Ci to napisałam, widać niektórym wydaje się, że to deszcz pada....
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:36
                                                    patrzec komus na rece to kazdy potrafi. załoz schronisko. pokaz ze mozna
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:45
                                                    wczoraj narzekałeś na swoje niskie zarobki... załóż świetnie prosperujące, nowoczesne przedsiębiorstwo, zagwarantuj sobie duże przychody. pokaż, że można.

gdybyś zechciał się zainteresować tematem, to wiedziałbyś, że jedynym dobrym rozwiązaniem jest zakładanie schronisk gminnych, wtedy nie będzie osób zainetersowanych tym jak się dorobić "na psach". pisałam juz o tym, mówiłam, że w Polsce w tym temacie potrzebne są zmiany systemowych. nie chodzi o to czy właścicielem schroniska w chrcynnie jest Pan X czy Pani/Pan Y. nie inetersuje mnie przejęcie/założenie schroniska w Chrcynnie,nie działam też na rzecz konkurencji. jestem zdania, że jeżeli ktoś się podjął takiej działalności i dostaje za to pieniądze podatników, a więc i moje, to ta osoba ma prawo wywiązywać się ze swoich obowiązków w sposób przejrzysty, kompetenty i niebudzący wątpliwości. takie oczekiwania ma cale społeczeństwo np. wobec polityków, rządu, instytucji państwowych, bo oni też są opłacani z budżetu, a wieć z pieniędzy nas wszystkich. dlaczego mam udawać, że nie widzę, że ktoś pobiera pieniądze z moich, między innymi, podatków i zamiast przeznaczać je na właściwą opiekę nad zwierzętami, do której się zobowiązał, napycha sobie kieszenie? Twoim zdaniem to jest OK? nie odpowiadaj. to pytanie retoryczne.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:56
                                                    znowu klamiesz. nie pisałem nic na swoj temat.
                                                    wytłumacz po co w serocku kolejny budynek, za budowe ktorego podatnik zaplaci 1 000 000 PLN i pozniej co roku po 500 000 PLN na jego utrzymanie. nie ma wazniejszych tematow?
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 22:02
                                                    kłamię? znowu?

po 1. liczysz na becikowe od Państwa i martwi Cię, że to tak mało. widać nie orientujesz się, że przyznanie becikowego uzależnione jest od zarobków rodziców.

po 2. znowu? KONKRET! nie zachowuj się jak baba z bazaru.... chcesz rozmawiać na argumenty, podaj je.

znowu rzucasz kwotami, pododbnie jak w sobotę... przypominam Ci, że wówczas KŁAMAŁEŚ zestawiając ze sobą dwie kwoty, które mają się nijak do rzeczywistości. jedną zawyżyłeś o ponad 1/3, a druga zmniejszyłeś o jakieś 500%.

nawet mi się nie chce pytać z którego dzisiaj palca wyssałeś te bzdury.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 22:09
                                                    konkret to byłby wtedy jakby był koniec budowy. koszt budowy takiego rodzaju budynku to ok 1500 pln/m2 bez dzialki.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 29.01.13, 00:04
                                                    czytanie ze zrozumieniem - polecam.
                                                  • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 22:11
                                                    to moze zdradz szaremu człowiekowi ile twoje miasto kosztuje jeden pies
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 29.01.13, 00:06
                                                    już to przerabialiśmy w sobotę. padły kwoty. nie o tym mowa. trzymaj się wątku.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 21:04
                                                    ciekawe, że u innych obelg nie zauważasz... czytanie wybiórcze?
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 28.01.13, 23:05
                                                    mela, u innych obelg niewidać. Tak się zapędziłaś że niezauważyłaś że inni już z tobą przestali pisać więc jakie czytanie wybiórcze.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 29.01.13, 00:10
                                                    przecież to nikt inny, jak Ty zacząłeś mnie obrażać, cóż tak to jest, kiedy brakuje argumentów.
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 30.01.13, 17:23
                                                    Mela czy mam upublicznić na tym forum twoje imię i nazwisko czy w tedy też będziesz pisać te bzdury?
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 30.01.13, 21:23
                                                    zrób to... rozumiem, że prawda boli, cóż... tak to już jest.

a teraz usiądź grzecznie i zapoznaj się z prawem cywilnym (polecam zwłaszcza paragrafy o wykroczeniach, tudziez pogróżkach w internecie).

ja na komisariat mam blisko, a i Twoje IP nie jest specjalną tajemnicąsmile
                                                  • serock1 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 31.01.13, 10:21
                                                    I kto to mówi, pamietaj że to działa również w odwrotną stronę. Polecam kodeks karny miłego czytania.
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 31.01.13, 12:09
                                                    heheeee.... no to mi poprawiłeś nastrójsmile))
                                                  • litus1212 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 31.01.13, 19:01
                                                    Witam
                                                    A jednak się ociepliło !!!! Ludzie Cię poparli , najbardziej podobała mi się wypowiedz o psich kupach " łap łopatę i sprzątaj " idąc tym tropem można powiedzieć będę na Twoim ogródku wysadzał swoje dziecko , a Ty se pozbieraj ha ha ha . Ale nie o to chodzi są jakieś inne sposoby na zrobienie porządku z psami i kotami które są bezdomne , nie są to zwierzęta które trafiają na ulice same za każdym z nich stoi człowiek . Pomysłem byłoby nakazanie wszystkim właścicielom zakładanie czipa , jest to dość tanie i można to zrobić na zasadzie przymusu i oddawać im ich pupile . Nie można w żaden sposób porównywać dzieci z psami niestety jest znacząca różnica .Decydując się lub nie na dziecko musisz ponosić za niego odpowiedzialność , nie wyrzucisz go na ulicę ( chociaż i takie przypadki się zdarzają ) ze stworzeniem jest inaczej . Każdy w taj dyskusji ma Swoje racje jednak chyba dobro dzieci . Własnie zarządzanie pieniędzmi na zasadzie ustawy lub rozporządzenia tworzy takie patologie jakimi są schroniska które ( być może bo nie wiem ) powstają tylko dla samego zysku , a nie dla celów do których są powołane . Jeżeli dla Ciebie tak ważne jest funkcjonowanie tego schroniska walcz dalej ale poszukaj innych sposobów ?
                                                  • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 30.01.13, 21:26
                                                    aaaa... i jeszcze jedno, print screena zrobiłam z całej rozmowy, zatem kasowanie wpisów możesz sobie odpuścić.
                    • budowlaniec98 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 27.01.13, 10:27
                      i kto to mowi.... co druga wiadomosc to ort....
                      • 4live Re: a jednak URZĘDASY!!!! 30.01.13, 11:31
                        Brak słów jak się czyta takie bzdury, ręce opadają. serock1 szkoda że krytykujesz osobę która chce pomóc tym psiakom ciekawi mnie czemu to robisz i jaki masz w tym interes, to że tobie się udało bez problemów adoptować psiaka nie znaczy że mają one tam zapewnione to co mieć powinny. A ty budowlaniec jesteś hm.... sama nie wiem jak powinno się nazywać takie coś jak ty.
                        • 24darma24 [...] 30.01.13, 22:05
                          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                        • ancio_85 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 05.02.13, 17:11
                          Zapędzasz się tak jak Mella, tylko , że na jej posty obiecałam sobie , że nie będę już więcej odpisywać , bo ludzie piszą a do niej i tak nie dociera co chcą przekazać. Najpierw pisze jedno potem drugie ( chodzi o wypieranie , że dzieci nie są wg niej mniej ważne - HA HA ).
                          Niektórzy na tym forum nie wiedzą, jak do drugiego człowieka należy się odzywać, pisać.
                          Wchodzę tu , żeby dowiedzieć się konkretnych rzeczy , ale tego nie da się czytać , to jest na zasadzie : jak ktoś jest przeciwko temu co mówię to muszę go zjechać i obrazić pisząc na daną osobę COŚ np. Straszne jak ludzie ze sobą rozmawiają.
                          A wracając do tematu psów bezdomnych :
                          oczywiście jestem przeciwna temu co robią w schronisku , wierzę , że tak może się tam dziać i jeśli są ludzie, którzy chcą z tym walczyć i pomagać tym krzywdzonym zwierzętom to bardzo dobrze, tak jak powtarza Mella - kązdy ma prawo wyboru - jedni walczą o dzieci, drudzy o psy itd, ale nie wolno nam zapominać co jest ważne, a co ważniejsze. Gdyby doszło do tego , że ktoś miałby wybierać między uratowaniem dziecka a uratowaniem psa to wybrałbyś psa czy dziecko ? Pamietajmy , że Bóg stworzył zwierzęta dla potrzeb człowieka, a nie jako alternatywę, że albo pies albo człowiek.
                          • mellaverde Re: a jednak URZĘDASY!!!! 05.02.13, 19:56
                            zaprzeczasz samej sobie. z jednej strony "są tacy, dla których ważne są zwierzęta, a są tacy dla których ważne są dzieci", a z drugiej "są rzeczy ważne i ważniejsze"..... jedna uwaga.. dla każdego z nas ważne i ważniejsze są inne rzeczy.

to człowiek odpowiada za rozmnażanie zwierząt, nadmierne i bezmyślne. dlatego właśnie człowiek jest odpowiedzialny za los tych zwierząt, godny los.

a tak z ciekawości - gdzie wyczytałaś, że Bóg stworzył zwierzęta dla potrzeb ludzi?

a co jeśli ktoś jest ateistą?

a co jeśli Boga nie ma?
                          • 4live Re: a jednak URZĘDASY!!!! 06.02.13, 10:39
                            Jeżeli o mnie chodzi ja wolę zwierzęta i nie wiem co ma do tego Bóg.
                          • 4live Re: a jednak URZĘDASY!!!! 06.02.13, 10:41
                            Jeżeli o mnie chodzi ja wolę zwierzęta i nie wiem co ma do tego Bóg.
      • ancio_85 Re: a jednak URZĘDASY!!!! 05.02.13, 15:01
        To już całkiem oznaczałoby , że świat oszalał.
    • 4live Re: a jednak URZĘDASY!!!! 31.01.13, 09:19
      I JESZCZE RAZ 100% POPARCIA. Jak dobrze że są jeszcze normalni ludzie na tym świecie.
    • di-laila Re: a jednak URZĘDASY!!!! 31.01.13, 19:38
      "Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka".
      o. J.Salij.
      • w.iwo dyskusja 02.02.13, 17:57
        jak się będziemy obrzucać złotymi myślami lub dyskutować o utrzymaniu dzieci, to nigdzie nie dotrzemy...
        żeby uprościć problem wystarczy wprowadzić podatek od psów ze zniesieniem w przypadku psów zachipowanych, kontrolować co dzieje się z psami oraz wpuścić wolontariuszy do schroniska

to nie wymaga żadnych kosztów, wręcz przeciwnie, przyniesie dodatkowe wpływy do budżetu...
        wymaga tylko i aż chęci ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka