Dodaj do ulubionych

Nowa ozdoba na osiedlu

29.04.12, 23:03
Po wczorajszym meczu na stadionie miejskim, czyli 28 kwiecień budząc się dziś rano nie spodziewałem się że moje miasto przyozdobią tajemnicze znaki. Tak wiec rozpoczynam marsz i moim oczom ukazuje się czarne logo jednego ze stołecznych klubów sportowych, niby jest wykonane ze spreju, ale coś tu nie pasuje. Idę dalej, i już widzę ponownie to logo...tak to był szablon, a jakiś degenerat szedł i przykładał ten szablon co któryś blok... ale zaraz patrze dalej przemierzając ścieżki osiedla Sobieskiego że każdy budynek ma to logo...To degenerat który znaczy swój teren jak pies swoje terytorium, no może nie dokładnie jak pies, bo moczu nie widziałem ale tym że czarnym logiem...oznaczony każdy budynek na osiedlu. Hm łatwo sprawdzić jaką drogą szła grupa, lub osoba myślę sobie... Ale po przejściu do celu i powrocie inną drogą do domu zauważyłem że każdy budynek niesie to logo, czy to jest zaraźliwe? Jak to się przenosi z bloku na blok? czy my żyjący w tych blokach nie obudzimy się zarażeni tą straszną chorobą? Nie chciał bym i państwo chyba również takiego czarnego tatuażu na plecach. Wiec kim są osoby które każdy blok oznaczyli? wykluczam osobę bo nawet dla grupki trzy osobowej to cała noc roboty. Pracowita noc po meczu, hm ile osób brało udział w tym procederze? czy monitoring coś uchwycił? A czy wy też zauważyliście takie czarne Logo u siebie na osiedlu, lub bloku?
Obserwuj wątek
    • lasucha_nikt_nie ...po różnemu umiom ino nie po swojemu 30.04.12, 08:09
      3goust napisał:

> czyli 28 kwiecień

Co powie Michał Rusinek?
      • margo99 Re: ...po różnemu umiom ino nie po swojemu 02.05.12, 04:34
        lasucha_nikt_nie napisała:

> 3goust napisał:
        >
        > > czyli 28 kwiecień
        >
        > Co powie Michał Rusinek?

Hahaha, dobre! :)))

Ale, nie zaczął wypowiedzi od "witam", więc jest dobrze :D
    • madziulec Re: Nowa ozdoba na osiedlu 02.05.12, 09:54
      Przejście podziemne przy PKP wygląda znów tak, że tylko rece załamywac.
      • guayazyl1 Re: Nowa ozdoba na osiedlu 02.05.12, 22:34
        madziulec dziś napisała:
        Przejście podziemne przy PKP wygląda znów tak, że tylko rece załamywac.
        ---------------------------------
        możem zacofany ale dla mnie to zwyczajne bohomazy takie, że zęby bolą jak na nie patrzeć. chociaż są i tacy co uważają je za street art.
        możem zwyczajny kołtun ale dla mnie są jak tatuaż na ciele. syf, melina i margines.

może naszemu narodowemu przewoźnikowi bardziej opłacało by się zatrudnić w tym przejściu krótko ostrzyżonego byczka bez karku, który dozorował by malarzy fresków znaczy siłą perswazji samego swojego wyglądu ich zniechęcał , zamiast codziennie szpachlować ściany klejówką na koszt pasażerów?

kłaniam się Szanownym Dyskutantom :)
        • mileg Re: Nowa ozdoba na osiedlu 02.05.12, 23:11
          dla mnie każdy gryzmoł na murze, skrzynce, ścianie itp. choćby miał jakiekolwiek znamiona sztuki to tandeta i draństwo, ale też i dowód przestępstwa; ciekawe dlaczego nasza dzielna PP i SM myśli inaczej; pewnie trzeba zgłosić oficjalnie takie zdarzenia, by po dwóch-trzech tygodniach umorzyli postępowania po nie wykryciu sprawców; ale wtedy chyba spadłaby wykrywalność sprawców przestępstw; więc może warto oficjalnie zgłaszać takie zdarzenia, a zabiorą się do pracy; tyle, że może okazać się, że przejście podziemne pod torami należy nie wiadomo do kogo i nie przyjmą zgłoszenia; mam już dosyć widoków wszelkich gryzmołów naniesionych na publicznych obiektach; jakoś jest tak, że nie ma ich prywatnych budynkach; pewnie właściciele tychże, dbają o to by ich potomkowie nie zdewastowali najcenniejszego mienia - czyli własności prywatnej; bo to co jest wspólne należy do nikogo;
          • bolek1921 Re: Nowa ozdoba na osiedlu 03.05.12, 19:33
            A do czego właściwie jest monitoring???
            • mieszkanieczbloku Re: Nowa ozdoba na osiedlu 04.05.12, 10:51
              bolek1921 napisał:

> A do czego właściwie jest monitoring???

Monitoring w Legionowie w zasadzie jest.............. do..... i tu dyplomatycznie odpowiem pewna część ciała na literę D. hahahahaha :D
            • ralphie Re: Nowa ozdoba na osiedlu 04.05.12, 11:11
              bolek1921 napisał:

> A do czego właściwie jest monitoring???

Generalnie do monitorowania... stanu bezpieczeństwa miasta. Mazanie po budynkach samo w sobie nie stwarza zagrożenia. Chyba, że stężenie oparów farby przekracza dopuszczalne normy, a efekty wizualne powodują epilepsje mieszkańców. Poza tym, osobnik ze "szprajem" jest mało identyfikowalny, za to pojazd ma nr rej., który łatwo namierzyć i przypiepr... mandat za parkowanie 2h i 36 sekund... SM pracuje do 23.00, monitoring jest 24h/dobę (a obsługa w nocy dzielnie obserwuje wszystkie monitory) i nie ma go wszędzie...
              I cytat z Nonsensopedii
              "Kamery najczęściej instaluje się w miejscach publicznych, żeby zapewnić bezpieczeństwo obywatelom, a gdy zdarzy się coś złego (napad, gwałt, podpalenie, wybuch wulkanu, Armageddon) okazuje się, że kamera była atrapą, albo obraz jest tak rozmyty, że i tak nic nie widać.

Ponadto kamery montuje się w ciągach komunikacyjnych - na drogach szybkiego ruchu, planowanych autostradach, ulicach przelotowych wielkich i tych malutkich miast, żeby ścigać kierowców, którzy łamią ograniczenia prędkości i wlepiać im wysokie mandaty karne. Jest to znakomity sposób na łatanie wciąż dziurawego budżetu państwa. "

Co za czasy, nonsense staje się faktem :)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka