Dodaj do ulubionych

Strefa kibica?

05.06.12, 08:04
Czy w Legionowie będzie zorganizowana strefa kibica?
Obserwuj wątek
    • mcgyver39 Re: Strefa kibica? 05.06.12, 10:28
      Będzie. Wczoraj zaczęli stawiać.
      • hubert_sikorski Re: Strefa kibica? 05.06.12, 11:53
        A grecy już trenują. Trochę widać przez siatkę.
        • godgod Re: Strefa kibica? 05.06.12, 14:20
          Już przez siatkę nie pooglądasz, bo ogrodzenie zapakowano. Był kiedyś taki performer, który opakował parlament Niemiec, czy jakieś drzewa w lesie. Nasi performerzy pakują płot, ale proponuję także "dworzec" kolejowy, światła w polu na obwodnicy Jabłonny i punkty "u Adasia", wraz z jego reklamami na mieście.
          • hubert_sikorski Re: Strefa kibica? 05.06.12, 20:58
            Strona greckiego związku piłki nożnej, a tam dwa filmiki z Legionowa.
            www.epo.gr
    • hugonita Re: Strefa kibica? 06.06.12, 00:07
      widziałem, że stawiają na Rynku
      już parasole stoją
    • polokokt Re: Strefa kibica? 11.06.12, 08:04
      A ja z ciekawosci zapytam, czy ktoś widział u nas greka? Bo zapowiadano mega najazd, ja co prawda mało kręcę się po mieście, ale może był jakiś wysyp?
      A może ktoś ma jakąś wiedzę o pokojach hotelowych zajmowanych przez Greków w okolicy? Całe hotele zajęte, czy jakaś mniejsza ilość ?
      • ralphie Re: Strefa kibica? 11.06.12, 08:53
        To samo pytanie i mnie nurtuje. Greków widziałem tylko w autobusie pod eskortą. W ogóle przyjezdnych w Legionowie nie widać, fakt, w Legionowie baza noclegowa jest chyba taka sobie. W stolicy spotkaliśmy w jeden dzień weekendowy węgrów w ilości 2os. Z opowieści znajomych podobno w Warszawiance jest sporo rosjan, a na stronie nie ma informacji: "Miejsc - brak".
        • madziulec Re: Strefa kibica? 11.06.12, 08:58
          Oj przestań ;)
          Malkontentem jesteś ;)
          Teatr grecki jest? Jest.
          Łuk jest? Jest. Paskudztwo jakich mało.
          Nauka greckiego na FB była? Była.

No to się nie czepiaj ;)
          • polokokt Re: Strefa kibica? 11.06.12, 11:47
            ja w weekend w Łodzi widziałem w oknie jednego z hoteli flagę rosyjską i około 5 samochodów na rosyjskich numerach, przed hotelem. I to tyle jeśli chodzi o jakichkolwiek kibiców przyjezdnych.

A w TV mówili, że na mecz do Gdańska, w ciągu dnia meczowego przylatuje kilkadziesiąt samolotów. Wniosek z tego taki, że raczej kibice nie chcą chyba u nas nocować, tylko przylatują, meczyk, imprezka i do domu.... Zreszta nawet w jakis wiadomosciach lokalnych w radiu, hotelarze tuż przed Euro troche narzekali, ze jeszcze w dniu meczu, to pokoje sa zajete, ale pomiedzy meczami to nie odbiega to od normalnego ruchu turystycznego.

Ciekaw jestem, czy poza Jachranką któryś hotel odnotuje jakiś znaczący wzrost obrotów w czerwcu? Tym bardziej, ze "normalny" turysta raczej w czerwcu do Warszawy, Wrocławia czy Gdańska nie pojedzie w obawie przed iloscia kibiców.
          • ralphie Re: Strefa kibica? 11.06.12, 11:57
            madziulec napisała:

> No to się nie czepiaj ;)

Ależ ja się nie czepiam Władz naszych, bo przecież wszystko zapięte na ostatni guzik jest. Mam pretensje do kibiców, że nie przyjechali. Nie mam jak zweryfikować nauki greckiego ;) Tylko jakiś niesmak pozostaje, że jednak mieszkaniec jest tym ostatnim ogniwem w łańcuchu pokarmowym...
            • madziulec Re: Strefa kibica? 11.06.12, 18:17
              No cóz, Grecja podupada. a i my za chwilkę dołączymy.
              • zdebeq Re: Strefa kibica? 11.06.12, 19:56
                ja nie zamierzam:D
                • madziulec Re: Strefa kibica? 11.06.12, 22:42
                  Widac masz kiepskie pojęcie o kosztach, które poniosłeś w związku z Euro ;)))
                  Ale nie przejmuj sie, czeka nas co najmniej 7 lat chudych.
                  Portugalia wyburza stadiony wybudowane na Euro, gdyz sa za drogie w utrzymaniu.

A dobrze by było gdybys chociaz miał pojęcie o koszci estref kibicia i ile np. za to można opłacic przedszkoli dla dzieci.
                  Chociaz... ludzie zawsze wołali igrzysk ;) Z chlebem było gorzej.
                  • tabaher-2 Re: Strefa kibica? 12.06.12, 08:59
                    > Widac masz kiepskie pojęcie o kosztach, które poniosłeś w związku z Euro ;)))
                    > Ale nie przejmuj sie, czeka nas co najmniej 7 lat chudych.
                    > Portugalia wyburza stadiony wybudowane na Euro, gdyz sa za drogie w utrzymaniu.
                    To akurat nie swiadczy o tym ze stadiony sa za drogie tylko o tym ze jest ogolnie cienko w spoleczenstwie i nie stac go na korzystanie ze stadionow albo nie potrafi ich wykorzystac albo zle zostaly postawione. Stadiony ktore my postawilismy maja szanse sie utrzymac i to wielkie.
                    My mamy lepsze polozenie geopolityczne :-)
                    Asfaltu tez nie ma potrzeby zwijac zeby bylo taniej. Szersze drogi pozytywnie wplyna na turystyke wiec to tez nie jest szmal wywalony w bloto.

> A dobrze by było gdybys chociaz miał pojęcie o koszci estref kibicia i ile np.
                    > za to można opłacic przedszkoli dla dzieci.
                    > Chociaz... ludzie zawsze wołali igrzysk ;) Z chlebem było gorzej.
                    Igrzyska oprocz zabawy spelnialy bardzo wazne role spoleczne. Mozna je porownac do religii (oczywiscie nie doslownie zeby nikogo nuie obrazic). Taka sama wartosc a obciazenie dla budzetu panstwa nieporownywalnie mniejsze.
                    • madziulec Re: Strefa kibica? 12.06.12, 09:55
                      chlebazamiastigrzysk.wordpress.com/2012/06/08/stanowisko-redakcji-praktyki-teoretycznej-w-kwestii-demonstracji-chleba-zamiast-igrzysk/
                      Oj oj oj... Mało wiesz jak widać.
                      "Na wydatki związane z Euro lekką ręką przeznaczono ok. 96 mld zł. Za sumę wydaną na poznański stadion, czyli 750 mln złotych, można by w ciągu następnych 10 lat opłacać ponad 6 tys. miejsc w żłobkach publicznych." Źle postawiony? Pusty śmiech mnie ogarnia. Moze powinnismy zapytac o wydatki na Euro w naszym tylko mieście, na te łuki triumfalne, na te nauki greckiego. Co to NAM, jako mieszkańcom dało. Realnie, wymiernie. Dało???
                      Ktos tu zapytał o turystów. Widac było? Jakichkolwiek?? Tłumy dzikie? Czy jakakolwiek restauracja miała okazję wykazac się sprzedaniem choćby jednego loda, kebaba czy naleśnika dla obcokrajowca z okazji Euro?

Pozdrawiam Cie. Jak narazie... bardzo podobaja mi sie bójki kiboli. Dobrze, że nie ma ich u nas. Ale może dzis będą?
                      • tabaher-2 Re: Strefa kibica? 12.06.12, 10:38
                        Dlugi artykul, przeczytam w wolnej chwili ale tylko z ciekawosci. Juz na pierwszy rzut oka jednak widze ze jest w nim sporo demagogii na poziomie studenta ktory musi sie przeciwko czemus buntowac zeby byc studentem :-)
                        "Okazuje się więc, że mistrzostwa generują zyski dla elit, na które składamy się my wszyscy. Ta sytuacja uderza w znaczącym stopniu w kobiety." Z pierwsza czescia zgodzam sie w 100% a drugiej czesci nie bede nawet komentowal bo nie wiem jaki niesie przekaz.
                        • madziulec Re: Strefa kibica? 12.06.12, 15:04
                          Jak bys umiał czytac dalej to bys wiedział, że to na kobietach w znaczacej części jednak mimo wszystko opiera się wychowanie dzieci. więc koszt żłobków przekłada sie na to, że np. jakaś kobieta nie wróci do rpacy co za tym dalej idzie --> może nie zrobi kariery jak jej mąz w tym samym wieku, choc była specjalista wyższej klasy. (faceci u nas jednak nie korzystają z macierzyńskich i wychowawczych).
                          Podobnie ze stołówkami szkolnymi. Znów przełozy się to na jakąs tam rezygnację z części etatu, czy częstsze stanie przy kuchni z reguły przez kobiety (pisze z reguły, choć to mężczyźni lepiej gotują), by dzieciakowi do szkoły dać wałówę.

Poza tym pogadamy po EURO i zobaczymy jak walnie to i w Ciebie.
                          • guayazyl1 Re: Strefa kibica? 12.06.12, 20:47
                            polokokt napisał:
                            ja w weekend w Łodzi widziałem w oknie jednego z hoteli flagę rosyjską i około 5 samochodów na rosyjskich numerach, przed hotelem. I to tyle jeśli chodzi o jakichkolwiek kibiców przyjezdnych.
                            ------------------------------
                            Panie,
                            kibice przyjezdni będą tam, gdzie zagra ich drużyna. Będą więc w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu. Po co mają jechać do Łodzi? To jakby jechać do Zamościa posłuchać hejnału mariackiego.
                            Jeśli ktoś sobie wyobrażał, że tabuny Greków czy Hiszpanów za sprawą Euro zadepczą nasz kraj od zakopiańskich Krupówek po szczecińskie Wały Chrobrego i od Hajnówki po Tarnobrzeg, to jest człowiekiem naiwnym. Z prostej arytmetyki wychodzi, że z siedmiuset tysięcy wejściówek w rękach obcokrajowców może być tych biletów około jednej trzeciej. Czy te dwieście parę tysięcy zdominuje cztery duże miasta? Nie jest to wielkość imponująca. Polskę odwiedza rocznie piętnaście milionów turystów.Czy są oni aż tak widoczni?
                            Jeśli ktoś sobie wyobrażał, że nasze portfele spuchną od gotówki, którą nam wetkną turyści, to również jest człowiekiem naiwnym. Przeciętny kibic - choćby przyjechał z Niemiec - człowiekiem zamożnym nie jest. Przeciętny kibic nie mieszka w hotelu Hyatt, nie podjeżdża pod stadion długą limuzyną, nie wchodzi na lunch do restauracji Likus albo Malinowej jak jego boiskowy idol. Podróżuje wyczarterowanym samolotem, autokarem czy koleją. Przeciętny kibic przyjeżdża na dzień, góra dwa dni, zalicza kilka klubów, pubów, ogródków piwnych i wraca do domu.
                            Oczywiście hotelarze i ku.wy nie zbankrutują. Euro spowodowało, że do Polski przyjedzie więcej turystów niż zwykle.
                            • polokokt Re: Strefa kibica? 12.06.12, 23:34
                              ja to wszystko wiem.
                              ale co do Lodzi, to dzisiaj podali chyba w jakiejs gazecie, ze spora liczba kibicow rosyjskich wybrala wlasne Lodz jako baza noclegowa, bo cena duzo nizsza a po A2'w 1:30 dojezdza sie do stolicy
                              • harp Re: Strefa kibica? 13.06.12, 00:37
                                tak wybrali Łódź bo jest znacznie tańsza i położona na trasie między Wrocławiem i Warszawą czyli miastami gdzie Rosjanie rozgrywają mecze grupowe.
                                Chodzi o grupę liczącą ok. trzech tysięcy osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka