Dodaj do ulubionych

Upadek Bomi?

11.07.12, 14:18
Czy to już koniec delikatesów przy Siwińskiego?
link do artykułu:
biznes.trojmiasto.pl/Bomi-na-krawedzi-Puste-polki-zablokowane-kredytowanie-n59950.html
Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Upadek Bomi? 11.07.12, 14:52
      wczoraj akcje na GPW poleciały w ciągu dnia o 30% w dół (nie wiem jak na zamknięciu było).
      Ale mówili, że raczej nastąpi przejęcie przez jakiegoś innego gracza rynku. Niestety nowy dyrektor (a może prezes, bo nie wiem), który kilka miesięcy temu przyszedł i miał uratować sytuacje, chyba nie dał rady.
      • 3goust Re: Upadek Bomi? 11.07.12, 17:25
        Nie dał rady, ale przez te miesiące paręnaście tysięcy brał...
        • polokokt Re: Upadek Bomi? 11.07.12, 19:14
          niby tak. Na szczescie to prywatna firma. Kazdy powierza swoje pieniadze wedle uznania.
      • misiek1974 Re: Upadek Bomi? 11.07.12, 21:20
        polokokt napisał:

> Ale mówili, że raczej nastąpi przejęcie przez jakiegoś innego gracza rynku.

Pewnie zostanie przejęty przez Biedronkę. Biedronka ma jeszcze 2 sklepy w Legionowie postawić a w sytuacji kiedy Bomi pada pewnie przejmą ich siedzibę.
        • polokokt Re: Upadek Bomi? 12.07.12, 08:31
          fakt, dla Bieronki fajna lokalizacja. Znow w centrum osiedla, a jednocześnie kawałek już oddalone od następnej Biedronki.

Trochę szkoda Bomi. Jednak w czasach świetności, można było dostać tam produkty, których w innych Legionowskich sklepach, ciężko było znaleźć.
          • kka69 Re: Upadek Bomi? 12.07.12, 08:42
            Podziwiam, jak można było położyć taki sklep.
            Ruch był spory, marże też, chyba największe w Legionowie.
            Biedronka jak tam wejdzie , na pewno będzie tańsza, ale też poziom obsługi się opuści.
            A taki supermarket to dla właścicieli Maxima główna lokomotywa, jak zamkną tam sklep Bomi , to obroty w innych butikach też spadną .
            Szybko ktoś musi zając to miejsce.
            • polokokt Re: Upadek Bomi? 12.07.12, 08:57
              z tego co pamietam z informacji z samego poczatku problemów, problemy pojawily sie po nietrafionych decyzjach co do nowych/koleljnych lokalizacji sklepów. Daleko nie trzeba szukac. Było Bomi w tym nowym centrum handlowym przy FSO. Sklep wielkosci naszego Legionowskiego a jak tam bylem ze dwa razy, to zawsze bylem w sklepie sam lub z góra jedną osobą.
              I teraz w skali kraju niech jeszcze będzie takich kiepskich lokalizacji kilka i leżymy i kwiczymy. Płacić zobowiązania trzeba a Klienta nie ma.
              Akurat myślę Legionowskie Bomi jakoś w miarę sobie radziło, bo jednak trochę ludzi tam sie kręciło.
              • ralphie Re: Upadek Bomi? 12.07.12, 09:26
                polokokt napisał:

> Akurat myślę Legionowskie Bomi jakoś w miarę sobie radziło, bo jednak trochę lu
                > dzi tam sie kręciło.

W zasadzie był to jedyny większy i najbliższy market dla osiedli przy Sobieskiego i okolicznych bloków. Parking malutki, a nigdy nie miałem problemu by znaleźć miejsce co po trosze sugeruje klientów przychodzących piechotką.
                Bomi jest przez Was chwalone, a ja z kolei mam nieco inne odczucia. Oferta w większości ta sama jak w innych marketach. Ceny niestety nie przyciągały, a paragony wręcz zniechęcały. Na plus było stoisko z winami. "Sikaczy" nie było i można było wybrać nie tani prezent w postaci dobrego wina ;)
                Obsługa wg mnie średnia, ochrona traktująca chyba każdego jako potencjalnego "podwędzacza". Za wolno puszczonym dzieckiem potrafili chodzić jak cień. Dało się też odczuć, że Bomi dedykowane jest dla wybranej grupy klientów. Czegoś zabrakło by utrzymać sieć przy życiu.
    • amelka1341 Re: Upadek Bomi? 17.07.12, 21:22
      na gazeta.pl piszą, że Piotr i Paweł chce przejąć część delikatesów Bomi. Może i nasz także? :)

pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,12143594,Piotr_i_Pawel_chce_przejac_czesc_delikatesow_Bomi.html
    • mamazlegionowa Re: Upadek Bomi? 23.07.12, 18:30
      widać, że coraz mniej firm dostarcza im towar. Coraz większe pustki...
      prasy brak
      na półkach pojedyńcze rzeczy
      Chciałabym wiedzieć co dalej, w końcu to jedyny większy sklep na osiedlu Sobieskiego.

może ktoś już wie, jaka sieć będzie w Maximie?
      • kka69 Re: Upadek Bomi? 23.07.12, 21:00
        Ja już od 2 tygodni nie robię tam zakupów, pomagam im upaść.
        P i P ma największe szanse wejść na ich miejsce , im szybciej upadną, tym szybciej będzie jakiś normalny sklep z pełnym asortymentem.
        • misiek1974 Re: Upadek Bomi? 23.07.12, 21:38
          Prędzej tam wejdzie Biedronka niż PiP.
          • zdebeq Re: Upadek Bomi? 23.07.12, 23:18
            a PIP po raz kolejny do biedronki:D
            • aga.1977 Re: Upadek Bomi? 27.07.12, 23:39
              A czy nikt nie zauważył ze na początku na stronie maxima była oferta wynajmu powierzchni ok 200 m2, a od jakiegoś czasu jest zmiana i teraz już tylko jakieś 65 m2 można wynająć?
              Myśle ze i PIP i Biedra czy nawet lidl wzięliby cały metraż?

Ja podejrzewam ze tam odzież będzie jakaś...
              • adamlegionowo Re: Upadek Bomi? 02.08.12, 13:00
                65m2 to pewnie jakiś lokal a powierzchnia Bomi miała raczej grubo więcej niż 200m2
                • kasiam84 Re: Upadek Bomi? 28.08.12, 18:41
                  Przechodziłam w weekend obok Maxima i zajrzałam do Bomi. Muszę przyznać, że nasz Bomi zaczyna odżywać, jest już zdecydowanie lepiej. Cieszę się, bo to był mój ulubiony sklep. Myślicie, że przetrwa?
                  • w.iwo Re: Upadek Bomi? 31.08.12, 20:29
                    jak powstanie galeria handlowa, przeciw której tak protestuje jeden z właścicieli Maxima, chyba nie ...
                    • e.voytaszek Re: Upadek Bomi? 02.09.12, 10:59
                      no i stało się:
                      finanse.wp.pl/kat,104124,title,Czarna-seria-delikatesow,wid,14889641,wiadomosc.html?ticaid=1f18a
                      • madziulec Re: Upadek Bomi? 02.09.12, 11:20
                        Swoją drogą.. w upadlym Bomi znajduję fajny wybór herbat, czego kompletnie nei znajduje w innych nie upadłych sklepach, gdzie króluje Lipton bezsmakowy i Saga...
    • cornellia Re: Upadek Bomi? 07.03.13, 23:52
      chyba jednak po bomi, na stronie sieci jest zawiadomienie wierzycieli o likwidacji z dn 4.03.13
      • madziulec Re: Upadek Bomi? 08.03.13, 07:18
        No to trzeba zapas herbaty robic, bo w reszcie sklepów chłam pt. Saga i nic więcej i jakieś na smyczach....
        • kasiam84 Re: Upadek Bomi? 08.03.13, 16:41
          Chyba jednak nie.. Dziś rozwiesili plakaty na mieście z konkursem w maximie. Jest na nich logo "nowe Bomi". Raczej by nie wieszali, gdyby mieli zaraz zlikwidować sklep.
          • madziulec Re: Upadek Bomi? 08.03.13, 18:48
            W Warszawie w Klifie juz zamknęli...
          • 3goust Re: Upadek Bomi? 08.03.13, 18:52
            OLT EXPRES wydał na reklamę 800 tysięcy a po dwóch - trzech tygodniach upadli... ba kampania w telewizji jeszcze trwała bo bloki były wykupione a samoloty były zabezpieczane przez komornika. Czyli firma tonie ale do końca trwa bal;)
      • amelka1341 Re: Upadek Bomi? 09.03.13, 18:03
        Byłam dziś w Bomi - tak trochę przy okazji - działa, sporo towaru na półkach (byłam kilka miesięcy temu to była jakaś bida - teraz dużo lepiej), ludzi tylko mało.
        Te bilbordy na ulicach - tylko czemu są naklejone do góry nogami?
      • kopczyniak Re: Upadek Bomi? 21.03.13, 22:28
        Likwidacja spółki wcale nie musi oznaczać likwidacji sklepu. Sam budynek należy do Maxim-u, podejrzewam że jeśli Bomi się wycofa to Maxim znajdzie kolejnego najemcę, albo sam poprowadzi ten sklep - w końcu bez tego Bomi to te małe sklepiki na korytarzu nie będą miały racji bytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka