Dodaj do ulubionych

ogrzewanie w legionowie

08.11.12, 21:45
czy tez macie wrazenie ze ogrzewanie miejskie gorzej grzeje ? u mnie grzejniki sa letnie mimo ze nastawione na 5 ... poprzedniej zimy bylo cieplej
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: ogrzewanie w legionowie 08.11.12, 21:46
      jeszcze nie ma zimy. dajmy im się wykazać
    • mileg Re: ogrzewanie w legionowie 08.11.12, 22:32
      locatio napisała:
      > czy tez macie wrazenie ze ogrzewanie miejskie gorzej grzeje ? u mnie grzejniki
      > sa letnie mimo ze nastawione na 5 ... poprzedniej zimy bylo cieplej
      ---
      ale chyba w mieszkaniu jest wystarczająco ciepło; jeśli nie, to oznaczałoby, że ustawiono
      "pogodynkę" zbyt oszczędnie; wtedy zgłoś to administratorowi, niech zleci podniesienie temperatury w lokalach o x st. C - co nie oznacza, że tak zrobi, bo może innym mieszkańcom wspólnoty podoba się mieszkać w chłodzie i mieć kilka zł oszczędności co pół roku
      :(;
      u mnie na szczęście większość właścicieli mieszkań nie lubi marznąć i nie udaje, że dyskomfort cieplny ich nie dotyczy, bo 20 st. C to wystarczający komfort; ja lubię 23 st. C w pokojach i 25-27 w łazience; tak mam i już;
    • polokokt Re: ogrzewanie w legionowie 09.11.12, 00:14
      dokładnie tak jak wyżej, temperatura grzejnika poza tym że zależy od wartości ustawionej na twoim pokrętle, zależy także od tego jaka jest pogoda za oknem. Ostatnio jest deczko cieplej, temp praktycznie nie spada poniżej 0 stopni, więc i kaloryfery nie są "parzące". Ale jak kilka dni temu temp w nocy miała tendencje do spadku poniżej 0 to już dało się zauważyć, że kaloryfery były znacząco cieplejsze. A przy -15 rok poprzedniej zimy, kaloryfera nie dało się dotknąć.
      • ralph123 Re: ogrzewanie w legionowie 09.11.12, 02:03
        Tylko że, niektóre bloki sa nieocieplone i straty ciepła są naprawdę spore. Ale to oddzielny temat ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka